Het overige nieuws

Armand Dessers overleden

Woensdag 25 september 2013
Tongeren - Armand Dessers overledenMaandag is Armand Dessers overleden, de echtgenoot van Lisette Strauven. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst zal in alle intimiteit plaatsvinden. Donderdag van 18 tot 20 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het funerarium van Uitvaartzorg Driesen.

Nathalie Valentine Hanot overleden

Dinsdag 24 september 2013
Tongeren - Nathalie Valentine Hanot overledenVrijdag is Nathalie Valentine Hanot overleden. Ze was 62 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwviering (om 13 uur) in de aula van het crematorium van Hasselt.

Annette Nysten overleden

Maandag 23 september 2013
Tongeren - Annette Nysten overledenDonderdag is Annette Nysten overleden, de weduwe van Eddy Detroye. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de Basiliek. Morgen om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Tongeren - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.

Elly Simons overleden

Donderdag 19 september 2013
Tongeren - Elly Simons overledenVorige zondag is Elly Simons overleden, de weduwe van Georges Nysten. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt haar urne bijgezet op de begraafplaats van Berg na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de Kapel van De Kleine Kasteeltjes.
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Maurice Houbrix overleden

Donderdag 19 september 2013
Tongeren - Maurice Houbrix overledenMaandag is Maurice Houbrix overleden, de echtgenoot van Arnoldine Haiverlain. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Tongeren - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Tongeren - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Henri Baerten overleden

Dinsdag 10 september 2013
Tongeren - Henri Baerten overledenZaterdag is Henri Baerten overleden, de echtgenoot van Lisette Vanormelingen. Hij was 86 jaar. Het afscheid zal in alle intimiteit plaatsvinden. 

Joseph Wathiong overleden

Zaterdag 7 september 2013
Tongeren - Joseph Wathiong overledenOp donderdag 29 augustus is Joseph Wathiong overleden, de echtgenoot van Marianna Gomolka. Hij was 79 jaar. Naar zijn wens heeft het afscheid in alle intimiteit plaatsgevonden.

Maria Muziek overleden

Donderdag 5 september 2013
Tongeren - Maria Muziek overledenMaandag is Maria Muziek overleden, de weduwe van Romain Ze was 94 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lauw. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen