Het overige nieuws

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Tongeren - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Germaine Jacobs overleden

Donderdag 30 juli 2015
Tongeren - Germaine Jacobs overledenGisteren is in het AZ Vesalius Germaine Jacobs overleden, de weduwe van Joël Van Haeren. Zij was 84 jaar. De crematie vindt in alle intimiteit plaats.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Tongeren - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Tongeren - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)

Guido Daenen overleden

Dinsdag 28 juli 2015
Tongeren - Guido Daenen overledenZondag is Guido Daenen overleden, de echtgenoot van Lisiane Molenaers. Hij was 67 jaar. De uitvaart vindt in besloten familiekring plaats. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de O.L.Vrouw-basiliek.
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Tongeren - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Tongeren - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...

Mathilde Vermaercke overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Tongeren - Mathilde Vermaercke overledenGisteren is Mathilde Vermaercke overleden, de weduwe van Gerard Dessers. Zij was 93 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart.

Johanna Somers overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Tongeren - Johanna Somers overledenWoensdag is Johanna 'Jeanne' Somers overleden, de weduwe van Théophile Christiaens. Zij was 97 jaar en wordt woensdag begraven op de begraafplaats van Tongeren-Berg na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Sluizen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Stef Derzelle overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Zaterdag is Stef Derzelle overleden. Hij was 19 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Fransen overleden

Donderdag 23 juli 2015
Tongeren - Anna Fransen overledenMaandag is Anna Fransen overleden, de echtgenote van Marcel Decelle. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Tongeren - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Noël Staf overleden

Woensdag 22 juli 2015
Tongeren - Noël Staf overledenMaandag is Arnold 'Noël' Staf overleden, de weduwnaar van Joséphine Stas. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit.

Carla Lousbergh overleden

Woensdag 22 juli 2015
Tongeren - Carla Lousbergh overledenZaterdag is Carla Lousbergh overleden, de echtgenote van Raymond Schouteden. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de OLV-basiliek.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.

Albert Ruiters overleden

Maandag 20 juli 2015
Tongeren - Albert Ruiters overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Albert Ruiters overleden, de weduwnaar van Lydia Roefflaer en de levensgezel van Marleen Bergmans. Hij was 76 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus.

Simonne Kempeneers overleden

Maandag 20 juli 2015
Tongeren - Simonne Kempeneers overledenGisteren is Simonne Kempeneers overleden, de weduwe van Albert Bierwerts. Zij was 99 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats.

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Tongeren - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

Margo Houbrix overleden

Vrijdag 17 juli 2015
Dinsdag is Margo Houbrix overleden, de weduwe van Joseph Smulders en van Henri Paulussen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Yolande Stas overleden

Donderdag 16 juli 2015
Tongeren - Yolande Stas overledenGisteren is Yolande Stas overleden, de weduwe van Roger Horman. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Jef Schroeders overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Zaterdag is Jef Schroeders overleden, de weduwnaar van Irma Vanhove. Hij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Jeanne Nijs (104) overleden

Maandag 13 juli 2015
Tongeren - Jeanne Nijs (104) overledenVandaag is Jeanne Nijs (104) overleden, de weduwe van Hubert Rochus. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Gilliskerk. Zij was de oudste inwoner van de Ambiorixstad.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Julia Poosen overleden

Zaterdag 11 juli 2015
Tongeren - Julia Poosen overledenWoensdag is Julia Poosen overleden, de weduwe van Jean-Baptiste Boulogne. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

Shaun Cooper overleden

Zaterdag 11 juli 2015
Tongeren - Shaun Cooper overledenDonderdag is Shaun Cooper overleden, de echtgenoot van Marcella Simons. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.
De uitvaarliturgie van de dinsdag in Zwitserland verongelukte voetballer Jules Verdin vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Hij was 19 jaar.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jef Diels overleden

Dinsdag 7 juli 2015
Tongeren - Jef Diels overledenGisteren is Jef Diels overleden, de echtgenoot van Santina Ferrari. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Antoinette Loncke overleden

Maandag 6 juli 2015
Tongeren - Antoinette Loncke overledenZaterdag is Antoinete 'Netteke' Loncke overleden. Zij was 80 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk Sint-Gillis in Tongeren.

Leonce Hoegars overleden

Donderdag 2 juli 2015
Tongeren - Leonce Hoegars overledenGisteren is Leonce Hoegars overleden, de weduwe van Fernand Louwet. Zij was 95 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.

Henri Fidlers overleden

Woensdag 1 juli 2015
Tongeren - Henri Fidlers overledenGisteren is Henri Fidlers overleden, de weduwnaar van Monique Docx. Hij was 74 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Paspoel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen