Het overige nieuws

Maria Frösch overleden

Woensdag 27 februari 2013
Donderdag is Maria Frösch overleden, de weduwe van Jan Lahaye. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 14 uur) in de aula van Uitvaartcentrum Debay.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Clemence Thonon overleden

Donderdag 21 februari 2013
Tongeren - Clemence Thonon overledenMaandag is Clemence Thonon overleden, de echtgenote van Freddy Vanherf. Ze was 73 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Minneke Lambrix overleden

Donderdag 21 februari 2013
Tongeren - Minneke Lambrix overledenDinsdag is Minneke Lambrix overleden, de weduwe van Guillaume Barthels. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerrepen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Chris Neven overleden

Woensdag 20 februari 2013
Tongeren - Chris Neven overledenVrijdag is Chris Neven overleden, een bewoner van Ter Heide Tongeren. Hij was 38 jaar. De afscheidsviering zal in alle intimiteit plaatsvinden. 

Albert Wygaerts overleden

Woensdag 20 februari 2013
Tongeren - Albert Wygaerts overledenZaterdag is Albert Wygaerts overleden, de echtgenoot van Suzanne Lebrun. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Maternus. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Olga Houben

Dinsdag 19 februari 2013
Tongeren - Olga HoubenZaterdag is Olga Houben overleden, de weduwe van René Raeds. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overrepen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jean Houbrechts overleden

Donderdag 14 februari 2013
Tongeren - Jean Houbrechts overledenDinsdag is Jean Houbrechts overleden, de echtgenoot van Josiane Croughs. Hij was 65 jaar. Zaterdag om 11uur is er een afscheidsplechtigheid in de aula van de stedelijke begraafplaats in Berg.

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Robert Groven overleden

Maandag 11 februari 2013
Tongeren - Robert Groven overledenWoensdag is Robert Groven overleden. Hij was 87 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 11 uur) in de kerk van Diets-Heur. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Ramon Montes overleden

Donderdag 7 februari 2013
Tongeren - Ramon Montes overledenMaandag is Ramon Montes overleden, de weduwnaar van Elisabeth Verjans. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Alphonse Van Genechten overleden

Woensdag 6 februari 2013
Tongeren - Alphonse Van Genechten overledenVorige donderdag is Alphonse Van Genechten overleden, de weduwnaar van Anna Berghmans. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Sint-Maternus. Morgen/donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maria Gilissen overleden

Woensdag 6 februari 2013
Tongeren - Maria Gilissen overledenVrijdag is Maria Gilissen overleden, de weduwe van Eugène Brulmans. Ze was 79 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Piringen. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

Gilbert Lycops overleden

Dinsdag 5 februari 2013
Tongeren - Gilbert Lycops overledenZaterdag is Gilbert Lycops overleden. Hij was 71 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwdienst (om 13 uur) in de aula van Uitvaartcentrum Debay.

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Tongeren - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Een kabouterexpo die doet nadenken

Zaterdag 2 februari 2013
In Maastricht is wat opschudding ontstaan over de expositie van de Duitse kunstenaar Ottmar Hörl. Die heeft in de Maastricht Art Gallery in de Stationsstraat 1 gouden en 450 zwarte kabouterbeeldjes tentoongesteld die de hitlergroet brengen. Volgens de kunstenaar wil hij via de kabouters - zowat 45cm groot - benadrukken dat het niet altijd juist is om de massa te volgen, meldt dichtbij.nl.

Gustave Meers overleden

Zaterdag 2 februari 2013
Tongeren - Gustave Meers overledenWoensdag is Gustave Meers overleden, de echtgenoot van Cornelia Vanhees. Hij was 89 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30 uur) in de kerk van Kleine Spouwen. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen