Het overige nieuws

Luc Brone overleden

Woensdag 31 december 2014
Tongeren - Luc Brone overledenIn Leuven is maandag Luc Brone overleden, de echtgenoot van Anita Meers. Hij was 65 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (10.30 uur) in de basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maurice Slechten overleden

Woensdag 31 december 2014
Tongeren - Maurice Slechten overledenZaterdag is Maurice Slechten overleden, de echtgenoot van Josée Franssen. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst zal zaterdag om 10.30 uur plaatsvinden in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marc Vander Linden overleden

Zaterdag 27 december 2014
Tongeren - Marc Vander Linden overledenZaterdag 20 december is Marc Vander Linden overleden, de echtgenoot van Gilberte Dutranoix. Hij was 77 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Ere-burgemeester Férir overleden

Vrijdag 26 december 2014
Tongeren - Ere-burgemeester Férir overledenVandaag is oud-burgemeester Jean Férir overleden in het Jessaziekenhuis in Hasselt. Hij was 87 jaar. Férir leidde voor de sp.a de stad van 1972 tot 1977 en van 1983 tot 1987. Van 1968 tot 1977 zetelde hij in de Kamer. Van 1977 tot 1985 maakte hij deel uit van de Senaat.

Nonk Driesen overleden

Woensdag 24 december 2014
Tongeren - Nonk Driesen overledenVrijdag is Nonk Driesen overleden. Hij was 84 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Sylvain Schoubben overleden

Woensdag 24 december 2014
Tongeren - Sylvain Schoubben overledenZaterdag is Sylvain Schoubben overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Strouwen. Hij was 77 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 12 uur) in de kerk van Piringen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jef Carolus overleden

Maandag 22 december 2014
Tongeren - Jef Carolus overledenIn Tongeren is vrijdag Jef Carolus overleden, de echtgenoot van Gerda Neven. Hij was 62 jaar. De uitvaartdienst zal woensdag om 10.30 uur plaatsvinden in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

Hendrica Habex overleden

Woensdag 17 december 2014
Tongeren - Hendrica Habex overledenDonderdag is Hendrica Habex overleden, de weduwe van Constant Jacobs. Ze was 102 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de OLV Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Alain Vetcour overleden

Maandag 15 december 2014
Tongeren - Alain Vetcour overledenDonderdag is Alain Vetcour overleden, de echtgenoot van Delphine Delpire. Hij was 75 jaar. Woensdag worden zijn assen verstrooid na een afscheidsdienst (om 14 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn:
Tongeren-Oost: toegang Sita; toegang Bose; toegang Sportoase (Viséweg).
Tongeren Overhaem: toegang garage Boden Luikersteenweg; toegang aan Syntra Neremweg.

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Tongeren - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Léonne Déom overleden

Zaterdag 6 december 2014
Tongeren - Léonne Déom overledenMaandag is Léonne Déom overleden, de weduwe van Albrecht Dejaegher. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. 

Marie-Thérèse Louwagie overleden

Zaterdag 6 december 2014
Dinderdag is Marie-Thérèse Louwagie overleden, de weduwe van Henri Lox. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk Sint-Gillis. Woensdag om 19u is er daar een gebedswake.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Cecilia Vandenzavel overleden

Vrijdag 5 december 2014
Tongeren - Cecilia Vandenzavel overledenOp dinsdag 25 december is Cecilia (Boboke) Vandenzavel overleden, de weduwe van Gaston Vandersmissen. Ze was 98 jaar. Het afscheid heeft volgens haar wens in alle intimiteit plaatsgevonden.
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Raddoux overleden

Woensdag 3 december 2014
Tongeren - Leon Raddoux overledenVrijdag is Leon Raddoux overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Bogaerts. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in alle intimiteit plaatsvinden.  
Tongeren - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen