Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Tongeren - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Brigitta Wilmans overleden

Maandag 31 december 2018
Zaterdag is Brigitta Wilmans overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Darie Havet overleden

Maandag 31 december 2018
Tongeren - Darie Havet overledenVrijdag is Darie Havet overleden, de echtgenote van Roland Panis. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Heur-Tongeren versterkt verdediging

Maandag 31 december 2018
Dave Nieskens komt de rangen van Heur-Tongeren versterken. Hij  is een 1m93 grote centrale verdediger afkomstig uit Sittard. De voorbije twee seizoenen kwam hij op het 5de Engelse niveau uit voor Braintree en Barrow. Gisteren speelde hij al mee in de wedstrijd tegen Zepperen-Brustem, die door Heur-Tongeren werd gewonnen.
Tongeren - Heur-Tongeren - Zepperen-Brustem 4-2Heur-Tongeren heeft met 4-2 van Zepperen-Brustem gewonnen. Aan de rust was de stand 0-0. Voor Heur-Tongeren scoorden Camara, Vaelen (2) en Tshibuabua

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

108 winkels minder

Zaterdag 29 december 2018
In 2008 waren er in Tongeren 412 winkels in de detailhandel. Nu zijn er dat nog 304. Het aantal ketenwinkels (88) bleef constant.

Pierre Arnols overleden

Zaterdag 29 december 2018
Tongeren - Pierre Arnols overledenWoensdag is zijn zijn woning in Henis Pierre Arnols overleden, de partner van Anita Van Rompaey. Hij was 73 jaar en wordt zaterdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Dieven raken niet binnen

Vrijdag 28 december 2018
Dieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Verbindingsstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Tongeren - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Suzanne Dedrie overleden

Vrijdag 28 december 2018
Tongeren - Suzanne Dedrie overledenOp Kerstdag is Suzanne Dedrie overleden, de echtgenote van Georges Vanfleteren. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 5 januari (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Nieuwe voorzitter jeugdraad

Donderdag 27 december 2018
Davy Deprins is de nieuwe voorzitter van de Tongerse jeugdraad. Deprins is 24 jaar en is woonachtig in Henis.

Laatste maanden voor trainer

Donderdag 27 december 2018
Tongeren - Laatste maanden voor trainerIvan Hechtermans zal tweede provincialer 's Herenelderen volgend seizoen niet meer trainen. Na vijf jaar komt er een eind aan de samenwerking.

Meer dan 3.000 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
De stad Tongeren telt momenteel 3.059 zelfstandigen. Het aantal zelfstandigen in de Ambiorixstad is sinds 2009 jaar na jaar toegenomen. Toen waren er 2.776.

Nieuwe bvba: H.VEE Belgium

Donderdag 27 december 2018
Ali Hazdo en Latifa Barhaoua, beiden uit Tongeren, hebben de bvba H.VEE Belgium opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in levend vee, groenten en fruit en machines voor de landbouw.

Nieuwe bvba: Coin Perdu

Donderdag 27 december 2018
Christophe Leijnen en Martine Mommen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Coin Perdu opgericht met zetel aan de Kielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer marketing, communicatie, consultancy en horeca uitbating.

Ivonne Philips overleden

Donderdag 27 december 2018
Tongeren - Ivonne Philips overledenZaterdag is de uit Henis afkomstige Ivonne Philips overleden, de weduwe van Mathieu Jans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Werm.

Francine Corswarem overleden

Donderdag 27 december 2018
Tongeren - Francine Corswarem overledenOp Kerstdag is de uit Tongeren afkomstige Francine Corswarem overleden, de weduwe van Frans Geukens. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Jacques Mesotten overleden

Woensdag 26 december 2018
Tongeren - Jacques Mesotten overledenZaterdag is Jacques Mesotten overleden, de weduwnaar van Maria Castermans. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sluizen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Tongeren - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers op pad

Dinsdag 25 december 2018
Tongeren - Inbrekers op padZowel in een huis aan de Achttiende Oogstwal als in een woonst aan de Sint-Truidersteenweg is er ingebroken. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Kandidatuur milieuprijs

Dinsdag 25 december 2018
Elke jaar wordt in Tongeren de milieuprijs uitgereikt. Die gaat naar een project dat bijzondere aandacht schenkt aan het milieu: een praktisch initiatief, sensibilisering, een consequente milieubewuste houding of nog wat anders. Denkt u dat u als privépersoon of met uw school, bedrijf of vereniging in aanmerking komt voor deze prijs? Dien dan uiterlijk op 31 december uw kandidatuur in bij de milieudienst. De Tongerse milieuprijs ging eerder al naar fietspool Mal, bewoners Agnetenberg, werkgroep Groene (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Tongeren - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Tongeren - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Guillaume Derwael overleden

Maandag 24 december 2018
Gisteren is Guillaume Derwael overleden, de weduwnaar van Clothilde Milis. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Paul Vanderhoydonck overleden

Maandag 24 december 2018
Tongeren - Paul Vanderhoydonck overledenGisteren is Paul Vanderhoydonck overleden, de echtgenoot van Greta Koopmans. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Jeanne Nijs overleden

Maandag 24 december 2018
Tongeren - Jeanne Nijs overledenVrijdag is Jeanne Nijs overleden, de echtgenote van Jean Vanrusselt. Zij was 88 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Bestelwagen gekanteld na botsing

Maandag 24 december 2018
Tongeren - Bestelwagen gekanteld na botsingOp het kruispunt van de Koninksemsteenweg en de Sabrinuslaan raakten vanmiddag een bestelwagen en een auto in een aanrijding betrokken. Door de klap is de bestelwagen gekanteld.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Tongeren - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Inbraak mislukt

Zondag 23 december 2018
Tongeren - Inbraak misluktOnbekenden poogden een slag te slaan in een huis aan de Driekruisenstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Kerstvieringen in de basiliek

Zondag 23 december 2018
Tongeren - Kerstvieringen in de basiliekZoomIn de OLV-basiliek zijn er vier kerstvieringen: maandag (24 uur) en dinsdag om 10 uur, 11.30 uur en 18 uur.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Tongeren - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Yvonne Grisard overleden

Vrijdag 21 december 2018
Woensdag is Yvonne Grisard overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 28 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Royal Food Belgium

Vrijdag 21 december 2018
Mohammed Katb uit Tongeren heeft de bvba Royal Food Belgium opgericht met zetel aan de Stationslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van vervoerdiensten en het plaatsen van thermische en akoestische isolatie, de installatie van ventilatiesystemen  én handel.

Nieuwe bvba: GO Construct

Vrijdag 21 december 2018
Olivier Gouters en Katrien Kellens, beiden uit Tongeren, hebben de bvba GO Construct opgericht met zetel Op het Hofken. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van zonnepanelen, isolatiewerken en loodgieterswerk.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Christine Wijnen overleden

Woensdag 19 december 2018
Tongeren - Christine Wijnen overledenGisteren is Christine Wijnen overleden, de weduwe van Jozef Vanempten. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Gustave Devisschere overleden

Woensdag 19 december 2018
Gisteren is Gustave Devisschere overleden, de weduwnaar van Philomène Cox. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Hendrik Slechten overleden

Dinsdag 18 december 2018
Tongeren - Hendrik Slechten overledenZondag is Hendrik Slechten overleden, de weduwnaar van Fina Stulens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcehtrum Debay. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Auto belandt in gracht

Dinsdag 18 december 2018
Tongeren - Auto belandt in grachtOp de Romeinse Kassei verloor een bestuurster vanochtend de controle over het stuur en belandde met haar auto in de gracht. Zij raakte lichtgewond.

Irène Budeners overleden

Dinsdag 18 december 2018
Tongeren - Irène Budeners overledenOp 13 december overleed Irène Budeners, de weduwe van Jean Knapen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Korpschef politie met pensioen

Maandag 17 december 2018
Tongeren - Korpschef politie met pensioenKorpsschef Tony Verlackt van de politiezone Tongeren-Herstappe gaat met pensioen. In afwachting van de benoeming van een nieuwe korpschef zal commissaris Jef Byloos deze taak op zich nemen.

Paul Schils overleden

Maandag 17 december 2018
Tongeren - Paul Schils overledenZaterdag is Paul Schils overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Jenny Deckers overleden

Maandag 17 december 2018
Gisteren is Jenny Deckers overleden, de echtgenote van Jean Gerrits. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Guy Hosch overleden

Maandag 17 december 2018
Tongeren - Guy Hosch overledenZaterdag is Guy Hosch overleden, de echtgenoot van Monique Tomsin. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Basile Langenaeken overleden

Maandag 17 december 2018
Tongeren - Basile Langenaeken overledenVrijdag overleed Basile Langenaeken, de echtgenote van Agnès Testelmans. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Tongeren - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Verlies voor Datovoc

Zondag 16 december 2018
Tongeren - Volleybal: Verlies voor DatovocIn liga A dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren met 2-3 verloren van Asterix Avo Beveren. Donderdag verloor Datovoc al in Oudegem.

's Herenelderen verslaat Zutendaal

Zondag 16 december 2018
Tongeren - 's Herenelderen verslaat Zutendaal's Herenelderen heeft Zutendaal puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 2-0. Jekervallei Sluizen verloor thuis met 2-6 van FC Diepenbeek. Eendracht Henis heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Munsterbilzen. Ook Valencia Piringen speelde gelijk: thuis werd het 3-3 tegen Sp. Aalst. Union Rutten versloeg Nieuwerkerken met 2-1. Heur-Tongeren B verloor met 4-0 op het veld van Bilzen-Waltwilder B.
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren met 1-10 verloren van United Beverlo.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van St.-NiklaasHeur-Tongeren heeft vanavond met 0-5 verloren van Sint-Niklaas.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Zaterdag 15 december 2018
Tongeren - Gelijkspel voor Handbal TongerenIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond 27-27 gelijk gespeeld bij het Nederlandse Hurry-Up.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Tongeren - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Pascal Michiels en Cindy Gerrits, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Projoma Cleaning Products opgericht met zetel Op het Hofken. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de lklein- en groothandel in onderhoudsprodukten, veiligheidskledij en beroepskledij.

Urbain Houben overleden

Vrijdag 14 december 2018
Gisteren overleed Urbain Houben, de echtgenoot van Lis Roodhooft. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Huberte Styns overleden

Vrijdag 14 december 2018
Tongeren - Huberte Styns overledenOp 6 december overleed Huberte Styns, de levenspartner van Johnny Duchateau. Zij was 65 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Volleybal: Oudegem - Datovoc 3-1

Donderdag 13 december 2018
Tongeren - Volleybal: Oudegem - Datovoc 3-1Datovoc Tongeren heeft met 3-1 verloren in Oudegem. Het gaat om de derde competitienederlaag.
Voor morgen, vrijdag 14 december, is er een staking aangekondigd door de verschillende vakbonden. Deze staking heeft mogelijk gevolgen voor uw afvalophaling. Waarschijnlijk kunnen niet alle huisvuilwagens uitrijden waardoor een aantal ophaalrondes niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerd zullen worden. Het recyclagepark is wel open. Limburg.net vraagt aan alle inwoners om hun afval aan te bieden zoals vermeld in de afvalkalender. Als uw afval 's avonds niet is opgehaald, haal het dan opnieuw binnen en biedt het aan bij een volgende ophaling of een mogelijke inhaalronde. Volg de info via www.limburg.net of via facebook Limburg.net

Jeanke Fransen overleden

Donderdag 13 december 2018
Tongeren - Jeanke Fransen overledenDinsdag is Jeanke Fransen overleden, de echtgenoot van Jeannine Fannes. Hij was 68 jaar en violist bij het Symfonieorkest van Luik. Zijn lichaam werd geschonken aan de wetenschap. Laatste eerbetoon: zaterdag (11-12 uur) met mogelijkheid tot condoleren in uitvaartcentrum Debay.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Tongeren - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Louis Meers overleden

Donderdag 13 december 2018
Tongeren - Louis Meers overledenIn WZC Seniorenhof in Riksingen is dinsdag Louis Meers overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Tilkin. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rijkhoven.

Roger Faes overleden

Woensdag 12 december 2018
Tongeren - Roger Faes overledenZondag is Roger Faes overleden, de echtgenoot van Ginette Desimpelaere. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Anna Vanherle overleden

Woensdag 12 december 2018
Tongeren - Anna Vanherle overledenGisteren is Anna Vanherle overleden, de weduwe van Julien Baldewijns. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Jan Theuwis overleden

Woensdag 12 december 2018
Maandag is in Tongeren de uit Neerpelt afkomstige Jan Theuwis overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  U kunt vrijdag (19-20 uur) Uw medeleven aan de familie betuigen bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Tongeren - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Tongeren - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Charles Decresson overleden

Dinsdag 11 december 2018
In Vreren is zaterdag Charles Decresson overleden, de echtgenoot van Lily Lambié. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Tongeren - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Stijn Scholts voorzitter Groen

Zondag 9 december 2018
Stijn Scholts is verkozen tot voorzitter van Groen Tongeren. Hij is werkzaam bij het Limburgs Innovatiecentrum.

's Herenelderen verslaat Kolmont

Zondag 9 december 2018
Tongeren - 's Herenelderen verslaat Kolmont'S Herenelderen klopte vanmiddag Kolmont met 3-1. Jekervallei Sluizen heeft vanmiddag met 5-2 verloren van Jong Sint-Truiden. Valencia Piringen speelde 1-1 gelijk op het veld van Velm VV. Union Rutten raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Godsheide. Eendracht Henis speelde 3-3 gelijk bij Gravelo. Heur-Tongeren B won met 1-4 in Riemst.
Tongeren - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie
Tongeren - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Tongeren - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Tongeren - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Heur-Tongeren verliest van Berchem

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van BerchemHeur-Tongeren heeft vanavond verloren van Berchem. Uitslag: 0-4. Bij de rust was het al 0-3. Na vijftien wedstrijden staat Heur-Tongeren laatste in de stand met 8 punten.

Handbal: verlies voor Tongeren

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - Handbal: verlies voor TongerenIn het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond thuis verloren van Achilles Bocholt. Uitslag: 338.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Elza Loix overleden

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - Elza Loix overledenWoensdag is Elza Loix overleden, de weduwe van Victor Gonissen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake Begroetingsmoment: maandag (18-20 uur) en dinsdag na de avondwake in uitvaartcentrum Debay.

José Croux overleden

Zaterdag 8 december 2018
Tongeren - José Croux overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige José Croux overleden, de weduwe van Alphonse America. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Tongeren - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Christiaens overleden

Vrijdag 7 december 2018
Tongeren - Paul Christiaens overledenIn WZC De Motten is woensdag Paul Christiaens overleden, de weduwnaar van Irma Biesmans. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Dré Snellinx overleden

Donderdag 6 december 2018
Tongeren - Dré Snellinx overledenGisteren is Dré Snellinx overleden.Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen, gevolgd door de crematie en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Henis. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Mia Thys overleden

Donderdag 6 december 2018
Dinsdag is Maria Thys overleden, de echtgenote van René Morias. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Jean Ketelslegers overleden

Donderdag 6 december 2018
Tongeren - Jean Ketelslegers overledenGisteren is Jean Ketelslegers overleden, de weduwnaar van Berdine Roymans. Hij was 87 jaar en de laatste burgemeester van Mal. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Nieuwe bvba: Human Gold

Dinsdag 4 december 2018
De bvba Hive-5 uit Tongeren en de bvba Generosi uit Lummen hebben de bvba Human Gold opgericht met zetel in de Winhofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een arbeidsbemiddelingsbureau en alle activiteiten in het kader van de wet op de dienstencheques.

Gauwdiefstallen in Via Juliana

Maandag 3 december 2018
Tongeren - Gauwdiefstallen in Via JulianaIn de Via Juliana gingen gauwdieven met twee portefeuilles aan de haal. Met een bankkaart die in één van de portefeuilles stond hebben zij geld afgehaald.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Tongeren - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Giel Thijs overleden

Maandag 3 december 2018
Op 27 november overleed Giel Thijs, de echtgenoot van José Vanlessen. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vond zaterdag plaats in de parochiekerk Sint-Jozef.

Joanna Rosias overleden

Maandag 3 december 2018
Op 30 november overleed Joanna Rosias, de weduwe van Jean Withofs. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Michel Wetzels overleden

Maandag 3 december 2018
Tongeren - Michel Wetzels overledenOp 29 november overleed Michel Wetzels, de echtgenoot van Angèle Trippaers. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Morgennamiddag wordt in café Lido een handelspand met twee appartementen, gelegen Maastrichtersteenweg 2, openbaar verkocht. Het perceel is 1a55ca groot en het K.I. bedraagt 1177 euro.
In mannen top divisie 2A heeft Tongeren verslagen. Uitslag: 83-75.

Volleybal: Datovoc klopt Gent

Zondag 2 december 2018
Tongeren - Volleybal: Datovoc klopt GentIn Liga A van het volleybal (dames) heeft Datovoc Tongeren verslagen met 3-2. Sets: 25-19, 25-23, 18-25, 20-25, 15-10.

Zaalvoetbal: Tongeren verliest

Zondag 2 december 2018
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren verloren van Borgloon. Uitslag: 3-4.

Jekervallei Sluizen speelt gelijk

Zondag 2 december 2018
Tongeren - Jekervallei Sluizen speelt gelijkJekervallei Sluizen heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Bilzen-Waltwilder B. Eendracht Henis klopte Landen met 6-1. 's Herenelderen won met 0-2 op het veld van KMR Biesen. Union Rutten speelde 2-2 gelijk in Kortessem. Valencia Piringen versloeg Inter Hasselt met 8-0. Heur-Tongeren B verloor met 2-0 in Kanne.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Inbraak in Hondsstraat

Zaterdag 1 december 2018
Tongeren - Inbraak in HondsstraatEr is ingebroken in een woning aan de Hondsstraat in Tongeren. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Heur-Tongeren klopt Capellen

Zaterdag 1 december 2018
Tongeren - Heur-Tongeren klopt CapellenHeur-Tongeren heeft vanavond in Cappellen gwonnen met 2-3. Voor Heur scoorden Tshibuabua (2) en Moussa. De drie Tongerse doelpunten vielen allen na de rust; de ruststand was 2-0, dank zij o.m. een penaltlydoelpunt van Cappellen.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van HasseltIn het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 22-29.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

14 procent handelspanden staat leeg

Zaterdag 1 december 2018
Van de 803 handelspanden in Tongeren staan er 113 leeg. Dat is 14,1 procent. De leegstand in Tongeren is procentueel gezien groter dan in Hasselt, Genk en Sint-Truiden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop