Het overige nieuws

Van 1 tot en met 30 juni gaan de Limburgse politiezones extra aandacht besteden aan het bellen achter het stuur en aan het dragen van de veiligheidsgordel. Dat is vandaag bekendgemaakt. De actie wordt gesteund door de parketten van Hasselt en Tongeren, die, volgens de mededeling, "gepast gevolg (zullen) geven aan de vastgestelde overtredingen".

Michel Maris overleden

Donderdag 31 mei 2012
Tongeren - Michel Maris overledenVrijdag is Michel Maris overleden, de partner van Rolande Esters. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maak van fietsen een feestje!

Woensdag 30 mei 2012
Toerisme Limburg en de Limburgse verhuurcentrale van de sociale werkplaats vzw Fietsbasis nodigen je uit om de nieuwe huurfietsen en de nieuwe fietsregio De Wijers, ‘het land van 1001 vijvers’ ten noorden van Hasselt, uit te proberen tijdens een gratis fietsdag op zondag 10 juni. Bel naar het (gratis) nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo je gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center van het Circuit van Zolder. De (…) Het hele nieuwsbericht

TodM zoekt vrijwilligers

Woensdag 30 mei 2012
Sinds jaar en dag doet Dommelhof beroep op vrijwilligers. De verschillende festivals daar konden nooit gerealiseerd worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Ook voor de 15de editie van het theaterfestival 'Theater op de Markt' is men op zoek naar vrijwilligers voor het scheuren van tickets, het versterken van de technische ploeg, het rijden met de taxi's, het smeren van broodjes, het opvangen van gezelschappen, ...
In ruil biedt Dommelhof kost en inwoon tijdens het festival in Hasselt, gratis tickets voor voorstellingen (indien geen 'dienst'), gratis drinks en toegang tot de artiestenbar.
Interesse? Stuur dan voor 1 juli een mailtje naar balders[!]limburg.be. Vervolgens krijgt u een formulier toegestuurd via mail. Antwoord op vragen geeft Bart Alders via balders[!]limburg.be of 011/ 80 50 11.

Magda Lowist overleden

Woensdag 30 mei 2012
Tongeren - Magda Lowist overledenOp woensdag 23 mei is Magda Lowist overleden, de echtgenote van Theo Vandebosch. Ze was 64 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alphonse Kerfs overleden

Dinsdag 29 mei 2012
Tongeren - Alphonse Kerfs overledenDonderdag is Alphonse Kerfs overleden, de weduwnaar van Alice Meurs. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. Maar de UV-index is erg hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren tegen de zon de boodschap!

Alice Stevens overleden

Donderdag 24 mei 2012
Tongeren - Alice Stevens overledenMaandag is Alice Stevens overleden, de weduwe van Joseph Ottenbürgh. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mechtilde Hermans overleden

Donderdag 24 mei 2012
Tongeren - Mechtilde Hermans overledenMaandag is Mechtilde Hermans overleden, de weduwe van Antoine Larondelle. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Waan u even een testwagen

Dinsdag 22 mei 2012
Eenmaal per jaar maken de auto's op de testbaan van Ford in Lommel, Ford Lommel Proving Ground, plaats voor fietsers en skeelers. Zondag is het weer zover! De poort gaat dan open om 9u. Tot 16u kunt u er starten voor een gezellige tocht op de testbanen, in een mooie bosrijke omgeving. En u zult geen testauto tegenkomen! Integendeel zelfs - van de in totaal 70 km testwegen kunt u liefst 5 tot 25km verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Meer info
Tongeren - Anneleen Lenaerts krijgt Limburgse cultuurprijsZoomHarpiste Anneleen Lenaerts heeft vanavond in Dommelhof in Neerpelt (terecht) de Limburgse cultuurprijs gekregen. Ze werd gekozen uit 48 genomineerden, van wie er uiteindelijk drie overbleven: filmregisseur Michaël R. Roskam (van "Rundskop"), mode-ontwerper Raf Simons en Anneleen zelf. In al haar bescheidenheid is ze de exponent van jong Limburgs talent dat de wereldtop haalt; eerst via een muzikale basisopleiding bij het NIKO en daarna via een doorgedreven opleiding evolueren tot soloharpiste bij de Wiener Philharmoniker!
Anneleen kreeg haar prijs uit handen van gedeputeerde van cultuur Gilbert van Baelen (foto): een cheque van 6.200 euro die ze naar believen mag besteden. Gefeliciteerd, Anneleen! (Foto Marc Ras)
Tongeren - Met de groeten uit... BrusselZoomDe Z van Zjuul staat ook voor Zinneke, en dus ging Zjuul Devens gisteren in Brussel eens kijken naar de bekende Zinnekeparade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. In de brochure die er gratis werd uitgedeeld stond o.m.: "Een beetje wan/orde dat de deur openzet voor zoveel ongekende mogelijkheden is een tegengif voor geweld.'
Zjuul Devens: "De Zinnekeparade is inmiddels een tweejaarlijkse traditie geworden en een ludiek tegengif tegen de agressie en andere (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Zoom
Wallonië heeft zo'n 1500 kastelen. Dat zijn er per km² méér dan in de beroemde kastelenstreek van de Loire. Er zijn ook veel Waalse deskundigen op het gebied van restauratie van het historisch erfgoed. Onlangs reisde een expert uit Luik naar het paleis van Versailles om de beheerders daar uit te leggen hoe hun fonteinen werkten... (Bron: Paris Match via waalsweekblad.be)

Simone Moermans overleden

Woensdag 16 mei 2012
Tongeren - Simone Moermans overledenMaandag is Simone Moermans overleden, de weduwe van Jean Vermeulen. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leentje Martens overleden

Woensdag 16 mei 2012
Tongeren - Leentje Martens overledenVrijdag is Leentje Martens overleden, de weduwe van Gerard Vranken. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mathieu Vos overleden

Woensdag 16 mei 2012
Tongeren - Mathieu Vos overledenMaandag is Mathieu Vos overleden, de echtgenoot van Alice Lenaerts. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een uitvaartplechtigheid (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Zin om figurant te spelen?

Dinsdag 15 mei 2012
Theatergezelschap 'FC Bergman', met onder meer actrice Marie Vinck, zoekt figuranten voor zijn nieuwe voorstelling. 'Terminator Trilogie' is een groots opgezet spektakel in openlucht, waarbij een aanzienlijk aandeel is weggelegd voor figuranten. De nieuwe voorstelling is een coproductie van Dommelhof en speelt van 7 tot 9 juni in Genk. Repetities zijn ter plaatse op 4, 5 en 6 juni om 19.00 uur. Heb je zin om je samen met FC Bergman in dit avontuur te storten? Stel je kandidaat en contacteer C-Mine Cultuurcentrum via Veerle van de Kerkhof, tel. 0473/57.74.70 of 089/65.50.24, of via
c-bergman[!]genk.be.

Josée Appermont overleden

Maandag 14 mei 2012
Tongeren - Josée Appermont overledenOp 6 mei overleed Josée Appermont, de echtgenote van Jean Horion. Ze was 84 jaar. Volgens haar wens heeft het afscheid in intieme kring plaatsgevonden.

Marc Cuypers overleden

Maandag 14 mei 2012
Tongeren - Marc Cuypers overledenVrijdag is Marc Cuypers overleden, de partner van Patricia Hendrikx. Hij was 45 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 

Leve moeder!

Zondag 13 mei 2012
Tongeren - Leve moeder!ZoomVandaag is het moederdag. Zet je moeder uitvoerig in de bloemen, want zonder haar was je er niet! Op de foto een vergeetmenietje. (Foto Josh Vandijck)

Lieve Byloos overleden

Donderdag 10 mei 2012
Tongeren - Lieve Byloos overledenDinsdag is Lieve Byloos overleden, de weduwe van Joseph Leenders. Ze was 71 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tongeren - Pas geboren en al aandeelhouderZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt werd vanmorgen Mauro Tricarico geboren, een wolk van een baby en het zoontje van Jurgen Tricarico en Nathalie Vlassaks, uit de Veldstraat in Overpelt. Nauwelijks enkele uren later kreeg hij van gedeputeerde Frank Smeets al een tegoedbon voor een aandeel van het Limburgse Klimaatfonds, goed voor 100 euro. Jurgen en Nathalie waren er in naam van hun zoontje blij mee. En dat zullen ook de ouders zijn van de andere baby's die vandaag in Limburg geboren (…) Het hele nieuwsbericht
Pas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouder
Pas geboren en al aandeelhouder
Zoom

Jean Somers overleden

Maandag 7 mei 2012
Tongeren - Jean Somers overledenDonderdag is Jean Somers overleden, de weduwnaar van Mariette Lindekens. Hij was 77 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 14 uur) in UItvaartcentrum Debay.  Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vanaf morgen/maandag tot en met 20 mei hebben in ons land sociale verkiezingen plaats. In die periode worden meer dan 1,3 miljoen werknemers in de privé-sector opgeroepen om hun vertegenwoordigers te kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk.
Initia Hasselt heeft vandaag de beker van België handbal voor mannenploegen gewonnen. In de Eburons Dome versloeg Hasselt deze namiddag United Tongeren na extra tijd met 22-23. Hasselt had gisteren in de halve finale Sporting Nelo geklopt met 39-32. Tongeren was met 26-24 te sterk voor Bocholt. Voor Initia Hasselt is het de negende beker in de clubgeschiedenis.

Jan Delva overleden

Zaterdag 5 mei 2012
Tongeren - Jan Delva overledenDonderdag is Jan Delva overleden. Hij was 64 jaar. Maandag om 13 uur wordt er afscheid van hem genomen in het uitvaartcentrum Debay.

Vandaag gezien...

Vrijdag 4 mei 2012
Tongeren - Vandaag gezien...ZoomAppelbloesems in Zuid-Limburg. (Foto Marcella Stappers)

Maria Eggen overleden

Donderdag 3 mei 2012
Tongeren - Maria Eggen overledenZaterdag is Maria Eggen overleden, de weduwe van Hubert Indekleef. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. 

Roland Nicolaij overleden

Donderdag 3 mei 2012
Tongeren - Roland Nicolaij overledenVrijdag is Roland Nicolaij overleden, de echtgenoot van Josette Christiaens. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marie Witsel overleden

Donderdag 3 mei 2012
Tongeren - Marie Witsel overledenVrijdag is Marie Witsel overleden, de echtgenote van Theo Stevens. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wie krijgt het Gulden Spoor?

Woensdag 2 mei 2012
Het provinciebestuur is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs van het Gulden Spoor. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon die al 5 jaar in Limburg woont of er zolang heeft gewoond of gewerkt. Hij of zij moet bovendien op maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de eigen taal of cultuur. Elke Limburger, Limburgse gemeente,  instelling of vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze prijs. De kandidaturen moeten schriftelijk en degelijk (…) Het hele nieuwsbericht
In het kader van de provinciaal gecoördineerde thema-acties inzake verkeersveiligheid is vanmorgen de thema-actie ‘Motorrijders' gestart, zo meldt het provinciebestuur. Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De ‘fout’ lag daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. 
Bij de actie van deze maand wil men de motorrijders vooral confronteren met hun kwetsbaarheid en hen wijzen op de gevaren. Anderzijds is aan de politie gevraagd vooral te letten op onaanvaardbaar asociaal rijgedrag van motorrijders dat hinderlijk is voor andere weggebruikers, en motorrijders te controleren op inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs,…

Suzanne Schaumburg overleden

Woensdag 2 mei 2012
Tongeren - Suzanne Schaumburg overledenIn het AZ Vesalius is zondag Suzanne Schaumburg overleden, de weduwe van François Nelissen. Ze was pas 91 jaar geworden. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk Sint-Lutgart. Morgenavond om 19u is er daar een gebedswake.

Alfonso Cappuccio overleden

Woensdag 2 mei 2012
Tongeren - Alfonso Cappuccio overledenIn het AZ Vesalius is maandag Alfonso Cappuccio overleden, de echtgenoot van Annie Hermans. Hij was 63 jaar. De uitvaart zal in alle intimiteit plaatsvinden.
Tongeren - Met de groeten uit... BokrijkZoomIn het provinciedomein van Bokrijk vindt vandaag - 1 mei - de traditionele bloemen- en plantendag plaats. Men verwacht er veel volk. (Foto Josh Vandijck)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop