Het overige nieuws

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Peer - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Pierre Haldermans overleden

Vrijdag 30 december 2022
Peer - Pierre Haldermans overledenDinsdag is Pierre Haldermans overleden, de weduwnaar van de in 1994 gestorven Lisa Gielen en de levenspartner van Linda Kelchtermans. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.
Peer - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Peer - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Katrien Oyen overleden

Woensdag 28 december 2022
Peer - Katrien Oyen overledenGisteren is in Wijchaal Katrien Oyen overleden, de weduwe van Gaston Smeets. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wies Kerkhofs overleden

Woensdag 28 december 2022
Peer - Wies Kerkhofs overledenMaandag is in WZC Gerkenberg in Bree Wies Kerkhofs overleden, de weduwe van de in 1986 gestorven Jerome Coninx. Zij was 97 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Peer - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Plessers overleden

Dinsdag 27 december 2022
Peer - Jos Plessers overledenZaterdag is Jos Plessers overleden, de echtgenoot van Mia Gielen. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsrumte van aula 't Sant.

Monique Thijs overleden

Dinsdag 27 december 2022
Peer - Monique Thijs overledenGisteren is Monique Thijs overleden, de weduwe van Jef Soors. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Nieuwe vennootschap: SèT

Dinsdag 27 december 2022
Tanya Timmermans (31) uit Bocholt en Caroline Timmermans (27) uit Peer hebben de besloten vennootschap SèT opgericht met zetel aan de Leemstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en computerservices.

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Peer - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Peer - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Jacqueline Geuns overleden

Dinsdag 27 december 2022
Peer - Jacqueline Geuns overledenZaterdag is Jacqueline Geuns overleden, de echtgenote van Henri Cornelissen. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote-Brogel. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Lèneke Nulens overleden

Maandag 26 december 2022
Peer - Lèneke Nulens overledenOp 23 december is Lèneke Nulens overleden, de weduwe van Erich Felter. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Peer - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Peer - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Peer - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)

Marcel Loenders overleden

Vrijdag 23 december 2022
Peer - Marcel Loenders overledenIn de serviceflats "De Kempkens" is gisteren Marcel Loenders overleden, de echtgenoot van Mia Schepers. Hij was geboren in Peer en werd 89 jaar. Woensdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont, waarna de crematie en de urnebijzetting op het Boskerkhof in intieme kring zullen plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.
Peer - Groepsrevalidatie voor mensen met ParkinsonZoomOp 10 januari start Noorderhart Revalidatie & MS met een groepsrevalidatieprogramma voor personen met Parkinson en hun mantelzorger.
Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijkse leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Peer - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstfeest bij OKRA Kleine-Brogel

Donderdag 22 december 2022
Peer - Kerstfeest bij OKRA Kleine-BrogelZoomEindelijk kon het weer… Eindelijk konden bij Okra Kleine-Brogel de servetten en de tafelversieringen bovengehaald worden die twee jaar geleden werden opgeborgen voor het kerstfeest dat werd afgelast. Dit jaar kon het dus wel doorgaan en de leden schreven in groten getale in. In de goed gevulde zaal werd het feest ingezet door een korte bezinning, gevolgd door de mooie koorklanken van Oksaal=. Dit dameskoor zong verschillende kerstliedjes, mooi en zeker origineel! Het middagmaal werd goed gesmaakt en (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstfeest bij OKRA Kleine-Brogel
Zoom

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Peer - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Peer - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Peer - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Vaccinatiecentra eind dit jaar dicht

Dinsdag 20 december 2022
Peer - Vaccinatiecentra eind dit jaar dichtOp 31 december sluiten de vaccinatiecentra van Lommel en Peer. Daarna kan je voor je COVID-19-vaccinatie enkel nog terecht bij je huisarts of bij een gekwalificeerde apotheek bij jou in de buurt. Let op: niet elke apotheek is hiervoor gekwalificeerd. Check www.apotheek.be en geef je adres, postcode of woonplaats in. Zo kan je opzoeken welke apotheken in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen en mogen toedienen. Vergeet bovenaan geen vinkje te zetten bij “COVID-vaccinatie”.
Heb je recent nog (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Guido Engelen overleden

Maandag 19 december 2022
Peer - Guido Engelen overledenOp 15 december is Guido Engelen overleden, de echtgenoot van Gaby Vertessen. Hij was 78 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Peer waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Jaeken.

Bart Theunissen overleden

Maandag 19 december 2022
Peer - Bart Theunissen overledenZaterdag is Bart Theunissen overleden, de echtgenoot van Anke Goossens. Hij was 47 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de aula.

Kerstfeest bij OKRA Grote-Brogel

Maandag 19 december 2022
Peer - Kerstfeest bij OKRA Grote-BrogelZoomDe bijtende koude met winterse neerslag weerhield de leden van OKRA Grote-Brogel er niet van om te komen genieten van een hartverwarmend en verzorgd kerstfeest. Een lekker 4-gangenmenu werd er geserveerd, de 80- en 90-jarigen werden gehuldigd en ook  de gouden en diamanten jubilarissen werden in de bloemen gezet. Het nieuwe initiatief SOEPEL ACTIEF dat in januari van start gaat, werd aangestipt voor 2023. Lekker in beweging blijven en spieren losmaken is de boodschap! Met een heerlijk kerstgebak en animatie werd de gezellige namiddag afgesloten. (Josee Vandormael)
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

E. Louwel - KRC Peer 2-2

Zondag 18 december 2022
Peer - E. Louwel - KRC Peer 2-2In tweede provinciale B hebben Eendracht Louwel en KRC Peer 2-2 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 1-1. Didden en Verslegers scoorden voor Louwel, Goossens en Vanbuel scoorden voor Peer.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)
Peer - SV Breugel verliest van Exc. HamontIn Derde Provinciale is SV Breugel met 4-1 gaan verliezen bij Excelsior Hamont. Vandael (2), Jannis en Cuypers scoorden voor Exc. Hamont, Thijs voor Breugel. Scheidsrechter Truyen trok vijf gele kaarten. (Foto's Jochen Heyligen)
SV Breugel verliest van Exc. HamontSV Breugel verliest van Exc. Hamont
SV Breugel verliest van Exc. Hamont
Zoom

KRC Peer B wint in Kolonie

Zondag 18 december 2022
Peer - KRC Peer B wint in KolonieKRC Peer B is bij de Grenstrappers van Lommel Kolonie gaan winnen met 0-1.

Helson B - Peer SV 5-2

Zondag 18 december 2022
Peer - Helson B - Peer SV 5-2In Vierde Provinciale is Peer SV met 5-2 gaan verliezen bij Helson Helchteren B.

Turkse - Wijchmaal 3-3

Zondag 18 december 2022
Peer - Turkse - Wijchmaal 3-3In Derde Provinciale hebben Turkse FC en Sporting Wijchmaal in Beringen 3-3 gelijkgespeeld.

Bocholt B - Grote Brogel 2-3

Zaterdag 17 december 2022
Peer - Bocholt B - Grote Brogel 2-3In derde provinciale B heeft Bocholt VV B vanavond met 2-3 verloren van Sporting Grote Brogel.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)
In 2027 komt de opvolger van de F16, de F35A, naar Kleine-Brogel. In Nederland, waar de F35A reeds in gebruik is, zijn er problemen met de geluidsoverlast van dat vliegtuig. Omwonenden van bestaande vliegbasissen geven aan dat de geluidsbelasting veel hoger ligt dan bij eerdere vliegtuigen zoals de F16. En er zijn soms wel incidenten met het toestel. Gisteren nog mislukte een verticale landing van een F35A in de VS.
Begin dit jaar ging de minister van Defensie in op de suggestie van parlementslid Kris (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Peer - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Nieuwe vennootschap: Mooi bij Lotte

Vrijdag 16 december 2022
Lotte Geusens (37) uit Peer heeft de besloten vennootschap Mooi bij Lotte opgericht met zetel aan de Steenweg Linde. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kuuroord en van een privésauna, gelaatsverzorging, voetverzorging en manicure.

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Peer - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Peer - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Peer - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Peer - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Drie jaar schorsing voor KRC-kapitein

Donderdag 15 december 2022
Peer - Drie jaar schorsing voor KRC-kapiteinHet disciplinaire comité van de voetbalbond heeft Joran Bleyen, de kapitein van KRC Peer, voor drie jaar geschorst.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Lena Moors overleden

Woensdag 14 december 2022
Peer - Lena Moors overledenIn Helchteren is gisteren Lena Moors overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jozef Schoofs. Zij was 92 jaar. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Linde-Peer vinden plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Dela in Peer.

Jefke Vanderhoydonk overleden

Woensdag 14 december 2022
Peer - Jefke Vanderhoydonk overledenZondag is Jefke Vanderhoydonk overleden, de echtgenoot van Rooske Smeets. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Grote Brogel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Halveweg.

Container opengebroken

Dinsdag 13 december 2022
Peer - Container opengebrokenOp een werf aan de Oudestraat hebben dieven de voorbije nacht een container opengebroken. Zij gingen met materialen aan de haal.
De Vlaamse regering deelt 12,7 miljoen euro uit aan 33 lokale actoren uit 11 gebiedscoalities om Vlaanderen beter te beschermen tegen droogte en wateroverlast. In zo'n gebiedscoalitie werken verschillende lokale betrokkenen, zoals lokale besturen, watermaatschappijen en natuurverenigingen, maar ook bedrijven, landbouwers en bewoners samen om tussen 2023 en 2025 concrete maatregelen uit te voeren op het terrein.
Een van die gebiedscoalities is deze van de gemeenten (Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe 'gastheren' voor Bosland

Dinsdag 13 december 2022
Peer - Nieuwe 'gastheren' voor BoslandZoomIn Bosland werden vandaag alweer 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland. Ze hebben ook folders e.d. in huis.
Er zijn nu al 61 Gastheren. De nieuwe uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Ten slotte worden vanuit stad Peer Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs verwelkomd.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Peer - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Peer - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Michiel Lauwers overleden

Dinsdag 13 december 2022
Peer - Michiel Lauwers overledenVandaag is Michiel Lauwers overleden, de echtgenoot van Cornelia Schrijvers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van¨Peer. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken.

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Peer - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

De eerste namen van Blues Peer 2023

Dinsdag 13 december 2022
Blues Peer is er opnieuw tijdens het pinksterweekend van 26, 27 en 28 mei 2023. Ook de eerste namen van deze tweede vernieuwde editie staan al op de affiche: Samantha Fish, Robert Jon & The Wreck, Ghalia Volt, Cam Cole en Eric Steckel. Dat is vanmorgen bekend geworden.

Rosa Tonnelier overleden

Maandag 12 december 2022
Peer - Rosa Tonnelier overledenOp 9 december is Rosa Tonnelier overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Fons Wouters. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: donderdag (10-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Peer - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Sparta Lille verliest van KRC Peer BSparta Lille heeft thuis met 0-1verloren van KRC Peer B.
Peer - Turkse Rangers en KRC Peer spelen gelijkKRC Peer is bij Turkse Rangers in Waterschei 1-1 gelijk gaan spelen.

Peer SV -- Meeuwen B 0-1

Zondag 11 december 2022
Peer - Peer SV -- Meeuwen B 0-1Peer SV heeft de punten niet thuis kunnen houden tegen Meeuwen B. Uitslag van de wedstrijd deze namiddag: 0-1.
In eerste promo dames van het volleybal heeft Peer A met 0-3 verloren van Diepenbeek A. Peer A staat tiende in de stand.

SV Breugel - FC Kaulille 2-4

Zaterdag 10 december 2022
Peer - SV Breugel - FC Kaulille 2-4De derby tussen Breugel en Kaulille werd vanavond beslist in het voordeel van Kaulille: 2-4. (Foto's Jochen Heyligen)
SV Breugel - FC Kaulille 2-4SV Breugel - FC Kaulille 2-4
SV Breugel - FC Kaulille 2-4
Zoom

Grote-Brogel verliest bij Kattenbos

Zaterdag 10 december 2022
Peer - Grote-Brogel verliest bij KattenbosSporting Grote-Brogel is bij Kattenbos gaan verliezen met 2-0.

Wijchmaal - Bocholter B 4-0

Zaterdag 10 december 2022
Peer - Wijchmaal - Bocholter B 4-0Bocholter VV B is bij Sporting Wijchmaal gaan verliezen met 4-0, na doelpunten van Ruben Dalemans (penalty), Tom Segers, Sander Elia en Robbe Jonkers. Het was een wedstrijd in Derde Provinciale.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Wevers overleden

Vrijdag 9 december 2022
Peer - Thoke Wevers overledenWoensdag is Thoke Wevers (93) overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Fons Eerdekens. Zij woonde in Wijshagen en was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Nieuw: Swennen Laswerken

Vrijdag 9 december 2022
Nicolas Swennen (36) uit Peer heeft de besloten vennootschap Swennen Laswerken opgericht met zetel aan de Keitelweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer laswerken en de vervaardiging van poorten, carports, luiken, traliewerk, hekken en leuningen.

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Inbraak op Bocholterweg

Donderdag 8 december 2022
Peer - Inbraak op BocholterwegDe voorbije nacht is ingebroken in een auto aan de Bocholterweg in Grote-Brogel. De dieven gingen met de radio en het navigatiesysteem aan de haal.

Sylvie Aerts overleden

Donderdag 8 december 2022
Peer - Sylvie Aerts overledenDinsdag is Sylvie Aerts overleden, de echtgenote van Louis Jansen. Ze was geboren in Wijchmaal en werd 73 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Helena Paesen overleden

Donderdag 8 december 2022
Peer - Helena Paesen overledenIn WZC Ter Meeuwen in Oudsbergen is maandag Helena Paesen overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jef Vanbuel. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Peer.

Wijchmaal klopt V. Lommel

Woensdag 7 december 2022
Peer - Wijchmaal klopt V. LommelIn derde provinciale B heeft Sporting Wijchmaal vanavond Verbroedering Lommel verslagen met 3-2. De wedstrijd moest herspeeld worden omdat die op 12 november werd stopgezet nadat twee spelers bewusteloos raakten na een kopduel.

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Peer - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 6 december 2022
Peer - Zwaar vervoer gecontroleerdZoomVandaag organiseerde Politie Kempenland een verkeersactie 'zwaar vervoer', in samenwerking met politiezone Lommel, de Federale Wegpolitie Limburg en de Vlaamse Belastingsdienst. Vrachtwagens werden op de N74 en Peerderbaan in Hechtel geïntercepteerd door de politiemotards en naar het controledispositief gebracht. Ze werden vooral gecontroleerd op ladingzekering, afmetingen, inschrijving, wegentaks en rij- en rusttijden. Er werden in totaal voor 20.836 euro aan boetes ter plaatse geïnd. Vlabel stelde nog twee PV’s niet-aangifte kentekenplaat op en er werd één PV opgesteld inzake inbreuken op het voorlopig rijbewijs. (Foto politie)

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)
Peer - Wijchmaal - V. Lommel wordt herspeeldDe wedstrijd in derde povinciale tussen Sporting Wijchmaal en Verbroedering Lommel die op 12 november werd stopgezet nadat twee spelers bewusteloos raakten na een kopduel wordt herspeeld. Dat gebeurt woensdag om 19.30 uur.

Nicole Goossens overleden

Dinsdag 6 december 2022
Peer - Nicole Goossens overledenVandaag is Nicole Goossens overleden, de partner van Henri De Coster. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Linde-Peer. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Peer - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Dag van de vrijwilliger!

Maandag 5 december 2022
Peer - Dag van de vrijwilliger!Zoom
Het is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ook de Internetgazet! Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Want we willen iedereen laten weten in wat voor mooie streek we wonen. En hoe open en vriendelijk de mensen er zijn. En wat er allemaal gebeurt. Ook fotoclubs zijn welkom!
Geïnteresseerd? Mail naar redactie[!]internetgazet.be!

De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

E. Houthalen-Wijchmaal 2-4

Zondag 4 december 2022
Peer - E. Houthalen-Wijchmaal 2-4Sporting Wijchmaal is bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 2-4.

Winst voor Grote-Brogel

Zondag 4 december 2022
Peer - Winst voor Grote-BrogelSporting Grote-Brogel heeft met 2-0 gewonnen van SLW Maaseik. Aan de rust was de stand 1-0. Stevens had de thuisploeg in de 2de minuut op voorsprong gebracht. D. Vaes legde in de 87ste minuut de eindstand vast.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Peer - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Peer SV klopt Maasland B

Zaterdag 3 december 2022
Peer - Peer SV klopt Maasland BIn Vierde Provinciale is Peer SV bij Maasland NO B gaan winnen met 1-2.

KRC Peer - Kadijk 0-1

Zaterdag 3 december 2022
Peer - KRC Peer - Kadijk 0-1Kadijk is bij KRC Peer gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Stijn Molenberghs. Peer eindigde de wedstrijd met negen spelers.

KRC Peer B - LHVV B 2-0

Zaterdag 3 december 2022
Peer - KRC Peer B - LHVV B 2-0In Vierde provinciale heeft de tweede ploeg van Linderlhoeven VV vanavond de duimen moeten leggen tegen die van KRC Peer: 2-0.

Bocholt B - Breugel 4-2

Zaterdag 3 december 2022
Peer - Bocholt B - Breugel 4-2Zes doelpunten vanavond in de wedstrijd tussen Bocholt B en Breugel, die door Bocholt B werd gewonnen met 4-2.

Marcel Ulenaers overleden

Zaterdag 3 december 2022
Peer - Marcel Ulenaers overledenIn Opglabbeek is donderdag Marcel Ulenaers overleden, de weduwnaar van Jeanne Cardinaels en de levenspartner van Els Paradijs. Hij was geboren in Wijchmaal en werd 72 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de begraving van de urne op de begraafplaats van Kleine-Brogel zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Peer - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Peer - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Peer - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer