Het overige nieuws

Pelgrimswandeling op 25 juli

Zaterdag 30 juni 2018
Op 25 juli organiseert de diocesane werkgroep pelgrimspastoraal in samenwerking met CCV Hasselt een pelgrimstocht in Tongeren. Het thema "Een wonder op je pad!" leidt de deelnemers door wonderverhalen over de Via Limburgica, de Limburgse compostelaroute en het Evermaruspad in het mooie Haspengouw tussen Tongeren en Rutten.Er is keuze uit drie afstanden, op maat van elke wandelaar. Alle wandelingen starten en eindigen aan de Sint-Janskerk in Tongeren (Sint-Jansstraat 10) en hebben de (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Hélène Kiel overleden

Zaterdag 30 juni 2018
In het UZ te Jette overleed op 22 juni de uit Tongeren afkomstige Marie-Hélène Kiel. Zij was 69 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Schooljaar afgesloten in zwembad

Donderdag 28 juni 2018
Origineel is het alleszins: de kleuters van 't Evermaruske in Rutten hebben het schooljaar afgesloten in het openluchtbad van Plinius. En pret dat zij hadden!.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Tongeren - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Tongeren - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

François Nijs overleden

Woensdag 27 juni 2018
Tongeren - François Nijs overledenGisteren is de uit Riksingen afkomstige François Nijs overleden, de echtgenoot van Eliza Hendrikx. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Positief resultaat jaarrekening

Woensdag 27 juni 2018
Tongeren sluit de jaarrekening 2017 af met een resultaat op kasbasis van 14.898.306,57 euro. De rekening 2017 voldoet hiermee aan alle budgetnormen die Vlaanderen gemeentebesturen oplegt. Het gunstig resultaat werd behaald door een combinatie van factoren: de beperking van de exploitatiekosten, de realisatie van de geraamde ontvangsten en het overdragen van een aantal investeringen naar het boekjaar 2018 rekening houdend met de reële uitvoering van de investeringswerken.
Zaterdag 30 juni opent de volledig vernieuwde Aldi in Tongeren feestelijk de deuren. Dat meldt de keten vandaag. "De klant kan rekenen op een volledig vernieuwde winkel waar het aangenamer winkelen is en er meer nadruk ligt op verse producten zoals brood, groenten en fruit.  De winkel aan de Luikersteenweg wordt als een van de allereerste in België omgebouwd naar het allernieuwste Aldi-winkelconcept, aldus de mededeling."

Keukenbrand in Hemelingenstraat

Woensdag 27 juni 2018
Tongeren - Keukenbrand in HemelingenstraatDe brandweer rukte vanmiddag uit voor een keukenbrand aan de Hemelingenstraat. Volgens de eerste berichten heeft er zich vermoedelijk een kortsluiting voorgedaan aan het elektrisch fornuis waardoor er een begin van brand ontstond. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Gusta Hansen overleden

Woensdag 27 juni 2018
Tongeren - Gusta Hansen overledenMaandag is Gusta Hansen overleden, de weduwe van Armand Croughs. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Tongeren - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Liza Brepoels overleden

Woensdag 27 juni 2018
Tongeren - Liza Brepoels overledenZaterdag overleed Liza Brepoels, de echtgenote van Pieter Nassen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) in Uitvaartcentrum Debay.
De seniorenraad werkte vorig jaar rond brandveilig wonen. Bijna 600 senioren haalden reeds hun gratis rookmelder op. Er zijn nog een 150-tal rookmelders voor 75-plussers ter beschikking. Je kan je rookmelder zelf komen afhalen, of je geeft hiervoor een volmacht aan een goede buur of een familielid. Volmacht geven gebeurt door je identiteitskaart mee te geven. Voor meer info kan u altijd terecht bij de Piepel – 012 24 24 30.

Nieuwe bvba: Fruysschaert

Dinsdag 26 juni 2018
Felix Ruysschaert uit Tongeren heeft de bvba Fruysschaert opgericht met zetel aan de Elisabethwal in Tongeren. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van het beroep van advocaat en van alle activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.
Deze voormiddag rond 9.20 uur heeft een 35-jarige vrachtwagenbestuurder uit het Waalse Havelange de auto van de 37-jarige L.A. uit Tongeren aangereden op de Rijksweg in Dilsen. De vrachtwagenchauffeur had de personenwagen helemaal niet opgemerkt waardoor het tot een zijdelingse aanrijding kwam. Er was alleen blikschade.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Geef je mening over de VELINX

Dinsdag 26 juni 2018
De VELINX wil het altijd ‘nog beter’ doen. Waarom? Om je de perfecte ervaring te bezorgen in het cultuurcentrum. Wat doen we goed? Wat kan beter? Welke suggesties en opmerkingen heeft u voor ons? De VELINX hoort het graag. De VELINX neemt deel aan een groot gebruikersonderzoek in samenwerking met Universiteit Antwerpen en met de ondersteuning van de Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra. Daarom vragen we je onze enquête in te vullen. Deze is volledig anoniem en neemt slechts tien minuten van uw tijd in beslag. Je vindt de enquête terug op www.develinx.be.

Meer controles in zone 30

Dinsdag 26 juni 2018
Tongeren - Meer controles in zone 30De politie gaat de snelheid in de zone 30 strenger controleren. Deze aanpak past in het zonale veiligheidsplan waarin de aanpak van overdreven snelheid een belangrijke rol speelt. Om de snelheidscontroles beter uit te voeren, beschikt de politie binnenkort over een nieuw digitaal flitstoestel.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Tongeren - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht
Patrick Leva en Godelieve Henkaers, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Tandarts Patrick Leva opgericht met zetel aan de Albertwal.

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Weg met aanhangwagen

Maandag 25 juni 2018
Onbekenden hebben vermoedelijk tijdens het weekend een aanhangwagen gestolen. Dat gebeurde aan Verhenis. De diefstal werd gisternamiddag gemeld bij de politie.

Inbraak in Baversstraat

Zondag 24 juni 2018
Tongeren - Inbraak in BaversstraatGisteren is een inbraak gepleegd in de Baversstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Tongeren - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
In de gevangenis van Tongeren waren er vandaag zo'n 42 procent werkwilligen. De vakbonden voeren al enkele dagen actie tegen de plannen van Justitieminister Geens voor de invoering van een gegarandeerde dienstverlening in de strafinrichtingen.

Luikerstraat in het nieuw

Zaterdag 23 juni 2018
De Luikerstraat is officieel in gebruik genomen. Er kwam gescheiden riolering, een nieuw wegdek en nieuwe voetpaden.
Ruben Stassen trekt de lijst Groen Tongeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lucienne Castermans staat op de tweede plaats, Johan Vandebosch derde.

Jean Bollen overleden

Zaterdag 23 juni 2018
Donderdag is Jean Bollen overleden, de echtgenoot van Sonja Bollaers. Hij was 59 jaar en wordt woensdag in Berg begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Diets-Heur. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Tongeren - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Tongeren - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag 30 juni viert het woonzorgcentrum De Motten zijn 40-jarig jubileum. Veertig jaar jaar geleden werd het rustoord Sint-Jacobus herdoopt tot WZC De Motten.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.
Jef Vandamme (67) heeft ontslag genomen als voorzitter van de Tongerse Middenstandsraad. Hij heeft die functie ruim drie jaar waargenomen.

Cheque voor pediatrie AZ Vesalius

Donderdag 21 juni 2018
Tongeren - Cheque voor pediatrie AZ Vesalius
Petanqueclub Nerem heeft een cheque van 500 euro geschonken aan de afdeling pediatie van het AZ Vesalius. Het gaat om de opbrengst van het tornooi dat de club organiseerde.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Tongeren - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: HCT-Services

Woensdag 20 juni 2018
Guy, Cédrique en Julie Hamal én Anita Hensen, allen uit Tongeren, hebben de bvba HCT-Services opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van metalen constructiewerken, dienstverlenende activiteiten op het vlak van informatie én onderhoud en reparatie van bromfietsen.

Nieuwe bvba: Ecogy Management

Woensdag 20 juni 2018
Albert Coenegrachts en Muriel Oyam Mban, beiden uit Riemst, hebben de bvba Ecogy Management opgericht met zetel aan de Prinsenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consultancy-diensten en het geven van opleidingen.

Annie Hauben overleden

Woensdag 20 juni 2018
Tongeren - Annie Hauben overledenGisteren is Annie Hauben overleden, de weduwe van de op 8 juni overleden Toine Goossens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Hongarije en Slovakije, en niet België, Spanje en Frankrijk mogen het EK Handbal 2022 organiseren. Dat raakte vandaag bekend na afloop van de stemming tijdens het EHF-congres in het Schotse Glasgow. België had samen met Frankrijk en Spanje een sterk dossier samengesteld en kon rekenen op de morele en financiële steun van Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen. Maar het project waaraan Frankrijk, Spanje en België ruim een jaar geleden aan begonnen kende jammer genoeg geen happy‐end.

Roger Moermans overleden

Woensdag 20 juni 2018
Tongeren - Roger Moermans overledenZondag is Roger Moermans overleden, de weduwnaar van Rika Arnots en de partner van Doris Vleurinck. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in aanwezigheid van de familie.
Tongeren - Vijf aanwinsten voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vijf spelers aangetrokken: Legenvre (Eupen), Rochus (Tienen), Baur (Termien), Quintiens (Herk FC) en Jungschleger (MVV).

Navigatiesysteem gestolen

Dinsdag 19 juni 2018
Op het Molenplein is een gps uit een auto gestolen. De auto was niet slotvast.

Cécile Huybrecht overleden

Dinsdag 19 juni 2018
Gisteren is Cécile Huybrecht overleden, de weduwe van Emile Jageneau. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.  Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Staking in gevangenis

Dinsdag 19 juni 2018
Ook in de gevangenis van Tongeren wordt vandaag gestaakt uit protest tegen de plannen van minister van Justitie Geens voor gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen. Van de cipiers blijkt nauwelijks de helft te werken. (PG)
Tongeren - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Bij controles heeft de politie drie chauffeurs betrapt die onder invloed van drugs reden. Hun rijbewijs werd ingetrokken. Er werden ook vijf chauffeurs betrapt die te veel alcohol hadden verbruikt. De controles gebeurden onder andere op de Bilzersteenweg en de Luikersteenweg.

Mireille Daerden overleden

Maandag 18 juni 2018
Tongeren - Mireille Daerden overledenVrijdag is Mireille Daerden overleden, de levenspartner van wijlen William Saeren. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Hilde Jacobs overleden

Maandag 18 juni 2018
Vrijdag is Hilde Jacobs overleden, de echtgenote van Peter Neven. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.
Tongeren - Smartphones gestolen bij ProximusIn de Maastrichterstraat is ingebroken bij Proximus. Er zijn smartphones gestolen. In transportbedrijf European Sprint Line op het industrieterrein Overhaam is ook ingebroken.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Tongeren - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Tongeren - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Tongeren - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht
Johny Vrancken is lijsttrekker van de sp.a bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Carly Vanschoonwinkel staat op de tweede plaats, Gerard Stassen staat derde. Bart Princen is lijstduwer.

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.

Inbreker WZC De Motten ingerekend

Donderdag 14 juni 2018
In Brussel is één van de inbrekers geklist die eind april toesloegen in WZC De Motten. Daar werd geld gestolen. De daders werden toen gefilmd.
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in krantenwinkel

Donderdag 14 juni 2018
Afgelopen nacht is ingebroken in een krantenwinkel aan de Maastrichterstraat. De daders drongen via het dak de Press Shop binnen en gingen met sigaretten aan de haal.

Jean Herckens overleden

Donderdag 14 juni 2018
Tongeren - Jean Herckens overledenDinsdag is Jean Herckens overleden, de echtgenoot van Gilberte Vandermeer. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Henriette Jackers overleden

Donderdag 14 juni 2018
Tongeren - Henriette Jackers overleden
Maandag is Henriette Jackers overleden, de echtgenote van Toine Valkenborg. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Schoubben overleden

Donderdag 14 juni 2018
Tongeren - Jeanne Schoubben overledenZondag is Jeanne Schoubben overleden, de echtgenote van Chrétien Byloos. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).
Tongeren - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw anoniem politievoertuig

Woensdag 13 juni 2018
De politiezone Tongeren-Herstappe beschikt vanaf morgen over een nieuw anoniem politievoertuig. Het voertuig zal onder meer ingezet worden op het vlak van verkeer.

Nieuwe bvba: Melicatessen

Woensdag 13 juni 2018
Jurgen Milisen en Mikaëlle Ernots, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Melicatessen opgericht met zetel aan de Tongersveldstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in voedingswaren, traiteurdiensten en het uitbaten van feestzalen.

Delievec failliet

Woensdag 13 juni 2018
De rechtbank van Koophandel heeft de firma Delievec uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 juli ingediend worden.
Tongeren - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Annie Fransen overleden

Woensdag 13 juni 2018
Tongeren - Annie Fransen overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is Annie Fransen overleden. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van haar familie.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht

Prijs voor De Kevie

Maandag 11 juni 2018
Vzw Natuurpunt werkgroep De Kevie heeft de prijs Marcel Engelborghs in de wacht gesleept. De prijs werd vanavond uitgereikt.
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

Toine Goossens overleden

Maandag 11 juni 2018
Tongeren - Toine Goossens overledenVrijdag is Toine Goossens overleden, de echtgenoot van Annie Hauben. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Woensdag (19 uur) is daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Pech voor carjackers

Maandag 11 juni 2018
Vanmorgen sloegen carjackers toe aan een handelszaak in de Maastrichterstraat in Mopertingen (Bilzen). Zij sloegen de eigenaar neer en reden er met zijn BMW vandoor. Na zo'n 200 meter viel de wagen stil. Ze kregen de wagen niet meer gestart. De daders wisten te ontkomen.
De 67ste editie van de Ronde van Limburg die vandaag verreden werd is gewonnen door de Nederlander Mathieu van der Poel. Hij won al eerder deze Ronde. De aankomst lag op de Eeuwfeestwal.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.
Morgen is Tongeren weer in de ban van de fiets. In de Ambiorix stad gaat dan opnieuw de 'Ronde van Limburg' van start. De karavaan vertrekt rond 12.10 uur op de Grote Markt. De aankomststreep ligt op de Eeuwfeestwal. De renners rijden er in totaal vijf keer voorbij, met in volle finale drie lokale ronden van elf kilometer. Rond 17 uur is geweten wie de opvolger van Wout Van Aert wordt.

Lucie Scevenels overleden

Zaterdag 9 juni 2018
Lucie Scevenels is overleden, de weduwe van Alphonse Smeets. Zij was 95 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het familiegraf in Vreren vinden in intieme kring plaats.

Nieuwe bvba: Servitum

Zaterdag 9 juni 2018
Martinus Vinkesteijn uit Tongeren heeft de bvba Servitum opgericht met zetel aan het Gilliswinhof in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer diensten op het vlak van consultancy, management, strategie, productie, financiën en personeelsbeleid.

Nieuwe bvba: Kapricorn

Zaterdag 9 juni 2018
Corneel Lenaerts uit Tongeren heeft de bvba Kapricorn opgericht met zetel aan de Lerestraat in Tongeren. De bvba biedt managementdiensten, onder meer op het gebied van marketing, planning, organisatie, efficiëntie en toezicht.
Donderdag is Fina Vandermeer overleden, de weduwe van Guillaume Hansen. Zij was 103 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30) uur plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Tony Hansen overleden

Zaterdag 9 juni 2018
Tongeren - Tony Hansen overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Tony Hansen overleden, de levenspartner van wijlen Gabriëlla Bortelberghs. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Pierrot Croughs overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Tongeren - Pierrot Croughs overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige Pierrot Croughs overleden, de echtgenoot van Christianne Debaer. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genoelselderen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Gina Neyens overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Woensdag is Gina Neyens overleden, de partner van Hugo Jooken. Zij was 56 jaar. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Chris Dallemagne overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Woensdag is Chris Dallemagne overleden, de echtgenoot van Marguerite Steegmans. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (18-19 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.
Tongeren - Betrapt met gestolen nummerplaatDe politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vanochtend een niet-verzekerd voertuig uit het verkeer geplukt. Op het voertuig hing een nummerplaat die in Tongeren werd gestolen. De bestuurster had geen rijbewijs en was in het bezit van drugs, onder andere LSD en XTC. Zij testte daarenboven positief op druggebruik en mag zich aan een fikse straf van de politierechter verwachten.
Tongeren - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie

Pierre Rosias overleden

Woensdag 6 juni 2018
Zondag is Pierre Rosias overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Elisa Vermeulen overleden

Woensdag 6 juni 2018
Tongeren - Elisa Vermeulen overledenMaandag is Elisa Vermeulen overleden, de weduwe van Leon Moermans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19.30 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
De politie heeft deze voormiddag een solidariteitsmoment opgezet als eerbetoon aan de vermoorde collega's van de Luikse politie. Vandaag werd in Luik onder massale belangstelling afscheid genomen van de twee vermoorde agenten.

Jeannine Sauvage overleden

Dinsdag 5 juni 2018
Tongeren - Jeannine Sauvage overledenZaterdag is Jeannine Sauvage overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in aanwezigheid van haar familie.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.

Nieuwe bvba: Nyde

Zaterdag 2 juni 2018
Martijn Kellens en Celine Bleys, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Starter Nyde opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verzorgen van banketten, cocktails, lunches en recepties én het verhuren van lokalen voor alle doeleinden.
Tongeren - In de voetsporen van Sint-ServatiusZoomZoals de H.Servatius vanuit Tongeren naar Maastricht trok, volgden woensdag 450 pelgrims uit het bisdom Hasselt zijn spoor. Dat gebeurde naar aanleiding van de Heiligdomsvaart , een zevenjaarlijkse ommegang ter ere van de heilige Servatius, eerst bisschop in Tongeren en later van Maastricht. De heilige was in Limburg, in België zowel als in Nederland, een van de belangrijkste verkondigers van het christelijke geloof. Daarom werden vanuit verschillende dekenaten pelgrimages georganiseerd. De pelgrims (…) Het hele nieuwsbericht

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Tongeren - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Tongeren - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop