Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

François Biets overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Zondag is François Biets overleden, de echtgenoot van Lucienne Kleykens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 7 november (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in aanwezigheid van de familie.

Maurice Lemmens overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Tongeren - Maurice Lemmens overledenZondag is Maurice Lemmens overleden. Hij was 88 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Juliette Philippeth overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Tongeren - Juliette Philippeth overledenOp 25 oktober overleed Juliette Philippeth, de weduwe van Roger Castermans. Zij was 77 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Nieuw voertuig voor politie

Dinsdag 31 oktober 2017
Maandag 6 november vergadert de politieraad van de zone Tongeren-Herstappe. Op de agenda staat onder meer de aankoop van een VW Caddy voor de interventiedienst, het jaarverslag 2016, de vacantverklaring van een betrekking van hoofdinspecteur en van twee betrekkingen van inspecteur.

Nieuwe vennootschap: Yatke

Dinsdag 31 oktober 2017
Stijn Scholts en Elke Timmermans, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Yatke opgericht met zetel aan de Hondsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en implementatie-coaching, het maken van studies en het ontwikkelen en commercialiseren van specifieke toepassingssoftware en websites.

Nieuwe bvba: CWC

Dinsdag 31 oktober 2017
Corswarem Window Creations, afgekort CWC: dat is de naam van de bvba die door Jolien Corswarem uit Tongeren en An Corswarem uit Kortessem werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Hasseltsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van zonneweringssystemen, ventilatiesystemen, veranda's en terrasoverkappingen.

Alice Mentior overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Tongeren - Alice Mentior overledenVrijdag is de uit Henis afkomstige Alice Mentior overleden, de weduwe van Henri Swennen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaarten Horizon in Hoeselt en wordt gevolgd door de bijzetting in de grafkelder in Berg.

Ann Streignart overleden

Maandag 30 oktober 2017
Tongeren - Ann Streignart overledenGisteren is Ann Streignart overleden, de echtgenote van Ludwig Ghijsens. Zij was 51 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Louis Schepers overleden

Maandag 30 oktober 2017
Zaterdag is Louis Schepers overleden, de echtgenoot van Marie José Vandenbosch. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur)

Volley: D. Tongeren - Zoersel 3-1

Zondag 29 oktober 2017
In liga 1 van het volley  (dames) heeft Tongeren met 3-1 gewonnen van Zoersel. Setstanden: 24-26; 25-12; 25-20; 25-12.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!

Heur-Tongeren verslaat Termien

Zondag 29 oktober 2017
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat TermienHeur-Tongeren heeft vanmiddag met 0-4 gewonnen op het veld van Termien. Heur-Tongeren staat aan de leiding met 18 punten uit 9 wedstrijden en heeft twee punten voorsprong op Diegem.
Heur-Tongeren B verloor thuis met 0-7 van Rosmeer en staat veertiende met 10 punten uit 12 wedstrijden. Valencia Piringen verloor met 4-2 op het veld van Jong Sint-Truiden. Valencia staat twaalfde in de stand met 11 punten uit 12 matchen. Henis verloor met 2-1 op het veld van FC Landen en staat na 9 wedstrijden achtste met 13 punten. Rutten verloor met 5-0 in Diepenbeek en staat na negen matchen tiende met 12 punten. 's Herenelderen speelde thuis 1-1 gelijk tegen SK Moelingen. Het staat zevende met 15 punten uit 9 matchen.
Tongeren – Croonen Lommel : 74-94 (Quarters: 24-21 / 14-19 (38-40) / 18-26 (56-66) / 18-28
In deze pittig aangekondigde derby startte Tongeren het best, vooral via Souverijns met 12-0 (3´) waarop Lommel vooral langs Jacobs antwoordde met 2-10. Daarna was het gelijk opgaand tot aan de rust (38-40). Maar Lommel kwam sterker uit de kleedkamer en Hendrix, tot dan goed uit de match gehouden (één 3-punter in de 1ste helft), ontbond zijn duivels en scoorde 23 punten in de tweede helft, waarvan 6 bommen. Hij liet ook anderen scoren waardoor aan Lommelse zijde vijf spelers in de dubbele cijfers eindigden. Ook Joeri Moonen scoorde zijn deel en deelde meerdere assists uit. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning waardoor Lommel alleen leider blijft in Top Divisie 2B.

Sint komt aan op 5 november

Vrijdag 27 oktober 2017
Zondag 5 november komt de Sint naar Tongeren. Alle kinderen worden om 13.15 uur verwacht op de Grote Markt voor de openingsact. Tussen 14 en 16 uur kunnen de kinderen op verschillende locaties in de stad, samen met de zwarte pieten opdrachten uitvoeren. Om 16.15 uur is het tijd voor het slotspektakel op de Grote Markt.
Tongeren - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Kerk van Ketsingen bestaat 50 jaar

Vrijdag 27 oktober 2017
De kerk van Ketsingen (federatie Tongeren-Noord) bestaat 50 jaar. Dat wordt zondag 12 november om 10.30 uur gevierd met een plechtige dankviering in de kerk, gevolgd door een receptie. Het Tongerse kerkenplan voorziet op termijn het afstoten van de kerk van Ketsingen.

Parking aan kerkhof in Berg

Donderdag 26 oktober 2017
Aan het kerkhof in Berg wordt een parking aangelegd voor vijf voertuigen. De aanleg gebeurt volgend jaar.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Sint-Hubertusfeesten op 5 november

Donderdag 26 oktober 2017
De Sint-Hubertusfeesten worden gevierd op zondag 5 november. Traditiegetrouw hoort daar een eucharistieviering in open lucht bij. Tijdens deze viering staan paarden, huisdieren en hun baasjes centraal. Na de dienst is er een zegening. Het programma ziet er uit als volgt:
- 09.00 uur: ontbijt in de cafetaria van de hippodroom. U moet zich wel inschrijven via een mailtje aan philippe.trouwers[!]telenet.be of tel. 0498 28 72 78). Nadien wordt verzameld op de piste van de Hippodroom;
- 10.00 uur: vertrek van de optocht richting wijk Offelken
- 10.30 uur: eucharistieviering, opgeluisterd door de Jachthoornblazers van Wiemesmeer
- 11.00 uur: zegening van mens, dier, brood en relikwie-verering
- 11.15 uur: ontvangst onder de tribune; het stadsbestuur biedt u een drankje aan.

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Donderdag 26 oktober 2017
Op 30 oktober optimaliseert De Lijn Limburg, naar jaarlijkse gewoonte, haar aanbod. De dienstregeling wordt o.a. nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg. In Tongeren betreft het de lijnen:- 4 Hasselt - Kortessem - Tongeren;-10 Genk - Tongeren;- 27 Tongeren - Heers. - 39 Tongeren - Val-Meer - Kanne - Vroenhoven;- 61 Maaseik - Vroenhoven - Tongeren;- 62 Tongeren - Vroenhoven - Maastricht; - 74 Tongeren - Luik; - 23a Sint-Truiden - Tongeren (bediening Wellen);  23a Sint-Truiden - (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval op E313

Donderdag 26 oktober 2017
Tongeren - Verkeersongeval op E313Er is een verkeersongeval gebeurd op de E313 op het grondgebied van Tongeren. Een lichte vrachtwagen kwam er na een uitwijkmanoeuvre dwars over de rijbaan te staan. De chauffeur bleef ongedeerd.

Vera Bellings overleden

Woensdag 25 oktober 2017
Tongeren - Vera Bellings overledenMaandag is Vera Bellings overleden, de echtgenote van Jean Fransen. Zij was 73  jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Verwarmingshandel Fugo failliet

Dinsdag 24 oktober 2017
Verwarmingshandel Fugo gevestigd aan  de Luikersteenweg in Tongeren is failliet. De rechtbank van Koophandel heeft de curatoren Hermans en Wirix aangesteld in deze zaak.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Tongeren - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Medats overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Zondag is Jean Medats overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Meer dan 100.000 bib-bezoekers

Maandag 23 oktober 2017
De Tongerse bibliotheek kreeg vorig jaar 106.000 bezoekers over de vloer. De bibliotheek telt 5.870 leden. Het aantal ontleningen bedroeg 162.000.

Trainer neemt ontslag

Maandag 23 oktober 2017
Jo Schoenaers heeft ontslag genomen als trainer van derde provincialer Rutten. Voorlopig wordt hij vervangen door T2 Eric Jeurissen.

Lutgarde America overleden

Maandag 23 oktober 2017
Tongeren - Lutgarde America overledenZaterdag is Lutgarde America overleden, de weduwe van Laurent Collas. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Handbal: loting Beker van België

Maandag 23 oktober 2017
Vandaag werd op de hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Handbalbond geloot voor de 1/8e finales van de Beker van België. De wedstrijden van de 4e speelronde worden gespeeld tussen donderdag 26 oktober en woensdag 1 november.
Bij de mannen neemt bekerwinnaar Achilles Bocholt het op tegen de winnaar van het duel E. Du Centre / Grâce Hollogne. Bij de dames wacht bekerwinnaar Fémina Visé een zware opdracht tegen reeksgenoot Achilles Bocholt. Nog bij de heren komt Sporting NeLo uit tegen de winnaar van United Brussels-Racing Montegnée en Callant Tongeren tegen Beyne of Jemeppe.

Mia Deraedt overleden

Maandag 23 oktober 2017
Tongeren - Mia Deraedt overledenVrijdag is Mia Deraedt overleden, de weduwe van Julien Dewaleffe. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

August Wouters overleden

Maandag 23 oktober 2017
Tongeren - August Wouters overledenOp 17 oktober overleed August Wouters, de weduwnaar van Cornelia Toppet. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerrepen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Openbare verkoping: drie woningen

Maandag 23 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in Grand Café de Casque de woningen Tongershuisstraat 18, Verbindingsstraat 50 en Verbindingsstraat 196 openbaar verkocht. Ze staan op een perceel van resp. 1a33 ca, 2a17 ca en 1a58 ca en hebben een kadastraal inkomen van resp. 269, 359 en 394 euro.
In het handbal ( Beneleague) heeft Tongeren met 25-24 verloren van Hasselt.
Tongeren heeft met 76-66 verloren in Kontich. Quarters: 21-21, 10-14 (31-25), 29-17 (60-52), 16-14.

Volleybal: Winst voor Datavoc

Zondag 22 oktober 2017
In het volleybal (Liga A Dames) heeft Datavoc Tongeren met 0-3 gewonnen van Lendelede. Setstanden: 20-25; 19-25; 14-25.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

Rutten klopt Heers met 3-1

Zondag 22 oktober 2017
Tongeren - Rutten klopt Heers met 3-1Rutten heeft thuis Heers verslagen met 3-1. Na acht wedstrijden staart Rutten negende met 12 punten. Henis verloor van Halen. Uitslag: 2-3. In de rangschikking staat Henis zesde met 13 punten uit 8 wedstrijden. 's Herenelderen speelde 1-1 gelijk op het veld van J.B. Eigenbilzen en staat na 8 wedstrijden vijfde met 14 punten. Valencia Piringen en Heur-Tongeren B deelden de punten. Uitslag: 3-3. Valencia staat twaalfde met 11 punten uit 11 wedstrijden. Heur-Tongeren B.veertiende met 10 punten uit 11 matchen.

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Raoul Odeurs overleden

Zondag 22 oktober 2017
Op 17 oktober overleed in Tongeren Raoul Odeurs, ere-eerste advocaat-generaal van het Hof van Beroep in Antwerpen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

200 jaar Universiteit van Luik

Zondag 22 oktober 2017
In het statige Palais des Congrès in Luik vond de proclamatie plaats van het academiejaar 16-17 van de HEC Management School van de Universiteit van Luik. De Université de Liège viert dit jaar zijn “200 ans” of 200-jarig bestaan (1817-2017). Onder de sprekers o.a. Europees opperrechter Melchior Wathelet, voormalig voorzitter van de eerste Waalse regering. In februari 2017 behaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren verslaat KVK Wellen

Zaterdag 21 oktober 2017
Tongeren - Heur-Tongeren verslaat KVK WellenIn de Derde Amateurklasse heeft Heur-Tongeren vanavond thuis KVK Wellen geklopt met 2-0. Heur-Tongeren blijft samen met Termien aan de leiding met 15 punten uit 8 wedstrijden.

Verlies in de laatste seconde

Zaterdag 21 oktober 2017
Tongeren - Verlies in de laatste secondeIn de BENE-League van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond nipt verloren van Initia Hasselt. Eindstand: 25-24. De laatste seconde was er teveel aan...

Damesvoetbal: winst en verlies

Zaterdag 21 oktober 2017
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren Zulte Waregem verslagen met 3-2. Na zes wedstrijden staat Tongeren negende met 9 punten. In tweede nationale B van het damesvoetbal heeft Tongeren thuis van KV Mechelen verloren met 0-4. Na vijf wedstrijden staat Tongeren op de laatste plaats met 0 punten.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Operatie proper

Donderdag 19 oktober 2017
Iedereen houdt van een propere buurt. Want een propere buurt is een mooie buurt. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Misschien herken je jouw school, club of vereniging wel in één van deze situaties? Op jullie terreinen zwerft heel wat vuil rond, je wil dit al langer aanpakken: Maar hoe begin je daar nu aan? Jullie doen samen al heel wat tegen zwerfvuil, maar jullie willen graag meer doen. Je bent een leerkracht of vrijwilliger en wil een groep jongeren engageren voor een propere buurt, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Roseleth overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Tongeren - Agnes Roseleth overledenGisteren is Agnes Roseleth overleden, de levenspartner van Guido Daniëls. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Giel Damen overleden

Donderdag 19 oktober 2017
Op 14 oktober overleed Giel Damen, de echtgenoot van Martha Nivelle. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in de Evangelische Gemeente Maranatha aan de Zagerijstraat.

Volleybal: Datavoc verslaat As

Woensdag 18 oktober 2017
In volleybal Liga A heeft Datavoc Tongeren vanavond As verslagen met 3-1. Setstanden: 25-16; 31-33; 25-18 en 25-11.

Botsing in Koninksem

Woensdag 18 oktober 2017
Op de hoek van de Romeinse Kassei en de Paardsweidestraat in Koninksem raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Bij het ongeval raakten een vrouw en haar dochtertje gewond. De vrouw zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Bilzers stel omgekomen in kanaal

Woensdag 18 oktober 2017
Gisterenavond rond 17 uur kreeg de politie melding van de vermissing van een koppel uit Bilzen. Het betreft een man van 80 jaar en een vrouw van 72 jaar. De vrouw was met haar elektrische fiets in het kanaal terechtgekomen waarop de man in het water sprong om haar te redden.  De levenloze lichamen zijn vanmiddag teruggevonden in het kanaal.

Anita Zegers overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Tongeren - Anita Zegers overledenOp 13 oktober is Anita Zegers overleden, de echtgenote van Miel Baar. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (18.30 uur) is er een korte wake bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg waarna gelegenheid tot groeten.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Tongeren - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

Vernieuwing blue-bike automaten

Maandag 16 oktober 2017
Op 25 oktober (11-15 uur) worden de Blue-bike software en automaten volledig vernieuwd. In Tongeren wordt de automaat aan het station vernieuwd. Deze automaat is dan gedurende 3 uur buiten werking. Wat verandert er? Onder andere een verbeterde technische aansturing, verzekerde werking in offline modus en een handige touchscreen!

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
In de derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren Hasselt verslagen met 5-10.  Onb. Tongeren staat negende in de stand met 3 punten uit 4 wedstrijden.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Henis verliest met 4-1 van leider

Zondag 15 oktober 2017
Tongeren - Henis verliest met 4-1 van leiderEendracht Henis heeft met 4-1 verloren op het veld van FC Alken A. Henis staat vijfde in de stand met 13 punten uit 7 wedstrijden. Rutten speelde 1-1 gelijk in Donk en staat op de tiende plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden. 's Herenelderen speelde thuis ook 1-1 gelijk tegen Vliermaal. Het staat derde in de stand met 13 punten uit zeven wedstrijden. Heur-Tongeren B klopte Riemst met 2-1 en staat veertiende in de stand met 9 punten uit 10 wedstrijden. Valencia Piringen moest met 4-2 de duimen leggen op het veld van J. Borgloon. Het staat twaalfde met 10 punten uit evenveel wedstrijden.

Handbal: Tongeren verliest van Visé

Zaterdag 14 oktober 2017
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van ViséIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van Visé. Uitslag: 23-29

Heur-Tongeren verliest in Houtvenne

Zaterdag 14 oktober 2017
Tongeren - Heur-Tongeren verliest in HoutvenneHeur-Tongeren heeft met 3-2 verloren op het veld van Houtvenne. Heur staat samen met Bilzen-Waltwilder, Diegem en Termien aan de leiding maar Diegem en Termien spelen morgen nog.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Tongeren - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vzw: de Office

Zaterdag 14 oktober 2017
Willem Meurs uit Hoeselt én Chris Mercken, Tom Princen, Frédéric Dupain en Louis Keytsman, allen uit Tongeren, hebben de vzw de Office opgericht met zetel aan de Romeinse Kassei. Doel van de vennootschap is het organiseren van diverse activiteiten in functie van het in stand houden, promoten en ondersteunen, zowel op materieel als moreel vlak, van de jeugdbeweging KSA OLV Erewacht Tongeren.

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen een dievenbende die hoogbejaarden bestal, onder meer aan bankautomaten. De dieven, die al eerder in aanraking kwamen met het gerecht,  kregen straffen gaande van 15 maanden tot 5 jaar. Zij sloegen onder meer in Beringen en Tongeren. (PG)

Flitsmarathon: 6 procent te snel

Donderdag 12 oktober 2017
Tongeren - Flitsmarathon: 6 procent te snelDe politiezone Tongeren-Herstappe heeft tijdens de flitsmaraton 847 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 54 (6 procent) te snel.

Walter Baert overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Tongeren - Walter Baert overledenGisteren is Walter Baert overleden, de echtgenoot van Marie-Jeanne Van Even. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

René Vrancken overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Tongeren - René Vrancken overledenVandaag is René Vrancken overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Open Werfdag : openleggen Jeker

Woensdag 11 oktober 2017
Benieuwd naar hoe het er op de werf aan toe gaat? Hou dan zeker zondag 15 oktober vrij in uw agenda, want dan is het Open Werfdag in Tongeren! Die dag zal een professioneel werfteam je op een interactieve manier begeleiden langs een uitgestippeld werfparcours. Je komt  alles te weten over de lopende werken en wat het eindresultaat moet worden. Vertrek: cafetaria 'De Motten' (14 uur). Je parkeert je wagen best op parking De Motten (voormalige B-plein)

Gertrudis Vandebosch overleden

Dinsdag 10 oktober 2017
Tongeren - Gertrudis Vandebosch overledenGisteren is Gertrudis Vandebosch overleden, de weduwe van Albert Nagtegals. Zij was 96 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diets-Heur.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Lily Velaers overleden

Dinsdag 10 oktober 2017
Zondag is Lily Velaers overleden, de weduwe van Louis Vandeweyer. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Alex Biesmans overleden

Dinsdag 10 oktober 2017
Zondag is Alex Biesmans overleden, de levensgezel van Julienne Abeels. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Tongeren - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

Pierre Moors overleden

Maandag 9 oktober 2017
Tongeren - Pierre Moors overledenZaterdag is Pierre Moors overleden, de echtgenoot van Christine Van Dorsselaer. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.

Nacht van de duisterniswandeling

Maandag 9 oktober 2017
De 22ste 'Nacht van de duisterniswandeling' vindt plaats op zaterdag 14 oktober. Wandel je 4,5 km mee in het prachtige duister in Mulken? Een sterrenkijker neemt je mee tussen de sterren, en een soep zorgt voor een opwarmertje. Samenkomst op de parking van Pliniuspark. Start eerste groep: 19 uur, de laatste groep vertrekt (afhankelijk van de opkomst) ten laatste om 21 uur.

GAS-boete voor wildplasser

Maandag 9 oktober 2017
Een man uit Tongeren heeft in Kleine Spouwen een GAS-boete opgelopen wegens wildplassen. Een andere inwoner van de Ambiorixstad liep een boete van 179 euro op. Hij had "ietsje" te veel gedronken.
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren Dendermonde verslagen met 40-27. Na vier wedstrijden staat Tongeren aan de leiding met 12 punten.
In mannen Top Divisie 2 B van het basketbal heeft Tongeren in Lier gewonnen met 82-88. Quarters: 18-13; 15-19; 29-29; 20-27.
In Liga 1 van het volleybal (dames)  heeft Datovoc Tongeren met 1-3 verloren van Oudegem. Setstanden: 27-29; 27-25, 23-25, 22-25.

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Henis - Munsterbilzen 4-1

Zondag 8 oktober 2017
Tweedeprovincialer Henis won deze namiddag met 4-1 van Munsterbilzen. Henis deelt de leiding met FC Alken A, Schoonbeek Beverst en Halen.
Rutten verloor thuis met 1-3 van Herk Sp. en staat negende in de stand met 8 punten uit 6 wedstrijden. 's Herenelderen won met 3-4 op het veld van Habo. In de rangschikking staat 's Herenelderen vierde met 12 punten uit 6 wedstrijden. Heur-Tongeren B. ging met 9-0 onderuit bij Heis en staat veertiende met 6 punten uit 9 wedstrijden. Valencia Piringen verloor thuis van Vechmaal met 3-7. Valencia staat twaalfde met 10 punten uit 9 matchen.

Botsing in Berg

Zaterdag 7 oktober 2017
Tongeren - Botsing in BergDeze voormiddag rond 10 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken in de Sint-Martensstraat in Berg. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Callant Tongeren verliest van Bevo

Zaterdag 7 oktober 2017
Tongeren - Callant Tongeren verliest van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van het Nederlandse Bevo HC. Uitslag: 36-20.

Heur-Tongeren geklopt door Diegem

Zaterdag 7 oktober 2017
Tongeren - Heur-Tongeren geklopt door DiegemHeur-Tongeren is vanavond thuis verslagen door Diegem. Uitslag: 2-3. Heur-Tongeren moet nu de leiding delen met Diegem. Beide clubs behaalden 12 punten in 6 wedstrijden.

Fina Bossers overleden

Zaterdag 7 oktober 2017
Tongeren - Fina Bossers overledenOp 1 oktober overleed Fina Bossers, de weduwe van Theodoor Postelmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Tongeren - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Joris Tack weer actief

Donderdag 5 oktober 2017
Handballer Joris Tack is weer beschikbaar bij Tongeren na een jaar inactiviteit. Hij zit meteen in de kern voor de wedstrijd tegen Bevo.
Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Herman Vandewal overleden

Donderdag 5 oktober 2017
Tongeren - Herman Vandewal overledenDinsdag is Herman Vandewal overleden, de weduwnaar van Lisa Morrhey. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van de familie.

Nieuwe vennootschap: We Care

Donderdag 5 oktober 2017
Ingeborg Thys én Martijn en Leen Crommen, allen uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap We Care opgericht met zetel in Sluizerbroek in Tongeren. Doel van de vennootschap is onder meer thuisverpleging en het leveren vanlmedische goederen en diensten.

Speelgoedwinkel failliet

Donderdag 5 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van speelgoedwinkel Orange Sky uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 2 november worden ingediend. De rechtbank heeft in deze zaak curator Velkeneers aangesteld.

Marie-Louise Janssen overleden

Donderdag 5 oktober 2017
Tongeren - Marie-Louise Janssen overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige Marie-Louise Janssen overleden, de echtgenote van Mathieu Vandersanden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de dekenale kerk van Bilzen.

Scholenveldloop uitgesteld

Woensdag 4 oktober 2017
Wegens de ongunstige weersverwachting gaat de scholenveldloop morgen niet door, meldt de stedelijke sportdienst. Een nieuwe datum volgt nog.

Nieuwe bvba: AM CBC

Woensdag 4 oktober 2017
AM Cross Border Consulting, afgekort AM CBC: dat is de naam van de bvba die door Christian Poels uit Tongeren werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy en de exploitatie van een arbeidsbemiddelingsbureau. De bvba is gevestigd aan de Ottenburgstraat.

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Tongeren - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Tamara Kenis overleden

Maandag 2 oktober 2017
Tongeren - Tamara Kenis overledenOp 29 september overleed Tamara Kenis. Zij was 24 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in aanwezigheid van haar familie.

Cas Bels overleden

Maandag 2 oktober 2017
Tongeren - Cas Bels overledenOp 28 september overleed Cas Bels, de echtgenoot van Nicole Vanderbeuken. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: woensdag (18-20 uur) en donderdag (16-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
In  derde nationale A van het zaalvoetbal is Onb. Tongeren is met 4-2 onderuit gegaan bij Tilleur. De Tongerse doelpunten werden gemaakt door Vanspauwen.
In het kasket (mannen top divisie 2B) heeft Tongeren Bornem verslagen met 96-81. Quarters: 23-21; 20-16 (43-37), 29-22 (72-59); 24-22.

Greta Beringhs overleden

Maandag 2 oktober 2017
Tongeren - Greta Beringhs overledenZaterdag is Greta Beringhs overleden, de echtgenote van Eddy Lindekens. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Kanne - Valencia Piringen 0-8

Zondag 1 oktober 2017
Tongeren - Kanne - Valencia Piringen 0-8Valencia Piringen heeft met 0-8 gewonnen op het veld van Kanne en staat elfde in de stand met 10 punten uit 8 wedstrijden. Henis verloor met 3-0 van Schoonbeek Beverst. In de rangschikking staat Henis vijfde met 10 punten uit 5 wedstrijden. 's Herenelderen klopte Rutten met 3-1. 's Herenelderen staat vijfde in de stand met 9 punten uit 5 wedstrijden. Rutten staat achtste met 8 punten uit 5 wedstrijden.

Verlies voor Callant Tongeren

Zondag 1 oktober 2017
Tongeren - Verlies voor Callant TongerenHandbalclub Callant Tongeren heeft gisteravond in de BENE-League verloren van het Nederlandse OCI Lions. Het was een mooie wedstrijd die in de slotminuten beslist werd. Uitslag: 25-27.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop