Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Tongeren - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Tongeren - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Gunter Vanbrabant overleden

Zaterdag 29 augustus 2015
Tongeren - Gunter Vanbrabant overledenDonderdag is Gunter Vanbrabant overleden, de echtgenoot van Anja Verstappen. Hij was 45 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren.

Jean Verdin overleden

Vrijdag 28 augustus 2015
Tongeren - Jean Verdin overledenGisteren is Jean Verdin overleden, de echtgenoot van Frida Janssens. Hij was 74 jaar. De afscheidsdienst vindt  zaterdag om 13.30 uur plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Lina Roemers overleden

Donderdag 27 augustus 2015
Tongeren - Lina Roemers overledenVandaag is Lina Roemers overleden, de weduwe van Robert Straetemans. Zij was 90 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de Sint-Maternuskerk.  Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Maria Dusaer overleden

Donderdag 27 augustus 2015
Tongeren - Maria Dusaer overledenGisteren is Maria Dusaer overleden, de echtgenote van Joseph Driesen. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag van 19 tot 20 uur is er gelegenheid tot het groeten van de urne in uitvaartcentrum Debay.

Marie Indeherberg overleden

Donderdag 27 augustus 2015
Dinsdag is Marie Indeherberg overleden. Zij was 67 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Willy Erkens overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Tongeren - Willy Erkens overledenIn het ziekenhuis in Genk is donderdag Willy Erkens overleden, de echtgenoot van Marie-José Verbeelen. Hij was 68 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de Sint-Jozefkerk in Tongeren.

Guillaume Lenaerts overleden

Maandag 24 augustus 2015
Tongeren - Guillaume Lenaerts overledenIn WZC De Motten is vandaag Guillaume Lenaerts overleden, de echtgenoot van Elisa Coenegrachts. Hij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag om 10.30 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Bertha Poismans overleden

Zaterdag 22 augustus 2015
Tongeren - Bertha Poismans overledenGisteren is Bertha Poismans overleden, de weduwe van Armand Poismans. Zij was 89 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 12.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Georgette Hex overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Tongeren - Georgette Hex overledenGisteren is Georgette Hex overleden, de echtgenote van Manni Leroi. Zij was 70 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Hubert Ernots overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Tongeren - Hubert Ernots overledenGisteren is Hubert Ernots overleden, de echtgenoot van Josette Lambrix. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Tongeren - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Maria Schoutende overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Tongeren - Maria Schoutende overledenZondag is Maria Schoutende overleden, de weduwe van Georges Leus. Zij was 91 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Tongeren - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Maria Snellinx overleden

Vrijdag 14 augustus 2015
Dinsdag is de uit Tongeren afkomstige Maria Snellinx overleden, de weduwe van René Noppen. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van begrafenissen Pues in Winksele-Delle.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Tongeren - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Frans Schraepen overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Tongeren - Frans Schraepen overledenGisteren is Frans Schraepen overleden, de echtgenoot van Maria Hanssen. Hij was 91 jaar. De afscheidsdienst vindt plaats in alle intimiteit. Zondag 11 oktober om 10.30 uur is er een herdenkingsdienst in de kerk van Henis.

Louise Nys overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Tongeren - Louise Nys overledenGisteren is Louise Nys overleden, de weduwe van Marcel Vanhaeren.  Zij was 96 jaar en wordt vrijdag begraven op de begraafplaats van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Tongeren - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)

Marcel Proost overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Tongeren - Marcel Proost overledenZondag is Marcel Proost overleden, de echtgenoot van Marguerite Breuer. Hij was 83 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Georgette Detollenaere overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Vrijdag is Georgette Detollenaere overleden, de weduwe van Victor Valkeners. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Mady Fréson overleden

Dinsdag 11 augustus 2015
Tongeren - Mady Fréson overledenDonderdag is Mady (Madeleine) Fréson overleden, de weduwe van Michel Wampers. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Mal. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Raymond Luyten overleden

Maandag 10 augustus 2015
Tongeren - Raymond Luyten overledenZaterdag is Raymond Luyten in Tongeren overleden, de levenspartner van Josepha Vanschoenwinkel. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit.

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Pia Sarda overleden

Maandag 10 augustus 2015
Donderdag is Mia Pia Sarda overleden, de echtgenote van Paul Vinkeroye. Zij was 76 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Tongeren - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

Antoine Wilmans overleden

Donderdag 6 augustus 2015
Tongeren - Antoine Wilmans overledenGisteren is Antoine Wilmans overleden, de weduwnaar van Henriette Hermans. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lambertine Dumortier overleden

Donderdag 6 augustus 2015
Gisteren is Lambertine Dumortier overleden, de echtgenote van Armand Musiek. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Elisabeth Denys overleden

Dinsdag 4 augustus 2015
Tongeren - Elisabeth Denys overledenZondag is Elisabeth 'Betty' Denys overleden, de echtgenote van Walter Temmerman. Zij was 53 jaar. De afscheidsdienst vindt donderdag (15 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Tongeren - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Tongeren - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop