Het overige nieuws

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

MathieuTheuwis overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - MathieuTheuwis overledenGisteren is Mathieu Theuwis overleden, de echtgenoot van Mia Monten. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in het sterfhuis aan de Astridlaan.
3
Pelt - Guido Belcanto te gast in ZinnezaalZoomGisterenavond was Guido Belcanto de gast in de Zinnezaal. Samen met zijn muzikanten, Lieven Demaesschalck, Geert Hellings, Andries Boone, Nicolas Rombouts en Maarten Moesen vierde hij zijn 30 jarig jubileum in de platenwereld. Als koning van het levenslied weet hij nog steeds zijn muziek met hartstocht en passie te brengen voor zijn zeer gevarieerd publiek. Belcanto's muziek klinkt tijdloos, net zo is de thematiek in zijn songs. (Foto Sonja Sleurs) Meer foto's

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (33) gewond bij botsing

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Vrouw (33) gewond bij botsingEen 33-jarige vrouw uit de gemeente is gisterennamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Nieuwstraat en de Clerckxhoevestraat.
Pelt - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Koen Geerts overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Koen Geerts overledenVandaag is Koen Geerts overleden in het dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in Sint-Oda waarna hij wordt bijbegraven bij zijn ouders op de, begraafplaats in Lommel. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in de kapel van Sint-Oda.
4

Maria Vertenen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Maria Vertenen overledenGisteren is in WZC Hoevezavel in Lommel de uit Overpelt afkomstige Maria Vertenen overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Petrus Serroyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
2

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Pelt - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer
1

Albertine Verduyckt overleden

Woensdag 9 oktober 2019
Pelt - Albertine Verduyckt overledenIn het ZMK in Maaseik is vandaag Albertine Verduyckt overleden, de weduwe van Pierre De Graaf. Ze was 94 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
22

Inbraakpoging in Bemvaartstraat

Woensdag 9 oktober 2019
Dieven probeerden vanmiddag rond 12 uur in te breken in een pand aan de Bemvaartstraat. Nadat zij werden opgemerkt, sloegen zij op de vlucht.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen gestolen in SHLille

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Bestelwagen gestolen in SHLilleIn de Smeelstraat in Sint-Huibrechts-Lille is vanochtend een bestelwagen gestolen. Volgens een getuige reden de daders met de Ford Transit weg in de richting van Kaulille.
In België staan meer dan 1.200 mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie. Elk jaar sterven meer dan 100 mensen voor wie alle hulp te laat komt. Als je dan weet dat één orgaandonor tot acht levens kan redden, dan besef je hoe bijzonder waardevol elke registratie is. Hoog tijd dus dat meer mensen zich registreren om orgaandonor te worden, zegt de gemeente.
In Pelt hebben zich momenteel 1703 mensen geregistreerd. Registreren kan vandaag heel eenvoudig online van thuis uit. Je hoeft er niet meer voor naar het gemeentehuis te gaan. Ga op de gemeentelijke website naar www.gemeentepelt.be/orgaandonatie en klik vervolgens op 'registreer je voorkeur online'. Daar kan je je veilig aanmelden en vervolgens je keuze registreren.

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.
1

Neos was op bezoek bij de loge

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Neos was op bezoek bij de logeZoom“Wij gaan naar Brussel allemaal, wij gaan...” Op de eerste donderdag van oktober trok Neos-Pelt met 47 leden per bus naar onze hoofdstad. Zoals gemakkelijk te voorspellen geraakte de arme bus niet zonder gevoelige vertraging op haar bestemming. Niet gezeurd, rond 11u45 konden we de bus verlaten om onder begeleiding van een ervaren gids te voet een stukje Brussel met de historische achtergronden te verkennen. Na de lunch begon de groep, onder leiding van een ter zake zeer goed beslagen (…) Het hele nieuwsbericht

Hans Gijrath overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Hans Gijrath overledenVandaag is Hans Gijrath overleden, de echtgenoot van Miny Vermolen. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel.
2

Bestelwagen gestolen aan woning

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Bestelwagen gestolen aan woningBij een woning in de Schoolstraat is afgelopen nacht een bestelwagen van het type Mercedes Sprinter gestolen. De jongste weken zijn er al meerdere voertuigen van dit type gestolen in onze provincie. De politie vermoedt dat deze diefstallen het werk zijn van een gespecialiseerde bende.

Zwaar verkeersongeval in Bocholt

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Zwaar verkeersongeval in BocholtZoomRond 9.45 uur uur vanmorgen gebeurde er een zwaar ongeval op de Kaulillerweg in Bocholt bij een botsing tussen enkele personenwagens. Daarbij werd een vrouw (38) uit Bocholt levensgevaarlijk gewond. Ze moest met haar dochter (14) uit het wrak van een wagen worden bevrijd. Ook een man uit Peer raakte gewond. De Kaulillerweg werd deels afgesloten voor het verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Elza Walbers overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Elza Walbers overledenIn het ziekenhuis in Hasselt is zondag Elza Walbers overleden, de echtgenote van René Clerckx. Ze was 68 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 
7
Pelt - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Vrolix overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Rosa Vrolix overledenGisteren is Rosa Vrolix overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch.
4
Kort nieuws van bij de buren
In de Rondestraat in Bocholt is een bestelwagen met werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Pelt - Reünie van de 70-jarigen van het LindelZoomDe 70-jarigen van ’t Linne hebben een fijne reünie gehad. Met een interessante uitstap naar de Sevensmolen en het Molenmuseum stond er bij terugkomst in den Drossaerd een heel plezante avond vol herinneringen en live muziek op het programma. (Foto Albert Loos)

Zebracinema: 'Pájaros de Verano'

Maandag 7 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Pájaros de Verano'Zoom"Pájaros de Verano" - Ciro Guerra & Cristina Gallego - Columbia, Denemarken - 2018 - 125'
Columbia, jaren '70. Een familie inboorlingen raakt betrokken bij de lucratieve marihuanahandel naar Amerika. Maar een samenspel van hebzucht, passie en eer brengt hun levens, hun cultuur en hun tradities in gevaar.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Okra trok naar het EP

Maandag 7 oktober 2019
Pelt - Okra trok naar het EPZoomDe OKRA-afdeling van Pelt-Fabriek ging op reis naar het Europees Parlement in Brussel. De deelnemers (foto boven) kregen daar uitleg van een gids die hen de bredere geschiedenis van Europa toelichtte en op die manier een interessant inzicht gaf in de Europese Unie van vandaag. Op het jaarfeest van de afdeling - 65 jaar al! - kwamen 130 leden opdagen (foto onder).
Okra trok naar het EP
Zoom

Zjef bij het graf

Maandag 7 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zjef bij het grafZoomNa de dood van zijn Kato is Zjef niet te troosten. Kwam ze toch maar terug! Of... toch liever niet?
Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons. (Fons Tuyaerts)
1

Volleybal: Genk - Pelt 3-1

Zondag 6 oktober 2019
in tweede divisie heren van het volleybal heeft Pelt verloren in Genk. Uitslag: 3-1.
In Liga 2 van het handbal heeft Overpelt met 28-17 verloren in Izegem. Overpelt staat zesde in de stand.

Dylan Derdaele wint in Zolder

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Dylan Derdaele wint in ZolderZoomOp het circuit van Terlamen hebben Dylan Derdaele en Nicolas Saelens vandaag in hun Lamborghini (foto) de vijfde en voorlaatste manche van de Belcar-competitie gewonnen. Het ging om een uithoudingswedstrijd over 125 minuten. Het was een spannende race waarbij Derdaele-Saelens op de streep amper anderhalve seconde voorsprong telden op de Ford van Tom Van Rompuy-John Rasse. De derde podiumplaats was voor de Norma van De Cock-Joosen-Verbergt; zij waren de eersten in de prototype-reeks Belcar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza speelt gelijk tegen Lyra-LierseFC Esperanza Pelt heeft vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Lyra-Lierse Berlaar. Kadijk versloeg Linkhout met 3-1, na doelpunten van Boes (2) en Toon Thijs. Herkol speelde bij Zonhoven united 3-3 gelijk, na doelpunten van Vanbeuren, Vangronsveld en Karafiloski. Grote Heide won met 0-2 bij buur Excelsior Hamont. Sparta Lille verloor met 2-3 van FC Anadol. Lindelhoeven VV klopte As-Niel Utd met 3-2.

Erwin Theunis de beste darter

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Erwin Theunis de beste darterZoomBij dartsclub 't Blökske in Sint-Huibrechts-Lille werd gestreden om de kampioenstitel. Na een spannende namiddag werd Eddy Mispoulier derde en Bart Quanten tweede. De nieuwe clubkampioen 2019 werd Erwin Theunis. Proficiat aan de finalisten, en op naar een sportief en gezellig volgend seizoen darten! (Marc Eerdekens)
Pelt - Opnieuw Sweeck als winnaar veldritZoomVoor het vierde jaar op rij heeft Laurens Sweeck de Peltse veldrit gewonnen. In de voorlaatste ronde ging hij op en over Quinten Hermans. De Nederlander Lars van der Haar werd derde. Bij de dames haalde de Nederlandse Carmen Alvarado de zege binnen, vóór haar landgenoten Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij. Ellen Van Loy werd vierde, wereldkampioene Sanne Cant vijfde. Op de foto: de neerstromende regen zorgde voor een behoorlijk "natte" omloop. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Gerard Janssen overleden

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Gerard Janssen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Janssen overleden, de echtgenoot van Toke Simons. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
5
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza speelt gelijkDe dames van Esperanza Pelt hebben 1-1 gelijk gespeeld tegen KRC Genk, hun rechtstreekse achtervolger. Door dat gelijkspel is Esperanza, al zes speeldagen ongeslagen, de leidersplaats kwijt. De nieuwe leider, Lommel United, komt zaterdagnamiddag om 14.30u op bezoek bij Pelt. Supporters op post! 

Handbal: Sporting klopt Initia

Zaterdag 5 oktober 2019
Pelt - Handbal: Sporting klopt InitiaIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Initia Hasselt verslagen met 34-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Een echte derby, en Sporting was geladen! Nochtans had Hasselt geen moeite om de leiding te houden. Het ging gelijk op, maar Hasselt stond meestal aan de goeie zijde van de score: 5-5 na 10' en 9-10 na 20 minuten. Het duel tussen Mattias Van Criekinge en Thijs Van Leeuwen werd duidelijk beslecht in het voordeel van de laatstgenoemde. (…) Het hele nieuwsbericht
1

Moerasheide met dopwolfsklauw

Zaterdag 5 oktober 2019
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Moerasheide met dopwolfsklauwZoomZoek maar niet naar de boven gesitueerde namen, U zal die nergens vinden. Het gaat hier om moeraswolfsklauw tussen de dopheide. Deze foto kan je allleen maken in de zure vennen van Bosland en is zeer verwarrend. De gele pluimpjes zijn de sporen-aren van de moeraswolfsklauw. Vindt U nog de dopheide? (Pierre Rutten)

Alex Oversteyns overleden+

Zaterdag 5 oktober 2019
Pelt - Alex Oversteyns overleden+Zoals gemeld is woensdag Alex Oversteyns overleden. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk in Neerpelt.  Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. 
12

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Werfdiefstal op Leopoldlaan

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Werfdiefstal op LeopoldlaanDieven sloegen toe op een werf aan de Leopoldlaan. Er zijn verlengkabels gestolen.
De Europese Commissie heeft spoornetbeheerder Infrabel een subsidie van 1,8 miljoen euro toegezegd voor een studie naar een tweede spoor op het tracé tussen Balen-Werkplaatsen en Neerpelt. Dat heeft de FOD Mobiliteit bekendgemaakt. Het nieuws is bevestigd door Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Momenteel wordt de spoorlijn tussen Mol en Hamont geëlektrificeerd, met Europese steun voor een bedrag van 18,5 miljoen euro. Volgens Baeken zou er in het meest optimistische scenario in 2021 gestart kunnen worden met de werken voor de aanleg van een tweede spoor, maar afhankelijk van de procedures kan dat opschuiven naar later. Eenmaal begonnen zouden de werken twee tot drie jaar duren.  
2

60-jarigen bijeen

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - 60-jarigen bijeenZoomDe 60-jarigen die destijds in het centrum van Neerpelt school liepen vierden hun leeftijd bij Marc en Ann in het Kompenhof. Iedereen was het er over eens dat er niet gewacht moet worden tot iedereen (hopelijk) 70 is. Dus over vijf jaar… opnieuw feest!

Nieuwe start voor WICO

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Nieuwe start voor WICOZoomDe directie van de scholengroep WICO heeft vandaag het nieuwe logo (cfr. afbeelding) voorgesteld. Tot dusver stond daar "WICO scholengemeenschap", voortaan wordt het gewoon WICO, met een kompasnaald in de O. "Omdat een kompas een richting aangeeft: verover jezelf, verover de wereld", zei coördinerend directeur Bart Kerkhofs. Ook staan de WICO-letters voortaan voor Waarde(n)vol onderwijs, Innoverend onderwijs, Co-creatief onderwijs en Open-minded onderwijs.
WICO wil een katholieke dialoogschool zijn, aldus Kerkhofs. Iets wat werd beaamd door Mieke Molemans, de directrice van het DNA-project, die zo'n katholieke dialoogschool "een behoorlijke uitdaging" noemde. Op een vraag over de nieuwe naamgeving voor de scholen zei ze dat er nog niets beslist is. Er werd een oproep voor ideeën gedaan, en pas in januari zullen de nieuwe schoolnamen worden bekendgemaakt.
2
Tribunaliteiten
Pelt - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht
2

Liedjes over vrede en over dieren

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Liedjes over vrede en over dierenZoomHet was deze week vredesweek en vrijdag was het dierendag en daarom speelt de beiaardier morgen tijdens de markt liedjes in deze twee thema’s. In het thema vrede kan u 'Ode an die Freude’ van Beethoven herkennen, ‘ein bisschen Frieden’, ’Sag mir wo die Blumen sind' of ‘Imagine’ van John Lennon. In het thema dieren zijn er wat volksliedjes zoals ‘Papegaaitje leef je nog’, ‘De kikkertjes’, ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ enz., maar ook ‘de vogeltjesdans’, ‘Horse with no name’ (America), ‘The eye of the tiger’ (Survivor), ‘Verdronken vlinder’ (Boudewijn de Groot)… Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur!

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Lieske Jannis overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Lieske Jannis overledren, 65 jaar de lieve echtgenote van Leo Alders. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander gistermiddag de Brainport Industries Campus geopend, een enorm gebouw dat met zijn groen-witte strepen erg opvalt vanaf de snelweg. De campus telt zowat 2.000 medewerkers en studenten en wordt het centrale punt in de ontwikkeling van dingen die we in de toekomst gaan gebruiken.

Dodelijk ongeval op N69

Vrijdag 4 oktober 2019
Grensgevallen
Pelt - Dodelijk ongeval op N69Vanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg(N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie vermoedt dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Jan Groenen overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Pelt - Jan Groenen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jan Groenen overleden, de echtgenoot van Astrid Paesen. Hij is 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters inn Eksel.
1

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Pelt - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.
1

'Het beste café van Pelt'

Woensdag 2 oktober 2019
Pelt - 'Het beste café van Pelt'ZoomCafé "’t Vlamsch Hoes" is verkozen tot Beste café van Pelt. Het café kreeg in een wedstrijd die het Nieuwsblad jaarlijks organiseert de meeste stemmen in de gemeente. “We zijn natuurlijk heel trots op de titel van Beste café van Pelt. Het is de eerste keer sinds de fusie dat deze wedstrijd georganiseerd wordt, waardoor deze titel nog extra speciaal is”, zegt Jan Hendrikx, zaakvoerder van ’t Vlamsch Hoes. “’t Vlamsch Hoes werd opgericht in 1904 en 115 jaar later blijven we nog altijd een bruisend café waar Jan en alleman en jong en oud welkom is. Om onze klanten te bedanken, vieren we deze titel op zaterdag 12 oktober met een gratis vat vanaf 20u30. Iedereen is welkom!”

Nieuwe vennootschap: Ben Spooren

Woensdag 2 oktober 2019
Ben Spooren uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Ben Spooren opgericht met zetel aan de Wateringstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én lease van intellectuele eigendom en vergelijkbare producten.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

'Klimaatboom zoekt tuin'

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - 'Klimaatboom zoekt tuin'ZoomWil je meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben je benieuwd welke boom je best kiest voor je tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Kom er dan alles over te weten tijdens de Infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'. Centrum Duurzaam Groen organiseert die in het kader van een actie waarbij de inwoners van Pelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt na hun deelname aan de infoavond (…) Het hele nieuwsbericht

Snelweg komend weekend dicht

Dinsdag 1 oktober 2019
Grensgevallen
De snelweg A67 (Antwerpen-Eindhoven) gaat komend weekend dicht tussen Retie en knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg. De afsluiting begint vrijdag 4 oktober om 21u en duurt tot maandag 7 oktober 5u in de richting van Eindhoven. De snelweg blijft wel open richting Turnhout. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten, net als de verzorgingsplaats en het tankstation langs de snelweg.
1

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.
1

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Gusta Vandebriel overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Gusta Vandebriel overledenVandaag is Gusta Vandebriel overleden, de echtgenote van Leon Theuwis. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindelhoeven. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
3

Jeanne Houbard overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Jeanne Houbard overledenVandaag is Jeanne Houbard overleden, de weduwe van Mathieu Cornelissen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
4

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Autorijschool Hendriks

Dinsdag 1 oktober 2019
Promotekst
Pelt - Autorijschool HendriksZoomMet veel trots stellen we onze nieuwe Internetgazet-vedette voor. Autorijschool Hendriks bestaat ondertussen al 53 jaar en is veel meer dan enkel een rijschool de dag van vandaag. Naast de theoretische lessen en de praktijkervaring bieden ze tegenwoordig ook een waaier van activiteiten aan die inspelen op de veiligheid op en naast de openbare weg.
Zo zijn ze erkend als één van de drie Limburgse vestigingen die de wettelijke terugkom-momenten mogen aanbieden. Sinds 2019 zijn jonge (…) Het hele nieuwsbericht
11/10

Kayra, hartelijk gefeliciteerd met je 18e verjaardag!!! Geniet met volle teugen van deze prachtige dag!

Boudewijn Leyssen
11/10

Proficiat, en hartelijke gelukwensen. Anita De Keyser

Anita De Keyser
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt