Het overige nieuws

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

Fina Malaise overleden

Donderdag 30 januari 2014
Tongeren - Fina Malaise overledenZaterdag is Fina Malaise overleden, de weduwe van Libert Gilissen en de levenspartner van Albert Smeets. Ze was 86 jaar. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgevonden. 

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Vie Henno overleden

Donderdag 23 januari 2014
Tongeren - Vie Henno overledenDinsdag is Vie Henno overleden, de weduwe van Henri Sampermans. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Sint-Lutgart.

Lucien Van de Poele overleden

Donderdag 23 januari 2014
Tongeren - Lucien Van de Poele overledenGisteren is Lucien Van de Poele overleden. Hij was 74 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Nestor Poismans overleden

Donderdag 23 januari 2014
Tongeren - Nestor Poismans overledenZondag is Nestor Poismans overleden. Hij was 75 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Jeanneke Derwael overleden

Zaterdag 18 januari 2014
Tongeren - Jeanneke Derwael overledenDonderdag is Jeanneke Derwael overleden, de weduwe van Jean Roemers. Ze was 90 jaar. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Carlos Vrancken overleden

Donderdag 16 januari 2014
Tongeren - Carlos Vrancken overledenVrijdag is Carlos Vrancken overleden, de weduwnaar van Ghislaine Simons en de vroegere levensgezel van Yolande Ghijsens Hij was 92 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Paul Linten overleden

Donderdag 16 januari 2014
Tongeren - Paul Linten overledenMaandag is Paul Linten overleden. Hij was 63 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. 

Urbain Claikens overleden

Woensdag 15 januari 2014
Tongeren - Urbain Claikens overledenZaterdag is Urbain Claikens overleden, de echtgenoot van Vicky Kellens. Hij was 62 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Maurice Croughs overleden

Maandag 13 januari 2014
Tongeren - Maurice Croughs overledenDonderdag is Maurice Croughs overleden, de echtgenoot van Irène Borghs. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Dinsdag om 18 uur is er daar een gebedswake.
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

Josette Leonard overleden

Zaterdag 11 januari 2014
Tongeren - Josette Leonard overledenDonderdag is Josette Leonard overleden, de weduwe van Jean Van Hove. Ze was 87 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Dimitrios Plaras overleden

Zaterdag 11 januari 2014
Woensdag is Dimitrios Plaras overleden, de echtgenoot van Soultana Papadopoulou. Hij was 78 jaar.

Jef Deraedt overleden

Donderdag 9 januari 2014
Tongeren - Jef Deraedt overledenMaandag is Jef Deraedt overleden. Hij was 69 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Jef Panis overleden

Woensdag 8 januari 2014
Tongeren - Jef Panis overledenZaterdag is Jef Panis overleden, de weduwnaar van Barbara Geurts. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Lutgart. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Georgette Thijs overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Tongeren - Georgette Thijs overledenZaterdag is Georgette Thijs overleden, de echtgenote van Jean Frederix. Ze was 73 jaar. Donderdag om 14 uur is er een afscheidsdienst on de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Vera Thonnon overleden

Zaterdag 4 januari 2014
Tongeren - Vera Thonnon overledenDinsdag is Vera Thonnon overleden, de echtgenote van André Ottenburgs. Ze was 72 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Nerem. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Tongeren - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen