Het overige nieuws

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Tongeren - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
De Vlaamse regering heeft vandaag een selectie gemaakt van de gemeenten waar tussen nu en 2020 regionale steun aan grote bedrijven kan gegeven worden. Meer dan de helft van de gemeenten op de regionale steunkaart ligt in Limburg. Ook Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren zijn er bij. Bij de selectie van de gemeenten werd rekening gehouden met de werkloosheidsgraad en het gemiddelde inkomen. De zogenaamde regionale steunkaart moet nu nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.

Jean Frederix overleden

Donderdag 13 maart 2014
Tongeren - Jean Frederix overledenDinsdag is Jean Frederix overleden, de weduwnaar van Georgette Thijs. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.

Herman Croughs overleden

Woensdag 12 maart 2014
Tongeren - Herman Croughs overledenMaandag is Herman Croughs overleden, de echtgenoot van Gusta Hansen. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd. De afscheidsdienst zal om 11 uur plaatsvinden in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Tongeren - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Vanroy overleden

Vrijdag 7 maart 2014
Tongeren - Louis Vanroy overledenMaandag is Louis Vanroy overleden. Hij was 80 jaar. Morgen om 10.30u is er een afscheidsdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen. De as-uitstrooiing zal in beperkte kring plaatsvinden.

Maria Tomsin overleden

Woensdag 5 maart 2014
Tongeren - Maria Tomsin overledenMaandag is Maria Tomsin overleden, de weduwe van Maurice Ernes. Ze was 91 jaar. Vrijdag om 14 uur is er een afscheidsdienst in de aula van Uitvaartzorg Driesen en donderdag om 19 uur een gebedswake in de kerk van Sint-Pieter in Lauw.

Alain Vaes overleden

Dinsdag 4 maart 2014
Tongeren - Alain Vaes overledenDonderdag is Alain Vaes overleden, de weduwnaar van Lydia Baeten. Hij was 64 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30 uur) in de aula van Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Streignart overleden

Zaterdag 1 maart 2014
Tongeren - Jean Streignart overledenZondag is Jean Streignart overleden, de echtgenoot van Anita Vanhaeren. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid heeft in alle intimiteit plaatsgevonden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen