Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Nexilis Limburg

Donderdag 30 november 2017
Nexilis Group en Tigris Family, beide uit Tongeren, hebben de bvba Nexilis Limburg opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Nexilis Limburg is een diensten- en kennisvennootschap met als doel het aangenaam en comfortabel te maken in een gebouw op een tegelijk groene en rendabele manier.

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Tongeren - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Mimi Rouffart overleden

Woensdag 29 november 2017
Tongeren - Mimi Rouffart overledenOp 23 november overleed de uit Tongeren afkomstige Mimi Rouffart, de echtgenote van René Weytjens. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diepenbeek.

Lutgarde Jolling overleden

Woensdag 29 november 2017
Tongeren - Lutgarde Jolling overledenZondag is Lutgarde Jolling overleden, de echtgenote van José Vandebosch. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.30 uur) in funerariium Horizon aan de Stationslaan.

Anny Van Even overleden

Woensdag 29 november 2017
Tongeren - Anny Van Even overledenGisteren is Anny Van Even overleden, de echtgenote van Henri Lakay. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Nieuwe bvba: Ward E

Dinsdag 28 november 2017
Ward en Marie Jeanne Engelborghs, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Ward E opgericht met zetel in de de Grunnestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer slopingswerken en het bouwrijp maken van terreinen.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Rebecca Weerts overleden

Dinsdag 28 november 2017
Tongeren - Rebecca Weerts overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Rebecca Weerts overleden, de levenspartner van Luc Wijnen. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Tongeren - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.
Kort nieuws van bij de buren
Sotheby's biedt via Immoweb de Commanderij in Sint-Pieters-Voeren te koop aan voor nog geen 4 miljoen euro. Het gaat om het kasteel met bijgebouwen en 12 hectare grond. Bij de commanderij ontspringt de Voer en zijn er 17 vijvers. Ook de oudste viskwekerij van het land (1705) is hier te vinden. (Bron: Waalsweekblad.be)
Tongeren - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Vrijdag aflossingsloop

Maandag 27 november 2017
Vrijdag 1 december vindt in stadspark De Motten de jaarlijkse aflossingsloop op de Finse piste plaats. Alle Tongerse sport- en jeugdverenigingen kunnen deelnemen aan dit evenement, maar ook gelegenheidsploegjes (van 5 deelnemers) zijn welkom. Tussen 18.30 en 19.30 uur houden de jongeren (tot en met 15 jaar) hun aflossingsloop. 16-plussers zijn tussen 20.30 en 21.30 uur aan de beurt. De deelname is gratis.

Armande Smets overleden

Maandag 27 november 2017
Tongeren - Armande Smets overledenDonderdag overleed Armande Smets, de echtgenote van Jean Peerebooms. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Handbal: Houthalen speelt gelijk

Maandag 27 november 2017
In liga 1 van het handbal speelden Hasselt en Tongeren gelijk. Uitslag: 26-26.

Zaalvoetbal: UKM verslaat Genk

Maandag 27 november 2017
UKM Tongeren heeft Florya Genk geklopt met 4-7. Aan de rust was de stand 1-3.

Volley: Datovoc klopt Michelbeke

Maandag 27 november 2017
Datovoc Tongeren heeft Richa Michelbeke verslagen met 3-0. Sets: 25-21, 25-20, 25-23.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Tongeren - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Tongeren - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: B. Tongeren C verliest

Zondag 26 november 2017
In het basketbal heeft B. Tongeren C met 81-91 verloren van As. B. Tongeren C staat achtste in de stand met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Tongeren - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)

Heur-Tongeren verslaat Hoeilaart

Zondag 26 november 2017
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat HoeilaartHeur-Tongeren heeft vandaag Hoeilaart verslagen. Uitslag: 1-2. De Tongerse club heeft nu in de rangschikking 5 punten voorsprong op Leopoldsburg, dat gisteren verloor, en op Houtvenne. Henis verloor met 1-0 in Nieuwerkerken en staat na 13 wedstrijden negende met 17 punten. Rutten versloeg Eigenbilzen met 5-1. In de stand staat Rutten na 13 wedstrijden tiende met 16 punten. ' Herenelderen versloeg Stevoort met 1-0 en staat samen met Heers aan de leiding. Valencia Piringen won met 1-2 op het veld van Velm VV en staat na 16 wedstrijden tiende met 23 punten

Handbal: winst voor Callant Tongeren

Zaterdag 25 november 2017
Tongeren - Handbal: winst voor Callant TongerenIn het handbal heeft Callant Tongeren vanavond Sasja HC verslagen. Uitslag: 28 - 34.

Zwaar verlies voor Heur-Tongeren B

Zaterdag 25 november 2017
Vierde provincialer Heur-Tongeren B heeft vanavond thuis met 0-10 verloren van Vechmaal, de tweede in de stand. Heur-Tongeren B staat na 16 wedstrijden vijftiende in de stand met 11 punten.

Damesvoetbal: Tongeren verliest

Zaterdag 25 november 2017
In tweede nationale B van het damesvoetbal heeft Tongeren thuis met 0-7 van Chastre verloren. Tongeren staat na 10 wedstrijden dertiende in de stand met 2 punten.

Piet Colfs overleden

Zaterdag 25 november 2017
Tongeren - Piet Colfs overledenOp 14 november overleed Piet Colfs, de weduwnaar van Jenny Stevens. Hij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Grind op Hazelereik

Vrijdag 24 november 2017
Tongeren - Grind op HazelereikVandaag, kort voor de middag, moest de brandweer uitrukken om kiezelsteentjes van het wegdek te verwijderen ter hoogte van het AZ Vesalius op de Hazelereik.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

Tegoed aan huisvuilzakken vervalt

Donderdag 23 november 2017
Heeft u uw tegoed aan huisvuilzakken dit jaar nog niet afgehaald? Doe dit dan uiterlijk op vrijdag 29 december. Na deze datum vervalt uw tegoed van 2017 definitief. U kunt uw huisvuilzakken afhalen bij de financiële dienst (eerste verdieping Praetorium, Maastrichterstraat 10) tijdens de openingsuren.Heeft u nog een volledige grote rol of 2 volledige kleine rol(len) huisvuilzakken over en heeft u dit jaar nog geen enkele ingeruild? Dan kunt u deze dit jaar nog inruilen voor e-portemonneepunten. De verdiende punten kunt u achteraf verzilveren voor onder meer een compostbak, cadeaucheques en vele andere items. Registreer u nu met uw identiteitskaart via www.e-portemonnee.be
Tongeren - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Start en aankomst Ronde van Limburg

Woensdag 22 november 2017
Start en aankomst van de Ronde van Limburg blijven tot 2024 in Tongeren. Dat is de stad met de organisatoren overeen gekomen. Er hangt wel een prijskaartje aan van 35.000 euro per jaar.

Guillaume Jacobs overleden

Woensdag 22 november 2017
Tongeren - Guillaume Jacobs overledenGisteren is Guillaume Jacobs overleden, de echtgenoot van José Vrijdaghs. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Jozef Slechten overleden

Woensdag 22 november 2017
Tongeren - Jozef Slechten overledenIn Beverst overleed op 19 november de uit Riksingen afkomstige Jozef Slechten, de weduwnaar van Maria Buntinx en de levensgezel van Lizette L'Hoëst. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Nieuwe verkaveling in Henis

Maandag 20 november 2017
In de directe omgeving van buurthuis De Meir in Henis wordt een nieuwe verkaveling gerealiseerd. Daar zal plaats zijn voor 30 woningen.

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.
Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de dames en heren. 
Bekerwinnaar en huidig leider in de BENE‐League Achilles Bocholt gaat in de kwartfinales op bezoek bij gouwgenoot Hubo Initia Hasselt. Sasja - Sporting Nelo is een andere wedstrijd waarin twee teams van de BENE‐League het tegen elkaar opnemen. Callant Tongeren reist naar de Oostkantons waar het Eynatten partij zal geven en Visé, dat zich dit weekend plaatste voor de 1/16e finales van de Challenge Cup neemt het op tegen de winnaar van de 1/8e finale Kraainem ‐ Izegem. De kwartfinales bij de heren worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 19, 20 of 21 december. 
Bij de dames ontvangt DHC Overpelt Hubo Initia Hasselt en de winnaar van Fémina Visé – Achilles Bocholt mag naar Eupen. Ook bij de dames wordt het principe van rechtstreekse uitschakeling gehanteerd. De wedstrijden worden bij hen gespeeld in het weekend van 20 en 21 januari 2018.

Gaston Nelissen overleden

Maandag 20 november 2017
Op 16 november overleed de uit Tongeren afkomstige Gaston Nelissen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Handbal: Tongeren-Meeuwen 33-27

Zondag 19 november 2017
In mannen Liga 1 van het handbal heeft Tongeren Meeuwen verslagen met 33-27.  Aan de rust was de stand 17-15.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 76-86 verloren van Ekeren. Quarters:12-25, 24-33 (36-58), 15-9 (51-67), 25-9.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!

Rutten verliest in Vliermaal

Zondag 19 november 2017
Tongeren - Rutten verliest in VliermaalRutten heeft vanmiddag met 2-0 verloren op het veld van Vliermaal. Na twaalf wedstrijden staat Rutten elfde met 13 punten. 's Herenelderen won met 0-1 in Godsheide en staat derde in de stand met 24 punten uit 12 wedstrijden. Henis verloor thuis met 1-2 van Lanaken. In de rangschikking staat Henis negende met 17 punten uit 12 wedstrijden. Valencia Piringen versloeg Hoeselt B met 5-1 en staat elfde met 20 punten uit 15 wedstrijden. Heur-Tongeren B speelde 2-2 gelijk in Kanne. Heur B staat vijftiende met 11 punten uit 15 matchen.

Heur-Tongeren klopt Diest

Zaterdag 18 november 2017
Tongeren - Heur-Tongeren klopt DiestHeur-Tongeren heeft vanavond thuis met 3-0 van Diest gewonnen. Heur-Tongeren blijft met 25 punten uit 12 wedstrijden aan de leiding en heeft vijf punten voorsprong op Leopoldsburg dat morgen in Herentals speelt.
Callant Tongeren heeft vanavond thuis verloren van het Nederlandse Aalsmeer. Uitslag: 19-26. De Liga-ploeg van Callant won vandaag met 33-27 van Meeuwen.

Vzw 22.Labac opgericht

Zaterdag 18 november 2017
Marc Santermans uit Tongeren, David Francart uit Rosmeer en Alexander Cracco uit Kermt hebben de vzw 22.Labac opgericht met zetel aan de Raperiestraat in Tongeren. De vzw heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Cielo

Vrijdag 17 november 2017
Patrick Liesse en Dominique Curvers, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Cielo opgericht met zetel aan de Boeberg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren luchtvaart instructie, wijn instructie en algemene consultancy/expertise.

Nieuwe bvba: Team IB

Vrijdag 17 november 2017
Annie Withofs uit Tongeren heeft de bvba Team IB Starter opgericht met zetel aan de Rooseveltlaan in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer adviesverlening omtrent ICT, plaatsing en onderhoud van computernetwerken én activiteiten op het vlak van geestelijke gezondheidszorg.

Camille Smeysters overleden

Vrijdag 17 november 2017
Tongeren - Camille Smeysters overledenWoensdag is Camille Smeysters overleden, de echtgenoot van Mia Fransen. Hij was 97 jaar en wordt vrijdag 24 november begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Rutten. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Antiekmarkt bij de beste

Donderdag 16 november 2017
De wekelijkse antiekmarkt van Tongeren werd recent opgenomen in de online folder op de website van 'Fleamapket', een online folder waar uitsluitend 's werelds beste markten in opgenomen worden. Tongeren is er daar eentje van. Dat meldt de stad op haar website.
De antiekmarkt werd in 1976 opgericht na het verdwijnen van de Veemarkt. Vandaag is het de grootste van de Benelux, een van de grootste van Europa zelfs. De bezoekers appreciëren vooral de speciale sfeer en de meertaligheid. Elke bezoeker wordt - in de mate van het mogelijke - bediend in haar of zijn eigen taal, aldus het stadsbestuur.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Tongeren - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Volleybal: Datovoc uitgeschakeld

Woensdag 15 november 2017
In de Beker van België volleybal zijn de dames van Datovoc Tongeren uitgeschakeld na 1-3 verlies tegen Gent. Setstanden: 25-15, 21-25, 19-25 en 15-25.
Tongeren - Tongeren wint van Beyne in bekerwedstrijdIn de 1/8 finales van de beker van België in het handbal heeft Callant Tongeren vanavond gewonnen van Union Beynoise. Uitslag: 16-42.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Oorlogsslachtoffers herdacht

Woensdag 15 november 2017
Vandaag, op het feest van de Dynastie,  zijn aan het monument van de gesneuvelden in Lauw de oorlogsslachtoffers herdacht. Schepen Patrick Jans hield een gelegenheidstoespraak. Hij pleitte onder meer voor een tolerante samenleving. In de OLV-basiliek werd het Te Deum gezongen.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

Liza Goddet overleden

Woensdag 15 november 2017
Gisteren is Liza Goddet overleden, de weduwe van Lambert Vanherck. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Rutten. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in het funerarium Driesen aan de Rutterweg.

Steven Nijs overleden

Woensdag 15 november 2017
Tongeren - Steven Nijs overledenHet afscheid van Steven Nijs (32) die maandag op de E313 in Boirs verongelukte vind in alle intimiteit plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaarrtzorg Driesen aan de Rutterweg.

Prijs voor Evermaruscomité

Dinsdag 14 november 2017
Het Evermaruscomité van Rutten heeft de Prijs Marcel Engelborghs gekregen. De prijs, waaraan een bedrag van 500 euro verbonden is, bekroont projecten die de sociale samenhang bevorderen.

 

Nieuwe vennootschap: Break Free

Dinsdag 14 november 2017
Karina en Rudi Duym, beiden uit Vliermaal, hebben de gewone commanditaire vennootschap Break Free opgericht met zetel aan de Jekerstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen. Onder deze activiteiten vallen zowel indoor als outdoor activiteiten.

Armand Van Marsenille overleden

Maandag 13 november 2017
Tongeren - Armand Van Marsenille overledenZaterdag is Armand Van Marsenille overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg, in aanwezigheid van de familie.
Ib de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren verloren in Saint-Ghislain. Uitslag: 3-0.

Handbal: DHCO - Meeuwen 26-12

Zondag 12 november 2017
In dames tweede klasse van het handbal heeft DHC Overpelt Meeuwen geklopt. Uitslag: 26-12.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Weer winst voor Heur-Tongeren

Zondag 12 november 2017
Tongeren - Weer winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vandaag zijn leidersplaats weer verstevigd. Tegen Sterrebeek A werd het 0-1. Eendracht Henis speelde 3-3 gelijk op het veld van VV Hoeselt A en staat zevende in de stand met 17 punten uit 11 wedstrijden. Union Rutten verloor thuis met 1-4 van Habo SK Borgloon. Rutten staat na 11 wedstrijden tiende met 13 punten. 's Herenelderen klopte HO Heide Hasselt met 10-2 en staat derde met 21 punten uit 11 wedstrijden. Valencia Piringen won met 0-5 op het veld van SK Vliermaalroot. Het staat na veertien matchen elfde met 17 punten. Heur-Tongeren B verloor thuis met 0-2 van Sp. Aalst en staat na veertien wedstrijden vijftiende met 10 punten.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 98-93 verloren in Comblain. Aan de rust was de stand 49-41.

Handbal: Tongeren verliest van NeLo

Zaterdag 11 november 2017
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van NeLoIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van Sporting NeLo. Uitslag: 26-21. De Liga-ploeg van Callant verloor eerder op de avond met 24-21 van de tweede ploeg van NeLo.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Tongeren - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Straten vernoemd naar burgemeesters

Vrijdag 10 november 2017
De vijf straten die aangelegd zullen worden op de site van de voormalige Ambiorixsite zullen de naam krijgen van vijf voormalige Tongerse burgemeesters. Dat heeft het schepencollege beslist.


Georges Noelmans overleden

Donderdag 9 november 2017
Tongeren - Georges Noelmans overledenGisteren is Georges Noelmans overleden, de weduwnaar van Mieke De Grieck. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) uur plaats in de hulpkerk van Noenelderen in Ketsingen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuwe bvba: Sinnaeve & vennoten

Donderdag 9 november 2017
Judith Sinnaeve, Heidi Driesen en Kristof Heymans, allen uit Tongeren, én Aline Driesen uit Bilzen hebben de bvba Sinnaeve & vennoten opgericht met zetel aan de Rutterweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer professioneel advies aan bedrijven in binnen- en buitenland op strategisch en operationeel vlak.
Op zaterdag 11 november (Wapenstilstand) en woensdag 15 november (Koningsdag) zijn de stadsdiensten, het sociaal Huis De Semper en het dienstencentrum De Piepel gesloten. Toerisme Tongeren is open op zaterdag 11 november van 10 tot 16 uur. Op woensdag 15 november is ook deze dienst gesloten.

Jean Kenis overleden

Woensdag 8 november 2017
Tongeren - Jean Kenis overledenZondag is in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Jean Kenis overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Claes. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
In 2016 telde Tongeren 144 leefloners. Nu zijn er dat 165. Dit is een stijging met 14,6  procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Tongeren - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuwe bvba: Dr. Leonie Geukens

Dinsdag 7 november 2017
Leonie Geukens uit Tongeren heeft de bvba Dr. Leonie Geukens: fysische geneeskunde, revalidatie en sportgeneeskunde opgericht met zetel in Eldersbroek in Tongeren. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Lucien Otte overleden

Dinsdag 7 november 2017
Tongeren - Lucien Otte overledenZaterdag is Lucien Otte overleden, de weduwnaar van Marie-José Rubens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Angèle Verbeelen overleden

Maandag 6 november 2017
Tongeren - Angèle Verbeelen overledenZaterdag is Angèle Verbeelen overleden, de echtgenote van Rob Moens. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
In Liga A dames van het volleybal is Datovoc Tongeren met 1-3 gaan winnen bij Hermes Oostende. Setstanden: 25-20, 22-25, 20-25 en 23-25.

Basketbal: Tongeren klopt Esneux

Maandag 6 november 2017
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren Esneux verslagen. Uitslag: 105-89.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Heur-Tongeren periodekampioen

Zondag 5 november 2017
Tongeren - Heur-Tongeren periodekampioenHeur-Tongeren heeft vanmiddag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Ternesse Wommelgem. Na tien wedstrijden blijft Heur-Tongeren aan de leiding met 19 punten, twee meer dan Leopoldsburg. Heur-Tongeren is periodekampioen.
Henis klopte Kolmont met 4-1. In de rangschikking staat Henis zesde met 16 punten uit 10 wedstrijden. 's Herenelderen won met 0-2 op het veld van KSK Herkenrode en staat vierde met 18 punten uit 10 wedstrijden. Rutten speelde 1-1 gelijk in Kesselt. Het staat na 10 wedstrijden tiende met 13 punten. Valencia Piringen versloeg Gingelom met 6-3 en staat na 13 wedstrijden twaalfde met 14 punten. Heur-Tongeren B verloor met 4-2 in Vroenhoven. Het staat na 13 wedstrijden veertiende in de stand met 10 punten.

Nieuwe bvba Starter: Hys

Zaterdag 4 november 2017
Mustafa Ozdil uit Maasmechelen heeft de bvba Starter Hys opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg in Tongeren. Als hoofddoel heeft de vennootschap: kleine restauratie, snack, pizzeria, taverne. De bvba zal zich onder meer ook inlaten met verkoop en aankoop van textiel, kledij, schoenen, lederwaren en reisartikelen.Tongeren - Forse nederlaag voor Callant TongerenCallant Tongeren heeft vanavond thuis verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 21-32.

Celine Louwet overleden

Zaterdag 4 november 2017
Tongeren - Celine Louwet overledenWoensdag is Celine Louwet overleden, de weduwe van Jef Musiek. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (12 uur) plaats in de OLV-basiliek. Maandag (18 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Horizon in de Stationslaan.
Tongeren - Gelijkspel voldoende voor periodetitelHeur-Tongeren heeft voldoende aan een gelijkspel om de eerste periodetitel te pakken. Zondag (14.30 uur) word thuis gespeeld tegen Ternesse, de twaalfde in de stand.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Alixe Moens overleden

Vrijdag 3 november 2017
Tongeren - Alixe Moens overledenAlixe Moens is overleden, de weduwe van Cyriel Jacobs. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Maandag (18) uur is er een korte wake bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg waarna gelegenheid tot groeten.

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Datovoc naar kwartfinales

Woensdag 1 november 2017
Datovoc Tongeren gaat na een 3-0 overwinning tegen Zoersel naar de kwartfinales van de Beker van België dames. Sets: 25-14, 25-22, 25-22.

Rutten heeft nieuwe trainer

Woensdag 1 november 2017
Derde provincialer Rutten heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Dirk Gielen, trainer van de U17 van Hades.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop