Het overige nieuws

Grote Heide verliest van leider

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - Grote Heide verliest van leiderGrote Heide is vanavond bij leider Eksel gaan verliezen met 1-0. Bij de rust was het nog 0-0. Grote Heide onvangt zondag KFC Hamont 99. Lindel-Hoeven VV verloor met 2-1 van Eendracht Louwel en ontvangt zondag Sporting Thes Tessenderlo B.

Sporting verslaat Tongeren

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - Sporting verslaat TongerenIn de sporthal van Dommelhof heeft Sporting Pelt vanavond Handbal Tongeren verslagen met 35-29. UPDATE Een nabeschouwing van Sven Spooren: 
Spanning tot de laatste speelronde. Hiervoor verantwoordelijk : Sporting Pelt ! Als we niet zo’n sterke terugronde speelden waren de deelnemers voor de Final Four al lang bekend. Nu mogen nog 4 teams strijden voor 3 plaatsen. Daarbij lijkt Bevo over de beste papieren te beschikken. Bevo mag thuis tegen Volendam het (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Creemers overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - Jet Creemers overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Jet Creemers overleden, de weduwe van Toine Donckers. Ze was 97 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerpelt-Centrum. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch.

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

André Voets overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - André Voets overledenIn ZWC Ploegdries in Lommel is vandaag André Voets overleden, de echtgenoot van Maria Franssen. Hij was 81 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Pelt - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Pelt - Damesvoetbal: eerste verlies voor EsperanzaVoor het eerst dit seizoen hebben de dames van Esperanza Pelt verloren. Ze moesten het opnemen tegen Fufo Beringen en verloren daar uiteindelijk nipt met 2-1. Morgen kan Alken mits winst op Bokrijk op gelijke hoogte komen met zelfs een beter doelsaldo dan Pelt. Maar met nog twee speeldagen op het programma zit de titel er toch nog in!

Alice Sevens overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Woensdag is in WZC Ruytenburg in Berchem de uit Neerpelt afkomstige Alice Sevens overleden, de weduwe van Pieter Loots. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond in intimiteit plaats.

Vrouw slaat stiefzoontje dood

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vrouw slaat stiefzoontje doodIn Hasselt stond vandaag een 28-jarige vrouw terecht omdat zij haar stiefzoontje doodsloeg in Peer. Het kind was 3,5 jaar oud. Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar opsluiting tegen de vrouw die aanvoerde dat zij ten tijde van de feiten een depressie doormaakte. Vonnis op latere datum. (PG)

Esperanza speelt gelijk in oefenmatch

Donderdag 27 februari 2020
Pelt - Esperanza speelt gelijk in oefenmatchEsperanza Pelt heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Sporting Hasselt. Voor Pelt scoorde Serhat Koç tweemaal. Pelt trof ook nog driemaal het doelkader.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

Twee inbraken in huizen

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulille is gisteren ingebroken in twee woningen. In de Raakstraat zijn geld en juwelen gestolen, in de Janshoek een tablet, geld en een fiets.

Vrachtwagen en auto botsen

Donderdag 27 februari 2020
Een 56-jarige vrachtwagenbestuurder uit Peer en een 34-jarige automobilist uit Pelt kwamen van het ziekenhuis in Maaseik. Toen zij er de Diestsesteenweg opdraaiden, raakten zij elkaar. Er was enkel blikschade. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Donderdag 27 februari 2020
Grensgevallen
Na een botsing op de Luikerweg in Valkenswaard, een paar kilometer voor de grensovergang in Lommel-Kolonie, heeft een vrachtwagenchauffeur vanmorgen rond 6.30 uur vluchtmisdrijf gepleegd. Een tijdje later kon hij worden opgepakt.
De botsing gebeurde tussen de vrachtwagen en een bestelwagen. Volgens een getuige raakte de vrachtwagen even van de weg, belandde hij met de rechterwielen in de berm en slingerde hij nadien terug de weg op waar hij tegen de bestelwagen botste. Een inzittende daarvan (…) Het hele nieuwsbericht

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Morren overleden

Donderdag 27 februari 2020
Pelt - Paul Morren overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Paul Morren overleden, de weduwnaar van Madeleine Schildermans. Hij was 81 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Nieuwe vennootschap: Pro3check

Woensdag 26 februari 2020
Pieter Driesen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Pro3check opgericht met zetel aan de Brouwersstraat in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer muziekproductie en het verhuren van muziekinstrumenten en van audiovisuele en podiumapparatuur.

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Pelt - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Lindel-Hoeven VV

Woensdag 26 februari 2020
Pelt - Trainer weg bij Lindel-Hoeven VVIvo Bernaerts is niet langer trainer van tweedeprovincialer Lindel-Hoeven VV. Frank Leën neemt met T2 Rudi Vanbaelen over tot het einde van het seizoen. Het was al bekend dat Chris Corens de ploeg gaat leiden vanaf het komende seizoen.

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

Dinsdag 25 februari 2020
Pelt - Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligersZoomDe Brandweer van Noord-Limburg zoekt maar liefst 27 nieuwe brandweervrijwilligers! Leopoldsburg werft er 12 aan, Lommel en Pelt ieder 7 en Bree 1. Brandweerman/vrouw is een mooi bijberoep mét engagement. Men zoekt dan ook mensen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de burgers en die klaarstaan voor anderen. Heb je interesse? Kom dan meer te weten tijdens één van de infosessies, eentje op woensdag 4 maart in de post Leopoldsburg, en één op maandag 9 maart in post Pelt. Meer info via deze link. (Tekening Dirk Van Bun)
In Dommelhof leidt het Circuscentrum deze week nieuwe circusanimatoren op. De cursisten komen uit circusateliers uit heel Vlaanderen. Ze leren op 6 dagen hoe ze als jeugdanimator op een fijne, veilige en pedagogisch verantwoorde manier circustechnieken kunnen aanleren aan kinderen. Op het einde van de cursus krijgen ze de opdracht om een 'Circus Experience' te organiseren, zodat een groep kinderen kan komen proeven van circus.
De kinderen zullen kunnen kijken naar wat de cursisten zelf al (…) Het hele nieuwsbericht

Paula De Vrindt overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Pelt - Paula De Vrindt overledenVandaag is Paula De Vrindt overleden, de weduwe van Frans Gerits. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Versterking voor Lindel-Hoeven VV

Dinsdag 25 februari 2020
Pelt - Versterking voor Lindel-Hoeven VVLindel-Hoeven VV heeft met het oog op komend seizoen twee spelers van Peer SV aangetrokken: Jochen Lemmens en Juan Fernandez Peralta .

Zuster Relinda Severens overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Pelt - Zuster Relinda Severens overledenOp 20 februari overleed de uit Overpelt afkomstige zuster Relinda Severens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux in Hasselt. Woensdag (18 uur) is er een avondwake in de kapel van de Zusters Kindsheid Jesu aan de Kempische Steenweg in Hasselt.

Jef Reijnders overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Jef Reijnders overledenVandaag is Jef Reijnders overleden, de echtgenoot van Monique Bernaers. Hij was 81 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Pierre Witters overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Pierre Witters overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Pierre Witters overleden, de echtgenoot van Regina Tielemans. Hij was 84 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een plechtige uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Zuster Maria Geuns overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Zuster Maria Geuns overledenIn Bonheiden is gisteren Zuster Maria Geuns van het Heilig Hart van Maria (Berlaar) overleden. Ze was 88 jaar, werkte jarenlang in de kliniek van Neerpelt en zette zich ook in voor de zieken en bejaarden op Boseind. Vrijdag om 10u is er een verrijzenisliturgie in de parochiekerk van Berlaar-Heikant.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Pelt - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Veroordeeld voor kinderporno

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Veroordeeld voor kinderpornoAchttien maanden waarvan veertien maanden met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Bocholt va de rechter in Tongeren vandaag kreeg voor het bezit en verspreiden van kinderporno. De man had meer dan 12.000 foto's en filmjes in zijn bezit. Om te kunnen genieten van het gedeeltelijk uitstel van zijn straf moet de man zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek.(PG)

Maria Leten overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Maria Leten overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Maria Leten overleden, de weduwe van Jozef Bosmans. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Lindel, gevolgd door de teraardebestelling op de plaatselijke begraafplaats.

Leon Dreesen overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Leon Dreesen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Leon Dreesen overleden, de weduwnaar van Elisa Cuyvers. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van 't Herent (Neerpelt). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Zebracinema: 'The Mustang'

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Zebracinema: 'The Mustang'Zoom"The Mustang" - Laure de Clermont-Tonnerre - Frankrijk, België - 2019 - 96'
Roman Coleman is een veroordeelde man die zijn celstraf uitzit en met zijn gewelddadig verleden in het reine moet komen. Hij krijgt de kans om deel te nemen aan een rehabiliteringsprogramma waarin hij wilde paarden helpt temmen. Geholpen door de veteraantrainer Myles en de medegevangene Henry vindt Roman steeds meer zijn eigen menselijkheid terug. (Met Matthias Schoenaerts)
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Twee nieuwe spelers voor Herkol

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Twee nieuwe spelers voor HerkolHerkol heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor volgend seizoen: Timo Goossens (Bocholt) en Cedric Claeys (Lindel-Hoeven).

Volleybal: Averbode - Pelt 2-3

Maandag 24 februari 2020
In tweede divisie heren van het volleybal heeft Pelt met 2-3 gewonnen in Averbode. Sets: 25-23, 22-25, 20-25, 25-18, 10-15.

Yvonne Hoedemaekers overleden

Maandag 24 februari 2020
Pelt - Yvonne Hoedemaekers overledenOp 19 februari overleed Yvonne Hoedemaekers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

In de sneeuw

Maandag 24 februari 2020
Pelter Hükske
Pelt - In de sneeuwZoomVroeger waren er nog winters en lag er sneeuw, soms weken en weken lang. Zjef vertelt een oude mop die hij nog zijn pa heeft horen vertellen. Als wij ze dan ook verder vertellen in dat sappig en levendig dialect van Pelt? Doen! Tot maandag. (Fons Tuyaerts)

Auto gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkpad in Peer is een auto gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.

Jointje roken tijdens het rijden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond op de Hamonterweg in Bocholt een twintiger uit Maaseik betrapt die tijdens het rijden een jointje aan het roken was en wiet op zak had. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Juwelen en horloges gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten juwelen en horloges buit in een woning aan de Pastoor Langensstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Carnaval bij Nelson's Kidsclub

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Carnaval bij Nelson's KidsclubZoomGelukkig gooide het weer geen roet in het eten voor de carnavalsplannen van Nelson's Kidsclub, de bewegingsschool van Handbalclub Sporting Pelt. Een hele bende enthousiaste kleuters mocht zich weer komen uitleven in sporthal Dommelhof, en het was weer plezant natuurlijk! Meer foto's

Leon Dreesen overleden

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Leon Dreesen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Leon Dreesen overleden, de weduwnaar van Elisa Cuyvers. Hij was 95 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Herent. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens.

Sparta Lille - Eendracht Zelem 2-2

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Sparta Lille - Eendracht Zelem 2-2Sparta Lille heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Eendracht Zelem. Zondag ontvangt Sparta Lille Kattenbos Sport. Lindel-Hoeven VV versloeg Stal Sport met 1-0 en moet zaterdag naar Eendracht Louwel.

Lena Claes overleden

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Lena Claes overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Lena Claes overleden, de weduwe van René Brusselaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaafs van Boseind (Pelt). Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Politie koopt elektrische fietsen

Zondag 23 februari 2020
Pelt - Politie koopt elektrische fietsenDe lokale politie HANO gaat zeven elektrische fietsen voor de wijkdiensten aankopen. De politieraad gaf daarvoor zijn toestemming. Er worden ook twee nieuwe wijkvoertuigen voor Pelt aangekocht, ter vervanging van twee oude.

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Sporting wint in Volendam

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - Sporting wint in VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt vanavond met 21-23 gewonnen van Kras/Volendam.

Schapendrijven in het Lindel

Zaterdag 22 februari 2020
Vandaag en morgen zijn er in de Moldershoevenstraat wedstrijden schapendrijven. Het tweedaagse evenement - de 'nursery'-finale - met als inzet het Belgisch kampioenschap kan op een flink deelnemersveld rekenen. De wedstrijden beginnen vanaf 8 uur en de inkom is gratis. Zondag vanaf 15 uur schapenwandeling met kinderen. De organisatie zorgt voor warme en koude drankjes in een verwarmde tent.

SK Kadijk wint van SK Breugel

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - SK Kadijk wint van SK BreugelSK Kadijk is vandaag op het veld van SK Breugel gaan winnen met 0-5. De doelpunten werden gescoord door Feys, Nijs, Vanchaze (2) en Flamur. Zondag 1 maart ontvangt Kadijk Verbroedering Lommel. Esperanza Pelt verloor met 2-3 van Bilzen-Waltwilder. Aan de rust was de stand 2-0. Komende zaterdag moet Esperanza naar KVC Houtvenne.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Pelt - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Pelt - Voor een half miljoen aan boetesDe politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Nieuwe vennootschap: ID Bokt

Vrijdag 21 februari 2020
Bart Drieshaut en Ruth Vrijsen, beiden uit Pelt, hebben de besloten vennootschap ID Bokt opgericht met zetel aan de Holenweg in Pelt. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 181.500 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het bouwrijp maken van terreinen en het bebouwen ervan met woningen, appartementen, kantoren en bedrijfsgebouwen.

Nieuwe vennootschap: JMD Consult

Vrijdag 21 februari 2020
Jan De Graef uit Overpelt heeft de besloten vennootschap JMD Consult opgericht met zetel aan de A.Lapidestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand.

50ste 'Dies Natalis' bij Rotaryclub

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - 50ste 'Dies Natalis' bij RotaryclubZoomZaterdag vierde Rotaryclub Overpelt - Noord-Limburg zijn vijftigste "Dies Natalis". Tijdens de academische zitting keek voorzitter Paul Driesen terug op 50 jaar Rotarische vriendschap en inzet voor de gemeenschap dichtbij en veraf. De serviceclub steunde de projecten van de moederorganisatie via de Nationale Vereniging voor Steun aan Gehandicapten, Ziekenhuizen Zonder Grenzen, Polio Plus en natuurlijk de Rotary Foundation.
Maar er waren ook heel wat eigen projecten. De club was actief op het (…) Het hele nieuwsbericht

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Huiszoekingen in onderzoek drugshandelIn het kader van een onderzoek naar drugshandel zijn gisteren negen huiszoekingen uitgevoerd, onder meer in Lommel en Balen. Er zijn grote hoeveelheden drugs en nagenoeg 7.200 euro in beslag genomen. Elf personen waaronder een Lommelaar zijn opgepakt. De onderzoeksrechter heeft na ondervraging acht personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Georges Didden overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Georges Didden overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Georges Didden overleden, de echtgenoot van Lisette Melis. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Carnaval op klokken

Vrijdag 21 februari 2020
Pelt - Carnaval op klokkenZoomHet is carnavalsweekend. Overal klinkt er feestmuziek en dus morgen ook vanuit de toren van de Sint-Niklaaskerk. Je hoort bekende carnavalmuziek zoals "Wij vieren feest”, “’s Nachts na tweeën”… maar tussendoor ook wat serieuze, klassieke muziek om het contrast te maken. Te horen vanaf 11 uur tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt.

Doodrijder veroordeeld

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Doodrijder veroordeeldVier maanden celstraf met uitstel, een boete van 3.200 euro en vijf maanden rijverbod waarvan één effectief: dat is de straf die een 26-jarige Hamontenaar kreeg omdat hij op 27 november 2018 op de Achelsedijk in Neerpelt een ongeval veroorzaakte waarbij Davy Beliën (36) uit Lommel om het leven kwam.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Geen bekerfinale voor Sporting Pelt

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Geen bekerfinale voor Sporting PeltZoomIn de Dommelhof-sporthal heeft Sporting Pelt de halve finale voor de beker van Belgie in het handbal verloren van Visé. Uitslag: 21-24  Meer foto's

Overdagkoor zoekt mannen

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Overdagkoor zoekt mannenZoomTer voorbereiding van de World Choir Games in juli van dit jaar laat Overdagkoor Daytime niets aan het toeval over om sterk voor de dag te komen. “We zijn nu drie jaar actief en het aanstekelijke enthousiasme in onze zanggroep lokt nog steeds meer en meer geïnteresseerde zangers en zangeressen. Momenteel tellen we zo’n 60 leden uit de hele regio van Pelt en o.l.v. dirigent Jeroen Driessens en pianist Martijn Vanden Dungen loopt het (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Martha Reijnders overleden

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Martha Reijnders overledenGisteren is Martha Reijnders overleden, de weduwe van Michel Linden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.

Sporting vanavond in halve finale beker

Donderdag 20 februari 2020
Pelt - Sporting vanavond in halve finale bekerGisteravond plaatste Achilles Bocholt zich al voor de finale van de Beker van België, het zou mooi zijn als Sporting Pelt dat vanavond ook doet! Sporting speelt opnieuw tegen Visé. In de Beneleague werd twee weken geleden nog gewonnen. Kan Sporting dit herhalen en zich zo plaatsen voor de bekerfinale? Vanavond om 20.30u kan je het zien (en horen) in het Dommelhof. Supporters op post!

Twee vijftigers gewond

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Twee vijftigers gewondGisterenavond botsten twee auto’s op het kruispunt van de Veenbeslaan en de Gagelweg in Overpelt. Een 57-jarige man en een 55-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, raakten daarbij gewond.

Herkol trekt aanvaller aan

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Herkol trekt aanvaller aanEersteprovincialer Herkol heeft een aanvaller aangetrokken met het oog op komend seizoen: Vincent Warson van Bregel.

Alice Jonckers overleden

Woensdag 19 februari 2020
Pelt - Alice Jonckers overledenZondag is de uit Neerpelt afkomstige Alice Jonckers overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Jan Maggen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Vostert (Bree) waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
Christophe Boonen uit Pelt heeft de besloten vennootschap Boonen Christophe Schrijnwerkerij opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Pelt. Doel van de vennootschap: alle schrijnwerkerijwerken en dit in alle mogelijke materialen, zowel de productie als de plaatsing van deze goederen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Een steunactie voor Dylan

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een steunactie voor DylanZoomZondag wordt de start gegeven van een inzamelingsactie ten voordele van Dylan. Die actie, 'Be my sunshine', sluit aan bij de internationale dag van de zeldzame ziekten van 29 februari. Dylan is 3 jaar, woont in Pelt en lijdt aan het aangeboren WAGR-syndroom, een uiterst zeldzame genetische afwijking. Hij zou volgens zijn moeder in België het enige patiëntje zijn dat dit syndroom heeft. Het WAGR-syndroom (…) Het hele nieuwsbericht

Man (21) gewond bij botsing

Dinsdag 18 februari 2020
Een 21-jarige man uit Pelt is deze namiddag rond 15.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen een vrachtwagen en een auto. Het ongeval gebeurde in de Smidsestraat in Kinrooi.

Jacques Clarebout overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Jacques Clarebout overledenMaandag is Jacques Clarebout overleden, de echtgenoot van Thea Simons. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Vrouw onder invloed van drugsVanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Barbara Simons overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Barbara Simons overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Barbara Simons overleden, de weduwe van Henri De Laat. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Donderdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens

Een loensend oog

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Een loensend oogZoomIn onze reeks "Het gezicht van een treinbiels": vandaag een loensend oog, langs een weide in het Hènt.

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Pelt - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Leontina Van Bruyssel overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Pelt - Leontina Van Bruyssel overledenOp 13 februari overleed in Leopoldsburg de eerder in Pelt woonachtige Leontina Van Bruyssel, de weduwe van Raymond Van Genechten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Zaterdag carnavalsstoet in SHLille

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Zaterdag carnavalsstoet in SHLilleZoomCV De Liller Meulewiekers, de organisator van de carnavalsstoet die zaterdag 22 februari door de Liller straten trekt, wenst de bewoners van Lille en omstreken nogmaals te informeren over het aangepast politiereglement dat van toepassing is tijdens de festiviteiten.
De belangrijkste punten hieruit zijn:
- Van woensdag 19 februari 2020 tot en met dinsdag 25 februari 2020 is er een verbod tot stilstaan en parkeren en een verbod voor alle verkeer op het Dorpsplein.
- Op zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal en voeding

Maandag 17 februari 2020
Veel (jeugd)voetballers houden zich (te) weinig bezig met het goed verzorgen van eten en drinken rondom voetbalwedstrijden en trainingen. Meestal omdat ze er onvoldoende van weten. Iedere speler komt wel eens in een situatie dat er om 13:00u een uitwedstrijd gespeeld moet worden waarbij men omstreeks 11:00u al vertrekt. Hoe láát en vooral wát eet en drink je dan voor zo’n match? Hetzelfde geldt voor een training: wat eet en drink je voor een training en hoe lang van tevoren? En wat (…) Het hele nieuwsbericht

Francine Oris overleden

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Francine Oris overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Francine Oris overleden, de echtgenote van François Stevens. Ze was 91 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condolerenbegrafenissencreemers.be.

Zebracinema: 'Piranhas'

Maandag 17 februari 2020
Pelt - Zebracinema: 'Piranhas'Zoom"Piranhas (La Paranza dei Bambini)" - Claudio Giovannesi - Italië - 2019 - 105'
Een bende tieners probeert met bruut geweld en afpersing het vacuum op te vullen dat in enkele Napolitaanse buurten ontstaan is na het terugtrekken van de Camorra. Een schokkend portret van kinderen die bereid zijn te moorden en te roven in een wereld zonder toekomst, waar geld, macht en overleven de enige overgebleven waarden zijn.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Nen dreigbrief

Maandag 17 februari 2020
Pelter Hükske
Pelt - Nen dreigbriefZoomEen dreigbrief is… zonder de naam van de afzender. Maar in dit geval brengt dit voor Sjarel een huizenhoog probleem mee…
Voort vertellen in het sappige Pelter dialect, natuurlijk. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Inbrekers op pad in Boseind

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Inbrekers op pad in BoseindEr is zaterdag ingebroken in de Lupinestraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets bekendgemaakt. In de Madeliefjeshoek bleef het bij een inbraakpoging.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt ging vrijdagavond rond 23.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Arendonk gewond.

Herkol klopt leider

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Herkol klopt leider
SV Herkol versloeg vanmiddag leider Weerstand Koersel met 5-2, na doelpunten van Baerts, Sander Plessers (2), Nick Pinxten en Ivo Willems. Bij de rust was het al 3-0. Een kwartier voor het einde viel Herkol-keeper Roy Franken uit, vermoedelijk met een spierscheuring. Mogelijk is hij tot het einde van het seizoen out.
Sparta Lille ging bij Meldert winnen met 0-1. Lindel-Hoeven VV verloor met 3-1 van Turkse FC. En Sporting Grote Heide versloeg met Lutlommel met 1-0.

Schade door everzwijn

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond stak een everzwijn onverwacht de Noord-Zuidverbinding over op het grondgebied van Hechtel-Eksel. Het dier werd door meerdere auto's aangereden, met als gevolg: een dood everzwijn en meerdere automobilisten die schade aan hun voertuig moesten vaststellen..

'Kinderspel' van Ludo Driesen

Zondag 16 februari 2020
Pelt - 'Kinderspel' van Ludo DriesenZoomMorgen is Peltenaar Ludo Driesen (64) jarig. Niet daarom hebben we het hier over hem, wel omdat hij een nieuw boek heeft geschreven, "Kinderspel". Een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, en met veel aandacht voor de schilderijen van Bruegel. Volgens de auteur is "Kinderspel" ook een minigids die je kan prikkelen om je meer over Bruegel (en andere schilders) te informeren. Je kan via een unieke code die in ‘Kinderspel’ wordt weergegeven, deze schilderijen bekijken.
Vorig jaar publiceerde Driesen al "Het Kraaiennest", zijn eerste kinderboek.

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Pelt - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Sporting Pelt verslaat Aalsmeer

Zaterdag 15 februari 2020
Pelt - Sporting Pelt verslaat AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Sporting Pelt een mooie zege behaald tegen Greenpark Aalsmeer. Uitslag: 31-29.
Een verslag van Sven Spooren: Een spannend avondje in het Dommelhof. Eerst wint onze Liga ‘on the buzzer’ tegen Lebbeke en komt zo aan de leiding en daarna was het niet veel anders bij de grote jongens. Een onwaarschijnlijk dramatisch slot. Een knokkend Aalsmeer komt terug tot 29-29 op 57:28 en Bart Köhlen mag met een tijdstraf gaan rusten! De penalty (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk klopt Lummen

Zaterdag 15 februari 2020
Pelt - Kadijk klopt LummenIn haar eerste avondwedstrijd in het nieuwe stadion heeft Kadijk vanavond met 4-0 gewonnen van Lummen. Voor de thuisploeg scoorden Hoes, Vanchaze en Raf Thijs (2). Esperanza Pelt ging met 0-1 winnen bij Turnhout, na een doelpunt van Serhat Koç in de 69ste minuut.
Pelt - Valentijntjesborrel bij de KoLiMo-buurtZoomEen nieuwjaarsborrel is zo jaren '10, vond de KoLiMo-buurt (Kompenstraat en Lilse Molenstraat) en dus organiseerden ze dit jaar een valentijntjesborrel. Niet minder dan 50 buurtbewoners waren van de partij om de liefde te delen. Lekkere soep, kipkap en andere versnaperingen vulden de laagjes en de borrels lesten de dorst. Het was weer een supergezellige avond.(Kim Beckers)

Toon van Veldhoven overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Pelt - Toon van Veldhoven overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Toon van Veldhoven overleden, de echtgenoot van Adrienne Broekx. Hij was 78 jaar. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden. Condoleren kan via info[!]uitvaartcentrum-Vandebosch.be.

Toeristische gids van Bosland

Vrijdag 14 februari 2020
De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt hebben vandaag de eerste editie van een gezamenlijke toeristische gids voorgesteld. Onder de noemer ‘Groots in beleving’ wordt Bosland onder de loep genomen. De gids neemt de bezoeker met behulp van belevingsvolle thema’s op sleeptouw door de vier gemeenten. Het aanbod van het keuzemenu bestaat uit fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassingen en leuke plekjes.
De gids wordt verspreid op een oplage van 30.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Pelt - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Chris Corens nieuwe LHVV-trainer

Vrijdag 14 februari 2020
Pelt - Chris Corens nieuwe LHVV-trainerChris Corens wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Lindel-Hoeven VV. De 38-jarige onderwijzer is momenteel trainer van 3de provincialer Peer SV.
De eerste aanwinsten qua spelers zijn doelman Jarne Stelten (KFC Hamont 99) en verdediger Stef Vanbuel, die na een jaartje Kadijk SK terugkeert naar LHVV.
Pelt - Huisorkest van Monsheide in Pelle MelleZoomDeze namiddag was er in dienstencentrum Pelle Melle een gesmaakt optreden van het huisorkest van Monsheide. Dit ensemble bestaat uit 21 personen die allemaal bewoners zijn van Home Monsheide in Peer. (Foto Paul Smeets)

Nieuwe vennootschap: KASS Pelt

Vrijdag 14 februari 2020
KASS Holding uit Valkenswaard heeft de besloten vennootschap KASS Pelt opgericht met zetel aan de Karel Pinxtenlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import, export, verkoop en herstelling van aanhangwagens en het leveren en plaatsen van trekhaken.
Een 38-jarige vrouw uit Pelt en een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel raakten gisterenavond rond 22.30 uur gewond bij een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren .

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Pelt - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Valentijn op beiaard

Vrijdag 14 februari 2020
Pelt - Valentijn op beiaardZoomValentijn, dus liefdesliedjes op beiaard… en in dt genre is er keuze te over! De beiaardier speelt o.a. “Love Story” (Francis Lai), “Endless Love” (Lionel Richie), “I just called to say I love you” (Stevie Wonder), “All you need is love” (The Beatles), “Wonderful Tonight” (Eric Clapton,… Daarnaast uit het Nederlandstalige repertoire: “Ik ben zo eenzaam zonder jou” (Will Tura), “Ik hou van u” (Noordkaap), “Ik hou van jou” (Dana Winner), “Jij bent mij zo lief” (Ramses Shaffy).
Morgen te horen vanaf 11 uur tijdens de Neerpeltse zaterdagmarkt!

Vandaag is het Valentijn

Vrijdag 14 februari 2020
Pelt - Vandaag is het ValentijnZoomEn van Lisa Van Gucht (11) kregen we deze Valentijntekening binnen. Mooi!

Dr. Lambert Vinken overleden

Donderdag 13 februari 2020
Pelt - Dr. Lambert Vinken overleden
Gisteren is in Achel dr. Lambert Vinken overleden, de echtgenoot van Tilly Keunen. Hij was 98 jaar. Donderdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel. De begrafenis op het kerkhof van Neerpelt zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Lambert Vinken werd geboren in Neerpelt en speelde een grote rol in het culturele leven in die gemeente. Zo was hij destijds onder meer medeoprichter van de plaatselijke Davidsfonds-afdeling en van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, waarvan hij de eerste voorzitter en eerste erevoorzitter werd - hij was er ook gedurende 66 jaar bestuurslid.
Gisteren vond in de federale commissie mobiliteit een debat plaats over het treinverkeer in de Antwerpse Kempen (en dus bij uitbreiding over het Noord-limburgse treinverkeer). Volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (sp.a) stelde ook vragen over de toekomst van lijn 19 (Hamont-Mol) en de verlenging van de rechtstreekse piekuurtrein naar Brussel vanuit Noord-Limburg.
De rechtstreekse piekuurtrein Mol-Brussel, één van de minst stipte treinen van het land, wordt ook door (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Pelt - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Van Lutlommel naar Herkol

Woensdag 12 februari 2020
Bentl Geysmans (Lutlommel) zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer Herkol verdedigen.

Dieven weg met juwelen

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Commandant Leroystraat in Kaulille zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Fotoclub Digipelt stelt tentoon

Dinsdag 11 februari 2020
Pelt - Fotoclub Digipelt stelt tentoonZoomIn dienstencentrum Pelle Melle hangen momenteel werken van de leden van fotoclub Digipelt. Nog gratis te bekijken tot eind juni.

Drugsinstallatie gedumpt

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Pelt - Drugsinstallatie gedumptAan de Schansdijkstraat in Eksel hebben onbekenden de resten van een volledige cannabisplantage gedumpt. Het materiaal is vanmorgen gevonden. De gemeentelijke technische dienst heeft de materialen opgeruimd.

Elza Bynens overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Pelt - Elza Bynens overledenGisteren is Elza Bynens overleden, de echtgenote van Piet Lyen. Ze was 81 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een plechtige uitvaartliturgie in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in het funerarium Witters in Lommel.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Philomene Van Langendonck overleden

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Philomene Van Langendonck overleden
Gisteren is de uit Hamont afkomstig en in Pelt woonachtige Philomene Van Langendonck overleden, de echtgenote van Harry Gielen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Grensgevallen
Op de Technische Universiteit in Eindhoven heeft een 80-jarige Nederlander vandaag het wereldrecord hoofdrekenen gepakt. Hij slaagde erin tien getallen van vijf cijfers als de som van vier kwadraten te berekenen in minder dan 5 minuten.

Vier generaties in het Hènt

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Vier generaties in het HèntZoomZeven weken geleden werd Loena Martens geboren. Meteen waren er vier generaties in het Hènt: met naast Loena mama Michelle Cuyvers (26), fiere "omie" Rita Vanduffel (46) en trotse "overgrootmoeder" Mia Mondelaers (88).

Fleur Swennen alweer schaakkampioene

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Fleur Swennen alweer schaakkampioeneZoomIn Mechelen is onze Fleur Swennen (18) al voor de zesde keer (!) Vlaams schaakkampioene in haar reeks (-20) geworden. Gefeliciteerd! Op de foto staat ze samen met Anouk Kuypers uit Maasmechelen, kampioene bij de -18. De twee meisjes zijn de enige Limburgers die een podiumplaats wisten te bemachtigen.

Sonja De Wit overleden

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Sonja De Wit overledenIn Sint-Oda is vandaag Sonja De Wit overleden, die daar op Hei 6 woonde. Ze was 57 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in het dienstencentrum.

Drugsactie op meerdere locaties

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondagnamiddag op meerdere plaatsen in Bocholt en Kinrooi een drugsactie gehouden. Er werden 21 voertuigen en 43 personen grondig gecontroleerd. Drie personen hadden cannabis bij zich.

Louis Poelmans overleden

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Louis Poelmans overledenZaterdag is de uit Neerpelt afkomstige en in Hechtel woonachtige Louis Poelmans overleden, de echtgenoot van Lucienne Wuytens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Rik Vande Broek overleden

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Rik Vande Broek overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Rik Vande Broek overleden. Hij was 66 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Zebracinema: 'J'accuse'

Maandag 10 februari 2020
Pelt - Zebracinema: 'J'accuse'Zoom"J'accuse" - Roman Polanski - Frankrijk - 2019 - 132'
Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfus-affaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19de eeuw. "J'accuse" vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Wanneer hij aan het hoofd komt van het bureau voor contraspionage, ontdekt hij dat de bewijzen tegen kapitein Alfred Dreyfus vervalst zijn. Vanaf dan, en met gevaar voor zijn eigen carrière en leven, zet hij alles op alles om de ware schuldigen te ontmaskeren en Alfred Dreyfus in eer te herstellen.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

De paraclub

Maandag 10 februari 2020
Pelter Hükske
Pelt - De paraclubZoomEen gesprekje in het sappig dialect van Pelt met… typische uitdrukkingen.
Na lang zagen van zijn Suska schrijft Door zich in bij een club, ook al om thuis ‘oet de vüt’ te zijn, niet meer in de weg te liggen.
Had hij dan toch maar zijn bril meegenomen…
Verder vertellen in het Pelter, natuurlijk! En voortaan je bril niet vergeten! Tot maandag... (Fons Tuyaerts)

Vier nieuwe spelers voor Kadijk

Zondag 9 februari 2020
Derdeprovincialer Kadijk heeft vier spelers aangetrokken voor volgend seizoen: Dennis Kalala (Herkol), Siebe Alen en Glenn Dierckx (Achel VV) en Evert Daems (Valkenswaard).
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt van Bilzerse verloren met 65-80. Quarters: 21-21, 18-19 (39-40), 13-19 (52-59), 13-21.

'Veel te mooi' in Palethe

Zondag 9 februari 2020
Pelt - 'Veel te mooi' in PaletheZoom30 jaar geleden werd "Veel te mooi" opgenomen, een lied dat de grootste hit van Erik Van Neygen en Sanne zou worden. In 2012 besloten ze te stoppen met live optredens, maar deze namiddag stonden ze er weer helemaal, samen met hun dochter Maartje. In CC Palethe brachten ze in samenwerking met Pieter Van Malderen, Filip Bruffaerts, Nome d'arte strijkkwartet (o.l.v. Wim Spaepen) hun grootste hits en mooiste luisterliedjes. Buiten woedde de storm, maar binnen was het "veel te mooi". En het publiek vond dat ook. (Foto's Sonja Sleurs)
'Veel te mooi' in Palethe
Zoom
Pelt - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Biljarten: winst voor KNBC NeerpeltZoomIn een spannende finale tegen BC Netedal wist KNBC Neerpelt de winst binnen te halen. De winnende ploeg bestond uit kopman Jan Vanhelden en vader & zoon Smeets.

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Pelt - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Wildcrosser om het leven gekomen

Zondag 9 februari 2020
Grensgevallen
Bij een ongeval met een crossmotor in het bosgebied aan de Pastoor Herkensdreef in Valkenswaard is vanmorgen, even voor 10 uur, een man om het leven gekomen, zo meldt de Nederlandse politie. De motorrijder, een 59-jarige man uit Luyksgestel, was in een groep aan het wildcrossen. In het bos maakte hij een zware val. Hij kon nog gereanimeerd worden en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar uiteindelijk liet de man het leven.

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Pelt - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

WInst van Sporting tegen Visé

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - WInst van Sporting tegen Visé
Sporting Pelt - Visé: 24-20
Een verslag van Sven Spooren: Eerst al een belangrijke overwinning van de tweede ploeg tegen Tongeren in de Liga waardoor zij aan de leiding blijven en nog altijd kans op promotie maken. Maar toch was dat niet het hoogtepunt van de dag! Want de grote broertjes van de eerste ploeg legden een geweldige partij handbal op de mat! Echt handbal zoals handbal gespeeld moet worden. Sterk in de dekking, een goeie keeper erachter, niet veel technische fouten, (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: verlies voor Pelt

Zaterdag 8 februari 2020
In de 2de Divisie van het volleybal heeft Pelt vanavond met 2-3 verloren van HE-voc. Setstanden: 23/25, 25/23, 25/21, 15/25 en 10/25.

Herkol speelt gelijk bij Bree-Beek

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Herkol speelt gelijk bij  Bree-BeekHerkol heeft vanavond 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Bree-Beek. Grote Heide speelde ook gelijk: op het veld van Reppel viel er één doelpunt aan elke kant, 1-1 dus. Esperanza Pelt verloor met 1-3 van leider Lyra-Lierse Berlaar; voor Esperanza scoorde Serhat Koç in de 24ste minuut uit vrijschop.

Katrien De Laat overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Katrien De Laat overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Katrien De Laat overleden. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake. Begroeting: woensdag in uitvaartcentrum Vandebosch.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Een berg uit een molshoop!

Zaterdag 8 februari 2020
Chel mag het zeggen
Pelt - Een berg uit een molshoop!Mijn vader beschouwde mollen – in de pre-Greta Thunberg periode van onze tijdrekening weliswaar – als te bestrijden ongedierte. Zo’n beest slaagde er immers in om, ook al leken zijn poten verkeerd aan zijn lijf te staan, in een mum van tijd alle groenteplantjes in onze tuin ondersteboven te woelen. Ik zie hem (mijn vader) nog staan, ergens midden in de groentetuin, met een schop in de aanslag, soms wel een uur lang. Bewegingloos, want dat kreng onder de grond hoorde alles en koos meteen het (…) Het hele nieuwsbericht
De dames van Esperanza Pelt wonnen gisteren met 0-4 bij Bocholt VV en blijven ook na speeldag 22 ongeslagen en leider. Voor Pelt scoorden Emily Dirx en Lize Hendrikx elk twee keer en zo komt het aantal gemaakte doelpunten dit seizoen op 99 te staan. Nog 4 wedstrijden!

Mathilda Driessen overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Mathilda Driessen overledenOp 31 januari overleed in Hasselt de uit Overpelt afkomstige Mathilda Driessen, de echtgenote van Robert François. Zij was 91 jaar. 

Elisa Clijsters overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Elisa Clijsters overledenWoensdag is de uit Gruitrode afkomstige Elisa Clijsters overleden, de weduwe van Carlos Winkels. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sin-Catharinakerk in Maaseik. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Vancleef in Maaseik. Rouwadres: Roosendijk 113 3910 Neerpelt.

Willy Willems overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Pelt - Willy Willems overledenOp 1 februari overleed in Diest de uit Neerpelt afkomstige Willy Willems. Hij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Pelt - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Vrijsen overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Pelt - Bart Vrijsen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Bart Vrijsen overleden, de echtgenoot van Sabrina Noukens. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jan Mathijs overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Pelt - Jan Mathijs overledenVandaag is Jan Matthijs overleden, de echtgenoot van Mène Meuris. Hij was 80 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

''t Is een zwaar bestaan'

Vrijdag 7 februari 2020
Pelt - ''t Is een zwaar bestaan'ZoomSinds de kerstvakantie is het 30-koppige schoolkoor "Timbre" van het Sint-Hubertuscollege enthousiast aan het repeteren aan hun musical "'t Is een zwaar bestaan". De musical wordt opgevoerd op zaterdagavond 7 maart (19.30 u.) en zondag 8 maart (16.00 u.) in het Hubertustheater. Er zijn vanaf morgen (08/02) tickets verkrijgbaar via het mailadres timbre.shn[!]gmail.com.

Germaine Thijs overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Pelt - Germaine Thijs overledenGisteren is Germaine Thijs overleden, de echtgenote van Pierre Schonkeren. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Gezamenlijke nieuwjaarsreceptie

Donderdag 6 februari 2020
Pelt - Gezamenlijke nieuwjaarsreceptieZoomGisteren waren de leden van Samana Neerpelt-centrum en Ferm Lindel-Hoeven uitgenodigd voor een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie en gezellig samenzijn in zaal De Peel. Annie (Samana) en Elly (Ferm) mochten zo’n 65 aanwezigen welkom heten. Het werd een gezellige namiddag met fijne ontmoetingen, lekkere hapjes en leuke animatie. De tijd vloog veel te snel voorbij. Een geslaagde activiteit, zeker voor herhaling vatbaar. Een dikke pluim voor de organisatoren! Ook een speciaal dankjewel aan de kookploeg van Ferm, zij zorgden voor de lekkere hapjes. (LK)

A&E Consultancy failliet verklaard

Donderdag 6 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft A&E Consultancy met zetel aan de Laerstraat in Pelt failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 7 maart ingediend worden. Mr. Warson is als curator aangesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Pelt - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Pelt - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Irène Creemers overleden

Woensdag 5 februari 2020
Pelt - Irène Creemers overledenGisteren is Irène Creemers overleden, de echtgenote van François Geeraerts. Ze was 71 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van het Herent. 

Herkol trekt twee nieuwe spelers aan

Woensdag 5 februari 2020
Pelt - Herkol trekt twee nieuwe spelers aanHerkol heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Dennis van Gulik (Lindel-Hoeven) en Yago Delait (Leopoldsburg).

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Marie-Lucie Heijlen overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Pelt - Marie-Lucie Heijlen overledenGisteren is Marie-Lucie Heijlen overleden, de echtgenote van Hendrik Kesters Vandael. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30)20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Mia Van Gerwen overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Gisteren is de in Lommel woonachtige en uit Hamont afkomstige Mia Van Gerwen overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Zebracinema: 'Amazing Grace'

Maandag 3 februari 2020
Pelt - Zebracinema: 'Amazing Grace'Zoom"Amazing Grace" - Alan Elliott & Sydney Pollack - VS - 2019 - 89'
In 1972 nam Aretha Franklin het album "Amazing Grace" op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Het werd het meest succesvolle gospelalbum aller tijden. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.
Morgen om 20.15u in Dommelhof

Juwelen en laptop gestolen

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Bosstraat in Bocholt zijn juwelen en een laptop gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

WICO-infodagen voor basisonderwijs

Maandag 3 februari 2020
Promotekst
Pelt - WICO-infodagen voor basisonderwijsZoom.
Pelt - BC Adelberg wint beker Rony WillekensZoomIn ‘t Pelterke in Pelt heeft BC Adelberg uit Lommel zaterdagavond de biljartbeker Rony Willekens gewonnen van tegenstander BC Erasmus. Hiervoor zorgden André Breugelmans, Eddy Deelkens, Albert Van de Wakker en kopman Ludo Van Hout.
De komende 3 jaar worden alle EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale handbalploegen in Hasselt betwist. Ook de finales van de Belgische beker komen tot 2022 naar Hasselt. Dat is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Hasselt en de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. Daardoor worden alle topmatchen van de Red Wolves - de nationale herenploeg - en de Black Arrows - de dames - in de Alverbergsporthal gespeeld. In januari had de interland België-Cyprus daar al plaats. En ook zullen de handbaldames en -heren er vanaf dit jaar tot 2022 hun bekerfinales betwisten.

Jef Smeets overleden

Maandag 3 februari 2020
Pelt - Jef Smeets overledenGisteren is de uit Kleine-Brogel afkomstige Jef Smeets overleden, de weduwnaar van Dora Paesen. Hij was 94 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Dimka Koleva overleden

Maandag 3 februari 2020
Pelt - Dimka Koleva overledenZaterdag is Dimka Koleva overleden, de echtgenote van Ton van Wingerden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Mathieu Kwanten overleden

Maandag 3 februari 2020
Pelt - Mathieu Kwanten overledenZaterdag is de in Pelt woonachtige Mathieu Kwanten overleden, de echtgenoot van Liza Cornelissen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Pelt - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht
Sporting Grote Heide heeft zich met het oog op komend seizoen alvast versterkt met drie spelers: Seppe Abrahams (Eksel) en Mitchel Colemont en Allessandro Pilliteri (RC Peer).

De loeëdgieter

Maandag 3 februari 2020
Pelter Hükske
Pelt - De loeëdgieterZoomEenvoudige volkse humor met een knipoog … maar zonder bijbedoelingen! Vertel deze maar voort… maar dan in je eigen mooie dialect van Pelt. Tot volgende maandag! (Fons Tuyaerts)

Esperanza wint in Termien

Zondag 2 februari 2020
Pelt - Esperanza wint in TermienEsperanza Pelt heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Eendracht Termien. Voor Pelt scoorde Serhat Koç de beide doelpunten: de 1-1 voor de rust (35’) en de 1-2 op strafschop (64’ , na fout op Put). Voor Termien scoorde Ulenaers (uit Eksel) de 1-0 (21’). Herkol speelde thuis 1-1 gelijk tegen Zonhoven. Nick Pinxten maakte in de tweede helft gelijk. Kadijk versloeg Linkhout met 2-1, na doelpunten van Raf Thijs en Roy Stevens. Sparta Lille verloor met 3-1 bij leider Anadol. En Sporting Grote Heide won met 3-1 van Excelsior Hamont.

Handbalkamp met Joël Abati

Zondag 2 februari 2020
Sporting Pelt organiseert komende zomer weer een tophandbalkamp, met de Franse oud-international Joël Abati, de huidige T1 van Sporting. De deelnemers (zowel jongens als meisjes) leven één week als een volledige handbalprof, er wordt zeer gedisciplineerd gewerkt. De opleiding is van een ongekend niveau, met een intensiteit, mentaliteit en een kwaliteit die ongekend is in België. Het handbalkamp vindt plaats van zondag 26 tot en met vrijdag 31 juli. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. Meer info via secretariaat[!]sporting-pelt.be.

Handbal: gelijkspel voor Sporting

Zaterdag 1 februari 2020
Pelt - Handbal: gelijkspel voor SportingIn de BENE-league van het handbal hebben Initia Hasselt en Sporting Pelt vanavond in Hasselt gelijk gespeeld: 25-25. Ooit was het anders! UPDATE Een verslag van Sven Spooren: 
Het slot had enorm veel weg van de finale van de Beker van België van vorig jaar. Sporting stond 24-25 voor, doelman Van Leeuwen stopte het schot van Matti Vancriekinge, maar de rebound viel in handen van de pivot van de tegenstander die in de slotseconde gelijk maakte: (…) Het hele nieuwsbericht
Pelt - Lindel-Hoeven speelt gelijk bij As-NielLindel-Hoeven VV heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van As-Niel Utd. Zondag ontvangt Lindel-Hoeven Stal Sport.

Damesvoetbal: weer winst voor Pelt

Zaterdag 1 februari 2020
Pelt - Damesvoetbal: weer winst voor PeltZoomDe dames van Esperanza Pelt moesten vandaag op het kunstgras tegen Bokrijk spelen, nummer vijf in het klassement. De dames wonnen met 3-2, na doelpunten van Sanne Lehaen, Janna Van Hove en Emily Dirx. (Foto Esperanza)

Jef Mispoulier overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Pelt - Jef Mispoulier overledenGisteren is Jef Mispoulier overleden, de echtgenoot van Mia Geerts. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Overpelt-Lindel waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Pelt - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Pelt - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Karl Lefèvre overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Pelt - Karl Lefèvre overledenOp 24 januari overleed in Turnhout de uit Neerpelt afkomstige Karl Lefèvre. Hij was 53 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
08/04

Het was een mooie viering van je vormsel gisteren. Het feest was gezellig en de tent,die stond er gewoon bij. Stralende dag en stralende gasten konden zalig genieten in de tuin.

Oma en opa Laing Vanmierlo
07/04

Aaliyah, hartelijk gefeliciteerd met je achttien-de verjaardag. Het is een super dag vandaag. Je hoort nu bij de volwassenen. Geniet van deze mooie dag. Een super dikke PROFIAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt