Het overige nieuws

John Gerrard Fisher

Zaterdag 30 juli 2016
Tongeren - John Gerrard FisherWoensdag overleed John Gerrard Fisher. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgardiskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Horizon in Tongeren.

Jean Deuss overleden

Zaterdag 30 juli 2016
In Tongeren overleed op 17 juli Jean Deuss, de weduwnaar van Paula Lowette. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.

Trude Daissormont overleden

Donderdag 28 juli 2016
Tongeren - Trude Daissormont overledenGisteren is Trude Daissormont overleden, de echtgenote van Louis Rouvrois. Zij was 70 jaar en wordt woensdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Ivan Kerfs overleden

Donderdag 28 juli 2016
Tongeren - Ivan Kerfs overledenDinsdag is Ivan Kerfs overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."

Gratis nachtbussen Pukkelpop

Woensdag 27 juli 2016
Vanuit Tongeren kan je vlot met de lijnbus naar Pukkelpop in Kiewit reizen. Via de routeplanner (http://www.delijn.be/) van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken. Op vertoon van een geldig PKP16-ticket is jouw busreis vanuit Tongeren naar Kiewit trouwens helemaal gratis.
Nieuw is dat je dit naar na afloop van de festivaldag ook weer met de bus terug thuis geraakt. Festivalgangers uit Tongeren kunnen gratis gebruikmaken van deze nachtbussen. (…) Het hele nieuwsbericht

Jetje Valkeners overleden

Woensdag 27 juli 2016
Tongeren - Jetje Valkeners overledenMaandag is Jetje Valkeners overleden, de weduwe van André Nyssen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Jaspers overleden

Woensdag 27 juli 2016
Tongeren - Marie-Louise Jaspers overledenGisteren is Marie-Louise Jaspers overleden, de weduwe van Jean Diriken. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Nerem waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Etienne Schuermans overleden

Woensdag 27 juli 2016
Tongeren - Etienne Schuermans overledenZondag is Etienne Schuermans overleden, de echtgenoot van Maria Michiels. Hij was 83 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Joel Dauwe overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Tongeren - Joel Dauwe overledenVrijdag is Joel Dauwe overleden, de echtgenoot van Murielle Andries. Hij was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Guy Koopmans overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Tongeren - Guy Koopmans overledenGisteren is Guy Koopmans overleden, de echtgenoot van Elza Ketelslegers. Hij was 85 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmogelijkheid in uitvaartcentrum Debay.

Gids voor ecologisch tuinieren

Maandag 25 juli 2016
Moestuinieren zit in de lift. De interesse in eigen gekweekte groenten is zeer actueel. Wie eigen groenten wil kweken doet dat best op een duurzame manier. Omdat ecologich tuinieren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies in samenwerking met Tuinhier vzw een unieke moestuinwijzer waarmee iedereen, beginneling of ervaren moestuinder, in zijn eigen tuin aan de slag kan met ecologisch moestuinieren.
Interesse? Contacteer dan de milieudienst op het nummer 012 800 151 of 012 800 153.

Uw taxussnoeisel tegen kanker

Maandag 25 juli 2016
Nog tot en met 3 september kunt u uw taxussnoeisel in het nieuwe recyclagepark in Tongeren gratis afleveren. Een gespecialiseerd bedrijf uit Hechtel-Eksel haalt het snoeisel vervolgens op.
Uit taxus wordt baccatine gehaald, een grondstof voor geneesmiddelen tegen kanker. De ingezamelde taxus brengt 75 euro per m³ op. Dit geld gaat naar Limburgse projecten rond kankerbestrijding.
Het is belangrijk dat het taxussnoeisel van goede kwaliteit is. Let daarom er op dat uw snoeisel jong, zuiver, vers en droog is.

Anny Houben overleden

Maandag 25 juli 2016
Tongeren - Anny Houben overledenWoensdag is Anny Houben overleden, de echtgenote van André Proesmans. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intimiteit. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in parochiekerk Sint-Jozef waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo de woning Kleinstraat 48 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a70ca en heeft een K.I. van 195 euro.

Hubert Loisen overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Tongeren - Hubert Loisen overledenWoensdag is Hubert Loisen overleden, de echtgenoot van Clemence Reweghs. Hij was 84 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk in Piringen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment bij uitvaartzorg Driesen.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Tongeren - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Tonia Tomsin overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Tongeren - Tonia Tomsin overledenGisteren is Tonia Tomsin overleden, de weduwe van Julien Gilson. Zij was 94 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Anny Simons overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Op 15 juli overleed Anny Simons, de echtgenote van Aimé Franssen. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Guillaume Vanotterdijk overleden

Donderdag 21 juli 2016
Tongeren - Guillaume Vanotterdijk overledenMaandag is in Venlo na een noodlottig ongeval Guillaume Vanotterdijk overleden. Hij was 61 jaar. De afscheidsdienst vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Riksingen waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.
De rechtbank van Koophandel heeft het Italiaans restaurant Da Noi failliet verklaard. Het restaurant is gelegen aan de Sint-Truiderstraat.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Donderdag 21 juli 2016
De radiomis voor het feest van Tenhemelopneminhg van Maria (15 augustus) wordt op Radio 1 uitgezonden vanuit de OLV-basiliek. Die viering muzikaal opluisteren is een van de activiteiten van de Internationale Zomeracademie Alden Biesen, een meerdaagse koor- en orgelstage voor gevorderde niet-professionele zangers en koordirigenten.
In het vierde kwartaal van 2015 waren er in Tongeren 268 opvangplaatsen voor baby's en peuters en dit op 27 locaties. Het aantal opvangplaatsen voor kinderen van 3 tot 12 jaar in het kader van de buitenschoolse opvang bedroeg 276. De buitenschoolse opvang werd op 10 locaties georganiseerd. Dat blijkt uit gegevens van Kind en Gezin.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht
Marc Wijgaerts uit Hasselt heeft de bvba Remafleet-Carfinishing opgericht met zetel aan de Industrieweg in Tongeren. Het gaat om een carrosseriebedrijf met een maatschappelijk kapitaal van 50.000 euro.

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Tongeren - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Tongeren - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Decock overleden

Maandag 18 juli 2016
Tongeren - Peter Decock overledenZaterdag overleed Peter Decock, de echtgenoot van Stefan Martens. Hij was 58 jaar. De afscheidsdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Anna Loyen overleden

Maandag 18 juli 2016
Tongeren - Anna Loyen overledenOp 12 juli overleed Anna Loyen, de partner van Bruno Grauwen. Zij was 45 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20) uur bij uitvaartzorg Driesen.

Jean Nelissen overleden

Maandag 18 juli 2016
Tongeren - Jean Nelissen overledenZaterdag overleed Jean Nelissen, de echtgenoot van Rita Houbrechts. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Vermeulenstraat afgesloten

Maandag 18 juli 2016
Op maandag 1 augustus wordt de Vermeulenstraat (zijde Ringlaan) van 7 tot 18 uur volledig afgesloten voor voertuigen, voetgangers en fietsers. Het AC Praetorium en de lokale politie blijven bereikbaar via de Hemelingenstraat-Maastrichterstraat of via Schuttersgang-Maastrichterstraat (voetgangers en fietsers).

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Hélène Melotte overleden

Maandag 18 juli 2016
Tongeren - Hélène Melotte overledenZaterdag is Hélène Melotte overleden, de weduwe van Paul Kellens. Zij was 91 jaar en wordt woensdag in Overrepen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerrepen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe bvba: SD Trans

Zondag 17 juli 2016
David Snellinx en Elsy Gregoor, beiden uit Tongeren, hebben de bvba SD Trans opgericht met zetel in de Blaarmolenstraat. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 6.200 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel: goederenvervoer, opslag in koelpakhuizen, exploitatie van taxi's en verhuur en lease van personenwagens, lichte bestelwagens en vrachtwagens.

Mariette Schurig overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Tongeren - Mariette Schurig overledenDonderdag is Mariette Schurig overleden, de echtgenote van Mathieu Loyens. Zij was 80 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Ketsingen (Berg).

Fabrice Macours overleden

Vrijdag 15 juli 2016
Tongeren - Fabrice Macours overledenWoensdag is Fabrice Macours overleden. Hij was 34 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht

Else Hillen overleden

Donderdag 14 juli 2016
Dinsdag is Else Hillen overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.

Georgette D'Hooghe overleden

Woensdag 13 juli 2016
Tongeren - Georgette D'Hooghe overledenMaandag is Georgette D'Hooghe overleden, de echtgenote van Hubert Dederen. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Clauw-Cornelissen

Dinsdag 12 juli 2016
Steven Clauw en Claudine Cornelissen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Clauw-Cornelissen opgericht met zetel in de Voortstraat in Tongeren. De vennootschap beschikt over een bedrag van 20.000 euro en laat zich onder meer inlmet het beheer van roerend en onroerend vermogen.

Martine Piette overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Zaterdag is Martine Piette overleden, de weduwe van Edouard Lahau. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren.Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
De Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap en de stad Tongeren organiseren zaterdag 23 juli de jaarlijkse toegankelijkheidswandeling In Henis. Zijn de straten en pleinen voor iedereen - ook voor rolstoelgebruikers - vlot bereikbaar? Dit wordt uitgeprobeerd in de deelgemeente Henis. Start om 14 uur aan het ontmoetingscentrum De Meir, Kerk Henis . Afstand: 4 km.

Pierre Knaepen overleden

Maandag 11 juli 2016
Tongeren - Pierre Knaepen overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Pierre Knaepen overleden, de echtgenoot van Jeannine Bessemans. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Zaterdag 9 juli 2016
Morgen zendt Radio 1 de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. Voorganger is mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Hij wordt aan het altaar bijgestaan door Rik Palmans, deken van Tongeren, en door Dominique Derkoningen, oud secretaris en thans ceremonarius van de bisschop.

Nieuwe vennootschap: Dimensie

Zaterdag 9 juli 2016
Kristof Cleuren en An Vanderleyden, beiden uit Tongeren hebben de vennootschap Dimensie opgericht met maatschappelijke zetel aan de Kielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de inrichting van woningen, winkels, kantoren, magazijnen en standen.

Eliza Jacobs overleden

Zaterdag 9 juli 2016
Tongeren - Eliza Jacobs overledenDonderdag is Eliza Jacobs overleden, de weduwe van Antoine Adams. Zij was 86 jaar en wordt woensdag begraven na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koninksem.

SRS failliet verklaard

Zaterdag 9 juli 2016
De rechtbank van Koophandel heeft Sewer Rehabilitation System (SRS) met maatschappelijke zetel in het Aniciuspark in Tongeren failliet verklaard. Het bedrijf werd in juli 2011 opgericht.
De Kroningsdvd is vanaf morgen verkrijgbaar. De dvd bevat zowel opnames van de processie als van het avondspel en is aan 30 euro te koop, onder meer in het Kroningssecretariaat.

Lambert Leroi overleden

Vrijdag 8 juli 2016
Tongeren - Lambert Leroi overledenDinsdag is Lambert Leroi overleden, de weduwnaar van Palmyre Cloes. Hij was 91 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Jef Martens overleden

Vrijdag 8 juli 2016
Tongeren - Jef Martens overledenGisteren is Jef Martens overleden, de echtgenoot van Ludovica Ory. Hij was 74 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Piringen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot begroeting bij uitvaartzorg Driesen.
De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Nico Ghysens overleden

Donderdag 7 juli 2016
Zondag is de uit Tongeren afkomstige Nico Ghysens overleden, de echtgenoot van Lisette Valkeners. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Dilsen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Tongeren - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


NV Eburon Automotive opgericht

Woensdag 6 juli 2016
Christof Vanderlinden uit Tongeren en Jonas Coenen uit Hasselt hebben de nv Eburon Automotive opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren en heeft een maatschappelijk kapitaal van 300.000 euro. Doel van de nv is onder meer de exploitatie van een garage, de verhuring van land- en tuinbouwmachines én het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes.

Agnes Sas overleden

Woensdag 6 juli 2016
Tongeren - Agnes Sas overledenVandaag is Agnes Sas overleden. Zij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Christiaan Erkens overleden

Woensdag 6 juli 2016
Tongeren - Christiaan Erkens overledenGisteren is Christiaan Erkens overleden, de echtgenote van Gerardine Philippeth. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid, gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Rutten,vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Maria Byloos overleden

Woensdag 6 juli 2016
Tongeren - Maria Byloos overledenZondag is Maria Byloos overleden, de weduwe van Constant Billen. Zij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de afscheidsplechtigheid (14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Luc Boyen overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Tongeren - Luc Boyen overledenZaterdag is Luc Boyen overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.
Tongeren - Marie-Louise Hellinx overledenWoensdag is Marie Louise Hellinx overleden, de weduwe van Louis Raskin. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Roger Nelesen overleden

Vrijdag 1 juli 2016
Tongeren - Roger Nelesen overledenGisteren is Roger Nelesen overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Frenssen. Hij was 77 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting bij uitvaartzorg Driesen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop