Het overige nieuws

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Betty Vanhorenbeeck overleden

Woensdag 30 januari 2013
Zondag is Betty Vanhorenbeeck overleden, de weduwe van Paul Alofs. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.
Het hele nieuwsbericht

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Tongeren - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 

Frans Pellars overleden

Dinsdag 29 januari 2013
Tongeren - Frans Pellars overledenZondag is Frans Pellars overleden, de weduwnaar van Alice Everars. Hij was 73 jaar. Het afscheid zal in alle intimiteit plaatsvinden.

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Francis Vandelaer overleden

Maandag 28 januari 2013
Tongeren - Francis Vandelaer overledenIn het A.Z. Vesalius is zaterdag Francis Vandelaer overleden. Hij was 66 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11.30 uur) in het crematorium in Hasselt.. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk in Nerem.

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.

Eduard Vossen overleden

Zaterdag 26 januari 2013
Tongeren - Eduard Vossen overledenWoensdag is Eduard Vossen overleden, de weduwnaar van Maria Konings. Hij was 94 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mathieu Lenaers overleden

Donderdag 24 januari 2013
Tongeren - Mathieu Lenaers overledenDinsdag is Mathieu Lenaers overleden. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nancy Notelaers overleden

Donderdag 24 januari 2013
Tongeren - Nancy Notelaers overledenVrijdag is Nancy Notelaers overleden, de echtgenote van Erik Wagemans. Ze was 41 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag om 19u is er daar een gebedswake.

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Ivan Odeur overleden

Dinsdag 22 januari 2013
Tongeren - Ivan Odeur overledenZondag is Ivan Odeur overleden, de echtgenoot van Winande Gijs. Hij was 57 jaar. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden. 

Roger Vandevenne overleden

Zaterdag 19 januari 2013
Tongeren - Roger Vandevenne overledenOp vrijdag 11 januari is Roger Vandevenne overleden. Hij was 63 jaar. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Sint-Pieter in Lauw. Volgens de wens van Roger is zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Tongeren - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Tongeren - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht

Eric Pirlot overleden

Donderdag 17 januari 2013
Tongeren - Eric Pirlot overledenWoensdag is Eric Pierlot overleden, de echtgenoot van Anne-Mie Stevens. Hij was 58 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Marie-José Decraecker overleden

Maandag 14 januari 2013
Tongeren - Marie-José Decraecker overledenVrijdag is Marie-José Decraecker overleden, de echtgenote van Raymond Moens. Ze was 71 jaar. De uitvaartdienst zal in alle intimiteit plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de Basiliek.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Tongeren - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Christine Proesmans overleden

Zaterdag 12 januari 2013
Tongeren - Christine Proesmans overledenDonderdag is Christine Proesmans overleden, de weduwe van Henri Cuypers. Ze was 84 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een rouwdienst (om 11 uur)  in 'De Stem van de Goede Herder', Rutterweg 32 in Tongeren.

Henri Jadoulle overleden

Donderdag 10 januari 2013
Tongeren - Henri Jadoulle overledenZondag is Henri Jadoulle overleden, de echtgenoot van Yolanda Smeets. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Diets-Heur. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Tongeren - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Tongeren - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Roger Mignolet overleden

Zaterdag 5 januari 2013
Tongeren - Roger Mignolet overledenDinsdag is Roger Mignolet overleden, de echtgenoot van Jeanne Horten Hij was 81 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Maandag om 19 is er daar een gebedswake.

Yvonne Wilderjans overleden

Donderdag 3 januari 2013
Zondag is Yvonne Wilderjans overleden, de weduwe van Frans Gijsen. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marcelle Swennen overleden

Donderdag 3 januari 2013
Tongeren - Marcelle Swennen overledenZondag is Marcelle Swennen overleden, de echtgenote van Ronald Dierckx. Ze was 77 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop