Het overige nieuws

Jeanne Daniëls overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Tongeren - Jeanne Daniëls overledenGisteren is Jeanne Daniëls overleden, de weduwe van Joseph Nys. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Jean-Louis Orban overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Dinsdag is Jean-Louis Orban overleden, de echtgenoot van Lutgarde Hansen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Auteur Frits Berckmans overleden

Woensdag 30 oktober 2019
Tongeren - Auteur Frits Berckmans overledenGisteren is in Bilzen auteur Frits Berckmans overleden. Hij was 75 jaar. Berckmans was ere-leraar Latijn en Grieks aan het K.A. Tongeren en M.S. Bilzen. Hij was gewezen gids van de Tongerse Gidsenbond en van het Gallo-Romeins Museum en bestuurslid van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren. Berckmans schreef diverse boeken, onder meer een boekje over Ambiorix en een brochure over het marmeren praalgraf van Marie Anne van Berchem in de Gasthuiskapel. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 5 november (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Bilzen.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Tongeren - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Bewoonster door rook bevangen

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakte een vrouw bevangen door de rook bij een brand in haar appartement aan de Nederstraat in Hoeselt. Overbrenging van de vrouw naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

DWF Fashion failliet

Woensdag 30 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank van Tongeren heeft gisteren DWF Fashion met zetel aan de Maastrichterstraat in Tongeren falliet verklaard.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Cato Leroi overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Tongeren - Cato Leroi overledenZaterdag is Cato Leroi overleden. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Joseph Pirlot overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Vrijdag is Joseph Pirlot overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Simone Langenaken. Hij was 96 jaar. De uitvaarliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Vrijdag (18 uur) is er daar avondmis en gebed waarna gelegenheid tot groeten bij Utvaartzorg Debay.

Fietser (55) gewond bij val

Dinsdag 29 oktober 2019
Tongeren - Fietser (55) gewond bij valVanmorgen, even voor 8 uur, is een 55-jarige fietser ten val gekomen op het industrieterrein Tongeren-Oost. Hij raakte daarbij gewond.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Mouha overleden

Dinsdag 29 oktober 2019
Tongeren - Willy Mouha overledenVrijdag overleed in WZC De Motten Willy Mouha, de echtgenoot Mariette Peters. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren in Ninane verloren. Uitslag: 79-72.
Tongeren - Woninginbraak in Kapoelstraat misluktOnbekenden poogden gisterenavond binnen te dringen in een woning aan de Kapoelstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Sluizen wint van Smeermaas

Zondag 27 oktober 2019
Tongeren - Sluizen wint van SmeermaasJekervallei Sluizen heeft met 3-1 gewonnen van Smeermaas. Heur-Tongeren B verloor met 1-2 van Vroenhoven VV. Eendracht Henis klopte Paal-Tervant A met 2-1. Union Rutten verloor met 0-1 van Heers VV. Valencia Piringen behaalde een 5-1 overwinning tegen Zwaluwen Wiemismeer.

Meubel vat vuur op terras

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het terras van een appartement aan de Maastrichterpoort in Bilzen vatte gisterenavond laat een meubel vuur. De brandoorzaak is niet gekend.

Rudi Vanlessen overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Tongeren - Rudi Vanlessen overledenIn Neerrepen is donderdag Rudi Vanlessen overleden. Hij was 39 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag 19-20 uur bij Uitvaartzorg Debay.

Heur-Tongeren klopt Termien

Zaterdag 26 oktober 2019
Tongeren - Heur-Tongeren klopt TermienHeur-Tongeren heeft vanavond thuis Termien verslagen met 3-0. Volgende week trekt de club naar Lyra-Lierse. Victoria 's Herenelderen speelde 1-1 gelijk op het veld van SK Munsterbilzen.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Raymond Timmermans overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Tongeren - Raymond Timmermans overledenWoensdag is de uit Tongeren afkomstige Raymond Timmermans overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Tongeren - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Loods uitgebrand

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een loods uitgebrand aan de Caetsbeekstraat in Bilzen ondanks het snelle optreden van de brandweer. De oorzaak van de brand is hiet gekend.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Julia Stassaert overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Tongeren - Julia Stassaert overledenDinsdag is Julia Stassaert overleden, de weduwe van Charel Schaumburg. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Ramkraak op krantenwinkel

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is een ramkraak gepleegd op krantenwinkel De Dauw aan de Maastrichterstraat in Bilzen. De buit bleef beperkt maar er is veel schade.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Ruiters overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Tongeren - Willy Ruiters overledenOp 17 oktober is Willy Ruiters overleden, de echtgenoot van Lutty Lemmens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basilek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

2061 jaar geleden

Woensdag 23 oktober 2019
Tongeren - 2061 jaar geledenZoomDag op dag 2061 jaar geleden, op 23 oktober 42 voor Christus, kwam er een einde aan de slag bij Philippi (Griekenland). De troepen van Marcus Antonius en Octavianus (de latere keizer Augustus) namen het in deze burgeroorlog op tegen het leger van Caesarmoordenaars Cassius en Brutus. De slag eindigde toen Brutus werd verslagen en zelfmoord pleegde. De munten op de foto verwijzen naar de slag bij Philippi. Ze kunnen bekeken worden in het Gallo-Romeins Museum. (Foto GRM)

Jean Bertrand overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Tongeren - Jean Bertrand overledenMaandag is Jean Bertrand overleden, de echtgenoot van Suzanne Brulmans. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Severin Nys overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Tongeren - Severin Nys overledenVrijdag overleed in WZC Damiaan in Tremelo de uit Piringen afkomstige Severin Nys, de partner van Jeanne Leemput. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de OLV-basiliek in Scherpenheuvel.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Carlo Vanmarsenille overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Tongeren - Carlo Vanmarsenille overledenZondag is Carlo Vanmarsenille overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (18.30-20 uur)

Geld gestolen uit woning

Maandag 21 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Truierweg in Borgloon kwamen dieven over de vloer. Er is geld gestolen. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Tongeren - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
In eerste provinciale van het basketbal heeft Pelt A B.Tongeren B verslagen. Uitslag: 68-61.
In Liga 1 van het handbal heeft Tongeren een uitoverwinning behaald in Dendermonde. Uitslag: 16-19.

Heur-Tongeren wint in Linden

Zondag 20 oktober 2019
Tongeren - Heur-Tongeren wint in LindenHeur-Tongeren is gaan winnen bij VK Linden: 1-2. De twee doelpunten kwamen van de voet van Nijaz Ibricic. Eendracht Henis speelde thuis 3-3 gelijk tegen KVV Heusden-Zolder. Union Rutten verloor met 2-1 van Sp. Aalst. Valencia Piringen won met 1-3 op het veld van Diepenbeek B. Victoria 's Herenelderen speelde 2-2 gelijk tegen FC Landen. Heur-Tongeren B won met 0-2 in Riemst.

Pas op voor phishing

Zondag 20 oktober 2019
U ontvangt een e-mail die ogenschijnlijk van uw bank uitgaat en u wordt met allerlei smoezen verzocht uw gegevens en codes in te geven. Het kan zijn dat men u hierbij zelfs opbelt om u bij het login-proces te begeleiden. Uiteindelijk zal u gevraagd worden om de code gegenereerd door uw kaartlezer of digipass in te geven. Dan bent u een beoogd doelwit van phishing.
Indien men telefonisch vraagt naar uw codes, beëindigt u best meteen het gesprek nadat u het oproepnummer genoteerd hebt. Geef uw codes (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Handbal Tongeren klopt Initia HasseltIn de BENE-League van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond Initia Hasselt verslagen met 25-27.

Sluizen wint in Eigenbilzen

Zaterdag 19 oktober 2019
Tongeren - Sluizen wint in EigenbilzenJekervallei Sluizen heeft met 0-2 gewonnen op het veld van JB Eigenbilzen. Volgende week zondag speelt Sluizen thuis tegen Smeermaas.

Controle in nachtwinkels

Zaterdag 19 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de politiezone Borgloon zijn negentien pv’s uitgeschreven bij controles in nachtwinkels. Er werd onder meer zwartwerk vastgesteld. Verder zijn tijdens de actie onder meer diepvriesproducten in beslag genomen.

Dieven hebben pech

Zaterdag 19 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden gisterenavond binnen te dringen in een pand aan de Sint-Barbarastraat in Heers. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Arnold Houbrechts overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Tongeren - Arnold Houbrechts overledenDinsdag is Arnold Houbrechts overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Jeanne Jans. Hj was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

José Debèfve overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Tongeren - José Debèfve overledenDonderdag is de uit Tongeren afkomstige José Debèfve overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Albert Engelen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 26 oktober (11 uur) plaats in aula De Sprink in Bocholt.

Aimée Baus overleden

Zaterdag 19 oktober 2019
Tongeren - Aimée Baus overledenOp 9 oktober overleed Aimée Baus, de weduwe van de in 2000 overleden Jozef Delvaux. Zij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Tegen openslaand portier van auto

Vrijdag 18 oktober 2019
Vanmorgen is een 45-jarige bromfietsster uit Tongeren tegen het openslaand portier van een auto beland op de Tongersesteenweg in Hoeselt. Zij raakte daarbij gewond.

Magda Appeltans overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Tongeren - Magda Appeltans overledenGisteren is Magda Appeltans overleden, de weduwe van de op 7 april overleden Jean Vanderbeuken. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Agnes Schoefs overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Tongeren - Agnes Schoefs overledenWoensdag is Agnes Schoefs overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Servais Jans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Tongeren - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Fikse straf voor duw aan ref

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Fikse straf voor duw aan  refSpeler Robby Martens van Heur-Tongeren B die een duw gaf aan de scheidsrechter tijdens de match tegen Wiemismeer heeft een zware straf gekregen. Hij is geschorst tot 18 september 2020. Tot 30 juni is de straf effectief, het overige gedeelte is met uitstel.

Nieuwe vennootschap: JR Consultants

Donderdag 17 oktober 2019
Raf Jacobs uit Tongeren heeft de besloten vennootschap JR Consultants opgericht met zetel aan de Heersterveldweg. Het gaat om een holdingmaatschappij in de meest ruime zin die onder meer manegementadvies en adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard verstrekt.

Maria Houbrechts overleden

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Maria Houbrechts overledenGisteren is Maria Houbrechts overleden, de echtgenote van Alfons Lussis. Zij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overrepen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Houten leggers in brand

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Houten leggers in brandDeze namiddag hebben houten leggers vuur gevat in het station. De brandweer had het vuur snel uit. Het voorval had even gevolgen voor het treinverkeer.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Tongeren - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Vanderpoorten overleden

Donderdag 17 oktober 2019
Dinsdag is Elza Vanderpoorten overleden, de weduwe van Valère Dewael. Zij was 98 jaar en de moeder van burgemeester Patrick Dewael. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Vrouw (31) onder invloed van drugs

Woensdag 16 oktober 2019
Tongeren - Vrouw (31) onder invloed van drugsEen 31-jarige vrouw uit Tongeren testte positief op het gebruik van cannabis en amfetamines. De vrouw werd betrapt op de Maastichtersteenweg in Riemst.
Grensgevallen
De toeristenbelasting ligt in Maastricht drie keer hoger dan het landelijk gemiddelde, meldt RTV Maastricht. Dat blijkt uit een onderzoek van vakansky.nl, een vakantievergelijkingssite. Een overnachting kost de toerist in Nederland gemiddeld 1,38 euro aan toeristenbelasting, bovenop de verblijfskosten. In Limburg ligt het gemiddelde op 1,52 euro, in Maastricht is de toeristenbelasting 4,11 euro. Daarmee is de Limburgse hoofdstad zelfs fors duurder dan Amsterdam, waar de toerist 3 euro per etmaal aan toeristenbelasting betaalt.

Ambiorix scheep met Carmi

Dinsdag 15 oktober 2019
Carmi en de Tongerse schoenenfabrikant Ambiorix openen in de vestigingen van Carmi Korbeek-Lo en Carmi Zemst een Ambiorix Flagship corner. Carmi en Ambiorix bundelen hiermee hun krachten om aan de consument een unieke ervaring aan te bieden, zeggen beide ondernemingen. Door de opening van de twee Ambiorix Flagship corners in Zemst en Korbeek-Lo kan een collectie van zo’n 100 modellen worden aangeboden aan de consument die nauw aansluit bij de Ambiorix Flagshipstores van Brussel, Antwerpen, Hasselt en (…) Het hele nieuwsbericht

Lucien Peters overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Tongeren - Lucien Peters overledenGisteren is Lucien Peters overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Gerda Steegmans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Gaston Ramaekers overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Tongeren - Gaston Ramaekers overledenOp 9 oktober overleed Gaston Ramaekers, de echtgenoot van Elly Lysens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats.

Openbare verkoping: Stationslaan

Dinsdag 15 oktober 2019
Morgennamiddag wordt in café Gerechtshof het handelsgelijkvloers en de bovenliggende woning Stationslaan 16 openbaar verkocht.

Bekerhandbal: Tongeren loot Visé

Maandag 14 oktober 2019
Tongeren - Bekerhandbal: Tongeren loot ViséHandbal Tongeren heeft vandaag voor de 1/8e finale van de Beker van België meteen HC Visé als tegenstander geloot. De wedstrijd wordt gespeeld in de week van 11-14 november in Sportoase Eburons Dome.

Fietsdief ingerekend

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen heeft de politie een fietsdief ingerekend. Bij een huiszoeking bij de dertiger zijn zeven fietsen aangetroffen. Een paar fietsen waren gedemonteerd.

Nelly Franssen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Tongeren - Nelly Franssen overledenVrijdag is Nelly Franssen overleden, de weduwe van Valère Boulet. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetng: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Sluizen verslaat Vroenhoven

Zondag 13 oktober 2019
Tongeren - Sluizen verslaat VroenhovenJekervallei Sluizen heeft Vroenhoven geklopt met 2-1. Heur-Tongeren B speelde 2-2 gelijk tegen Zutendaal B. Valencia Piringen verloor thuis met 2-4 van Eigenbilzen. Victoria 's Herenelderen verloor met 1-0 in Heusden-Zolder. Eendracht Henis verloor met 4-1 van Herderen-Millen. Union Rutten versloeg Habo Borgloon met 1-0.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Tongeren - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Auto rijdt in haag

Zaterdag 12 oktober 2019
Tongeren - Auto rijdt in haagIn de Legioenenlaan is gisterenavond een auto in een haag gereden. De bestuurster is daarbij gewond geraakt. De brandweer moest de passagierstern uit de wagen halen.

Zaalvoetbal: Hoeselt -Tongeren 4-3

Zaterdag 12 oktober 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag: 4-3.
Tongeren - Heur-Tongeren speelt gelijk tegen leiderHeur-Tongeren heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen leider Sint-Lenaarts. Zondag moet Heur-Tongeren naar VK Linden. Heur-Tongeren staat samen met Lyra Lierse-Berlaar tweede in de stand op één punt van Sint-Lenaerts.

Maria Bas overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Gisteren is Maria Bas overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op het kerkhof in Berg.

Nieuwe vennootschap: Gurri & Taman

Vrijdag 11 oktober 2019
Sukhwinder Singh uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Gurri & Taman opgericht met zetel aan de Sint-Truidersteenweg. Tot het maatschappelijk doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van supermarkten, kruidenierszaken en nachtwinkels en alle activiteiten die verband houden met kansspelen.

Drie auto's botsen

Vrijdag 11 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Meershoven (Bilzen) raakten deze namiddag drie auto's in een aanrijding betrokken. Er was alleen blikschade.

Ludovic Michiels overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Gisteren is Ludovic Michiels overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Tongeren - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Tongeren - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Tongeren-Bocholt 25-36

Donderdag 10 oktober 2019
Tongeren - Handbal: Tongeren-Bocholt 25-36In de Beneleague van het handbal heeft Achilles Bocholt Tongeren verslagen met 25-36.

KLJ Riksingen valt in de prijzen

Donderdag 10 oktober 2019
KLJ Riksingen heeft de fotowedstrijd Klik & Win 2019 van Kerk & leven. De groep zond van alle jeugdbewegingen de knapste kampfoto in. KLJ Riksingen telt zo'n 100 leden.; Dit jaar groeide hetledenaantal met 10 procent.

Zaden van het Woord breidt uit

Donderdag 10 oktober 2019
De komende maanden breidt de Braziliaanse gemeenschap Zaden van het Woord in Tongeren verder uit. Behalve de terugkeer van zuster Maria-Salomé Moto Dos Santos die een poos in Brazilië verbleef, wordt in november het eerste koppel verwacht, twee twintigers uit Brazilië die intussen verloofd zijn en zich definitief in de Tongerse gemeenschap willen vestigen.  Een maand later komt ook de eerste broeder aankloppen, een Braziliaanse seminarist die twee jaar stage zal lopen in Tongeren.  De katholieke gemeenschap Zaden van het Woord ontstond 15 jaar geleden in het Braziliaanse Palmas en bestaat uit alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, religieuzen en priesters.

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Neremweg

Donderdag 10 oktober 2019
Tongeren - Woninginbraak in NeremwegIn een woning aan de Neremweg kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Nieuwe vennootschap: Lunchapp

Donderdag 10 oktober 2019
Marc De Prest uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Lunchapp opgericht met zetel aan de Wijkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de kleinhandel in brood en dranken en de thuisbezorging ervan.
Tongeren - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Frans Barée overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Tongeren - Frans Barée overledenDinsdag is de in Lauw woonachtige Frans Barée overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Elise Van Ormelingen. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oude Nederbaan in Bilzen raakten vanmiddag een 19-jarige bromfietser en een auto in een aanrijding betrokken. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Tongeren - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Inbraakpoging in school

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden binnen te dringen in de schoolgebouw van De Klinker in Riemst. Dat mislukte echter.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Tongeren - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Tongeren - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.

Vrouw gewond bij botsing

Dinsdag 8 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de Zutendaalweg in Bilzen. Daarbij is een vrouw gewond geraakt.

Helena Cloesen overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Tongeren - Helena Cloesen overledenZondag is Helena Cloesen overleden, de weduwe van de in 1978 overleden Jean Achten. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).
Tongeren - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Germain Wilmots overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Tongeren - Germain Wilmots overledenZaterdag is de uit Tongeren afkomstige Germain Wilmots overleden, de echtgenoot van Ria Stulens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Barthels in Lanaken.

Nieuwe vennootschap: iManage

Maandag 7 oktober 2019
Kristof Cleuren en An Vanderleyden, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap iManage opgericht met zetel aan de Kielenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, het verlenen van advies op het gebied van het beheer van human-resources en het deelnemen aan herstructureringen van ondernemingen.

Nieuwe vennootschap: Evolut

Maandag 7 oktober 2019
Philippe Vanlessen en de NV Heva Construct, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Evolut opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van ondersteunende diensten op het vlak van IT, telefonie, administratie, reiniging, sport en ontspanning.

Twee inbraken in woningen

Zondag 6 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zowel in Holt in Bilzen als aan de Burgemeester Marresbaan in Riemst is ingebroken. De inbraken zijn gisteren vastgesteld. Of de dieven buit konden maken is niet bekendgemaakt.

Sluizen verliest in Piringen

Zondag 6 oktober 2019
Tongeren - Sluizen verliest in PiringenJekervallei Sluizen heeft met 3-2 verloren op het veld van Valencia Piringen. Heur-Tongeren B speelde 1-1 gelijk in Kanne. Eendracht Henis versloeg Vlijtingen VV met 4-3. Union Rutten verloor met 3-0 van Herk Sport.
Tongeren - Handbal: Tongeren verliest nipt van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond nipt verloren van Herpertz-Bevo. Uitslag: 30-29.
Tongeren - 's Herenelderen verliest in HasseltVictoria 's Herenelderen heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Thor Hasselt. Heur-Tongeren won met 3-0 van City Pirates Antwerpen.

Nieuwe vennootschap: HND Projects

Zaterdag 5 oktober 2019
Hicham Nejjar uit Houthalen-Helchteren en Dennis Berkmans uit Tongeren hebben de besloten vennootschap HND Projects opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken, installatie van industriële machines én de vervaardiging van elektrisch handgereedschap.
In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren verloren van La Baracca Houthalen. Uitslag:0-4.

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Alice Schepers overleden

Zaterdag 5 oktober 2019
Op 30 september overleed Alice Schepers, de weduwe van de in 2013 overleden Heni Stas. Zij was 98 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.

Hubert Moors overleden

Zaterdag 5 oktober 2019
Donderdag is in Brussel de uit Tongeren afkomstige Hubert Moors overleden, de echtgenoot van José Bertrand. Hij was 84 jaar.

Fietser en auto botsen

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Brugstraat in Bilzen raakten deze namiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.
Tribunaliteiten
Tongeren - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Joy Donné naar de Kamer

Donderdag 3 oktober 2019
Joy Donné uit Tongeren volgt Zuhal Demir op in de Kamer. Hij was al kabinetschef van Jambon.

Nieuwe vennootschap: Dimp

Donderdag 3 oktober 2019
Pascal Brepoels, Manuela Villalona en Inge Wetzels, allen uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Dimp opgericht met zetel aan de Stationslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van wijnen, het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf en de organisatie van proeverijen.

Geld gestolen in krantenwinkel

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is ingebroken in een krantenwinkel aan de Maastrichterstraat. Er is geld gestolen. De inbraak is vanochttend vastgesteld.

Jef Vrancken overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Tongeren - Jef Vrancken overledenGisteren is Jef Vrancken overleden, de echtgenoot van Anny Wathiong. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Tongeren - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

ECD failliet verklaard

Woensdag 2 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren autohandelaar ECD uit Tongeren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 31 oktober ingediend worden. Als curatoren zijn mr. Arts en mr. Reniers aangesteld.

Inbraak in schoolgebouw

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is afgelopen nacht ingebroken in een school aan de Appelboomgaardstraat in Bilzen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

André Doemen overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Tongeren - André Doemen overledenMaandag is André Doemen overleden, de echtgenoot van Irène Calsius. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Maria Boosten overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Tongeren - Maria Boosten overledenGisteren is Maria Boosten overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Raymond Molenaers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

Anny Aerts overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Tongeren - Anny Aerts overledenZondag is de uit Piringen afkomstige Anny Aerts overleden, de weduwe van Lambert Rochus. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Rugby: Tongeren verliest

Dinsdag 1 oktober 2019
Ambiorix RC Tongeren heeft zijn competitiewedstijd tegen Vorst RC verloren. Uitslag: 14-36.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Tongeren - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht

Autoruit verbrijzeld

Dinsdag 1 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben vanochtend de ruit van een auto verbrijzeld n de Langstraat in Riemst. Uit het voertuig is volgens de eerste vaststellingen niets gestolen.
Gisteren is Marie-Ange Smullenberghs overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Jean-Pierre Slootmaekers. Zij was 78 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Tongeren - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Nys overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Tongeren - Mariette Nys overledenZondag is in Hoeselt de uit Tongeren afkomstige Mariette Nys overleden, de weduwe van de op 11 juli overleden Guy Wilmans. Zij was 67 jaar. Er is gelegenheid tot het groeten van de urne en het condoleren van de familie donderdag (18-19 uur) in de aula van de stedelijke begraafplaats in Berg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop