Het overige nieuws

Handbal Tongeren wint van Houten

Zaterdag 30 november 2019
Tongeren - Handbal Tongeren wint van HoutenIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond gewonnen van het Nederlandse Houten. Uitslag: 32-28.

Zaalvoetbal: Onbetong Panna verliest

Zaterdag 30 november 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren met 10-5 verloren van ZVC Utd Beverlo. Onbetong Panna staat tiende in de stand. Beverlo staat aan de leiding.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Tongeren - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Maurice Jacobi overleden

Vrijdag 29 november 2019
Woensdag is Maurice Jacobi overleden, de echtgenoot van Rose Guillaume. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Tongeren - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Tongeren - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.

Vijfde keer betrapt op drugs

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Vijfde keer betrapt op drugsIn Hoeselt is een veertiger sinds april vorig jaar voor de vijfde keer betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij zal zich weer voor de politierechter moeten verantwoorden.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Roger Van de Poele overleden

Donderdag 28 november 2019
Tongeren - Roger Van de Poele overledenOp 21 november overleed Roger Van de Poele, de echtgenoot van Hubertine Morhaye. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Maria Holans overleden

Donderdag 28 november 2019
Tongeren - Maria Holans overledenMaandag is de in Tongeren woonachtige Maria Holans overleden, de weduwe van Leon Pirlot. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van haar geboortedorp Vechmaal. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Wie herkent dit juwelenkistje?

Donderdag 28 november 2019
Tongeren - Wie herkent dit juwelenkistje?ZoomIn de Tongerse velden werd dit juwelenkistje gevonden. Gezien de staat waarin het kistje zich bevindt vermoedt de politie dat dit er al enige tijd gelegen heeft. Wie herkent dit juwelenkistje? Wie meer informatie heeft kan de politie bellen ( 012 25 90 00).

Trainer weg bij Jekervallei Sluizen

Woensdag 27 november 2019
Tongeren - Trainer weg bij Jekervallei SluizenEric Roodhooft is niet langer trainer van vierde provincialer Jekervallei Sluizen. Henk Van de Beek en Kristof Kellens nemen tijdelijk over.

Nieuwe vennootschap: Vangenechten

Woensdag 27 november 2019
Mathias Vangenechten uit Mal heeft de besloten vennootschap Mathias Vangenechten opgericht met zetel in de Hoger-Opstraat. Het gaat om een advocatenpraktijk.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Nieuwe vennootschap: Kinoe

Woensdag 27 november 2019
Joseph Noelmans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Kinoe opgericht met zetel in de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer handel in uurwerken, sieraden en edelsmeedwerk.

Freddy Mombeek overleden

Woensdag 27 november 2019
Tongeren - Freddy Mombeek overledenOp 23 november overleed Freddy Mombeek, de echtgenoot van Jeanne Stassaert. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Tongeren - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Ideelec

Dinsdag 26 november 2019
Peter Biesmans uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Ideelec opgericht met zetel aan de Henisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van elektriciteitswerken, het onderhoud van elektrische verwarmingsinstallaties en de installatie en het onderhoud van camerabewaking.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Dinsdag 26 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag reed een autobestuurder een fietsster aan in de Tongersestraat in Bilzen. Hij vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Gerard Proesmans overleden

Dinsdag 26 november 2019
Tongeren - Gerard Proesmans overledenOp 21 november overleed Gerard Proesmans overleden, de echtgenote van Hubertine Thijsen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Neerrepen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Dief duikt op in slaapkamer

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen werd een 87-jarige vrouw vanochtend uit haar slaap gewekt door een dief die naast haar bed stond. De man sloeg samen met een trawant op de vlucht. Of er iets uit de woning ontvreemd is, is niet geweten.

Louis Martin overleden

Maandag 25 november 2019
Tongeren - Louis Martin overledenZaterdag is Louis Martin overleden, de echtgenoot van Mariette Schoemans. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Arbeider krijgt balk op voet

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de werf van de nieuwe polikliniek in Bilzen heeft een arbeider vanmorgen een grote balk op zijn voet gekregen. Hij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Sluizen-Moelingen 2-2

Zondag 24 november 2019
Tongeren - Sluizen-Moelingen 2-2Jekervallei Sluizen heeft 2-2 gelijk gespeeld tegen Moelingen. Heur-Tongeren B verloor met 3-2 van Heis. Valencia Piringen klopte Riemst met 3-2. 's Herenelderen verloor met 1-0 in Vlijtingen. Eendracht Henis speelde thuis 2-2 gelijk tegen Zutendaal A. Union Rutten verloor thuis met 1-2 van Membruggen.

Zaalvoetbal: Onbetong Panna wint

Zondag 24 november 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren gewonnen bij ZVK Alken. Uitslag: 6-7.

Dieven forceren twee ramen

Zaterdag 23 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is ingebroken in een huis aan de Blindestraat. De daders forceerden twee ramen om binnen te geraken. Wat er gestolen werd, is nog niet geweten.

Drie auto's in aanrijding betrokken

Zaterdag 23 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval in de Daaleindestraat in Kortessem waren vanavond drie auto's betrokken. Eén van de wagens ging over de kop. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Weer winst voor Heur-Tongeren

Zaterdag 23 november 2019
Tongeren - Weer winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond Houtvenne verslagen met 2-1. Heur-Tongeren moet zondag naar FC Helson Helchteren.

Handbal Tongeren wint in Haacht

Zaterdag 23 november 2019
Tongeren - Handbal Tongeren wint in HaachtHandbal Tongeren heeft vanavond Atomix Haacht verslagen. Uitslag: 23-33. UPDATE Daardoor stijgt Handbal Tongeren naar een vijfde plaats in de rangschikking. De Eburonen nemen daarmee een beetje afstand van Hasselt (4 punten) en van Sporting Pelt (1 punt). De Noord-Limburgers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Tongeren zit daarmee ook op schema voor een plaats in de Belgische play-offs. Maar de weg is nog lang, er wachten nog 10 moeilijke wedstrijden... De volgende tegenstander is het Nederlandse Houten thuis op zaterdag 30 november om 20u15.

Twee vliegen in één klap

Zaterdag 23 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie betrapte gisteren in Bilzen een bestuurder die te diep in het glas had gekeken. Hij mocht niet verder rijden. Ook de man die hem kwam ophalen legde een positieve ademtest af...

Bertha Christiaens overleden

Zaterdag 23 november 2019
Gisteren is Bertha Christiaens overleden, de weduwe van de op 22 juni overleden François Vandersmissen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Mariette Burin overleden

Zaterdag 23 november 2019
Op 12 november overleed Mariette Burin, de weduwe van Jozef Menten. Zij was 97 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Guido Wertelaers overleden

Zaterdag 23 november 2019
Tongeren - Guido Wertelaers overledenOp 12 november overleed Guido Wertelaers. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Jef Roeffaerts overleden

Zaterdag 23 november 2019
Tongeren - Jef Roeffaerts overledenDonderdag is Jef Roeffaerts overleden, de weduwnaar van Julia Bollen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroeting: maandag (16-19 uur) en dinsdag (19-19.30 uur) in Uitvaartcentum Orye in Borgloon.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Tongeren - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Marna Groenten en Fruit failliet

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Marna Groenten en Fruit uit Riemst failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 19 december ingediend worden.

Brand in restaurant

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond brak brand in restaurant Barabas aan de Korenstraat in Bilzen. Door de brand zijn de elektrische leidingen vernield.

Ada Iezzi overleden

Vrijdag 22 november 2019
Woensdag is Ada Iezzi overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven halen woning overhoop

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben in de Waterstraat in Bilzen een woning helemaal overhoop gehaald. Zij waren binnen geraakt via een raam. De buit is niet bekendgemaakt.

Nieuw: Advocaten Geukens

Donderdag 21 november 2019
Sven Jans uit Riemst en Lies Meuwissen uit Bilzen hebben de besloten vennootschap Advocaten Geukens opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Moerenstraat.

Jean Luc Gerard overleden

Donderdag 21 november 2019
Tongeren - Jean Luc Gerard overledenIn Nerem is gisteren Jean Luc Gerard overleden, de weduwnaar van dit jaar overleden Dominique Merckx. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Vier auto's botsen

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond raakten vier auto's in een kop-staartaanrijding betrokken in de Dorpsstraat in Kortessem. Daarbij viel één gewonde.

Carjacking mislukt

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Abbendaal in Bilzen is gisteren een carjacking mislukt. De politie kon de dader inrekenen. Hij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Justin Declercq overleden

Donderdag 21 november 2019
Tongeren - Justin Declercq overledenDinsdag is Justin Declercq overleden, de weduwnaar van Elly De Winter. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in Uitvaartcentrum Matheï in Hoeselt.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Tongeren - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Tongeren - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Handbal Tongeren klopt Hurry Up

Dinsdag 19 november 2019
Tongeren - Handbal Tongeren klopt Hurry UpIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond het Nederlandse Hurry Up verslagen. Uitslag: 30-31.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Tongeren - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vrouw gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Maastrichterstraat in Bilzen raakten vandaag een auto en een lichte vrachtwagen in een aanrijding betrokken. De vrouw is daarbij gewond geraakt.

Gerardina Vanvoorden

Dinsdag 19 november 2019
Tongeren - Gerardina VanvoordenOp 15 november overleed Gerardina Vanvoorden, de weduwe van Joseph Sampermans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Pierre Romain overleden

Dinsdag 19 november 2019
Tongeren - Pierre Romain overledenOp 14 november overleed Pierre Romain, de weduwnaar van Magda Jacobs. Hij was 92 jaar en emeritus Kamervoorzitter in het Arbeidshof in Antwerpen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk in Tongeren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Auto tegen boom: chauffeur bekneld

Maandag 18 november 2019
Op de N3 in Engelmanshoven (Sint-Truiden) is gisteren een 38-jarige man uit Tongeren tegen een boom gereden. Hij zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Bedrijfsinbraak aan Heersterveldweg

Maandag 18 november 2019
Tongeren - Bedrijfsinbraak aan HeersterveldwegIn het bedrijf Eierhoeve Lecoque aan de Heersterveldweg kwamen dieven over de vloer.Om binnen te geraakten maakten zij een gat in de gevel. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Tongeren - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Verkrachter krijgt 24 maanden cel

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Verkrachter krijgt 24 maanden celDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger uit Borgloon veroordeeld tot 24 maanden celstraf voor de verkrachting van een 19-jarig meisje. Het slachtoffer krijgt 750 euro schadevergoeding. De man werd eerder ook al veroordeeld voor verkrachting. (PG)

Kat veroorzaakt brand

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Klokkehofstraat in Kortessem ontstond vanochtend brand. Het vuur was snel geblust maar het appartement moest geventileerd worden. De brand werd veroorzaakt door de kat, zegt de brandweer.

Handbal: Tongeren klopt Kortrijk

Maandag 18 november 2019
In iga 1 van het handbal heeft Tongeren Kortrijk verslagen met 27-17. Tongeren staat derde in de stand.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Tongeren - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Tongeren - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Tongeren - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Tongeren - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

's Herenelderen - Jeuk 0-0

Zondag 17 november 2019
Tongeren - 's Herenelderen - Jeuk 0-0's Herenelderen heeft thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Daring Huvo Jeuk. Eendracht Henis ging 2-2 gelijk spelen op het veld van Hoeselt. Union Rutten verloor met 5-0 in Nieuwerkerken. Valencia Piringen won van Zutendaal B met 0-4. Heur-Tongeren B verloor thuis van SK Moelingen met 0-2. Heur-Tongeren A ging met 0-3 winnen bij Bilzen-Waltwilder.

Negen passagiers in autootje

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan het station in Bilzen controleerde de politie de voorbije nacht een kleine auto. Groot was de verwondering van de agenten toen zij in het autootje negen passagiers, vooral minderjarigen, aantroffen. Eén van de passagiers die boven zijn theewater was en tijdens de controle de agenten op de zenuwen werkte mocht zijn roes uitslapen in de cel.

Wiemismeer - Sluizen 2-2

Zaterdag 16 november 2019
Tongeren - Wiemismeer - Sluizen 2-2Jekervallei Sluizen heeft 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Zwaluwen Wiemismeer. Zondag speelt Sluizen thuis tegen SK Moelingen.

Zaalvoetbal: Tongeren - Wellen 5-8

Zaterdag 16 november 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren met 5-8 verloren van Wellen. Tongeren staat voorlaatste in de stand.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Tongeren - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Vrijdag 15 november 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Snel Shop & Pressing en MB Beau-Fils, beiden uit Tongeren, failliet verklaard. Inbeide zaken is Kerkhofs als curator aangesteld.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Armand Dessers overleden

Vrijdag 15 november 2019
Tongeren - Armand Dessers overledenWoensdag is Armand Dessers overleden, de echtgenoot van Léa Plugers. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (11-11.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Victor Dupont overleden

Vrijdag 15 november 2019
Tongeren - Victor Dupont overledenWoensdag is Victor Dupont overleden, de echtgenoot van Nelly Vanmarsenille. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe vennootschap: V.S. Flaviani

Donderdag 14 november 2019
Daniele Flaviani uit Tongeren heeft de besloten vennootschap V.S. Flaviani opgericht met zetel aan de Ginstraat in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het onderhoud en het herstellen van centrale verwarming, het vegen van schoorstenen en het uitvoeren van bouw- en verbouwingswerken.

Handbal Tongeren is uitgebekerd

Donderdag 14 november 2019
Tongeren - Handbal Tongeren is uitgebekerdIn de 1/8ste finales van de Beker van België handbal heeft Handbal Tongeren vanavond thuis verloren van HC Visé. Uitslag: 23-26.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Tongeren - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Brand in garage

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergweidestraat in Hoeselt brak gisterenavond brand uit. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Tongeren in de middeleeuwen

Woensdag 13 november 2019
Op 22 januari 2020 wordt in de OLV-Geboortebasiliek een nieuwe publicatie voorgesteld over het ‘monasterium’, het door een verdedigingsmuur afgebakende gebied dat tussen de tiende en de zestiende eeuw rond de OLV-kerk lag. Binnen het gebied lagen ook de nu verdwenen Sint-Niklaaskerk en Sint-Maternuskapel, het bisschopshuis en de lakenhal.
Het boek focust op het oude stadscentrum waarrond Tongeren vanaf de tiende eeuw terug tot bloei kwam en biedt een boeiende kijk op een weinig (…) Het hele nieuwsbericht

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Tongeren - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Marcel Louwet overleden

Woensdag 13 november 2019
Gisteren overleed Marcel Louwet. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan Rutterweg.

Francis Delcour overleden

Woensdag 13 november 2019
Vrijdag is Francis Delcour overleden, de echtgenoot van Christiane Vrancken. Hij was 71 jaar en trainer van Athletiekclub ADD. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Tongeren - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Wietplantage met 600 planten ontdekt

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage met 600 planten ontdektDe politie heeft vandaag een wietplantage met 600 planten ontdekt in een woning aan de Tongersestraat in Bilzen. De Civiele bescherming kreeg de opdracht de plantage op te ruimen.

Liliane Vandegoor overleden

Dinsdag 12 november 2019
Tongeren - Liliane Vandegoor overledenZondag is de uit Leopoldsburg afkomstige Liliane Vandegoor overleden, de echtgenote van Ghislain Werck. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Josée Dirix overleden

Dinsdag 12 november 2019
Tongeren - Josée Dirix overledenZaterdag is Josée Dirix overleden, de weduwe van Jerôme Delchambre en van André Romain. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay.

Leo Tack overleden

Dinsdag 12 november 2019
Tongeren - Leo Tack overledenDonderdag is Leo Tack overleden, de echtgenoot van Annie Vaes. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Tongeren - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.
Tongeren - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: kwartfinales beker geloot

Dinsdag 12 november 2019
In de kwartfinales van de Beker van België in het handbal komt Sporting Pelt uit tegen Eupen, Achilles Bocholt tegen Initia Hasselt en Handbal Tongeren tegen Gent. De wedstrijden worden gespeeld met rechtstreekse uitschakeling op 10, 11 of 12 december. De loting vond vanmiddag plaats in het bondsgebouw in Ans.

Openbare verkoping: Dorpsstraat

Dinsdag 12 november 2019
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof de woning Dorpsstraat 28 openbaar verkocht. Het gaat om een pand dat gerenoveerd of afgebroken moet worden.

Woninginbraak in Widooie

Maandag 11 november 2019
Dieven drongen binnen in een huis aan de Weeraardstraat in Widooie. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Auto belandt in gracht

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Taunusweg in Bilzen belandde gisterennamiddag een auto in de gracht na een botsing met een terreinwagen. De bestuurster raakte lichtgewond.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren met 6-2 verloren van RSC Koersel. Onbetong staat voorlaatste in de stand.

Brand in toekomstig asielcentrum

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Rode Kruislaan in Bilzen heeft afgelopen weekend brand gewoed in het oude rusthuis dat ingericht wordt als noodopvangcentrum voor asielzoekers. De  brand is aangestoken. Eerder was er al protest tegen de komst van het asielcentrum.

Gelijkspel voor 's Herenelderen

Zondag 10 november 2019
Tongeren - Gelijkspel voor 's HerenelderenIn de tweede provinicale B heeft Victoria 's Herenelderen 1-1 gelijk gespeeld tegen Bolderberg. Eendracht Henis verloor met 2-4 van Hoepertingen. Union Rutten speelde thuis 1-1 gelijk tegen Gravelo. Jekervallei Sluizen klopte Heur-Tongeren B met 2-0. Valencia Piringen versloeg Kanne met 9-1.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren wint van Turnhout

Zaterdag 9 november 2019
Tongeren - Heur-Tongeren wint van TurnhoutHeur-Tongeren heeft Turnhout de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Uitslag: 3-1. De ruststand was 1-1. Heur-Tongeren moet zondag naar Bilzen-Waltwilder.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Sporting PeltHandbal Tongeren heeft vanavond thuis verloren van Sporting Pelt. Uitslag: 35-41.
Tongeren - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Jean Reggers overleden

Zaterdag 9 november 2019
Tongeren - Jean Reggers overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Jean Reggers overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in rouwcentrum Theunissen in Zussen (Riemst).

Marie Mesotten overleden

Zaterdag 9 november 2019
Tongeren - Marie Mesotten overledenWoensdag overleed Marie Mesotten, de weduwe van de in 2014 overleden Jacques Saren. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Tongersesteenweg in Borgloon zijn deze namiddag twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Gladys Bertrand overleden

Donderdag 7 november 2019
Dinsdag is Gladys Bertrand overleden. Zij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jaak Creemers overleden

Donderdag 7 november 2019
Zondag is Jaak Creemers overleden, ex-directeur van het Koninklijk Technisch Atheneum in Tongeren. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Lint.

Concert Axelle Red afgelast

Donderdag 7 november 2019
Het concert van Axelle Red, dat voor zaterdag in De Velinx gepland was, is afgelast vanwege het overlijden van haar vader, Roland Demal. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd.

Graham Hale overleden

Woensdag 6 november 2019
Tongeren - Graham Hale overledenMaandag is Graham Hale overleden, de echtgenoot van Iris Vanhees. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Tongeren - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsdealer (73) veroordeeld

Woensdag 6 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Drugsdealer (73) veroordeeldEen 73-jarige man uit Riemst is veroordeeld tot 20 maanden cel en een boete van 12.500 euro voor het delen van wiet en cocaïne. Zijn halfbroer die de drugs verkocht als de 73-jarige niet thuis was kreeg zes maanden en een boete van 8.000 euro, telkens met uitstel. (PG)

Vrachtwagen tegen auto

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Tongersesteenweg en de Tolstraat in Riemst botste deze namiddag een vrachtwagen tegen een auto. Een veertiger uit Riemst raakte daarbij gewond.

Terreinwagen botst tegen auto

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Daaleindestraat in Kortessem zijn deze namiddag twee gewonden gevallen toen een terreinwagen op een auto inreed. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Linda De Jonck overleden

Dinsdag 5 november 2019
Gisteren is Linda De Jonck overleden. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jozef in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Anny Petiels overleden

Maandag 4 november 2019
Tongeren - Anny Petiels overledenZaterdag is Anny Petiels overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Celestin Brugmans. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Betonmolen gestolen

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf op de hoek van de Meremweg en de Solveldstraat in Bilzen is een betonmolen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Lisette Styns overleden

Maandag 4 november 2019
Tongeren - Lisette Styns overledenGisteren is Lisette Styns overleden, de weduwe van Jean Thomsin. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen.

Marguerite Raskin overleden

Maandag 4 november 2019
Zaterdag overleed Marguerite Raskin, de weduwe van Eloï Boes. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan in Tongeren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Dieven breken keukendeur open

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Gansbeekstraat in Bilzen hebben dieven de keukendeur opengebroken om binnen te dringen in een woning. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.Wat er werd gestolen, is niet geweten.
In mannen top divisie 2 van het basketbal heeft Tongeren met 76-59 gewonnen van Willebroek. Quarters: 17-17, 19-9 (36-26), 12-16 (48-42),28-17.
Tongeren - Handbal Tongeren klopt Aalsmeer: 29-28Handbal Tongeren heeft met het kleinste verschil gewonnen van Green Park Handbal Aalsmeer en houdt 2 belangrijke punten thuis.
Tongeren - Heur-Tongeren verliest van Lyra-LierseHeur-Tongeren heeft met 3-1 verloren op het veld van Lyra-Lierse Berlaar. Eendracht Henis verloor met 2-0 in Kolmont. 's Herenelderen speelde 2-2 gelijk tegen KMR Biesen. Union Rutten verloor met 5-2 in Veldwezelt. Sluizen klopte Diepenbeek B met 3-4. Valencia Piringen won in Rekem met 2-4. Heur-Tongeren B verloor met 4-0 in Smeermaas.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)

Juliana Doucet overleden

Zaterdag 2 november 2019
Tongeren - Juliana Doucet overledenGisteren is Juliana Doucet overleden. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.
Tongeren - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Tongeren - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Vandalisme op Maastrichtersteenweg

Vrijdag 1 november 2019
Tongeren - Vandalisme op MaastrichtersteenwegOp de Maastrichtersteenweg vormde een auto het mikpunt van vandalen. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Bestelwagen uitgebrand

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Bestelwagen uitgebrandOp de Tongersesteenweg in Hoeselt is vanochtend rond 6.30 uur een bestelwagen uitgebrand. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Tongeren - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop