Het overige nieuws

Toine Olijslagers overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Peer - Toine Olijslagers overledenGisteren is de in Wijchmaal woonachtige Toine Olijslagers overleden, de weduwnaar van Paula Claes. Hij was 84 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Peer - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgasZoom Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Vakantiebestemmingen kleuren roderZoomVandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.
"Fietsen door de Bomen" in Bosland heeft in Italië de City'Scape award gewonnen in de categorie Tourism Landscape. Tijdens het symposium werd internationale landschapsarchitectuur getoond waarbij het landschap ingezet wordt om de stedelijke en sociale veerkracht te verhogen in de strijd tegen de klimaatverandering. Projecten konden onderscheiden worden in zes categorieën. 130 projecten namen deel.  
Peer - Ondertussen, op de Olympische Spelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Burenkijkdag op de vliegbasis

Woensdag 28 juli 2021
Op vrijdag 10 september nodigt de vliegbasis van Kleine-Brogel de inwoners van al zijn buurgemeenten uit voor een unieke kijk achter de schermen van de vliegbasis, als dank voor het begrip en vertrouwen dat zij tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. Het is zeker de moeite om eens langs te gaan, want Kleine-Brogel is dat weekend de gastbasis voor alle demo-teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag.
Tickets kosten 10 euro. Dit ticket kan je op het evenement zelf (…) Het hele nieuwsbericht

Reppel - Wijchmaal 1-0

Dinsdag 27 juli 2021
In een vriendschappelijke wedstrijd heeft RC Reppel Sporting Wijchmaal verslagen. Uitslag: 1-0.
Peer - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Peer - Olympische Spelen: de plank...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Peer - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Peer - Opgepast voor valse mailsZoomMinister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.
Peer - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Peer SV - KFC Hamont 99 0-3

Zondag 25 juli 2021
In een oefenwedstrijd verloor Peer SV van KFC Hamont 99. Uitslag: 0- 3.
Peer - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Cor Luijsterburg overleden

Zaterdag 24 juli 2021
Peer - Cor Luijsterburg overledenDonderdag is Cor Luijsterburg overleden, de echtgenoot van Eric Degreef. Hij was 69 jaar en woonde in Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Samen genieten in Bosland

Zaterdag 24 juli 2021
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Samen genieten in BoslandZoomHofmakerij is niet alleen iets des mensen, ook deze dagpauwogen hebben er pap van gegeten. Terwijl het vrouwtje, rechtsonder, rustig van haar maaltijd geniet, moet het mannetje, linksboven, voortdurend de concurrentie op afstand houden - een helse taak voor een hemelse beloning. En dat allemaal in Bosland, dat zijn kandidatuur voor de titel van "Nationaal Park" heeft ingediend.(Pierre Rutten)
Peer - Bosland wil Nationaal Park wordenZoomEnkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de 'Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021' bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stellen als Nationaal Park.
De afgelopen 15 jaar werd door de partners in Bosland vanuit verschillende domeinen geïnvesteerd in één gemeenschappelijk doel: het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen onderhouden, (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en onweer

Vrijdag 23 juli 2021
Peer - Regen en onweerEen depressie trekt traag van Frankrijk naar de Noordzee in de komende 72 uur. De ermee gepaard gaande storingen schuiven over ons land met soms stevige buien, vergezeld van onweer. Daarbij kan er op korte tijd flink wat neerslag vallen. De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld buien en nog steeds kans op onweer. Het wordt daarbij ook een graadje koeler.
Vandaag is het aangenaam en warm zomerweer met maxima rond 25 graden. Het is de laatste dag op rij met droog weer. (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Pukkelpop dit jaar

Vrijdag 23 juli 2021
Peer - Geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 23 juli 2021
Peer - Opgepast: code oranjeVoor de komende dagen voorspelt het KMI neerslag in het hele land, die op sommige plaatsen intens kan zijn of gepaard kan gaan met onweer. Dit weekend geldt daarom code oranje.

Rustig zomerweer

Donderdag 22 juli 2021
Weerbericht
Peer - Rustig zomerweerOnder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer. Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.
Vandaag houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-José Custers overleden

Woensdag 21 juli 2021
Peer - Marie-José Custers overledenMaandag is Marie-José Custers overleden, de weduwe van Jean Van Gerven. Zij was 94 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartdienst vindt zaterdag plaats en wordt gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Waterschei.

Nederlander mee in ruimtereis

Dinsdag 20 juli 2021
Peer - Nederlander mee in ruimtereisZoomDe kijk van Fobie op de ruimtereis van Jeff Bezos en zijn jonge Nederlandse medereiziger…
In 2020 telde Limburg het hoogste aantal leefloners van het decennium. Tussen 2010 en 2020 was het aantal leefloners in Limburg het laagst in 2012 (1.921). Vanaf dat jaar steeg het van jaar tot jaar, tot het hoogste cijfer in 2020 (3.528). Het aantal equivalent leefloners in Limburg was in dezelfde periode het hoogst in 2011 (862), om erna jaarlijks te dalen tot het laagste cijfer in 2017 (186). Sinds dat jaar stijgt het opnieuw elk jaar, tot 229 in 2020. In 2020 waren er vijf gemeenten die het aantal (equivalent) leefloners per 1.000 inwoners van Limburg overschreden: Hasselt, Tongeren, Genk, Sint-Truiden en Bocholt.

Betonmixer tegen auto en paal

Dinsdag 20 juli 2021
Deze namiddag is op de Peerderbaan in Wijchmaal een betonmixer op een auto ingereden om vervolgens tegen een verlichtingspaal te belanden. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.

Woninginbraak op Zuidervest

Dinsdag 20 juli 2021
Peer - Woninginbraak op ZuidervestBij een inbraak in een woning op de Zuidervest is geld gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.
Peer - Koe gered die 100 km was meegesleurdZoom
Nederlandse koe gered die 100 km was meegesleurd. Fobie zag het zo.
Peer - Vernieuwde petangue in Grote-BrogelZoomIn Grote-Brogel is de petanquebaan vernieuwd. ER is nu een laag dolomiet aangebracht. De beoefenaars zijn tevreden. (Foto Josh Vandijck))

Ruit bushokje ingeslagen

Maandag 19 juli 2021
Peer - Ruit bushokje ingeslagenVandalen hebbenn een ruit van een bushokje ingeslagen op de Baan naar Bree. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Peer - Roedel zwerft over Noord-LimburgZoomDe zogenaamde roedel van Hechtel-Eksel heeft een groot territorium, dat blijkt uit het onderzoek van het Instituut van Natuur en Bos. En dat is een groot stuk van Noord-Limburg, zien we op onderstaand kaartje. "De wolven van de roedel Hechtel-Eksel hebben hun territorium aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de periode toen wolvin Naya er nog was. De oppervlakte is nu zo’n 400 km², wat als behoorlijk groot moet worden beschouwd. In Duitsland zijn de territoria doorgaans (…) Het hele nieuwsbericht
Roedel zwerft over Noord-Limburg
Zoom
Vanmorgen om 8 uur verbleef er één patiënt met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn momenteel geen patiënten met vermoeden van Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen.

Leike Tielens overleden

Zondag 18 juli 2021
Peer - Leike Tielens overledenGisteren is Leike Tielens overleden, de echtgenoot van Albertine Vandevelde. Hij was 80 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt
Peer - Wacht met inzamelen van goederen!Naar aanleiding van de watersnood in ons land zijn er zeer veel blijken van solidariteit. Het zijn één voor één prachtige blijken van steun en medeleven. Er worden enorm veel inzamelingsacties op poten gezet door burgers, verenigingen of bedrijven. Er is op dit moment echter geen zicht op welke goederen waar precies nodig zijn. De focus van de lokale overheden en hulpdiensten ligt nog steeds op de acute fase. Er zijn nog steeds mensen vermist en er zijn nog acties nodig in het kader van de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Koningspaar bezocht overstroomd gebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

En waar zijn de wolven?

Vrijdag 16 juli 2021
Peer - En waar zijn de wolven?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Bisschop roept op tot solidariteitDe onmacht van mensen die “hebben en houden” verliezen door de overstromingen van deze dagen, is hartverscheurend. Ze doet ons meteen ook denken aan zoveel leed van mensen wereldwijd. Deze gebeurtenissen tonen ons hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit. We bewonderen de inzet van families en buren, van hulpdiensten en van verantwoordelijken op alle niveaus, aldus mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt." Wie (…) Het hele nieuwsbericht

Maasdorpen geëvacueerd

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas heeft de provinciale crisiscel vanavond aangedrongen op de evacuatie van de inwoners van de Maasdorpen Meeswijk, Leut en Vucht-dorp. 
De Nederlandse regering heeft de wateroverlast in Nederlands-Limburg inmiddels tot "nationale ramp" uitgeroepen.
Peer - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...ZoomGrapje! (Cartoon: Fobie)

Michel Evens overleden

Donderdag 15 juli 2021
Peer - Michel Evens overledenIn Erpekom is dinsdag Michel Evens overleden, de echtgenoot van Jeanne Breemans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna hij wordt begeleid naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
De gemeentebesturen krijgen veel vragen over coronacertificaten. Maar die kunnen zij niet leveren. Hoe kan je aan zo'n certificaat geraken, nadat je gevaccineerd bent?
- via de CovidSafe-app, te downloaden via https://covidsafe.be/
- via de website www.mijngezondheid.belgie.be
- telefonisch via het nummer 078 78 78 50.
Meer info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat
Peer - Coronavaccinatie: grijp die herkansing!ZoomVorige week steeg het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen opnieuw. Het coronavirus blijft sterk circuleren; vooral de deltavariant zorgt nu voor een opflakkering bij jongeren. Daarom blijft het belangrijk om in te zetten op vaccinatie. De voorbije weken en maanden ontving bijna iedereen in Vlaanderen een uitnodiging voor een eerste prik. Ondertussen zijn jongeren tussen 12 en 15 jaar aan de beurt. We merken dat ook binnen Eerstelijnszone Noord-Limburg de respons op de uitnodiging groot is. Toch (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - Impact wateroverlast  op afvalophalingDe wateroverlast heeft in enkele Limburgse gemeenten een impact op de ophaling van het afval, meldt Limburg.net. Alle ophaalwagens zijn vanochtend uitgereden maar sommige straten zijn niet berijdbaar of werden afgesloten door de hulpdiensten. De ophaalwagens van Limburg.net doen al het nodige om zoveel mogelijk afval toch op te halen. In straten of wijken die niet toegankelijk zijn door wateroverlast kan het afval echter niet opgehaald worden. Aan het einde van de dag wordt in kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme in Limburg

Donderdag 15 juli 2021
Peer - Toerisme in LimburgZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Studietoelage aanvragen

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
De kosten om te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage. Deze kan je nu aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Alle informatie over wat je moet doen vind je op www.studietoelagen.be.

Geniet van de vakantie!

Woensdag 14 juli 2021
Peer - Geniet van de vakantie!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Kristina Moria overleden

Woensdag 14 juli 2021
Peer - Kristina Moria overledenOp 10 juli overleed Kristina Moria. Zij was 44 jaar en zorggebruiker van het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Veel regen, nadien zomer

Dinsdag 13 juli 2021
Peer - Veel regen, nadien zomerEen depressie trekt van Frankrijk naar Duitsland en blijft de volgende dagen nabij ons land rondtollen. De bijbehorende storing komt over onze streken te liggen en zorgt voor langdurige en overvloedige regenval. De weermodellen geven indicatie van 80 tot lokaal 100 mm hemelwater. Nadien kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren stilaan het weer onze regio beïnvloeden en volgt er een periode met droog, vrij zonnig en vooral ook warm weer.
Morgen bevindt een storing zich over (…) Het hele nieuwsbericht

Alle kinderen testen op kamp?

Dinsdag 13 juli 2021
Peer - Alle kinderen testen op kamp?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Dinsdag 13 juli 2021
Peer - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI voorspelt zeer veel regen voor de komende dagen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen.
Peer - Een 'probeerabonnement' van De LijnLeerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen ook dit jaar een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september. Ouders met kinderen geboren in 2009 hebben een brief ontvangen met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Plessers (100) overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Peer - Anna Plessers (100) overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Anna Plessers overleden, de weduwe van Chel Stalmans, die in 2010 overleed. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 100 jaar. Vrijdag wordt ze begraven in Neerpelt na een uitvaartiturgie in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.  
Peer - De ruimtereis van Richard BransonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In de periode 2011-2021 was het aantal openstaande vacatures in Limburg het laagst in 2015 (1.940). Sinds dat jaar ging het aantal van jaar tot jaar de hoogte in, met een voorlopige piek van 4.921 begin 2020. De grootste jaarlijkse stijging deed zich voor tussen begin 2017 en begin 2018, toen we een toename met 39,4% (van 2.897 naar 4.038) noteerden. Tussen begin 2020 en begin 2021 viel het aantal openstaande vacatures in onze provincie terug van 4.921 naar 4.069. Dat is een daling met 17,3%, de op één na sterkste van het voorbije decennium. Tussen begin 2012 en begin 2013 viel het aantal openstaande vacatures nog sterker terug (met 30,1%). (Bron provincie Limburg)

Alda Jacobs overleden

Maandag 12 juli 2021
Peer - Alda Jacobs overledenZaterdag is Alda Jacobs overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Frans Knevels. Zij was 92 jaar en afkomstig van Gruitrode. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

René Haex overleden

Maandag 12 juli 2021
Peer - René Haex overledenHet afscheid van René Haex (79) die vrijdag in de Ophovenstraat in Wijshagen om het leven kwam toen hij aangereden werd door een auto vindt op een later te bepalen datum plaats. Hij was de echtgenoot van Lisette Creemers en was afkomstig van Wijchmaal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Tent mikpunt van vandalen

Zondag 11 juli 2021
Peer - Tent mikpunt van vandalenAan de Noordervest hebben vandalen een tent beschadigd. Dat gebeurde vrijdag.

De waarheid over 1302

Zondag 11 juli 2021
Vandaag is het 11 juli. Vlaamse feestdag, dank zij de Guldensporenslag van 11 juli 1302. Is die feestdag terecht? Neen, schrijft Peltenaar Piet Peters op zijn website leugensvan1302.be. Volgens hem was de slag bij Woeringen op 5 juni 1288 veel belangrijker voor Vlaanderen: "Woeringen 1288 is een gewonnen veldslag die effectief leidt tot definitieve gebieds- en machtsuitbreiding en volledig nieuwe machtsverhoudingen in het grote gebied van Maas, Roer, Moezel en Rijn. Kortrijk 1302 daarentegen is wel een gewonnen veldslag, maar het resultaat wordt op korte termijn (1304) volledig ongedaan gemaakt. Vlaanderen beleeft daarna de zwartste tijd uit heel zijn geschiedenis," schrijft hij. 
Peer - Discotheken weer open in Frankrijk...Zoom (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Zaterdag 10 juli 2021
Peer - Code geel: onweerHet KMI geeft code geel. Zaterdagnamiddag en -avond trekken er regen- en onweersbuien over het hele land. Lokaal kunnen deze buien intens zijn en kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 10 juli 2021
Weerbericht
Peer - Nog altijd wisselvalligDepressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.
Vandaag is er al  in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan enkele buien opzetten. Vooral na de (…) Het hele nieuwsbericht

Fernand Feyen overleden

Zaterdag 10 juli 2021
Peer - Fernand Feyen overledenWoensdag is Fernand Feyen overleden, de echtgenoot van Imelda Smeets. Hij was 87 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Normale temperaturen

Donderdag 8 juli 2021
Weerbericht
Peer - Normale temperaturenEen depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Brug Viversel eindelijk klaar

Woensdag 7 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Brug Viversel eindelijk klaarZoomVrijdagmorgen gaat de brug op de E314 over het Albertkanaal in Viversel open. Dan kan het verkeer over de vernieuwde zuidelijke kanaalbrug rijden in de richting Nederland. In de andere richting was ze al eerder verhoogd en afgewerkt. Na het succesvol aanbrengen van de waterdichting, werd de afgelopen weken het nieuwe wegdek in asfalt aangelegd.
Het omzetten van het verkeer naar de nieuwe brug gebeurt gefaseerd tijdens 2 nachten vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Kuddewaakhonden tegen de wolf

Woensdag 7 juli 2021
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de Nederlandse provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden. Lees meer bij naturetoday.com.
Peer - Ondertussen, op het EK voetbal...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - Vijf nieuwe spelers voor Sp. Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft vijf inkomende transfers gerealiseerd: Dennis Brebels (KRC Peer), Carlo Kempeneers (Lummen VV), Lens Philippe (Bocholt VV), Jorne Philippe (Bocholt VV) en Marnick Vanelderen (SV Breugel).

Diefstal in kapelletje

Maandag 5 juli 2021
Dieven hebben toegeslagen in het kapelletje aan de Laarderweg. Er is geld gestolen uit het offerblok.
Peer - Resem nieuwe spelers bij Peer SVPeer SV heeft veertien nieuwe spelers aangetrokken: Glenn Willekens (Verbroedering Lommel), Justin Boonphan (SV Breugel), Jeroen Bosmans (vrije speler), Joachim Cammaleri (Inter Winterslag), Lennert Diepvens (SV Breugel), Adnane Haddani (Inter Winterslag), Duncan Hendrickx (Grote Heide), Kenneth Hendrickx (Grote Heide), Aziz Lagouireh (vrije spelerr), Soufiane Ouirini (Grenstrappers Lommel-Kolonie), Zouhair Titioua  (Maasmechelen), Thomas Vandebroek (SV Breugel), Daan Vandyck (Opitter) en Benjamin Vrolix (SDS Opoeteren).

Een nieuwe fietsbeleving!

Maandag 5 juli 2021
Peer - Een nieuwe fietsbeleving!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het virus is er nog altijd

Zondag 4 juli 2021
Peer - Het virus is er nog altijdZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nu 'Fietsen door de heide'

Zondag 4 juli 2021
Toerisme
Peer - Nu 'Fietsen door de heide'ZoomOp de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen is vandaag 'Fietsen door de Heide' geopend, een nieuwe belevingsroute die een extra attractiepool voor het fietstoerisme in Limburg moet vormen. Passanten krijgen er een kijk op het Nationaal Park Hoge Kempen en worden voor een stuk met het mijnverleden geconfronteerd.
Na "Fietsen door het Water" in Bokrijk en "Fietsen door de Bomen" in het Bosland in Hechtel-Eksel is "Fietsen door de Heide" de derde toeristische topper in Limburg voor fietstoeristen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in Wijchmaal

Zondag 4 juli 2021
Dieven probeerden binnen te dringen in een woning aan de Sint-Trudostraat in Wijchmaal. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Peer - Vaccinatieschema's opnieuw aangepastZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Komende woensdag 7 juli kan je op Vliegbasis Kleine-Brogel uitzonderlijk terecht voor het maken van foto’s voor je communie- of lentefeest. De basis voorziet vier standen waar de kinderen kunnen poseren: de F-16 aan de hoofdingang van de vliegbasis, een stoere Panther brandweerwagen, een volledig operationeel gepantserd patrouillevoertuig en een unieke selfie-stand. Succes! 
Peer - F16 tegen loods op vliegveld LeeuwardenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweerachtig

Zaterdag 3 juli 2021
Weerbericht
Peer - OnweerachtigEen omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.
Vandaag is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op EK

Zaterdag 3 juli 2021
Peer - België uitgeschakeld op EKZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Drie aanwinsten voor KRC Peer

Zaterdag 3 juli 2021
Peer - Drie aanwinsten voor KRC Peer
KRC Peer heeft drie inkomende transfers gerealiseerd: Cedric Carpentier (Bocholt VV), Yanou Bleyen (Hades) en Cedric Buntinx (Bree-Beek). Vincent Blancke (Kattenbos) en Cedriec Vanherk (Hechtel) verlaten de club.

België uitgeschakeld op EK

Vrijdag 2 juli 2021
Peer - België uitgeschakeld op EKZoomDe Rode Duivels hebben vanavond met 2-1 verloren van Italië en zijn uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap. Het was een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de Belgen in de tweede helft enkele open doelkansen misten. Het enige Belgische doelpunt werd uit penalty gescoord door Lukaku. 

Jan Lenaerts overleden

Donderdag 1 juli 2021
Peer - Jan Lenaerts overleden
Gisteren is Jan Lenaerts overleden, de weduwnaar van Maria Winters. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Peer - Vervroegde vaccinatie in Lommel en PeerVoor de inwoners van Noord-Limburg is het nu ook mogelijk om hun tweede vaccinatie met AstraZeneca te vervroegen. Ze kunnen hun afspraak zelf online omboeken. Dat meldt de Hulpverleningszone.
AstraZeneca heeft 700.000 extra vaccins aan België geleverd. Daardoor is een tweede prik met het vaccin nu vervroegd mogelijk. Ook de vaccinatiecentra van Lommel en Peer krijgen extra vaccins. Verantwoordelijke Maarten Mulkers: “Op 5 juli is een grote levering gepland voor de vaccinatiecentra in (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Limburg krijgt droogtecoördinatorZoomOm in de toekomst een structureel, weloverwogen antwoord te kunnen bieden op droogte en waterschaarste, werkte de provincie Limburg sinds 2019 samen met de Bodemkundige Dienst van België, KU Leuven en VUB aan een studie die de waterbalans (het wateraanbod en de watervraag)  van de hele provincie in kaart brengt en inschat in welke Limburgse regio’s watertekorten kunnen optreden. Op basis daarvan wordt momenteel een dynamisch actieplan met structurele ingrepen uitgewerkt om waterschaarste zoveel mogelijk te voorkomen. Recent aangeworven droogtecoördinator, Nathalie Leynen, zal de Limburgse droogteaanpak coördineren en de gemeentebesturen en andere stakeholders hierbij ondersteunen.

Liza Janssen overleden

Donderdag 1 juli 2021
Peer - Liza Janssen overledenDinsdag is Liza Janssen overleden, de echtgenote van Jef Ceyssens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel. Begroeting: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer