Het overige nieuws

Rik Haneveer overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Pelt - Rik Haneveer overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag Rik Haneveer overleden, de echtgenoot van Josepha Vos. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kleding gestolen uit bestelwagen

Donderdag 31 oktober 2019
Pelt - Kleding gestolen uit bestelwagenIn de Fabrieksstraat in Overpelt is kledij gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Dief veroordeeld

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank heeft vandaag een twintiger uit Bocholt veroordeeld tot 36 maanden cel waarvan de helft met uitstel voor meerdere diefstallen met geweld en drugsbezit.

Nieuwe vennootschap: A-S Jammaer

Woensdag 30 oktober 2019
Anne-Sophie Jammaer uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Anne-Sophie Jammaer opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, de handel in onroerende goederen én het ontwerpen en voeren van reclame-promotiecampaghnes voor derden via verschillende media.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Pelt - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Woensdag 30 oktober 2019
Pelt - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt tijdens de maand november zeven wissels aan het station van Mol. De bestaande houten wissels zitten op het einde van hun levensduur en worden vervangen door betonnen exemplaren. De nieuwe wissels zijn geluids- en onderhoudsvriendelijker. Door deze werken kunnen er vier weekends geen treinen tussen Mol en Herentals rijden, en dat in beide richtingen. NMBS zet vervangbussen in. De studententrein vanuit Mol richting Heverlee op zondagavond en op maandagavond 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Sint-Maartenspektakel

Dinsdag 29 oktober 2019
Er wordt dit jaar geen Sint-Maartenvuurspektakel georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. Er zat sleet op de formule en het evenement was niet goedkoop. Er wordt gezocht naar een alternatief voor de komende jaren.

Paul Beks overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Pelt - Paul Beks overledenVandaag is Paul Beks overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 5 november (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Overpelt, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Boseind.

Inbraak in kelder handelspand

Dinsdag 29 oktober 2019
Pelt - Inbraak in kelder handelspandDieven verschaften zich toegang tot de kelder van een handelspand aan de Koning Albertlaan. Of de daders er buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Materiaal gestolen uit garage

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Kapelstraat in Bocholt is allerlei werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Nieuw speelpleintje in 't Lindel

Dinsdag 29 oktober 2019
Vandaag gezien
Pelt - Nieuw speelpleintje in 't LindelZoomVandaag gezien op het mooie nieuwe speelpleintje in Lindel-Hoeven. Het speelpleintje is gelegen tegenover de begraafplaats. (Foto Paul Smeets)
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Ballast Battle krijgt tweede editieZoomNa een succesvolle eerste editie van Ballastival komt er in 2020 een tweede editie. Omdat de organisatie ervoor staat dat er elke editie een Noord-Limburgse groep op het podium staat, zal er dit jaar een preselectie worden gehouden. De winnaar hiervan zal het podium mogen betreden op 16 mei 2020 tijdens Ballastival. Wat zoeken wij? We zoeken gedreven bands met eigen repertoire. Geen tribute en/of coverbands. Het genre mag gaan van rock, blues, bluesrock, Nederlandstalige rock, etc. De preselecties zullen (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Werner Follon blijft T2

Maandag 28 oktober 2019
Pelt - Werner Follon blijft T2Werner Follon heeft zijn ontslag ingetrokken en blijft T2 van Esperanza. Follon stapte op na het C4 van coach Knapen maar trok zijn ontslag in na een verhelderend gesprek met het bestuur.

Nieuwe vennootschap: Liro

Maandag 28 oktober 2019
Erdal Arslan uit Overpelt en Erkan Arslan uit Gent hebben de besloten vennootschap Liro opgericht met zetel aan de Kaemerveldstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groothandel in elektrische voertuigen en alle activiteiten als holding, management en patrimoniumvennootschap.
In Stramproy (Weert) is vandaag een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Er zijn namaaksigaretten van bestaande sigarettenmerken aangetroffen. Het gaat om enorme hoeveelheden sigaretten, productiemachines, vier heftrucks, 45 ton tabak e.d.. Er zijn 18 verdachten opgepakt, van wie er vier gelden als hoofdverdachte: vier mannen van 56, 45, 51 en 55 jaar uit Vaals (Ned.), Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Dieven weg met fietsen

Maandag 28 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een winkel aan de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn enkele fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Pelt - Rikkie Peeters clubkampioen TWC PeltZoom
Gisteren heeft TWC Pelt het fietsseizoen afgesloten. Na de rit werden de leden in het sportlokaal  "Het Vredegerecht " getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Rikkie Peeters reed, zoals zo vaak, de  meeste ritten en veroverde de titel van clubkampioen. Hij kent alle fietswegen in de wijde omtrek op zijn duimpje . 

Zebracinema: 'Free Solo'

Maandag 28 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Free Solo'Zoom"Free Solo" - Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi - VS - 111'
Alex Honnold is een legende in het zogenaamde free-solo klimmen: het bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Op zijn 30ste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. In 'Free Solo' volgt zijn vriend en filmmaker Jimmy Chin Alex in de voorbereidingen naar deze laatste grote uitdaging. Het wordt een pure thriller, een verslag van een ongelooflijk knap, waanzinnig waagstuk.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Drukte op de bureau

Maandag 28 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - Drukte op de bureauZoomEr zijn zo van die momenten dat mijnheer directeur écht door niemand mag gestoord worden. Het is dan belangrijk dat de secretaresse hem zo goed mogelijk afschermt. Dat doet Zjannien dan ook... De mop meelezen, dat is soms niet zo gemakkelijk. Maar door vertellen in het Pelter, dat gaat zeker! (Fons Tuyaerts)

Halloween nadert: een heksenkring

Zondag 27 oktober 2019
Pelt - Halloween nadert: een heksenkringZoomVandaag gezien in de buurt van sportpark De Roosen: een halve heksenkring. Halloween nadert! 
Pelt - Sparta Lille verliest in KattenbosSparta Lille heeft met 4-0 verloren van Kattenbos Sport. SV Herkol speelde 1-1 gelijk tegen Torpedo Hasselt. Sporting Grote Heide verloor met 1-3 van FC Eksel. Lindel-Hoeven verloor thuis met 1-3 van Eendracht Louwel. FC Kadijk won met 0-1 op het veld van V. Lommel.

Penseelstreken van Tony Claesen

Zondag 27 oktober 2019
Pelt - Penseelstreken van Tony ClaesenZoomOp 29 november om 19.30u wordt het kunstboek Penseelstreken van de Neerpeltse kunstenaar Tony Claesen gepresenteerd in het gemeentehuis, ingang Kerkstraat (Neerpelt). Inleiding door Marc Witters, voorzitter Koninklijke Kunstkring Heikracht waarna de voorstelling van het kunstboek door burgemeester Frank Smeets. Hierna volgt een receptie met muzikale omlijsting door Yves Salaets (piano) en Jan Berendsen (bas). Dit kunstboek (35x29 cm, 200 blz., € 67) is ook die avond verkrijgbaar. Dit project (…) Het hele nieuwsbericht

Frits Brouwers overleden

Zondag 27 oktober 2019
Pelt - Frits Brouwers overledenIn WZC Immaculata is gisteren Frits Brouwers overleden, de weduwnaar van Emma Schoofs. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (10.30-11 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Esperanza verliest van Houtvenne

Zaterdag 26 oktober 2019
Pelt - Esperanza verliest van HoutvenneEsperanza Pelt heeft de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer niet kunnen winnen. Tegen Houtvenne werd het thuis 0-2. Zondag speelt Esperanza uit bij Helson. Esperanza staat vijfde in de stand met  14 punten uit 9 wedstrjden.

Peltse dames winnen van Bocholt

Zaterdag 26 oktober 2019
De dames van Esperanza Pelt hebben vandaag Bocholter VV verslagen met 8-4. Ze blijven dus ook na 9 speeldagen ongeslagen en staan nu 2de in de rangschikking. Maar Pelt kreeg de zege niet op een presenteerblaadje. Na 4 minuten spelen stond het al 2-0 na doelpunten van Elke Lemmens. Bocholt boog de achterstand om naar 2-3 op het half uur. Pelt moest wat later met zijn tienen verder na een rode kaart voor keepster Lore Dekkers. Na de pauze scoorde Elke Lemmens weer snel, 3-3. Bocholt ging er even snel weer over na een tweede strafschop, 3-4. Een own-doelpunt van Bocholt brak zuur op, 4-4. Vanaf dan scoorde Pelt viermaal op rij via Tessa Vanden Boer, Janna Vanhove, Lize Hendrikx en Emily Dirx.

Mina Plessers overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Pelt - Mina Plessers overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren de uit Kaulille afkomstige Mina Plessers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Michel Lemmens. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens un Overpelt.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Pelt - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Een Thaise sprinkhaan

Vrijdag 25 oktober 2019
Pelt - Een Thaise sprinkhaanZoomWij zijn al blij als er een bidsprinkhaan langskomt, maar Patrick Jacobs fotografeerde in Thailand een ander exemplaar. Behoorlijk indrukwekkend, deze foto! En wat ons nu door het hoofd gaat: zou het vrouwtje van een sprinkhaan een sprinkhen zijn?

Opletten voor de 'kofferverkoop'

Vrijdag 25 oktober 2019
In Pelt zijn personen opgedoken die aan "kofferverkoop" doen. Ze spreken mensen aan en beweren dat ze op zoek zijn naar kleine doehetzelvers die mogelijk interesse hebben in gereedschap. Maar dat gereedschap stelt niets voor. Wie het bij hen koopt, moet dat via een mobiele terminal doen. Maar tijdens de betaling veranderen de verdachten het totaalbedrag waardoor het veel hoger uitkomt. Merk je de mannen op, verwittig dan de lokale politie.

Nieuwe vennootschap: Aspel

Vrijdag 25 oktober 2019
Asago Ito en Pieter Pellens, beiden uit Sint-Gillis, hebben de besloten vennootschap Aspel opgericht met zetel aan de Kettingbrugweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van artistieke prestaties die behoren tot de podiumkunsten, het organiseren van workshops en handel in muziekinstrumenten.

Celine Wellens overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Pelt - Celine Wellens overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Leopoldsburg afkomstige Celine Wellens overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Jan Straetemans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Slapen, dromen...

Vrijdag 25 oktober 2019
Pelt - Slapen, dromen...ZoomWe mogen dit weekend een uurtje langer slapen dankzij het winteruur. Op de beiaard kan je tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt dan ook liedjes horen die over slapen en dromen gaan. Denk aan: "I need some sleep" (Eels), "Go to sleep" (Loïc Nottet), "The Lion sleeps tonight" (The Tokens), "Dromen zijn bedrog" (Marco Borsato), "Sweet Dreams" (Eurythmics), "Slapen, dromen, zweven" (The Scene), "I dreamed a dream" uit Les Miserables, "I have a dream" (Abba). Te horen morgen/zaterdag vanaf 11 uur.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Marèse Segers overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Pelt - Marèse Segers overledenIn het rusthuis in Neerpelt is woensdag Marèse Segers overleden, de weduwe van Frans Geuens. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont-Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Juwelen gestolen in woning

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Vlierstraat in Bocholt. De daders maakten er juwelen buit.

Verkrachter krijgt 7 jaar cel

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een veertiger uit Lommel met 7 jaar celstraf bedacht voor de verkrachting van zijn 10-jarig dochterje en haar 13-jarig vriendinnetje. Hij werd al eerder veroordeeld voor zedenfeiten.

Nieuw: 2Connect Consulting

Donderdag 24 oktober 2019
Kristel Frey uit Overpelt heeft de besloten vennootschap 2Connect Consulting opgericht met zetel aan de Breugelweg in Overpelt. Het aanvangsvermogen van de vennootschap is 100 euro. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer personeelsselectie en plaatsing, handelsbemiddeling, exploitatie van taxi's en organisatie van beurzen en congressen.

Bevar failliet verklaard

Donderdag 24 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Bevar uit Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 23 november ingediend worden.

Francine Vanhoof overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Pelt - Francine Vanhoof overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Francine Vanhoof overleden, de weduwe van Henri Verhoeven. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Thieu Peeters overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Pelt - Thieu Peeters overledenGisteren is Thieu Peeters overleden, de echtgenoot van Elisa Aerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Josephine Bas overleden

Donderdag 24 oktober 2019
In het rusthuis in Neerpelt is gisteren Josephine Bas overleden, de weduwe van Jozef Hoekx. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk in Neerpelt-centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met bestelwagen

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Oude Kerkstraat in Bocholt is een bestelwagen gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Luikerweg ook komende zaterdag dicht

Woensdag 23 oktober 2019
Grensgevallen
Pelt - Luikerweg ook komende zaterdag dichtEr komt een vijfde zaterdag aan waarin de Luikerweg voor het verkeer is afgesloten tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard. Mogelijk is dat ook zondag het geval.
Door de hevige regen afgelopen weekend heeft de aannemer de belijning op de weg niet kunnen afronden. Een deel van het reserveweekend - nu zaterdag dus - wordt daarom benut om deze belijning aan te brengen, maar daarvoor is wel een droog wegdek nodig. De N69 Zuid (Luikerweg) is voor deze werkzaamheden nog een keer afgesloten op (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Rooyakkers Kris

Woensdag 23 oktober 2019
Kris Rooyakkers uit Pelt en Geert Pepels uit Hamont-Achel hebben de besloten vennootschap Rooyakkers Kris opgericht met zetel aan de Remise in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanleggen van tuinen én het bouwrijp maken van terreinen.

Willy Veraa overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Pelt - Willy Veraa overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Willy Veraa overleden, de echtgenoot van Mène Leynen. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zondag (11-11.30u) bij uitvaartzorg Severens in Pelt.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Tien op tien voor ABZ

Dinsdag 22 oktober 2019
Het bedrijf ABZ, gevestigd aan de E. Vlieberghlaan in Pelt, dat matrassen voor baby- en tienerbedden produceert, heeft van de Nederlandse Consumentenbond een 10 op 10 gekregen. ABZ haalde het, in een vergelijkend onderzoek over de luchtdoorlatendheid van matrasbeschermers voor baby's, van 14 andere producenten.
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Pierre Frederix overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Pelt - Pierre Frederix overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag Pierre Frederix overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Alice De Cremer. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur in de kerk van Overpelt-Lindel. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Severens aan de Houtmolenstraat.
De NV Resol met zetel in Overpelt heeft de besloten vennootschap Resol Transport opgericht met zetel aan de Lieven Bauwenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennoootschap behoort onder meer nationaal- en internationaal vervoer, het leveren van distributieidiensten, leasing en verhuring van vrachtwagen, opleggers en containers én het voeren van een douane- en vervoeragentschap.

Nieuwe vennootschap: Les Cheveux

Dinsdag 22 oktober 2019
Oelando Pappi en Glenn Verdonck, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap Les Cheveux opgericht met zetel aan de Haasbosstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitbating van kapsalons.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Arno van Nunen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Arno van Nunen overledenIn WZC Immaculata is vandaag Arno van Nunen overleden, de echtgenoot van Ine Schaeffer. Hij was 86 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen plaatsvinden in besloten kring.

Lies Moelans overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Lies Moelans overledenDonderdag is Lies Moelans overleden, de weduwe van Pierre Reynders. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
CD&V-Limburg kiest een nieuwe voorzitter. Want naast de nationale voorzittersverkiezingen zijn die er ook op provinciaal vlak. In Limburg wordt voor de volgende 3 jaar Raf Drieskens (48) voorgedragen als provinciaal voorzitter. De leden van CD&V-Limburg kunnen zich tot 18 november uitspreken over zijn kandidatuur. Raf, oud-burgemeester van Neerpelt en thans eerste-schepen van Pelt, is de enige kandidaat om Steven Matheï op te volgen als provinciaal voorzitter.

An Paesen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - An Paesen overledenGisteren is An Paesen overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Leo Claes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentru Severens.

Zebracinema: 'Ballon'

Maandag 21 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Ballon'Zoom"Ballon" - Michael Herbig - Duitsland - 2018 - 120'
De film is gebaseerd op een werkelijk gebeurd feit in 1979, toen twee gezinnen de DDR ontvluchtten.
Peter Strelzyk (1942) is elektricien, Günter Wetzel (1955) is metselaar. Ze zijn bevriend en werken in het dorp Pößneck. Wetzel komt op het idee om naar het Westen te vliegen door een advertentie voor een luchtballonfestival in de VS. Zij ontwerpen samen een heteluchtballon en gebruiken daarvoor 900 m2 stof, onderdelen van een kachel en een gastank. Strelzyk en Wetzel worden het oneens, en Strelzyk besluit alleen te vluchten met zijn gezin. Deze poging mislukt echter. Uit angst dat de Stasi ook hem zal vinden, doet Wetzel mee met de volgende vluchtpoging, ongeveer een half jaar later.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Ge mugt nie vloeke

Maandag 21 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - Ge mugt nie vloekeZoomVolgens meneer pastoor mag ne mens niet vloeken, zelfs Zjef niet, nen echte boer van vrüger! Want wie vloekt, komt niet in den hemel. Of… misschien vergist meneer pastoor zich?
Verder vertellen natuurlijk, maar dan in het Pelter! Tot volgende maandag. Fons. (Fons Tuyaerts)

Pasar trok naar Berdorf

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Pasar trok naar BerdorfZoomVoor de 25ste maal gingen de Pasaristen van Overpelt (foto) op wandelweekend. Ze trokken naar Berdorf in Luxemburg om het Mullerthal te verkennen en konden met eigen ogen zien welke enorme krachten de natuurelementen kunnen ontbinden. Ook de eeuwenlange erosie zorgt voor monumentale rotsformaties in de grilligste vormen. De wandelingen in deze natuurpracht, de goede ontvangst en het lekkere eten in het hotel deden hen al snel vergeten dat het een regenachtig weekend was...
Pelt - U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in HouthalenZoomVandaag begonnen de jonge wolven van judoteam Ōkami aan de eerste wedstrijdjes van het nieuwe seizoen. Ze gaven het beste van zichzelf en hebben weer veel geleerd. Uiteraard mochten ze ook een karrenvracht aan medailles mee naar huis nemen. Op het einde van de dag zagen we dan ook alleen maar tevreden gezichten...
U13/ U11/ U9 -judowedstrijd in HouthalenU13/ U11/ U9 -judowedstrijd in Houthalen
Zoom
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A B.Tongeren B verslagen. Uitslag: 68-61.

Schouwbrand in Urnenveldstraat

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Schouwbrand in Urnenveldstraat
In de vooravond moest de brandweer uitrukken voor een schouwbrand in een woning aan de Urnenveldstraat. De bovenverdieping moest geventileerd worden.

Herkol verliest in Koersel

Zondag 20 oktober 2019
Pelt - Herkol verliest in KoerselSV Herkol heeft met 1-0 verloren op het veld van Weerstand Koersel. Kadijk ging bij Lummen winnen met 2-3. Sparta Lille verloor met 0-2 bij Meldert. Esperanza Pelt versloeg Bilzen-Waltwilder met 2-5. Lindel-Hoeven VV won ook: het versloeg Turkse FC met 4-2. Sporting Grote Heide won met 0-1 in Lutlommel.
Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen (Ned.) mag Belgium Racing zich de nieuwe algemene Belcar-kampioen noemen. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens zagen hun laatste titelconcurrent al na een half uur voortijdig de pitstraat binnenrijden, waarna het Lamborghini-duo enkel naar het eind hoefde te rijden.
De Warmste Week
Pelt - 'Lichtjesloop' voor Autisme LimburgZoomVrijdagavond 8 november vanaf 18u organiseert atletiekclub SACN een "lightrun" voor Autisme Limburg, via De Warmste Week. Ga met zoveel mogelijk vrienden, ouders en grootouders en geniet samen met de organisatie van een loop doorheen het Dommelhofpark! Samen zullen we dan proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Autisme Limburg en zal het een gezellige en leuke avond worden. Tot het geboortejaar 2006 zullen er trainers helpen bij de opwarming en zullen zij meelopen met de kinderen. Vergeet niet je verlichting mee te nemen, want voor je het weet is het donker! Inschrijven kan ter plaatse aan de sporthal van Dommelhof. Probeer een half uur voor de gevraagde tijd aanwezig te zijn! (Daan Stevens)
Pelt - Heren HE-voc winnen burenstrijd met PeltHE-voc - Pelt: 3-1 (27/25,22/25,25/20 en 25/22)
In een gelijk opgaande eerste set met een spannend slot haalde de thuisploeg de set binnen. Vanaf set 2 kwamen Nathan Geenen voor Raf Paredis en Stijn Paesen voor Bart Roosen in. Receptioneel draaide het goed, maar Pelt bleef in blok/ verdediging erg goed spelen. Het won die set dan ook verdiend. In set 3 serveerde Sil Wuytens erg sterk en aanvallend waren Giel Fonteyn en Jard Claessens aan het feest. Set 4 was het opnieuw knokken voor elk punt. Door enkele persoonlijke fouten van de thuisploeg bleef Pelt in de wedstrijd, maar vanop de opslag maakte HE-voc het verschil. HE-voc blijft 2de in de stand op 2 punten van leider Riemst.

Gediplomeerde imkers

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Gediplomeerde imkersZoomIn het najaar van 2018 en begin 2019 organiseerde imkervereniging Sint-Ambrosius Pelter Biehalle een cursus startende imker. Die cursus bestond uit 8 theoretische en 4 praktische lessen. Er schreven zich 37 cursisten in waarvan er 31 hun diploma behaalden. Afgelopen vrijdag werden de diploma 's feestelijk uitgereikt door schepen An Van Dorpe, voorzitter Frans Mertens en erevoorzitter Jan Weckx. Na afloop werd door het bestuur van de Peltse imkervereniging een receptie aangeboden waar honingmede niet mocht ontbreken. Nog een proficiat aan alle cursisten en veel succes met de bijtjes! (Paul Van Herck)

Sporting verliest in Aalsmeer

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Sporting verliest in AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 34-29 verloren van het Nederlandse Aalsmeer. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Na maar liefst 3 uur bussen door werken op de A2 (we waren er wel op voorbereid) kwamen we tijdig aan in het hol van de leeuw. Het blijft een moeilijk huwelijk: Sporting Pelt en lange verplaatsingen. We hadden Hurry-Up en Houten al gehad en nu dus Aalsmeer. Telkens met hetzelfde teleurstellende resultaat... daar (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Pelt blijft ongeslagen

Zaterdag 19 oktober 2019
Pelt - Damesvoetbal: Pelt blijft ongeslagenOok na de 8ste speeldag blijven de dames van Esperanza Pelt ongeslagen. Ze versloegen Bokrijk Sport met 1-2, na doelpunten van Tessa Vanden Boer en Lize Hendrikx.

Nieuwe vennootschap: Immo+ Solutions

Zaterdag 19 oktober 2019
Tony Van Gysel uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Immo+ Solutions opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Pelt. Het is een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Jef de eerste

Zaterdag 19 oktober 2019
An-Sofie Hendrix uit Pelt heeft de besloten vennootschap Jef de eerste opgericht met zetel aan de Toekomstlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheer en de exploitatie van restaurants volgens de methode McDonald's.

Jan Geysen overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Pelt - Jan Geysen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jan Geysen overleden, de echtgenoot van Nicole Strijbos. Hij was 74 jaar. Dinsdag om 11u is er een uitvaartdienst in de Koninkrijkszaal Jehovah's Getuigen aan de Kolonies in Neerpelt waarna de asverstrooiing op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)
Pelt - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Filmmuziek en Jackson 5 op beiaard

Vrijdag 18 oktober 2019
Pelt - Filmmuziek en Jackson 5 op beiaardZoomHet was deze week Filmfest Gent, waarbij ook de World Soundtrack Awards worden uitgedeeld. Dus weerklinkt er deze week filmmuziek vanuit de Neerpeltse beiaardtoren. U hoort beroemde muziek uit films zoals The Godfather, James Bond, Amélie Poulain, The Sound of Music, The Third Man, Breakfast at Tiffany’s… Tegelijkertijd is het vandaag exact 50 jaar geleden dat Michael Jackson voor de allereerste keer op tv kwam. Dat was toen nog een gezellig familie-uitje met de Jackson 5. Nu, 50 jaar later, klinkt de hit van toen “I want you back” op de beiaard. Dit alles is te horen tijdens de zaterdagmarkt van Neerpelt vanaf 11 uur.

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Pelt - Waterlopen worden geruimdZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurt, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Vanhulle overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Pelt - Jacky Vanhulle overledenIn "Woonzorg Het Dorp" in Helchteren is gisteren Jacky Vanhulle overleden, de echtgenoot van Rina Pellens. Hij was 73 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden; Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

436 vaten met drugsafval gedumpt

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - 436 vaten met drugsafval gedumptIn de Veldstraat in Bocholt is een groot aantal vaten met drugsafval gedumpt. Een postbode trof het afval vrijdagochtend aan tijdens zijn ronde en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Brandweer Noord-Limburg is momenteel ter plaatse om de vaten na te kijken en luchtmetingen uit te voeren. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving. Het zou gaan om maar liefst ;436 vaten van verschillende grootte. De totale inhoud van de vaten kan geteld worden tussen 10.000 – 15.000 liter.

Hélène Van Bun overleden

Donderdag 17 oktober 2019
Pelt - Hélène Van Bun overledenGisteren is de uit Kaulille afkomstige Hélène Van Bun overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Pelt - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.
Sinds september is het nieuwe gemeentewegendecreet van kracht. Gemeenten krijgen meer bevoegdheid over de trage wegen, en hiermee ook meer verantwoordelijkheden. Het is alvast hoopgevend om vast te stellen dat veel gemeenten het belang van trage wegen erkennen, en zelf een wandeling organiseren, een oude buurtweg feestelijk heropenen, een tragewegenkaart voorstellen,... De toenmalige gemeente Neerpelt won in 2016 voor haar inspanningen rond trage wegen het gouden spoor! Trage wegen zoals veilige baantjes, wegels, doorsteekjes, veldwegen en paadjes zijn als vluchtheuvels: je kan er zonder verstoring door autoverkeer je weg zoeken. Ook de Trage Weg Neerpelt doet uiteraard mee: zondag kan je deelnemen aan een fotozoektocht met vrij vertrek tussen 9u en 16u (vertrek aan de Wulp, Tussenstraat 10). En omdat het herfst is staat de fles Jägermeister klaar.

75-jarigen van Overpelt bijeen

Donderdag 17 oktober 2019
Pelt - 75-jarigen van Overpelt bijeenZoomIn het zaaltje van het ’8ste Sacrament’ hielden de 75-jarigen van Overpelt-Centrum - driekwart eeuw jong - een feestelijke reünie. Het was voor de zesde keer in 25 jaar dat de jongens en meisjes van geboortejaar 1944 samenkwamen. Aan de oproep van het feestcomité werd door 25 gegadigden met hun partners gevolg gegeven. Het was na vijf jaar een hartelijk weerzien. Tijdens het tafelen was er veel te vertellen over het heden en het verleden en bleven anekdotes niet uit. En er werd al over een volgende reünie gesproken!

Explosief gevonden aan restaurant

Donderdag 17 oktober 2019
Grensgevallen
Afgelopen nacht is een explosief gevonden aan de ingang van een restaurant aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard. Het zou om een handgranaat gaan. Een twintigtal buurtbewoners werd uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Pelt - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Pelt - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Tweedehandsbeurs in SHLille

Woensdag 16 oktober 2019
Pelt - Tweedehandsbeurs in SHLilleZoomAl 30 jaar worden er Tweedehandsbeurzen georganiseerd door de lokale afdelingen van de Gezinsbond. Ook in SHLille, afgelopen zondag. De grote zaal van de parochiezaal was helemaal gevuld met verkopers die hun spullen te koop aanboden: baby- en kinderartikelen, speelgoed en kinderkleding. Steeds meer ouders zijn er zich van bewust dat er op de Tweedehandsbeurs kwalitatieve babyspullen aangeboden worden voor een fractie van de nieuwprijs. Waarom zou je dan alles nieuw kopen? Ook is het duurzaamheidsaspect heel belangrijk bij de ouders van vandaag en wordt er zo een tweede leven gegeven aan de spullen die op de beurs van eigenaar wisselen. (Carlo Triki)
Pelt - Samana vierde 'dag van de chronisch zieken'ZoomZondag hebben de leden van Samana N'Pelt-centrum de dag van de chronisch zieken gevierd. Na de aangepaste eucharistieviering in de St.-Niklaaskerk werd het feest verder gezet in de Ponyfarm, een gezellige plek midden in de natuur. De warme maaltijd werd erg gesmaakt en de gebruikelijke tombola mocht niet ontbreken. Hoogtepunt van de namiddag was de huldiging van Barbara (Berb) Rabijns, die na 40 jaar inzet de fakkel doorgeeft. 

Eenden en ganzen in beslag genomen

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een vijfigtal verwaarloosde eenden en ganzen in beslag aan een woning in de Snellewindstraat in Bocholt. De dieren verbleven in een modderige achtertuin zonder drinkbaar water of voedsel. Sommige beesten zaten ook met te veel in erg kleine kooien. Begin oktober ontving de politie al een melding over de toestand van de eenden en ganzen. De eigenaar kreeg toen al bezoek van de politie en werd aangemaand om de leefomgeving van de dieren aan te passen. Gisteren werd vastgesteld dat de situatie onveranderd was. Daarom werden alle dieren in beslag genomen.
Honderden boeken en tijdschriften van de bib worden nu zaterdag in Palethe verkocht aan de prijs van 1 euro. Het gaat om werken voor jeugd en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11 en betekent een belangrijke steun in de strijd van 11.11.11 voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.
Wanneer: zaterdag 19 oktober van 09.00 tot 12.00 uur in CC Palethe (hal beneden). Vrije toegang. Voor meer info: 11.groep Pelt, tel. 011 949306, lode.vanhelden[!]gemeentepelt.be

De 75-jarigen van Grote Heide

Dinsdag 15 oktober 2019
Pelt - De 75-jarigen van Grote HeideZoomMaandag, die zonnige herfstdag, was er een gezellig weerzien bij de 75-jarigen van de Grote Heide. Het was ook een ontmoeting die overliep van herinneringen. Het voorstel om voortaan jaarlijks samen te komen, werd voltallig gesteund, dus: tot volgend jaar!

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Pelt - Politie controleerde zwaar vervoerIn het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gsm's gestolen

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kempenstraat in Bocholt maakten dieven twee gsm's buit bij een inbraak. De feiten werden gisteren gepleegd.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Zijn 1000ste zaalvoetbalwedstrijd

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Zijn 1000ste zaalvoetbalwedstrijdZoomOnlangs speelde (meester) Jan Loenders zijn 1000ste wedstrijd bij zaalvoetbalclub BOOS. Diezelfde avond werd stichter en secretaris/penningmeester Georges Loenders in de bloemetjes gezet. Na 43 jaar trouwe dienst geeft hij die fakkel door. Redenen genoeg om na de match te vieren! Op de ploegfoto hierboven zie je zowel actieve als oud-spelers.

Bekerhandbal: loting 1/8 finales

Maandag 14 oktober 2019
Vandaag werd in het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische Handbalbond in Ans geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de ploegen uit de BENE-League hun intrede in het bekeravontuur. Bekerwinnaar Achilles Bocholt ontmoet reeksgenoot Atomix. Handbal Tongeren komt uit tegen HC Visé BM. En Sporting Pelt moet het opnemen tegen Jeunesse Jemeppe. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op maandag 11 november.

Zebracinema: 'Ayka'

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Ayka'Zoom"Ayka" - Sergey Dvortsevoy - Kirgizië - 2018 - 106'
De 25-jarige Kirgizische zwangere Ayka woont illegaal in Moskou. Als ze in een ziekenhuis bevalt, laat ze het kind achter. Ze heeft geen werk, maar moet geld verdienen om een bende smokkelaars te kunnen terugbetalen. De camera zit haar dicht op de huid in haar zoektocht naar werk door een winters Moskou. Uiteindelijk wordt ze zo door wanhoop gedreven dat ze bereid is het kind, geboren uit een verkrachting, te verkopen.
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Chel Beelen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Pelt - Chel Beelen overledenIn het WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Helchteren afkomstige Chel Beelen overleden, de weduwnaar van Jacqueline Umans en de vriend van Lucia Bernaerts. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Pelt - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Zoeken naar Overpeltse 85-jarigen

Maandag 14 oktober 2019
Jan Weckx organiseert op 15 november in de Valentijnzaal van Pelle Melle een reünie van 85-jarigen die destijds in Overpelt-centrum hun plechtige communie hebben gedaan. Hij is dus op zoek naar hun naam en adres. Wie zich geroepen voelt, kan Jan sms-en op het nummer 0497 678 674.

In het Heilig Laand

Maandag 14 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - In het Heilig LaandZoomBoer Gerard en zijn Fien vieren hun gouden bruiloft met een reis naar… het ‘Heilig Land’. Maar daar treft Gerard het noodlot: Fien overlijdt er schielijk.
Waar zal hij Fien laten begraven? En zal de goede raad van de Jood het halen van zijn… boerenverstand?
In het Pelter doorvertellen, natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons.
(Fons Tuyaerts)
In het volleybal heeft Pelt Maasmechelen verslagen met 3-2. Setstanden: 26-24, 22-25, 25-23, 19-25, 15-10.
Pelt - Brons en zilver op prov. judokampioenschapZoomTwee leden van Judoclub Ōkami (de nieuwe naam voor de judoclub Neerpelt-Eksel) hebben vandaag deelgenomen aan het provinciaal judokampioenschap. In de klasse tot 73kg wist Olivier Chef een bronzen medaille te bemachtigen. Enkele gewichtsklassen hoger knokte Kristof Jonckers zich knap naar zilver. Met deze sterke prestatie zijn beide heren geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap, volgende week te Tielt.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vandalisme op parking politieVandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.
Grensgevallen
Pelt - Overvallers opgepakt in ValkenswaardIn de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.

Sparta Lille wint in Zelem

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Sparta Lille wint in ZelemSparta Lille heeft een 1-3 uitoverwinning behaald in Zelem. Herkol verloor met 1-2 van Bree-Beek. Kadijk verloor met 1-3 van SV Breugel. Sporting Grote Heide speelde thuis 2-2 gelijk tegen RC Reppel.

Mooi, dat concert van Concinite

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Mooi, dat concert van ConciniteZoom"Rejoice". Dat was de naam van het concert dat het gemengd koor Concinite gisteravond bracht in een afgeladen volle kerk van Lindel-Hoeven. Samen met het orkest Ponticello onder leiding van Vera Baliko, organist Joost Vermeiren en de prachtige stemmen van Anja Van Engeland, Dominique Colémont, Steven Marien en Kai-Rouven Seeger hoorden de aanwezigen naast liederen van barokke componisten ook enkele sprankelende composities van W.A.Mozart. Het geheel was zoals steeds in handen van dirigent Jos Meekers. Langs deze weg dankt Concinite iedereen die van dit concert een succes maakte. (Foto Albert Loos)  Meer foto's vindt u hier en hier
Pelt - Vijf provinciale titels voor Peltse schoolschakersZoomIn De Peel vond gisteren het eerste Limburgse snelschaakkampioenschap van het nieuwe seizoen plaats. De korte tijd - slechts 5 minuten per wedstrijd - vroeg een enorme inspanning en concentratie van de spelers. Van de negentien jeugdspelers hadden de leden van de Schaakacademie Neerpelt de sterkste zenuwen: ze haalden vijf titels binnen. Algemeen winnaar en kampioen tot 16 jaar zonder nederlaag werd Sander Jansen (Slim Neerpelt) met 12/13. Andreas Heynickx (Slim Neerpelt) eindigde met 10,5/13 tweede en werd (…) Het hele nieuwsbericht
Vijf provinciale titels voor Peltse schoolschakers
Zoom

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Pelt - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Esperanza - Turnhout 0-0

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Esperanza - Turnhout 0-0Esperanza Pelt heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen KFC Turnhout.  Zondag moet Esperanza Pelt naar Bilzen-Waltwilder. Lindel-Hoeven VV verloor met 6-1 bij Stal Sport Koersel en ontvangt zondag Turkse FC.

Sporting Pelt klopt Visé

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Sporting Pelt klopt ViséSporting Pelt is vanavond gaan winnen in en tegen Visé. Uitslag: 31-36. UPDATE Een verslag van Sven Spooren: Het geloof was er maar je moet het toch nog altijd maar gaan doen! Gaan winnen in Visé is echt niet simpel. Maar het nieuwe licht in de sporthal deed ons deugd, we zagen het volledig zitten! Sporting Pelt nam de beste start en heeft heel de wedstrijd voor gestaan. Het was gewoon een verdiende overwinning! Onze linkshanders waren geweldig goed (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA-Boseind hield ledenfeest

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - OKRA-Boseind hield ledenfeestZoomGisteren hield OKRA Boseind de jaarlijkse ledenvergadering met aansluitend het ledenfeest, waarvoor 76 leden zich hadden ingeschreven. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Marcel Witters en een heerlijke maaltijd werden leden om verschillende redenen in de bloemetjes gezet. Zij mochten uit handen van regionaal directeur Steven Eerdekens de nodige eretekens, bloemen en diploma’s in ontvangst nemen. De animatie werd dit jaar gebracht door Frans de jodelaar. Het feest werd afgesloten met een kop koffie of thee en een dessert. (Jef Lenaerts)
Pelt - Cyriel Renckens clubkampioen bij 'De Peel'ZoomNa sportieve voorrondes vond gisteravond het clubkampioenschap plaats bij Biljartclub De Peel. Halvefinalisten waren Renckens, Verduyckt, Nuyts en Bergs. Na een zenuwslopende finale tussen Verduyckt en Renckens en wat rekenkundig gepuzzel bleek Cyriel Renckens de clubkampioen van 2019. Nu op naar een succesvol biljartseizoen! Op de foto, vlnr: Renckens, Verduyckt, Nuyts en Bergs.

Maurice Huibers overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Pelt - Maurice Huibers overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Maurice Huibers overleden, de echtgenoot van Anita Willekens. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sint Huibrechts Lille waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Pelt - Eerste marathon binnen de 2 uurZoomDe Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Luikerweg voor derde weekend afgeslotenZoomVanavond zijn de werkzaamheden van het groot onderhoud aan de N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard hervat tijdens de derde weekendafsluiting. Sinds 19u is de Luikerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat duurt tot maandagochtend 6u.
De weg vanuit België richting Maaij is afgesloten. Er is géén verkeer mogelijk vanuit België over de Luikerweg naar Maaij. Volg de 'korte omleiding regio' die met borden is aangegeven.
De rotonde Heuvel is dit weekend weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Lokaal verkeer kan weer gebruik maken van deze verbinding tussen Bergeijk en Borkel-en-Schaft (en vice versa). (Foto's Prov. Noord-Brabant)
Pelt - Het laatste weekend van de kunstrouteZoomHet laatste weekend van de Peltse Kunstroute is aangebroken. Dit weekend zijn er nog vele van de 37 deelnemende ateliers met een verscheidenheid aan kunstdisciplines vrij te bezoeken. Een voorbeeld van deze verscheidenheid zie je, zoals op de foto, in atelier 13 bij Amber Mertens. Het zijn modeontwerpen verwerkt in de vorm van banieren. Altijd jong gezelschap in je tuin!
Het laatste weekend van de kunstroute
Zoom

Zomerse klanken op beiaard

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - Zomerse klanken op beiaardZoomDit weekend komen er terug zomerse temperaturen, maar of de zon ook van de partij zal zijn, is blijkbaar nog niet zo zeker. Daarom zorgt de beiaard voor zomerse klanken. De beiaardier speelt de hits van afgelopen zomer, zoals “Leef” van André Hazes, “Someone you loved” van Lewis Capaldi, “Senorita” van Camillo Cabello en Shawn Mendes en “Old town road” van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, aangevuld met nog andere liedjes die voor een zomerse sfeer zorgen. Te horen tijdens de Neerpeltse markt vanaf 11 uur.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

MathieuTheuwis overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Pelt - MathieuTheuwis overledenGisteren is Mathieu Theuwis overleden, de echtgenoot van Mia Monten. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in het sterfhuis aan de Astridlaan.
Pelt - Guido Belcanto te gast in ZinnezaalZoomGisterenavond was Guido Belcanto de gast in de Zinnezaal. Samen met zijn muzikanten, Lieven Demaesschalck, Geert Hellings, Andries Boone, Nicolas Rombouts en Maarten Moesen vierde hij zijn 30 jarig jubileum in de platenwereld. Als koning van het levenslied weet hij nog steeds zijn muziek met hartstocht en passie te brengen voor zijn zeer gevarieerd publiek. Belcanto's muziek klinkt tijdloos, net zo is de thematiek in zijn songs. (Foto Sonja Sleurs) Meer foto's

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (33) gewond bij botsing

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Vrouw (33) gewond bij botsingEen 33-jarige vrouw uit de gemeente is gisterennamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Nieuwstraat en de Clerckxhoevestraat.
Pelt - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Koen Geerts overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Koen Geerts overledenVandaag is Koen Geerts overleden in het dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in Sint-Oda waarna hij wordt bijbegraven bij zijn ouders op de, begraafplaats in Lommel. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in de kapel van Sint-Oda.

Maria Vertenen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Pelt - Maria Vertenen overledenGisteren is in WZC Hoevezavel in Lommel de uit Overpelt afkomstige Maria Vertenen overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Petrus Serroyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Pelt - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Albertine Verduyckt overleden

Woensdag 9 oktober 2019
Pelt - Albertine Verduyckt overledenIn het ZMK in Maaseik is vandaag Albertine Verduyckt overleden, de weduwe van Pierre De Graaf. Ze was 94 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Inbraakpoging in Bemvaartstraat

Woensdag 9 oktober 2019
Dieven probeerden vanmiddag rond 12 uur in te breken in een pand aan de Bemvaartstraat. Nadat zij werden opgemerkt, sloegen zij op de vlucht.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen gestolen in SHLille

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Bestelwagen gestolen in SHLilleIn de Smeelstraat in Sint-Huibrechts-Lille is vanochtend een bestelwagen gestolen. Volgens een getuige reden de daders met de Ford Transit weg in de richting van Kaulille.
In België staan meer dan 1.200 mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie. Elk jaar sterven meer dan 100 mensen voor wie alle hulp te laat komt. Als je dan weet dat één orgaandonor tot acht levens kan redden, dan besef je hoe bijzonder waardevol elke registratie is. Hoog tijd dus dat meer mensen zich registreren om orgaandonor te worden, zegt de gemeente.
In Pelt hebben zich momenteel 1703 mensen geregistreerd. Registreren kan vandaag heel eenvoudig online van thuis uit. Je hoeft er niet meer voor naar het gemeentehuis te gaan. Ga op de gemeentelijke website naar www.gemeentepelt.be/orgaandonatie en klik vervolgens op 'registreer je voorkeur online'. Daar kan je je veilig aanmelden en vervolgens je keuze registreren.

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.

Neos was op bezoek bij de loge

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Neos was op bezoek bij de logeZoom“Wij gaan naar Brussel allemaal, wij gaan...” Op de eerste donderdag van oktober trok Neos-Pelt met 47 leden per bus naar onze hoofdstad. Zoals gemakkelijk te voorspellen geraakte de arme bus niet zonder gevoelige vertraging op haar bestemming. Niet gezeurd, rond 11u45 konden we de bus verlaten om onder begeleiding van een ervaren gids te voet een stukje Brussel met de historische achtergronden te verkennen. Na de lunch begon de groep, onder leiding van een ter zake zeer goed beslagen (…) Het hele nieuwsbericht

Hans Gijrath overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Hans Gijrath overledenVandaag is Hans Gijrath overleden, de echtgenoot van Miny Vermolen. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel.

Bestelwagen gestolen aan woning

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Bestelwagen gestolen aan woningBij een woning in de Schoolstraat is afgelopen nacht een bestelwagen van het type Mercedes Sprinter gestolen. De jongste weken zijn er al meerdere voertuigen van dit type gestolen in onze provincie. De politie vermoedt dat deze diefstallen het werk zijn van een gespecialiseerde bende.

Zwaar verkeersongeval in Bocholt

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Zwaar verkeersongeval in BocholtZoomRond 9.45 uur uur vanmorgen gebeurde er een zwaar ongeval op de Kaulillerweg in Bocholt bij een botsing tussen enkele personenwagens. Daarbij werd een vrouw (38) uit Bocholt levensgevaarlijk gewond. Ze moest met haar dochter (14) uit het wrak van een wagen worden bevrijd. Ook een man uit Peer raakte gewond. De Kaulillerweg werd deels afgesloten voor het verkeer. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Elza Walbers overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Elza Walbers overledenIn het ziekenhuis in Hasselt is zondag Elza Walbers overleden, de echtgenote van René Clerckx. Ze was 68 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch. 
Pelt - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Vrolix overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Pelt - Rosa Vrolix overledenGisteren is Rosa Vrolix overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Vandebosch.
Kort nieuws van bij de buren
In de Rondestraat in Bocholt is een bestelwagen met werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Pelt - Reünie van de 70-jarigen van het LindelZoomDe 70-jarigen van ’t Linne hebben een fijne reünie gehad. Met een interessante uitstap naar de Sevensmolen en het Molenmuseum stond er bij terugkomst in den Drossaerd een heel plezante avond vol herinneringen en live muziek op het programma. (Foto Albert Loos)

Zebracinema: 'Pájaros de Verano'

Maandag 7 oktober 2019
Pelt - Zebracinema: 'Pájaros de Verano'Zoom"Pájaros de Verano" - Ciro Guerra & Cristina Gallego - Columbia, Denemarken - 2018 - 125'
Columbia, jaren '70. Een familie inboorlingen raakt betrokken bij de lucratieve marihuanahandel naar Amerika. Maar een samenspel van hebzucht, passie en eer brengt hun levens, hun cultuur en hun tradities in gevaar.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Okra trok naar het EP

Maandag 7 oktober 2019
Pelt - Okra trok naar het EPZoomDe OKRA-afdeling van Pelt-Fabriek ging op reis naar het Europees Parlement in Brussel. De deelnemers (foto boven) kregen daar uitleg van een gids die hen de bredere geschiedenis van Europa toelichtte en op die manier een interessant inzicht gaf in de Europese Unie van vandaag. Op het jaarfeest van de afdeling - 65 jaar al! - kwamen 130 leden opdagen (foto onder).
Okra trok naar het EP
Zoom

Zjef bij het graf

Maandag 7 oktober 2019
Pelter Hükske
Pelt - Zjef bij het grafZoomNa de dood van zijn Kato is Zjef niet te troosten. Kwam ze toch maar terug! Of... toch liever niet?
Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk. Tot volgende maandag! Fons. (Fons Tuyaerts)

Volleybal: Genk - Pelt 3-1

Zondag 6 oktober 2019
in tweede divisie heren van het volleybal heeft Pelt verloren in Genk. Uitslag: 3-1.
In Liga 2 van het handbal heeft Overpelt met 28-17 verloren in Izegem. Overpelt staat zesde in de stand.

Dylan Derdaele wint in Zolder

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Dylan Derdaele wint in ZolderZoomOp het circuit van Terlamen hebben Dylan Derdaele en Nicolas Saelens vandaag in hun Lamborghini (foto) de vijfde en voorlaatste manche van de Belcar-competitie gewonnen. Het ging om een uithoudingswedstrijd over 125 minuten. Het was een spannende race waarbij Derdaele-Saelens op de streep amper anderhalve seconde voorsprong telden op de Ford van Tom Van Rompuy-John Rasse. De derde podiumplaats was voor de Norma van De Cock-Joosen-Verbergt; zij waren de eersten in de prototype-reeks Belcar (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Esperanza speelt gelijk tegen Lyra-LierseFC Esperanza Pelt heeft vanmiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Lyra-Lierse Berlaar. Kadijk versloeg Linkhout met 3-1, na doelpunten van Boes (2) en Toon Thijs. Herkol speelde bij Zonhoven united 3-3 gelijk, na doelpunten van Vanbeuren, Vangronsveld en Karafiloski. Grote Heide won met 0-2 bij buur Excelsior Hamont. Sparta Lille verloor met 2-3 van FC Anadol. Lindelhoeven VV klopte As-Niel Utd met 3-2.

Erwin Theunis de beste darter

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Erwin Theunis de beste darterZoomBij dartsclub 't Blökske in Sint-Huibrechts-Lille werd gestreden om de kampioenstitel. Na een spannende namiddag werd Eddy Mispoulier derde en Bart Quanten tweede. De nieuwe clubkampioen 2019 werd Erwin Theunis. Proficiat aan de finalisten, en op naar een sportief en gezellig volgend seizoen darten! (Marc Eerdekens)
Pelt - Opnieuw Sweeck als winnaar veldritZoomVoor het vierde jaar op rij heeft Laurens Sweeck de Peltse veldrit gewonnen. In de voorlaatste ronde ging hij op en over Quinten Hermans. De Nederlander Lars van der Haar werd derde. Bij de dames haalde de Nederlandse Carmen Alvarado de zege binnen, vóór haar landgenoten Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij. Ellen Van Loy werd vierde, wereldkampioene Sanne Cant vijfde. Op de foto: de neerstromende regen zorgde voor een behoorlijk "natte" omloop. (Foto Leon Alders) Meer foto's

Gerard Janssen overleden

Zondag 6 oktober 2019
Pelt - Gerard Janssen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Janssen overleden, de echtgenoot van Toke Simons. Hij was 90 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Pelt - Damesvoetbal: Esperanza speelt gelijkDe dames van Esperanza Pelt hebben 1-1 gelijk gespeeld tegen KRC Genk, hun rechtstreekse achtervolger. Door dat gelijkspel is Esperanza, al zes speeldagen ongeslagen, de leidersplaats kwijt. De nieuwe leider, Lommel United, komt zaterdagnamiddag om 14.30u op bezoek bij Pelt. Supporters op post! 

Handbal: Sporting klopt Initia

Zaterdag 5 oktober 2019
Pelt - Handbal: Sporting klopt InitiaIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond Initia Hasselt verslagen met 34-30. UPDATE Een verslag van Sven Spooren:
Een echte derby, en Sporting was geladen! Nochtans had Hasselt geen moeite om de leiding te houden. Het ging gelijk op, maar Hasselt stond meestal aan de goeie zijde van de score: 5-5 na 10' en 9-10 na 20 minuten. Het duel tussen Mattias Van Criekinge en Thijs Van Leeuwen werd duidelijk beslecht in het voordeel van de laatstgenoemde. (…) Het hele nieuwsbericht

Moerasheide met dopwolfsklauw

Zaterdag 5 oktober 2019
Vandaag gezien in Bosland
Pelt - Moerasheide met dopwolfsklauwZoomZoek maar niet naar de boven gesitueerde namen, U zal die nergens vinden. Het gaat hier om moeraswolfsklauw tussen de dopheide. Deze foto kan je allleen maken in de zure vennen van Bosland en is zeer verwarrend. De gele pluimpjes zijn de sporen-aren van de moeraswolfsklauw. Vindt U nog de dopheide? (Pierre Rutten)

Alex Oversteyns overleden+

Zaterdag 5 oktober 2019
Pelt - Alex Oversteyns overleden+Zoals gemeld is woensdag Alex Oversteyns overleden. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de SInt-Niklaaskerk in Neerpelt.  Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt. 

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Werfdiefstal op Leopoldlaan

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Werfdiefstal op LeopoldlaanDieven sloegen toe op een werf aan de Leopoldlaan. Er zijn verlengkabels gestolen.
De Europese Commissie heeft spoornetbeheerder Infrabel een subsidie van 1,8 miljoen euro toegezegd voor een studie naar een tweede spoor op het tracé tussen Balen-Werkplaatsen en Neerpelt. Dat heeft de FOD Mobiliteit bekendgemaakt. Het nieuws is bevestigd door Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Momenteel wordt de spoorlijn tussen Mol en Hamont geëlektrificeerd, met Europese steun voor een bedrag van 18,5 miljoen euro. Volgens Baeken zou er in het meest optimistische scenario in 2021 gestart kunnen worden met de werken voor de aanleg van een tweede spoor, maar afhankelijk van de procedures kan dat opschuiven naar later. Eenmaal begonnen zouden de werken twee tot drie jaar duren.  

60-jarigen bijeen

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - 60-jarigen bijeenZoomDe 60-jarigen die destijds in het centrum van Neerpelt school liepen vierden hun leeftijd bij Marc en Ann in het Kompenhof. Iedereen was het er over eens dat er niet gewacht moet worden tot iedereen (hopelijk) 70 is. Dus over vijf jaar… opnieuw feest!

Nieuwe start voor WICO

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Nieuwe start voor WICOZoomDe directie van de scholengroep WICO heeft vandaag het nieuwe logo (cfr. afbeelding) voorgesteld. Tot dusver stond daar "WICO scholengemeenschap", voortaan wordt het gewoon WICO, met een kompasnaald in de O. "Omdat een kompas een richting aangeeft: verover jezelf, verover de wereld", zei coördinerend directeur Bart Kerkhofs. Ook staan de WICO-letters voortaan voor Waarde(n)vol onderwijs, Innoverend onderwijs, Co-creatief onderwijs en Open-minded onderwijs.
WICO wil een katholieke dialoogschool zijn, aldus Kerkhofs. Iets wat werd beaamd door Mieke Molemans, de directrice van het DNA-project, die zo'n katholieke dialoogschool "een behoorlijke uitdaging" noemde. Op een vraag over de nieuwe naamgeving voor de scholen zei ze dat er nog niets beslist is. Er werd een oproep voor ideeën gedaan, en pas in januari zullen de nieuwe schoolnamen worden bekendgemaakt.
Tribunaliteiten
Pelt - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Liedjes over vrede en over dieren

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Liedjes over vrede en over dierenZoomHet was deze week vredesweek en vrijdag was het dierendag en daarom speelt de beiaardier morgen tijdens de markt liedjes in deze twee thema’s. In het thema vrede kan u 'Ode an die Freude’ van Beethoven herkennen, ‘ein bisschen Frieden’, ’Sag mir wo die Blumen sind' of ‘Imagine’ van John Lennon. In het thema dieren zijn er wat volksliedjes zoals ‘Papegaaitje leef je nog’, ‘De kikkertjes’, ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ enz., maar ook ‘de vogeltjesdans’, ‘Horse with no name’ (America), ‘The eye of the tiger’ (Survivor), ‘Verdronken vlinder’ (Boudewijn de Groot)… Te horen tijdens de zaterdagmarkt vanaf 11 uur!

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Pelt - Lieske Jannis overledenIn WZC Sint-Jozef is vandaag Lieske Jannis overledren, 65 jaar de lieve echtgenote van Leo Alders. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander gistermiddag de Brainport Industries Campus geopend, een enorm gebouw dat met zijn groen-witte strepen erg opvalt vanaf de snelweg. De campus telt zowat 2.000 medewerkers en studenten en wordt het centrale punt in de ontwikkeling van dingen die we in de toekomst gaan gebruiken.

Dodelijk ongeval op N69

Vrijdag 4 oktober 2019
Grensgevallen
Pelt - Dodelijk ongeval op N69Vanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg(N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie vermoedt dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Jan Groenen overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Pelt - Jan Groenen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Jan Groenen overleden, de echtgenoot van Astrid Paesen. Hij is 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters inn Eksel.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Pelt - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

'Het beste café van Pelt'

Woensdag 2 oktober 2019
Pelt - 'Het beste café van Pelt'ZoomCafé "’t Vlamsch Hoes" is verkozen tot Beste café van Pelt. Het café kreeg in een wedstrijd die het Nieuwsblad jaarlijks organiseert de meeste stemmen in de gemeente. “We zijn natuurlijk heel trots op de titel van Beste café van Pelt. Het is de eerste keer sinds de fusie dat deze wedstrijd georganiseerd wordt, waardoor deze titel nog extra speciaal is”, zegt Jan Hendrikx, zaakvoerder van ’t Vlamsch Hoes. “’t Vlamsch Hoes werd opgericht in 1904 en 115 jaar later blijven we nog altijd een bruisend café waar Jan en alleman en jong en oud welkom is. Om onze klanten te bedanken, vieren we deze titel op zaterdag 12 oktober met een gratis vat vanaf 20u30. Iedereen is welkom!”

Nieuwe vennootschap: Ben Spooren

Woensdag 2 oktober 2019
Ben Spooren uit Neerpelt heeft de besloten vennootschap Ben Spooren opgericht met zetel aan de Wateringstraat in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én lease van intellectuele eigendom en vergelijkbare producten.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

'Klimaatboom zoekt tuin'

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - 'Klimaatboom zoekt tuin'ZoomWil je meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben je benieuwd welke boom je best kiest voor je tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Kom er dan alles over te weten tijdens de Infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'. Centrum Duurzaam Groen organiseert die in het kader van een actie waarbij de inwoners van Pelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt na hun deelname aan de infoavond (…) Het hele nieuwsbericht

Snelweg komend weekend dicht

Dinsdag 1 oktober 2019
Grensgevallen
De snelweg A67 (Antwerpen-Eindhoven) gaat komend weekend dicht tussen Retie en knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg. De afsluiting begint vrijdag 4 oktober om 21u en duurt tot maandag 7 oktober 5u in de richting van Eindhoven. De snelweg blijft wel open richting Turnhout. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten, net als de verzorgingsplaats en het tankstation langs de snelweg.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Gusta Vandebriel overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Gusta Vandebriel overledenVandaag is Gusta Vandebriel overleden, de echtgenote van Leon Theuwis. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindelhoeven. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Jeanne Houbard overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Pelt - Jeanne Houbard overledenVandaag is Jeanne Houbard overleden, de weduwe van Mathieu Cornelissen. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Martinuskerk in Overpelt. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Pelt - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Autorijschool Hendriks

Dinsdag 1 oktober 2019
Promotekst
Pelt - Autorijschool HendriksZoomMet veel trots stellen we onze nieuwe Internetgazet-vedette voor. Autorijschool Hendriks bestaat ondertussen al 53 jaar en is veel meer dan enkel een rijschool de dag van vandaag. Naast de theoretische lessen en de praktijkervaring bieden ze tegenwoordig ook een waaier van activiteiten aan die inspelen op de veiligheid op en naast de openbare weg.
Zo zijn ze erkend als één van de drie Limburgse vestigingen die de wettelijke terugkom-momenten mogen aanbieden. Sinds 2019 zijn jonge (…) Het hele nieuwsbericht
22/07

Carine,proficiat met de beeldmooie tentoonstelling die je hebt opgezet in het kunstencentrum A-blok in het voormalige Tio gebouw.Na volgend weekend pakken we weer in en wensen we jou veel succes in Arles (Frankrijk).

Hilda en Joey Laing
21/07

Jenny en Theu Nog een dikke Proficiat en de ganse familie van Guido en Lisette

Lisette Clijsters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt