Het overige nieuws

Tongeren - Let op gordel, geen gsm-gebruik in autoVanaf maandag tot en met 7 april gaan de Limburgse politiezones extra aandacht schenken aan het gebruik van een gsm aan het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Dat meldt gouverneur Herman Reynders.

Huurderssyndicaat boos op minister

Dinsdag 25 februari 2014
Het Limburgs Huurderssyndicaat is boos omdat minister Freya Vandenbossche (sp.a) deze week besliste om de huursubsidie voor de laagste inkomens te verlagen naar een vast basistarief van 120 euro. Dat betekent 110 euro minder per maand voor een alleenstaande met leefloon.
Een huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte of onaangepaste huurwoning naar een goede aangepaste woning. Het Huurderssyndicaat pleit ervoor om het (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Vroman overleden

Zondag 23 februari 2014
'Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen
en herhaal ze honderd malen
alle malen zal ik wenen...'


Dat komt uit "Vrede", een van de bekendste gedichten van Leo Vroman. De Nederlandse dichter is gisterochtend overleden in Fort Worth, in de VS, waar hij al lang woonde. Vroman wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters. Hij werd 98 jaar.

Overspel en toch onderhoudsgeld?

Vrijdag 21 februari 2014
Tribunaliteiten
Vaak is de oorzaak het gevolg van een gevolg. Dat moet ons hoogste rechtscollege, het hof van cassatie, ook hebben gedacht toen het op 21 oktober 2011 oordeelde dat, als een echtgeno(o)t(e) "een zware fout" maakt, hij of zij niet automatisch alle rechten verliest op een onderhoudsgeld na echtscheiding. Van belang is na te gaan of een zware fout van de andere echtgenoot niet de echte oorzaak is van de "ontwrichting" van het huwelijk. De uitspraak van het hof van cassatie maakt dat bij processen over onderhoudsgeld (…) Het hele nieuwsbericht

Edith Sukowski overleden

Donderdag 20 februari 2014
Zondag is Edith Sukowski overleden, de weduwe van Frans Kowalski. Ze was 94 jaar. Vandaag wordt ze gecremeerd, waarna de urne in familiekring zal bijgezet worden op het kerkhof van Oud-Vucht in Maasmechelen.

Elza Sneyers overleden

Donderdag 20 februari 2014
Tongeren - Elza Sneyers overledenVrijdag is Elza Sneyers overleden, de weduwe van Jean Lux. Ze was 86 jaar. Donderdag om 10.30 uur is er een afscheidsplechtigheid in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Jeaninne Peters overleden

Donderdag 20 februari 2014
Tongeren - Jeaninne Peters overledenWoensdag is Jeaninne Peters overleden, de echtgenote van Georges Blanckaert. Ze was 78 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Paspoel. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Joël Van Haeren overleden

Donderdag 13 februari 2014
Tongeren - Joël Van Haeren overledenMaandag is Joël Van Haeren overleden, de echtgenoot van Germaine Jacobs. Hij was 85 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de basiliek.

Lutgarde Grégoire overleden

Dinsdag 11 februari 2014
Tongeren - Lutgarde Grégoire overledenDonderdag is Lutgarde Grégoire overleden, de weduwe van Felix Timmermans. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Berg.

Maria Schoenaers overleden

Dinsdag 11 februari 2014
Tongeren - Maria Schoenaers overledenVrijdag is Maria Schoenaers overleden, de weduwe van Willy Lambrechts. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Wie bewaakt het bouwbudget?

Zaterdag 8 februari 2014
Tribunaliteiten
Wie plannen smeedt om te bouwen heeft het met zijn architect over het budget. De bouwheer ziet graag een zo klein mogelijk budget, niet in het minst omdat het ereloon van de architect een percentage is van het budget. Maar de bouwheer wil ook dat de architect het budget respecteert. Geen wonder dat discussies over het budget regelmatig bij de rechtbank belanden.
Zo was er in Waals-Brabant een echtpaar dat langs zijn huis een appartement wilde bouwen. Het contract met de architect sprak van een "summiere en (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

Horeca krijgt meer tijd

Vrijdag 7 februari 2014
De horeca krijgt meer tijd om zich aan te passen aan de "geregistreerde kassa". Dat zei minister van financiën Koen Geens vanmiddag in Hasselt. Er komt een langere overgangsperiode en pas vanaf 1 januari 2016 zal er gesanctioneerd worden.

Kort maar interessant (5)

Donderdag 6 februari 2014
Tongeren - Kort maar interessant (5)Zoom*** Zoals bijen zwermen de meer dan 100.000 sterren op bovenstaande foto rond het centrum van de heldere bolvormige sterrenhoop M15. Hij is een overblijfsel uit de vroege jaren van ons melkwegstelsel. M15 is gemakkelijk zichtbaar met een verrekijker, en heeft in het midden een van de dichtste concentraties van sterren, met een overvloed aan variabele sterren en pulsars. Het is een foto genomen door de Hubble-ruimtetelescoop. M15 ligt ongeveer op 35.000 lichtjaren van de aarde, in de richting van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort maar interessant (5)
Zoom

Betty Collas overleden

Donderdag 6 februari 2014
Tongeren - Betty Collas overledenDinsdag is Betty Collas overleden, de weduwe van René Watrin. Ze was 97 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Rosa Mesotten overleden

Dinsdag 4 februari 2014
Tongeren - Rosa Mesotten overledenZondag is Rosa Mesotten overleden, de echtgenote van Auguste America. Ze was 85 jaar.  

Tanske Croughs overleden

Dinsdag 4 februari 2014
Tongeren - Tanske Croughs overledenZaterdag is Tanske Croughs overleden, de weduwe van Marcel Croughs. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Neerrepen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Huismus leidt het vogeltelweekend

Zondag 2 februari 2014
Dit weekend hebben al meer dan 10.000 mensen in ruim 7500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be, maar na 200.000 getelde vogels is het nu al duidelijk dat het uitblijven van de winter voor verschuivingen heeft gezorgd in de samenstelling van het Vlaamse tuinvogelbestand. Zo zaten er volgens de voorlopige resultaten in de gemiddelde Vlaamse tuin 28 vogels. Dat is flink minder dan tijdens andere jaren (vorig jaar waren (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen