Het overige nieuws

Onb. Tongeren heeft met 8-4 verloren bij Bozzjeng Maasmechelen. Onb. Tongeren staat vierde in de stand.

Handbal: Callant verslaat Atomix

Zaterdag 31 maart 2018
Tongeren - Handbal: Callant verslaat AtomixIn de tweede play-off van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond Atomix Haacht verslagen. Uitslag: 22-25. In de voorlopige rangschikking staat Tongeren samen met Sasja aan de leiding.

Heur-Tongeren verliest van Nijlen

Zaterdag 31 maart 2018
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van NijlenHeur-Tongeren heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd verloren van KFC Nijlen. Uitslag: 2-3. Heur-Tongeren staat vierde in de rangschikking, met 43 punten uit 26 wedstrijden. Heur-Tongeren B heeft deze namiddag met 1-0 verloren op het veld van Jong Sint-Truiden. In de stand staat Heur-Tongeren B vijftiende met 18 punten uit 30 matchen. Eendracht Henis heeft vanavond met 1-3 gewonnen bij RDK Gravelo en staat na 26 matchen twaalfde in de stand met 32 punten.

Maria Corvers overleden

Zaterdag 31 maart 2018
Tongeren - Maria Corvers overledenOp 26 maart overleed Maria Corvers, de weduwe van Theodorus Schmitz. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Datovoc klopt As met 3-0

Vrijdag 30 maart 2018
In vrouwen liga A Play-Off 2 van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Jaroco As verslagen met 3-0. Setstanden: 27-25, 25-18, 25-11. Datovoc is nu al zeker van poulewinst.

Hödlmayr breidt uit

Vrijdag 30 maart 2018
De Oostenrijkse multionanal Hödlmayr, specialist in het transport van auto's, investeert in zijn vestiging in Tongeren. De verblijfsruimten voor de chauffeurs worden uitgebreid en gemoderniseerd. Er komen ook bijkomende arbeidsplaatsen en er worden acht nieuwe trucks aangekocht.

Thomas Boelen overleden

Donderdag 29 maart 2018
In 's Herenelderen is Thomas Boelen overleden, de echtgenoot van Raymonde Wijnen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20) uur bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Tongeren - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Chuckwagon Bar-B-Que failliet

Woensdag 28 maart 2018
De rechtbank van Koophandel heeft de vennootschap achter Chuckwagon Bar-B-que in Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 april ingediend worden.

Jeanne Rigo overleden

Woensdag 28 maart 2018
Gisteren is Jeanne Rigo overleden, de weduwe van Gaston Vandersmissen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Er komen extra plaatsen voor jongeren met zwaar crimineel gedrag in de jeugdgevangenis van Tongeren. De afgelopen dagen zijn verschillende jonge delinquenten vrijgelaten omdat er geen plaats was in de gesloten instelling van Everberg. De gevangenis van Tongeren, die in 2005 werd gesloten omdat de gebouwen verouderd waren, is in 2009 heropend om het tekort aan opvangplaatsen voor de jeugd in te vullen.
Yves Augustus heeft de gewone commanditaire vennootschap Fast Facilities opgericht met zetel aan de Millerweg in Sluizen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van algemene onderhouds- en kuiswerkzaamheden én het uitvoeren van renovatiewerken.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Lucien Lemoine overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Tongeren - Lucien Lemoine overledenGisteren is Lucien Lemoine overleden, de echtgenoot van Tiella Tillie. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Vernieuwde Colruyt morgen open

Maandag 26 maart 2018
Morgen wordt de vernieuwde Colruyt heropend. De verkoopsruimte werd gevoelig uitgebreid. De klanten werden persoonlijk uitgenodigd voor de receptie.
De Genoelsweg krijgt gescheiden riolering. De straat wordt ook heraangelegd. Met de werken is een investering gemoeid van zo'n 115.000 euro waarvan 70.000 euro dient gedragen door de stad.
Kleuterschool De Puzzel uit Piringen heeft een voedselinzameling gehouden voor de Tongerse afdeling van Sint-Vincentius. Voedselbank Sint-Vincentius deelt voedsel uit aan zo'n 200 gezinnen in de Ambiorixstad.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!
Morgennamiddag wordt in café Lido een appartement, gelegen  Achttiende Oogstwal 39 bus 8, openbaar verkocht. Het heeft twee slaapkamers en ligt op de derde verdieping. Het K.I. bedraagt 889 euro.
In play off 2 eerste klasse van het handbal eindigde de wedstrijd Tongeren-Sasja op 24-24. Devisch scoorde acht keer.
Tongeren - Volleybal: Zoersel - Datovoc 1-3In Liga A dames, play-off 2, heeft Datovoc Tongeren met 1-3 gewonnen in Zoersel.  Setstanden: 21-25, 26-28, 25-23, 17-25.

Heur-Tongeren klopt Sterrebeek

Zondag 25 maart 2018
Tongeren - Heur-Tongeren klopt SterrebeekHeur-Tongeren heeft Sterrebeek verslagen met 2-0. Heur-Tongeren staat derde op twee punten van Termien en Wellen maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.  Eendracht Henis speelde 2-2 gelijk in Lanaken en staat twaalfde in de stand met 29 punten uit 25 matchen. 's Herenelderen verloor thuis met 0-2 van Godsheide maar blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Diepenbeek. Valencia Piringen klopte Vliermaalroot met 4-1 en staat na 29 matchen tiende met 42 punten. Heur-Tongeren B verloor met 6-1 op het veld van Sp. Aalst en staat vijftiende met 18 punten uit 29 wedstrijden.

Gus America overleden

Zondag 25 maart 2018
Tongeren - Gus America overledenVrijdag is Gus America overleden, de weduwnaar van Rosa Mesotten. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.
Tongeren heeft Saint-Ghislain verslagen met 3-1. In de stand staat Tongeren vijfde met 32 punten uit 21 wedstrijden.

Union Rutten - Vliermaal 2-4

Zaterdag 24 maart 2018
Union Rutten heeft vanavond thuis met 2-4 verloren van Vliermaal. Ruten staat tiende in de stand met 29 punten uit 26 wedstrijden.

Nieuwe bvba: Pit

Zaterdag 24 maart 2018
Maarten Guillaume en Pieter-Jan Nys, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Pit opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten, uitbaten en inrichten van één of meerdere horecabedrijven.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Tongeren - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Mieke Vandenbosch overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Tongeren - Mieke Vandenbosch overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Mieke Vandenbosch overleden, de echtgenote van Chris Cremers. Zij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar asurne krijgt een plaats op het kerkhof van Herderen.

Gaby Oben overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Tongeren - Gaby Oben overledenWoensdag is Gaby Oben overleden, de weduwe van Jules Billen. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Nerem. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Debay in Tongeren.

Nieuwe bvba: Qaa Real Estate

Vrijdag 23 maart 2018
Qaa Beheer uit Meerssen (Ned.) heeft de bvba Qaa Real Estate opgericht met zetel aan de Burchtstraat in Overrepen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitoefenen van holding-, management-, beheeractiviteiten en projectontwikkeling.
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Henri Pirlet overleden

Donderdag 22 maart 2018
Dinsdag is Henri Pirlet overleden, de echtgenoot van Joséphine Croughs. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe bvba: Howbay

Donderdag 22 maart 2018
Georges Hoareau uit Sint-Gillis en Hakob Hakobayan uit Bilzen hebben de bvba Howbay opgericht met zetel aan de Grote Markt in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten én de aan- en verkoop van onroerende goederen.

Paul Thuwis overleden

Donderdag 22 maart 2018
Tongeren - Paul Thuwis overledenIn Tongeren overleed zondag Paul Thuwis, de weduwnaar van Annie Thenaerts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Jean Fagard overleden

Woensdag 21 maart 2018
Tongeren - Jean Fagard overledenOp 17 maart overleed Jean Fagard, de echtgenoot van Judith Candrix. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mia Vanhove overleden

Woensdag 21 maart 2018
Tongeren - Mia Vanhove overledenOp 16 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Mia Vanhove overleden, de echtgenote van Roger Kellens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Bilzen.

Nieuwe bvba: M. Moustache

Dinsdag 20 maart 2018
Andy Koppers en Tamara Nijs, beiden uit Tongeren hebben de bvba M. Moustache opgericht met zetel aan de de Schiervelstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten van een horeca uitbating in de ruimste zin.

Paul Wygaerts overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Tongeren - Paul Wygaerts overledenOp 9 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Paul Wygaerts, de echtgenoot van Mia Van Heers. Hij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte familiekring.

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jef Weerts overleden

Maandag 19 maart 2018
Tongeren - Jef Weerts overledenZaterdag is Jef Weerts overleden, de echtgenoot van Anny Doha. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Tongeren - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVandaag werd de nieuwe fietsgids: Fietsen in en om: Limburg 2018 voorgesteld. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen van Limburg. In deze handige fietsgids staat 49 kant-en-klare fietsroutes die vertrekken vanuit 17 fietsvriendelijke gemeenten waaronder Beringen, Bilzen, Bocholt, Borgloon, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt, Overpelt, Peer, Sint-Truiden en De Voerstreek. Bij elke tocht vind je een selectie van de gezelligste stopplaatsen. Elke route is voorzien van uitknipstroken met de te volgen knooppunten en stop-suggesties. Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en genieten maar! De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een meer dan geslaagde uitstap. De gids is gratis is  te verkrijgen bij de deelnemende gemeenten. Meer info ook op deze website

Amelie Wouters overleden

Maandag 19 maart 2018
Gisteren is Amelie Wouters overleden, de weduwe van Cyrille Schoenmakers. Zij was 82 jaar en wordt donderdag  in Henis begraven na het afscheid (14 uur) in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Joseph Smellenbergh overleden

Maandag 19 maart 2018
Tongeren - Joseph Smellenbergh overledenOp 15 maart overleed in Kuringen de uit Tongeren afkomstige Joseph Smellenbergh, de echtgenoot van Maria Bemelmans. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van TernesseHeur-Tongeren heeft deze namiddag met 2-1 verloren op het veld van Ternesse Wommelgem. Heur-Tongeren staat vierde in de stand met 40 punten uit 23 wedstrijden. Eendracht Henis verloor thuis met 0-2 van Hoeselt A en staat na 24 wedstrijden twaalfde met 28 punten. Valencia Piringen won met 1-3 in Gingelom. Na 28 matchen staat Piringen tiende in de stand met 39 punten.

Union Rutten speelt gelijk

Zaterdag 17 maart 2018
Union Rutten heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Habo SK Borgloon. Rutten staat negende in de stand met 29 punten uit 25 matchen.'s Herenelderen won met 0-2 bij Heide Hasselt en staat aan de leiding met 7 punten voorsprong op Diepenbeek.

Lutgarde Peetermans overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Tongeren - Lutgarde Peetermans overledenDonderdag is Lutgarde Peetermans overleden, de echtgenote van Eddy Christiaens. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.  Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Jeanne Roosen overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Tongeren - Jeanne Roosen overledenDonderdag is Jeanne Roosen overleden, de weduwe van Germain Raskin. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay in Tongeren.

Reiniging carpoolparkings

Vrijdag 16 maart 2018
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 16 op 17 en 23 op 24 maart de carpoolparkings in Limburg reinigen. Dat gebeurt grotendeels door middel van een borstelwagen. Om de volledige parking te kunnen reinigen, is het bijgevolg essentieel dat de volledige zone autovrij is. Daarom werden deze reinigingswerken twee weken op voorhand op de parkings aangekondigd door middel van informatieborden.
Om de hinder te beperken, zal de aannemer enkel ‘s nachts (20.00 uur - 06.00 uur) werken. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).
Tongeren - Heur-Tongeren B - Vroenhoven 3-4Heur-Tongeren B heeft gisterenavond thuis van Vroenhoven verloren. Uitslag 3-4. Aan de rust was de stand 2-3. Voor de thuisploeg scoorden Christiaens, Paulussen en Schruers.

Dokter Lebeau overleden

Vrijdag 16 maart 2018
In Nerem overleed op 4 maart dokter Ilitch Lebeau, de echtgenoot van Isa Coninx. Hij was 72 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Tongeren - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Beatrijs Schepens overleden

Donderdag 15 maart 2018
Tongeren - Beatrijs Schepens overledenGisteren is Beatrijs Schepens overleden, de echtgenote van Michel Wilmus. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Janskerk in Tongeren.

Bjorn Stulens overleden

Donderdag 15 maart 2018
Tongeren - Bjorn Stulens overledenDinsdag is Bjorn Stulens onverwacht overleden. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt plaats in intimiteit. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Tongeren - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Linda Weerelds overleden

Donderdag 15 maart 2018
In Hasselt is de uit Tongeren afkomstige Linda Weerelds overleden, de vriendin van Patrick Hulsmans. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Tongeren - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Dakwerken Tom Jordens failliet

Woensdag 14 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft Dakwerken Tom Jordens uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 14 april ingediend worden.

Gilbert Stawirey overleden

Woensdag 14 maart 2018
Op 8 maart overleed Gilbert Stawirey. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Paula Suetens overleden

Woensdag 14 maart 2018
Tongeren - Paula Suetens overledenZondag is Paula Suetens overleden, de echtgenote van Vic Kellens. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt..

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Tongeren - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Mathieu Stoffels overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Tongeren - Mathieu Stoffels overledenOp 8 maart overleed de uit Tongeren afkomstige Mathieu Stoffels. Hij was 52 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Zussen (Riemst). Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Wietplantage opgedoekt

Maandag 12 maart 2018
Tongeren - Wietplantage opgedoekt
Vandaag is in de kelder van een woning in Bilzen een wietplantage ontdekt met 950 oogstrijpe planten.   Een 54-jarige verdachte wordt later vandaag nog voorgeleid voor de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen. 


Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren 1-1 gelijk gespeeld tegen Standard Luik B. Het Tongerse doelpunt werd gescoord door Martin.
Tongeren - 's Herenelderen klopt Herkenrode's Herenelderen heeft Herkenrode verslagen met 3-1 en blijft aan de leiding met vijf punten voorsprong op Diepenbeek. Union Rutten verloor met 1-3 van Kesselt. In de stand staat Rutten negende met 28 punten uit 24 wedstrijden. Valencia Piringen klopte Jong Sint-Truiden met 3-2 en staat elfde in de stand met 36 punten uit 27 matchen. Heur-Tongeren B verloor met 9-1 in Rosmeer. In de stand staat Heur-Tongeren B vijftiende met 18 punten uit 27 wedstrijden.

Hubert Stas overleden

Zondag 11 maart 2018
Tongeren - Hubert Stas overledenVrijdag is Hubert Stas overleden, de echtgenoot van Mia Dejong en de gewezen zaakvoerder van frituur Stas-Dejong. Hij zou later deze maand 86 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de OLV-basiliek. Donderdag om 19u is er daar een gebedswake.

Lambert Hubrechts overleden

Zondag 11 maart 2018
Tongeren - Lambert Hubrechts overledenDonderdag is oud-gemeenteraadslid Lambert Hubrechts overleden. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op het kerkhof van Lauw, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de parochiekerk van Lauw. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Benoit Daenen overleden

Zondag 11 maart 2018
Tongeren - Benoit Daenen overledenVrijdag is Benoit Daenen overleden, de echtgenoot van Betsey Reynders. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Willy Vanlessen

Zondag 11 maart 2018
Tongeren - Willy VanlessenVrijdag is Willy Vanlessen overleden, de echtgenoot van Yvonne Arnols. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Edgard Mercken overleden

Zondag 11 maart 2018
Tongeren - Edgard Mercken overledenVrijdag is Edgard Mercken overleden, de weduwnaar van Mia Spronck. Hij was 91 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur)in de Sint-Maternuskerk. Begroetingsmoment: woensdag (19-2 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Onbetong Tongeren heeft de punten thuis gehouden tegen La Louvière. Uitslag: 7-3. Onbetong staat vierde in de stand.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van TermienHeur-Tongeren heeft met 1-3 verloren van Eendracht Termien. In de stand staat Heur-Tongeren vierde op drie punten van leider Wellen. Eendracht Henis verloor met 2-1 op het veld van Sp. Kolmont. Henis staat tiende in de stand met 28 punten uit 23 matchen.
Tongeren - Handbal: nog eens winst voor CallantIn de BENE-League van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond thuis Sasja verslagen. Uitslag: 33-20.

1300 woongelegenheden meer

Zaterdag 10 maart 2018
In Tongeren waren er vorig jaar 24.565 woongelegenheden. Dat zijn er 1329 meer dan in 2007 toen er 13236 waren.

Joseph Valée overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Tongeren - Joseph Valée overledenIn Overpelt is woensdag de in Mal geboren Joseph Valée overleden, de echtgenoot van Yolanda Vandeputte. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.15u-19.45u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Mina Blonden overleden

Zaterdag 10 maart 2018
In WZC De Motten is donderdag Mina Blonden overleden. Zij was 91 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (13-14 uur).

Roland Swennen overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Tongeren - Roland Swennen overledenDonderdag is Roland Swennen overleden, de echtgenoot van Alda Thijs. Hij was 80 jaar. Begroetingsmoment: woensdag (11-12 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Jan Peters overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Tongeren - Jan Peters overledenIn WZC Sint-Franciscus in Tongeren is donderdag Jan Peters overleden. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen.Woensdag (19 uur)is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen.

Jos Lenaers overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Woensdag is Jos Lenaers overleden, de echtgenoot van Gerda Raepers. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Elly Martin overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Tongeren - Elly Martin overledenWoensdag is Elly Martin overleden, de echtgenote van Jozef Coemans. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Miguel Nunez overleden

Donderdag 8 maart 2018
Tongeren - Miguel Nunez overledenVandaag is Miguel Nunez overleden, de echtgenoot van Francisca Cardenas. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Luc Menten overleden

Donderdag 8 maart 2018
Tongeren - Luc Menten overledenMaandag is in Heers de uit Tongeren afkomstige Luc Menten overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.

Diana Debay overleden

Woensdag 7 maart 2018
Tongeren - Diana Debay overledenGisteren is Diana Debay overleden, de echtgenote van Jos Arnols. Zij was 64 jaar en wordt zaterdag in Vreren begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de OLV-basiliek. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Joseph Kerkhoffs overleden

Woensdag 7 maart 2018
Tongeren - Joseph Kerkhoffs overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Joseph Kerkhoffs overleden, de echtgenoot van Maria Rouffa. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt. Donderdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Noel Vanswygenhoven overleden

Maandag 5 maart 2018
Tongeren - Noel Vanswygenhoven overledenVrijdag is Noel Vanswygenhoven overleden, de echtgenoot van Alice Remans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Olga Timmermans overleden

Maandag 5 maart 2018
Tongeren - Olga Timmermans overledenZaterdag is Olga Timmermans overleden, de weduwe van Willy Houben. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Ives Deckers overleden

Maandag 5 maart 2018
Tongeren - Ives Deckers overledenVrijdag is Ives Deckers overleden, de echtgenoot van Natascha Proesmans. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Waterlek zorgt voor hinder

Zondag 4 maart 2018
Tongeren - Waterlek zorgt voor hinderDe Watergroep moest deze voormiddag uitrukken voor een waterlek in de Minderbroedersstraat. De oorzaak van het lek is niet gekend. Tijdens de herstellingswerken moest de straat afgesloten worden.
In de eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren met 4-0 verloren bij Zulte Waregem. Aan de rust was de stand 0-0.
Asterix Beveren was te sterk voor Datovoc Tongeren. Uitslag: 3-2. Setstanden: 25-14, 25-23, 21-25, 19-25, 17-15.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijk in WellenHeur-Tongeren is vandaag op het veld van KVK Wellen niet verder gekomen dan een gelijkspel:0-0. Bilzen-Waltwilder klopte Termien, zodat beide ploegen nu aan de leiding staan bij de 3de Amateurs B. Heur volgt op één punt. Eendracht Henis heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van FC Landen. Henis staat na 22 wedstrijden negende in de stand met 28 punten. Union Rutten verloor met 1-2 van Diepenbeek. In de stand staat Rutten negende met 28 punten uit 22 wedstrijden.
Valencia Piringen heeft vanavond de derby tegen Heur-Tongeren B gewonnen. Uitslag: 1-4. Valencia Piringen staat elfde in de stand na 26 wedstrijden en heeft 33 punten. Heur-Tongeren B staat op de vijftiende plaats met 18 punten uit 26 matchen. 's Herenelderen speelde 1-1 gelijk bij SK Moelingen en blijft aan de leiding met 5 punten voorsprong op Heers dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.
Tongeren - Callant Tongeren verliest van Aalsmeerin de BENE-League van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond verloren van Aalsmeer. Uitslag: 27-17.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.

Freddy Hardy overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Tongeren - Freddy Hardy overledenOp 27 februari is in Zonhoven de uit Sluizen afkomstige Freddy Hardy overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Reners. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Julien Princen overleden

Zaterdag 3 maart 2018
Tongeren - Julien Princen overledenOp 28 februari overleed de uit Koninksem afkomstige Julien Princen, de echtgenoot van Alice Bosch. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Spouwen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Dewit overleden

Vrijdag 2 maart 2018
Tongeren - Rita Dewit overledenWoendag overleed Rita Dewit. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: maandag (18-19 uur).

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Tongeren - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Frans Deckers overleden

Donderdag 1 maart 2018
Op 25 februari overleed de uit Tongeren afkomstige Frans Deckers, de weduwnaar van Renée Vandersmissen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Runkst (Hasselt).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop