Het overige nieuws

Melanie Paredis overleden

Zondag 31 juli 2022
Peer - Melanie Paredis overledenVrijdag overleed Melanie Paredis, de weduwe van de in 2015 gestoren René Kumpen. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Twee busreizigers gewond

Zondag 31 juli 2022
Peer - Twee busreizigers gewondZoomOp het kruispunt van de Oosterring en de Schiepse Hei in Genk zijn zaterdagvoormiddag rond 11 uur een bus en een auto gebotst. Twee passagiers van de bus, een vrouw (84) uit Lanaken en een man (63) uit Peer, raakten daarbij gewond.

Achel VV klopt Racing Peer

Zaterdag 30 juli 2022
Peer - Achel VV klopt Racing PeerAchel VV is vanavond in de eerste ronde van de Beker van België bij Racing Peer gaan winnen met 0-1, na een doelpunt van Jasper Vandebroek.
Peer - Sporting Wijchmaal verslaat Grote HeideSporting Wijchmaal heeft vanavond Sporting Grote Heide verslagen met 3-2.

Robin Van Looken overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Peer - Robin Van Looken overledenGisteren is Robin Van Looken (27) overleden. Hij woonde in Overpelt maar was afkomstig uit Lommel. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Yvonne Gielen overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Peer - Yvonne Gielen overleden
Op 29 juli overleed Yvonne Gielen, de weduwe van Wim Oomens. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Genk. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Linde-Peer.
Weerbericht
Peer - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Peer - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Peer - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Roger Rutten overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Peer - Roger Rutten overledenWoensdag is Roger Rutten overleden, de echtgenoot van Maria Tielens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijchmaal waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Lieske Lenaerts overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Peer - Lieske Lenaerts overledenWoensdag overleed Lieske Lenaerts 86, de weduwe van de in 1981 gestorven Gustaaf Camps en de levensgezel van de in 2005 gestorven Michel Noben. Zij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de aula.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Peer - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Peer - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: WoodMood

Vrijdag 29 juli 2022
Maarten Houben en Wim Colaers, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap WoodMood opgericht met zetel aan de Waubergerdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van parketvloeren, het bekleden van trappen, het plaatsen van isolatie en het uitvoeren van dakwerkzaamheden.
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Ware liefde...

Donderdag 28 juli 2022
Grensgevallen
Peer - Ware liefde...ZoomVandaag gezien bij Tops in Borkel en Schaft. (Foto Rik Vander Sanden) 

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Peer - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Peer - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)
Peer - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hoeveel spaargeld is nodig?

Dinsdag 26 juli 2022
Partnerbijdrage
Peer - Hoeveel spaargeld is nodig?ZoomWij vinden het altijd zeer interessant om even een kijkje te nemen in het financiële leven van iemand anders. Er zijn echter maar weinig mensen die dit daadwerkelijk ook toelaten, de financiële huishouding is bij velen een privé kwestie. En eerlijk is eerlijk, ook wij houden ons inkomen liever voor onszelf. Toch kan het soms handig zijn om te weten hoeveel spaargeld mensen hebben, of althans hoeveel er door experts wordt aangeraden om te hebben. Wij gingen op onderzoek uit en geven je hierbij tips. (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Peer - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Peer - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Peer - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Bij een inbraak in een pand aan de Kiezel Kleine Brogel zijn materialen gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Peer - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Sien Loenders (101) overleden

Maandag 25 juli 2022
Peer - Sien Loenders (101) overledenIn Peer is op 21 juli Sien Loenders overleden, de weduwe van Guillaume Schrooten. Zij was 101 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

KRC Peer wint bekerwedstrijd

Maandag 25 juli 2022
Peer - KRC Peer wint bekerwedstrijdKRC Peer heeft zijn wedstrijd in de voorronde van de Croky Cup op het veld van Nielse SV gewonnen met 1-2. Derwa en De Poorter maakten de Peerse doelpunten. Zondag ontvangt KRC Peer Achel VV.

Sonja Reymen overleden

Zondag 24 juli 2022
Peer - Sonja Reymen overledenOp 19 juli overleed Sonja Reymen, de echtgenote van Tony Soors. Zij was 61 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Peer - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Peer - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Peer - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Nieuwe vennootschap: ATW

Woensdag 20 juli 2022
Bart Van Overwalle ut Hasselt heeft de besloten vennootschap ATW opgericht met zetel aan de Kluisstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuinaanleg, onderhoud van tuinen en parken en groot- en kleinhandel in planten, bloemen, tuinbouwproducten en aanverwante artikelen.

Anny Ritzen overleden

Woensdag 20 juli 2022
Peer - Anny Ritzen overledenGisteren is Anny Ritzen overleden, de echtgenote van Roger Alenteyns. Zij was 85 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creremers in Bree. Condoleren: www.begrafenissencreemers.be

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Peer - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)

Nand Thaens overleden

Woensdag 20 juli 2022
Peer - Nand Thaens overledenIn WZC Het Perrehof in Peer is maandag Nand Thaens overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Alice Mussen. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Meeuwen. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Peer - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Peer - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Peer - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Josette Theuwissen overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Peer - Josette Theuwissen overledenIn Meeuwen is gisteren Josette Theuwissen overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Wijchmaal vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Franken Uitvaartzorg aan de Koerselsebaan in Heusden-Centrum. Online condoleren: www.frankenuitvaartzorg.be

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Peer - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.
Peer - Twintiger rijdt verkeerslicht omverEen twintiger uit Peer miste de bocht aan het kruispunt van de Van Eycklaan en de Weertersteenweg in Maaseik waardoor hij het verkeerslicht omverreed. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.40 uur.
Kerk
Door de pensionering van Jos Bervoets als pastoor-moderator van Hectel-Eksel wordt Benny Janssen, pastoor-moderator in  Peer, met ingang op 1 september tevens pastoor-moderator in Hechtel-Eksel.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Peer - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Lambert Van Hout overleden

Maandag 18 juli 2022
Peer - Lambert Van Hout overledenZaterdag is Lambert Van Hout overleden, de echtgenoot van Tonia Plessers. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Peer - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Botsing op Peerderbaan

Zondag 17 juli 2022
Op de Peerderbaan in Oudsbergen raakten zaterdagavond rond 19 uur een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken. Een 22-jarige vrouw uit Peer en een 23-jarige man uit Dilsen-Stokkem raakten daarbij gewond.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Peer - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht

Giorgio Polimeno overleden

Zaterdag 16 juli 2022
Peer - Giorgio Polimeno overledenDinsdag overleed Giorgio Polimeno, de weduwnaar van de in 2012 gestorven Nelly Nackaerts en de partner van Monique Buntinx. Hij was 69 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring in aula Omega.
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Jansen overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Peer - Lucienne Jansen overleden
Woensdag is in Peer de in Eksel woonachtige Lucienne Jansen overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Jef Schorpion. Zij was 97 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Partnerbijdrage
Peer - Wat zijn de badkamertrends van dit jaar?ZoomBen jij klaar om je badkamer op te frissen naar de laatste badkamer trends? In deze tekst vertellen wij jou over de laatste trends voor je badkamer en toilet. Zo kom je er achter welke trend het beste bij jou past en kom je heerlijk tot rust in jouw eigen wellness center.

Kom tot rust
Gebruik kleuren met weinig contrast in de badkamer. Hierdoor creëer je rust en voorkom je dat je badkamer druk oogt. Gebruik (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Peer - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Peer - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Nieuwe vennootschap: Lommels ZK

Donderdag 14 juli 2022
Geert Lipkens (42) uit Peer heeft de besloten vennootschap Lommels ZK opgericht met zetel aan de Gestelsedijk in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren, verhuren en onderverhuren van gebouwen, het verlenen van financiële diensten, verzekeringsactiviteiten en effectenhandel en vermogensbeheer.
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt Europese steun voor het samenwerken aan nieuwe groenblauwe aders om de omgevingskwaliteit in Noord-Limburg te vergroten Dit project moet de omgevingskwaliteit van het Noord-Limburgse platteland versterken door de groenblauwe dooradering te vergroten. Regionaal Landschap Lage Kempen en Boerennatuur Vlaanderen werken hierin samen om de particuliere grondeigenaars en landbouwers te adviseren, stimuleren en te ondersteunen bij de aanleg en beheer van houtkanten, heggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Peer - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Thijs overleden

Maandag 11 juli 2022
Peer - Fons Thijs overledenZaterdag is Fons Thijs overleden, de weduwnaar van Emma Kenens. Hij was 91 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uivaartcentrum De Linde aan de Guldensporenlaan.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Peer - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ATW

Zondag 10 juli 2022
Bart Van Overwalle uit Hasselt heeft de besloten vennootschap ATW opgericht met zetel aan de Kluisstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tuinaanleg, onderhoud van tuinen en parken, sportvelden en parkeerterreinen, het snoeien en rooien van bomen, de aanleg van opritten en het plaatsen van afsluitingen en omheiningen.
Peer - Winnaars gratis VIP-tickets PinopopZoomU had de tijd tot gisteren om kans te maken op één van de vijf duo-VIP-tickets voor Pinopop op zondag 14 augustus. En onze mailbox liep overvol... Méér dan 300 mensen wilden erbij zijn, en dat kan nog steeds, tickets via de website. Maar deze vijf gaan volledig gratis genieten als VIP: Sonja Jacobs (Lommel), Nick van Elleswijk (Pelt), Joke Wijnants (Hamont-Achel), Rita Vandenberk (Lommel) en Christel Winters (Peer). Proficiat aan deze winnaars, en geniet ervan!

Nieuwe vennootschap: BE-worx

Zondag 10 juli 2022
Brecht Eerlings (27) uit Peer heeft de besloten vennootschap BE-worx opgericht met zetel in Bovenlinde. Tot het doel van de vennootchap behoren onder meer metaalbewerking in ruime zin, handel in glas, het plaatsen van afsluitingen en omheiningen en het bouwen en verbouwen van woningen.
Het is maar dat je 't weet
Peer - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Pieter Stevens overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Peer - Pieter Stevens overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is woensdag Pieter Stevens (74) overleden. Hij woonde in Peer maar was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt maandag om 13u plaats in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Peer - Kunstacademies stellen tentoonZoomOnder de titel "VEBEM expo ART 2022" kan u deze zomer een selectie van méér dan 130 kunstwerken van alle Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten gaan bewonderen in de Kunstacademie op Heeserbergen in Lommel, en dit iedere zater- en zondag van 13.30 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. VeBeM is de vereniging van zeven Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Genk, Heusden-Zolder, Haspengouw, Bilzen, Hasselt, Noord-Limburg en Tongeren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Kunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoon
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Peer - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).

Jeanne Broeckmans overleden

Donderdag 7 juli 2022
Peer - Jeanne Broeckmans overledenDinsdag is Jeanne Broeckmans overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Joseph Creemers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula Omega. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvataartcentrum Jaeken.
Peer - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Openingsmatch: Grote Brogel - WijchmaalDerde provincialers Sporting Grote Brogel en Sporting Wijchmaal spelen de eerste match van de competitie tegen mekaar. Aftrap: zondag 4 septrember (15 uur) in Grote Brogel.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Peer - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht

SV Breugel start in Lutlommel

Woensdag 6 juli 2022
Peer - SV Breugel start in LutlommelDerde provincialer SV Breugel speelt zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 3 september (19.30 uur) op het veld van Lutlommel VV.

KRC Peer opent tegen Anadol

Woensdag 6 juli 2022
Peer - KRC Peer opent tegen AnadolTweede provincialer KRC Peer A speelt zijn eerste competitiewedstrijd op 3 september (20 uur). Het ontvangt Anadol. Vierde provincialer KRC Peer B speelt dezelfde dag (18 uur) op het veld van Molenbeersel.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Peer - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Cox overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Peer - Lisa Cox overledenGisteren is Lisa Cox overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Fons Geysmans. Zij was 86 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Marie-Louise Vos overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Peer - Marie-Louise Vos overledenZondag is Marie-Louise Vos overleden, de echtgenote van Jean Elens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Peer - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Peer - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Rampage Open Air groot succesZoomDe organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
Zoom

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Peer - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Peer - OKRA Grote-Brogel was op driedaagseZoomDe fiets- en wandelgroep van OKRA Grote-Brogel trok erop uit voor een driedaagse sportieve vakantie in de Kattevennen in Genk. Daar brachten ze ook een bezoek aan de Cosmodrome voor een boeiende reis door ons zonnestelsel. De zomeravond werd afgerond met een stevige regenbui, een warme maaltijd en met leuke animatie. Dat het plezant zou worden, stond in de sterren geschreven...
Peer - Uitgaande transfers bij Peer SVPeer SV neemt afscheid van vier spelers: Arnout Vervaet verkast naar Molenbeersel, Wim Martens naar Ellikom, Suphanat Boonphan naar Grote Heide en Roy Willekens naar Excelsior Hamont.
Peer - Vijf nieuwe spelers voor KRC PeerDiego Derwa (Stal Sport), Jannes Goossens (Reppel), Jens Geraerts (Bree-Beek), Glen Huibers (Achel VV) en Jarne Muyshondt (Reppel) zullen komend seizoen de kleuren van KRC Peer verdedigen.
Peer - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Peer - Versterking voor Sporting Grote BrogelLennert Boonen (Bocholt VV), Liam Nouwen (RC Reppel), Toon Willems (Kadijk),  Anouar Asbai (Grote Heide), Romano Vaes (Racing Peer) en Michiel Geelen (Racing Peer) zullen komend seizoen de kleuren van Sporting Grote Brogel verdedigen.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Peer - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Peer - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer