Het overige nieuws

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Tongeren - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens

Yves Coenen overleden

Donderdag 23 augustus 2012
Tongeren - Yves Coenen overledenMaandag is Yves Coenen overleden, de echtgenoot van Martine Jamaer. Hij was 53 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maaike Pipelers overleden

Donderdag 23 augustus 2012
Tongeren - Maaike Pipelers overledenWoensdag is Maaike Pipelers overleden, de echtgenote van Leon Slegers. Ze was 68 jaar. De crematie zal in alle intimiteit plaatsvinden. Donderdag en vrijdag van 18 tot 19 uur kan u haar een laatste groet brengen in Uitvaartcentrum Debay, De Schiervelstraat 29.
Tongeren - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.

Zuster Theresia Konings overleden

Maandag 20 augustus 2012
Tongeren - Zuster Theresia Konings overledenDonderdag is zuster Theresia Konings overleden, een buitenzuster van de zusters Clarissen van Tongeren. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de zusters Clarissen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Tongeren - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Tongeren - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)
Door de erosie zitten er in Zuid-Limburg meer pesticiden in het water dan elders in Vlaanderen. Het zuiden van de provincie is een heuvelachtige landbouwstreek waardoor er meer onkruidverdelgers die nog in de bodem zitten de beek in kunnen spoelen. (Bron radio2)

Josephine Buteneers overleden

Dinsdag 14 augustus 2012
Tongeren - Josephine Buteneers overledenZaterdag is Josephine Buteneers overleden, de echtgenote van Robert Vandevenne. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Diets-Heur. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Dodentocht gestart

Vrijdag 10 augustus 2012
Vanavond om 21 uur vertrokken er 10.957 wandelaars aan de Dodentocht in Bornem, dit is een record. Het goede weer zal daar natuurlijk ook een rol in gespeeld hebben. Morgenochtend rond 7 uur zullen de eerste wandelaars hun 100 km in de benen hebben. Om 21uur moet iedereen binnen zijn.  Ook 18 Tongenaren wagen zich aan de tocht. Benieuwd of ze de eindstreep, met of zonder blaren halen. U kan hun tocht hier volgen. Veel succes!
Tongeren - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Paule Thewissen overleden

Zaterdag 4 augustus 2012
Tongeren - Marie-Paule Thewissen overledenDonderdag is Marie-Paule Thewissen overleden, de echtgenote van Louis Schoefs. Ze was 63 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie in de Basiliek. Maandag om 19u is er daar een gebedswake.
Tongeren - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop