Het overige nieuws

Wie de roede spaart...

Vrijdag 31 mei 2013
Nog even in de rand van die GAS-boetes, waarover zoveel te doen is. In het nummer van 1 juni 2013 van het  gezaghebbende (wie kan dat nog zeggen?) juridische tijdschrift Rechtskundig Weekblad wordt een uitspraak van 13 maart 2012 van het Hof van Beroep in Antwerpen gepubliceerd. Die luidt:
"Wanneer een ouder binnen de grenzen van het redelijke en toelaatbare op een proportioneel verantwoorde wijze gebruik maakt van zijn tuchtigingsrecht tegenover zijn onbuigzaam minderjarige kind, is zijn handelswijze gerechtvaardigd en kan hij niet worden gestraft wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen."
Of hoe een uitspraak van een rechter soms een ouderwetse hint oplevert in tijden dat nieuwerwetse pedagogische methoden onder vuur liggen. Maar ook deze hint zal wellicht niet in dank worden aanvaard...

Emile Breuer overleden

Donderdag 30 mei 2013
Tongeren - Emile Breuer overledenDinsdag is Emile Breuer overleden, de weduwnaar van Gertrud Herberz. Hij was 74 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst in de aula van uitvaartzorg Driesen. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk van Sint-Jozef.

Kort maar interessant

Woensdag 29 mei 2013

* De Russische stuntman Valery Rozov is, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de verovering van de Everest door Edmund Hillary en Tensing Norgay, van een top van die berg op 7.220m hoogte gesprongen (cfr video). Hij deed er vier dagen over om die plek te bereiken; terug naar beneden ging sneller.
* Vlinders leven langer dankzij de kou, meldt Natuurpunt. Sommige blijken hun vleugels als zonnecollectoren te gebruiken.
* In de permafrost van Siberië hebben wetenschappers het goed bewaarde stoffelijk overschot van een volgroeid mammoetwijfje ontdekt. Toen men onder de buik van het dier groef, bleek er zwart bloed in het ijs opgeslagen te liggen; en toen men daarin prikte, begon het bloed - ondanks een temperatuur van -10 graden en een ouderdom van minstens 10.000 jaar - te vloeien. Dat zou het in theorie mogelijk maken om het DNA van de mammoet te bepalen en een mammoet te doen "herrijzen", zeggen de wetenschappers.
U hebt nog twee dagen om uw aanvraagdossier voor een studietoelage in te dienen, want die aanvraag moet uiterlijk op 1 juni 2013 binnen zijn. U doet die aanvraag ofwel online, via www.studietoelagen.be, ofwel via de post, en dan geldt de poststempel als bewijs. Aanvragen die na 1 juni binnenkomen bij de bevoegde dienst worden niet meer onderzocht. Studietoelagen

Pierre Schepers overleden

Woensdag 29 mei 2013
Op woensdag 22 mei is Pierre Schepers overleden. Hij was 73 jaar. Volgens zijn wens heeft de uitvaart in alle intimiteit plaatsgevonden.

Benny Kenis overleden

Woensdag 29 mei 2013
Tongeren - Benny Kenis overledenVrijdag is onverwacht Benny Kenis overleden. Hij was 57 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Willy Nijs overleden

Woensdag 29 mei 2013
Tongeren - Willy Nijs overledenZondag is Willy Nijs overleden, de weduwnaar van Gusta Cuyx. Hij was 72 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Piringen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Georgette Bils overleden

Dinsdag 28 mei 2013
Chel mag het zeggen
Zondag is Georgette Bils overleden, de weduwe van Michel Scigala. Ze was 75 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Een mailtje van Marc Van Gestel:
"Vandaag/zaterdag wordt onze oudste dochter Ann 30 jaar. Zij is zwaar mentaal gehandicapt en we zouden haar heel graag verrassen. 
"Ann kan niet lezen, dus bedachten wij een alternatief. Op het telefoonnummer 011/98.86.19 werd een voicemail voor haar geïnstalleerd. Concreet kan iedereen op deze verjaardaglijn (dag en nacht) terecht om een boodschap in te spreken. We zullen alles verzamelen en haar nadien laten horen, zodat ze persoonlijk door iedere beller gefeliciteerd werd.
"We zijn ervan overtuigd dat Ann hier heel blij mee zou zijn en het zou ons als ouders ook enorm plezieren om haar gelukkig te zien."
 

Jet Hermans overleden

Donderdag 23 mei 2013
Tongeren - Jet Hermans overledenZondag is Jet Hermans overleden, de echtgenote van Toine Wilmans. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
CERT.be, het federale cyber emergency team, heeft vandaag Safeonweb.be gelanceerd. Dat is een website die de Belgen op een snelle en correcte manier wil informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Safeonweb

Fina Cuypers overleden

Dinsdag 21 mei 2013
Tongeren - Fina Cuypers overledenVrijdag is Fina Cuypers overleden, de echtgenote van Florent Baeten. Ze was 73 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Genoelselderen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gaby Maquoi overleden

Zaterdag 18 mei 2013
Tongeren - Gaby Maquoi overledenDonderdag is Gaby Maquoi overleden, de weduwe van Jef Thoelen. Ze was 83 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Pinkstermaandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nog even voor het slapen gaan

Donderdag 16 mei 2013
Woensdag worden in Brussel de winnaars van de Junior Wiskunde Olympiade en van de Vlaamse Wiskunde Olympiade bekendgemaakt. Een van de vraagstukken voor de "juniors" was deze opgave:
Een lift vertrekt vanaf verdieping 0 (gelijkvloers), gaat naar verdieping 30 en maakt hierbij zeven tussenstops. De lift stopt op de verdiepingen 1, 3, 6, 10, 15, 21 en 28, maar niet in deze volgorde. Hij daalt slechts éénmaal tussen twee stops. De afstand tussen twee verdiepingen is 3 m en de lift legt in totaal 156 m af. Naar welke verdieping daalt de lift?
Echt een vraagstuk om je slaap voor te laten. Of niet? Leerlingen van de tweede graad in het secundair worden geacht het te kunnen oplossen.

Jeannine Breuer overleden

Donderdag 16 mei 2013
Tongeren - Jeannine Breuer overledenDinsdag is Jeannine Breuer overleden, de echtgenote van Louis Liesens. Ze was 75 jaar. De afscheidsceremonie zal in intieme kring plaatsvinden. 

De Lijn wordt duurder

Dinsdag 14 mei 2013
Tongeren - De Lijn wordt duurderVanaf 1 juni wordt een rit met bus of tram van De Lijn duurder, zo meldt De Lijn op haar website. De nieuwe tarieven "volgen de stijging van de levensduurte." Het gaat om een gemiddelde stijging met 1,91 %. De abonnementen worden gemiddeld 2,04 procent duurder. Een Buzzy Pazz (jongerenabonnement voor -25 jaar) voor een jaar kost voortaan 182 euro, een Omnipas (25-64 jaar) 237 euro. Voor sociale abonnementen Omnio-WIGW en VG (Vervoersgarantie) betaalt de reiziger vanaf 1 juni 36 euro voor een jaar.
Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 103-jarige Simone Latour overledenOp Hemelvaartdag is Simone Latour overleden, de weduwe van Georges Derwa. Ze was 103 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Diets-Heur. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tongeren - Morgen is het 'autoluwe schooldag'ZoomMorgen, woensdag 15 mei, is het autoluwe schooldag! Laat de auto thuis en breng uw kind(eren) te voet of met de fiets naar school!

Staking op Zaventem

Zondag 12 mei 2013
Wie morgen met een vliegtuig vanaf Zaventem wil vertrekken, kan daar de dupe worden van een staking bij Swissport. Het personeel van deze bagage-afhandelaar staakt tegen onderbezetting. Wie voor morgen een vlucht heeft geboekt, wordt aangeraden vooraf de vluchtinformatie te checken op www.brusselsairport.be.

Stemmen op Femme: nu doen!

Vrijdag 10 mei 2013
Tongeren - Stemmen op Femme: nu doen!ZoomWoensdag werd op VTM-Kzoom een filmpje uitgezonden, dat opgenomen werd in de Corneliusschool in het Lindel in Overpelt en waarin niet alleen de kinderen maar ook Femme (16) een hoofdrol spelen. Femme uit Overpelt is nu doorgedrongen tot de laatste twee kandidaten van de wedstrijd voor het nieuwe gezicht van deze jongerenzender. Nu komt het er op aan: stemmen op Femme! En doen, hé!

Grootouderdag bij Z33

Woensdag 8 mei 2013
Tongeren - Grootouderdag bij Z33ZoomOp woensdag 15 mei organiseert Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, voor de eerste keer een grootouderdag in Hasselt. Grootouders en hun kleinkinderen kunnen dan - tussen 13 en 16 uur - samen een onvergetelijk ruimte-avontuur beleven in de tentoonstelling Space Odyssey 2.0 beleven. (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Clerx overleden

Woensdag 8 mei 2013
Tongeren - Jean Clerx overledenZondag is Jean Clerx overleden, de echtgenoot van Marie Dedry. Hij was 90 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg.
De Grote Verandering. Revoluties in de Russische Schilderkunst 1895 – 1917
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht toont tot en met 11 augustus een unieke collectie van bijna 90 schilderijen afkomstig uit de twee belangrijkste Russische musea (het Tretjakov Museum in Moskou en het Russisch Staatsmuseum in Sint-Petersburg), en een aantal kleinere collecties. De tentoonstelling belicht de geboorte van de moderne kunst in Rusland, van 1895 tot 1917. Een uitzonderlijke periode van onophoudelijke (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop