Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Tongeren - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Nadine Parent overleden

Woensdag 31 augustus 2016
Maandag is Nadine Parent overleden. Zij was 61 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Nieuwe bvba: Smart Trash Can

Woensdag 31 augustus 2016
Christophe en David Jadoulle, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Smart Trash Can opgericht met zetela aan de Romeinse Kassei in Tongeren en met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer de aan- en verkoop, leasing, productie, installatie, beheer en verhuur van afvalverwerkende installaties.

Aloïs Van de Poel overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Tongeren - Aloïs Van de Poel overledenZondag is Aloïs Van de Poel overleden, de weduwnaar van Gitta Proesmans. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij uitvaartzorg Driesen.

Alda Driesen overleden

Dinsdag 30 augustus 2016
Tongeren - Alda Driesen overledenZaterdag is Alda Driesen overleden, de weduwe van Henri Jaspers. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Fietscursus voor volwassenen

Maandag 29 augustus 2016
Het is nooit te laat om te leren fietsen. Dinsdag 6 september start een nieuwe fietscursus voor volwassenen. Meer info en inschrijvingen via Sociaal huis De Semper, Dijk 124 tel. 012 45 92 50 .
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gustaaf Rouffart overleden

Maandag 29 augustus 2016
Tongeren - Gustaaf Rouffart overledenZaterdag is Gustaaf Rouffart overleden, de weduwnaar van Julia Vanlessen. Hij was 82 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Tongeren - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Jeeke Heens overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Dinsdag is Jeeke Heens overleden, de echtgenote van Martin Bils. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan. Begroetingsmoment:  maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Jean Gommers overleden

Donderdag 25 augustus 2016
Tongeren - Jean Gommers overledenDinsdag overleed Jean Gommers, de weduwe van Lisette Raskin. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30, uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Mulken viert Sint-Gillis

Woensdag 24 augustus 2016
Tongeren - Mulken viert Sint-GillisZoomIn Mulken begint zondag de jaarlijkse noveen ter ere van Sint-Gillis met twee eucharistievieringen (8.30 en 10 uur) in de kerk aan de Hasseltsesteenweg. De hele dag kan je daar de zegen van Sint-Gillis ontvangen. Om 15 u. is er een boekentassenwijding in de kerk. Om 17 uur is er lof. Van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 5 september is er een eucharistieviering om 10 uur in de kapel. Daar is ook lof om 17 uur. Maandag 5 september (14 uur) wordt de noveen van Sint-Gillis afgesloten in de kapel.
Sint-Gillis leefde in de zevende eeuw in het zuiden van Frankrijk, eerst als kluizenaar, daarna als abt van een klooster. Hij is de beschermheilige van de kinderen.

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Tongeren - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

Gerard Stas overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Tongeren - Gerard Stas overledenGisteren is Gerard Stas overleden, de weduwnaar van Josee Martens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kapel van Ketsingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij uitvaartzorg Driesen.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Jeral overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Tongeren - Madeleine Jeral overledenZaterdag overleed Madeleine Jeral, de weduwe van Jean Leduc. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Tongeren - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Tongeren - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.
In het Franse Bourbon-Lancy loopt tot half september een internationale fototentoonstelling met werk van 350 fotografen waaronder drie portretfoto's van de Tongerse fotostudio Daenen. De foto's zijn geëxposeerd in straten en parken en op pleinen.

Jos Molenaers overleden

Vrijdag 19 augustus 2016
Op 3 augustus overleed Jos Molenaers. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus.

Elise Smolders overleden

Vrijdag 19 augustus 2016
Tongeren - Elise Smolders overledenWoensdag is Elise Smolders overleden, de weduwe van Jean Sypels. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in alle intimiteit plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Simone Kellens overleden

Woensdag 17 augustus 2016
Tongeren - Simone Kellens overledenMaandag is Simone Kellens overleden, de weduwe van Georges Ernots. Zij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koninksem. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot begroeting  bij uitvaartzorg Driesen.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Irène Destexhe overleden

Woensdag 17 augustus 2016
Tongeren - Irène Destexhe overledenZondag is Irène Destexhe overleden, de echtgenote van Guido Ghysens. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (18 ujur) is er een avondwake in uitvaartcentrum Debay waarna gelegenheid tot groeten.

Paula Ramaekers overleden

Woensdag 17 augustus 2016
Tongeren - Paula Ramaekers overledenVrijdag is Paula Ramaekers overleden, de weduwe van Gustin Palmaers. Zij was 88 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag (19-20,uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wijziging dienstregeling De Lijn

Dinsdag 16 augustus 2016
Op 1 september optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt, onder andere. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg.
23a Sint-Truiden - Tongeren
Op schooldagen zal rit 5, vertrek aan halte Sint-Truiden - station om 6.55 uur 7 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 6.48 uur.
Op schooldagen, niet vrijdag, zal rit 46, vertrek aan halte Tongeren - station om 16.10 uur 5 minuten later vertrekken. Dat is dus om 16.15 (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Steukers overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Gisteren is Maria Steukers overleden, de weduwe van Jean Charlier. Zij was 78 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jef Gielen overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Zondag is Jef Gielen overleden, de echtgenoot van Maggy Jans. Hij was 80 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Jozefkerk in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Robert Biesmans overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Tongeren - Robert Biesmans overledenOp 8 augustus overleed in WZC Aurora in Tongeren Robert Biesmans, de weduwnaar van Jeannine Brokken. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zichen-Bolder.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Marc Latet overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Tongeren - Marc Latet overledenDonderdag overleed in Bilzen de uit Tongeren afkomstige Marc Latet. Hij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13 uur) in intieme familiekring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Marie-Thérèse Anhès overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Tongeren - Marie-Thérèse Anhès overledenDinsdag overleed in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Marie-Thérèse Anhès overleden, de weduwe van Emile This. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Marc Dupain directeur The Ppress

Vrijdag 12 augustus 2016
Met ingang van 16 augustus wordt de 55-jarige Marc Dupain uit Tongeren voorzitter van The Ppress, de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers. Hij volgt in die functie Alain Lambrechts op.

Stadsdiensten maandag gesloten

Vrijdag 12 augustus 2016

Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart). Toerisme Tongeren is wel open van 9.30 tot 17.00 uur.

Leonia Snoeckx overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Tongeren - Leonia Snoeckx overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Leonia Snoeckx overleden. Zij was 90 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Lucienne Petiels overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Tongeren - Lucienne Petiels overledenGisteren is Lucienne Petiels overleden, de weduwe van Frans Landmeters. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Marianne Delait overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Tongeren - Marianne Delait overledenGisteren is Marianne Delait overleden, de weduwe van Roby Lux. Zij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Jozef in Nieuw-Tongeren waarna gelegenheid tot groeten.

Kroningsfeesten integraal op TVL

Vrijdag 12 augustus 2016
Begin juli vonden in Tongeren de 7-jaarlijkse Kroningsfeesten plaats. Maandag 15 augustus kan je de optocht van deze editie integraal bekijken op TV Limburg. Om 10u30 is er een eerste uitzending, om 14u30 wordt deze nog eens herhaald.

Elise Vandendael overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Tongeren - Elise Vandendael overledenWoensdag is Elise Vandendael overleden, de weduwe van Jozef Delbrouck. Zij was 97 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 10 augustus 2016
Maandag 15 augustus, feest van de Tenhemelopneming van Maria, zendt VRT Radio 1 de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek in Tongeren. De viering begint om 10 uur.

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Elisabeth Smets overleden

Maandag 8 augustus 2016
Tongeren - Elisabeth Smets overledenDonderdag overleed Elisabeth Smets, de weduwe van Edmond Schoemans. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Tongeren - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Nelissen overleden

Vrijdag 5 augustus 2016
Tongeren - Willy Nelissen overledenWoensdag is Willy Nelissen overleden, de echtgenoot van Colette Crals. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).
Tongeren - 101-jarige Maria Franssen overledenGisteren is Maria Franssen overleden, de weduwe van Nol Jorissen. Zij was 101 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Marlène Kuipers overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Tongeren - Marlène Kuipers overledenDinsdag is Marlène Kuipers overleden. Zij was 61 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten familiekring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Genoelselderen waarna begroetingsmoment in uitvaartcentrum Debay.

Arthur Lafosse overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Tongeren - Arthur Lafosse overledenDinsdag is Arthur Lafosse overleden, de weduwnaar van Nini Raskin. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: vrijdag (17-19 uur)  en maandag na de avondwake bij uitvaartzorg Driesen.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Tongeren - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Maria Tans overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Tongeren - Maria Tans overledenIn Sluizen is dinsdag Maria Tans overleden, de weduwe van Pierre Ruyters. Ze was 90 jaar. De uitvaart vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Tongeren - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Jeanne Burin overleden

Woensdag 3 augustus 2016
Tongeren - Marie-Jeanne Burin overledenOp 30 juli overleed Marie-Jeanne Burin. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Tongeren - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!

Internationale boekenmarkt

Dinsdag 2 augustus 2016
Zondag 14 augustus vindt de 19de editie van de internationale boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10 tot 18 uur stellen tal van standhouders hun boeken voor aan het grote publiek.
Dat de oudste stad van het land met zijn uniek begijnhof en zijn antiekmarkt dé locatie bij uitstek is voor de boekenmarkt is duidelijk. Niet alleen het rustieke begijnhof zal het decor vormen voor dit evenement, ook de tuinen van het gerestaureerde Agnetenklooster bieden plaats aan meer dan 50 standen. Tevens zullen er (…) Het hele nieuwsbericht

Yvette Meyers overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Tongeren - Yvette Meyers overledenGisteren is Yvette Meyers overleden, de echtgenote van Hans-Jochen Wunschmann. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay

Ere-deken Servaas Geelen overleden

Dinsdag 2 augustus 2016
Tongeren - Ere-deken Servaas Geelen overledenZondag is priester Servaas Geelen overleden. Hij was 90 jaar. Op 6 mei 1945 werd hij in Luik priester gewijd en was achtereenvolgens kapelaan in Waimes en in Retinne, pastoor van Zwartberg en in de federatie Maasmechelen-Zuid en pastoor-deken van het dekenaat Maasmechelen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna begroeting in uitvaartcentrum Debay. De bijzetting van de urne op de begraafplaats van 's Gravenvoeren - zijn geboortedorp - vindt in intieme kring plaats.
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Dinneke Stas overleden

Maandag 1 augustus 2016
Vandaag is Dinneke Stas overleden, de weduwe van Jean Smellenbergh. Zij was 87 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur).

Anne Neven overleden

Maandag 1 augustus 2016
Tongeren - Anne Neven overledenVrijdag is Anne Neven overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaart vindt in besloten familiekring plaats.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen