Het overige nieuws

Lambertine Telens overleden

Maandag 31 december 2012
Tongeren - Lambertine Telens overledenDonderdag is Lambertine Telens overleden, de weduwe van Louis Daemen. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. 
Tongeren - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Tongeren - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Verdacht overlijden in Droixhe

Vrijdag 28 december 2012
Op de vijfentwintigste verdieping van een appartementsgebouw in Droixhe (Luik) is vandaag het lijk ontdekt van een 59-jarige inwoner. De man werd aangetroffen door een vriend, die hem een dag voordien nog had gezien. Het slachtoffer vertoonde sporen van slagen op het hoofd. Een gerechtsdokter is ter plaatse gekomen, maar heeft nog geen uitsluitsel kunnen brengen over de doodsoorzaak. Het is ook nog niet duidelijk of het om een ongeluk of om kwaad opzet gaat.
Morgen wordt een autopsie uitgevoerd die meer duidelijkheid moet brengen. UPDATE In tegenstelling tot verwacht heeft de autopsie de doodsoorzaak nog niet aan het licht kunnen brengen. Het is nu wachten op de resultaten van de analyse van bloedstalen.

Jeanne Heeren overleden

Donderdag 27 december 2012
Tongeren - Jeanne Heeren overledenMaandag is Jeanne Heeren overleden, de echtgenote van Louis Swerts. Ze was 88 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Maternus. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Paula Colson overleden

Donderdag 27 december 2012
Tongeren - Paula Colson overledenGisteren is Paula Colson overleden, de weduwe van Pierre Schoubben. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. 

Jeannine Croughs overleden

Donderdag 27 december 2012
Tongeren - Jeannine Croughs overledenMaandag is Jeannine Croughs overleden, de echtgenote van Robert Cleusen. Ze was 52 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerrepen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

Ferdinand Smets overleden

Woensdag 26 december 2012
Tongeren - Ferdinand Smets overledenDonderdag is Ferdinand Smets overleden, de echtgenoot van Maria Knapen. Hij was 84 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Tongeren - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Thérèse Beumer

Donderdag 20 december 2012
Tongeren - Marie-Thérèse BeumerDinsdag is Marie-Thérèse Beumer overleden. Ze was 69 jaar. De plechtigheid en de crematie zullen in alle intimiteit plaatsvinden. 

Josephine Vrancken overleden

Donderdag 20 december 2012
Tongeren - Josephine Vrancken overledenMaandag is Josephine Vrancken overleden. Ze was 89 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

Gonna Portugaels

Donderdag 20 december 2012
Tongeren - Gonna PortugaelsMaandag is Gonna Portugaels overleden, de echtgenote van Jef Muller. Ze was 65 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

Luc Willemaers overleden

Woensdag 19 december 2012
Tongeren - Luc Willemaers overledenMaandag is Luc Willemaers overleden, de echtgenoot van Danielle Mat. Hij was 64 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.

Joseph Jans overleden

Zaterdag 15 december 2012
Tongeren - Joseph Jans overledenDinsdag is Joseph Jans overleden, de echtgenoot van Annie Kessen. Hij was 83 jaar. Volgens de wens van de overledene heeft het afscheid in alle intimiteit plaatsgevonden. 

Valentin Smeysters overleden

Donderdag 13 december 2012
Zaterdag is Valentin Smeysters overleden, de echtgenoot van Jozefa Picard. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Rutten. 
De visie van Fobie
Tongeren - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Joseph Donné overleden

Donderdag 13 december 2012
Tongeren - Joseph Donné overledenMaandag is Joseph Donné overleden, de weduwnaar van Helena Vrijsen en de levensgezel van Maria Smets. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Yolande Ghysens overleden

Maandag 10 december 2012
Tongeren - Yolande Ghysens overledenVrijdag is Yolande Ghysens overleden, de weduwe van Jean Winants en de levensgezel van Carlos Vrancken. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. 

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Mariette Requilé overleden

Vrijdag 7 december 2012
Tongeren - Mariette Requilé overledenZondag is Mariette Requilé overleden, de weduwe van Joseph Rouffa. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Mal. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
u

Pierre Ketelslegers overleden

Vrijdag 7 december 2012
Tongeren - Pierre Ketelslegers overledenZondag is Pierre Ketelslegers overleden. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in de kerk van Vreren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Tongeren - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

René Schouterden overleden

Maandag 3 december 2012
Tongeren - René Schouterden overledenWoendag is René Schouterden overleden, de echtgenoot van Gerarda Meyvisch. Hij was 74 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Tongeren - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen