Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Colette Vanroy overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Tongeren - Colette Vanroy overledenGisteren is Colette Vanroy overleden, de weduwe van Jean Vanclee. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid (14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Herenbosweg

Donderdag 31 augustus 2017
Morgennamiddag wordt in brasserie Intermezzo de te renoveren woning Herenbosweg 14b openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 2a37ca en heeft een K.I. van 391 euro.

Val Piringen - Heis 0-7

Woensdag 30 augustus 2017
Tongeren - Val Piringen - Heis 0-7Valencia Piringen heeft vanavond zijn tweede wedstrijd van de competitie tegen Heis verloren met 0-7. Jordy Michiels kreeg twee keer geel en is er niet bij in de wedstrijd tegen Riemst.
Heur-Tongeren B moest het afleggen tegen Jong Sint-Truiden. Uitslag: 0-3. Aan de rust was de stand 0-2.

Vzw Borghof Academy opgericht

Woensdag 30 augustus 2017
Jonathan Holslag uit Landen, Jasmien Coenen uit Beersel én Alfredo De Gregorio, Jean-Paul Coenen en Louis Chaillet, allen uit Hasselt, hebben de vzw Borghof Academy opgericht met zetel aan de Tomstraat in Tongeren. De vzw is een maatschappelijke, economische en breed filosofische instelling gericht op samenwerkingen met een open en democratische instelling, op zoek naar nieuwe kritische invullingen voor de maatschappij van morgen.

Willy Duchateau overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Tongeren - Willy Duchateau overledenGisteren is Willy Duchateau overleden, de echtgenoot van Tilly Falla. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Patrick François overleden

Maandag 28 augustus 2017
Tongeren - Patrick François overledenGisteren is Patrick François overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat).

Jean Renotte overleden

Maandag 28 augustus 2017
Tongeren - Jean Renotte overledenZaterdag is Jean Renotte overleden, de echtgenoot van Marina Mayelle. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Mal waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Grietje Bovie overleden

Maandag 28 augustus 2017
Tongeren - Grietje Bovie overledenVrijdag is Grietje Bovie overleden, de echtgenote van Alfons Jammaers. Zij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat).
In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal heeft Tongeren Gent verslagen. Uitslag: 3-0.

Basketbal: Verlies voor Tongeren

Zondag 27 augustus 2017
In de Beker van België basketbal heeft Tongeren verloren van Gembo Borgerhout. Uitslag: 63-97.

Heur-Tongeren verslaat Caberg

Zondag 27 augustus 2017
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat CabergHeur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd tegen Caberg Maastricht gewonnen. Uitslag: 3-0. Aan de rust was de stand 0-0.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Tongeren - Val. Piringen verliest in VeldwezeltVierde provincialer Valencia Piringen heeft met 3-1 verloren op het veld van FC Veldwezelt. Heur-Tongeren B. verloor thuis van Herderen-Millen met 0-5.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Tongeren - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

René Ceulemans overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Op18 augustus overleed René Ceulemans. Hij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Elisabeth Pâques overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Tongeren - Elisabeth Pâques overledenWoensdag is Elisabeth Pâques overleden, de weduwe van Silvester Vanvinckenroye. Zij was 95 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diets-Heur. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in  uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.

Nutswerken in Cottalaan

Vrijdag 25 augustus 2017
Tongeren - Nutswerken in CottalaanMaandag starten nutswerken in de Cottalaan tussen de Sint-Servaasstraat en Koninksemsteenweg. Er wordt éénrichtingsverkeer ingesteld op de Cottalaan, van Sint-Servaasstraat naar Koninksemsteenweg. Het overige gedeelte van de Cottalaan blijft tweerichtingsverkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Koninksemsteenweg en Linderstraat. Het einde van de werken is vrijdag 29 september voorzien.

Gilbert Daenen overleden

Vrijdag 25 augustus 2017
Tongeren - Gilbert Daenen overledenDinsdag is de uit Mal afkomstige Gilbert Daenen overleden, de levenspartner van Madeleine Franssens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Sint-Joris in Alken.

's Herenelderen verslaat Zutendaal

Donderdag 24 augustus 2017
's Herenelderen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Zutendaal gewonnen. Uitslag: 3-2.

Ruime zege voor Heur-Tongeren

Woensdag 23 augustus 2017
Tongeren - Ruime zege voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft zijn oefenwedstrijd tegen KMR Biesen gewonnen. Uitslag: 5-1. Aan de rust was de stand 3-0.

Roger Paulussen overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Tongeren - Roger Paulussen overledenVandaag is Roger Paulussen overleden, de weduwnaar van Josette Lacocque. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.

Ghislaine Mazgaj overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Tongeren - Ghislaine Mazgaj overledenVandaag is Ghislaine Mazgaj overleden, de weduwe van Guido Maex. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.

Verteluurtje in de bib

Dinsdag 22 augustus 2017
Gaat uw kind op 1 september voor het eerst naar school? Kom dan op zaterdag 26 augustus om 10 uur naar het verteluurtje in de bib en ontvang gratis het boekje 'De eerste schooldag van Milan'. Zo kunnen jullie samen naar dit speciale moment toe leven!
Uit de ruimte
Tongeren - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Gaby Vanrooy overleden

Maandag 21 augustus 2017
Tongeren - Gaby Vanrooy overledenZaterdag is Gaby Vanrooy overleden, de weduwe van Hugo Bohets. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
In het vrouwenvoetbal heeft DV Tongeren verloren van Maria Ter Heide. Uitslag: 4-0. Aan de rust keek DV Tongeren al tegen een 2-0 achterstand op.

Heur-Tongeren verslaat Kelmis

Zondag 20 augustus 2017
Heur-Tongeren heeft een oefenwedstrijd tegen Kelmis gewonnen. Uitslag: 3-0

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Tongeren - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

's Herenelderen verslaat Hoeselt

Vrijdag 18 augustus 2017
's Herenelderen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hoeselt gewonnen. Uitslag: 4-2.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Henis verliest oefenwedstrijd

Donderdag 17 augustus 2017
E. Henis heeft zijn oefenwedstrijd tegen Heur-Tongeren verloren. Uitslag: 2-4.

Josephine Hilkens overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Tongeren - Josephine Hilkens overledenVrijdag is Josephine Hilkens overleden, de weduwe van Antoine Wolters. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat) in aanwezigheid van de familie.

Linda Schoubben overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Zaterdag is Linda Schoubben overleden, de echtgenote van Valère Jammaer. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Theo Van de Winkel overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Zaterdag is Theo Van de Winkel overleden, de echtgenoot van Simonne Fouwé. Hij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (12 uur) in de OLV-basiliek.

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Tongeren - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren speelt gelijk

Maandag 14 augustus 2017
In de wedstrijd Heur-Tongeren Helson Helchteren vielen er geen doelpunten. Uitslag: 0-0.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Tongeren - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Henny Paland overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Tongeren - Henny Paland overledenWoensdag is Henny Paland overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Woensdag (18-20 uur) kan daar het condoleanceregister ondertekend worden.

Stadsdiensten dinsdag dicht

Zaterdag 12 augustus 2017
De stadsdiensten zijn gesloten op dinsdag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart). Toerisme Tongeren is wel open (9.30-17.00 uur)

Susy Froidmont overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Tongeren - Susy Froidmont overledenDonderdag is Susy Froidmont overleden. Zij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19 uur) in funerarium Horizon aan de Stationslaan.

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Liboco

Vrijdag 11 augustus 2017
Lieven Thielen en Mieke Roemers, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Liboco opgericht met zetel aan de Elfde Novemberwal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectleiding bouw, engineering en bouwarchitectuur.

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

1.742 niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017
In Tongeren woonden op 1 januari 2016 1.742 niet-Belgen. Dat is 5,7 procent van de bevolking.

Fietsen in het land van Loon

Woensdag 9 augustus 2017
Op zondag 13 augustus kan je weer fietsen en genieten in het Land van Loon. De Landelijke Gilden van het gewest Borgloon zorgden voor twee mooie fietstochten om de streek rond Alken, Wellen en Hoepertingen te (her)ontdekken. Starten kan tussen 9u en 15u op drie locaties: in Alken bij Hoeve Maris (Laagsimsestraat 98), in Hoepertingen bij fruitbedrijf Ketelslegers-Dupae (Langegrachtstraat 17) en in Wellen bij aardbeibedrijf Royen (Langenakkerstraat 132A). Je kan kiezen tussen een grote ronde van 48km (…) Het hele nieuwsbericht

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 9 augustus 2017
Dinsdag 15 augustus om 10 uur zendt VRT Radio 1 de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. Het is niet de eerste keer dat de Mis vanuit de basiliek wordt uitgezonden.

Schadeclaims landbouw indienen

Dinsdag 8 augustus 2017
Als gevolg van de uitzonderlijke droogte in het voorjaar heeft minister Joke Schauvliege de procedure van het Landbouwrampenfonds opgestart. De landbouwers die schade hebben geleden door de droogte worden opgeroepen om vóór 12 augustus aangifte te doen bij de stedelijke milieudienst. De commissie tot vaststelling van schade aan gewassen zal dan worden samengeroepen om de schade vast te stellen.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Rita Borgs overleden

Maandag 7 augustus 2017
Op 4 augustus overleed Rita Borgs, de echtgenote van Louis Houben. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Isabelle Fréson overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Tongeren - Isabelle Fréson overledenDonderdag is Isabelle Fréson overleden, de weduwe van Adolph Clerinx. Zij was 91 jaar en wordt maandag 14 augustus begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek.

Josette Billen overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Tongeren - Josette Billen overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Josette Billen overleden, de echtgenote van Paul Kieszkowski. Zij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Niel-bij-As. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Remans in Genk.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Janez Zeleznik overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Tongeren - Janez Zeleznik overledenGisteren is Janez Zeleznik overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Saren. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Sluizen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay (de Schiervelstraat).
In Genval is de uit Tongeren afkomstige broeder Guillaume Cleeren van de congregatie van de maristen overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de kloosterkapel van de broeders maristen in Kessel-lo Woensdag (17.30 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe bvba: TimaTec

Vrijdag 4 augustus 2017
TlmaTec: dat is de naam van de bvba die door Gerry Fransen-Rassel en Sara Goffart, beiden uit Tongeren, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling, bouw, montage, verbetering, herstelling, uitlijning, revisie, exploitatie en het onderhoud van alle elektrische installaties, geautomatiseerde machines en motoren. De bvba is gevestigd aan de Kleinmeersstraat in Tongeren.

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

386 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 386 ouderen of 6 procent van alle 65-plussers in  Tongeren van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 285. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Henis verslaat Spouwen-Mopertingen

Woensdag 2 augustus 2017
2-1: dat is de uitslag van de oefenwedstrijd Henis - Spouwen-Mopertingen. Proesmans en Reynders scoorden voor de thuisploeg.

Vzw Vrienden van Tungri opgericht

Woensdag 2 augustus 2017
Tongeren is een nieuwe vzw rijker: Vrienden van Tungri, met zetel aan de Stationslaan. Doel van de vzw is onder meer de promotie van de bieren van brouwerij Amburon Belgian Craftbrewery en aanverwante producten én het organiseren van brouwerijbezoeken en van degustatieavonden.

30.955 inwoners in 2030

Woensdag 2 augustus 2017
Tongeren zal in 2030 30.955 inwoners tellen. Dat blijkt uit de bevolkingsprognose opgesteld door de studiedienst van de Vlaamse regering. De stad telt nu 30.633 inwoners.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Madeleine Doucet overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Tongeren - Madeleine Doucet overledenIn WZC Aurora is zondag Madeleine Doucet overleden, de weduwe van Michel Lambrechts. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan.

Liske Henno overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Tongeren - Liske Henno overledenZaterdag is Liske Henno overleden, de weduwe van Achille Kellens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Neerrepen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay aan de de Schiervelstraat.

Magda Jacobs

Dinsdag 1 augustus 2017
Op 26 juli overleed Magda Jacobs, de echtgenote van Pierre Romain, Zij was 80 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Maternuskerk. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen