Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Goud voor Ward Gielkens

Maandag 28 november 2016

Overpelt

De Vereniging Betere Tuinaanleggers Limburg heeft de beste projecten van het afgelopen jaar bekroond. In de categorie  +- 1.000 vierkante meter behaalde Ward Gielkens goud.

Neerpelt

De Vereniging Betere Tuinaanleggers heeft de beste projecten van het afgelopen jaar bekroond. In de categorie +- 1.000 m2 ging het zilver naar Gert Kwanten. In de categorie Bedrijfsgroen ging het zilver naar Jan Pepels.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.
Overpelt - Op de goeie golf (137): Wereldontvanger vervolgZoom

Overpelt

Stel je voor: er was een tijd zonder mobiele telefoon, zonder internet. Contact houden met het thuisfront vanuit het buitenland was niet zo evident. Naar de radio luisteren vanuit het buitenland kon enkel via de korte golf. Jo Ruffini vertelt u erover vanuit het Radiomuseum.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Pelt - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Laagste belastingen in Hamont-Achel

Zaterdag 26 november 2016
Van de gemeenten in Noord-Limburg scoort Hamont-Achel het best inzake gemeentebelastingen. Dat blijkt uit een vergelijking die vandaag in Het Nieuwsblad wordt gemaakt. In Hamont-Achel bedraagt de aanvullende personenbelasting 6 procent terwijl de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing op 995 uitkomen. Overpelt staat tweede met resp. 6% en 1176 opcentiemen, Lommel 3de met 6% en 1300 opcentiemen. In Neerpelt gaat het al om 7% en 1250 opcentiemen, in Hechtel-Eksel om 8% en 1100 opcentiemen en in Peer om 8,5% en 1550 opcentiemen.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Pelt - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Daar is de Grote Hubertusquiz weer

Vrijdag 25 november 2016
Neerpelt - Daar is de Grote Hubertusquiz weerZoom

Neerpelt

​​Vrijdag 2 december organiseert WICO -campus Sint-Hubertus voor de 3e keer de Grote Hubertusquiz. De opbrengst gaat zoals elk jaar integraal naar goede doelen. Hierbij wordt bewust ook voor lokale initiatieven gekozen. Dit jaar wordt de opbrengst verdeeld over Levensloop, Sint-Vincentius en Broederlijk Delen.
Tijdens de quiz wordt je schoolse kennis getest met vragen uit alle vakken: van muziek tot wetenschappen, taal, geschiedenis, economie, actualiteit,... Er kunnen nog enkele 'quizgrage' ploegen van 5 personen inschrijven via shn.wico.be/hubertusquiz. Doen!

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Pelt - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Nieuwe bvba: Ocean Foods

Vrijdag 25 november 2016

Overpelt

Joussef Ouchene en Mohamed Guejije, beiden uit Weert, hebben de bvba Ocean Foods opgericht met zetel aan de Heesakkerstraat in Overpelt. Doel van de bvba is de handel in groenten en fruit. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600 euro.

Anna Hertogs overleden

Vrijdag 25 november 2016
Overpelt - Anna Hertogs overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is vandaag Anna Hertogs overleden, de weduwe van Zjang Thijs. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Wie bestelde de columns van Chel?

Donderdag 24 november 2016
Pelt - Wie bestelde de columns van Chel?De verzameling columns van Chel Driesen wordt op vrijdag 16 december om 20u gepresenteerd in Het Raadhuis in Lommel. Er is een bescheiden receptie voorzien. Alle voorintekenaars zijn welkom. De boeken kunnen dan tevens afgehaald worden. Wie die avond belet is, wordt achteraf gecontacteerd. Wie alsnog het boek van onze medewerker wil bestellen, kan mailen naar chel[!]translink.be.

Mia Verbakel overleden

Donderdag 24 november 2016
Pelt - Mia Verbakel overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Verbakel overleden, de echtgenote van Ferry Kox. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Overpelt vinden in intieme kring kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19.30 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Nieuwe vennootschap: PHVP

Donderdag 24 november 2016

Overpelt

Peter Hermans en Veerle Philips, beiden uit Overpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap PHVP opgericht met zetel aan de Masenstraat in Overpelt. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 50.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van meetings en congressen en de organisatie van vakantie- en vrijetijdsbesteding én het beheer van ondernemingen en management consulting.

Bouwopleidingsaward voor Driesen

Woensdag 23 november 2016

Overpelt

Afgelopen donderdag viel Algemene Onderneming Driesen in de prijzen tijdens de uitreiking van de Bouw Opleidings Awards (BOA) in C-mine in Genk. Het bedrijf sleepte de BOA in de wacht in de categorie “50 t.e.m. 99 arbeiders”. Al voor het dertiende jaar op rij organiseerde Constructiv Limburg een avond waar Limburgse bouwbedrijven een erkenning krijgen voor hun inspanning op het gebied van opleidingen.

Sylvia Caels overleden

Woensdag 23 november 2016
Neerpelt - Sylvia Caels overleden

Neerpelt

Maandag is de uit Neerpelt afkomstige Sylvia Caels overleden, de levensgezellin van Patrick Meussen. Zij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).
Pelt - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

Werken op Kempische Steenweg

Dinsdag 22 november 2016
Het is maar dat je 't weet
De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde. Van vrijdag 25 november tot en met maandag 28 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de volledige werkzone asfalteringswerken uitvoeren en de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten plaatsen en in dienst nemen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden, zal de aannemer vanaf vrijdagochtend 04.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur zowel overdag als ‘s nachts werken. Er zal (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhoven Airport ontruimd

Dinsdag 22 november 2016
Grensgevallen
Na het ontdekken van een verdachte koffer in de vertrekhal is Eindhoven Airport rond 10.45 uur ontruimd. De koffer werd onderzocht. Er werden geen gevaarlijke stoffen in aangetroffen. De ontruiming is inmiddels voorbij. Het incident gebeurde een kwartier voordat de ploeg van PSV in het vliegtuig naar Madrid zou stappen. PSV speelt morgenavond een Champions-League-duel tegen Atletico Madrid.

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Pelt - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Rutten overleden

Maandag 21 november 2016
Neerpelt - Theo Rutten overleden

Neerpelt

Dinsdag is Theo Rutten overleden. Hij was 63 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: dinsdag 22 november van 19.30 uur tot 20.00 uur in Uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Clowns in residentie

Maandag 21 november 2016

Neerpelt

De residentiemaand van Theater op de Markt wordt afgesloten met twee clowns. Vanaf vandaag tot en met woensdag ontvangt Theater op de Markt Tom Roos (Wurre Wurre) en Rudi Galindo (Teatro Pachuco) in residentie in Dommelhof. Ze werken aan hun eerste gezamenlijke voorstelling NOWHERE MEN, een voorstelling zonder woorden, voor jong en oud. Ben je benieuwd? Woensdagnamiddag om 15u. geven de artiesten een korte try-out voor publiek in de dansstudio van Dommelhof. Reserveer alvast een plaatsje voor dit toonmoment met fragmenten uit de nieuwe voorstelling via 011 80 50 02.

Zo kan het dus ook

Maandag 21 november 2016
Pelt - Zo kan het dus ookTijdens de bovenzonale alcoholcontroles van zaterdagnacht had van de 60 bestuurders, die door de ploegen van de politiezone HANO werden gecontroleerd, niemand gedronken.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Pelt - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!
Overpelt - Op de goeie golf (136): wereldontvangerZoom

Overpelt

De tijd dat men via knoppen een radiofrequentie moest zoeken, ligt inmiddels al lang achter ons. In de jaren '20 van de vorige eeuw moest men best wel wat kennen om radio-ontvangst te krijgen. Jo Ruffini legt u alles uit over de ontvangst via de korte golf.

Annita Paesen overleden

Zaterdag 19 november 2016
Neerpelt - Annita Paesen overleden

Neerpelt

Vandaag is Annita Paesen overleden, de echtgenote van Jozef Desaedeleer. Zij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19.15-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Rita De Neve overleden

Zaterdag 19 november 2016
Pelt - Rita De Neve overledenDonderdag is Rita De Neve overleden, de echtgenote van Yvo Maussen. Zij was 63 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam geschonken aan de wetenschap. Volgende week zaterdag (11 uur) is er een herdenkingsviering in aula 't Sant in Hechtel.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Pelt - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht

Harry Stalmans overleden

Vrijdag 18 november 2016
Neerpelt - Harry Stalmans overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Harry Stalmans overleden. Hij was 86 jaar. Volgende week zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake.
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.
Pelt - Gratis naar... Nightman en Milo Meskens?ZoomMorgen/ vrijdagavond om 20.30u treden Nightman en Milo Meskens op in De Posthoorn in Hamont-Achel. Tijs Delbeke, man van duizend-en-één instrumenten en minstens zoveel projecten, zet zijn band SIR YES SIR even on hold om zijn eerste soloplaat af te leveren. Onder zijn alter-ego NIGHTMAN brengt hij met ‘Chapters’ de rauwe, ongepolijste sound van de 90’s weer tot leven.
Milo Meskens is sinds begin 2014 actief als soloartiest. Onder eigen naam (…) Het hele nieuwsbericht

Anja's Shop failliet

Donderdag 17 november 2016

Overpelt

De rechtbank van Koophandel heeft Anja's Shop gevestigd aan de Leopoldlaan in Overpelt failliet verklaard. Anja's Shop ging in 2012 open.

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Damesvoetbaltopper in Hamont

Donderdag 17 november 2016
Komende zaterdag heeft op het veld van KFC Hamont 99 de topper plaats in het damesvoetbal. KFC Hamont, tweede in de rangschikking, ontvangt de leider, Esperanza Pelt. In de heenronde was er een nipte overwinning van Pelt (2-1). De aftrap zaterdag wordt om 13u gegeven.

Piet Bormans overleden

Donderdag 17 november 2016
Pelt - Piet Bormans overledenIn het rusthuis in Achel is dinsdag Piet Bormans overleden, de echtgenoot van Josepha Bax. Hij was 73 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Geld kwijt?

Donderdag 17 november 2016
Iemand is gisteren/woensdag in het postkantoor in Hamont een geldbedrag vergeten of verloren. Dat meldt de eerlijke vinder. UPDATE De gedupeerde heeft zich inmiddels gemeld. Hij was aangifte gaan doen bij de lokale politie HANO, die hem in contact bracht met de vinder. Het geld is inmiddels overhandigd.

Nieuwe vennootschap: Rolis

Donderdag 17 november 2016

Neerpelt

Rob Cornelissen en Louisette Maes, beiden uit Neerpelt, hebben de gewone commanditaire vennootschap Rolis opgericht met zetel in Bettebos in Neerpelt. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, rechtstreeks of onrechtstreeks op het gebied van management en consultancy, projectbegeleiding, expertise en raadgevingen op alle gebied bij ondernemingen.

'Samen tegen inbraak'

Woensdag 16 november 2016
Pelt - 'Samen tegen inbraak'De woninginbraken kennen traditioneel een stijging in de donkere wintermaanden van november tot maart, meldt de lokale politie HANO. "Vooral de late namiddag en de vroege avond blijken bijzonder gevoelig voor inbraken in woningen.
"De lokale politie Hamont-Achel – Neerpelt – Overpelt (HANO) vraagt nogmaals de medewerking van de bevolking om de strijd tegen de inbraken succesvol aan te kunnen gaan.
"Wij roepen iedereen op om elke verdachte gedraging onmiddellijk te melden (…) Het hele nieuwsbericht

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Pelt - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

'Tekortgedaan'

Dinsdag 15 november 2016
Vandaag gelezen
En wat lezen we vandaag in De Standaard?
"De West-Vlamingen voelen zich tekortgedaan. Ze vrezen dat ze afgesneden worden van de rest van Vlaanderen omdat de trein er doodloopt. 'Terwijl andere provincies over een performant netwerk beschikken, zijn er hier, in West-Vlaanderen, eenmaal Kortrijk en Brugge voorbij, enkel nog doodlopende lijnen', klinkt het bij zes politieke partijen in West-Vlaanderen. CD&V, Groen, N-VA, Open VLD, SP.A en Vlaams Belang luiden in een unieke samenwerking de alarmbel."
Zouden die al ooit in Noord-Limburg geweest zijn?(PP)
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

Bloedinzameling week verschoven

Dinsdag 15 november 2016
Wegens "Bloedserieus" wordt de bloedafname van het Rode Kruis, gepland voor morgen/woensdag, verschoven naar woensdag 23 november. 'Bloedserieus' is een bloedinzamelactie die georganiseerd wordt door enkele studentenverenigingen in samenwerking met het Rode Kruis. 'Bloedserieus' vindt tweemaal per jaar plaats in verschillende studentensteden.
Het Rode Kruis van Neerpelt-Overpelt is overigens nog altijd op zoek naar nieuwe bloeddonoren. 70% van de bevolking heeft ooit bloed nodig; slechts 3% geeft bloed...

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Schildermans overleden

Maandag 14 november 2016
Neerpelt - Jeanne Schildermans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jeanne Schildermans overleden, de weduwe van Jef Peeten. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Bosland groeit!

Maandag 14 november 2016
Pelt - Bosland groeit!ZoomBosland is gisteren weer gegroeid. In Overpelt werd de eerste van drie boomplantacties gehouden. In het gebied ‘Heide achter de Steenweg’ – achter De Trapkes voor wie dat nog weet – werden zondag 4.000 bomen geplant. Die moeten een eentonig naaldbos helpen omvormen naar een meer natuurlijk bos.
Ook in de twee andere Bosland-gemeenten is er nog een boomplantactie. In Hechtel-Eksel worden aanstaande zondag 20 november struiken geplant aan de hondenlosloopzone in het gebied ‘In den Brand’. Op zondag 27 november ten slotte worden er in de Barrier in Lommel 6.700 zomereiken geplant.
Na deze plantactie zal Bosland dus met meer dan 10.000 bomen gegroeid zijn. Iedereen is trouwens altijd welkom van 9.30 tot 12.30 uur om te komen helpen. In Overpelt waren er alvast heel wat helpers, groot en klein, jong en oud (foto).
Overpelt - Op de goeie golf (135): Maagdenburgse bollenZoom

Overpelt

Als we iéts onthouden hebben uit de lessen fysica van vroeger, dan zijn het wel de Maagdenburgse bollen. Want die maakten indruk. Wat die bollen zijn vertelt Jo Ruffini u in deze nieuwe aflevering vanuit het Radiomuseum.

Rode Kruis werft leden

Zondag 13 november 2016
Pelt - Rode Kruis werft ledenZoomMet de slogan "Op ons mag je rekenen" start het Rode Kruis, naar jaarlijkse gewoonte, met zijn ledenwerving. Lidgelden, giften en legaten zijn onontbeerlijk voor een goede werking van de afdeling. Met een éénmalige overschrijving of een maandelijkse opdracht op het rekeningnummer BE91 7450 0829 4276, KREDBEBB, steun je rechtstreeks de plaatselijke Rode Kruis Afdeling Neerpelt-Overpelt. Bij storting van 5 euro ontvang je een lidkaart. Bij giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal (…) Het hele nieuwsbericht

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

'Glow' in Eindhoven weer van start

Zaterdag 12 november 2016
Grensgevallen
In het centrum van Eindhoven is vanavond voor de 11de keer het lichtfestival GLOW van start gegaan. Acht dagen lang zijn in het centrum en op een deel van het TU/e-terrein zo'n 40 kunstwerken in verband met licht te bekijken. Daar moet je wel een behoorlijke wandeling voor over hebben: de zogenoemde City-route door het centrum is 4,2 kilometer lang en de Science-route over het TU/e-terrein nog eens 3,2 kilometer.

Stille mars in Mol

Zaterdag 12 november 2016

Neerpelt

In Mol is vanavond een stille mars gehouden naar aanleiding van de doodslag op Johnny Hensen. De 28-jarige Neerpeltenaar werd eind oktober in een café in Mol doodgestoken. Na afloop van de optocht vanavond werd er in de uitgaansbuurt een minuut stilte gehouden.

Anna Bonneu overleden

Zaterdag 12 november 2016
Pelt - Anna Bonneu overledenOp 2 november overleed in WZC Sint-Jozef in Neerpelt de uit Achel afkomstige Anna Bonneu, de weduwe van Michel Spooren. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme kring.

Voor de treinreizigers

Vrijdag 11 november 2016
Dit weekend en de 2 volgende weekends is er GEEN treinverkeer tussen Lier en Herentals. Er worden daar vervangbussen voorzien.

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Help Bosland groeien: plant mee!

Woensdag 9 november 2016
Pelt - Help Bosland groeien: plant mee!ZoomBosland wil groeien. Letterlijk. Daarom worden er in november meer dan 10.000 bomen en struiken geplant én doet Bosland een warme oproep aan alle Boslanders om hierbij een handje te helpen. Het afgelopen jaar werd het 10-jarig bestaan van Bosland gevierd. In november kijkt men vooruit, naar de toekomst. Op drie dagen tijd wil men meer dan tienduizend bomen in de grond steken. Een hele klus! De arbeiders kunnen dan ook heel wat hulp gebruiken. En wie anders dan de eigen Boslanders komen daarvoor in aanmerking? Uiteindelijk is Bosland in de eerste plaats van zijn inwoners. Iedereen kan helpen, jong of oud. Er zijn warme chocomelk en Boslandkoeken voorzien om weer op krachten te komen. Terwijl de ouders bomen planten, kunnen de kinderen in een workshop leren hoe ze bijvoorbeeld voederplankjes voor vogels maken. Met de boomplantacties wil men niet enkel een groter Bosland, maar ook een nog leuker Bosland voor mens en dier.
In Overpelt plant men 4.000 inlandse eiken, die helpen bij het omvormen van een eentonig naaldbos naar een meer natuurlijk bos. In Lommel worden 6.700 zomereiken geplant. In Hechtel-Eksel worden struiken geplant aan de hondenlosloopzone. Alle planten zijn inheems. En dat is dan weer goed voor nog meer biodiversiteit in Bosland.
Je kan je aansluiten bij één of meerdere van deze plantacties, telkens van 9u30 tot 12u30
- zondag 13 november, Heide achter de Steenweg, Overpelt
- zondag 20 november, In den Brand, Hechtel-Eksel
- zondag 27 november, Barrier, Lommel.

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.
Neerpelt - Handbal: Sporting morgen voor de beker

Neerpelt

Morgenavond om 20u30 speelt Sporting NeLo in het sportcentrum van Dommelhof de 1/8e finales voor de Beker van België handbal. Sporting is zeker niet de favoriet: Hasselt is de regerende BeNeliga-kampioen en is ook dit jaar de hoogst gerangschikte Belgische ploeg in deze competitie. Ze hebben een sterk team en beschikken met Ooms, Houbrechts en Robyns over enkele internationals die het klappen van de zweep erg goed kennen en het verschil kunnen maken. Sporting gaat daar echter heel veel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Garniture

Woensdag 9 november 2016
Geert Stelten en Sabine Haex, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Garniture opgericht met zetel aan de Fabrieksstraat in Overpelt. Het maatscbappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie van diepgevroren aardappelbereidingen, groenten en fruit én de vervaardiging van deegwaren en bereide pasta's.

Nieuwe bvba: Lamenco

Woensdag 9 november 2016

Neerpelt

Bart Lambrecht uit Neerpelt en Dideriek Lambrecht uit Sint-Martens-Latem hebben de bvba Lamenco opgericht met zetel aan de Hoekstraat in Neerpelt. Doel van de bvba is onder meer studie, organisatie en advies inzake fiscale en sociale aangelegenheden.

Neerpelt

In de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum heeft pastoor Staf Schreurs met de hulp van drie parochianen 10 kapotte halogeenlampen, 10 spots en 5 verstralers vervangen. Een klus die een paar uren in beslag nam en geen karwei is voor mensen die hoogtevrees hebben. De aankoop van de lampen (1.231 euro) werd deels betaald met een extra bijdrage die door de pastoor met Allerheiligen aan de kerkgangers werd gevraagd en die 337,81 euro opbracht.
Pelt - Joke Emmers in ‘Eyes wide shut’ZoomIn CC Palethe keert de Neerpeltse actrice Joke Emmers terug naar haar eerste liefde, het theater. Met theatergroep Maastricht speelt ze mee in ‘Eyes wide shut’, een stuk gebaseerd op de novelle ‘Traumnovelle’ van de Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler (1862-1931). Schnitzler beschrijft in deze novelle het schijnbaar harmonische huwelijk tussen een arts en zijn vrouw die onder de oppervlakte allebei op zoek gaan naar diepe seksuele begeertes. Dit zorgt voor (…) Het hele nieuwsbericht

'Vervreemd' in Dommelhof

Dinsdag 8 november 2016

Neerpelt

Zaterdag wordt de tentoonstelling VERVREEMD in Dommelhof geopend. Vervreemd: een titel die het raakvlak aanduidt tussen de werken van twee jonge kunstenaars. Ze tonen voornamelijk foto’s. Foto’s die niet genomen zijn, maar gemaakt. Heel bewust gemaakt. Olympe Tits is danseres en choreografe - en fotograaf. Zij ensceneert haar beelden met mensen. Isabelle Dierickx is fotograaf van opleiding. Zij maakt o.a. met objecten van afval artificiële landschapjes (herbaria) die ze ons ook toont via fotografie. Een aanrader zowel voor fotografen, dansers, grafici, designers, tekenaars en alle andere kunstliefhebbers. De tentoonstelling wordt zaterdag 12 november om 19u30 geopend en kan nadien tot 18 december tijdens de openingsuren van Dommelhof bekeken worden.

Sluitingsdagen

Dinsdag 8 november 2016

Neerpelt

Vrijdag 11 november (Wapenstilstand) en dinsdag 15 november (Koningsfeest) zijn de diensten in het gemeentehuis, OCMW, BinnenHOF en bibliotheek gesloten. Het recyclagepark is gesloten op 11 november, op 15 november kan men er wel terecht.

Prioritair, maar niet echt

Maandag 7 november 2016
Pelt - Prioritair, maar niet echtZoomIn het nieuwe vervoersplan van de NMBS staat dat er geen exploitatie is voorzien voor drie spoorlijnen die door Vlaanderen als prioritair zijn bestempeld. Dat meldt Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts. Het gaat om de lijnen 15 (Mol-Hasselt), 18 (Hasselt-Neerpelt) en 19 (Mol-Neerpelt). "De exploitatie van die lijnen is volgens het plan niet voorzien voor 2021. Terwijl het net gaat om 3 van de 11 projecten die door Vlaanderen bestempeld zijn als prioritair. Dit is een negatieve voorafname en dat moet voor ons gewoon uit de plannen", zegt de minister. Hij weigert het plan goed te keuren. De raad van bestuur van de NMBS heeft dat al wél gedaan.
De sp.a stelt ondertussen dat de Vlaamse minister nu protesteert tegen de gevolgen van de besparingen bij de NMBS en Infrabel, die zijn eigen partij als federale regeringspartner heeft goedgekeurd.

Zoeken naar Sint-Hubertus

Maandag 7 november 2016
Vandaag gelezen

Neerpelt

In de basiliek van Saint-Hubert hebben amateur-archeologen in een kast achter de sacristie een tunnel gegraven die onder de basiliek door loopt. Ze hadden daarvoor toestemming gekregen van de deken, maar de gemeente is kwaad, want zo'n tunnel is illegaal en gevaarlijk. De daders zochten naar het geraamte van de heilige Hubertus, dat 1200 jaar geleden naar de basiliek gebracht zou zijn maar sindsdien nergens meer te vinden is. 60 jaar geleden is ook al eens een tunnel gegraven voor een gelijkaardige zoektocht, alleen waren het toen officiële wetenschappers.
De Waalse archeologische dienst is met stomheid geslagen over de illegale en gevaarlijke ondergravingen, meldt L'Avenir. De schade moet hersteld worden en dat moet de kerk betalen, zegt de burgemeester. (Bron: Waalsweekblad.be)

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Pelt - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

De eerste keer in 30 jaar

Zondag 6 november 2016
Neerpelt - De eerste keer in 30 jaarZoom

Neerpelt

Kan een soloslim op de Internetgazet? vraagt een inwoner hoopvol. Want hij is spelend lid van kaartclub "Kommeskieke". Die bestaat 30 jaar en vrijdag werd daar de eerste soloslim in de geschiedenis van de club op tafel gelegd. Kunnen we dat melden? Tja. Daarstraks hadden we ook al een jokkampioen in SHLille, dus waarom geen soloslim?

Neerpelt

Bij Lille-kermis horen kaartwedstrijden, en dan vooral jokken. Na individuele overwinningen van Piet Triki, Theo Palmans en Gerard Verschaeren was het Thieu Hensen die deze keer met de titel ging lopen, vóór Piet Triki, Sara Hendrikx, Jef Gielen en Alfons Plessers.

Mia Rommes overleden

Zondag 6 november 2016
Neerpelt - Mia Rommes overleden

Neerpelt

In het rusthuis is gisteren Mia Rommes overleden, de weduwe van Pier Kums. Ze was 84 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in besloten kring. Laatste groet: woensdag tussen 17.30u en 18u bij uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Overpelt - Op de goeie golf (134): telefoon praatpaalZoom

Overpelt

Rond 1930 was telefoneren nog niet zo evident. Draadloos communiceren leek iets onbereikbaar. Jo Ruffini vertelt u hoe mensen in die tijd oplossingen zochten om in tijden van nood toch bereikbaar te zijn.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Pelt - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Donderdag ticketactie bij Blues PeerZoomKomende donderdag 10 november om 10u. start Blues Peer met een online OP=OP ticketactie. Er zijn dan 600 Combitickets aan voordelig tarief beschikbaar: 450 Combi Weekend Tickets aan €156 en 150 Combi Backstage Tickets aan €271. Er worden geen bank- of reserveringskosten aangerekend en het overschrijven van het geld gebeurt gratis. Bovendien zullen 10 snelle beslissers door loting uitgenodigd worden voor een meet-and-greet met één van de artiesten. Het aanbod is beperkt. De online-verkoop stopt zodra de eerste 600 festivalbezoekers hun Combiticket geboekt hebben.

'Klankspiegelingen' uitverkocht

Vrijdag 4 november 2016
Neerpelt - 'Klankspiegelingen' uitverkochtZoom

Neerpelt

Morgen is het zover: de première van Klankspiegelingen. Beide voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Voor wie komt, alvast wat praktische informatie, want de inkom is ongewoon. De inkom is langs het deurtje aan de zijkant van de kerk via de parking Kerkplein. Enkel voor mindervaliden is de toegang langs de Kerkstraat. Via de hoofdingang onder de toren is de kerk niet toegankelijk. De deuren voor het concert van 19 uur gaan open vanaf 18.40 uur. Voor het concert van 20.30 uur gaan de deuren open vanaf 20.10 uur. De organisatoren vragen u alvast om de aanwijzigingen te volgen bij het plaats nemen; de voorstelling begint immers vanaf het moment dat u de kerk binnen komt. Op de foto: Imago Tijl tijdens een van de repetities.

René Donders overleden

Vrijdag 4 november 2016
Overpelt - René Donders overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is gisteren René Donders overleden, de weduwnaar van Jacqueline Loos. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Daar zijn de Teutenboslopen weer

Donderdag 3 november 2016
De Teutenboslopen komen er weer aan. Dit is de kalender: 18/12/16 Hamont-Achel: Witteberg
08/01/17 Neerpelt: Herkol
22/01/17 Lommel: Soeverein
05/02/17 Overpelt
19/02/17 Neerpelt: Dommelhof
05/03/17 SHLille: Bosuil
19/03/17 Hechtel
26/03/17 Lommel: Balendijk.

Vertragingen in Valkenswaard

Donderdag 3 november 2016
Morgen/vrijdag start in Valkenswaard officieel de laatste fase van het project Europalaan. Daarbij wordt de aansluiting van de Europalaan op de Eindhovenseweg aangepakt. Tijdens deze fase blijft het mogelijk voor doorgaand verkeer om de Eindhovenseweg te volgen (vanaf het noorden en het zuiden). Maar door de tijdelijke wegversmalling en het plaatsen van tijdelijke verkeerslichten is vertraging bij de werkzaamheden niet te voorkomen. De werken duren nog tot aan de feestdagen.

Nieuwe bvba: Eerdekens N.

Woensdag 2 november 2016
Nick Eerdekens en Stephanie Theunissen, beiden uit Lommel, hebben de bvba Eerdekens N. opgericht met zetel aan de Napoleonweg in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van plafonneer-, cementeer- en andere pleisterwerken én het plaatsen van scheidingswanden.

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Pelt - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)

Imkers gaan samenwerken

Dinsdag 1 november 2016
Pelt - Imkers gaan samenwerkenZoom“Het gaat niet goed met de bijen”. Om de bijenpopulatie in stand te houden is er vorming nodig, en ook de nodige subsidie. Maar minister Joke Schauvliege heeft het lesaanbod en de subsidie voor de imkerij in 2016 met 50% teruggebracht. Dit heeft de Noord-Limburgse Imkersverenigingen niet ontmoedigd. De besturen van Hechtel, Lommel en Overpelt (foto) zijn rond de tafel gaan zitten en gaan voortaan de scholing samen organiseren. Dit betekent geen fusie, maar het lesaanbod zal beter (…) Het hele nieuwsbericht

'Het kleine sterven' in Dommelhof

Dinsdag 1 november 2016

Neerpelt

Vrijdag om 20.15u is in Dommelhof "Het kleine sterven" te zien, een hartveroverende voorstelling over twee jonge mensen die elkaar zo graag zien dat het hun einde betekent. Tickets kosten 15 euro aan de kassa en 10 euro wanneer u ze bestelt via www.b12vzw.net. De vzw B12 organiseert de voorstelling.
In 2000 schreef, regisseerde en speelde Dimitri Leue Het kleine sterven (een poging om drie dagen niet te zijn). Het was zijn eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Allerheiligen in Parijs

Dinsdag 1 november 2016
Overpelt - Allerheiligen in ParijsZoom

Overpelt

Ook in Parijs eren mensen hun overledenen. Sonja Sleurs maakte deze foto aan Montmartre.

'Lachspiegelingen' in SHlille

Dinsdag 1 november 2016

Neerpelt

Neerpelt krijgt zijn “Klankspiegelingen”, in SHLIlle komen er “Lachspiegelingen”, zeggen de Liller Meulewiekers. Toen in mei het Duo Oetgesjloape al zijn optredens voorlopig moest afzeggen wegens ziekte van Peter Vellinga, zaten die Meulewiekers even met de handen in het haar. Want dit bekende duo zou de afsluiter worden van het lachfestival dat op 19 november geprogrammeerd staat in de parochiezaal. Na lang zoeken en afwegen zijn de Meulewiekers er nu toch in geslaagd (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.

Giel Schoemans overleden

Dinsdag 1 november 2016
Neerpelt - Giel Schoemans overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vanmorgen Giel Schoemans overleden, de echtgenoot van Delphine Achten. Hij zou later deze maand 92 jaar worden. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 11u) in de parochiekerk van Grote Heide. Laatste groet: vrijdag tussen 17u en 17.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt