Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Peter Linmans

Woensdag 31 augustus 2022
Peter Linmans (59) uit Peer heeft de besloten vennootschap Peter Linmans opgericht met zetel aan de Bovenstestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van paarden, de exploitatie van sportaccomodaties en goederenvervoer over de weg.

Brandgeur trekt de grens over

Woensdag 31 augustus 2022
De geur van een brand in de Peel bij het Nederlandse Helenaveen is in onze regio goed te ruiken. De brand brak gisteren uit. Hij heeft al ruim 30ha in de as gelegd. Het vuur woedt ondergronds verder in het veen, dus de brand kan nog een hele tijd duren - mogelijk enkele dagen.

Maria Vanloffelt overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Peer - Maria Vanloffelt overledenGisteren overleed Maria Vanloffelt, de levenspartner van Jef Hoeben, op haar 76ste verjaardag. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula Omega. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Marleen Geuens overleden

Woensdag 31 augustus 2022
Peer - Marleen Geuens overledenMaandag is Marleen Geuens overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Chris Umé stunt weer in 'America's Got Talent'ZoomChris Umé uit Paal is al jaren de expert op het gebied van deepfake video's. Met zijn bedrijf Metaphysic neemt hij deel aan de beroemde show "America's Got Talent". Hij verbaasde afgelopen nacht Amerika in de halve finales met een nummer zogezegd gebracht door Simon, Terry en Howie. De jury en de presentator gaven een staande ovatie en Simon kreeg zelfs de krop in de keel. Chris kan nu naar de finale doorstoten maar hiervoor moet het publiek stemmen. Dat resultaat weten we pas vanavond. 
UPDATE Chris heeft de finale bereikt! 
Peer - 1,3 miljoen fietsers geteld in de zomerZoomDe fietscijfers van deze zomer zijn ongeëvenaard. Het warme zomerweer en de geringe neerslag gedurende de hele zomervakantie zorgden voor een uitzonderlijk goed fietsklimaat. De tellers op het Limburgse fietsroutenetwerk registreerden meer dan 1,3 miljoen fietsers. Dat is 20% meer dan vorige zomer. En zelfs het eerdere zomerrecord van 2020, toen fietsen door de veiligheidsmaatregelen ontzettend in trek was, werd met ruim 10% gebroken.

Brandweerteam naar de Wereldspelen

Woensdag 31 augustus 2022
Peer - Brandweerteam naar de WereldspelenZoomVan 7 tot 11 september vaardigt Hulpverleningszone Noord-Limburg een ploeg van 6 hulpverleners (foto), gespecialiseerd in technische hulpverlening, af naar de wereldkampioenschappen in Luxemburg. De organisatie gaat uit van de World Rescue Organisation, een instantie die tracht om alle schakels van de veiligheidsketen in geval van een ongeval te verbeteren en hiervoor samenwerkt met de grote autoconstructeurs. Het evenement vindt jaarlijks in een ander land plaats. Aan deze wedstrijd in september nemen 32 brandweerploegen uit 17 landen deel.

Morgen start MS-campagne

Woensdag 31 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 september schiet de jaarlijkse MS-campagne opnieuw uit de startblokken. Tot en met 31 december zijn dan in heel België honderden vrijwilligers op de been om chocolade van Galler en koekjes van Jules Destrooper te verkopen. “De opbrengsten van deze MS-campagne ondersteunen de werking van MS-Liga Vlaanderen en haar afdelingen”, vertelt adjunct-directeur Paul Vanlimbergen. “Zo kunnen we met een hecht en enthousiast team van 17 vaste medewerkers en meer dan 600 (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11.584.008

Dinsdag 30 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2022 telde de Belgische bevolking 11.584.008 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 62.770 inwoners. In procenten uitgedrukt is de bevolking met 0,54% gegroeid. Dat groeipercentage ligt dubbel zo hoog dan vorig jaar, waar de COVID-19-pandemie voor een vertraging zorgde. Het overgrote deel van de bevolkingsgroei kan verklaard worden door een sterk positief internationaal migratiesaldo. (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse Verbouwlening van start

Dinsdag 30 augustus 2022
In de aanloop naar de eerste schooldag wordt ook de nieuwe Vlaamse Mijn Verbouwlening geactiveerd. Dat is een renteloze lening voor energiezuinige renovaties. Vlaams minister Zuhal Demir kwam ze vanmorgen in Koersel voorstellen. Wij kondigden die nieuwe lening al aan op 23 juni. In dat bericht staat ook de link naar een pagina van Energiehuis Limburg waar alle voorwaarden voor het bekomen van zo'n lening staan vermeld.

Onstabiel weer

Dinsdag 30 augustus 2022
Weerbericht
Peer - Onstabiel weerVanuit het zuiden nadert een depressie via Frankrijk, die stilaan de anticyclonale condities verdrijft. De atmosfeer wordt onstabiel en geleidelijk aan neemt de kans op een bui toe. De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe onder de vorm van lokale buien. Dan wordt ook onweer mogelijk. Het blijft wel de hele periode nog behoorlijk warm met geregeld zomerse temperaturen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Dat wordt vooral gekenmerkt door een aantal stapelwolken. Er komen ook wat (…) Het hele nieuwsbericht

Auto met bewusteloze chauffeur

Dinsdag 30 augustus 2022
Iedereen heeft de voorbije dagen wel het bericht gelezen over de bewusteloze chauffeur wiens auto bleef rijden tussen Genk en Halen tot de politie hem kon tegenhouden. De Nederlandse nieuwssite nu.nl heeft daar een interessant bericht over gemaakt. Wie een nieuwe wagen koopt, krijgt vaak te maken met diverse hulp- en assistentiesystemen die bij vele chauffeurs boosheid, radeloosheid, hulpeloosheid of onverschilligheid kunnen veroorzaken. Moeten we daar dan blij mee zijn?  Lees dit verhaal bij nu.nl.

Verbr. Lommel - Sparta Lille 0-1

Maandag 29 augustus 2022
Peer - Verbr. Lommel - Sparta Lille 0-1Verbroedering Lommel heeft thuis met 0-1 verloren van Sparta Lille.
Peer - Kattenbos Sport verslaat Grote BrogelKattenbos Sport heeft met 3-1 gewonnen van Sporting Grote Brogel.

Turkse FC klopt Sp. Wijchmaal

Maandag 29 augustus 2022
Peer - Turkse FC klopt Sp. WijchmaalTurkse FC heeft een 5-2 overwinning behaald tegen Sporting Wijchmaal.

Peer SV - Bocholt VV B 0-0

Maandag 29 augustus 2022
Peer - Peer SV - Bocholt VV B 0-0Peer SV en Bocholt VV B hebben 0-0 gelijkgespeeld.

FC Kaulille verliest van SV Breugel

Maandag 29 augustus 2022
Peer - FC Kaulille verliest van SV BreugelFC Kaulille heef tmet 1-3 verloren van SV Breugel.

Park Houthalen klopt KRC Peer

Maandag 29 augustus 2022
Peer - Park Houthalen klopt KRC PeerIn de beker van Limburg heeft Park Houthalen gisteren met 2-1 gewonnen van Racing Peer.

Therapie voor mensen met dementie

Zaterdag 27 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De UHasselt heeft een nieuwe therapie ontwikkeld om mensen met dementie meer te laten bewegen, aan de hand van muziek en filmpjes. Het gaat om een onderzoek met de steun van de stichting Alzheimer Onderzoek. Met de nieuwe therapie wil de UHasselt het tekort aan kinesisten opvangen waar woonzorgcentra vaak mee kampen.

Anna-Maria Pluys overleden

Zaterdag 27 augustus 2022
Peer - Anna-Maria Pluys overledenIn Peer is donderdag Anna-Maria Pluys overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Werken op de ring rond Bree

Vrijdag 26 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Werken op de ring rond BreeVolgende week wordt er gewerkt op de grote ring rond Bree. Dinsdag en woensdag wordt de Rode Kruislaan geasfalteerd en donderdagavond wordt de Toleik "beschilderd". De verkeershinder is in beide gevallen beperkt.

Bezorgd over schoolfacturen

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Almaar meer gezinnen vragen zich bij de start van het nieuwe schooljaar af of zij de schoolfactuur nog wel zullen kunnen betalen. Volgens de ouderkoepel van het katholiek onderwijs maakt 1 op de 3 ouders zich daar ernstig zorgen over. Twintig procent van hen heeft zich dat nog nooit eerder afgevraagd. 13 procent had wel al eerder problemen om de schoolfactuur betaald te krijgen. Ook armoedeorganisaties zien een toenemende vraag om ondersteuning.
Het Netwerk tegen Armoede ziet een van de belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kai Deelkens overleden

Vrijdag 26 augustus 2022
Peer - Kai Deelkens overledenGisteren is Kai Deelkens overleden, de echtgenoot van Liane Bormans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Peer waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Jaeken.

Mia Schurmans overleden

Vrijdag 26 augustus 2022
Peer - Mia Schurmans overledenGisteren is Mia Schurmans overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Frans Gijsen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Grote-Brogel. Begroeting: dinsdag (19-10.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De nieuwste stadsloop in Antwerpen

Vrijdag 26 augustus 2022
Peer - De nieuwste stadsloop in AntwerpenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

WKK voor Noorderhart Mariaziekenhuis

Vrijdag 26 augustus 2022
Peer - WKK voor Noorderhart MariaziekenhuisZoomEind april 2022 werd een warmtekrachtkoppeling (WKK) geïnstalleerd aan het Noorderhart Mariaziekenhuis. Een WKK (foto) is een energiecentrale die aangedreven wordt door een gasgestookte motor en tegelijkertijd via een generator elektriciteit produceert. Terwijl de motor en generator draaien komt er warmte vrij. Deze warmte kan dan weer hergebruikt worden om het ziekenhuis te verwarmen. Op deze manier wordt de vrijgekomen warmte efficiënt benut.
Dirk Van Gorp, (…) Het hele nieuwsbericht

Massaal op reis

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Belgen reisden massaal tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Na bijna twee jaar hun reisplannen te hebben moeten opschorten, is er begin 2022 sprake van een aanzienlijke opleving. De Belgen hebben in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 4 miljoen reizen ondernomen, 27% meer dan het gemiddelde voor de eerste trimesters 2016-2019. Daarbij gaat het om 46% meer reizen binnen België, waarvan +79% met bestemming kust; 21% meer buitenlandse reizen, waarvan +51% naar Frankrijk maar -6% buiten de EU en 33% meer vakantiereizen. (Statbel)

Vrouwelijke personages in romans

Vrijdag 26 augustus 2022
Wetenschap
Hoewel vrouwen vanaf de jaren zestig een steeds belangrijkere en meer zichtbare rol gingen spelen in de maatschappij, is dat niet terug te zien in de literatuur: de positie van vrouwelijke personages in romans blijft achter bij die van mannen. Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek van letterkundige Roel Smeets van de Radboud Universiteit in Nijmegen, die algoritmes losliet op boeken uit de jaren 1960 en 2010.
Dankzij algoritmes die hij tijdens zijn promotietraject ontwikkelde kon Smeets een (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Lemmens overleden

Donderdag 25 augustus 2022
Peer - Maria Lemmens overledenGisteren is Maria Lemmens overleden, de weduwe van Paul Vossen, die in 2020 stierf. Ze was geboren in Helchteren en werd 77 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Peer-centrum. Maandag om 19u is er daar een gebedswake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Wanneer raken vissen in ademnood?

Donderdag 25 augustus 2022
Wetenschap
Peer - Wanneer raken vissen in ademnood?ZoomGrotere vissoorten komen sneller in ademnood in opwarmend water dan kleine vissoorten. Hetzelfde geldt voor vissen met grote cellen, zagen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bovendien zijn zeevissen minder goed bestand tegen zuurstofarm water dan zoetwatervissen. Met deze inzichten willen de onderzoekers uiteindelijk kunnen voorspellen welke soorten in gevaar komen bij veranderingen in het water door klimaatopwarming en industriële vervuiling.
Een groot probleem voor vissen en (…) Het hele nieuwsbericht

Minder planlast voor de CLB's

Donderdag 25 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) moet vanaf het nieuwe schooljaar niet meer verplicht betrokken worden bij elke beslissing om een kind in de basisschool een jaar te laten overdoen, om langer in het kleuter- of in het lager onderwijs te blijven of om vroeger dan voorzien te beginnen aan het lager onderwijs. Ook in het secundair onderwijs moet het CLB geen advies meer geven voor een scholier die een jaar moet overdoen. Dat heeft minister van onderwijs Ben Weyts beslist.
De maatregel betekent (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Levensverwachting naar beneden door COVID-19ZoomIn 2020 stierven in Vlaanderen meer dan 10.000 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat blijkt uit de officiële sterftecijfers voor 2020 die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft bekend gemaakt. Het grote aantal overlijdens door COVID heeft de levensverwachting in Vlaanderen terugbracht tot ongeveer het niveau van 2015.
In totaal stierven er in Vlaanderen vorig jaar 70.219 personen. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de registraties in Vlaanderen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen, drie Limburgse centra voor volwassenenonderwijs, willen mensen aan een job helpen die echt bij hen past. Om het recordaantal vacatures te doen dalen, hebben ze op hun website "Leer in Limburg" met dat doel een online test ontwikkeld. Na 5 vragen weet je daar welke opleiding jou het best zou liggen.
Het resultaat van de test kan je linken aan een korte dagopleiding van (…) Het hele nieuwsbericht
Radio en TV
Peer - Veel kritiek op afschaffen 'Start je Dag' Radio 2Zoom
Er komt veel kritiek op de beslissing van de VRT om het regionale ochtendblok 'Start je Dag' bij Radio 2 te vervangen door een nationaal programma gepresenteerd door Peter Van de Veire. Veel luisteraars reageren massaal negatief op deze beslissing maar ook de politiek moeit zich. Zo is de Limburgse gouverneur niet te spreken over deze beslissing. "Ik heb hiervoor heel weinig begrip. In eerste instantie geeft de VRT hiermee te kennen dat ze in bedrijfseconomische termen denkt en geen begrip heeft voor de mensen. Het valt mij ook op dat men sterren inzet in plaats van lokale mensen om dat lokale nieuws te brengen", zegt de gouverneur. Enkele jaren geleden werd ook al het regionale avondblok afgeschaft. Ook de keuze voor Peter Van de Veire als nieuwe presentator bij de familiezender valt niet overal in goede aarde. (foto VRT)

Herman Poorters overleden

Woensdag 24 augustus 2022
Peer - Herman Poorters overledenMaandag is Herman Poorters overleden, de echtgenoot van Marijke Hendrix. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Trainer Schrijvers blijft toch

Woensdag 24 augustus 2022
Peer - Trainer Schrijvers blijft tochFons Schrijvers blijft dan toch trainer van derdeprovincialer Sporting Grote Brogel. Eerder had hij verklaard dat hij stopte omwille van privéredenen.

Opgroeien in kwetsbare gezinnen

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In België leeft 1 op de 7 kinderen (14,5%) in een huishouden dat risico loopt op monetaire armoede. Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft onderzocht wat het betekent voor een kind om onder de armoedegrens te leven. Voor een derde van hen (33%) betekent dit dat zij geen nieuwe, maar alleen tweedehandse kledij kunnen dragen en voor 14% van hen betekent dit dat zij niet ten minste 2 paar schoenen hebben. Om financiële redenen eet 7% van de kinderen die onder de armoedegrens leven niet elke (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer worstelt met wespen

Dinsdag 23 augustus 2022
Peer - Brandweer worstelt met wespenZoomDe Limburgse brandweer wordt dagelijks geconfronteerd met een groot aantal aanvragen voor het verdelgen van wespennesten. "De gewone wesp kan flink vervelend zijn, maar toch durven we vragen om niet elk nest meteen te willen verdelgen: wespen zijn nuttige beestjes en eten per dag onder andere héél wat muggen, vliegen en bladluizen op. Dus als het kan, laat je het nest best met rust. Ondervind je toch te veel last van de wespen omdat ze bv. in je woning binnendringen, dan kan je een (…) Het hele nieuwsbericht

Varkensvlees meest geconsumeerd

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Met een aandeel van 51,5 procent blijft varkensvlees, in al zijn vormen, het meest geconsumeerde vlees in België, vóór vlees van pluimvee en runderen. (Statbel)

Tropische temperaturen

Dinsdag 23 augustus 2022
Weerbericht
Peer - Tropische temperaturenEen briesje vanuit een zuidelijke sector voert lucht aan van subtropische oorsprong. Hierdoor kan het kwik erg hoge waarden bereiken. Een storing ten westen van ons stuurt op tijd en stond wat wolkenvelden over onze streken, maar voorlopig wordt geen neerslag verwacht. Na de doortocht van deze storing op vrijdag, met kans op lokale onweersbuien, wordt koelere lucht aangevoerd.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wel enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Grote Heide - KRC Peer 0-4

Dinsdag 23 augustus 2022
Peer - Sporting Grote Heide - KRC Peer 0-4In een oefenwedstrijd heeft Sporting Grote Heide met 0-4 verloren van KRC Peer.

Breugelcup in Kleine-Brogel

Maandag 22 augustus 2022
Peer - Breugelcup in Kleine-BrogelZoomIn sportpark ‘Achter de Run-Inn’ bracht het jeugdvoetbaltoernooi ‘Breugelcup 2022’ afgelopen weekend 50 jeugdteams op de been. Samen met de talrijke vrijwilligers organiseerde het jeugd- en clubbestuur van SV Breugel wedstrijden voor jeugdteams van de U6 t.e.m. de U13. De voetballende meisjes en jongens beleefden weer veel voetbalplezier onder een stralend zonnetje! (Jochen Heyligen)

Brandstofprijzen

Maandag 22 augustus 2022
Opinie
Eergisteren werd op de radio aangekondigd dat de benzine aan de pomp twintig cent goedkoper wordt. Vandaag wordt gemeld dat de diesel vanaf morgen stijgt tot meer dan 2 euro per liter (basisprijs). Twee dagen geleden dacht ik al: wacht, nu de prijs voor bezine daalt, stijgt straks die voor diesel. Het is zover. Alsof ik op mijn voorgevoel wordt bediend. Wie gelooft de wetten van de markt nog?
Dit is helemaal niet de wet van vraag en aanbod. Dit is het spel van hebzucht en bedrog. Voor hebzucht en (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting 81,7 jaar

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking. Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Afvalproductie stabiel gebleven

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2020 werd in België 68 miljoen ton afval geproduceerd. Dat is een stagnatie ten opzichte van 2018. De stijging in de afvalproductie door de landbouw (+15%), de huishoudens (+9%) en de industrie (+7%) werd gecompenseerd door dalingen met respectievelijk 21% en 9% in de dienstensector en de bouwnijverheid. De industrie is de sector die met 37 miljoen ton het meeste afval produceert, gevolgd door de bouw (20 miljoen ton) en de huishoudens (5,3 miljoen ton). (Bron Statbel).

Studentenkamers in Limburg duurder

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De studentenkamers in Limburg zijn duurder geworden, gemiddeld zo'n 15 tot 20 euro per maand. In Hasselt, Diepenbeek en Genk kost een studentenkamer gemiddeld 311 euro, een studio 410 euro.
Peer - Sporting Grote Brogel - Turkse FC 4-1Sporting Grote Brogel heeft Turkse FC verslagen met 4-1.
Peer - Sporting Wijchmaal - Lutlommel VV 0-3Sporting Wijchmaal heeft met 0-3 verloren van Lutlommel VV.

Priester Michel Alders overleden

Maandag 22 augustus 2022
Peer - Priester Michel Alders overledenIn woonzorgcentrum Coham in Ham is vrijdag E.H. Michel Alders overleden. Hij was 91 jaar en afkomstig van Neerpelt. Op 6 mei 1962 werd hij in Oud-Heverlee priester gewijd. Hij was een tijdlang pastoor in Leopoldsburg, Neerpelt-Boseind, Achel-Statie en Wijchmaal. Donderdag wordt hij gecremeerd, na de uitvaartliturgie (11 u) in de kerk van Achel-Statie. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Jef Gielen overleden

Zondag 21 augustus 2022
Peer - Jef Gielen overledenGisteren is Jef Gielen overleden, de echtgenoot van Dora Eerdekens. Hij was 92 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Mia Thijs overleden

Zondag 21 augustus 2022
Peer - Mia Thijs overledenVrijdag is Mia Thijs overleden, de weduwe van Jef Hendriks. Ze was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Begroeting: woensdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.
Vandaag berichten verschillende media over de mogelijke aanwezigheid van een goudjakhals (Canis aureus) in Vlaanderen, meldt het Agentschap Natuur en Bos. "Deze soort werd hier nog nooit formeel geregistreerd en dat is tot op vandaag ook niet het geval. Het Agentschap voor Natuur en Bos noch het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek deden zelf al waarnemingen ter zake en kunnen dus de beweringen in de media bevestigen noch weerleggen. Het is wel bekend dat de goudjakhals reeds werd waargenomen in (…) Het hele nieuwsbericht

Airco in de trein

Zondag 21 augustus 2022
Vandaag gelezen
Op dit moment heeft 40% van de Belgische treinen geen airco, schrijft DHnet. Wel zijn 445 nieuwe treinen met luchtkoeling besteld, die volgend jaar gaan rijden. Ook dan zal nog niet 100% van de wagons gekoeld worden. En de koeling werkt ook niet als de stroom uitvalt. (WaalsWeekblad.be)

De zomer van Antwerpen...

Zaterdag 20 augustus 2022
Peer - De zomer van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Rik Vanbuel overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Peer - Rik Vanbuel overledenOp, 14 augustus overleed Rik Vanbuel, de echtgenoot van Greta Dewelde. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Berkenbos vonden plaats in besloten kring.

Leon Aegten overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Peer - Leon Aegten overledenOp 12 augustus overleed Leon Aegten, de echtgenoot van Monika Bode. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

KFC Kaulille klopt KRC Peer

Vrijdag 19 augustus 2022
Peer - KFC Kaulille klopt KRC PeerKFC Kauillle heeft in een oefenwedstrijd met 4-0 gewonnen van KRC Peer.
Peer - Sp. Wijchmaal verliest oefenwedstrijdSporting Wijchmaal heeft een oefenwedstrijd op het veld van Dilsen-Stokkem VV verloren met 5-1.

En zo ging de maan onder

Woensdag 17 augustus 2022
Peer - En zo ging de maan onderZoomGaat de maan in Grote-Brogel sneller onder dan in de rest van Peer? Nee hoor, maar Wojciech Malinowski filmde dat aan een tragere snelheid dan in werkelijkheid, zodat de weergave een versnelde maansondergang te zien geeft.

Hevige regen in Oost-Vlaanderen

Woensdag 17 augustus 2022
Peer - Hevige regen in Oost-VlaanderenZoom (Cartoon: Fobie)

Henri Clijsters overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Peer - Henri Clijsters overledenOp 13 augustus is Henri Clijsters overleden, de echtgenoot van Hubertine Soors. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Jaeken.

Huguette Ilsbroux overleden

Woensdag 17 augustus 2022
Peer - Huguette Ilsbroux overledenIn Linde-Peer is maandag Huguette Ilsbroux overleden, de echtgenote van Louis Moeremans. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Dieven weg met katalysator

Dinsdag 16 augustus 2022
Dieven hebben op de parking van Center Parcs Erperheide de katalysator van een auto gestolen.

Elisa Driesen overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Peer - Elisa Driesen overledenZondag is Elisa Driesen (89) overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Jaak Vanhees. Zij woonde in Oudsbergen maar was afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UC Jaeken aan de Kerkstraat in Peer.

Sp. Ellikom - Sp. Grote Brogel 5-2

Maandag 15 augustus 2022
Peer - Sp. Ellikom - Sp. Grote Brogel 5-2In een oefenwedstrijd heeft Sporting Ellikom Sporting Grote Brogel geklopt met 5-2.

Heksenjacht bestaat nog altijd

Maandag 15 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De Duitse sectie van Missio waarschuwt in een rapport ervoor dat vrouwen, maar soms ook mannen en zelfs kinderen, uit minstens 43 landen vandaag in levensgevaar zijn omdat ze worden vervolgd als vermeende heksen. Meer nog, het fenomeen neemt vandaag nog toe. De afgelopen 60 jaar werden meer mensen gedood als vermeende heksen en tovenaars dan in 350 jaar heksenjachten in Europa. De meeste getroffen landen liggen in Afrika, maar het fenomeen bestaat ook in Zuidoost-Azië, Mexico, Bolivia, Guatemala en (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag in tijden van droogte

Maandag 15 augustus 2022
Peer - Moederdag in tijden van droogteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jef Kelchtermans overleden

Maandag 15 augustus 2022
Peer - Jef Kelchtermans overledenZaterdag is Jef Kelchtermans overleden, de weduwnaar van José Bonhomme. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: woensdag (20.30-21 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Peer - 'Theater op de Markt' ondanks hitte groot succesZoomHet vijfdaagse stadsfestival "Theater op de Markt" in Hasselt bracht een massa volk op de been. Maar liefst 52 gezelschappen uit binnen- en buitenland presenteerden het neusje van de zalm op gebied van circus en locatietheater op meer dan 20 locaties in de binnenstad. “Met 100.000 toeschouwers en tal van uitverkochte voorstellingen kunnen we alleen maar tevreden zijn over deze prachtige editie,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.
De organisatie blikt tevreden terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Borgerhout...

Zaterdag 13 augustus 2022
Peer - Ondertussen, in Borgerhout...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Peer - Geef de wolf geen kans...Zoom...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Peer - Verhalen over kapelletjes gezochtZoomVlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht

Alberta Bollen overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Peer - Alberta Bollen overleden
In Peer is gisteren  Alberta Bollen overleden, de weduwe van Leon Froeyen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Man uit Peer gewond in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Een 71-jarige man uit Peer is gisterenavond rond 19.30 uur  gewond geraakt bij een botsing tussen een auoi en een motorfiets. Het ongeval gebeurde in de Rode Kruislaan in Bree.

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 12 augustus 2022
Een 19-jarige man uit Peer en een Nederlandse vrouw zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Kanaallaan in Bree. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Peer - De Rijn valt stilaan droogZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wegeniswerken in Bree

Vrijdag 12 augustus 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf donderdag 18 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Rode Kruislaan (N73) en ’t Hasseltkiezel in Bree. Het gaat om het wegdek vanaf de rotonde met de Millenstraat (N793) tot aan de Kempstraat. De werken duren twee weken, tot begin september. Doorgaand verkeer blijft grotendeels mogelijk.  

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Peer - Een prachtige volle maan vanavondZoomJan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien! UPDATE Deze volle maan was iets groter en levendiger dan normaal. Het is ook de laatste supermaan van het jaar, volgens de NASA.

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Peer - Dodentocht ingekort door hitteZoomZo ziet Fobie het.

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Peer - Code rood in de bossenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Grasveld in brand

Woensdag 10 augustus 2022
Aan de Broekstraat ontstond deze namiddag brand op een grasveld. De brandweer had er heel wat werk.

Range Rover gestolen

Woensdag 10 augustus 2022
Voor de zoveelste keer is in de regio weer een Range Rover gestolen. Deze keer gebeurde dat aan Bosschel. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Hittegolf: code rood

Woensdag 10 augustus 2022
Peer - Hittegolf: code roodDoor de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat geldt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd door het Agentschap Natuur en Bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars.
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en zijn collega van Omgeving Zuhal Demir voorzien samen voldoende middelen voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar die een bedreiging vormt voor onze honingbij. Zo zal er dit jaar nog 130.000 euro extra uitgetrokken worden. De betrokken overheidsdiensten - het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos - evalueren de situatie in het najaar en werken ook een beheersvisie uit voor de Aziatische hoornaar op middellange en lange termijn. Dat hebben beide ministers deze namiddag bekendgemaakt.
Peer - Zou men armoe lijden, om een wolfje meer?ZoomHet wolvenkoppel August en Noëlla heeft dit jaar niet 8 maar 9 welpen op de wereld gezet. Dat meldt Welkom Wolf op basis van gegevens van INBO/ANB en waarnemingen. De negen zouden vanmorgen ook gespot zijn door geïnteresseerden die ingegaan waren op een uitnodiging om van op de terril van Zwartberg naar wolven te zoeken. UPDATE Meer bij VRTnieuws

Trainer weg bij Sporting Grote Brogel

Woensdag 10 augustus 2022
Peer - Trainer weg bij Sporting Grote BrogelFons Schrijvers is niet langer trainer van Sporting Grote Brogel. Hij stapt op omwille van privéredenen.

Even uitrusten...

Dinsdag 9 augustus 2022
Vandaag gezien
Peer - Even uitrusten...ZoomBlijkbaar moet de opkomende maan af en toe ook eens uitrusten... Het is warm voor iedereen! (Foto Hans Put)

Hittegolf met tropische maxima

Dinsdag 9 augustus 2022
Weerbericht
Peer - Hittegolf met tropische maximaDe hittegolf is nu goed van start gegaan en we kijken aan tegen minstens zes tropische dagen. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied is het ook kurkdroog en overheerst de zon het weerbeeld. Pas na volgend weekend is er kans op wat neerslag en uiteindelijk geraken we ook verlost van de tropische temperaturen. Tot dan zien we haast iedere dag het kwik wat hoger uitkomen.
Morgen is het stralend zonnig weer. Die enkele hoge sluierwolk aan de blauwe hemel hindert de zon in zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Ceyssens overleden

Dinsdag 9 augustus 2022
Peer - Elisa Ceyssens overledenGisteren is Elisa Ceysens (87) overleden, de echtgenote van Harry Geusens. Zij woonde in Genk maar was afkomstig uit Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide; Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

V. Lommel - Sp. Grote Brogel 3-1

Maandag 8 augustus 2022
Peer - V. Lommel - Sp. Grote Brogel 3-1Verbroedering Lommel heeft Sporting Grote Brogel geklopt met 3-1.

Kattenbos Sport - SV Breugel 0-0

Maandag 8 augustus 2022
Peer - Kattenbos Sport - SV Breugel 0-0Kattenbos Sport en SV Breugel hebben 0-0 gelijkgespeeld.

Mijnramp in Marcinelle herdacht

Maandag 8 augustus 2022
Peer - Mijnramp in Marcinelle herdachtZoomIn Marcinelle werd vanmorgen de mijnramp herdacht die daar 66 jaar geleden is gebeurd. Op 8 augustus 1956 kwamen in de mijn Bois du Cazier 262 mijnwerkers van verschillende nationaliteiten om het leven. Vanuit het hele land namen reddingsploegen deel aan de hulpverlening. Ook als jonge ingenieur is Jos Legrand, laatste directeur ondergrond KS West, als hoofd van de reddingsbrigade Helchteren-Zolder meermaals afgedaald tijdens de reddingsoperatie.
Vandaag nam dan ook een grote delegatie Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Hou het koel deze week

Maandag 8 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Hou het koel deze weekZoomSinds zaterdag is de waarschuwingsfase van zowel het federale ozon- en hitteplan als het Vlaamse Warmteactieplan actief. Het KMI voorspelt vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Zeer warme dagen zijn niet zonder risico’s. Neem de nodige voorzorgen. Denk aan kwetsbare personen. En vergeet ook je huisdieren niet. Een overzicht van de mogelijke gezondheidsklachten en wat je hierbij kan doen vind je hier. Op de foto: zo trof Josh Vandijck op straat een merel aan die bijna omkwam van de dorst.

Ze waren aan het spelen, daarboven

Maandag 8 augustus 2022
Peer - Ze waren aan het spelen, daarbovenZoomNiet te tellen hoeveel foto's van de condenssporen van vliegtuigen we vanmorgen binnenkregen. Deze is van Eric Swinnen. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen. Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging, net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van deze condenssporen. (Foto onder: Jens Veraa)
Ze waren aan het spelen, daarboven
Zoom
Peer - Een hittegolf tijdens de schoolvakantieZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Peer SV klopt Grenstrappers

Zondag 7 augustus 2022
Peer - Peer SV klopt GrenstrappersPeer SV heeft Grenstrappers Lommel Kolonie verslagen met 3-1.

Gelijkspel voor KRC Peer B

Zondag 7 augustus 2022
Peer - Gelijkspel voor KRC Peer BKRC Peer B heeft 1-1 gelijkgespeeld op het veld van SK Heusden 06.

Kaulille-Wijchmaal: 2-2

Zondag 7 augustus 2022
Peer - Kaulille-Wijchmaal: 2-2In een wedstrijd voor de Beker van Limburg hebben Kaulille en Wijchmaal gisteren 2-2 gelijk gespeeld.
Peer - Zoeken naar de Aziatische hoornaarZoomUPDATE Het Vlaams Bijeninstituut, dat instaat voor het opsporen en verdelgen van de Aziatische hoornaar, kan voorlopig geen nesten meer bestrijden: het geld is op en Vlaams minister van landbouw Jo Brouns heeft geen extra budget voorzien. Volgens voorzitter René De Backer is men al drie jaar in gesprek over een beheerregeling en is die er nog altijd niet.
Het gevaar bestaat dat mensen nu zelf nesten zullen proberen te verdelgen, zegt De Backer. “Dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden ALTIJD een algemeen rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. In alle provincies heeft het Vlaamse agentschap Natuur en Bos nu al code oranje afgekondigd, wat betekent dat er een hoog risico op natuurbrand is, wegens de ernstige droogte. Er was al een tijdelijk rook- en vuurverbod van kracht, maar vanaf morgen wordt dat uitgebreid tot een decretaal en permanent rook- en vuurverbod in al onze bos-, natuur- en heidegebieden. En dat het hele jaar door.

Grondwater zakt verder

Zondag 7 augustus 2022
Peer - Grondwater zakt verderZoomDoor de droogte zakte het grondwater in Limburg verder. Dat blijkt uit het toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 1 augustus vertoonde 79% van de meetplaatsen een lage (44%) tot zeer lage (35%) freatische grondwaterstand (= de bovenste laag grondwater) voor de tijd van het jaar. Ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn overal sterk gedaald. Op meer dan de helft van de meetplaatsen (53%) worden momenteel zeer lage en lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten. Op 18% van de meetplaatsen worden zelfs historisch lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten.
Juli was in heel Vlaanderen extreem droog. De neerslagtotalen in het VMM pluviometernetwerk variëren tussen 3,8 mm en 37,0 mm. In Ukkel noteerde het KMI slechts 5,2 mm neerslag (de normale waarde voor juli bedraagt 76,9 mm). Het rapport kan je lezen via deze link.

Droogte creëert mogelijkheden

Zaterdag 6 augustus 2022
Peer - Droogte creëert mogelijkhedenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Beker van Limburg: KRC verliest van EkselIn de Beker van Limburg heeft KRC Peer vanavond met 3-0 verloren van Eksel A.

Bosland lanceert BoslandTraildreef

Zaterdag 6 augustus 2022
Met een dikke 4000 deelnemers vindt in het laatste weekend van september weer de BoslandTrail plaats. Om de vijfde editie te vieren ging de organisatie aan de slag met vijf unieke initiatieven. Zo lanceerde men eerder al het initiatief van de gepersonaliseerde startnummers, de BoslandTrail Villages, het BoslandTrailbier én de vijf goede doelen. Als laatste bijzondere initiatief plant de organisatie voor elke jubileumdeelnemer, dat zijn zij die voor de 5e keer deelnemen aan BoslandTrail, een (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Nog steeds veel duiven niet teruggekeerdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe hittegolf in de maak

Vrijdag 5 augustus 2022
Weerbericht
Peer - Nieuwe hittegolf in de maakNa de doortocht van een buienlijn neemt een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland positie over de Britse Eilanden en breidt de volgende dagen verder uit richting Denemarken en later de Scandinavische landen. Hierbij staat er gedurende een lange periode zonnig, warm en vooral droog weer op het programma. Sterker nog, na het weekend wordt de kans op een hittegolf erg groot.
Vandaag is de afkoeling na de buien in de ochtend zeker welkom. Er is kort na de middag nog kans op een (…) Het hele nieuwsbericht

'Theater op de Markt' in Hasselt

Vrijdag 5 augustus 2022
Volgende week, van 10 tot 14 augustus, neemt Theater op de Markt de Hasseltse binnenstad weer in. Op het programma staan 52 gezelschappen die allemaal verschillende keren spelen. Na de door de pandemie afgelaste editie van 2020 is het vier jaar geleden dat het Limburgse festival voor circus en locatietheater plaatsvond in Hasselt.
Met toegankelijke voorstellingen wil het festival de drempel voor kunstbeleving verlagen en iedereen uitnodigen om te komen genieten van circus- en locatietheater. Aan veel (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtbussen bij Pukkelpop

Donderdag 4 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt Pukkelpop na iedere festivaldag voor extra nachtritten. De nachtbussen zijn gratis voor inwoners van de betrokken gemeenten, op vertoon van je PKP22-polsbandje. De nachtbussen rijden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, met vertrek om 02.30u, en op zondag 21 augustus, met vertrek om 00.30u. Meer info

De woestijn rukt op

Donderdag 4 augustus 2022
Peer - De woestijn rukt opZoomVandaag gezien aan Groot-Gestel in Oudsbergen: kamelen in een weide! (Foto Josh Vandijck)

Uw isolatiegraad staat online

Donderdag 4 augustus 2022
Peer - Uw isolatiegraad staat onlineZoomHerinnert u zich nog dat er in december 2020 een vliegtuigje heel de provincie overvloog om na te gaan of het dak van de woningen in Limburg wel goed geïsoleerd was? Dat gebeurde, zo vernamen we later, in opdracht van Fluvius. De resultaten van dat onderzoek staan nu online. Via deze link kunt u uw adres ingeven en dan blijkt of je dak goed of slecht geïsoleerd is. Als er rode vlekken te zien zijn, kunt u best ingrijpen, want warmteverlies door slechte isolatie kost 's winters veel geld. Op de website staan ook tips en links die aangeven hoe je dat kan doen.

Henri Winters overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Peer - Henri Winters overledenOp 31 juli is Henri Winters overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Truda Nelissen. Hij was 97 jaar en afkomstig uit Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Theo Stevens overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Peer - Theo Stevens overledenOP 31 juli overleed Theo Stevens, de weduwnaar van Marie Witsel. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaars in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).

Stijgende prijzen nekken bouw

Woensdag 3 augustus 2022
Peer - Stijgende prijzen nekken bouwZoomEen gebrek aan geschikte arbeidskrachten, ontspoorde loonkosten en torenhoge grondstoffenprijzen zetten een rem op de groei van onze Limburgse bouwbedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bouwenquête van Voka en de Confederatie Bouw Limburg. Hoewel 36% van de Limburgse bouwbedrijven een gevuld orderboekje heeft voor meer dan zes maanden blijven onze bouwfirma’s niet ongevoelig voor de wereldwijde prijsstijgingen. 53 procent van de bouwbedrijven heeft zijn investeringsplannen uitgesteld tot na 2023, 44% heeft zelfs geen investeringsplannen meer, zo blijkt uit de enquête.

Jan Drees overleden

Woensdag 3 augustus 2022
Peer - Jan Drees overledenIn Pelt is gisteren Jan Drees overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Goossens. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Tropisch, nadien afkoeling

Woensdag 3 augustus 2022
Weerbericht
Peer - Tropisch, nadien afkoelingVerbonden aan een depressie nabij Schotland trekt een storing over het zuiden van Engeland. De overhangende hoge bewolking kan tot onze streken reiken, maar de neerslag krijgen we "voorlopig" niet mee. Wel wordt aan de voorzijde van deze storing erg warme lucht naar ons land getransporteerd.
Vandaag wordt het op de meeste plaatsen tropisch warm.
Na een zwoele nacht bij minima rond 17 of 18 graden komen de maxima na de middag uit op gemiddeld 32 graden. Er zijn wat hoge wolken aanwezig, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Dubbele pech voor inbrekers

Dinsdag 2 augustus 2022
Onbekenden probeerden binnen te dringen in twee huizen op de Steenweg Linde. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Grote Brogel klopt Lutlommel

Dinsdag 2 augustus 2022
Peer - Grote Brogel klopt LutlommelSporting Grote Brogel heeft Lutlommel VV verslagen met 6-0.

SV Breugel verslaat Turkse FC

Dinsdag 2 augustus 2022
Peer - SV Breugel  verslaat Turkse FCSV Breugel heeft met 2-1 gewonnen van Turkse FC.

KRC Peer A - Anadol 1-4

Dinsdag 2 augustus 2022
Peer - KRC Peer A  - Anadol 1-4KRC Peer A heeft zijn wedstrijd tegen Anadol verloren. Uitslag: 1-4.

Drinkwater mogelijk 11,86% duurder

Dinsdag 2 augustus 2022
De Watergroep heeft bij de WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij een aanvraag voor een tariefverhoging voor het drinkwater ingediend. Ze voorziet voor de periode 2023-2028 een geleidelijke stijging van 11,86 procent, los van een eventuele indexering. Terwijl de klanten nu 1,97 euro per 1.000 liter betalen, wordt dat in 2028 2,20 euro. De watermaatschappij verantwoordt de prijsstijging door extra investeringen in opslagruimtes en digitalisering en door de klimaatuitdagingen, zoals de droogte. Eind december wordt bekend of de aanvraag is goedgekeurd.

Slechts 89 Limburgse biobedrijven

Maandag 1 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
België telde in 2021 2.590 biologische landbouwbedrijven, een kleine toename in vergelijking met 2020. Limburg telt slechts 89 biologische landbouwbedrijven, het kleinste aantal van alle Belgische provincies. Namen en Luxemburg zijn de provincies met de meeste bio-bedrijven. (bron: Statbel)

Staaf Linsen overleden

Maandag 1 augustus 2022
Peer - Staaf Linsen overledenIn WZC Het Perrehof is vrijdag Staaf Linsen overleden, de weduwnaar van Rosa Weytjens, die in 2018 overleed. Hij was afkomstig van Kleine-Brogel en werd 94 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (20-21u) in uitvaartcentrum Jaeken. 
Peer - Engelse voetbalsters Europees kampioenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Herfst in volle zomer: droogtestressZoomWie de laatste dagen een fiets- of wandeltocht heeft gedaan, zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het op bepaalde plaatsen wel herfst lijkt. Bomen verliezen hun bladeren door droogtestress.
"In de zomer kan de bodem zo ver uitdrogen, dat planten niet meer optimaal kunnen verdampen. Ze ondervinden dan droogtestress. Eerst sluit een plant zijn huidmondjes om waterverlies via verdamping te voorkomen, maar uiteindelijk kan hij geheel of gedeeltelijk afsterven. Droogtestress komt (…) Het hele nieuwsbericht
01/04

Mijn broer Guido is op 9 april jarig proficiat Van Rita en Valere

Valentinus Goossens
25/03

Ons Rita is op 31/03 jarig Proficiat van Rita en Valere

Valere en Rita Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer