Het overige nieuws

De provincie Limburg heeft een drone aangekocht die vanaf 1 januari volgend jaar kan gebruikt worden door de Limburgse politie-en brandweerzones. Zo kan het toestel onder meer worden ingezet bij massa-evenementen en zoekacties.

Neerpelt

In september start in drie Limburgse scholen, waaronder WICO-campus Sint-Maria, de nieuwe opleiding Kinderbegeleider duaal. De leerlingen worden opgeleid in het klaslokaal én op een werkplek. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst en een leervergoeding. Meer dan 60% van hun studietijd brengen ze door in de kinderopvangvoorziening. Voor arbeidsrijpe leerlingen biedt dit kansen om hun leerproces sterk in eigen handen te nemen.
Het pilootproject loopt in samenwerking met het Steunpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Straalpiet

Vrijdag 30 juni 2017

Overpelt

Straalpiet: dat is de naam van de bvba die opgericht werd door Jimmy Vermeesen en Kristel Witters, beiden uit Overpelt. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Esstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene metaalbewerking, het zandstralen van gevels én het kweken, kopen en verkopen van vogels.

De ogen van een libel

Vrijdag 30 juni 2017
Puur natuur
Pelt - De ogen van een libelZoomVan alle insecten hebben libellen de best ontwikkelde ogen; die gebruiken ze om te jagen. Het facet-oog van een libel bevat duizenden lensjes en bezit een heel aparte gave: met de roodbruine bovenhelft van het oog ziet ze haar prooi goed tegen een blauwe achtergrond, met de onderste helft beter tegen een groene of donkere achtergrond. De nep-pupillen die je ziet, zijn delen van het oog waarmee ze scherper kan zien. Op de foto: een Zwervende heidelibel. (Foto Pieter Cox)

Bronzen adelaarsbeeld gestolen

Vrijdag 30 juni 2017
Overpelt - Bronzen adelaarsbeeld gestolen

Overpelt

In de Veldstraat hebben onbekenden afgelopen nacht een bronzen beeld gestolen. Het beeld, dat een adelaar met gespreide vleugels voorstelt, stond naast de oprit.

Tergende traagheid

Vrijdag 30 juni 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Tergende traagheidWie het ongeval veroorzaakte was duidelijk. Het was de chauffeur van die ene auto. Discussie was er alleen over de schadevergoeding voor het 16-jarige meisje in de andere auto. Zij bleef quasi volledig verlamd achter, levenslang afhankelijk van wie haar omringt. Zelf eten, zich verplaatsen, haar toilet maken, communiceren, het was voortaan voor haar onmogelijk. De discussie ontaardde in een ellenlange procedure in Brussel.
Na tien jaar hadden het meisje en haar naastbestaanden nog altijd het raden naar een (…) Het hele nieuwsbericht

Gierzwaluw bevrijd

Vrijdag 30 juni 2017

Neerpelt

Buurtbewoners merkten gisteren dat er op de hoek van de Boomgaardstraat en de Jaak Tassetstraat een gierzwaluw ondersteboven hing te fladderen. Ze zat gekneld in één van de vier nestkasten voor gierzwaluwen, die daar zijn aangebracht. De omwonenden telefoneerden voor hulp meteen naar de brandweer van Lommel die de opdracht doorgaf aan de brandweerpost Neerpelt. Kort daarna hebben vriendelijke brandweermannen de vogel bevrijd en terug in zijn nestkast gedeponeerd, waar een jong vogeltje wachtte. Het bleek dat een stukje afvalplastic rond het pootje de schuldige was. Met véél dank aan de redders van de brandweer van Neerpelt! (Hugo Mondelaers)

Jan Bloemen overleden

Donderdag 29 juni 2017
Neerpelt - Jan Bloemen overleden

Neerpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jan Bloemen overleden, de echtgenoot van Mia Daelemans. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Boseind, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
Vanaf 2020 worden er op de (militaire) vliegbasis Eindhoven 4 nieuwe Airbus-tankvliegtuigen gestationeerd. Dat is vanmiddag beslist op het NAVO-beraad in Brussel. Het gaat om Multi Role Tanker Transport-toestellen, die straaljagers kunnen bijtanken in de lucht maar ook materieel kunnen vervoeren. In totaal bestelt de NAVO zeven toestellen van het type A330 MRTT.

Fietser botst tegen auto

Donderdag 29 juni 2017
Overpelt - Fietser botst tegen auto

Overpelt

Deze voormiddag nam een 19-jarige Overpeltse fietser op de Astridlaan de bocht naar de Holvenstraat aan de binnenkant. Daar botste hij tegen een auto die uit de Holvenstraat kwam. De fietser werd licht gewond aan de hand.

Bromfiets vliegt in brand

Donderdag 29 juni 2017

Overpelt

In de Jeugdlaan vloog gisteravond even na 22u een bromfiets spontaan in brand. Omstaanders konden het vuur blussen. De brandweer hoefde niet meer tussenbeide te komen.

Nieuwe vzw: Future Concepts

Donderdag 29 juni 2017
Joris Van Lindt uit Peer, Niels Bollen uit Overpelt en Manuel de Bie uit Neerpelt hebben de vzw Future Concepts opgericht met zetel aan de Herisstraat in Peer. De vereniging heeft als doel socio-culturele activiteiten te voorzien voor de plaatselijke bevolking en in te spelen op de vragen en noden van de plaatselijke jeugd. De vereniging werkt samen met de jeugddienst van de stad Peer.

Denis Vanendert overleden

Donderdag 29 juni 2017
Overpelt - Denis Vanendert overleden

Overpelt

In WZC Immaculata is gisteren Denis Vanendert overleden, de echtgenoot van Elza Peeters. Hij was 83 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Maandag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna men een laatste groet kan brengen in uitvaartcentrum Severens. 

Schrijf nu in voor onze quiz

Donderdag 29 juni 2017
Pelt - Schrijf nu in voor onze quizZoomDe vakantie staat voor de deur, maar vanaf september is het voor velen weer alle dagen alert zijn. En hoe beter uw hersenen weer wakker maken na de vakantie dan door een leuke quiz? Vrijdag 8 september kunt u terecht in CC De Adelberg in Lommel voor de eerste 'Geknipte Internetgazetquiz' en inschrijven kan nu reeds via internetgazet.lommel[!]telenet.be. Het enige wat u nodig hebt zijn 4 tot max 6 personen, en wij garanderen u een fijne avond. De quiz is zowel voor 'diehard quizzers' als de 'gewone sterveling' perfect doenbaar, en we voorzien ook leuke prijzen. Zo wordt de trofee voor de winnaar speciaal voor ons gemaakt in het GlazenHuis in Lommel. Tot dan...

Vijf mannen in de kerktoren

Woensdag 28 juni 2017
Neerpelt - Vijf mannen in de kerktorenZoom

Neerpelt

Zondag was het de laatste zondag van de maand, en dan pakt de vzw Beiaard Neerpelt uit met "bronzen zondagen", waarbij om 16u een bijzonder beiaardconcert wordt gegeven. Zondag jl. hamerde beiaardier Jan Verheyen op zijn beiaard ter begeleiding van het nieuwe mannenkoor 4MEN (foto). In juli speelt de Amerikaanse vrouwelijke beiaardier Tiffany Ng samen met elektronica. In augustus is er het Belgisch-Nederlands beiaardierskoppel Richard De Waardt en Dina Verheyden dat de beiaard in verschillende combinaties laat horen (zang, klarinet, fluiten…). De beiaardzomer wordt afgesloten met het swingende Carillon Jam, een unieke combinatie van beiaard met dj.
Overpelt - Voetgangersbrevet voor vierdejaarsZoom

Overpelt

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Clementiaanschool in Holheide legden een praktisch voetgangersexamen af. Ze moesten vijf vaardigheden in het echte verkeer tot een goed einde brengen. De bevelen van een agent opvolgen was er eentje van. Alles werd nauwlettend gecontroleerd door de begeleiders. Na afloop ontvingen de kinderen het ‘Voetgangersbrevet Goud’.
Grensgevallen
Pelt - Beweging onder invloed van lichtZoomWetenschappers van TU Eindhoven en Kent State University hebben een materiaal ontwikkeld dat onder invloed van licht gaat golven en zich zo kan voortbewegen. Ze klemden hiervoor een strookje van dit nieuwe polymeer in een rechthoekig framepje, en bij belichting gaat dit geheel vanzelf aan de wandel. Dit apparaatje, met de afmeting van een paperclip, is ’s werelds eerste wandelmachientje dat licht direct omzet in voortbeweging, simpelweg aangedreven door één vaste lichtbron. De (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Politie waarschuwt bestelwagenbezittersDe afgelopen week werden er in Lommel tijdens verschillende nachten en op verschillende plaatsen drie bestelbussen van het merk Mercedes gestolen. Blijkt dat de daders de gestolen voertuigen starten met valse sleutels, meldt de lokale politie Lommel. "Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat de gestolen voertuigen naar Nederland verdwijnen. Eigenaars van bestelbussen Mercedes Viano of Vito wordt aangeraden bijkomende maatregelen te treffen om diefstal te voorkomen.”

Wat is Twitter?

Woensdag 28 juni 2017
Vandaag gelezen
"Twitter is: miljoenen gekken kunnen meer onzin uitkramen dan tien wijzen kunnen rechtzetten.
De wereld moet het voor verbetering hebben van Einstein, niet van elke gek die zijn naam op muren en glazen schrijft."
(Chefren Hagens op Villamedia.nl)

Neerpelt telt 17.128 inwoners

Woensdag 28 juni 2017

Neerpelt

Op 1 januari 2017 waren er in Neerpelt 17.128 inwoners: 8.619 mannen en 8.509 vrouwen. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Overpelt telt 15.250 inwoners

Woensdag 28 juni 2017

Overpelt

Op 1 januari 2017 telde Overpelt 15.250 inwoners: 7.693 mannen en 7.557 vrouwen. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.
Pelt - Apotheker Paul Quintens overledenIn het Jessa-ziekenhuis in Hasselt is zondag apotheker Paul Quintens overleden, de weduwnaar van Béa Gillardin en de partner van Sandra Andriessens. Hij was 74 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Vrijdag om 18.30u is er daar een gebedswake.

Eén lichtgewonde bij botsing

Dinsdag 27 juni 2017
Pelt - Eén lichtgewonde bij botsingEen 38-jarige uit Overpelt en een 31-jarige uit Hechtel-Eksel raakten vandaag, kort voor de middag, betrokken bij een botsing tussen twee auto's op de Balendijk in Lommel. Eén van hen raakte daarbij licht gewond.
In de Kapelstraat in Overpelt , ter hoogte van Sint-Oda, raakten een bestelwagen en een 24-jarige bromfietser uit Hamont-Achel in een aanrijding betrokken. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

De politie flitst

Dinsdag 27 juni 2017
Pelt - De politie flitstDe lokale politie kondigt extra flitscontroles aan op o.m. de Generaal Dempseylaan in Achel, Boseind in Neerpelt en de Leukenstraat in Overpelt. En opgelet: zolang de omleiding vanwege de afgesloten brug in Neerpelt niet achter de rug is, mag er daar maar 50 km/u worden gereden.
Overpelt - KTC Metallic vierde 75ste verjaardagZoom

Overpelt

Gisteren vierde KTC Metallic het 75-jarig jubileum met een mini-tornooi dubbel-gemengd in 3 categorieën (beginners, gevorderden en experts) en een receptie waar verschillende toespraken werden gehouden. Ook Marlène de Wouters was er. In haar jeugdjaren speelde ze nog mee voor de Coupe Carl Gantois, nu houdt ze zich bezig met o.m. haar project MW Funds. Dat is een fonds dat zich inzet om kansarme kinderen de gelegenheid te geven om te sporten.

Neerpelt

Volgend weekend (1 en 2 juli) vinden de 26ste Vaheja-fietstochten plaats. Er zijn zoals elk jaar tochten van 35km, 60km en 120km met na afloop een aanwezigheidstombola met heel wat prijzen. Dit jaar is er echter een belangrijke wijziging: de start- en aankomstplaats ligt nu bij het OC Sint-Hubertus aan de kerk in SHLille.
Pelt - Fietsster gewond bij verkeersongevalBij een verkeersongeval op het kruispunt van de Houtmolenstraat en de Ringlaan in Overpelt werd deze voormiddag rond 10.45 uureen fietsende inwoonster van Hamont-Achel licht gewond. Ze werd er aangereden door een auto.
Grensgevallen
Op de Luikerweg, de weg tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard, heeft een automobilist afgelopen nacht 14 jonge everzwijnen aangereden die de weg overstaken. De dieren overleefden de klap niet. Hun ouders, die de weg vóór hen overstaken, geraakten veilig aan de overkant. De automobilist bleef ongedeerd. UPDATE Ook op de snelweg in Weert zijn afgelopen nacht enkele overstekende everzwijnen doodgereden.
Grensgevallen
UPDATE Afgelopen nacht rond kwart voor twee is in Eindhoven een persoon omgekomen toen de auto waarin hij zat tegen een boom terechtkwam. De auto werd door de politie achtervolgd nadat de chauffeur bij een wegcontrole op de vlucht was geslagen. Het slachtoffer is een 29-jarige inwoner van Sint-Jans-Molenbeek. De chauffeur, een 29-jarige Brusselaar, en een 20-jarige passagier  uit Meise werden met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. In de auto werden softdrugs en een hoeveelheid geld aangetroffen. De politie nam beide in beslag.
Overpelt - Limburgs kampioen beachvolleyZoom

Overpelt

Afgelopen weekend werden Niels Vleesschouwers en Tim Bex Limburgs kampioen beachvolley bij de jongens U13. Het was een vermoeiend maar plezant weekend!
Wegens de grote toestroom van kinderen bij Esperanza Pelt is men daar dringend op zoek naar gemotiveerde trainers voor zowel onder- als middenbouw. Minimum leeftijkd: 16 jaar. Indien interesse: stuur een mailtje naar noel.sevens[!]esperanzapelt.be, telefoon 0476 435 627.
Het wegdek op de E314 richting Lummen ter hoogte van Aarschot is volledig hersteld en het verkeer moet niet langer over de pechstrook, meldt Radio2. Woensdag kwam door de hitte het wegdek over de hele breedte naar omhoog. De voorbije dagen was Wegen en Verkeer druk in de weer om het wegdek te herstellen. Eerst werd gezegd dat vlot verkeer pas vanaf maandagochtend mogelijk zou zijn. Maar vanmiddag bleek dat het asfalt genoeg afgekoeld was en ging de snelweg weer volledig open.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in de parochiezaal van Holheide de woning Napoleonweg 57 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 14a42ca en heeft een K.I. van 656 euro.

Met de groeten uit... Mallorca

Zaterdag 24 juni 2017
Pelt - Met de groeten uit... MallorcaZoom¡Hablar español es muy divertido! De cursisten Spaans van juf Luana Bosmans van Qrios Wico Hamont–Overpelt gingen op studiereis naar Mallorca, een prachtig eiland met heel wat bezienswaardigheden. De ritten door het Tramuntan- gebergte zal menig cursist zich nog lang herinneren. Elke cursist had de opdracht om de rest van de groep, in het Spaans, door een bezienswaardigheid te leiden. Het was al van in het begin duidelijk dat iedereen, hoewel van heel uiteenlopende leeftijden, (…) Het hele nieuwsbericht

De lens op de mens

Zaterdag 24 juni 2017
Overpelt - De lens op de mensZoom

Overpelt

Tijdens de vakantie kunt u nog altijd langs de 500 foto's van de internationale fototentoonstelling "Lens op de Mens" kuieren, in het dorpscentrum. Er is daar een filmpje over gemaakt, waarin Hennie Heeren en Silke Willekens de hoofdrol spelen. De muziek is van Johan Thaens.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Pelt - Zondag Limburgse Open MolendagZoomZondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Germaine Schepers overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Pelt - Germaine Schepers overledenGisteren is de uit Meeuwen afkomstige Germaine Schepers overleden, de echtgenote van Bèr Van Baelen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven (Overpelt) waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Pieter Vanhees overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Pelt - Pieter Vanhees overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Pieter Vanhees overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Pelt - Unieke oude machines te koopZoomIn de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht
Neerpelt - Handbal: Tobias Marx naar Sporting NeLo

Neerpelt

Tobias Marx, een bijna 21-jarig Duits handbaltalent, komt naar Sporting NeLo. Hij gaat daar op de rechterhoek spelen, samen met de wat meer ervaren Philippe Cnyrim. Tobias komt over van Hurry-up in Nederland en zal ook in Neerpelt komen wonen en werken.
Sporting moest op de rechterflank iets ondernemen omdat Balazs Somogyi op 36-jarige leeftijd een punt gezet heeft achter zijn carrière en ook Pieter Winters gaf te kennen het hoge ritme van de BENE-liga maatschappelijk niet te kunnen bolwerken. (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag pittazaak Cyril uit Neerpelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 juli ingediend worden.
Vandaag is het Europees kampioenschap kajak voor -23-jarigen van start gegaan in het Servische Belgrado. Artuur Peters en zus Hermien Peters gingen er van start namens de nationale kajakploeg. Artuur won zijn reeks in K1 1000 meter en verzekerde zich hierdoor van een A-finaleplaats met de snelste tijd van alle deelnemers. Ook zus Hermien in de K1 500 meter kon zich, met de snelste tijd van alle deelneemsters, rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. In de K1 500 meter werd Artuur Peters, met de tweede snelste tijd van alle deelnemers, jammer genoeg verwezen naar de halve finales.
Pelt - WICO introduceert STEAM in haar onderwijsZoomAlle campussen van de scholengemeenschap WICO zullen vanaf volgend schooljaar werken aan STEAM-onderwerpen in het eerste jaar van de eerste graad. Dit gemeenschappelijk, pedagogisch project is een onvervalste primeur voor de scholengemeenschap. STEAM staat voor science, technology, engineering, art en mathematics.
De term STEAM is internationaal gegroeid. STEAM wil jongeren warm maken voor de domeinen wetenschap, technologie en wiskunde en het onderwijs nauwer laten aansluiten bij (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan het kanaal...

Woensdag 21 juni 2017
Vandaag gezien
Neerpelt - Ondertussen, aan het kanaal...Zoom

Neerpelt

Daar zag Jef Lenaerts vandaag dat het ganzenheir weer uitbreiding heeft gekregen...
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.

Goolderheide wil uitbreiden

Woensdag 21 juni 2017
De provincieraad heeft vandaag op voorstel van gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Goolderheide in Bocholt voorlopig vastgesteld. Hiermee worden aan Goolderheide uitbreidingsmogelijkheden gegeven die zorgen voor een verdere verankering van dit familiepark in Limburg.
Het PRUP voorziet een uitbreiding van meer dan 9ha recreatiegebied voor het vakantiepark Goolderheide, gelegen in het westen van de gemeente Bocholt, bijna tegen (…) Het hele nieuwsbericht
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
Engerlingen in je gazon - wat doe je ertegen? Gif spuiten zal nauwelijks iets uithalen. Enkele tips om de schade te beperken:
- zorg voor een goed bemest gazon zodat er zich een goed wortelgestel ontwikkelt;
- wanneer vogels zoals kauwen of spreeuwen op je gazon neerstrijken, is dit biologische bestrijding: zij eten de engerlingen op. Het is een groot misverstand te denken dat deze vogels je  gazon vernielen;
- bij hitte en droogte in de zomer kan U dorre plekken krijgen in het gazon, maar het gras is dan nog altijd verankerd aan zijn wortels. Zodra het gras los ligt op de bodem, hebben de engerlingen hun werk grondig gedaan en is je gazon verloren.(Pierre Rutten)

Linda Ceyssens overleden

Woensdag 21 juni 2017
Pelt - Linda Ceyssens overledenIn haar woning in Neerpelt is maandag Linda Ceyssens overleden. Zij was 58 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.

Celestine Tuyaerts overleden

Woensdag 21 juni 2017
Overpelt - Celestine Tuyaerts overleden

Overpelt

Maandag is de uit Overpelt afkomstige Celestine Tuyaerts overleden, de weduwe van Jozef Alen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wilsele-Dorp (Leuven). Aansluitend volgt de teraardebestelling op de begraafplaats van Vlierbeek (Kessel-Lo).

Mermaid Ariel in actie

Dinsdag 20 juni 2017
Pelt - Mermaid Ariel in actieZoomJoeri Kiczula maakte gisteren dit mooie filmpje van mermaid Ariel tijdens de maandelijkse zeemeerminnendag in duikcentrum TODI in Beringen.

Junikever vreet aan uw gras

Dinsdag 20 juni 2017
Pelt - Junikever vreet aan uw grasZoomSlecht nieuws voor uw gazon want de junikevers duiken massaal op door het warme weer. De larven, engerlingen genoemd, zitten onder de grond en eten daar alle wortels van het gras op. Daardoor gaat het gras kapot en krijg je kale plekken. (Foto Pierre Rutten)
Wie in de buurt van varkens-, kippen- of geitenstallen woont heeft vaker longontstekingen dan gemiddeld.  Dat blijkt uit onderzoek in de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg en waarvan de resultaten vanavond zijn bekendgemaakt. Het was de grootste veldstudie op dit gebied ter wereld, uitgevoerd in de meest veedichte regio van Nederland. Het gezondheidsrisico, zo blijkt uit het onderzoek, zit vooral in de uitstoot van fijnstof uit stallen. Deze minuscule deeltjes binden zich met ammoniak en micro-organismen, zoals virussen of dierlijke cellen. Dat kan longproblemen veroorzaken. 
Aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een slimme babydeken ontwikkeld, 'Hugsy'. Het gelijknamige bedrijfje heeft nu 200.000 euro opgehaald via een investeringsplatform. Daarmee kan het dekentje, dat ouders ondersteunt als ze hun couveusekindje knuffelen, ook daadwerkelijk geproduceerd worden.
Tijdens knuffelmomenten neemt Hugsy de geur, de warmte en de hartslag van de ouder op. Als het kindje dan teruggaat in de wieg of de couveuse, blijft het de geruststellende aanwezigheid van (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Poetshulpen

Maandag 19 juni 2017
Wist u al dat het morgen de Dag van de Poetshulpen is? Misschien een reden om je poetshulp eens een attentie te geven, of eens even in de watten te leggen...

Beeldig Lommel

Zondag 18 juni 2017
Overpelt - Beeldig LommelZoom

Overpelt

Het was dit weekend niet alleen druk in Overpelt, dat was het ook in Lommel. Daar vond al de 10de editie van Beeldig Lommel plaats, het festival met "levende beelden". Rudi Luys maakte er bijgaand filmpje.

Op weg naar de fusie?

Zondag 18 juni 2017
Pelt - Op weg naar de fusie?ZoomZo ziet Fobie de fusieperikelen in Neerpelt en Overpelt, terwijl in Lommel alle aandacht gaat naar levende beelden...

Wie won de dvd?

Zondag 18 juni 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Davy Luyckx. De jury vond zijn inzending voor het tekstballonnetje rechts de beste. Davy krijgt in de komende week zijn dvd in de bus.
Cartoonist Stijn Lodewyks is er enkele dagen niet, maar bij zijn terugkeer krijgt u een nieuwe opgave!

Brandfase oranje in Limburg

Zondag 18 juni 2017
Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.
Pelt - Ook vandaag nog 'Beeldig Lommel'ZoomOok vandaag nog kunt u in Lommel gaan kijken naar de "levende beelden". Er zijn er een 150-tal, met deelnemers uit een tiental landen. Ze staan er deze namiddag tussen 14 en 18u. Onder meer bij de toeristische dienst van Lommel kan men een wandelroute kopen. (Foto Marcella Stappers)

André Bex overleden

Zaterdag 17 juni 2017
Overpelt - André Bex overleden

Overpelt

Gisteren is André Bex overleden, de echtgenoot van Angeline Schuurmans. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch.
Pelt - Wietplantages ontdekt: zes arrestatiesDe politie heeft begin deze week wietplantages ontdekt in Neerpelt en Balen. In deze zaak zijn zes mannen opgepakt die vandaag hun aanhouding bevestigd zagen door de raadkamer in Turnhout. Bij de gearresteerden zijn een 27-jarige uit Neerpelt, een 24-jarige uit Hamont-Achel en een 41-jarige uit Beverlo. De Neerpeltenaar kreeg een enkelband en zit zijn voorarrest thuis uit. (PG)

Telefoneren zonder handen

Vrijdag 16 juni 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Telefoneren zonder handenWie achter het stuur van een auto zit met een draagbare telefoon in de hand, is strafbaar en riskeert een geldboete en een rijverbod. Maar wat met iemand die er in slaagt al rijdend te telefoneren met de GSM in aanslag tussen hoofd en schouders? Handen komen er niet aan te pas. Gevaarlijker dan een GSM in de hand, zegt u, en wellicht heeft u gelijk. Minder aandacht voor de weg, minder bewegingsvrijheid en een beperkter gezichtsveld. U telefoneert immers met kop in kas.
Vandaar dat de procureur des (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Amsterdam

Donderdag 15 juni 2017
Pelt - Met de groeten uit... AmsterdamZoomIn de dierentuin Artis in Amsterdam hebben drie olifanten - Yindee, halfzusje Sanuk en moeder Thong Tai - gisteren hun nieuwe verblijf verkend. Daarbij hoort ook een zwembad, dat dieper is dan hun vorige bad. En de olifanten genoten! Er staan nu waterkanonnen om het zwemmen te stimuleren en onder water zijn er luchtbellen en -stralen om de dynamiek van stromend ­water na te bootsen. Yindee (foto's) vond het allemaal prachtig. Ze verdween helemaal onder water en gebruikte haar slurf als snorkel... (Fotocredits Artis)
Met de groeten uit... AmsterdamMet de groeten uit... Amsterdam
Zoom

Werken bij Bosland

Donderdag 15 juni 2017
Pelt - Werken bij BoslandZoomBosland is nog op zoek naar een coördinator Investeringen en Publiek Private Samenwerking (niveau A). Deze coördinator staat in voor de verdere ontwikkeling van Bosland als een economische spin-off van regionaal belang. Voor deze functie zoekt Bosland iemand die houder is van een masterdiploma (bij voorkeur in een marketing/ toeristisch gerelateerde richting). Meer info vindt u hier.
Snel zijn is wel de boodschap, want uiterlijk morgen/ vrijdag moet uw sollicitatie op de post zijn!

Alles over vogels in Limburg

Donderdag 15 juni 2017
De LIKONA-vogelwerkgroep organiseert in samenwerking met Natuurpunt CVN een langlopende cursus “Alles over vogels in Limburg”. In deze cursus worden de deelnemers ondergedompeld in het boeiende Limburgse vogelleven met een afwisseling van theorie en praktijk. De theoretische lessen bestrijken een ruim palet van biotopen en soorten en worden door verschillende kenners gegeven in het Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86 in Genk. Bij de excursies trekt men naar enkele van de vogelrijkste (…) Het hele nieuwsbericht

Met de fiets naar Helmond

Woensdag 14 juni 2017
Pelt - Met de fiets naar HelmondZoomNEOS Neerpelt-Overpelt trok met de fiets enkele dagen naar Helmond. Een deelnemer: "Doorheen bossen en heide kwamen we, met een beetje vertraging, droog in het hotel aan. Van daar uit werd iedere dag een lus gereden in een bepaalde windrichting. De omgevingen van woonkernen zoals bvb Asten, Deurne, Nuenen, Helenaveen bieden een zeer mooie natuur. We waren wiskundig zeker dat we deze week niet het aantal zonne-uren en kilometers zouden halen als vorig jaar toen we géén enkele druppel gezien (…) Het hele nieuwsbericht
Overpelt - SK Kadijk speelt zeven oefenwedstrijden

Overpelt

SK Kadijk heeft zijn oefenprogramma samengesteld. Er zijn in juli en augustus in het totaal zeven oefenwedstrijden gepland. Kadijk speelt thuis tegen Reppel en SK Meeuwen en uit bij Grote Heide, Wijchmaal, Hamont ’99, Lindel-Hoeven en Herkol.

Neerpelt

Arne Brebels, de talentvolle schutter van Meeuwen, komt de rangen van Sporting Nelo vervoegen. Arne is 23 en zal in eerste instantie uitkomen voor H2 in de Liga, maar Arne is, net zoals de andere jonge gasten van H2, erg ambitieus en gaat alvast veel trainen om zijn niveau nog op te krikken. Het is dan ook zijn ambitie om ooit in de eerste ploeg te geraken. De Liga-ploeg ondergaat een hele verandering, in de positieve zin, want ook de eigen talenten Dieter Bleyen, Kamiel Smets, Brecht Kerkhofs, Jarne Arts en Benjamin Bongaerts zetten de stap naar H2.
Ook Ruben Vanhout van HC Overpelt komt met veel ambitie over.
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de overheid de inwoners graag snel verwittigen. Daarom is er nu BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
BE-Alert is een alarmeringssysteem dat een bericht stuurt naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen de inwoners snel de nodige aanbevelingen, bv. om ramen en deuren te sluiten bij een brand.
Je kan een (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je horen

Woensdag 14 juni 2017
Vandaag gelezen
"Als je een stem hebt, moet je die laten horen."
                                  (Modeontwerper Raf Simons in De Morgen)

Weer vogelgriep

Woensdag 14 juni 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn opnieuw besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders in de provincies Luxemburg en Henegouwen. Dat meldt het FAVV. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven. Meer info
Neerpelt - Zondag processie in Sint-Huibrechts-LilleZoom

Neerpelt

Zondag trekt weer de jaarlijkse processie door de straten van Sint-Huibrechts-Lille. Lille is nog één van de weinige processies in de buurt waar een echte bidprocessie plaatsvindt. Het parochieteam wil deze traditie in ere houden. De processie trekt na de eucharistieviering van 9.30 uur uit.

Stelen om drugs te kopen

Dinsdag 13 juni 2017
Pelt - Stelen om drugs te kopenEen twintiger uit Neerpelt stond vandaag in Hasselt terecht voor het plegen van diefstallen in Lommel. Volgens zijn advocaat pleegde hij de diefstallen om zijn drank- en drugsverslaving te financieren.  Het Openbaar Ministerie eiste zestien maanden opsluiting voor de jongeman, op wie de speurders uitkwamen omdat hij tweemaal zijn oor tegen een raam had gelegd om te horen of er iemand thuis was. En vermits een oorafdruk net zo uniek is als een vingerafdruk...  De rechter maakt zijn verdict op 16 augustus bekend. (PG)

Man (53) vermist

Dinsdag 13 juni 2017
Pelt - Man (53) vermistPolitie en parket zijn op zoek naar de vermiste Ronald Vandereycken (53) uit Genk. De man werd het laatst gezien op zaterdag 3 juni rond 12.45 uur ter hoogte van apotheek “De Voorzorg” in het centrum van Genk. Betrokkene verplaatst zich in een voertuig Peugeot 207 (bouwjaar 2007) met nummerplaat 1-PKB-557. De vermiste is normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en grijze ogen. Hebt u de vermiste nog gezien, of weet u waar zijn voertuig kan worden aangetroffen, gelieve dan contact op te nemen met de (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Portugaels overleden

Dinsdag 13 juni 2017
Pelt - Rina Portugaels overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gisteren de uit Tongeren afkomstige Rina Portugaels overleden, de weduwe van Marinus Kerkhoff. Ze was 66 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Laatste groet: donderdag tussen 19.15u en 19.45u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Ten strijde tegen roofvogelshowsZoomIn Koersel werden vandaag de eerste vogelbeschermingsengelen van Vogelbescherming Vlaanderen voorgesteld. Bedoeling is om roofvogels in de toekomst nog beter te beschermen. "Het houden van en het optreden met roofvogels gaat helaas in stijgende lijn," zegt Frederik Thoelen van Vogelbescherming Vlaanderen.  "We zien heel veel zogenaamde valkeniers op markten en braderijen. En dat kan voor ons niet meer. Daarom gaan onze vrijwilligers, de vogelbeschermingsengelen, de overheid en (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de Hoekerbeemden in Bergeijk is vanmorgen rond 6.30u een wielertoerist aangereden. De man overleed ter plaatse, ondanks pogingen om hem te reanimeren. Volgens een getuige zou de chauffeur van de aanrijdende bestelwagen de wielertoerist door de laagstaande zon niet hebben gezien. De chauffeur is in shock. UPDATE De identiteit van het slachtoffer is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een 59-jarige man uit Budel-Schoot.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie.
De opmars van de Limburgse economie valt o.a. af te lezen aan het aantal vacatures dat aan de VDAB wordt gemeld. In 2016 steeg dit (…) Het hele nieuwsbericht

N.-Limburgse kunst in Hasselt

Maandag 12 juni 2017
De Lommelse kunstenares Elsa van den Hoogen en Lucie Haentjens uit Overpelt exposeren samen hun kunstwerken in Galerie de Oude Barrier in Hasselt (Wimmertingen). Elsa van den Hoogen toont een groot deel recent grafisch werk. Textielkunstenares Lucie Haentjens laat u een groot aantal nieuwe werken zien. Beiden vinden dat hun kunst een ambachtelijke inslag heeft en elkaar daardoor aanvullen voor een gezamenlijke expo. Opening op zondag 18 juni van 15.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen t/m 12 juli. Voor meer info: www.galeriedeoudebarrier.be. De kunstenaressen zijn elke zondag aanwezig en de toegang is gratis
De raad van bestuur van sociale bouwmaatschappij Kempisch Tehuis keurde het jaarverslag van 2016 goed. Met 106 opgeleverde nieuwe woningen in Bocholt, Neerpelt, Peer en Zonhoven overschreed Kempisch Tehuis in 2016 de kaap van 3.100 woningen waarmee de teller op 1 januari 2016 op 3.103 verhuurde sociale woningen komt te staan. In Overpelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Bree en Zonhoven waren de werken al gestart voor 106 woningen en worden nieuwe projecten voor nog eens 251 (…) Het hele nieuwsbericht

40 jaar VOSPO

Maandag 12 juni 2017
Pelt - 40 jaar VOSPOZoomAfgelopen weekend vierde sportclub VOSPO haar 40-jarig bestaan. Ze werd in 1977 opgericht vanuit de KVG-afdeling Neerpelt-Overpelt, specifiek om andersvaliden de kans te geven aan sport te doen. VOSPO heeft haar thuishaven in sporthal “de Bemvoort” in Overpelt en beschikt over een omnisportgroep op woensdagavond, een jongerengroep op zaterdagvoormiddag en een rolstoelbasketbalploeg op de zaterdagnamiddag. Tijdens de viering was er extra aandacht voor de sporters die al 15 jaar lid zijn.
VOSPO
Hamont BC heeft de beker A. Regelbrugge gewonnen bij de organiserende biljartclub KBC de Peel. tegenstander in de finale was K. Neerpelter BC. Hamont BC won, met Harry Meurkens, Theo Pottel en Marcel Frederix in de hoofdrollen.

Lizet Sallaets overleden

Maandag 12 juni 2017
Neerpelt - Lizet Sallaets overleden

Neerpelt

in het Mariaziekenhuis is vandaag Lizet Sallaets overleden. Ze was 86 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: JC-Rent

Maandag 12 juni 2017

Neerpelt

Leslie Jacobs uit Tessenderlo en Bart Cuyvers uit Neerpelt hebben de bvba JC-Rent opgericht met zetel in Boseind in Neerpelt. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 30.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderhoud en de herstelling van landbouwmachines, het verhuren van voertuigen, afbraakwerken, het leggen van klinkers en het aanleggen van parken en tuinen.

WZC's in cijfers

Maandag 12 juni 2017
De capaciteit van de Wooonzorgcentra (WZC) in Beringen bedroeg tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 468. In Tongeren bedraagt de capaciteit 408, in Lommel 272, in Hamont-Achel 199, in Houthalen-Helchteren 176, in Peer 145, in Neerpelt 143, in Meeuwen-Gruitrode 132, in Overpelt 120 én in Hechtel-Eksel 90. De cijfers zijn afkomstig van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Fuglsang wint de Dauphiné

Zondag 11 juni 2017

Neerpelt

De Deen Jakob Fuglsang heeft de Franse Dauphiné gewonnen. Hij schreef bovendien de laatste rit op zijn naam. Jelle Vanendert gaf op in deze laatste rit.

Caroline Coolen exposeert

Zondag 11 juni 2017
Neerpelt - Caroline Coolen exposeertZoom

Neerpelt

Caroline Coolen, kunstenares en afkomstig uit Neerpelt, heeft momenteel een prachtige solotentoonstelling “Sol perturbé" in de prestigieuze The White House Gallery in Lovenjoel. Iedereen in Neerpelt kent Caroline's "Porcocrates" (het meisje met het varken) en die van het Hènt kennen zeker ook haar "Choufleur". In Lovenjoel toont ze ook heel recent werk en laat ze zien dat ze momenteel bij de top van de hedendaagse Belgische beeldhouwers mag worden gerekend. Het is een uurtje rijden vanuit Neerpelt, maar je wordt daar ruimschoots voor beloond. Indrukwekkende beelden in een prachtige omgeving. Zowel binnen als buiten. Nog tot 16 juli. Te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18u. The White House Gallery, Groot Park 2, Lovenjoel.(Zjuul Devens)

Win een dvd!

Zondag 11 juni 2017
Pelt - Win een dvd!ZoomHet was vandaag een dag met een zeer agressieve zon, hoorden en lazen we vandaag. Een kwartier in de zon zonder je in te smeren zou al kunnen leiden tot verbranding van de huid. Cartoonist Stijn Lodewijks speelt daar op in. Hoe is de reactie van de man op de cartoon als hij op de chocoladebruin verbrande vrouw uitkomt?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wint u wel de dvd! (Vergeet daarom uw postadres niet te vermelden).
Neerpelt - Biljarten: Jos Vanbuel clubkampioen KMVZoom

Neerpelt

Jos Vanbuel (foto) is gisteravond in OC De Kentings clubkampioen geworden bij biljartclub KMV Neerpelt. Na verschillende voorronden waren 4 spelers overgebleven, van wie Gerard Hensen (44p) in de eerste halve finale won van Ivo Vos (72p), terwijl Jos Vanbuel (32p) in de 2e halve finale Gerard Coenen (164p) versloeg. Na een mooie eindstrijd, die spannend bleef tot op het laatste punt, wist Jos Vanbuel met 2 puntjes verschil te winnen van Gerard Hensen.

Wie won de dvd?

Zondag 11 juni 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet is Gilbert Lambrechts die Trump "Airco! Airco!" liet uitroepen toen hem door drie leiders werd gevraagd waarin hij nog gelooft. Hij krijgt van ons een dvd toegestuurd. Het aantal inzenders dat Trump liet zeggen "Me, myself and I" was niet te tellen... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Grote brand in Valkenswaard

Zondag 11 juni 2017
Aan de Vest in Valkenswaard staat de doe-het-zelfzaak Outlet DHZ in brand. De oorzaak ervan is nog onbekend. De brandweer is met groot materieel ter plaatse en heeft korpsen uit de buurt om hulp gevraagd. De rookwolken van de brand zijn van ver te zien. UPDATE De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Verwacht wordt dat het vuur pas tegen middernacht geblust zal zijn. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Het aantal sociale woningen is vorig jaar lichtjes toegenomen. Beringen  telt er nu 1.301, Tongeren 874, Houthalen-Helchteren 887, Lommel 632. In Hamont-Achel zijn er 304 sociale woningen, in Peer 273, in Neerpelt 272 en in Overpelt 229. Hechtel-Eksel heeft 179 sociale woningen, Meeuwen-Gruitrode heeft er 160.
In het provinciale voetbal raken de reeksindelingen voor volgend seizoen stilaan bekend. In tweede provinciale zijn er nog heel wat onzekerheden. Maar in derde provinciale A staan alvast SV Breugel, VK Gestel, Sporting Grote Brogel, FC Ham United, Excelsior Hamont, Hechtel FC, Kadijk SK, Kattenbos Sport, Kaulille FC, Peer SV, White Star Linkhout, VV Lummen, Sportkring Meldert, Sporting Wijchmaal,  KVV Heusden-Zolder en FC Bolderberg. Daar gaan een paar mooie derby's uit komen!
Begin dit jaar waren er 8.534 woongelegenheden in de Limburgse woonzorgcentra. Dat zijn er 3.522 meer dan in 2005.

Vijf Belgen opgepakt bij grens

Zaterdag 10 juni 2017
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft gisternacht bij de grens op grondgebied Valkenswaard vijf Belgen opgepakt. Die zaten in een auto waarvan de nummerplaat niet overeenkwam met de wagen. Of er nog iets anders aan de hand is, is niet bekend - de politie wil daar niks over zeggen, ook niet over de woonplaats van de Belgen. Die zitten overigens nog altijd in de cel, aldus Eindhovens Dagblad.
Vrijdagavond werd in Eindhoven een 29-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg in de buurt van (…) Het hele nieuwsbericht

Dienstencheques erg in trek

Zaterdag 10 juni 2017
In Beringen maakten vorig jaar 3.558 inwoners gebruik van dienstencheques. In Tongeren waren er dat 3.218, in Lommel 2.977, in Houthalen-Helchteren 1.936, in Neerpelt 1.878, in Overpelt 1.643. In Peer waren er 1.568 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497, in Meeuwen-Gruitrode 1.219 én in Hechtel-Eksel 1.191. De cijfers zijn afkomstig van de RVA.

Anneke Vandeweyer overleden

Zaterdag 10 juni 2017
Overpelt - Anneke Vandeweyer overleden

Overpelt

Gisteren is Anneke Vandeweyer overleden, de echtgenote van Riske Borremans. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Laatste groet: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens.

Tina Paesen overleden

Zaterdag 10 juni 2017
Overpelt - Tina Paesen overleden

Overpelt

In Lindel-Hoeven is dinsdag Tina Paesen overleden, de weduwe van Jan Gielen. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag plaats in intieme familiekring.

4.781 buitenlanders

Vrijdag 9 juni 2017

Neerpelt

In Neerpelt woonden vorig jaar 4.781 personen van niet-Belgische herkomst waarvan 3.453 Nederlanders. Onze noorderburen zijn met 72,2 procent de grootste groep buitenlanders. De cijfers zijn afkomstig van het Rijksregister.

Overpelt

De gemeente Overpelt telde vorig jaar 3.162 inwoners van niet-Belgische herkomst waarvan 1.995 Nederlanders. De Nederlanders vormen met 63,1 procent de grootste groep buitenlanders. De cijfers zijn afkomstig van het Rijksregister.

Jean Andelhofs overleden

Vrijdag 9 juni 2017
Overpelt - Jean Andelhofs overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is vandaag Jean Andelhofs overleden, de echtgenoot van Huguette Timmermans. Hij was 68 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring worden gehouden. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 20u in uitvaartcentrum Vandebosch in de Schuttersboomstraat.
Overpelt - Thea (Dora) Franssen overleden

Overpelt

Vandaag is Thea (Dora) Franssen overleden, de weduwe van Jan Van Broekhoven. Zij was 86 jaar en wordt woensdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Begroeting (17.45-18.15 uur) vóór de avondwake.

Marcel Spelters overleden

Vrijdag 9 juni 2017
Overpelt - Marcel Spelters overleden

Overpelt

Gisteren is Marcel Spelters overleden, de echtgenoot van Taew Komoracha. Hij was 65 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Dinsdag van 19u tot 19.30u is er een begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens.

Vandalisme... bij dieren

Vrijdag 9 juni 2017
De anonieme grommelaar
Anderhalf jaar geleden hebben we hier een stukje afgegrommeld over de steenmarter die ongemerkt op mijn zolder was binnengedrongen en daar al een paar weken bezig was zijn appartement in te richten in de rotswol bovenop de kleinste slaapkamer. Met zijn eigen voorraadkamer: overal eieren van bij de buurman, een allicht zelfgevangen duif, een halve sandwich, een paar afgekloven beentjes en meer van dat fraais. En een meter verder begon ook zijn pies- en kakhoek "vaste vorm" te krijgen… Om een lang verhaal kort (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op N71

Vrijdag 9 juni 2017
Vanavond start een aannemer op de N71 (Ringlaan, Lommel) vanaf 19 uur met asfalteringswerken. Alle verkeer richting Mol moet dan over één rijstrook rijden. Komende van Mol bevindt de werfzone zich tussen het kruispunt met de F.S. Emsenslaan/Bankei en de rotonde Kristalpark in Lommel. De twee wegvakken richting Lommel worden ter hoogte van de werfzone herleid tot één wegvak op de rijrichting Mol, via een doorsteek door de middenberm. 
Bij gunstige weersomstandigheden zijn de werken op maandagochtend 12 juni voor 7 uur afgerond.

Neerpelt

De vijfde rit in de Franse Dauphiné is vandaag in Mâcon gewonnen door de Duitser Phil Bauhaus. Jelle Vanendert werd 151ste op 2'35". Thomas De Gendt blijft leider; hij heeft een voorsprong van 27 seconden. In de komende drie dagen staan er in de Dauphiné zware bergritten op het programma.
Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg.net een taxusinzameling organiseert op de recyclageparken. Maar er is geen afnemer meer gevonden. De laatste kandidaat  haakte deze week af. Een overaanbod aan taxus zorgde er blijkbaar voor dat de prijzen kelderden.
Hierdoor zou het ingezamelde taxus in de recyclageparken gewoon bij het groenafval terechtkomen en dit zou geen correcte boodschap zijn aan de inwoners die jaarlijks trouw meehielpen om het taxussnoeisel apart naar het park te brengen, zegt Limburg.net. Er is dan ook beslist om geen aparte inzameling te organiseren.

Dina Hermans overleden

Donderdag 8 juni 2017
Neerpelt - Dina Hermans overleden

Neerpelt

In het rusthuis is vandaag Dina Hermans overleden, de weduwe van Jos Cornelissen. Ze zou komende woensdag 89 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum.

Jos Philippe overleden

Donderdag 8 juni 2017
Pelt - Jos Philippe overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jos Philippe overleden, de echtgenoot van Jet Swinnen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De Limburgse conjunctuur doet het goed, en dat al sinds juli. Dat blijkt uit cijfers van de Limburgse Kamer van Koophandel. Het is meer dan 15 jaar geleden (maart 2001) dat er nog een vergelijkbaar activiteitsniveau werd vastgesteld. Vanaf het begin van het derde kwartaal wordt nog altijd een lichte terugval verwacht.
Zowel de export als de bouwsector ondersteunen de Limburgse conjunctuur in hoge mate. De exportprestaties blijven beduidend sterker dan in dezelfde periode vorig jaar. In de bouwsector (…) Het hele nieuwsbericht
De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Iedereen mag een persoon of organisatie nomineren. Dat kan door hier het formulier in te vullen en in te dienen bij de afdeling Cultuur van de provincie Limburg tegen uiterlijk 30 juni.
Vervolgens stelt de afdeling Cultuur van de provincie een longlist samen. Een vakjury (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het anderhalf jaar oude meisje, dat zich zaterdag in het pannekoekenhuis in Borkel-en-Schaft bij het eten van een pannenkoek verslikte en vervolgens door de hulpdiensten met spoed naar het ziekenhuis werd gevlogen, is overleden. Dat meldt Omroep Brabant.

Overpelt

Morgennamiddag wordt in Het Achtste Sacrament de woning Willem II-straat 70 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 9a92ca en heeft een K.I. van 1075 euro.
Vorig jaar zijn er in Limburg 3.093 verkeersongevallen gebeurd. Daarbij vielen 4.285 slachtoffers waarvan 45 doden en 407 zwaargewonden. De cijfers zijn afkomstig van de federale overheidsdienst Economie.

Bromfietser gevallen

Woensdag 7 juni 2017
Pelt - Bromfietser gevallenTer hoogte van de FOD Financiën aan de Ringlaan in Overpelt viel vanmiddag een bromfietser toen hij plotseling moest stoppen voor een automobilist die vanaf de rijweg het fietspad overstak. De bromfietser, een 21-jarige Neerpeltenaar, moest voor verzorging naar het Mariaziekenhuis worden overgebracht.

Eén op vier woont alleen

Woensdag 7 juni 2017

Neerpelt

In Neerpelt woont 25,9 procent alleen. 53,8 procent is gehuwd, 11,8 procent is samenwonend. Er zijn 7,2 procent eenoudergezinnen. 1,4 procent behoort tot een ander gezinstype.
Op 1 juli wordt er een nieuwe stap gezet in de integratie van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Vanaf die datum wordt RMSC-directeur Marc Vanderbeeken financieel administratief directeur van beide instellingen. Tegelijkertijd komt er dan ook tijdelijk een bijna identiek directiecomité totdat de integratie een feit is. Dat hebben de beide raden van bestuur beslist.
De integratieplannen van RMSC en Mariaziekenhuis werden bekendgemaakt (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat komend weekend de Ringlaan (N71) in Lommel renoveren vanaf de gemeentegrens met Balen tot aan de rotonde ter hoogte van de Gerard Mercatorstraat. Vrijdagavond om 19.00 uur start de aannemer met de renovatie van de Ringlaan vanaf de gemeentegrens met Balen richting Lommel-centrum. Hij zal het asfalt verwijderen en vervolgens het wegdek opnieuw aanleggen en markeren. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide (…) Het hele nieuwsbericht

27,3 procent woont alleen

Woensdag 7 juni 2017

Overpelt

27,3 procent van de inwoners van Overpelt woont alleen. 26 procent is gehuwd zonder kind thuis. 26,5 procent is gehuwd met kind(eren) thuis. 5,6 procent is niet gehuwd zonder thuiswonend(e) kind(eren). 6 procent is niet gehuwd en heeft thuiswonende kinderen. Verder telt Overpelt 7,5 procent eenoudergezinnen en 1,2 procent andere gezinstypes.

Gusta Kreemers overleden

Woensdag 7 juni 2017
Neerpelt - Gusta Kreemers overleden

Neerpelt

Op 21 mei overleed in een WZC in Oostende de uit Neerpelt afkomstige Gusta Kreemers, de weduwe van Raymond Fayt. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Prijs voor Raf Simons

Dinsdag 6 juni 2017

Neerpelt

"Onze" Raf Simons heeft maandagavond in New York een dubbele prijs gekregen: de Amerikaanse modejournalisten lauwerden hem als beste ontwerper voor vrouwenkleding én voor mannenkleding. Dat gebeurde op de CFDA Awards. Raf kreeg de onderscheiding uit handen van actrice Nicole Kidman. UPDATE Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de CFDA Awards dat een ontwerper tijdens dezelfde editie zowel in de categorie mannenkleding als vrouwenkleding wint. Alleen Calvin Klein zelf, voor wiens modehuis Raf Simons nu werkt, deed het Raf voor in 1993.

Neerpelt

In Neerpelt is 26,5 procent van de inwoners 60 jaar of ouder. 53,3 procent van de inwoners zit in de leeftijdscategorie 20-59 jaar. De 0 tot 19 jarigen maken 20,2 procent van de bevolking uit.

Overpelt

In Overpelt zit 21,1 procent van de inwoners in de leeftijdscategorie 0-19 jaar. 53,8 procent van de inwoners behoort tot de leeftijdscategorie 20-59 jaar. 25,1 procent van  de inwoners is 60 jaar of ouder.
Limburg heeft er een nieuw erkend streekproduct bij: de bakkemoezenvlaai uit Bocholt. Dat werd beslist tijdens de tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten. De traditionele “bakkemoezen” waren in de oven gedroogde Bergamot-peren. Op vraag van Jeroen Meus blies de Bocholtse bakker Jack Knapen drie jaar geleden deze ouderwetse vlaai nieuw leven in. En met groot succes. Knapen maakt de bakkemoezen nu uit gedroogde Conférence-peren, die hij nadien verwerkt tot perenmoes, en kruidt met kaneel.

Neerpelt

In de derde rit van de Dauphiné is Jelle Vanendert vandaag 142ste geëindigd, op 1'04" van ritwinnaar Koen Bouwman. Thomas De Gendt blijft leider. Morgen is er een tijdrit over een afstand van 28km.
Overpelt - Op de goeie golf (160): TV-spiegelschroef 2Zoom

Overpelt

In deze aflevering vanuit het Overpeltse Radiomuseum vertelt Jo Ruffini u hoe men een TV-spiegelschroef kon bouwen.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 5 juni 2017
Pelt - Win een dvd, of een boek!ZoomHet is me wat, die ontkenning van de klimaatverandering door Donald Trump. Zijn speech van afgelopen week is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. We zoeken nu een tekstje dat in de mond van de Amerikaanse president moet gelegd worden. Het kan dienen als antwoord op de vraag van de andere staats- en regeringsleiders aan tafel: Emanuel Macron (Manu), Angela Merkel (Angie) en de Japanse premier Shinzo Abe (Tsjing Ping). Hun vraag aan Trump: waarin gelooft u nog, mijnheer de president?
U kan Trumps antwoord - en dat mag ook in het Nederlands - nog tot vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Komend weekend verneemt u of u de winnaar bent. Vergeet niet uw postadres te vermelden!

Wie won de dvd?

Maandag 5 juni 2017
Pelt - Wie won de dvd?ZoomHet was Koen Voortmans, die mooi inpikte op de hittegolf van een week geleden, waarbij aan de lezer een tekstje werd gevraagd dat in de mond van het warenhuispersoneelslid moest worden gelegd. Een moeilijke opgave, dat geven we toe. Maar Koens inzending voor de lege tekstballon was magistraal. Hij mag dan dezer dagen ook de dvd in zijn brievenbus verwachten.
Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Belgische kampioenen bij NWC

Maandag 5 juni 2017
Vandaag zijn Hanna Plas & William Peters Belgisch kampioen geworden in de K2 mix-kajakmarathon in Lier. Ze eindigden vóór Davy Theys & Ine Vierstraete en Amber Jannis & Baud Kums. Joke Plas & Jonas Hermans werden vijfde over de afstand van 21 km met drie overdraagpunten.

Neerpelt

De tweede rit in de Dauphiné is vandaag geëindigd op een massaspurt, die door Arnaud Démare werd gewonnen. Geholpen door zijn ploeg - onder wie Jelle Vanendert - blijft Thomas De Gendt leider.

Héél snel - en elektrisch

Maandag 5 juni 2017
Grensgevallen
Pelt - Héél snel - en elektrischZoomUPDATE Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen heeft gisteren met zijn auto IM/e een nieuw elektrisch ronderecord van 1:48.371 minuten gereden op het circuit van Zandvoort. Het enige geluid dat tijdens de recordpoging te horen was, was dat van de wind die langs de aerodynamisch vormgegeven wagen zoefde. 
InMotion is een team van ongeveer 50 studenten. Ze hebben de auto (foto) zelf ontworpen en (…) Het hele nieuwsbericht

Gastgezinnen gezocht

Maandag 5 juni 2017
AFS Noordoost-Limburg is op zoek naar gastgezinnen voor studenten van over de hele wereld die bij ons komen studeren. Ze komen aan in augustus en blijven tot volgend jaar juli. Info bij Magda Reijnders, tel. 0473240023, magda.reijnders[!]skynet.be of www.afsvlaanderen.be/gastgezinnen.

Vanendert 74ste in Dauphiné

Maandag 5 juni 2017

Neerpelt

In de eerste rit van de Dauphiné, een etappe van 170,5 km met acht klimmetjes in de buurt van het Franse Saint-Étienne, is Jelle Vanendert gisteren 74ste geëindigd, in een groep die op 2'19" van ritwinnaar Thomas De Gendt binnenliep. Vandaag staat een rit van 171 km op het programma, van Saint-Chamond naar Arlanc.
Vandaag lanceerde Limburg.net een campagne om Limburgers aan het composteren te krijgen. Slim omspringen met organisch afval kan immers een besparing opleveren van 30%. Zo kunnen Limburgers met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als ze composteren. De hele maand lang brengt Limburg.net het composteren onder de aandacht en krijgt iedereen de kans om via een online tool te berekenen wat composteren voor hen kan betekenen.
Om alle Limburgers (…) Het hele nieuwsbericht

Neerpelt

In Neerpelt wordt 5,86 procent van de kinderen geboren in kansarme gezinnen. Dat is beduidend minder dan het Limburgse gemiddelde dat 12,60 procent bedraagt.

Overpelt

in Overpelt wordt 8,50 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. Het Limburgse gemiddelde bedraagt 12,60 procent.

10 jaar Jazzcase

Zondag 4 juni 2017
Neerpelt - 10 jaar JazzcaseZoom

Neerpelt

In jazzmiddens is Jazzcase ondertussen al lang een begrip geworden. Bezieler Cees van de Ven (foto) is er in geslaagd om elke maand in Dommelhof een jazzavond te programmeren waar  jazzliefhebbers en muzikanten graag naartoe komen. Het feit dat Cees er dan ook nog altijd prachtige foto's van maakt, is voor de muzikanten én voor het publiek achteraf wellicht de kers op de muzikale taart. Jazzcase bestaat ondertussen al 10 jaar en dat werd dit weekend gevierd. Geen jazzdonderdag, wel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuws vanop de vliegbasis

Zondag 4 juni 2017
De 10e Wing laat weten dat er op Pinkstermaandag 5 juni enkele F16's zullen opstijgen en landen. Tot 4 september vinden er geen avond- en nachtvluchten plaats.
Neerpelt - Faycal Ait Daoud Liga-speler van het jaar

Neerpelt

Faycal Ait Daoud (NeLo)  is uitgeroepen tot Liga-speler van het jaar.  Dat gebeurde gisterenavond tijdens de eerste editie van het Gala van Speler en Speelster van het jaar.
Voor de verkiezing van Doelman van het jaar werd Youri Denert derde. Gabri Rietbroek werd derde in de verkiezing van Trainer van het jaar. In de verkiezing van Liga-Speelster van het jaar werd Hanne Van Criekinge derde.
Pelt - Vermoorde missionarissen herdachtZoomVandaag vond in Gentinnes in het Memoriaal Kongolo de jaarlijkse herdenking plaats van de moord op de missionarissen in 1962, onder wie de Neerpeltse Pater Pellens en de Overpeltse paters Van Duffel en Schildermans. De dienst werd voorgegaan door mgr. Hudsyn. Het koor “African Joys Chorale” zorgde met gospelmuziek voor de sfeer. Na het middagmaal werd er in verschillende groepen van gedachten gewisseld, o.a. over “missionarissen in 2017”, waarbij boeiende getuigenissen aan bod kwamen. (Foto's Leon Alders) UPDATE Meer foto's
Vermoorde missionarissen herdachtVermoorde missionarissen herdacht
Vermoorde missionarissen herdacht
Zoom
Grensgevallen
Pelt - Meer controles op wielertoeristenZoomDe Nederlandse politie gaat in het grensgebied extra controleren op het gedrag van groepen wielertoeristen. Volgens de politie lappen veel groepen de verkeersregels aan hun laars en hebben ze vaak geen identiteitskaart bij zich. Het gedrag van sommige wielertoeristen ergert vaak andere weggebruikers en de afgelopen tijd waren er in de streek enkele incidenten, waarbij ook gewonden vielen. De politie geeft aan dat de controles niet bedoeld zijn om te pesten, maar om te zorgen dat iedereen veilig is op de weg.
Grensgevallen
UPDATE In het Pannenkoekenhuis aan de Luikerweg in Borkel heeft een kind, een meisje van 1,5 jaar, zich in de vooravond in iets verslikt. Er ontstond een noodsituatie waarbij hulp werd geboden door een dokter en een doktersassistente die op het terras zaten. Ook de hulpdiensten werden ter plaatse geroepen. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse, die het kind naar het ziekenhuis overbracht. Het is niet bekend hoe het nu met het slachtoffertje gaat.

Gabor Farkas overleden

Zaterdag 3 juni 2017

Neerpelt

In het Hongaarse Kescemet is vorige week Gabor Farkas overleden. Hij was de voorzitter van het korenfestival in Kescemet, waarmee het EMJ en het korenfestival van Bratislava de jongste drie jaar een dossier voor Europese steun hadden lopen. De samenwerking tussen Neerpelt en Kescemet bestaat echter al  veel langer en Gabor was tientallen keren een graaggeziene gast tijdens het EMJ. Gisteren ging een EMJ-afvaardiging naar de dienst in Kescemet en bevestigde daar na afloop de wil tot een verdere samenwerking in de toekomst. 
Overpelt - Jimmy's wezens (3): 'Bombinoptitoridae...'Zoom

Overpelt

Eigenlijk had in het kopje van dit bericht "de Bombinoptitoridae Quercusii" moeten staan, maar ruimte voor zoveel tekens hebben we niet, vandaar. De Bombinoptitoridae Quercusii is het nieuwe wezen dat aan de fantasie van Overpeltenaar Jimmy Loos is ontsproten. Wat doet die Bombinoptitoridae Quercusii? vroegen we aan Jimmy. En die antwoordde: "Met zijn wortelachtige aanhangsels haalt hij vocht en voedingsstoffen uit de bodem. De opening onder zijn twintig ogen doet denken aan een mond maar is in werkelijkheid een cloaca." Zo! Als u daar straks maar geen nachtmerries van krijgt.

Neerpelt

Neerpelt telt 28,2 procent inwoners van niet-Belgische herkomst. In Limburg is dat 25,4 procent. In 2008 woonden in Neerpelt 3.896 personen van niet-Belgische herkomst, in 2016 waren er dat 4.781.

Overpelt

21,2 procent van de inwoners van Overpelt is van niet-Belgische herkomst, ruim 4 procent minder dan het Limburgs gemiddelde, dat 25,4 procent bedraagt. In 2008 telde Overpelt 2.233 inwoners van niet-Belgische herkomst, vorig jaar waren er dat 3.162.

2.300 extra arbeidsplaatsen

Zaterdag 3 juni 2017
Op 1 mei 2015 werd de steunzone (ontwrichte zone) Limburg van kracht.  Dit naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk.  Dankzij deze maatregel kunnen de Limburgse bedrijven die gelegen zijn op industrie- en bedrijventerreinen genieten van een vrijstelling van 25 % op de bedrijfsvoorheffing wanneer ze bijkomende arbeidsplaatsen creëren naar aanleiding van bijkomende investeringen. "Op iets meer dan twee jaar tijd is deze maatregel goed voor zo’n 2.300 extra arbeidsplaatsen in onze provincie”, stelt Unizo Limburg.

Neerpelt

Hermien Peters van de NWC is op de tweede dag van de Wereldbeker kajak in het Servische Belgrado derde geworden in de K1 over 500 meter bij de dames senioren. Proficiat! Lize Broekx werd negende in deze wedstrijd en Artuur Peters won met glans de B-finale in K1 over 1000 meter (10-de overall). Later vandaag nam Artuur nog deel aan de halve finale K1 500 meter en kon zich, na de Deen René Poulsen, rechtstreeks plaatsen voor de A-finale op zondag om 11.40 uur.  Zondag treden ook Lize Broekx en Hermien Peters aan in de A-finale K2 500 meter (om 11.26 uur).

Ria Wuytens overleden

Zaterdag 3 juni 2017
Pelt - Ria Wuytens overledenGisteren is Ria Wuytens overleden. Zij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Nostalgisch

Zaterdag 3 juni 2017
Chel mag het zeggen
Pelt - NostalgischMet welgevallen heb ik ze zitten te bekijken, de foto’s van de vormelingen in de krant. Een paar dingen vielen me daarbij op. Het lijken er heel wat minder dan de jaarlijkse babyfoto’s. Er moeten er toch ongeveer even veel twaalf jaar geworden zijn, niet? Heb ik het mis als ik denk dat nog niet de helft van de kinderen/ouders ervoor kiest om het ‘sacrament van het vormsel’ te ontvangen? Mijn eigen kleindochter heeft bijvoorbeeld een ‘lentefeest’ gekregen. En daar kwam geen (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Nackaerts overleden

Zaterdag 3 juni 2017

Neerpelt

Op 28 mei overleed Jacky Nackaerts. Hij was 77 jaar. De begrafenis had in stilte plaats.

Bosbrand in Bocholt

Vrijdag 2 juni 2017
Vanavond rond 17 uur moest de brandweer uitrukken voor een bosbrand aan de Bergerheidestraat in Reppel (Bocholt). Enkele tientallen aren bos ging in de vlammen op. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht. Er werden namelijk twee brandhaarden aangetroffen.

Daar zijn de processierupsen

Vrijdag 2 juni 2017
Pelt - Daar zijn de processierupsenZoomOok al jeukende bultjes op je huid ontdekt? Vermoedelijk komen ze van de haartjes van de eikenprocessierups. Het Provinciaal Natuurcentrum meldt dat er bij terreincontroles al veel rupsen in het 4de vervellingsstadium zijn aangetroffen. Vanaf dat  stadium bezitten de rupsen de brandharen over hun hele lijf, zegt het Natuurcentrum. "Hierdoor gaat de hinder toenemen en dat duurt tot aan de fase van de verpopping." De vorige jaren vond die verpopping einde juni plaats.
Pelt - WB kajak: NWC-ers naar A-finaleZoomOp de Wereldbeker kajak in Belgrado (Servië) hebben Lize Broekx en Hermien Peters zich vandaag allebei kunnen plaatsen voor de A-finale in de K1 500 meter. Ook in de K2 500 meter kon dit duo zich, met hun overwinning in de reeks, rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. Artuur Peters kon zich, na een 4-de plaats in de halve finale, niet plaatsen voor de A-finale K1 1000 meter en vaart morgen de B-finale. In de reeks K1 500 m werd Artuur vanavond tweede met 0,01" achterstand op de Tsjech Dostal; morgen vaart hij dus nog de halve finale op dit nummer. Op de foto de drie NWC-ers samen met Jonathan Delombaerde (Harelbeke - rechts) die de nationale ploeg vervolledigt en aantreedt op de K1 200 m.

Mène Meuris overleden

Vrijdag 2 juni 2017
Neerpelt - Mène Meuris overleden

Neerpelt

In het rusthuis is woensdag Mène Meuris overleden, de weduwe van Jaak Peeters. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Maandag om 18.30u is er in de Sint-Niklaaskerk een avondwake, waarna een laatste groet kan gebracht worden in uitvaartcentrum Vandebosch in de Schuttersboomstraat in Overpelt.
In Limburg ligt de mannensterfte volgens de meest recente cijfers op 8,66 per duizend inwoners. Bij de vrouwen ligt dat cijfer iets lager, namelijk op 8,53. Dat blijkt uit gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

Te dik voor rijles?

Vrijdag 2 juni 2017
Tribunaliteiten
Pelt - Te dik voor rijles?“Of hij er ooit aan dacht om af te vallen”, had de rijschool hem per mail gevraagd toen hij solliciteerde voor een job als rijinstructeur. Het ‘fysiek profiel’ van de sollicitant beviel de rijschool niet en was een handicap voor de job, stond nog in de mail. De sollicitant, die aan ziekelijk overgewicht leed, antwoordde dat hij in een andere rijschool al les gaf met een Ford Fiesta. Nooit zat hij in de weg van zijn leerlingen. Gewicht verliezen was ook niet zo simpel, wist hij en had (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Mgr. Leon Lemmens (63) overledenIn Leuven is afgelopen nacht mgr. Leon Lemmens (63) na een slepende ziekte overleden. Hij was afkomstig uit Boorsem en sinds 2011 hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Voor hij bisschop werd was hij onder meer president van het Grootseminarie en vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 10 juni (11 uur) plaats in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.
Tijdens het eerste trimester van dit jaar registreren alle provincies in Vlaanderen een daling van het aantal letselongevallen, afgezien van Antwerpen, waar dit aantal stagneert. De enige provincie  die een stijging kent van het aantal doden is Limburg (van 6 naar 10 doden). Paradoxaal genoeg is dit tegelijkertijd de provincie met de sterkste daling van het aantal letselongevallen (-7,5 procent). De gegevens zijn afkomstig van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid.
Pelt - Soeptrinette één jaar onderwegZoomDe Soeptrinette is welgeteld één jaar onderweg. De soepmobiel van vzw de Biehal STC staat al een heel jaar op de markten in Hechtel, Eksel, Neerpelt, Overpelt en Bree, in verschillende woonwijken en op sociale evenementen. Aan de hand van soep wil de Soeptrinette een ontmoetingsmoment creëren op verschillende locaties in plattelandsgemeenten. Het initiatief is een onderdeel van het project ‘Soep als Bindmiddel’, een subsidieprogramma van Leader Kempen en (…) Het hele nieuwsbericht

Stijn Teeuwen overleden

Donderdag 1 juni 2017
Overpelt - Stijn Teeuwen overleden

Overpelt

Gisteren is Stijn Teeuwen overleden, de echtgenoot van Jeannine Hanssen. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Nieuwe vennootschap: Logpellets

Donderdag 1 juni 2017
Niki Eerlings uit Overpelt en Hans Bogers uit Hechtel-Eksel hebben de vennootschap onder firma (VOF) Logpellets opgericht met zetel aan de Waterrijtstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in houtpellets.
Vandaag gelezen
In 2018 wordt er gestart met de aanleg van een fietsostrade langs de spoorlijn tussen Balen-Mol-Herentals. Infotentoonstellingen vinden plaats op di. 06/06 (gemeentehuis Olen), wo. 07/06 (gemeentehuis Mol) en op do. 08/06 (stadhuis Geel), telkens van 16 tot 21u. De fietsostrade zal dienen voor woon-werkverkeer per fiets, uiteraard ook voor recreatieve fietsers/fietstoerisme. (Bron: Facebookpagina Trein Weert-België)
Bij een verkeersongeval met een bus met scholieren op de A16 tussen de Franse steden Duinkerken en Calais zijn vanmorgen rond 4.30u 18 gewonden gevallen, onder wie 12 scholieren en 5 leraars van het Strabrecht College in Geldrop bij Eindhoven. De bus reed achter op een vrachtwagen die plotseling afremde, mogelijk omdat de chauffeur in slaap was gevallen.
21/06

Wij willen via deze weg Jetje een heel gelukkige 60 ste verjaardag wensen!

Familie Verbruggen-Bleyen
21/06

Proficiat aan Stina en Jef een goede gezondheid en nog veeeel jaartjes samen

Lieset en Sus Hensen-Van Baelen B
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt