Het overige nieuws

Bomen op Mars

Vrijdag 30 november 2012
Tongeren - Bomen op MarsZoomDe NASA gaf deze foto van de oppervlakte van Mars vrij. Het lijkt er op dat er bomen groeien, maar dat is slechts schijn.  De foto toont de omgeving van de Noordpool van Mars. Op dat moment smolt het lichte kooldioxide-ijs op de zandduinen waardoor men strepen van donker zand ziet ontstaan. Die strepen lijken op bomen, maar ze werpen geen schaduw. (Foto NASA)

Trinette Nijs overleden

Vrijdag 30 november 2012
Tongeren - Trinette Nijs overledenWoensdag is Trinette (De Kin) Nijs overleden, de weduwe van Louis Janssen. Ze was 81 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Herderen. Zaterdag is er daar een gebedswake.

Marcel Daemen overleden

Donderdag 29 november 2012
Zondag is Marcel Michel Daemen overleden, de echtgenoot van Georgette Requile. Hij was 76 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartmis in de parochiekerk van Mal. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.

Joseph Houben overleden

Donderdag 29 november 2012
Tongeren - Joseph Houben overledenDinsdag is Joseph Houben overleden, de echtgenoot van Fina Vanhees. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 12.30 uur) in de kerk van Vreren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marie-Louise Meurs overleden

Donderdag 29 november 2012
Tongeren - Marie-Louise Meurs overledenGisteren is Marie-Louise Meurs overleden, de weduwe van Louis Larondelle. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

NMBS-aanbod rond de kerstdagen

Maandag 26 november 2012
De NMBS lanceert voor de weekends van december en elke dag tijdens de kerstvakantie de Christmas Deal: een heen- en terugbiljet voor 9,90 euro (2de klas) of 14,90 euro (1ste klas). De kerstvakantie duurt tot en met 6 januari.

3000 euro voor Klavertje 3

Zondag 25 november 2012
Tongeren - 3000 euro voor Klavertje 3ZoomTijdens een bonte avond in cc Sint-Amandus in Kleine-Spouwen overhandigde het bestuur van Kiwanis Amicitia Tongeren-Bilzen het mooie bedrag van 3000 euro aan de school Klavertje 3 in Bilzen. 'De kosten van de  uitbreiding van onze schoolgebouwen bedragen 1.500.000 euro, waarvan slechts 500.000 euro worden gesubsidieerd. Iedere steun is dus meer dan welkom' aldus Joke Caproens, directrice van Klavertje 3. Op de foto vlnr: Marie-Claire Hansen (Kiwanis), Joke Caproens, Sabine Nulens (Kiwanis). (Foto PGT)

Toussaint Knapen overleden

Vrijdag 23 november 2012
Tongeren - Toussaint Knapen overledenDinsdag is Toussaint Knapen overleden, de echtgenoot van José Guets, uit Vreren. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg organiseert samen met de POM’s van Antwerpen en West-Vlaanderen een groepsaankoop van groene elektriciteit voor bedrijven. Ook voor een groepsaankoop van aardgas kunnen bedrijven deelnemen. Bedrijven kunnen vandaag reeds inschrijven om deel te nemen aan deze groepsaankoop. De inschrijvingen lopen tot 5 februari 2013. Op basis van het verbruik van de ingeschreven bedrijven wordt een offertevraag uitgestuurd naar de energieleveranciers. Daarna kunnen bedrijven definitief beslissen om al dan niet in te stappen in de groepsaankoop. Meer info

Controleweekend komt er aan

Donderdag 22 november 2012
Vanaf morgenavond start het tweede groot controleweekend dat op initiatief van het provinciebestuur dit jaar in het verkeer wordt gehouden. Vanaf morgenavond 22u en tot maandagmorgen 6u riskeert u op verschillende plaatsen in de provincie geconfronteerd te worden met gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles. Daaraan wordt meegewerkt door de lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Marijke Vanvoorden overleden

Donderdag 22 november 2012
Tongeren - Marijke Vanvoorden overledenVrijdag is Marijke Vanvoorden overleden, de echtgenote van Dovid Rober. Ze was 44 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Een grot in een gotische kathedraal

Dinsdag 20 november 2012
Tongeren - Een grot in een gotische kathedraalZoomAf en toe geeft de NASA weergaloze foto's vrij die genomen zijn door ruimtetelescoop Hubble. Zoal deze. Vooraan ziet u, met wat verbeelding, iets als een grot in een gotische kathedraal, met in die grot een hel lichtende ster. Rond die ster zijn andere sterren in feite een gasnevel aan het vormen, de NGC 6357. Boven die nevel staat het sterrencluster Pismis 24. Het licht van de felst stralende ster daarin, bovenaan in het midden, komt eigenlijk van drie sterren, die elk een massa hebben van meer dan 200 keer de massa van de zon. (Foto NASA)

Waarom kruisspinnen een kruis dragen

Vrijdag 16 november 2012
Tongeren - Waarom kruisspinnen een kruis dragenZoomVan de meer dan 600 soorten spinnen die in ons land voorkomen, is de Kruisspin wellicht de meest bekende. In tegenstelling tot de meerderheid van de soorten laat ze zich over het algemeen gemakkelijk herkennen door de witte kruisvormige tekening op het achterlijf, waaraan ze haar naam te danken heeft. Maar hoe komt ze aan dat kruis?
De Kruisspin (Araneus diadematus) is een opvallende en algemeen voorkomende spin die behoort tot de familie van de Wielwebspinnen (Araneidae). Het (…) Het hele nieuwsbericht

Georges Dirix overleden

Donderdag 15 november 2012
Tongeren - Georges Dirix overledenZondag is Georges Dirix overleden, de echtgenoot van Bernardine Diels. Hij was 68 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Remy Daniels overleden

Woensdag 14 november 2012
Tongeren - Remy Daniels overledenVrijdag is Remy Daniels overleden, de echtgenoot van Philomène Vanderbeuken. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Frans Hermans overleden

Woensdag 14 november 2012
Tongeren - Frans Hermans overledenZaterdag is Frans Hermans overleden, de echtgenoot van Maria Schoubben. Hij was 77 jaar. Donderdag om 19 uur is er een gebedsviering in de kerk van Guigoven.
Tongeren - Waarom vlinders niet vuil of nat wordenZoomWaarom worden de vleugels van vlinders niet vuil of nat? Een Amerikaanse universitaire studie heeft het uitgezocht. Men kwam tot de vaststelling dat vlindervleugels met schubbetjes zijn bedekt, zodat alle vuil of water er van afrolt, zoals op een leien dak. Lees dit boeiend verhaal van Natuurpunt. (Foto: Philippe Vanmeerbeeck)

René Janssen overleden

Dinsdag 13 november 2012
Tongeren - René Janssen overledenDonderdag is René Janssen overleden, de echtgenoot van Rina Otte. Hij was 63 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vrijdag gaat de provinciaal gecoördineerde verkeersactie rond de verlichting van zwakke weggebruikers en bromfietsers van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is, zegt het provinciebestuur. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum – fluo-hesjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog (…) Het hele nieuwsbericht

Clara Piette overleden

Donderdag 8 november 2012
Tongeren - Clara Piette overledenZondag is Clara Piette overleden, de weduwe van Gilbert Caenen. Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Bij een grootschalige politiecontrole in het gerechtelijk arrondissement Tongeren, die gericht was tegen woninginbraken, homejackings en garagediefstallen, zijn drie arrestaties verricht en negen inbeslagnames gebeurd. De politie controleerde tussen dinsdag 15 uur en woensdagochtend 3 uur 157 personen en 112 voertuigen. Vier geseinde personen liepen tegen de lamp. 
De controleposten met wegversperringen stonden op de grote verkeersassen in de zones Bilzen, Voeren, Tongeren en (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Lahaque overleden

Dinsdag 6 november 2012
Tongeren - Roger Lahaque overledenVrijdag is Roger Lahaque overleden, de echtgenoot van Lisette Dirken. Hij was 79 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Een 50-jarige verpleegster van een rusthuis in Luik is vandaag opgepakt voor bezit van heroïne en diefstal. Het parket van Luik heeft haar aanhouding gevraagd. De politie was naar het rusthuis gekomen voor een klacht van een bewoonster van wie een ring was gestolen. De agenten stelden vast dat de diefstal het werk was van een man die de verpleegster regelmatig kwam bezoeken op haar werk. In het kastje van de verdachte ontdekte de politie ook meerdere dosissen heroïne en twee bankkaarten die gestolen waren van een bewoner. De verpleegster bekende en gaf ook toe dat ze heroïne gebruikte tijdens het werk.
Tongeren - 101-jarige Fina Beunckens overledenDinsdag is Fina Beunckens overleden, de weduwe van Eugène Vandermeer. Ze was 101 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wacht met tandpijn tot maandag

Zaterdag 3 november 2012
Weet u wat het kost om de tandarts met wachtdienst aan de lijn te krijgen? 1,5 euro per minuut! "Bij mij duurde het 5 minuten, dus was ik 7,5 euro kwijt aan dat betaalnummer, alleen al omdat ik verschrikkelijke tandpijn had," aldus een lezeres. Ze maakte haar beklag over dat tarief bij de tandarts met wachtdienst. "Maar die zei dat hijzelf daar niks aan kon doen". De wachtdienst wordt bemand door een persoon die zich bezighoudt met het doorverbinden van mensen met tandpijn naar de tandarts.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen