Het overige nieuws

Wie hoger onderwijs of volwassenenonderwijs volgt en moeite heeft om het allemaal betaald te krijgen, kan bij de provincie een studielening aanvragen. Die werd vorig jaar door nauwelijks 60 studenten aangevraagd, zegt gedeputeerde voor financiën Frank Smeets in het blad Visie. De provincie wil dat aantal flink verhogen en heeft een aanzienlijk budget klaarliggen.
Het Fonds van de Limburgse Studieleningen geeft renteloze studieleningen aan studenten. Deze lening betaal je terug na je (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Lenaers overleden

Dinsdag 27 augustus 2013
Tongeren - Gerard Lenaers overledenVrijdag is Gerard Lenaers overleden. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwdienst (om 14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Word imker!

Maandag 26 augustus 2013
De Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB  organiseren van 7 januari e.k. tot 17 juni (zeg niet dat we er niet tijdig bij zijn) een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelname aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen." 
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. UPDATE Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Bèr Loyen overleden

Zaterdag 24 augustus 2013
Tongeren - Bèr Loyen overledenDonderdag is Bèr Loyen overleden, de weduwnaar van Helena Claes. Hij was 74 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Fruitproefdag in de Keizelboomgaard

Donderdag 22 augustus 2013
Zondag organiseert de Nationale Boomgaardenstichting een Fruitproefdag in de Keizelboomgaard in Diepenbeek, aan de Keizelstraat ter hoogte van huisnummer 40. Men kan er wandelen door de hoogstamboomgaard en er verschillende pruimenvariëteiten en zomerappels proeven. Gids is Erno Eersels.

Leonce Vanlessen overleden

Donderdag 22 augustus 2013
Tongeren - Leonce Vanlessen overledenZaterdag is Leonce Vanlessen overleden, de weduwe van Guillaume Martens. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overrepen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Louis Raskin overleden

Donderdag 22 augustus 2013
Tongeren - Louis Raskin overledenVrijdag is Louis Raskin overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Hellinx. Hij was 78 jaar. Vandaag was er een afscheidsdienst in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Meer en andere vlinders door de zomer

Donderdag 22 augustus 2013
Tongeren - Meer en andere vlinders door de zomerZoomHet is een goede zomer voor de vlinders. Er zijn er beduidend meer dan de voorbije jaren, meldt Natuurpunt. Daarnaast waren er onder de 41 soorten die tijdens de nationale tuinvlindertelling geregistreerd werden ook vele zeldzame nieuwkomers. Toch boeren sommige soorten ook achteruit: graslandvlinders als het icarusblauwtje doen het jaar na jaar slechter.
‘Op 3 en 4 augustus telden 7.747 Vlaamse gezinnen meer dan 202.000 vlinders in hun tuin’, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Dederen overleden

Maandag 19 augustus 2013
Tongeren - Robert Dederen overledenVrijdag is Robert Dederen overleden, de weduwnaar van Helene Decrae. Hij was 73 jaar. Woensdag om 14 uur is er een afscheidsdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Gelukkige moederdag aan alle mama's

Donderdag 15 augustus 2013
Tongeren - Gelukkige moederdag aan alle mama'sZoomVan harte een mooie moederdag gewenst aan alle moeders, vanwege het hele team van Internetgazet! (Foto Jan Buyens)

Geen ophaalronde morgen

Woensdag 14 augustus 2013
Morgen/donderdag 15 augustus, O.L.V. Hemelvaart, is er geen huis-aan-huisinzameling. De ophaalronde wordt ingehaald op zaterdag 17 augustus.
Vergeet niet om uw afval dan tijdig op een goed zichtbare plaats buiten te zetten. Net zoals op de vaste ophaaldag start men op zaterdag om 6.00 uur met de ophaalronde.

Josepha Dedry overleden

Woensdag 14 augustus 2013
Tongeren - Josepha Dedry overledenGisteren is Josepha Dedry overleden, de weduwe van Joseph Grosemans. Ze was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

Maria Jorissen overleden

Dinsdag 6 augustus 2013
Tongeren - Maria Jorissen overledenGisteren is Maria Jorissen overleden, de weduwe van Albert Thijs. Ze was 93 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

Gerard Wagemans overleden

Maandag 5 augustus 2013
Tongeren - Gerard Wagemans overledenVrijdag is Gerard Wagemans overleden, de echtgenoot van Antoinette Thijs. Hij was 60 jaar. Het afscheid zal in alle intimiteit plaatsvinden.

Tel de tuinvlinders dit weekend

Vrijdag 2 augustus 2013
Tongeren - Tel de tuinvlinders dit weekendZoomDit weekend is het tuinvlindertelling. Hou gedurende een halfuurtje uw tuin in het oog en geef dan de resultaten van uw telling door aan www.vlindermee.be. Daar vindt u ook de naam van de vlinders die u misschien hebt gezien. 
Op de foto: vandaag zaten er in 't Lindel in Overpelt alvast twee citroenvlinders die een terrasje aan 't doen waren op de vlinderstruik. Links het vrouwtje, rechts het mannetje. (Foto Trinette Paesen)

Joseph Hendrikx overleden

Vrijdag 2 augustus 2013
Tongeren - Joseph Hendrikx overledenVorige zondag is Joseph Hendrikx overleden, de echtgenoot van Anny Swerts. Hij was 75 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.

Gaat Bob het maken?

Donderdag 1 augustus 2013
Tongeren - Gaat Bob het maken?ZoomOp het internet vind je vaak originele ideeën die na verloop van tijd een eigen leven gaan leiden. Vanavond maakten we op Facebook kennis met Bob, de party-wc-rol. Het is een idee van Jana Weinertova, een artistiek begaafde oud-leerlinge van Mater Dei in Overpelt. Haar creatie is een WC-rolletje dat zich graag uit als feestbeest en bevriend is met Fester, nog zo'n feest-wc-rol. Vanavond betrapten we Bob in een hangmat met Sandra (foto)...
Het is een origineel idee, dat knap uitgewerkt is, met dank aan Jana's tekentalent. Benieuwd in welke toestanden Bob verzeild gaat geraken! Bob, de party-wc-rol

René Troch overleden

Donderdag 1 augustus 2013
Tongeren - René Troch overledenMaandag is René Troch overleden, de levensgezel van Marie-Louise Parthoens. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 12 uur) in de kerk van Berg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nadine Bosmans overleden

Donderdag 1 augustus 2013
Tongeren - Nadine Bosmans overledenDinsdag is Nadine Bosmans overleden, de echtgenote van Fonny Hardy. Ze was 55 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop