Het overige nieuws

Open Kerkendagen

Woensdag 31 mei 2017
Open Kerken organiseert op 3 en 4 juni Open Kerkendagen  in België, Luxemburg en Oost-Frankrijk. Bijna 600 gebedshuizen van allerlei pluimage zetten hun deuren open zodat u de enorme diversiteit aan religieus erfgoed kunt ontdekken.
Met het thema “Zet de stenen in beweging” wil Open Kerken tonen hoe dynamisch het kerkenlandschap anno 2017 is. In onze provincie kunt U o.a. in de Sint-Trudokerk in Peer, de Sint-Martinuskerk in Meeuwen, de Sint-Pietersbandenkerk (…) Het hele nieuwsbericht
Tussen 2007 en 2016 was augustus 2009 de maand waarin op het Limburgs fietsroutenetwerk het grootste aantal fietsers geteld werd: 390.618 om precies te zijn, een getal dat bekomen wordt op basis van extrapolatie van de gegevens van de telslangen die, verspreid over de provincie, zijn aangebracht.
Tongeren - Trakteer je leeuw eens op een ijsjeZoomZodra de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als ze weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren ze daar de dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. Zo kunnen ze hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Natuurlijk zijn de ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals  leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals de groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra zijn de ijsjes aangevuld met zonnebloempitten. (Natuurhulpcentrum)
Tongeren - Boek 50 jaar bisdom Hasselt voorgesteldIn Tongeren is vandaag het boek '50 jaar bisdom Hasselt' voorgesteld. Het werd geschreven door prof. Mathijs Lamberigts van de KU Leuven.
Het bisdom Hasselt is vandaag dag op dag 50 jaar oud. Paus Paulus VI splitste met de bul Qui christianorum coetui van 31 mei 1967 het grondgebied van de provincie Limburg af van het grote bisdom Luik en vormde het om tot een zelfstandig bisdom. Dat nieuwe bisdom Hasselt mag dan het jongste van het land zijn, het christendom had er in de regio al (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Politie gaat elektrische fietsen controlerenOm de gebruikers van elektrische fietsen aan te zetten zich in regel te stellen – en dan met name de gebruikers van de erg snelle “speed pedelecs”- gaan de Limburgse politiezones tussen 5 juni en 23 juni extra aandacht besteden aan deze weggebruikers. Dat heeft gouverneur Herman Reynders aangekondigd. Bedoeling van deze thema-actie is de bestuurders van elektrische fietsen te herinneren aan de wettelijke verplichtingen enerzijds en anderzijds de bestuurders bewust te maken (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Jacobs overleden

Woensdag 31 mei 2017
Tongeren - Louis Jacobs overledenMaandag is Louis Jacobs overleden, de echtgenoot van Georgette Timmermans. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Priesters vieren 50 jaar bisdom HasseltMorgen komen de Limburgse priesters in Tongeren bijeen naar aanleiding van het gouden jubileum van het bisdom Hasselt. De samenkomst is precies op de verjaardag van de oprichting van het bisdom op 31 mei 1967. Op het programma staan onder andere een toespraak door prof. dr. Mathijs Lamberigts, een feestelijke maaltijd en een gebedsviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens (foto), bisschop van Hasselt. Naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt worden er later dit jaar nog andere evenementen gepland.

Gerard Deborre overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Tongeren - Gerard Deborre overledenOp 25 mei overleed de uit Overrepen afkomstige gewezen profwielrenner Gerard Deborre, de echtgenoot van Annie Voets. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hart kerk aan de Kerkstraat in Winterslag.  Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Mariette Baillien overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Tongeren - Mariette Baillien overledenVrijdag is de uit Lauw afkomstige Mariette Baillien overleden, de weduwe van Edmond Mellen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
De gemeenteraad heeft de agenda met 11 agendapunten vanavond in 18 minuten afgewerkt. De zitpenningen waren snel verdiend.

Zitmaaier voor voetbalclubs

Maandag 29 mei 2017
Valencia Piringen en Union Rutten hebben een zitmaaier gekregen van het stadsbestuur. De stad staat in voor het jaarlijkse onderhoud. Wisselstukken en herstellingen zijn voor de clubs.
De bekende Limburgse weerman Ruben Weytjens verwacht voor vanavond een gevaarlijk onweer. Hij doet zelden of nooit straffe voorspellingen en wil zijn volgers een zo goed mogelijk weerbeeld geven. Daarom is zijn waarschuwing des te opmerkelijk. "Vanavond krijgen we echt te maken met een potentieel gevaarlijke situatie. Ik "voorspel" dus geen zwaar onweer, ik waarschuw wel voor de kans op lokaal hevige buien. Met daarbij ook kans op grote hagel en zeer veel neerslag in korte tijd. Ook lokale windverschijnselen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij denk ik dan aan valwinden", laat hij weten. Je kunt zijn voorspellingen volgen via deze website.

Mathieu Pellaers overleden

Maandag 29 mei 2017
Donderdag is Mathieu Pellaers overleden, de weduwnaar van José Poncelet. Hij zou morgen 90 jaar geworden zijn. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

André Velaers overleden

Maandag 29 mei 2017
Tongeren - André Velaers overledenVrijdag is André Velaers overleden, de echtgenoot van Mariette Withofs. Hij was 86 jaar. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag ( 19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 28 mei 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week laat Stijn Lodewijks een cartoon op u los die de hoge temperaturen van de voorbije dagen tot onderwerp heeft. Zou de versafdeling van de warenhuizen nu meer aftrek hebben dan anders? Uw tekst voor het lege tekstballonnetje graag vóór vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Dan hoort u zaterdagavond of u gewonnen hebt! Daarom: ook uw postadres vermelden.

Wie won de dvd?

Zondag 28 mei 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Johan Brouwers. Hij liet Trump aan premier Michel vragen hoe hij de bouw van de Muur in Geraardsbergen gefinancierd had. Verschillende inzenders lieten de Amerikaanse president ook vragen naar Manneken Pis, een zak frieten of - voor Melania - een portie lekkere chocolade...
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Met dit weer zitten de terrassen in Limburg afgeladen vol. De horeca werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer, klinkt het.

Betsy de Froidmont overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Tongeren - Betsy de Froidmont overledenWoensdag is Betsy de Froidmont overleden, de weduwe van Jozef Roppe. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus aan de Cottalaan.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.

Corry Vrancken overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Tongeren - Corry Vrancken overledenDinsdag is Corry Vrancken overleden, de weduwe van Jean Begas en de vriendin van wijlen Raymond Huls. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

6.437 Limburgse starters

Donderdag 25 mei 2017
Vorig jaar schoten in Limburg welgeteld 6.437 ondernemers uit de startblokken. Limburg kent hiermee een stijging van 9,75%, het meest uitgesproken van heel Vlaanderen waar het gemiddelde op +7,22% ligt. Dat blijkt uit de Startersatlas 2017, die door ondernemersorganisatie UNIZO, Graydon en UCM werd voorgesteld.

Denise Coenen overleden

Woensdag 24 mei 2017
Op 14 mei overleed Denise Coenen. Zij was 84 jaar. De crematie en de bijzetting van de urne in het familiegraf op de begraafplaats van Tongeren-Centrum vinden in alle intimiteit plaats.

Jean Willé overleden

Woensdag 24 mei 2017
Maandag is de uit Vreren afkomstige Jean Willé overleden, de weduwnaar van Fin Clerdy. Hij was 89 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zussen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcentrum Theunissen in Zussen.

Anny Hauben overleden

Woensdag 24 mei 2017
Tongeren - Anny Hauben overledenGisteren is Anny Hauben overleden. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Sint-Jan Baptistkerk aan de Sint-Jansstraat.

106.013 bibliotheekbezoekers

Dinsdag 23 mei 2017
De bibliotheek kreeg vorig jaar 106.013 bezoekers over de vloer. Er waren 100.034 titels beschikbaar. Er was nauwelijks vraag naar e-boeken.
In de interprovinciale eindronde van Eerste provinciale staat donderdag (19 uur) de wedstrijd Heur-Tongeren - Bierbeek op het programma. In de stand staat Heur-Tongeren tweede op één punt van Stekene. Het heeft twee punten meer dan het Vlaams-Brabantse Bierbeek.
Tongeren - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomWe zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Uitslagen openbare verkoping

Maandag 22 mei 2017
Tijdens de openbare verkoping van een bouwgrond van 5a50ca in de Sint-Laurensstraat in Overrepen werd 68.750 euro geboden. Een huis aan de Bilzersteenweg 7 haalde 75.000 euro en een appartement met garage aan de Albertwal 43-45 een bod van 91.000 euro. In de drie gevallen is er nog een hoger bod mogelijk.

Claire Janssens overleden

Maandag 22 mei 2017
Tongeren - Claire Janssens overledenDonderdag is Claire Janssens overleden, de echtgenote van Jean-Paul Vandersteen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van haar gezin.
Tongeren - Aiko na 19 dagen teruggevondenAiko, de hond die op 2 mei ontsnapte bij de familie Van Eyck in de Rode Kruislaan, is vanochtend gezond en wel teruggevonden in een bos in Lauw. Het dier is wel aanzienlijk vermagerd.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
Tongeren - En wie won de DVD?ZoomHet is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

'Blokkaars' in OLV-basiliek

Zondag 21 mei 2017
Ook dit jaar wordt er op Pinksteren (4 juni) weer een ‘blokkaars’ aangestoken in de OLV-basiliek. "Het is een hulpmiddel van onze parochiegemeenschap om allen die met examens, toetsen of hoe die dingen ook heten af te rekenen hebben, met onze aandacht en ons gebed te ondersteunen. Als jij hard werkt zullen wij hard bidden. Samen sterk", aldus de parochie.

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Tongeren - Een stap in de ruimteZoomDe NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)
Het is maar dat je 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.

Begrafenis met omweg

Vrijdag 19 mei 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Begrafenis met omwegWat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Vier nieuwe spelers bij Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Jelle Vanratingen (RP Peer), Giel Schepers (Lutlommel), Yassine Halim (Rutten) en Salvatore Baccarella (Bilzen-Waltwilder).

Folder 'asbest in huis'

Donderdag 18 mei 2017
Eerstdaags wordt aan onder andere alle bibliotheken, notarissen, lokale besturen, wooninfopunten, enz. in Limburg een aantal exemplaren van de folder ‘Asbest in huis’ verzonden. Het is de bedoeling dat die terechtkomt bij bouwers en verbouwers. De folder, samengesteld door het provinciebestuur in samenwerking met Limburg.net, geeft een leidraad om asbesthoudende materialen te detecteren, te herkennen en indien nodig veilig te verwijderen, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Coenen overleden

Donderdag 18 mei 2017
Zondag is Denise Coenen overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - Het eerste jonge ree van het jaarZoomIn het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek is het eerste jonge ree van het jaar opgevangen. Het dier - die ogen! - wordt daar verzorgd nadat een man het in Hoegaarden had opgemerkt en had meegenomen, iets wat men beter niét doet, zeggen ze bij het NHC. Lees hier het verhaal. (Foto NHC)

Vooruitgang

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag gelezen
"De kans dat een Brits kind van acht een televisie op zijn kamer heeft, is groter dan de kans dat zijn vader bij hem in thuis woont."
(Bron: De Groene Amsterdammer)

Dief krijgt 20 maanden cel

Woensdag 17 mei 2017
Tongeren - Dief krijgt 20 maanden celEen 25-jarige Hasslt is vandaag tot 20 maanden celstraf bedacht voor het plegen van een reeks diefstallen. De man sloeg onder meer toe in Lommel, Peer, Neerpelt en Tongeren. Hij stond ook terecht voor slagen aan de politie. De man kwam eerder al in aanraking met het gerecht. (PG)

Gilbert Vercammen overleden

Woensdag 17 mei 2017
Zaterdag is Gilbert Vercammen overleden, de weduwnaar van Elisabeth Belmans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in aanwezigheid van de familie.

Edith Cloes overleden

Woensdag 17 mei 2017
Zaterdag is Edith Cloes overleden. Zij was 52 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Simonne Vermeulen overleden

Woensdag 17 mei 2017
Tongeren - Simonne Vermeulen overledenZondag is Simonne Vermeulen overleden, de weduwe van Edgard Pipeleers. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Driesen aan de Rutterweg.

Jan Proesmans overleden

Woensdag 17 mei 2017
Tongeren - Jan Proesmans overledenZaterdag is Jan Proesmans overleden, de weduwnaar van Marie-Ange Follong. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Rutten Driesen aan de Rutterweg.

Lieske Baerten overleden

Woensdag 17 mei 2017
Tongeren - Lieske Baerten overledenVrijdag is Lieske Baerten overleden, levensgezel van wijlen Jean Steegen. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Jos Freson overleden

Woensdag 17 mei 2017
Tongeren - Jos Freson overledenZaterdag is Jos Freson overleden. Hij was 70 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lauw. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mariëlla Jeral overleden

Dinsdag 16 mei 2017
Tongeren - Mariëlla Jeral overledenZondag is Mariëlla Jeral overleden, de echtgenote van Danny Stuvers. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay aan de De Schiervelstraat. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Magis Europees toprestaurant

Maandag 15 mei 2017
De website Opinionated About Dining (OAD) heeft Magis uit Tongeren opgenomen in de lijst van Europese toprestaurants. OAD is toonaangevend wat culinaire rankings wereldwijd betreft.

38% van ademtesten positief

Maandag 15 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Afgelopen weekend waren er in Limburg 78 verkeersongevallen, waarvan 21 met gewonden. De politie nam bij die ongevallen 34 ademtesten af. 13 daarvan, of 38,2 procent, waren positief. Er waren 24 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gilberte Troch overleden

Maandag 15 mei 2017
Tongeren - Gilberte Troch overledenGisteren is Gilberte Troch overleden, de weduwe van Guy Gielen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay aan de De Schiervelstraat in aanwezigheid van de familie.
Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg hebben de voorlopige kaarten inzake bestemming industriegrond met de meest kwetsbare waardevolle bossen kunnen inkijken. Alleen al in Limburg gaat het om 311 hectare en dus meer dan 60% van het totaal in Vlaanderen. Het gaat om zonevreemde bossen op gronden die industrie als bestemming hebben. Dit betekent dat ondernemers met hun gronden niet meer zomaar kunnen doen waarvoor de gronden bestemd zijn. Tevens houdt dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover staat.

Alice Smeysters overleden

Maandag 15 mei 2017
Zaterdag is de uit Vreren afkomstige Alice Smeysters overleden, de weduwe van Georges Grammen. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Verlaine. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Morgennamiddag wordt in café Lido de woning Bilzersteenweg 76 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a50ca en heeft een K.I. van 550 euro.
Morgennamiddag wordt in café De Casque een appartement op e derde verdieping, gelegen Albertwal 43 bus 7, openbaar verkocht. Ook een garage Albertwal 45 gaat onder de hamer.
Tongeren - Wie wint de dvd (of het boek)?ZoomMoederdag is weer bijna achter de rug. Meteen een kapstokje voor Stijn Lodewijks om er een cartoon rond te maken. Maar er ontbreekt iets in het rechter tekstballonnetje. Wat zegt moeder als ze van haar echtgenoot (in het café, maar dat weet moeder niet) te horen krijgt dat het zo druk is in de bloemenzaak?
Mail uw tekstje (graag voor vrijdagavond) naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld ook uw postadres. En misschien wordt u wel de nieuwe winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 14 mei 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze kent de gewoonten van wielertoeristen blijkbaar zo goed dat ze bovenstaand tekstje uit haar hoed toverde. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bvba Lver failliet

Vrijdag 12 mei 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de Tongerse bvba lver failliet verklaard. Het bedrijf had zelf de boeken neergelegd. Schuldeisers kunnen tot 8 juni een schadeclaim indienen.
Vandaag gelezen
"Photos from space at night have raised questions about why Belgium burns so bright." (The New York Times)
De Limburgse export van diensten en handel boomt. Voka– KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur van Limburg.

Marie-José Poncelet overleden

Donderdag 11 mei 2017
Tongeren - Marie-José Poncelet overledenDinsdag is Marie-José Poncelet overleden de weduwe van Joseph Maquoi. Zij was 91 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Vreren. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in aanwezigheid van de familie.
De gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s en appartementen zijn in 2016 opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. In 2016 werden gewone woonhuizen 4% duurder, villa’s 2,2% en appartementen 0,4%.

Jean Proesmans overleden

Donderdag 11 mei 2017
Tongeren - Jean Proesmans overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Jean Proesmans overleden, de weduwnaar van Maria Thijs. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 10 mei 2017
Zondag 14 mei (10 uur) zendt VRT Radio 1 de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek.

We zijn hier niet alleen

Woensdag 10 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
De Belgische soortenlijst telt 22.779 diersoorten, vooral 20.097 geleedpotigen (vliegen, spinnen, kreeften) en 893 gewervelden (vogels, vissen, reptielen, zoogdieren). Binnen de soorten zijn de aantallen enorm. Volgens de tellers zijn er rond de 1,3 miljoen reisduiven, 72.100 zangvinken, 1,5 miljoen honden, ruim 2 miljoen katten en 11 miljoen muizen (5 muizen per kat dus). Maar ook 19.070 everzwijnen, 20.262 reeën en 320 miljoen slachtdieren. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Guy Hugaerts overleden

Woensdag 10 mei 2017
Tongeren - Guy Hugaerts overledenVandaag is Guy Hugaerts overleden, de weduwnaar van Yvonne Langenaeken en de levensgezel van Marie-Louise Arens. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay aan de de Schiervelstraat, in aanwezigheid van de familie.
Vanaf zaterdag 13 mei kan er in het weekend weer gezwommen worden in openlucht (enkel op zaterdag en zondag van 10 tot 20 uur). De kassa sluit om 19 uur. Ook op maandag 5 juni (pinkstermaandag) is het zwembad geopend. Vanaf vrijdag 23 juni is het zwembad elke dag open, en dat tot met met zondag 10 september 2017. Bij aangekondigd slecht weer is het zwembad gesloten.
Vanaf maandag 15 mei worden sommige straten van het centrum afgesloten.  Op die dag zelf wordt de Hemelingenstraat afgesloten tussen 6 en 20 uur (gedeeltelijke afbraak van een pand gelegen Hemelingenstraat 36-38). Van maandag 15 mei t.e.m. vrijdag 19 mei wordt de Hondsstraat afgesloten tussen 6 en 18 uur (afbraak pand Hondsstraat 8).  De Q-parking Grote Markt blijft steeds bereikbaar via de Elisabethwal. Van maandag 15 mei t.e.m. vrijdag 31 mei wordt de Wijngaardstraat afgesloten (werken in het kader van de werken op De Motten). Personenwagens worden omgeleid via de Minderbroedersstraat. Vrachtwagens moeten het centrum verlaten via Koppelkist-Corversstraat.

Joeri Vandormael overleden

Woensdag 10 mei 2017
Zondag is Joeri Vandormael overleden. Hij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Julia Gijzen overleden

Woensdag 10 mei 2017
Zondag is Julia Gijzen overleden, de weduwe van Mathieu Moermans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Dertig kilo cocaïne in beslag genomenDe Limburgse onderzoeksrechter gaf afgelopen vrijdag opdracht aan de federale gerechtelijke politie Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugsdeal van cocaïne. Die zou plaatsvinden in Antwerpen. Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers, konden worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kg cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen; vier gebruikte (…) Het hele nieuwsbericht

Liby Lowet overleden

Dinsdag 9 mei 2017
Tongeren - Liby Lowet overledenVrijdag overleed de uit Tongeren afkomstige Liby Lowet, de echtgenoot van Lena Moyson. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hever (Boortmeerbeek).

Stefan Raskin overleden

Dinsdag 9 mei 2017
Tongeren - Stefan Raskin overledenIn Tongeren is Stefan Raskin overleden. Hij was 44 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Paula Billen overleden

Maandag 8 mei 2017
Tongeren - Paula Billen overledenIn WZC De Motten in Tongeren is vrijdag Paula Billen overleden, de weduwe van Leon Souverijns. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Jesseren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Jacques Volders overleden

Maandag 8 mei 2017
Tongeren - Jacques Volders overledenVrijdag is Jacques Volders overleden, de partner van Jacqueline Hayebin. Hij was 66 jaar. De asverstrooiing vindt donderdag (12 uur) plaats op de stedelijke begraafplaats van Berg. Begroetingsmoment: woensdag (18-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomDaar zijn we weer met een nieuwe opgave. Die is opnieuw geïnspireerd door de actualiteit, met name het feit dat de politie te snelle fietsers gaat (kunnen) flitsen. Wat antwoordt de politieman rechts als zijn overste vraagt waar men die radar gaat opstellen?
Uw mail met daarin het antwoord graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Tijdens het weekend verneemt u dan of u bij de winnaars bent. We moeten daar wat tijd voor uittrekken omdat er telkens vele honderden inzendingen binnenkomen. Vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd kunnen versturen!

Internetgazet-brood

Zondag 7 mei 2017
Maak dat mee!
Tongeren - Internetgazet-broodZoomOnze collega in Heusden-Zolder is vandaag jarig. Reden voor een van zijn medewerkers om voor hem een Internetgazet-brood te laten bakken: een brood met in de korst het Internetgazet-logo verwerkt. En het is lekker! mailt hij...
Vandaag gelezen
"Het is maar een idee, maar moest het overheidsgeld, in tijden van fake news, in journalistiek worden geïnvesteerd, in plaats van in de aandeelhouders van grote mediabedrijven; kranten en tijdschriften zouden geen nieuwe CIM-cijfers nodig hebben om uit de doden op te staan."
(Uit de nieuwsbrief van de kritische website Apache.be)

Wie won de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomDeze week gaat het ons geld kosten want we moeten TWEE dvd's weggeven. Twee inzenders hadden identiek dezelfde tekst ingezonden voor het lege tekstballonnetje: Leo Noten en Walter Reijnders. Ze krijgen de dvd eerstdaags in de bus. Onze gelukwensen! Veel inzenders hadden een variante op "Het is niet voor mij maar voor mijn (buur)man". Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Fernande Van Heers overleden

Zaterdag 6 mei 2017
Tongeren - Fernande Van Heers overledenDonderdag is Fernande Van Heers overleden, de echtgenote van Gaston Nelissen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen in Tongeren in aanwezigheid van de familie.

Nieuwe bvba: Connie

Zaterdag 6 mei 2017
Antonie Jorissen uit Tongeren heeft de bvba Connie opgericht met zetel aan de Sint-Truiderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van drankgelegenheden. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Jean-Paul Thijs overleden

Zaterdag 6 mei 2017
Tongeren - Jean-Paul Thijs overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Jean-Paul Thijs overleden. Hij was 55 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Pikant pand

Vrijdag 5 mei 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Pikant pandDe vrederechter van Gent kreeg te maken met een discussie over huurgelden, uithuiszetting en nietigheid van een huurcontract in verband met een pand in de Pieter Vanderdonckt-doorgang in Gent. Op het eerste zicht een banaal huurgeschil, waar de vrederechter wel raad mee zou weten. Niet zo, vond de vrederechter.
Pieter Vanderdonckt mag dan in 1839 in Gent hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Orangisten oftewel de ‘Vrienden van de Orde en Publieke Rust’, het straatje is in (…) Het hele nieuwsbericht

Gabriël Vandeputte overleden

Donderdag 4 mei 2017
Gisteren is Gabriël Vandeputte overleden, de weduwnaar van Catharina Moonen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

Tonia Lycops overleden

Donderdag 4 mei 2017
Gisteren is Tonia Lycops overleden, de weduwe van Joseph Stulens. Zij was 91 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Guy Distels overleden

Donderdag 4 mei 2017
Tongeren - Guy Distels overledenMaandag is de uit Riksingen afkomstige Guy Distels overleden, de partner van Rita Driesmans. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wellen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Openbare verkoping: diverse

Donderdag 4 mei 2017
Morgennamiddag worden in brasserie De Casque openbaar verkocht:
- een perceel grond van 2a24ca met garage, gelegen Raperiestraat +25;
- een handelspand met appartement, gelegengelijkvloers Stationslaan 40;
- drie appartementen op de resp. 1ste, 2de en 3de verdieping, Stationslaan 40;
- een weiland met bomden plus een weg, gebied "De Panhoven", met een oppervlakte van 2ha2a65ca en 32ca;
- een building met woning en 2 appartementen, gelegen Stationsplein 3.
In 2030 zal het aantal actieve priesters in het bisdom Hasselt nagenoeg worden gehalveerd. In 2020 zullen er in Limburg nog 63 priesters actief zijn. In 2030 zullen er dat nog 37 zijn. Dat meldt Kerk & leven vandaag. Volgens godsdienstsocioloog Wim Vandewiele van de KU Leuven gaat het om een nog vrij optimistische voorspelling “omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge gemiddelde leeftijd van de clerus en het bijgevolg hogere risico op ziekte en overlijden”. Bij de cijfers is geen rekening gehouden met eventuele nieuwe roepingen.

Nieuwe bvba: LR Consult

Woensdag 3 mei 2017
Luc Roegiers uit Tongeren heeft de bvba LR Consult opgericht met zetel aan de Henisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van bedrijfsadvies op het vlak van management en financieel beheer en consulting op het gebied van organisatie.
Tongeren - Marie Claire Peeters overledenZondag is Marie Claire Peeters overleden, de echtgenote van Lucien Martens. Zij was 66 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Debay.

Jeanne Jehaes overleden

Woensdag 3 mei 2017
Tongeren - Jeanne Jehaes overledenGisteren is Jeanne Jehaes overleden, de weduwe van Julien Spreuwers. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van de familie.

Hond verdwenen

Woensdag 3 mei 2017
Tongeren - Hond verdwenenOp de Rode Kruislaan is gisternamiddag een hond uitgebroken. Hij heet Aiko (foto) en is een tweejarige Stafford-Sharpei. Volgens de eigenaar is het een heel speelse hond, sociaal in de omgang. Maar in zijn enthousiasme durft de hond nogal eens tegen mensen op te springen, zonder dat hij bijt of zo. Aiko heeft geen halsband aan en is bruin/beige van kleur. De politie is op de hoogte gebracht en de dierenarts heeft zijn chip als vermist ingesteld.
Zondag is Chretien Vanvinckenroye overleden, de echtgenoot van Eveline Slegers. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg, in aanwezigheid van de familie.

Madeleine Aerts overleden

Woensdag 3 mei 2017
Tongeren - Madeleine Aerts overledenMaandag is Madeleine Aerts overleden, de echtgenote van Joseph Gielen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Flore Roef overleden

Woensdag 3 mei 2017
Tongeren - Flore Roef overledenMaandag overleed Flore Roef, de weduwe van Jozef Arnols. Zij was 86 jaar. Haar urne krijgt een plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Morgen voetbalavond

Dinsdag 2 mei 2017
Heur-Tongeren ontvangt morgenavond Zepperen-Brustem in het kader van de eindronde voor bijkomende stijgers in eerste provinciale. In tweede provinciale staan Paal - E.Mechelen-aan-de-Maas en Koersel -Thor Hasselt op het programma. Zij spelen voor een plaats in eerste provinciale. In derde provinciale spelen Lanaken en Stal voor de algemene titel. In dezelfde reeks staan Hechtel - Stokkem, Eksel A - Rooierheide, Tervant - Heers en Wijchmaal - Gravelo voor een plaats in tweede provinciale op het programma. De wedstrijd in Wijchmaal wordt pas donderdag gespeeld.
Volgens de meest recente cijfers vertoont 17,3 procent van alle Limburgse kinderen overgewicht. In Tongeren bedraagt dit 19,1 procent, in Houthalen-Helchteren 18,4 procent én in Beringen en Lommel telkens 18,3 procent. In Overpelt heeft 16,2 procent van de kinderen te kampen met overgewicht, in  Neerpelt 15,5 procent, in Meeuwen-Gruitrode 14,9 procent, in Hamont-Achel 14,7 procent, in Hechtel-Eksel 14 procent én in Peer 12,6 procent.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop