Het overige nieuws

Frans Giebens overleden

Maandag 30 september 2019
Tongeren - Frans Giebens overledenZaterdag is Frans Giebens overleden, de echtgenoot van Maria Gilissen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Lutgardiskerk. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Tongeren - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Tongeren verslaat Woluwe

Zondag 29 september 2019
In derde klasse B van het basketbal heeft Tongeren gewonnen van Utd Woluwe. Uitslag: 49-55. In eerste provinciale klopte Tongeren B Un. Leopoldsbiurg met 80-66.

's Herenelderen klopt Zutendaal

Zondag 29 september 2019
Tongeren - 's Herenelderen klopt ZutendaalVictoria 's Herenelderen heeft Zutendaal verslagen met 2-0.;Heur-Tongeren B heeft vandaag 3-3 gelijk gespeeld tegen Rekem. Eendracht Henis verloor met 1-0 van Jeuk. Jekervallei Sluizen versloeg Riemst met 5-1. Union Rutten speelde thuis 2-2 gelijk tegen Stevoort.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Tongeren - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Tongeren - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Handbal Tongeren verliest van OCI Lions

Zaterdag 28 september 2019
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van OCI LionsIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 28-35 verloren van OCI Lions.

Heur-Tongeren klopt KVK Beringen

Zaterdag 28 september 2019
Tongeren - Heur-Tongeren klopt KVK BeringenHeur-Tongeren heeft vanavond met 0-1 KVK-Beringen verslagen. De stand was al bij de rust bereikt. Na 43' moest Heur met tien man verder na een rode kaart. Valencia Piringen verloor met 4-3 op het veld van Bilzen-Waltwilder B.

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Tongeren - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Simons overleden

Zaterdag 28 september 2019
Tongeren - Jenny Simons overledenOp 23 september overleed Jenny Simons, de weduwe van de in 2011 overleden Ernest Pexsters. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (18.30-20 uur) in uitvaartcentrum Debay.

Diamanten kloosterjubileum

Vrijdag 27 september 2019
Morgen viert zuster Lucia van de congregatie van de Grauwzusters-Franciscanessen haar diamanten kloosterjubileum. Na een plechtige dankviering in de OLV-basiliek is er een receptie in zaal Concordia.

DST Consulting failliet

Vrijdag 27 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft DST Consulting uit Tongeren failliet verklaard. De rechtbank heeft Vanbergen als curator aangesteld.

Marcel Clause overleden

Vrijdag 27 september 2019
Tongeren - Marcel Clause overledenGisteren is Marcel Clause overleden, de partner van Jeannine Vanderstraeten. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Nieuwe voorzitter AZ Vesalius

Donderdag 26 september 2019
Tongeren - Nieuwe voorzitter AZ VesaliusSteve Hoste is de nieuwe voorzitter van het AZ Vesalius. Hij volgt in die functie Yvan Vanbockryck op.

S.I. failliet verklaard

Donderdag 26 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft S.I. uit Tongeren failliet verklaard. Velkeneers is als curator aangesteld.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Tongeren - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Tongeren - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Arnold Lombart overleden

Donderdag 26 september 2019
Tongeren - Arnold Lombart overledenDinsdag is Arnold Lombart overleden, de echtgenoot van Irène Hansen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Intrafamiliaal geweld

Woensdag 25 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 20 uur  werd de lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst door de Nederlandse politie gevraagd om nazicht te gaan doen in de woning van een 32-jarige man in Riemst in het kader van intrafamiliaal geweld. De verdachte had namelijk beelden gemaakt van het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn partner en deze via livestream verspreid via het sociaal platform Facebook. Ter plaatse werd de verdachte aangetroffen waarna hij gearresteerd werd. Het parket van Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Vandebosch

Dinsdag 24 september 2019
Sandra Vandebosch heeft de besloten vennootschap Sandra Vandebosch opgericht met zetel aan de Herenbosweg. Doel van de vennootschap is onder meer de organisatie van boekhoudingsdiensten en belastingadvies.

Man gaat boekje te buiten

Dinsdag 24 september 2019
Tongeren - Man gaat boekje te buitenEen dertiger uit Tongeren maakte het afgelopen weekend bijzonder bont in een café aan de Grote Markt. Hij betastte er een vrouw, verwondde een dienster en maakte zich schuldig aan weerspannigheid tegenover de politie.

Philomene Tilisen overleden

Dinsdag 24 september 2019
Zaterdag is Philomene Tilisen overleden. Zij was 90 jaar. Afscheidsgroet: donderdag (14.45 uur) in het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Scooterrijder onder aanhangwagen

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Taunusweg in Bilzen is vanochtend een scooterrijder onder de aanhangwagen van een tractor beland. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Bewonerskaarten duurder

Maandag 23 september 2019
De prijs van de bewonerskaarten wordt verhoogd met 10 procent. De parkeerretributie wordt ook verhoogd. Voor een halve dagticket moet 20 euro betaald worden in plaats van 15 euro.

Weer betrapt op druggebruik

Maandag 23 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is afgelopen weekend een bestuurder betrapt die onder invloed van drugs reed. Eerder werd hij al twee keer betrapt op het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Mark Rasking overleden

Maandag 23 september 2019
Tongeren - Mark Rasking overledenZaterdag is Mark Rasking overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting:  woensdag (19-20 uur).
Tongeren - Zeven handballers in selectie Red WolvesNathan Bolaers, Ilyas D'Hanis, Nicolas Danse, Julien Devisch, Colin Glesner, Arber Qerimi en Arthur Vanhove van handbalclub Handbal Tongeren zijn geselecteerd voor de Red Wolves, de nationale handbalploeg. Daarmee telt de club het hoogste aantal geselecteerden van Limburg. In aanloop naar het WK-kwalificatietornooi dat eind oktober in Turkije gespeeld wordt maakte bondscoach Arnaud Calbry vandaag zijn ruime selectie bekend. Het tornooi vindt plaats van 25 tot en met 27 oktober. Zaterdag 26 oktober spelen de Red Wolves tegen Estland. Op zondag neemt België het op tegen Turkije. De winnaar van de poule plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde in april.

Josette Maushammer overleden

Maandag 23 september 2019
Tongeren - Josette Maushammer overledenVrijdag is Josette Maushammer overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Marcel Tits. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van de begraafplaarts in Berg.

Basketbal: Tongeren - Geel 69-70

Zondag 22 september 2019
In top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren met 69-70 van Geel verloren. Quarters: 13-19, 6-17 (29-36), 23-18 (52-54), 17-16.

Auto in brand na botsing

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond heeft op de Bosselaar in Bilzen een auto vuur gevat nadat die tegen een boom belandde. De bestuurder raakte gewond.

Weg met bestelwagen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Bilzen is gisteren een bestelwagen met draaiende motor gestolen. De politie heeft de bestelwagen met behulp van camerabeelden teruggevonden. De dief had het voertuig op de oprit van zijn woning geparkeerd.

Zaalvoetbal: verlies voor Onb. Panna

Zondag 22 september 2019
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onb. Panna Tongeren van Aarschot verloren. Uitslag: 0-6.

Henis speelt gelijk tegen leider

Zondag 22 september 2019
Tongeren - Henis speelt gelijk tegen leiderZoomEendracht Henis heeft vandaag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Bolderberg FC, de leider in de rangschikking. Union Rutten verloor thuis met 0-4 van Vechmaal. Valencia Piringen klopte VC Uikhoven met 4-2. Heur-Tongeren B verloor met 6-0 op het veld van Wiemismeer.

Heur-Tongeren wint derby

Zaterdag 21 september 2019
Tongeren - Heur-Tongeren wint derbyHeur-Tongeren heeft vanavond de derby tegen Wellen gewonnen. Uitslag: 2-1.  's Herenelderen won met 1-2 op het veld van Hoeselt VV.  Jekervallei Sluizen verloor met 4-1 van Bilzen-Waltwilder B.

Handbal Tongeren verliest van Volendam

Zaterdag 21 september 2019
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van VolendamIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond verloren van Kras Volendam. Uitslag: 31-23.

Wietplantage opogerold

Zaterdag 21 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage opogeroldDe politie heeft deze voormiddag een wietplantage opgerold aan de Groene Grachtlaan in Bilzen. Er stonden 600 oogstrijpe planten.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Tongeren - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Digitong

Vrijdag 20 september 2019
Möbius Franssen uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Digitong opgericht met zetel aan de Blaarmolenstraat. Doel van de vennootschap: digitale marketing in de meest ruime zin.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Tongeren - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Leonie Willems overleden

Vrijdag 20 september 2019
Tongeren - Leonie Willems overledenOp 16 september overleed de uit Overrepen afkomstige Leonie Willems, de weduwe van Antoine Lavigne. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Donk.

Pech voor inbrekers

Donderdag 19 september 2019
Tongeren - Pech voor inbrekersOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Sint-Truidersteenweg. Zij slaagden niet in hun opzet. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Wanhoopsdaad in douanekantoor

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het douanekantoor in Bilzen heeft een douanier zich van het leven beroofd. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Houtafval vat vuur

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Houtafval vat vuurOp de terreinen van compostbedrijf Roosen Borgh in Riemst vatte vanochtend een partij houtafval vuur. De brandweer had er uren werk. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Inbraken bij klaarlichte dag

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Inbraken bij klaarlichte dagIn Kortessem zijn deze namiddag twee woninginbraken gepleegd. De daders sloegen toe in de Leeuwerstraat en op de Tongersesteenweg.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Tongeren - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 17 september 2019
Tongeren - Vier gewonden bij botsingBij een botsing op de Hasseltsesteenweg zijn deze voormiddag vier gewonden gevallen. Zij zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: Grootaers

Dinsdag 17 september 2019
Jo Grootaers uit Tongeren heeft de  besloten vennootschap Management Jo Grootaers opgericht met zetel aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings en het verlenen van advies en practiscje hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht.

Nieuwe vennootschap: L'or noir

Dinsdag 17 september 2019
Christiaan Maris uit Tongeren heeft de besloten vennootschap L'or noir opgericht met zetel aan de Guldensporenlaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een brasserie en pastabar.

Voor ruim 16.000 euro boetes geïnd

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag het zwaar vervoer gecontroleerd in Bilzen. Er werd voor ruim 16.000 euro aan boetes geïnd. De zwaarste boete bedroeg 2.500 euro.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Beeken overleden

Maandag 16 september 2019
Zaterdag is Guido Beeken overleden, de echtgenoot van Irène Rouffart. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Jean Giebens overleden

Maandag 16 september 2019
Tongeren - Jean Giebens overledenVrijdag is Jean Giebens overleden, de echtgenoot van Greta Bienkens. Hij was 74 jaar. Hert afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jeannine Wathiong overleden

Maandag 16 september 2019
Donderdag overleed Jeannine Wathiong. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Buggy gestolen in Vreren

Zondag 15 september 2019
Aan de Peeërweg in Vreren is een buggy gestolen. De buggy stond aan een woning.

Sluizen verslaat Zutendaal B

Zondag 15 september 2019
Tongeren - Sluizen verslaat Zutendaal BJekervallei Sluizen heeft Zutendaal B verslagen met 5-0. Heur-Tongeren B klopte Diepenbeek B met 3-2. Union Rutten verloor met 2-1 op het veld van HO Heide. 's Herenelderen klopte HIH Hoepertingen met 2-0. Valencia Piringen verloor met 4-3 op het veld van Heis Sport.

Autoruiten ingeslagen

Zondag 15 september 2019
Tongeren - Autoruiten ingeslagenOnbekenden hebben twee ruiten van een auto ingeslagen in de Wijkstraat. Of het om diefstal of vandalisme gaat, is niet geweten.

Basketbal: Tongeren klopt Hasselt

Zaterdag 14 september 2019
In het basketbal heeft Tongeren met 74-75 gewonnen van Hasselt BT A.

Zaalvoetbal: Gelijkspel voor Onbetong

Zaterdag 14 september 2019
Tongeren - Zaalvoetbal: Gelijkspel voor OnbetongIn tweede nationale van het zaalvoetbal heeft Onbetong. Tongeren 5-5 gelijk gespeeld bij Full Genk.

Gelijkspel voor Handbal Tongeren

Zaterdag 14 september 2019
In de BENE-League van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond 35-35 gelijk gespeeld tegen Visé.

Heur-Tongeren wint in Dessel

Zaterdag 14 september 2019
Tongeren - Heur-Tongeren wint in DesselHeur-Tongeren heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Witgoor Dessel. Zaterdag ontvangt Heur-Tongeren thuis KVK Wellen. Eendracht Henis heeft vanavond 0-0 gelijk gespeeld op het veld van KMR Biesen in Bilzen. Eendracht Henis ontvangt zondag FC Bolderberg.

Paulette Bouille (100) overleden

Zaterdag 14 september 2019
Tongeren - Paulette Bouille (100) overledenDinsdag is Paulette Bouille overleden, de weduwe van de in 1981 overleden Joseph Thys. Zij was 100 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit.

Willy Reweghs overleden

Zaterdag 14 september 2019
Tongeren - Willy Reweghs overledenWoensdag overleed de uit Berg afkomstige Willy Reweghs, de echtgenoot van Marie Madeleine Vanwetswinkel. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen.

Jenny Briers overleden

Zaterdag 14 september 2019
Tongeren - Jenny Briers overledenOp 9 september overleed Jenny Briers, de weduwe van de in 1999 overleden Armand Danneels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Vrouw gewond bij botsing

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's op de Steenweg in Heers. Een Nederlandse vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht.

Vic Werelds overleden

Vrijdag 13 september 2019
Tongeren - Vic Werelds overledenGisteren is Vic Werelds overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Juliette Thonnon. Hij was 80 jaar en erevoorzitter van KFC Heur-Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Maria Daenen overleden

Vrijdag 13 september 2019
Tongeren - Maria Daenen overledenDinsdag is Maria Daenen overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Albert Mouha overleden

Vrijdag 13 september 2019
Tongeren - Albert Mouha overledenDinsdag is Albert Mouha overleden, de echtgenoot van Lily Moermans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (69) gewond bij botsing

Donderdag 12 september 2019
Tongeren - Vrouw (69) gewond bij botsingEen 69-jarige vrouw uit Tongeren is deze namiddag gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding waarbij twee auto's betrokken waren. Het ongeval gebeurde op de Paalsesteenweg in Beringen.

Tegen boom en verkeersbord

Donderdag 12 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bilzersteenweg in Riemst is een jonge autobestuurder vanochtend tegen een boom en een verkeersbord gereden. De bestuurder is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Bilzersteenweg werd ter hoogte van het ongeval zo'n twee uur afgesloten.

Josepha Vossen overleden

Donderdag 12 september 2019
Tongeren - Josepha Vossen overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Josepha Vossen in Gellik overleden, de echtgenote van Jef Albrechts. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in het Terhills Hotel in Maasmechelen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Henri Kindermans overleden

Donderdag 12 september 2019
Tongeren - Henri Kindermans overledenZondag is de uit Vreren afkomstige Henri Kindermans overleden, de echtgenoot van Gaby Digneffe. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lauw. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Matheï in Hoeselt.

Dakloze vrouw overleden

Woensdag 11 september 2019
Deze namiddag is een dakloze vrouw aangetroffen in een stalling. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht waar ze vanavond overleed. Niets wijst op kwaad opzet.

Beperkte schade bij keukenbrand

Woensdag 11 september 2019
Tongeren - Beperkte schade bij keukenbrandVanavond brak brand uit in de keuken van een nachtwinkel aan de Maastrichterstraat. Door hetn snelle optreden van de brandweer bleef de schade beperkt. 

Zuster Theodula Hensmans overleden

Woensdag 11 september 2019
Tongeren - Zuster Theodula Hensmans overledenMaandag is Zuster Theodula Hensmans overleden. Zij was 95 jaar en was vele jaren actief in de kleuterschool in Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Maria in Leuven.

Wietplantage aangetroffen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage aangetroffenIn de Molenstraat in Riemst is vandaag een beginnende wietplantage ontdekt. De huurder van het pand waarin de plantage was ondergebracht is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Jenny Briers overleden

Dinsdag 10 september 2019
Gisteren is Jenny Briers overleden, de echtgenoot van de in 1999 overleden Armand Danneels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Vandalisme in Nerem

Maandag 9 september 2019
Tongeren - Vandalisme in NeremIn Nerem hebben vandalen een ruit van een auto ingeslagen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Mariette Brulmans overleden

Maandag 9 september 2019
Tongeren - Mariette Brulmans overledenOp 2 september overleed Mariette Brulmans, de echtgenote van Robert Stassaert. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Gerard Messiaen overleden

Maandag 9 september 2019
Vrijdag is Gerard Messiaen overleden, de echtgenoot van Rosa Vandenbroucke. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
In mannen top divisie 2B van het basketbal heeft Tongeren Belleflamme geklopt. Uitslag: 83-66.

Union Rutten - Godsheide 2-2

Zondag 8 september 2019
Tongeren - Union Rutten - Godsheide 2-2FC Union Rutten heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Godsheide. VC Valencia Piringen versloeg Moelingen met 3-1.

Handbal: winst voor Handbal Tongeren

Zaterdag 7 september 2019
Tongeren - Handbal: winst voor Handbal TongerenIn de BENE-League van het handbal is Handbal Tongeren vanavond gaan winnen bij het Nederlandse Houten. Uitslag: 31-36.

Jekervallei Sluizen verslaat Uikhoven

Zaterdag 7 september 2019
Tongeren - Jekervallei Sluizen verslaat  UikhovenIn vierde provinciale A heeft VC Jekervallei Sluizen vanavond een 0-5 uitoverwinning behaald op het veld van VC Uikhoven. Tweede provincialer Eendracht Henis klopte thuis SK Munsterbilzen met 4-1. Heur-Tongeren B speelde 1-1 gelijk in Eigenbilzen. Victoria 's Herenelderen verloor met 3-0 op het veld van Sparta Kolmont. De eerste ploeg van Heur-Tongeren verloor met 2-4 van Esperanza Pelt.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Honoré Reyners overleden

Zaterdag 7 september 2019
Tongeren - Honoré Reyners overledenGisteren is de uit Diets-Heur afkomstige Honoré Reyners overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Jeanne Papy Thewis. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Heers.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Tongeren - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Samenwerking ziekenhuizen

Vrijdag 6 september 2019
De ziekenhuizen van Hasselt, Heusden-Zolder, Sint-Truiden en Tongeren gaan voor de behandeling van borst-, darm-, long- en prostaatkanker nauwer samenwerken. Ze gaan exact dezelfde procedures volgen om diagnoses te stellen en informatie uit te wisselen. Daardoor moet de kwaliteit nog verbeteren, luidt het.

Nieuwe vennootschap: Dokter Budo

Vrijdag 6 september 2019
Jeroen Budo uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Dokter Budo Jeroen opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde, inzonderheid de huisartsgeneeskunde.

Zwempartij loopt fataal af

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vijftiger uit Bilzen is woensdag in Turkije omgekomen tijdens een zwempartij in zee. Hij zou het slachtoffer geworden zijn van een hartaderbreuk.

Yvonne Arnols overleden

Vrijdag 6 september 2019
Tongeren - Yvonne Arnols overledenIn WZC Aurora is woensdag Yvonne Arnols overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Willy Vanlessen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Debay. De bijzetting van de urne vindt plaats op de begraafplaats van Riksingen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) .

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Tongeren - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven weg met quad

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Maastrichtersteenweg in Riemst is een quad gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

AED-toestel in elk politievoertuig?

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone van Bilzen-Hoeselt-Riemst wil graag AED-toestellen standaard in al haar patrouillewagens, naar het voorbeeld van de Nederlandse politie. Met zo'n AED- toestel kan je iemand met een hartstilstand reanimeren.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Tongeren - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Joseph Vandersteen overleden

Woensdag 4 september 2019
Tongeren - Joseph Vandersteen overledenMaandag is Joseph Vandersteen overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Armande Schouben. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jeanne Cunen overleden

Woensdag 4 september 2019
Tongeren - Jeanne Cunen overledenZondag is de uit Tongeren afkomstige Jeanne Cunen overleden, de weduwe van de in 1997 overleden Antoine Geusens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Lantmeesters in Genk.

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Tongeren - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Cecile Notelaers overleden

Dinsdag 3 september 2019
Tongeren - Cecile Notelaers overledenGisteren is Cecile Notelaers overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Georges Hayen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nicole Esters overleden

Dinsdag 3 september 2019
Tongeren - Nicole Esters overledenZaterdag is Nicole Esters overleden, de echtgenote van Francis Debout. Zij was 66 jaar. De uivaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (18-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Martine Coenen overleden

Dinsdag 3 september 2019
Tongeren - Martine Coenen overledenVrijdag is Martine Coenen overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Borgloon.

Dieven breken voordeur open

Maandag 2 september 2019
Tongeren - Dieven breken voordeur openDieven hebben de voordeur van een woning aan de De Tieckenstraat opengebroken. Zij wisten er beslag te leggen op juwelen. Ook in een huis aan de Moerenstraat is ingebroken. Wat daar gestolen is, is niet geweten.

An Thonnon overleden

Maandag 2 september 2019
Tongeren - An Thonnon overledenOp 29 augustus overleed An Thonnon. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Henis. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij uitvaartzorg Debay.

Julien Olefs overleden

Maandag 2 september 2019
Tongeren - Julien Olefs overledenZaterdag is Julien Olefs overleden, de echtgenoot van Catharina Jans. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12 uur) plaats in de OLV-basiliek, gevolgd door de begraving op de begraafplaats in Berg.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is op het industrieterrein Kieleberg in Bilzen een wietplantage met 1.000 planten ontdekt. De civiele bescherming ruimt de plantage op.

Oorlogsmunitie in tuin gevonden

Maandag 2 september 2019
Tongeren - Oorlogsmunitie in tuin gevondenZoomIn de tuin van een woning aan de Sint-Lutgartstraat  is vanmiddag oorlogsmunitie ontdekt. De ontmijningsdienst DOVO is opgeroepen om de gevonden munitie aan een onderzoek te onderwerpen.

Treinverkeer onderbroken

Maandag 2 september 2019
Vanmiddag werd het treinverkeer tussen Tongeren en Hasselt onderbroken nadat een vrachtwagen in Hoeselt de bovenleiding had geraakt. Er werden vervangbussen ingezet. Vermoedelijk zullen er pas morgenvroeg opnieuw treinen kunnen rijden.

Dodelijk arbeidsongeval

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijventerrein in Riemst is vanmorgen een Duits vrachtwagenchauffeur tijdens het lossen onder een lading zonnepanelen beland. De man is daarbij om het leven gekomen.

Aanwinst voor Eendracht Henis

Zondag 1 september 2019
Tweede provincialer Eendracht Henis heeft een nieuwe speler: Thibault Gielkens van Heur-Tongeren.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Tongeren - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Tachtigjarige gewond

Zondag 1 september 2019
Tongeren - Tachtigjarige gewondBijeen verkeersongeval op de Stokrooieweg in Hasselt is een 80-jarige man uit Tongeren gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12 uur.

Jekervallei Sluizen klopt Kanne

Zondag 1 september 2019
Tongeren - Jekervallei Sluizen klopt KanneJekervallei Sluizen heeft Kanne verslagen met 6-0. Union Rutten verloor met 4-1 in Vliermaal. Heur-Tongeren B versloeg Valencia Piringen met 3-2. 's Herenelderen verloor van Paal-Tervant A met 1-3. Eendracht Henis verloor met 4-1 in Landen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop