Het overige nieuws

Adrienne Goven overleden

Zaterdag 30 juni 2012
Tongeren - Adrienne Goven overledenWoensdag is Adrienne Goven overleden, de weduwe van Raymond Verjans. Ze was 80 jaar. De uitvaartdienst en crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de Basiliek.

Justine Clerinx overleden

Donderdag 28 juni 2012
Tongeren - Justine Clerinx overledenGisteren is Justine Clerinx overleden, de weduwe van Albert Hamal. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Henis. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Josée Achten overleden

Maandag 25 juni 2012
Tongeren - Josée Achten overledenZaterdag is Josée Achten overleden, de echtgenote van Paul Willems. Ze was 61 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden.

Albert Houben overleden

Maandag 25 juni 2012
Tongeren - Albert Houben overledenVrijdag is Albert Houben overleden, de weduwnaar van Guillemine Ramaekers. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Mal. Morgen om 19 uur is er daar een gebedswake.

José Schoels overleden

Maandag 25 juni 2012
Tongeren - José Schoels overledenDonderdag is José Schoels overleden, de weduwe van Jean-Pierre Hermans. Ze was 75 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tongeren - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Tongeren - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Henri Verjans overleden

Donderdag 21 juni 2012
Tongeren - Henri Verjans overledenMaandag is Henri Verjans overleden, de weduwnaar van Rachel Cloes. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Roland Depotter overleden

Maandag 18 juni 2012
Tongeren - Roland Depotter overledenWoensdag is Roland Depotter overleden, de echtgenoot van Marleen Gysen. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering heeft in intieme kring plaatsgevonden.
Tongeren - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Tongeren - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht
De opleidingen toegepaste informatica van de XIOS Hogeschool Limburg/departement N-Technologie en van de Provinciale Hogeschool Limburg/departement Business organiseren met CEGEKA de unieke PHP/Drupal Summer school. Met dit initiatief bieden deze drie partners de afgestudeerden een bijkomende opleiding op maat aan met een vervolgtraject bij CEGEKA (Hasselt). De opleiding vindt plaats van 20/08/2012 tot en met 31/08/2012. Op 15.06 vindt de kickoff plaats in de PHL. Meer info op www.phl.be of www.xios.be

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Tongeren - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Paul Detré overleden

Woensdag 13 juni 2012
Tongeren - Paul Detré overledenDinsdag is Paul Detré overleden, de weduwnaar van Ghislaine Merken. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Melanie Janssen overleden

Maandag 11 juni 2012
Tongeren - Melanie Janssen overledenVrijdag is Melanie Janssen overleden, de weduwe van Henri Lenaers. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Graind'Orge overleden

Woensdag 6 juni 2012
Tongeren - Henri Graind'Orge overledenMaandag is Henri Graind'Orge overleden, de echtgenoot van Hilda Tilkin. Hij was 80 jaar. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden.  Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Sint Jan.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Tongeren - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Peeters overleden

Maandag 4 juni 2012
Tongeren - Marcel Peeters overledenDonderdag is Marcel Peeters overleden, de levensgezel van Jeannine Timmermans. Hij was 50 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd,  na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tongeren - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!

Albert Hamal overleden

Vrijdag 1 juni 2012
Tongeren - Albert Hamal overledenDinsdag is Albert Hamal overleden, de echtgenoot van Justine Clerinx. Hij was 87 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Henis. Zondag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop