Het overige nieuws

Jean Vanvinckenroye overleden

Zaterdag 31 mei 2014
Tongeren - Jean Vanvinckenroye overledenWoensdag is Jean Vanvinckenroye overleden, de echtgenoot van Louisa Delbrouck. Hij was 85 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. DInsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Albert Houba overleden

Zaterdag 31 mei 2014
Tongeren - Albert Houba overledenDonderdag is Albert Houba overleden, de echtgenoot van Margaretha Eymael. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Kort maar interessant (7)

Vrijdag 30 mei 2014
* Een inwoner van het Nederlandse Spijkenisse heeft aan een Eindhovense taxidermist gevraagd, een lamp te maken van het been dat hij moet laten amputeren. Dat meldde het AD vandaag. De taxidermist heeft nog niet toegezegd: hij wil eerst weten of het juridisch kan. De klant vindt dat hij met zijn been mag doen wat hij wil; en hij wil niet dat het na amputatie gezien wordt als "medisch restafval". En voor het overige: "Een lamp heeft toch ook een voet?"
* Vandaag gelezen: na Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoed u voor vreemde honden

Vrijdag 30 mei 2014
Tribunaliteiten
Sommigen beweren dat de hond het huisdier is met de minste mensenkennis. Maar wat weten wíj van honden? Bijten blaffende honden niet? Of nóg niet? Of zijn het alleen bijtende honden die niet blaffen? En is het waar dat een hond lacht met zijn staart?
Onlangs liet het hof van beroep van Gent blijken dat zelfs een goedbedoelende hondenvriend moet beseffen dat een onbekende hond op straat mogelijk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.
De hond in kwestie was uitgebroken en liep los op (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zoekt voetbalpubliek

Woensdag 28 mei 2014
Bij Sporza is men nog op zoek naar publiek voor de WK-uitzendingen. Op de terreinen van de VRT (Reyerslaan in Brussel) wordt momenteel een voetbaldorp in open lucht opgebouwd waar Maarten Vangramberen en Karl Vannieuwkerke + hun vaste gasten (denk aan Boskamp, Mulder, De Vlieger, Degryse, …) de wedstrijden volgen en ook publiek ontvangen. Er zijn wedstrijden om 18u (60 mensen publiek, buiten bij behoorlijk weer) en om 20.30u (120 mensen publiek, binnen).
Momenteel is er nog plaats:
- in juni op 18, 20, 21 (Duitsers gezocht...), 24, 25, 27 (voor echte voetbalfans = geen wedstrijddag, puur overzicht van gespeelde wedstrijden), 28, 29 juni;
- in juli op 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13 juli.
Geïnteresseerd? Dan kunt u mailen naar WK2014[!]sporza.be. Wel dit nog: de matchen met de Rode Duivels zitten helaas al vol...

Etienne Dirix overleden

Woensdag 28 mei 2014
Dinsdag is Etienne Dirix overleden. Hij was 65 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek.
Tongeren - Marina Desimpelaere overledenZaterdag is Marina Desimpelaere overleden, de weduwe van Jos Thijsen. Ze was 56 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Werm. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lisa Liket overleden

Donderdag 22 mei 2014
Tongeren - Lisa Liket overledenMaandag is Lisa Liket overleden, de weduwe van Corny Nelissen. Ze was 94 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jan.

Fons Vanmunster overleden

Donderdag 22 mei 2014
Tongeren - Fons Vanmunster overledenDinsdag is Fons Vanmunster overleden, de echtgenoot van Anna Hanno. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Gillis. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tribunaliteiten
Volgens een krantenbericht gaf een islamitische rechtbank een man gelijk die zijn vrouw via SMS meldde dat hij haar niet meer als zijn echtgenote zag. Waar of niet waar, maar wat is een SMS nu eigenlijk waard voor de Belgische rechtbank?
Onlangs stelde het hof van beroep van Antwerpen de zaken op scherp.  Aanleiding was een ruzie tussen twee ex-partners. De ene eiste 27.000 euro terug die zij had voorgeschoten  voor de aanleg van een tuin en zwembad. Maar haar partner zei dat de gelden waren besteed (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Vandenrul overleden

Woensdag 14 mei 2014
Tongeren - Tony Vandenrul overledenDonderdag is Tony Vandenrul overleden, de echtgenoot van Francine Dedroog. Hij was 92 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Basiliek. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een mooie Moederdag!

Zondag 11 mei 2014
Tongeren - Een mooie Moederdag!ZoomOnze allerbeste wensen voor een fijne Moederdag aan alle moeders! (Foto Pierre Rutten)

Even opletten

Donderdag 8 mei 2014
Wie sinds maart jl. een nieuwe elektronische identiteitskaart heeft en ze wil gebruiken voor EID-toepassingen (zoals Tax On Web), moet de recentste software voor de kaartlezer installeren. Zoniet werkt de kaart niet. De nieuwe software staat achter deze link.

Félicien Mergeay overleden

Donderdag 8 mei 2014
Tongeren - Félicien Mergeay overledenMaandag is Félicien Mergeay overleden, de weduwnaar van Jenny Staf. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de Basiliek.

Een zeilende vlinder

Dinsdag 6 mei 2014
Tongeren - Een zeilende vlinderZoomOnze collega's in Heusden-Zolder publiceerden vandaag een foto van een koningspage - de eerste keer dat die op een pagina van de Internetgazet verschijnt. De koningspage leeft normaal in het gebied van de Middellandse Zee en komt slechts als zeldzame dwaalgast naar onze streken. Hij heeft iets bleker geel en een andere tekening in vergelijking met de koninginnenpage. Volgens Wikipedia valt de koningspage op door zijn "zeilende manier van vliegen". (Foto Marcel Peeters)

Morgen 'autoluwe schooldag'

Dinsdag 6 mei 2014
Morgen/woensdag organiseert de provincie de jaarlijkse autoluwe schooldag, zowat het hoogtepunt van de vele activiteiten deze maand rond veilig en duurzaam schoolverkeer. Leerkrachten, leerlingen en hun (groot)ouders worden ertoe aangezet om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de bus naar school te gaan, en in de scholen kan extra aandacht besteed worden aan verkeersveiligheid. De provincie lanceert morgen ook het nieuwe spel 'Safe to cycle' over veilig fietsen op de openbare weg.
Tribunaliteiten
Van een arts mag u niet verwachten dat hij u geneest. Wel dat hij u verzorgt zoals een normale arts dit zou doen gezien de stand van de wetenschap.
Maar, wie naar een esthetisch chirurg stapt spiegelt zich vaak zichtbare en tastbare resultaten voor.  Mag hij of zij daar op rekenen? Uitspraken van rechtbanken over esthetische chirurgie zijn schaars. Toch boog het hof van beroep van Gent zich recent over een dame die een borstlifting liet uitvoeren aan beide borsten. Volgens de dame was de afspraak dat de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen