Het overige nieuws

François Nijs overleden

Donderdag 31 mei 2018
Tongeren - François Nijs overledenGisteren is de uit Riksingen afkomstige François Nijs overleden, de echtgenoot van Eliza Hendrikx. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Opoeteren. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Tongeren - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Guy Swijsen overleden

Woensdag 30 mei 2018
Tongeren - Guy Swijsen overledenMaandag is Guy Swijsen overleden. Hij was 67 jaar en wordt zaterdag in Overrepen begraven na het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Debay. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten.
Tongeren - Marie-Louise Goessens overledenMaandag is Marie-Louise Goessens overleden, de weduwe van Raymond Gielen. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Nicole Steegen overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Tongeren - Nicole Steegen overledenIn Mal is zondag Nicole Steegen overleden, de echtgenoot van Johny Delaruelle. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

André Vroonen overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Tongeren - André Vroonen overledenGisteren is André Vroonen overleden, de echtgenoot van Michèle Coninx. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Marcel Decelle overleden

Maandag 28 mei 2018
Tongeren - Marcel Decelle overledenZaterdag is Marcel Decelle overleden, de weduwnaar van Anna Fransen. Hij was 97 jaar en mede-oprichter van voetbalclub Union FC Rutten. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Theo Swennen overleden

Maandag 28 mei 2018
Zaterdag is Theo Swennen overleden, de weduwnaar van Paula Lahaye. Hij was 78 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid (10 uur) in de zaal van de Evangelische Gemeente Maranatha. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Morgennamiddag wordt in café 't Gerechtshof het appartement Bilzersteenweg 131 bus 7 openbaar verkocht. De flat ligt op de derde verdieping en heeft een K.I. van 1023 euro.

Vechtpartij in pizzeria

Zondag 27 mei 2018
Tongeren - Vechtpartij in pizzeriaIn een pizzeria aan de Maastrichterstraat kwam het gisterenavond tot een vechtpartij zodat de politie moest uitrukken. Bij het tumult zijn een aantal glazen gesneuveld.

Germaine Gielen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Tongeren - Germaine Gielen overledenOp 22 mei overleed Germaine Gielen, de weduwe van Jozef Kersten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.
Fabienne Poncelet, jarenlang lid van Vlaams-Belang, krijgt een plaats op de N-VA lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze zetelt nu als onafhankelijke.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Remi Valles overleden

Vrijdag 25 mei 2018
Tongeren - Remi Valles overledenWoensdag is Remi Valles overleden, de echtgenoot van Eliane Servaes. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

André Clerinx overleden

Donderdag 24 mei 2018
Tongeren - André Clerinx overledenDinsdag is André Clerinx overleden, de echtgenoot van Gilberte Kersten. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Gillis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Maria Baerten overleden

Donderdag 24 mei 2018
Tongeren - Maria Baerten overledenOp 17 mei overleed Maria Baerten. Zij was 96 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Koninksem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Mil Usé overleden

Donderdag 24 mei 2018
Tongeren - Mil Usé overledenDinsdag is de uit Koninksem afkomstige Mil Usé overleden, de weduwnaar van Coleta Kersten. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Horpmaal.

Premie voor zwaluwnesten

Woensdag 23 mei 2018
Het aantal huis- en boerenzwaluwnesten neemt drastisch af.Huis- en boerenzwaluwen zijn dan ook sterk verbonden met landelijke gebieden, waaronder ook de Tongerse regio. Om zwaluwnesten te behouden/beschermen en het broedsucces van de boeren- en huiszwaluw te bevorderen, geeft de milieuraad een vergoeding aan gebruikers van gebouwen (gezinnen, landbouwers, scholen, bedrijven, …) waar of waarin zich een zwaluwkolonie bevindt.Deze vergoeding bedraagt : - 20 euro/jaar voor 1-5 bewoonde zwaluwnesten; - 40 (…) Het hele nieuwsbericht

Loos brandalarm

Woensdag 23 mei 2018
Deze namiddag trad het brandalarm in werking bij het BCG aan de Sint-Truidersteenweg. Het bleek om loos alarm te gaan.

Gaston Nelissen overleden

Woensdag 23 mei 2018
Tongeren - Gaston Nelissen overledenMaandag is Gaston Nelissen overleden, de weduwe van Fernande Van Heers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Maria Baerten overleden

Woensdag 23 mei 2018
Op 17 mei overleed Maria Baerten. Zij was 96 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Koninksem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Zuster Lutgardis overleden

Woensdag 23 mei 2018
Tongeren - Zuster Lutgardis overledenOp 18 mei is de uit Tongeren afkomstige zuster Lutgardis (Madeleine Malcorps), Reguliere Kanunnikes van het H. Graf, overleden. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kloosterkerk van de Abdij van Herkenrode in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Jef Bierwaerts overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Tongeren - Jef Bierwaerts overledenZaterdag is Jef Bierwaerts overleden, de echtgenoot van Agnes Vandormael. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Piringen waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Georges Ghijsen overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Zaterdag is de uit Diets-Heur afkomstige Georges Ghijsen overleden, de weduwnaar van Maria Vanhove en van Josette Grommen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vandaag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Maria Frans overleden

Zondag 20 mei 2018
Tongeren - Maria Frans overledenGisteren is Maria Frans overleden, de weduwe van Jean Bertrand. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Willy Geerinckx overleden

Zondag 20 mei 2018
Tongeren - Willy Geerinckx overledenWoensdag is Willy Geerinckx overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Mariette Poismans overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Tongeren - Mariette Poismans overledenDonderdag is de uit Widooie afkomstige Mariette Poismans overleden, de weduwe van Gust Smets. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Maike Vranken overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Tongeren - Maike Vranken overledenDonderdag is Maike Vranken overleden, de weduwe van Raymond Stas. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Jean Fagard overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Tongeren - Jean Fagard overledenWoensdag is Jean Fagard overleden, de weduwnaar van Juliette Meekers. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Gilliskerk in Tongeren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Debay.

Auguste Box overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Tongeren - Auguste Box overledenGisteren is Auguste Box overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Vaes. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 25 mei (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgart kerk in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Stadsdiensten maandag gesloten

Donderdag 17 mei 2018
De stadsdiensten zijn maandag (Pinkstermaandag) gesloten. Toerisme Tongeren is wél open.

Ghislaine Fastré overleden

Donderdag 17 mei 2018
Tongeren - Ghislaine Fastré overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Ghislaine Fastré overleden. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Kleine-Spouwen. Ghislaine Fastré was bewoonster van Home Monsheide in Peer.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Tongeren - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Vegetatie vat vuur

Woensdag 16 mei 2018
In de Herstappestraat vloog vanmiddag rond 12.20 uur vegetatie in brand, zodat de brandweer moest uitrukken.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Roland Hermans overleden

Woensdag 16 mei 2018
Tongeren - Roland Hermans overledenMaandag is de uit Lauw afkomstige Roland Hermans overleden, de weduwe van Maria Schuermans. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.

Liliane Dumoulin overleden

Dinsdag 15 mei 2018
Tongeren - Liliane Dumoulin overledenZondag is Liliane Dumoulin overleden, de echtgenote van Albert Strauven. Zij was 71 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Tongeren - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Woninginbraak in Lankgracht

Dinsdag 15 mei 2018
Tongeren - Woninginbraak in LankgrachtIn een huis aan de Lankgracht kwamen dieven over de vloer. Of de daders er buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Maria Vandervorst overleden

Maandag 14 mei 2018
Tongeren - Maria Vandervorst overledenZaterdag is Maria Vandervorst overleden, de weduwe van Jan Racquet en de levenspartner van Henri Vanspauwen. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.
Morgennamiddag wordt in café De Lido de woning Sint-Catharinastraat 15 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 1a00 en heeft een K.I. van 823 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 106.200 euro.
In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Tongeren Tienen verslagen met 4-0. In het eindklassement staat Tongeren op de zesde plaats.
Tongeren - Twee aanwinsten voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: de 19-jarige Pascal Legenvre van Eupen en de 21-jarige Bo Rochus van KVK Tienen.

's Herenelderen verliest

Zondag 13 mei 2018
Tongeren - 's Herenelderen verliestVoor de algemenen titel van derde provinciale heeft 's Herenelderen verloren in Stokkem. Uitslag: 2-0.
In de play-offs van het handbal heeft Callant Tongeren vanavond Atomix verslagen. Uitslag: 30-29.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

Aanleg omleidingsweg gestart

Vrijdag 11 mei 2018
In Tongeren is gestart met de aanleg van de eerte fase van de omleidingsweg. Er worden momenteel graafwerken uitgevoerd tussen de Bodemweg in Henis en de Bilzersteenweg

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Tongeren - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Maurice Reweghs overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Tongeren - Maurice Reweghs overledenGisteren is Maurice Reweghs overleden, de echtgenoot van Lizy Bellefroid. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).

Agnes Achten overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Dinsdag is de uit Peer afkomstige Agnes Achten overleden, de echtgenote van Mon Bruyninckx. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

34 sluikstorters betrapt

Donderdag 10 mei 2018
Vorig jaar zijn in Tongeren 34 sluikstorters betrapt. Dit jaar staat de teller al op 13.

Auto besmeurd met verf

Donderdag 10 mei 2018
Vandalen hebben een auto met verf besmeurd in de Waterstraat. Er zijn ook krassen aangebracht op het koetswerk terwijl ook een buitenspiegel van het voertuig beschadigd werd.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Fitter

Woensdag 9 mei 2018
Gert Moermans en Christophe Roosen, beiden uit Tongeren, hebben de bvba Fitter opgericht met zetel aan de Schuttersgang. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van sporttrainingsprogramma's en het begeleiden van sporters in het behalen van individuele doelen in diverse sporten.

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Tongeren - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Annie Smellenbergh overleden

Woensdag 9 mei 2018
Tongeren - Annie Smellenbergh overledenGisteren is Annie Smellenbergh overleden, de weduwe van Antoine Roodhooft. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

Edmond Baillien overleden

Woensdag 9 mei 2018
Gisteren is Edmond Baillien overleden, de weduwnaar van Yvonne Baree. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: maandag (19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Robert Vandevenne overleden

Woensdag 9 mei 2018
Gisteren is Robert Vandevenne overleden, de weduwnaar van Josephine Buteneers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diets-Heur. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Op de vuist na rechtszaak

Woensdag 9 mei 2018
Tongeren - Op de vuist na rechtszaakTwee mannen begonnen vanmiddag met elkaar te vechten na een rechtszaak in de familierechtbank in Tongeren. Zij liepen daarbij verwondingen op en werden naar het Vesaliusziekenhuis overgebracht. Aanleiding tot de feiten was een discussie over bezoekrecht. (PG)

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een aanrijding tussen een motorfietser en een auto op de Tongersesteenweg in Haren zijn gisterenavond twee gewonden gevallen: Yana B. (16) en Richard L. (59), beiden uit Tongeren.

Nicolas Valles overleden

Dinsdag 8 mei 2018
Tongeren - Nicolas Valles overledenZondag is Nicolas Valles overleden, de weduwnaar van Minneke Grommen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Debay. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Tongeren - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.

Handbal: Tongeren gered

Zondag 6 mei 2018
Tongeren heeft met 17-31 gewonnen in Doornik. Door deze overwinning handhaaft Tongeren zich in de BeNeleague. Aan de rust was de stad 10-7.

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
Tongeren - Handbal: Callant blijft in Bene-LeagueCallant Tongeren blijft in de Bene-League. De club won vanavond van Estudiantes Handball Club Tournai in Doornik met 17-31.
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Horion overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Tongeren - Jean Horion overledenOp 26 april overleed Jean Horion, de weduwnaar van Maria Appermont. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Het kunstwerk The Lily Pond van Hans Op de Beeck aan de Begijnhofkerk is hersteld. Het kunstwerk werd vorig jaar kort na de inhuldiging het mikpunt van vandalen.
Het parket van Leuven heeft het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder uit Tongeren ingetrokken die vandaag het dodelijke verkeersongeval veroorzaakte op de gewest Leuven-Brussel in Kortenberg. Bij het ongeval kwam een 2-jarig meisje om. Er vielen ook meerdere gewonden.
Tribunaliteiten
Tongeren - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Francis Hardies overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Woensdag is Francis Hardies overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen, gevolgd door de bijzetting in familiegraf in Lauw.
Morgen wordt de nieuwbouw van basisschool Merlijn aan de Sacramentsstraat officieel geopend. De lokalen zijn gebouwd rond de kleuterspeelplaats.

Titel zonder te spelen

Donderdag 3 mei 2018
Tongeren - Titel zonder te spelenMenen geeft zondag forfait voor de wedstrijd tegen Heur-Tongeren voor de algemene titel van derde amateur. Daardoor pakken de Ambiorixjongens de algemene titel zonder te spelen.
Tongeren - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Deze namiddag is een voetgangster aangereden op de Maastrichtersteenweg. Het ongeval gebeurde toen de vrouw het zebrapad wou oversteken.
Tongeren - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht

2.700 lopers voor Tungrirun

Dinsdag 1 mei 2018
De Tungrirun bracht vandaag 2.700 lopers op de been. Het ging om de 29ste editie van dit sportieve evenement.

Heur-Tongeren naar Menen

Dinsdag 1 mei 2018
Tongeren - Heur-Tongeren naar MenenVoor de algemene titel Derde Amateur moet Heur-Tongeren naar Menen. De wedstrijd wordt op 6 mei (15 uur) gespeeld.

Inbraak in WZC De Motten

Dinsdag 1 mei 2018
Aan de Dijk is ingebroken in WZC De Motten. De daders doorzochten de kantoren Er is geld gestolen.

Rutten viert Evermarusfeest

Dinsdag 1 mei 2018
In Rutten is vandaag de marteldood van Sint- Evermarus herdacht. Het Evermarusfeest begon met een eucharistieviering. Voorganger in de viering was mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Daarna trok de processie uit en werd het martelarenspel van de H. Evermarus opgevoerd dat zo'n 1.400 belangstellenden trok.Het jaarlijkse Sint-Evermarusfeest werd vorig jaar erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed. Het martelarenspel dat deel uitmaakt van het feest, is het enige nog bestaande mysteriespel in ons land. De hoofrolspelers zijn tachtigers.
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Tongeren - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Tongeren - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Tongeren - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Tongeren - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop