Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Tongeren - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Tongeren - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

28ste editie Tungri-run

Woensdag 26 april 2017
Maandag 1 mei is weer een sportieve hoogdag voor Tongeren. Traditioneel wordt die dag een groot stuk van het stadscentrum verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse Tungri-run. Deze loopwedstrijd, een gemeenschappelijke organisatie van Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en de stad Tongeren, is dit jaar aan haar 28e editie toe. Het sportpark De Motten vormt opnieuw de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden. Inschrijvingen gebeuren vooraf via de website (www.tungrirun.be - overschrijving op nr. BEO8 7330 3880 8013), of ter plaatse tot een half uur voor de wedstrijd in het sportpark De Motten.

Stadsdiensten gesloten op 1 mei

Woensdag 26 april 2017
Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 1 mei (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht.Toerisme Tongeren is wel open van 09.30 tot 17 uur.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)
Morgennamiddag wordt in brasserie De Casque de te renoveren woning gelegen Maastrichtersteenweg 73 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a90ca en heeft een K.I. van 384 euro.

Lucienne Leroi overleden

Dinsdag 25 april 2017
Tongeren - Lucienne Leroi overledenZondag is Lucienne Leroi overleden, de weduwe van Henri Thielen. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (18.30 uur)  is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Marie-Jeanne Hansoul overleden

Dinsdag 25 april 2017
Zaterdag is Marie-Jeanne Hansoul overleden, de echtgenote van Jean Rouselle. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Josianne Lambrichts overleden

Maandag 24 april 2017
Tongeren - Josianne Lambrichts overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Josianne Lambrichts overleden, de echtgenote van Julien Proesmans. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen  in Hoeselt.

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Tongeren - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.
Tongeren telde in 2016 gemiddeld 1.197 niet-werkende werkzoekenden. Eén op vijf werkzoekenden was jonger dan 25 jaar.
Tribunaliteiten
Tongeren - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht

Frieda Cloosen overleden

Donderdag 20 april 2017
Tongeren - Frieda Cloosen overledenMaandag is Frieda Cloosen overleden, de weduwe van Theo Langenaeken. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vind zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (18 uur) is er daar een avondwake.

Hilda Bastiaens overleden

Woensdag 19 april 2017
Tongeren - Hilda Bastiaens overledenMaandag is Hilda Bastiaens overleden, de weduwe van Theo Brabants. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Fina Cuyx overleden

Woensdag 19 april 2017
Tongeren - Fina Cuyx overledenGisteren is Fina Cuyx overleden, de weduwe van Albert Vanharen. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Jeanne Gregoor overleden

Woensdag 19 april 2017
Tongeren - Jeanne Gregoor overledenGisteren is Jeanne Gregoor overleden, de weduwe van Henri Werck. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sluizen waarna mogelijkheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Jeanne Knaepen overleden

Woensdag 19 april 2017
Tongeren - Jeanne Knaepen overledenIn WZC De Motten is maandag Jeanne Knaepen overleden, de weduwe van Leon Olivier. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Maternus.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay aan de Schiervelstraat.

Catharina Destexhe overleden

Woensdag 19 april 2017
Tongeren - Catharina Destexhe overledenZaterdag is Catharina Destexhe overleden, de weduwe van René Fagard. Zij was 94 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Edmond Nulens overleden

Dinsdag 18 april 2017
Tongeren - Edmond Nulens overledenVrijdag is Edmond Nulens overleden, de echtgenoot van Maria Peuskens. Hij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay, in aanwezigheid van de familie.

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!
Zaterdag 22 april zal de 30ste Marcusprocessie met tractorzegening, georganiseerd door de Landelijke Gilden Mal-Sluizen, plaatsvinden. Om 18.30 uur zal in de H. Kruiskerk te Mal een mis opgedragen worden voor E.H. Leo Praats, de stichter van de Marcusprocessie en voor de overleden leden van de Landelijke Gilden Mal-Sluizen. Daarna start de tractorprocessie. Aan de Banneux-kapel worden de tractoren gezegend.

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Tongeren - Een zalige PasenZoom.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.

Nieuwe commanditaire vennootschap

Zaterdag 15 april 2017
Eli Claes en Christiane Dedouaire, beiden uit Henis, hebben de gewone commanditaire vennootschap Patrimonium Family Consult opgericht met zetel aan de Bolleberg in Henis. Onafhankelijk vermogensbeheer en financieel advies vormen het doel van de vennootschap.

Lieve Daems overleden

Zaterdag 15 april 2017
Tongeren - Lieve Daems overledenOp 6 april overleed Lieve Daems, de echtgenote van Armand Vandergraesen. Zij was 63 jaar. De asverstrooiing op de begraafplaats van Tongeren-Berg vond in intieme kring plaats.

Margriet Nijs overleden

Zaterdag 15 april 2017
Tongeren - Margriet Nijs overledenWoensdag overleed de uit Henis afkomstige Margriet Nijs, de weduwe van Jean Klompers. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de bijzetting in de grafkelder op het kerkhof van Sint-Huibrechts-Hern.
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.

Viviane Tits overleden

Vrijdag 14 april 2017
Woensdag is Viviane Tits overleden, de weduwe van Charles Bailleux. Zij was 73 jaar en wordt woensdag begraven na de afscheidsplechtigheid (14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info
Op 30 april houdt de stedelijke sportraad zijn algemene vergadering. Tijdens de bijeenkomst geeft het Centrum Alcohol en Drugs een uiteenzetting over (gok)verslaving in de sport. Ook wordt onder meer het project 'Sporters beleven meer' van Sport Vlaanderen toegelicht.

Michel Depuis overleden

Donderdag 13 april 2017
Tongeren - Michel Depuis overledenDinsdag is Michel Depuis overleden. Hij was 30 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Nieuwe handelszaak in stadscentrum

Donderdag 13 april 2017
Op 22 april opent Nicole Tits haar droomzaak Needle and Stich, een wol- en naaiatelier, in de Maastrichterstraat. Zij is de derde winnaar van de actie ‘Grijp je kans’. Eerder openden een authentieke barbier in de Sint-Truiderstraat en een energierijke fruit- en groentewinkel in de Maastrichterstraat hun deuren. Het wol- en naaiatelier sluit het rijtje af en vestigt zich in de Maastrichterstraat nr. 4 (vroegere boetiek Ma Belle).

Nieuwe vzw: Steunfonds Aketi

Donderdag 13 april 2017
Yvonne Peeters, Koen Nulens en Christophe Hermans, allen uit Tongeren, én Paul Lenaerts, Catharina Peeters en Lia Peters, allen uit Hasselt, hebben de vzw Steunfonds Aketi opgericht met zetel aan de Schuttersgang in Tongeren. Doel van de vzw:  het steunen en promoten van projecten met een sociaal-maatschappelijk karakter

Eddy Knapen overleden

Donderdag 13 april 2017
Tongeren - Eddy Knapen overledenMaandag is de uit Tongeren afkomstige Eddy Knapen overleden, de vriend van Carine Put. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.
De dvd van het Sint-Evermarusfeest in Rutten is nu te koop (15 euro) in taverne ’t Lindehof in Rutten, in de Standaard boekhandel in Tongeren of online te bestellen (www.evermarus.be/dvd). De  dvd is vorig jaar opgenomen en duurt 65 minuten.

“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Hubert Bielen overleden

Woensdag 12 april 2017
Tongeren - Hubert Bielen overledenIn WZC De Motten is gisteren Hubert Bielen overleden, de weduwnaar van Gerda Smeets en van de gewezen levensgezel Henriette Haesevoets. Hij was 82 jaar. De afscheidsdienst vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Pol Janray overleden

Woensdag 12 april 2017
Tongeren - Pol Janray overledenMaandag is Pol Janray overleden, de echtgenoot van Josephine Martens. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Arnoldine Vandormael overleden

Woensdag 12 april 2017
Tongeren - Arnoldine Vandormael overledenOp 8 april overleed Arnoldine Vandormael, de weduwe van Leon Picard. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Germaine Langenaken overleden

Dinsdag 11 april 2017
Tongeren - Germaine Langenaken overledenGisteren overleed Germaine Langenaken, de weduwe van Jean Régimont. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uuitvaartcentrum Debay in de Schiervelstraat.

Jeanine Noben overleden

Dinsdag 11 april 2017
Gisteren is Jeanine Noben overleden, de echtgenote van Patrick Lycops. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaarrtzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Tongeren - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht

Sluitingsdagen stadsdiensten

Dinsdag 11 april 2017
Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 17 april (paasmaandag) en maandag 1 mei (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht. Toerisme Tongeren is paasmaandag en op 1 mei open van 09.30 tot 17.00 uur.
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!

Daniëlle Robben overleden

Zaterdag 8 april 2017
Donderdag overleed Daniëlle Robben. Zij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: DpLimburg

Vrijdag 7 april 2017
Veton Iseni uit Antwerpen heeft de bvba DpLimburg opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restauratiegelegenheid, feestzalen, traiteurdiensten en catering.
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Welram

Vrijdag 7 april 2017
Walram: dat is de naam van de bvba die door Guylian Ramaekers en Lisa Welters, beiden uit Riemst hebben opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metselwerken, voegwerken, wegeniswerken en graafwerken.

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht

Gaston Maes overleden

Donderdag 6 april 2017
In Heusden-Zolder is op 1 april de uit Overrepen afkomstige Gaston Maes overleden, de weduwnaar van Florence Polling. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Actie tegen woninginbraken

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - Actie tegen woninginbrakenDe lokale politie heeft vandaag met de steun van de federale politie een actie gehouden tegen woninginbraken. In dit kader werden op verscheidene plaatsen controles gehouden. De resultaten van de actie zijn niet bekendgemaakt.

Ghislain Van Heers overleden

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - Ghislain Van Heers overledenMaandag is Ghislain Van Heers overleden. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur).

Liliane Bals overleden

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - Liliane Bals overledenMaandag overleed Liliane Bals, de weduwe van Jozef Bijnens. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Leon Schoefs overleden

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - Leon Schoefs overledenZondag overleed Leon Schoefs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-Elise Savenay overleden

Woensdag 5 april 2017
Zaterdag overleed Marie-Elise Savenay, de weduwe van Guillaume Hermans. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Storm en Eneco, twee windmolenparkontwikkelaars, hebben plannen om een windpark van vier windturbines te realiseren ten oosten van Vreren. Voor de start van het openbaar onderzoek willen Storm en Eneco de omwonenden uitnodigen om deze plannen in detail toe te lichten en mogelijke vragen over het project te beantwoorden. Iedereen is welkom op het infomoment dat doorgaat in Feestzaal Kaiserhof - Kruisvindingsstraat 34 in Mal op dinsdag 18 april van 16u tot 19.30u..

Stadsdiensten gesloten

Woensdag 5 april 2017
Alle stadsdiensten zijn gesloten op maandag 17 april (Paasmaandag) en maandag 1 mei (Feest van de Arbeid). Ook het sociaal huis De Semper en dienstencentrum De Piepel zijn dan dicht. Toerisme Tongeren is Paasmaandag en op 1 mei open van 09.30 tot 17.00 uur.

Theo Werck overleden

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - Theo Werck overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Theo Werck in Sint-Truiden overleden. Hij was 66 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme familiekring.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Tongeren - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.

Willy Claes overleden

Dinsdag 4 april 2017
Tongeren - Willy Claes overledenGisteren is Willy Claes overleden, de weduwnaar van Thea Crijns. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Ginette Proesmans overleden

Maandag 3 april 2017
Tongeren - Ginette Proesmans overledenOp 30 maart overleed Ginette Proesmans, de echtgenote van Guy Devriendt. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van de familie.

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Tongeren - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
Tongeren - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Tongeren - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Tongeren - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Gaston François overleden

Zaterdag 1 april 2017
Tongeren - Gaston François overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige Gaston François overleden,  de echtgenoot van Germaine Goessens. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijssen  in Zonhoven.

Martin Croughs overleden

Zaterdag 1 april 2017
Tongeren - Martin Croughs overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Martin Croughs overleden,  de echtgenoot van Marcella Moechars. Hij was 79 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in  Hoeselt en wordt gevolgd door de begraving op het kerkhof in  Rijkhoven.

Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop