Het overige nieuws

Jeannette Cuyx overleden

Dinsdag 30 april 2013
Tongeren - Jeannette Cuyx overledenOp dinsdag 23 april is Jeannette Cuyx overleden, de weduwe van Firmin Clerinx. Ze was 84 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.

Lente of zomer?

Donderdag 25 april 2013
In Kleine Brogel was het om 16u 25,9 graden, signaleert Ruben Weytjens, in Oostende 13 graden, of zowat de helft. Is het lente of zomer?

Maurice Hermans overleden

Donderdag 25 april 2013
Tongeren - Maurice Hermans overledenOp donderdag 18 mei is Maurice Hermans overleden, de echtgenoot van Josée Moechars. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vandaag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Henri Vranken overleden

Dinsdag 23 april 2013
Tongeren - Henri Vranken overledenDonderdag is Henri Vranken overleden, de echtgenoot van Gisèle Voets. Hij was 83 jaar. Woensdag om 10.30 uur wordt hij tijdens een rouwmis herdacht in de kerk van Sint-Jan. De crematie en de asverstrooiing op zee zullen in intieme kring plaatsvinden.

De '10 Miles' van Antwerpen...

Maandag 22 april 2013
De visie van Fobie
Tongeren - De '10 Miles' van Antwerpen...Zoom....gezien door de ogen van Fobie!

Het nieuwe 5 eurobiljet

Maandag 22 april 2013
Tongeren - Het nieuwe 5 eurobiljetZoomVanaf 2 mei wordt een nieuw biljet van 5 euro verspreid. Dat gaat het oude geleidelijk vervangen. In de loop van de komende jaren worden de overige euro-bankbiljetten vernieuwd. De nieuwe hebben allemaal Europa als thema, een Griekse mythologiefiguur naar wie ons continent is genoemd. Nieuwe euro-bankbiljetten
Tongeren - Wring eens een dweil uit in de ruimteAls u een natte dweil uitwringt, loopt het water netjes in de emmer - of toch alleszins richting aarde. Maar wat zou er gebeuren als u hetzelfde doet in de ruimte? Dat vroegen twee Canadese scholieren zich af en met hun vraag wonnen ze een wedstrijd van het Canadian Space Agency (CSA). De hoofdprijs was de uitvoering van hun experiment. In het internationale ruimtestation (ISS) ging de Canadese astronaut Chris Hadfield zopas aan de slag met water en een doek. Eén ding maakt het filmpje duidelijk: het (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Scheuren overleden

Woensdag 17 april 2013
Tongeren - Louise Scheuren overledenZondag is Louise Scheuren overleden, de echtgenote van Raymond Zangerlé. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Jozef. Donderdag om 18 uur is er daar een gebedswake.

Een 'event' over apps

Maandag 15 april 2013
Op 3 en 4 mei organiseert de Hogeschool PXL Apps City, het eerste grote event rond mobiele applicaties in Vlaanderen.  Wie een smartphone of tablet-pc gebruikt (en dat zijn er elke dag meer en meer), gebruikt apps in diverse soorten en toepassingen. Een app om je tv-avond te plannen, je Facebookpagina te checken of je bankrekening te betalen: in de app-wereld is er voor ieder wat wils. 
Hoog tijd voor een heuse app-conferentie, vonden ze bij Hogeschool PXL (XIOS) in (…) Het hele nieuwsbericht

Collectiedag WO I in Hasselt

Vrijdag 12 april 2013
Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) roept alle inwoners van Limburg op om voorwerpen, foto’s, brieven of andere herinneringen in verband met Wereldoorlog I op zondag 21 april mee te brengen naar de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt. “De verzamelde stukken worden in het kader van het project Europeana 1914-1918 opgenomen in een centrale Europese databank. Tegelijk past de collectiedag in het project Limburg 1914-1918, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Wilmots overleden

Donderdag 11 april 2013
Tongeren - Jenny Wilmots overledenIn het rustoord 'De Kleine Kasteeltjes is dinsdag Jenny Wilmots overleden, de weduwe van Albert De Raedt. Ze was 91 jaar. De uitvaart zal in alle intimiteit plaatsvinden.

Fien Pelssers overleden

Woensdag 10 april 2013
Tongeren - Fien Pelssers overledenZondag is Fien Pelssers overleden, de weduwe van Jan Paumen. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting in het familiegraf zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag van 19 tot 20 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het funerarium Bussels.

Het einde voor Windows XP

Maandag 8 april 2013
Softwaregigant Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het over exact een jaar gaat stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf 8 april 2014 worden er geen updates meer uitgebracht. Het besturingssysteem is normaal zo ingesteld dat het automatisch zulke updates installeert om bugs en veiligheidsproblemen op te lossen. Over een jaar is het echter gedaan daarmee, waardoor PC’s met Windows XP op termijn kwetsbaar worden. Het besturingssysteem mag dan wel 12 jaar oud zijn, het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Rouffa overleden

Zondag 7 april 2013
Tongeren - Willy Rouffa overledenWoensdag is Willy Rouffa overleden, de echtgenoot van Josette Grosemans. Hij was 71 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Berg. Dinsdag om 19u is er daar een gebedswake. 

Zuster Emanuelle overleden

Donderdag 4 april 2013
Tongeren - Zuster Emanuelle overledenWoensdag is Zuster Emanuelle, Maria Piette, overleden. Ze was 87 was jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Op zaterdag 20 april organiseert VVIA-Limburg (Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie) een open ledendag in het Mijndepot, gelegen in het hoofdgebouw van de voormalige koolmijn van Waterschei. Iedereen met belangstelling voor industriële archeologie is daar welkom! Je hoeft dus geen lid te zijn van de VVIA. In de voormiddag wordt er vergaderd en gediscussieerd en in de namiddag wordt de mijnsite bezocht. Meer info vind je hier.

De klokken zijn terug!

Woensdag 3 april 2013
De klokken zijn terug uit Rome en ze hangen onder meer in de toren van de Hasseltse kathedraal. Vanaf komende zaterdag (om 14u) worden daar op elke eerste zaterdag van de maand rondleidingen in georganiseerd door Geert Kooken, gevolgd door hippe beiaardmuziek.
Het beiaardmuseum is daar uitzonderlijk geopend tijdens de paasvakantie, telkens van 14 tot 17u en dat:
• tot zondag 7 april
• van dinsdag 9 tot zondag 14 april
Toegang: 1,5 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop