Het overige nieuws

François Fouwé overleden

Maandag 25 november 2013
Tongeren - François Fouwé overledenWoensdag is François Fouwé overleden, de weduwnaar van Maria Van Broeckhoven. Hij was 91 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwdienst (om 10.30u) in de kerk van Sint-Jan. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Tongeren - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Simone Huygen overleden

Vrijdag 15 november 2013
Tongeren - Simone Huygen overledenDinsdag is Simone Huygen overleden, de weduwe van Jean Benoit. Ze was 84 jaar. Maandag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in het woon- en zorgcentrum Seniorenhof.

Herbert Franssen overleden

Donderdag 14 november 2013
Tongeren - Herbert Franssen overledenIn Lanaken is maandag Herbert Franssen overleden, de echtgenoot van Céline Schepers. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10u) in het crematorium in Hasselt. Morgen om 19u wordt er in de basiliek een gebedswake gehouden.

Jeanne Simaels overleden

Donderdag 14 november 2013
Tongeren - Jeanne Simaels overledenZondag is Jeanne Simaels overleden, de weduwe van Joseph Philippeth. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Rutten. Morgen om 19u wordt daar een avondwake gehouden.

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Gertrude Valkeners overleden

Woensdag 13 november 2013
Tongeren - Gertrude Valkeners overledenZondag is Gertrude Valkeners overleden, de weduwe van Maurice Vanderryst. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt haar urne bijgeplaatst op de begraafplaats van Tongeren na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Tongeren - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Josette Smets overleden

Zaterdag 9 november 2013
Woensdag is Josette Smets overleden, de echtgenote van Pierre Weekers. Ze was 71 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis in de kerk van Sint-Lutgart. Maandag om 18 uur is er daar een gebedswake.

Mariette Schiepers overleden

Zaterdag 9 november 2013
Tongeren - Mariette Schiepers overledenWoensdag is Mariette Schiepers overleden, de weduwe van Wim Simons. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis in de kerk van Berg. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marcel Daniels overleden

Zaterdag 9 november 2013
Tongeren - Marcel Daniels overledenDonderdag is Marcel Daniels overleden, de echtgenoot van Danie Vranken. Hij was 70 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid in de aula van uitvaartcentrum Debay. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Sint-Jan.

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Armande Schouben overleden

Donderdag 7 november 2013
Tongeren - Armande Schouben overledenZaterdag is Armande Schouben overleden, de echtgenote van Joseph Vandersteen. Ze was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft in intieme kring plaatsgevonden.

Agnes Jehaes overleden

Donderdag 7 november 2013
Tongeren - Agnes Jehaes overledenDinsdag is Agnes Jehaes overleden, de weduwe van Henri Stas. Ze was 93 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 13 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 18 uur is er daar een Eucharistieviering voor haar.

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Tongeren - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Tilly Frederix overleden

Woensdag 6 november 2013
Tongeren - Tilly Frederix overledenVorige donderdag is Tilly Frederix overleden, de weduwe van Bob Matthys. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jozef.

Pierre Christiaens overleden

Woensdag 6 november 2013
Tongeren - Pierre Christiaens overledenZondag is Pierre Christiaens overleden, de echtgenoot van Alda Nivelle. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Luc Achten overleden

Dinsdag 5 november 2013
Tongeren - Luc Achten overledenDonderdag is Luc Achten overleden, de partner van Sara Louwet. Hij was 42 jaar. Zaterdag om 10.30 uur is er een afscheidsplechtigheid in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Jeanne Lambrechts overleden

Dinsdag 5 november 2013
Tongeren - Jeanne Lambrechts overledenVrijdag is Jeanne Lambrechts overleden, de echtgenote van Auguste Doucet. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Woendag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marie-José Pluymers overleden

Maandag 4 november 2013
Tongeren - Marie-José Pluymers overledenin het WZC Sint-Franciscus is dinsdag Marie-José Pluymers overleden. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk Sint-Jan. Dinsdag om 19u is er daar een gebedswake.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Tongeren - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."

Elise Debasse overleden

Zaterdag 2 november 2013
Tongeren - Elise Debasse overledenDinsdag is Elise Debasse overleden, de weduwe van Lambert Geysenberghs. Ze was 93 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Sint-Jan.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop