Het overige nieuws

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Tongeren - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."

Wieske Brokken overleden

Zaterdag 22 september 2012
Tongeren - Wieske Brokken overledenWoensdag is Wieske Brokken overleden, de echtgenote van Albert Byloos. Ze was 57 jaar. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk van Sint-Lutgart.

Astrid Smets overleden

Zaterdag 22 september 2012
Tongeren - Astrid Smets overledenDonderdag is Astrid Smets overleden, de echtgenote van Jef Roosen. Ze was 77 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Riksingen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Joseph Mombeek overleden

Woensdag 19 september 2012
Dinsdag is Joseph Mombeek overleden, de weduwe van Lenie Leentje Borkelman. Hij was 82  jaar. Volgens zijn wens wordt zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.

Raymond Stas overleden

Dinsdag 18 september 2012
Tongeren - Raymond Stas overledenDonderdag is Raymond Stas overleden, de echtgenoot van Yvonne Groven. Hij was 64 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. 

Emelie Van Ormelingen overleden

Maandag 17 september 2012
Tongeren - Emelie Van Ormelingen overledenWoensdag is Emelie Van Ormelingen overleden, de weduwe van Albert Vanheusden. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lauw. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jeannine Thonnart overleden

Maandag 17 september 2012
Tongeren - Jeannine Thonnart overledenWoensdag is Jeannine Thonart overleden, de weduwe van Jules Weerelds. Ze was 65 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.

Hubertine Vanmechelen overleden

Maandag 17 september 2012
Op zondag 9 september is Hubertine Vanmechelen overleden, de weduwe van Mathieu Carolus. Ze was 85 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.

Jan Thoonen overleden

Woensdag 12 september 2012
Tongeren - Jan Thoonen overledenZondag is Jan Thoonen overleden, de weduwnaar van Trinette Tits. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Riksingen. Donderdag om 19  uur is er daar een gebedswake.

Katrijn Piron overleden

Woensdag 12 september 2012
Tongeren - Katrijn Piron overledenOp donderdag 6 september is Katrijn Piron overleden. Ze was 30 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie hebben in intieme familiekring plaatsgevonden.

Michel Van Lishout overleden

Zaterdag 8 september 2012
Tongeren - Michel Van Lishout overledenZondag 2 september is Michel Van Lishout overleden, de weduwnaar van Suzy Gemers. Hij was 87 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de basiliek. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Ben je jong en wil je wat?

Donderdag 6 september 2012
"Olla Podrida" zoekt dertig jonge podiumbeesten van 12 tot 16 jaar. "Olla Podrida" is een artistiek jongerenproject, al voor de derde maal georganiseerd met een selectie Limburgse jongeren. Na spannende audities later deze maand gaan professionele podiumkunstenaars een half jaar lang met deze creatieve groep aan de slag. Er wordt intensief gerepeteerd aan een hedendaags theaterstuk met veel dans, theater en livemuziek, om uiteindelijk tijdens een avondvullende voorstelling de podia van (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Liesens overleden

Donderdag 6 september 2012
Tongeren - Yvonne Liesens overledenVrijdag is Yvonne Liesens overleden, de weduwe van Jean Roggen.  Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk Sint-Maternus. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Vansweevelt overleden

Dinsdag 4 september 2012
Tongeren - Marcel Vansweevelt overledenOp vrijdag 24 augustus is Marcel Vansweevelt overleden, de echtgenoot van Christa Radlgruber. Hij was 62 jaar. De herdenkingsdienst heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen