Het overige nieuws

Nieuwe wijkagent voor Herstappe

Woensdag 28 februari 2018
Dennis Haesevoets is de nieuwe wijkagent voor Herstappe. Dennis is agent sinds 2007. In 2010 werd hij tewerkgesteld bij de politiezone Tongeren-Herstappe (interventiedienst). Momenteel is hij wijkinspecteur voor de wijk ‘Achter Statie’ en in Henis en ’s-Herenelderen. Vanaf 1 maart is hij het aanspreekpunt voor Herstappe, Rutten en de zuidkant van Tongeren (Hubensbeemden, Offelken, Wildbroek,..). Hij volgt dan Alain Grommen op die met pensioen gaat.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Tongeren - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Van Helden overleden

Woensdag 28 februari 2018
Tongeren - Piet Van Helden overledenIn Tongeren is de uit Achel afkomstige Piet Van Helden overleden, de weduwnaar van Bertha Duchateau. Hij was 95 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg in Tongeren.

Nieuwe T1 bij Union Rutten

Dinsdag 27 februari 2018
Johny Jacobs wordt de nieuwe T1 van derdeprovincialer Union Rutten. De club heeft met het oog op het nieuwe seizoen ook 7 spelers aangetrokken.

Openbare verkoping: Bilzersteenweg

Dinsdag 27 februari 2018
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de dubbele woning gelegen Bilzersteenweg 102 en 102+ openbaar verkocht

Damesvoetbal: Tongeren - Moldavo 0-2

Maandag 26 februari 2018
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren verloren van Moldavo. Uitslag: 0-2.

Onder invloed en geen rijbewijs

Maandag 26 februari 2018
Afgelopen weekend is in Hoeselt een vrouw betrapt die onder invloed reed en geen geldig rijbewijs kon voorleggen. Ook de verlichting van haar auto deed het niet. Zij riskeert vervolging voor de politierechtbank.

Postbode onderuit in de sneeuw

Maandag 26 februari 2018
Vanmorgen ging een postbode door het gladde wegdek op de Visésteenweg in Riemst onderuit en belandde in de sneeuw. Hij raakte daarbij gewond.

Rommelmarkt op de Dijk

Maandag 26 februari 2018
Op zondag 15 april is er weer Rommelmarkt op de Dijk. Opstellen van de kramen vanaf 6u30 tot 8u. Standplaatsen aan 1 euro/lopende meter. Inschrijven bij Nico Vanherck op 0478/963968 Eet- en drinkgelegenheid zijn aanwezig, alsook sanitaire voorzieningen.

Geen huisvuilophaling door sneeuw

Maandag 26 februari 2018
Vandaag is er geen huisvuil opgehaald als gevolg van de sneeuwval. Dat zal morgen en overmorgen gebeuren.

Nico Labeye overleden

Maandag 26 februari 2018
Tongeren - Nico Labeye overledenZaterdag is Nico Labeye overleden, de weduwnaar van Anna Raepers. Hij was 94 jaar en mede-stichter van de Verenigde Handelaars Maastrichterstraat. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Pierre Vandeweyer overleden

Maandag 26 februari 2018
Tongeren - Pierre Vandeweyer overledenZaterdag is Pierre Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Lisette Tips. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).
Tongeren - Nieuwe wijkinspecteur voor het CentrumZoom
De wijkdienst van de politiezone Tongeren-Herstappe heeft sedert januari een nieuwe wijkinspecteur in dienst voor het centrum, mevrouw Eleonora Marx. Zij volgt wijkinspecteur Peter-Paul Custers op. Hij gaat met pensioen. Eleonora begon haar politiecarrière in 1998 en maakte al die jaren deel uit van de interventiedienst. (foto: stad Tongeren)
In Liga A dames van het volleybal heeft Datovoc Tongeren met 3-0 verloren van Richa Michelbeke. Setstanden: 25-21, 25-17, 25-18.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Tongeren - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

's Herenelderen klopt Eigenbilzen

Zondag 25 februari 2018
Tongeren - 's Herenelderen klopt Eigenbilzen's Herenelderen heeft J.B. Eigenbilzen verslagen met 4-1 en blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Heers. Union F.C. Rutten verloor met 2-1 op het veld van Heers. In de stand staat Rutten na 22 wedstrijden negende met 28 punten. Heur-Tongeren B speelde 3-3 gelijk in Riemst en staat vijftiende met 18 punten uit 25 wedstrijden. Henis speelde 2-2 gelijk in Halen. Na 21 wedstrijden staat Henis negende met 28 punten.

Heur-Tongeren speelt gelijk

Zaterdag 24 februari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijkHeur-Tongeren is vanavond thuis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Houtvenne. Heur-Tongeren staat tweede in de stand op twee punten van E. Termien. Valencia Piringen speelde 0-0 gelijk tegen Borgloon en staat twaalfde in de stand met 30 punten uit 25 wedstrijden.
Tongeren - Callant Tongeren verliest van SportingIn het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van Sporting NeLo. Uitslag: 18-19.

Zaalvoetbal: Onb.Tongeren verliest

Zaterdag 24 februari 2018
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Onb. Tongeren met 0-5 verloren van leider Renolim Alken. Onb. Tongeren staat vijfde in de stand met 24 punten uit 14 wedstrijden.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Jos Op het Eijnde overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Woensdag is Jos Op het Eijnde overleden, de levenspartner van René Essers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Gerard Machiels overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Tongeren - Gerard Machiels overledenDonderdag is de uit Vreren afkomstige Gerard Machiels overleden, de weduwnaar van Clara Smets. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Veulen.

Christel Vanderleyden overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Tongeren - Christel Vanderleyden overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Christel Vanderleyden overleden. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring en wordt gevolgd door de begraving op het kerkhof van Hoelbeek.

Bushokje beschadigd

Vrijdag 23 februari 2018
Afgelopen nacht hebben vandalen een ruit van een bushokje verbrijzeld. Dat gebeurde op de Sint-Truidersteenweg.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Roeffaers overleden

Vrijdag 23 februari 2018
Tongeren - Henri Roeffaers overledenWoensdag is Henri Roeffaers overleden, de echtgenoot van Paula Mentior. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) ) plaats in de parochiekerk van Riksingen, gevolg door de begraving op de begraafplaats van Overrepen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Vzw Sint-Gilliskelderke opgericht

Vrijdag 23 februari 2018
Lea Van Sweefelt en Philomène Meuwissen, beiden uit Genk, én François Rouffaer,  Paul Gielen en Dominique Lambrechts, allen uit Tongeren, hebben de vzw Sint-Gilliskelderke opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. De vzw wil bijdragen tot de opbouw van de christelijke gemeenschap van het dekenaat Tongeren door het ondersteunen van kansarmoedebestrijding en het uitdelen van voedselpaketten aan kansarmen.

Nieuwe vennootschap: DoeMa

Donderdag 22 februari 2018
Marc Vandebroeck en Dominique Vanempten, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire venootschap DoeMa opgericht met zetel aan de Kapoelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken en het snoeien van bomen.

Doris Neeckx overleden

Donderdag 22 februari 2018
Tongeren - Doris Neeckx overledenDinsdag is Doris Neeckx overleden, de weduwe van Jan Gubbels. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt maandag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay.

Jean Bierwerts overleden

Donderdag 22 februari 2018
Tongeren - Jean Bierwerts overledenZondag is de uit Vreren afkomstige Jean Bierwerts overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wellen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Vendrickx in Wellen.

SIBBO heeft nieuwe directeur

Woensdag 21 februari 2018
De 42-jarige Erwin Bogaers is de nieuwe directeur van SIBBO. In die functie volgt hij Leo Bocken op die met pensioen ging.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Eliane Biesmans overleden

Woensdag 21 februari 2018
Tongeren - Eliane Biesmans overledenMaandag is Eliane Biesmans overleden, de weduwe van Paul Lysens. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jean-Marie Smullenberghs overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Tongeren - Jean-Marie Smullenberghs  overledenZaterdag is Jean-Marie Smullenberghs overleden, de echtgenoot van Andrée Fossé. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Guillaume Thewissen overleden

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Guillaume Thewissen overledenZaterdag is Guillaume Thewissen overleden, de echtgenoot van Irène Meesen. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-Josée Mercken overleden

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Marie-Josée Mercken overledenOp 15 februari overleed Marie-Josée Mercken, de weduwe van Jean Leemen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Suzanne Leroy overleden

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Suzanne Leroy overledenOp 31 januari overleed Suzanne Leroy. Zij was 99 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Pierre Renson overleden

Maandag 19 februari 2018
Tongeren - Pierre Renson overledenOp 16 februari overleed Pierre Renson, de weduwnaar van Hilda Mesotten. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Heur-Tongeren wint in Diegem

Zondag 18 februari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren wint in DiegemHeur-Tongeren heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen op het veld van Diegem. Heur-Tongeren staat samen aan de leiding met evenveel punten als Termien en Wellen, die beiden één wedstrijd meer hebben gespeeld. Eendracht Henis verloor met 1-2 van leider FC Alken A en staat negende in de stand met 27 punten uit 20 wedstrijden. Union Rutten versloeg SC Donk met 1-0. In de stand staat Rutten negende met 28 punten uit 21 matchen. 's Herenelderen won met 1-2 bij Herk Sport en blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Heers. Valencia Piringen verloor met 4-0 in Vechmaal en staat na 24 wedstrijden twaalfde in de stand met 29 punten.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
In de BENE-League van het handbal heeft Achilles Bocholt vanavond Callant Tongeren verslagen. Uitslag: 35-20.

Heur-Tongeren B verslaat Heis

Zaterdag 17 februari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren B verslaat HeisHeur-Tongeren B heeft vanavond met 2-0 gewonnen tegen Heis. Heur-Tongeren B staat vijftiende in de stand met 17 punten uit 24 wedstrijden.

Francia Collette overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Tongeren - Francia Collette overledenDinsdag overleed in Hasselt de uit Tongeren afkomstige Francia Collette. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Maria Croux overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Tongeren - Maria Croux overledenDonderdag is Maria Croux overleden, de weduwe van Mathijs Gielen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Jean François overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Tongeren - Jean François overledenGisteren is Jean François overleden, de echtgenoot van Marie-Louise De Ridder. Hij was 87 jaar en schrijver van het lied 'Tongeren'. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Jaeka

Donderdag 15 februari 2018
Katrien Jaeken uit Hamont-Achel heeft de bvba Jaeka opgericht met zetel aan de Vermeulenstraat in Tongeren. Doel van de vennootschap: tandheelkunde, orthodontie en tandheelkundige mechanica.

Vzw Htrick opgericht

Woensdag 14 februari 2018
In Tongeren is de vzw Htrick businesclub, afgekort Htrick, opgericht met zetel aan het Gilliswinhof. De vzw wil een forum zijn waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen netwerken. Dit forum is voornamelijk, doch niet uitsluitend gelinkt aan Heur-Tongeren. In dit verband heeft de vereniging eveneens als doel om de voetbalsport in en rond Tongeren te bevorderen en financieel te ondersteunen.
Morgennamiddag wordt in de Lido de woning Sint-Catharinastraat 15 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 1a en dient nog afgewerkt.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Tongeren - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht

Valentine Schoubben overleden

Dinsdag 13 februari 2018
In Hasselt is op 7 februari de uit Tongeren afkomstige Valentine Schoubben overleden, de weduwe van René Boussu. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.
Tongeren - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Christiane Thys stapt uit politiek

Maandag 12 februari 2018
Christiane Thys (Open VLD) stelt zich niet meer verkiesbaar bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze was 24 jaar politiek actief in de Ambiorixstad.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Oger Baillien overleden

Maandag 12 februari 2018
Tongeren - Oger Baillien overledenVandaag is Oger Baillien overleden, de echtgenoot van Josepha Balas. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Marie-Louise Nys overleden

Maandag 12 februari 2018
Tongeren - Marie-Louise Nys overledenZaterdag is Marie-Louise Nys overleden, de weduwe van Arnold Houbrechts. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Volleybal: Datovoc klopt Charleroi

Zondag 11 februari 2018
Datovoc Tongeren heeft Charleroi verslagen met 3-0. Setstanden: 25-21, 25-16, 25-18.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Henis verliest van Thor Hasselt

Zondag 11 februari 2018
Henis heeft met 2-0 verloren op het veld van Thor Hasselt. Henis staat zevende in de stand met 27 punten uit 19 wedstrijden. Rutten verloor thuis met 1-3 van HO Heide en staat negende in de stand met 25 punten uit 20 wedstrijden. 's Herenelderen won met 1-2 op het veld van Herk Sp.en staat aan de leiding met één punt voorsprong op Heers. Heur-Tongeren B verloor met 4-0 op het veld van Veldwezelt. Heur-Tongeren B staat vijftiende in de stand met 14 punten uit 23 wedstrijden.
In het zaalvoetbal heeft Onbetong Tongeren een 5-0 forfaitscore behaald tegen Hasselt. Na 13 wedstrijden staat Onbetong vierde in de stand met 24 punten.

Jan Jaspers nieuwe secretaris CKP

Zondag 11 februari 2018
Tongenaar Jan Jaspers is de nieuwe secretaris van de Commissie Kerkelijk Patrimonium (CKP) in het bisdom Hasselt. Hij volgt Fons Houben op die na 21 jaar adviseren en inventariseren de fakkel overdraagt. Het CKP adviseert onder meer de bisschop wanneer het gaat om ingrepen bij restauratie- en renovatiewerken aan het kerkinterieur.

Vzw P.V.L opgericht

Zondag 11 februari 2018
In Tongeren is de vzw Provinciaal Verbond Limburg, afgekort P.V.L., opgericht. Doel van de vzw met zetel aan de Koninksemstraat is het handboogschieten op doel in de provincie te promoten en bekendheid te geven als Olympische Sport en als sport- vrijetijdsbesteding.

Valencia Piringen - Kanne 6-1

Zaterdag 10 februari 2018
Valencia Piringen heeft deze namiddag thuis Kanne VV verslagen met 6-1. Valencia Piringen staat twaalfde in de stand met 29 punten uit 23 wedstrijden.

Handbal: Callant verliest van Initia

Zaterdag 10 februari 2018
Tongeren - Handbal: Callant verliest van InitiaIn de BENE-league van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van Initia Hasselt. Uitslag: 25-37.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Brodeau overleden

Zaterdag 10 februari 2018
Donderdag is Jean Brodeau overleden, de weduwnaar van Caroline Van Hoorebeeck. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Bergroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Verkoop tweedehandsmaterialen

Vrijdag 9 februari 2018
De stad Tongeren verkoopt een aantal tweedehands materialen: een kopieermachine, een klepelmaaier, een beugel om borduren te plaatsen, lampen, spiegel, stootkar en een hakselaar. Een bod uitbrengen op één of meerdere materialen kan tot uiterlijk vrijdag 30 maart om 12 uur. De hoogste bieder krijgt het materiaal toegewezen. Schriftelijk een bod uitbrengen kan door een brief te richten aan de stad Tongeren, Financiële dienst, t.a.v. mevrouw Inge Neiss, Maastrichterstraat 10 te 3700 Tongeren, (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Ingenieursbureau failliet

Vrijdag 9 februari 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft het Tongerse ingenieursbureau Vilar Technics failliet verklaard. Mr. Wissels is als curator aangesteld.

De Velinx beter toegankelijk

Donderdag 8 februari 2018
Cultureel centrum De Velinx en de bibliotheek zijn nu beter toegankelijk. Er kwamen nieuwe toegangsdeuren met een prijskaartje van 18900 euro.

Heur-Tongeren speelt zaterdag niet

Donderdag 8 februari 2018
Tongeren - Heur-Tongeren speelt zaterdag nietDe voetbalwedstrijd Heur-Tongeren - Nijlen die zaterdag zou plaatsvinden is afgelast. Dat is het gevolg van de ongure weersomstandigheden van de jongste dagen.

Nieuwe vennootschap: B-Advisory

Donderdag 8 februari 2018
Stany Boes uit Tongeren heeft de gewone commanditaire vennootschap B-Advisory opgericht met zetel aan de Godensteenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van technology consulting services en het uitoefenen van managementfuncties.

Nieuwe vennootschap: Nijs Ivan

Donderdag 8 februari 2018
Ivan en Willy Nys, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Nijs Ivan opgericht met zetel aan de Zagerijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer afbraakwerken én de bouw van appartementen en huizen.

VZW Indoorboekenmarkt opgericht

Donderdag 8 februari 2018
Sabine Jegers én Marc en Alexandra Stegen, allen uit Tongeren, hebben de vzw Indoorboekenmarkt, afgekort IB, opgericht met zetel aan de Kuilenstraat in Diets-Heur. De vzw wil het lezen van boeken promoten door het organiseren van boekenmarkten en de verkoop van tweedehandsboeken.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Tongeren - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Nieuwe vennootschap: Nihoul Jan

Woensdag 7 februari 2018
Jan Nihoul en Kristel Hermans, beiden uit Tongeren, hebben de gewone commanditaire vennootschap Nihoul Jan opgericht met zetel aan de Looiersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beoefenen van podiumkunsten en andere artistieke prestaties, management en boekingen van artiesten.

Maria Bruyneel overleden

Woensdag 7 februari 2018
Tongeren - Maria Bruyneel overledenMaandag is Maria Bruyneel overleden, de weduwe van Marcel Meesen. Zij was 95 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Augustina Jackers overleden

Woensdag 7 februari 2018
Op 2 februari overleed Augustina Jackers, de weduwe van Theodore Greday. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Rigo Bellings overleden

Woensdag 7 februari 2018
Tongeren - Rigo Bellings overledenMaandag is Rigo Bellings overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Detré. Hij was 67 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Tongeren - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
Derde provincialer 's Herenelderen heeft al twee spelers aangetrokken voor het komende seizoen: Dennis Heyninck (Bregel) en Geoffry Jacobs (Vechmaal).
Tongeren - Callant Tongeren verliest weer van ViséIn de terugwedstrijd van de halve finales voor de Beker van België heeft Callant Tongeren vanavond opnieuw verloren van HC Visé. Uitslag: 22-27. Bij de rust was de stand 10-12. Het kwam tot verlengingen en na de eerste verlenging stond Visé al met 21-24 voor.
Daardoor gaat de Waalse club voor de tweede keer naar de bekerfinale. Tegenstander wordt Sporting NeLo of Initia Hasselt.
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Berte Vanhees overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Tongeren - Berte Vanhees overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Berte Vanhees overleden. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Maria Blonden overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Maria Blonden  overledenZaterdag is Maria Blonden overleden, de weduwe van Mathieu Frans. Zij was 93 jaar. De asverstrooiing vindt plaats in alle intimiteit. Gelegenheid tot het groeten van de urne en tot condoleren zaterdag (13-14 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Suzanne Cleuren overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Suzanne Cleuren overledenVrijdag is Suzanne Cleuren overleden, de echtgenote van Jean Hauben. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwaker waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Ketty Blokken overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Ketty Blokken overledenGisteren is Ketty Blokken overleden, de weduwe van Bogdan Zielinski. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Daniëlle Vanormelingen overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Daniëlle Vanormelingen overledenVrijdag is Daniëlle Vanormelingen overleden, de echtgenote van Dirk Van den Abeele. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaarts in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Robert Clerinx overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Robert Clerinx overledenIn Henis is vrijdag Robert Clerinx overleden, de echtgenoot van Germaine Peters. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Roger Jeurissen overleden

Maandag 5 februari 2018
Tongeren - Roger Jeurissen overledenVrijdag is Roger Jeurissen overleden, de echtgenoot van Jeannie Lambrechts. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Vierduizend euro voor Poverello

Zondag 4 februari 2018
Het SKF care Team heeft een cheque van 4.000 euro, overhandigd aan Poverello. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de installatie van een branddetectiesysteem in de thuislozenopvang.

Basketbal: Tongeren - Lier 79-97

Zondag 4 februari 2018
In mannen Top Divisie B heeft Tongeren met 79-97 verloren van Lier. Quarters: 21-22, 22-28, 16-17, 20-30.

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Tongeren - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Verlies voor Datovoc

Zondag 4 februari 2018
Tongeren - Verlies voor DatovocIn het volleybal hebben de dames van Datovoc gisteravond verloren van de Antwerp Ladies. Uitslag: 3-0, na de setstanden 25-18, 25-14 en 25-22.

Verlies voor Eendracht Henis

Zondag 4 februari 2018
Eendracht Henis heeft vandaag met 3-1 verloren van Munsterbilzen. In de stand staat Henis na 18 wedstrijden zesde met 27 punten. 's Herenelderen klopte Habo met 2-1 en staat tweede in de stand op 2 punten van Heers. Rutten won met 2-4 op het veld van Herk Sp. In de rangschikking staat Rutten negende na 19 wedstrijden negende met 25 punten. Valencia Piringen verloor met 2-0 op het veld van Sp. Aalst en staat twaalfde met 26 punten uit 22 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Tongeren - Heur-Tongeren B verliest van KortessemHeur-Tongeren B heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Kortessem. In de stand staat vijftiende in de stand met 14 punten uit 22 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Tongeren - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Tilkin Immo

Zaterdag 3 februari 2018
De bvba Tilkin Projects en Jo Tikin, beiden uit Bilzen, én Tilkin Invest uit Riemst hebben de bvba Tilkin Immo opgericht met zetel aan de Vrijheidweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verwerving en verkoop van onroerende goederen, én het toestaan van leningen.

Jean Bierwerts overleden

Zaterdag 3 februari 2018
Tongeren - Jean Bierwerts overledenOp 25 januari overleed Jean Bierwerts, de echtgenoot van Betsy Schoenaerts. Hij was 77 jaar en voorzitter van de aartsbroederschap van OLV van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Morgen opent wijnhuis Christiaens

Donderdag 1 februari 2018
Morgen opent wijnhuis Christiaens aan de Hasseltsesteenweg in Overrepen. Wijnhuis Christiaens, opgericht in 1985, heeft ook een vestiging in Bilzen.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Handbal: Tongeren verliest van Visé

Donderdag 1 februari 2018
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest van ViséIn het handbal heeft Callant Tongeren vanavond opnieuw verloren van HC Visé. Uitslag: 34-27.

Jacqueline Schoubben overleden

Donderdag 1 februari 2018
Tongeren - Jacqueline Schoubben overledenGisteren is Jacqueline Schoubben overleden, de weduwe van Henri Aerts. Zij was 88 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg aan de Rutterweg.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop