Het overige nieuws

Tongeren - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.

Maria Neyrinck overleden

Vrijdag 29 mei 2015
In Tongeren is op 20 mei Maria Neyrinck overleden, de weduwe van Arthur Demeyer. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Arsène Baerten overleden

Vrijdag 29 mei 2015
Tongeren - Arsène Baerten overledenDinsdag is Arsène Baerten overleden. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Wilma Willems overleden

Donderdag 28 mei 2015
Tongeren - Wilma Willems overledenDinsdag is Wilma Willems overleden. Zij was 65 jaar en hogepriesteres van de Tongerse heksenkring Cavalon. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay in Tongeren.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Tongeren - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

Thérèse Smolders overleden

Woensdag 27 mei 2015
Tongeren - Thérèse Smolders overledenZondag is Thérèse Smolders overleden, de levensgezel van Eddy Meuwes. Zij was 61 jaar. Zaterdag van 14 tot 15 uur is er gelegenheid tot groeten van de urne bij uitvaartzorg Driesen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vic Neesen overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Tongeren - Vic Neesen overledenIn het AZ Sint-Vesalius is zaterdag Vic Neesen overleden, de weduwnaar van Alice Michiels. Hij was 90 jaar en onder meer ere-directeur-generaal van de G.O.M-Limburg en directeur van de Limburgse Economische Raad. Hij wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Tongeren - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

Jeanne Cuyx overleden

Zaterdag 23 mei 2015
Tongeren - Jeanne Cuyx overledenIn het AZ Vesalius is gisteren Jeanne Cuyx overleden, de weduwe van Roger Schreurs. Ze was 90 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Alberts overleden

Woensdag 20 mei 2015
Tongeren - Henri Alberts overledenGisteren is Henri Alberts overleden, de echtgenoot van Françoise Plugers. Hij was 76 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren.
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht presenteert later dit jaar onder de titel CERAMIX een blockbuster-tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars. Van 16 oktober 2015 tot en met 5 februari 2016 toont het museum een selectie van meer dan 200 topstukken uit internationale museum- en particuliere collecties. Het gaat om een eigenzinnige selectie, samengesteld door de gastconservatoren Camille Morineau en Lucia Pesapane, met werken van meer dan 100 kunstenaars (…) Het hele nieuwsbericht

Victor Colson overleden

Dinsdag 19 mei 2015
Tongeren - Victor Colson overledenZaterdag is Victor Colson overleden, de echtgenoot van Mariette Maurissen. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in alle intimiteit plaats.

Maria Daenen overleden

Dinsdag 19 mei 2015
Woensdag is Maria Daenen overleden, de weduwe van Prosper Thiernesse. Zij was 91 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Overrepen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.

Emelie Debrus overleden

Maandag 18 mei 2015
Tongeren - Emelie Debrus overledenGisteren is Emelie Josée Debrus overleden, de weduwe van Joseph Verdin. Zij was 77 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diest-Heur. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Victa Delvaux overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Woensdag is Victa Delvaux overleden, de weduwe van Gaspard Toppet. Ze was 73 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Rina Dupain overleden

Vrijdag 15 mei 2015
Tongeren - Rina Dupain overledenGisteren is Rina Dupain overleden, de echtgenote van Jef Scheepers. Zij was 73 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de basiliek. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Geen afvalophaling morgen

Woensdag 13 mei 2015
Morgen/donderdag is het Hemelvaartsdag, een officiële feestdag. Dan vervalt de huis-aan-huisinzameling van afval. De ophaalronde wordt ingehaald op zaterdag 16 mei.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Zoom

Raymond Muziek overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Tongeren - Raymond Muziek overledenIn Tongeren is zondag Raymond Muziek overleden, de echtgenoot van Josepha Poismans. Hij was 87 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen.

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Tongeren - Catharina  Maurissen overledenIn WZC Sint-Franciscus 'Het Anker' is zaterdag Catharina 'Rosa' Maurissen overleden, de weduwe van Pierre Peumans. Ze was 91 jaar en wordt zaterdag begraven in het familiegraf op de begraafplaats van Berg na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart.

Danny Rigo overleden

Maandag 11 mei 2015
Tongeren - Danny Rigo overledenIn Tongeren is woensdag Danny Rigo overleden, de partner van Sandra Swijsen. Hij was 55 jaar. De uitvaart vond in besloten familiekring plaats.
Tongeren - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.
Tongeren - Maandag afscheid van verongelukte arbeiderDe afscheidsplechtigheid van Dirk Bex, de 46-jarige arbeider die dinsdagnacht omkwam bij een val van een vrachtwagen bij het bedrijf Isola Belgium in Tongeren, vindt maandag om 10 uur plaats in de aula van crematorium in Hasselt. 

Joseph Rigo overleden

Donderdag 7 mei 2015
Tongeren - Joseph Rigo overledenDinsdag is Joseph Rigo overleden, de echtgenoot van Georgette Boosten. Hij was 75 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van uitvaartcentrum Debay. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Lutgart.

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.

Louis Bertrand overleden

Dinsdag 5 mei 2015
In Tongeren is vrijdag Louis Bertrand overleden, de echtgenoot van Juliette Pans. Hij was 94 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Robert Champagne overleden

Maandag 4 mei 2015
Tongeren - Robert Champagne overledenIn Tongeren is donderdag Robert Champagne overleden, de echtgenoot van Chantal Voesen. Hij was 64 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaarliturgie (10.30 uur) in de Sint-Gilliskerk in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Tongeren - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.

Lisa Vanseer overleden

Zaterdag 2 mei 2015
Tongeren - Lisa Vanseer overledenIn Hasselt is woensdag Lisa Vanseer overleden, de weduwe van Jean Maes. Zij was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Onze Lieve Vrouwbasiliek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop