Het overige nieuws

Parkeerautomaat opengebroken

Maandag 31 augustus 2020
Op de Elisabethwal is een parkeerautomaat opengebroken.Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Tongeren - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Victoria 's Herenelderen verliest

Zondag 30 augustus 2020
Tongeren - Victoria 's Herenelderen verliestVictoria 's Herenelderen speelde een oefenwedstrijd tegen E. Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag:0-4.
Tongeren - Eendracht Henis wint oefenwedstrijdZoomEendracht Henis heeft zijn oefenwedstrijd tegen UN Roclenge Wonck gewonnen. Uitslag: 4-1.
Tongeren - Jekervallei Sluizen verliest van KolmontJekervallei Sluizen heeft thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen Sp. Kolmont. Uitslag: 0-4 .
Tongeren - Valencia Piringen wint in VroenhovenValencia Piringen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Vroenhoven VV gewonnen. Uitslag: 0-2.

Union Rutten verliest in Velm

Zondag 30 augustus 2020
Tongeren - Union Rutten verliest in VelmUnion Rutten heeft deze namiddag een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Velm VV. Rutten ging met 6-0 onderuit.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Tongeren - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Verlies voor Heur-Tongeren

Zaterdag 29 augustus 2020
Tongeren - Verlies voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond de oefenmatch tegen Patro Eisden Maasmechelen met 1-2 verloren. Bij de rust was het nog 1-1. De volgende wedstrijd wordt woensdag om 19.30u thuis gespeeld tegen Herderen-Millen.

Josiane Houben parochieassistente

Zaterdag 29 augustus 2020
Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft Josiane Houben benoemd tot parochieassistente in de pastorale eenheid Sint-Marcus die bestaat uit de parochies Diets-Heur, Mal, Nerem, Rutten, Sluizen en Vreren. Zij treedt op 1 september in functie. Josiane Houben was al gemandateerde in het team van de pastorale eenheid.

Heur-Tongeren B klopt Alken

Zaterdag 29 augustus 2020
Tongeren - Heur-Tongeren B klopt AlkenHeur-Tongeren B heeft zijn oefenwedstrijd tegen FC Alken gewonnen. Uitslag: 3-1.

Betty Galle overleden

Vrijdag 28 augustus 2020
Tongeren - Betty Galle overledenOp 22 augustus overleed Betty Galle, de echtgenote van Yves Richerzhagen. Zij was 60 jaar. Afscheid in alle intimiteit.

Obus ontdekt in tuin

Vrijdag 28 augustus 2020
Vanmiddag is een obus aangetroffen bij graafwerken in een tuin aan de Ruttermolenstraat. De politie stelde de ontmijningsdienst in kennis.

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Tongeren - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Habo Borgloon - Heur-Tongeren 1-1

Donderdag 27 augustus 2020
Tongeren - Habo Borgloon - Heur-Tongeren 1-1Heur-Tongeren speelde een oefenwedstrijd op het veld van Habo Borgloon. Uitslag: 1-1.

Ongeval met blikschade

Donderdag 27 augustus 2020
Aan de oprit van de E313 botsten deze namiddag twee auto's. Er was enkel materiële schade.

Madeleine Ulrix overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Tongeren - Madeleine Ulrix overledenGisteren is Madeleine Ulrix overleden, de weduwe van de in 1993 overleden André Rogister. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij uitvaartzorg Debay.

RDK Gravelo - Jekervallei Sluizen 5-2

Donderdag 27 augustus 2020
Tongeren - RDK Gravelo - Jekervallei Sluizen 5-2VC Jekervallei Sluizen heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van RDK Gravelo verloren. Uitslag: 5-2.

Union Rutten klopt Heers VV

Woensdag 26 augustus 2020
Tongeren - Union Rutten klopt Heers VVUnion Rutten heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Heers VV gewonnen. Uitslag: 3-1.

Eendracht Henis - Vechmaal 3-1

Woensdag 26 augustus 2020
Tongeren - Eendracht Henis - Vechmaal 3-1ZoomEendracht Henis heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen De Zwaluw Vechmaal gewonnen. Uitslag: 3-1.

Mondkapjes in de kleuren van de club

Woensdag 26 augustus 2020
Tongeren - Mondkapjes in de kleuren van de clubZoomDe U15-spelers van Victoria 's Herenelderen hebben allemaal een mondkapje gekregen met de clubkleuren. (foto: Victoria 's Herenelderen).
Tongeren - Heur-Tongeren wint van Bilzen-WaltwilderHeur-Tongeren is vanavond gaan winnen in Bilzen-Waltwilder. Uitslag: 2-4, na doelpunten van Moussa, Hendrix, Kana en Jente. Na de start van de wadstrijd was het al snel achtervolgen na de knappe 1-0 van Bilzen. Maar Moussa en Hendrix scoorden tegen en legden ook meteen de ruststand vast: 1-2 na een goede eerste helft.
Zaterdag speelt Heur-Tongeren een thuiswedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen.

Inbraakpoging in appartement

Woensdag 26 augustus 2020
Onbekenden poogden binnen te dringen in een appartement aan de Driekruisenstraat. Zij slaagden niet in hun opzet. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

Bejaarde gewond bij val

Woensdag 26 augustus 2020
Een 95-jarige fietser is gewond geraakt bij een val op het kruispunt van de Moerenpoort en de Kielenstraat. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Brievenbus beschadigd in Linderstraat

Woensdag 26 augustus 2020
In de Linderstraat hebben onbekenden een brievenbus beschadigd. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

François Requilé overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Gisteren is François Requilé overleden, de echtgenoot van Germaine Renson. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Vreren. Rouwadres: fam. Requilé-Renson p/a Rutterweg 12/1 3700 Tongeren.

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Tongeren - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Start handbalcompetitie: 3 scenario's

Woensdag 26 augustus 2020
Tongeren - Start handbalcompetitie: 3 scenario'sDe nationale handbalcompetities in ons land starten in een ideaal scenario half oktober tijdens het weekend van 10 en 11 oktober. Als die deadline niet gehaald zou kunnen worden wordt de competitiestart verschoven naar het weekend van 14 en 15 november. In het slechtste geval worden de competities begin volgend jaar opgestart. Dat ‘worst case scenario’ hoopt iedereen te vermijden...
Covid-19 zorgde voor een abrupt einde van de competities vorig seizoen. Wie gehoopt had dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Baerten overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Tongeren - Mariette Baerten overledenOp 20 augustus is Mariette Baerten overleden, de weduwe van de in 1999 overleden Jean Daenen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Lucien Pirlet overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Tongeren - Lucien Pirlet overledenOp 22 augustus overleed Lucien Pirlet, de echtgenoot van Marie-Louise Beusen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Inbraak in Verbindingsstraat

Maandag 24 augustus 2020
Tongeren - Inbraak in VerbindingsstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Verbindingsstraat. Er zou geen buit zijn.

Nieuw: Bjorn Goffin Carrosserie

Maandag 24 augustus 2020
Bjorn Goffin uit Hoeselt heeft de besloten vennootschap Bjorn Goffin Carrosserie opgericht met zetel aan de Gasthuisbosdreef in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer carosseriewerkzaamheden, het slepen van auto's en hulpverlening bij pech onderweg én herstelling en onderhoud van auto's en lichte bestelwagens.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Tongeren - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Georges Poismans overleden

Maandag 24 augustus 2020
Tongeren - Georges Poismans overledenVrijdag is Georges Poismans overleden, de echtgenoot van Idalie Musiek. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Eendracht Henis - Vliermaal 0-1

Maandag 24 augustus 2020
Tongeren - Eendracht Henis - Vliermaal 0-1ZoomEendracht Henis heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen FC Vliermaal verloren. Uitslag: 0-1.

Sluizen - Vlijtingen 3-10

Maandag 24 augustus 2020
Tongeren - Sluizen - Vlijtingen 3-10In de oefenwedstrijjd Jekervallei Sluizen - Vlijtingen vielen er 13 doelpunten. De thuisploeg verloor mùet 3-10 .

Gelijkspel voor 's Herenelderen

Zondag 23 augustus 2020
Tongeren - Gelijkspel voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen J. Borgloon. Uitslag: 1-1.
Tongeren - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Weer winst voor Heur-Tongeren

Zondag 23 augustus 2020
Tongeren - Weer winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vandaag de oefenmatch tegen KVK Beringen gewonnen met 4-1. De ruststand was 2-0. De doelpunten werden gescoord door Hendrikx (2), Eloy en Vernician. Zaterdag om 18u wordt er thuis gespeeld tegen Patro Eisden Maasmechelen.

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Tongeren - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Tongeren - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Pandoering voor Jekervallei Sluizen

Zaterdag 22 augustus 2020
Tongeren - Pandoering voor Jekervallei SluizenJekervallei Sluizen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Heers VV verloren. Uitslag: 0-7.
Tongeren - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - De kleine helden van Jekervallei SluizenZoomDe jongsten van VC Jekervallei Sluizen zijn weer begonnen met de trainingen. En of ze er zin in hebben. (foto Jekervallei Sluizen).

Nico Erkens overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Tongeren - Nico Erkens overledenDinsdag is Nico Erkens overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Alberte Kellens. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Ward Vrijsen overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Maandag is Ward Vrijsen overleden, de echtgenoot van Nelle Beynsberger. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (17-17.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nico Hauben overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Tongeren - Nico Hauben overledenVandaag is de uit Piringen afkomstige en in Borgloon woonachtige Nico Hauben overleden, de echtgenoot van Marie-Christine Rubens. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Zwerfvuilvangers op waterlopen

Donderdag 20 augustus 2020
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) installeert zwerfvuilvangers op een aantal Limburgse waterlopen. Dat is onder meer het geval op de Warmbeek in Hamont-Achel, op de Dommel in Pelt en op de Jeker in Tongeren. In Tongeren wordt het op die manier verzamelde zwerfvuil weggehaald door gemeentewerkers; met de andere gemeenten onderhandelt de VMM nog om ook daar tot zulke regeling te komen.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Eendracht Henis klopt KMR Biesen

Donderdag 20 augustus 2020
Tongeren - Eendracht Henis klopt KMR BiesenZoomEendracht Henis speelde gisterenavond een oefenwedstrijd op het veld van KMR Biesen. Uitslag: 1-3.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Heur-Tongeren klopt Herk-de-Stad

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Heur-Tongeren klopt Herk-de-StadHeur-Tongeren heeft vanavond in een oefenwedstrijd Herk-de-Stad verslagen. Uitslag: 3-0, na doelpunten van Moussa, Hideg en Hendrix. Zondag om 16u speelt de club thuis tegen Beringen. Op voorhand registreren is verplicht vanaf komende zondag via fredericdupain[!]kfcheurtongeren.be.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Paula Vantilt overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Paula Vantilt overledenOp 15 augustus overleed Paula Vantilt, de weduwe van de in 1998 overleden Henri Slegers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting:donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Debay 

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Tongeren - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Tongeren - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Valencia Piringen wint in Rutten

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Valencia Piringen wint in RuttenUnion Rutten en Valencia Piringen speelden gisterenavond een oefenwedstrijd. Piringen won met 1-2.

Fransina Thomas overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Tongeren - Fransina Thomas overledenZondag is Fransina Thomas overleden, de echtgenote van Gust Cartuyvels. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19.45-20.15 uur) bij uitvaartzorg Driesen.

Bromfietser gewond op Albertwal

Dinsdag 18 augustus 2020
Deze namiddag raakte een bromfietser gewond op de Albertwal. Hij reed tegen het portier van een auto.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Tongeren - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marie-Ange Lycops overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Tongeren - Marie-Ange Lycops overledenGisteren is Marie-Ange Lycops overleden, de echtgenote van Robert Hechtermans. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jos Haesevoets overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Tongeren - Jos Haesevoets overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige Jos Haesevoets overleden, de echtgenoot van Marleen Steegmans. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Joseph Digneffe overleden

Maandag 17 augustus 2020
Zaterdag is Joseph Digneffe overleden, de levensgezel van de in 2015 overleden Viviane Goris. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sluizen verliest van Diepenbeek

Maandag 17 augustus 2020
Tongeren - Sluizen verliest van DiepenbeekJekervallei Sluizen heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen FC Dielenbeek verloren. Uitslag: 3-5.

's Herenelderen klopt KMR Biesen

Maandag 17 augustus 2020
Tongeren - 's Herenelderen klopt KMR BiesenVictoria 's Herenelderen heeft zijn oefenwedstrijd tegen KMR Biesen gewonnen. Uitslag: 5-1.

Inbraak in brasserie

Zondag 16 augustus 2020
Tongeren - Inbraak in brasserieGisterenochtend is ingebroken in brasserie Bazilik. Zij gingen met wisselgeld aan de haal.

Jeannine Moreas overleden

Zondag 16 augustus 2020
Tongeren - Jeannine Moreas overledenOp 12 augustus is Jeannine Moreas overleden, de weduwe van Jeanke Champagne. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Heur-Tongeren wint oefenwedstrijd

Zaterdag 15 augustus 2020
Tongeren - Heur-Tongeren wint oefenwedstrijdKFC Heur-Tongeren heeft de oefenwedstrijd tegen Sparta Kolmont vanavond gewonnen met 3-1; de drie doelpunten werden alle door Hendrix gescoord. Bij de rust stond het nog 1-1 gelijk; het tegendoelpunt was dan nog een owngoal. Woensdag vanaf 19.30u speelt Heur thuis tegen Herk.

Auto tegen geparkeerde wagen

Zaterdag 15 augustus 2020
Tongeren - Auto tegen geparkeerde wagenOp de Hasseltsesteenweg is deze namiddag een auto tegen een geparkeerd voertuig gebold. De bestuurster had de handrem niet goed aangetrokken.

Anette Dewaleffe overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Tongeren - Anette Dewaleffe overledenIn WZC De Motten is woensdag Anette Dewaleffe overleden, de weduwe van de op 27 januari overleden Armand Moens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Vreren vindt in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij uitvaartzorg Debay.

Isolatie vat vuur

Donderdag 13 augustus 2020
In houthandel Modest in Overhaem vatte deze namiddag isolatie vuur. Personeelsleden konden de brand zelf blussen. De brand zou ontstaan zijn door oververhitting van de elektrische leidingen.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Tongeren - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Tongeren - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Tongeren - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Tongeren - Handbal: BENE-League start in oktoberDe BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

Edmond Sweeck overleden

Donderdag 13 augustus 2020
Tongeren - Edmond Sweeck overledenMaandag is Edmond Sweeck overleden. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in alle intimiteit. Rouwadres: fam. Sweeck p/a Rutterweg 12/1 3900 Tongeren.

Maria Cloesen overleden

Donderdag 13 augustus 2020
Maandag is Maria Cloesen overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: fam. Cloesen, p/a Rutterweg 12/1, 3700 Tongeren.

Radiomis vanuit OLV-basiliek

Woensdag 12 augustus 2020
VRT Radio 1 zendt zaterdag, feest van de Tenhemelopneming van Maria, de eucharistieviering uit vanuit de OLV-basiliek. De viering begint om 10 uur.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Tongeren - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Tongeren - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Elisabeth Vanschoonwinkel overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Tongeren - Elisabeth Vanschoonwinkel overledenMaandag is Elisabeth Vanschoonwinkel overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Jean Hayen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe vennootschap: Fluidelec

Dinsdag 11 augustus 2020
Jean-Pierre Rocchi uit Tongeren en François Sterkendries uit Luik hebben de besloten vennootschap Fluidelec opgericht met zetel aan de Martensweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer automatisering en uitvoering van projecten in de elektrotechnische en industriële verwarming en koelingen.

Forse groei leidt tot aanwervingen

Dinsdag 11 augustus 2020
Raja, de Tongerse groothandelaar in verpakkingen, kent een forse groei. Dat resulteert in vijftien aanwervingen. Het bedrijf telt nu al 200 personeelsleden.

Filip Brone overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Tongeren - Filip Brone overledenGisteren is Filip Brone overleden, partner van Ine Jans en leerkracht Viio Tongeren. Hij was 42 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de OLV-basiliek.Op een later moment is er een herdenkingsdienst. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Tongeren - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Dief betrapt in lingeriezaak

Maandag 10 augustus 2020
Deze namiddag is een man betrapt die in lingeriezaak Silhouette aan de Maastrichterstraat sluipend zijn slag wou slaan. Hij kon echter geen buit maken en wist te ontkomen.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Tongeren - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Tongeren - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Nieuwe vennootschap: La Finesse

Maandag 10 augustus 2020
Jan Herlitska uit Tongeren heeft de besloten vennootschap La Finesse opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort horeca in de meest ruime zin van het woord.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Tongeren - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Tongeren - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Tongeren - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Tongeren - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Tongeren - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Tongeren - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vital Jans overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Donderdag is Vital Jans overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Tongeren - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Medarts overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Tongeren - Willy Medarts overledenGisteren is Willy Medarts overleden, de echtgenoot van Josée Vansimpsen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: Henisstraat 28/ b6, 3700 Tongeren.

Marie-Thérèse Petry overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Tongeren - Marie-Thérèse Petry overledenGisteren is Marie-Thérèse Petry overleden. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Tongeren - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Tongeren - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Tongeren - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Tongeren - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Tongeren - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Nieuwe spits voor Heur-Tongeren

Donderdag 6 augustus 2020
Tongeren - Nieuwe spits voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft een nieuwe spits aangetrokken: de 26-jarige Dine Dango-Hendrix. Hij komt over van het Luxemburgse US Hostert. Zijn jeugdopleiding kreeg hij bij Eupen en Visé.

Blikschade op kruispunt

Donderdag 6 augustus 2020
Vanavond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Leopoldwal en de Clarissenstraat. De bestuurders bleven ongedeerd. Er is alleen materiële schade. De auto's werden afgesleept door een berger.

Nieuwe vennootschap: PR Investment

Donderdag 6 augustus 2020
Pieter Roebben uit Tongeren heeft de besloten vennootschap PR Investment opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hemelingenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van technische, administratieve, financiële en commerciële bijstand. Het betreft ook een onderneming in onroerende goederen.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Tongeren - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Tongeren - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Stan Vanvinckenroye overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Tongeren - Stan Vanvinckenroye overledenOp 31 juli overleed Stan Vanvinckenroye, de weduwnaar van Manda Frederix. Hij was 77 jaar en gewezen directeur van de kunstacademie Tongeren. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Edgard Debefve overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Tongeren - Edgard Debefve overledenGisteren is in Bree de uit Tongeren afkomstige Edgard Debefve overleden, de echtgenoot van Mia Roosen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Inbraak in ijscasino mislukt

Woensdag 5 augustus 2020
Een onbekende trachtte tijdens de nacht binnen te dringen in het ijscasino aan de Sint-Truidensesteenweg. Hij slaagde echter niet in zijn opzet. Op camerabeelden is zowel de man als zijn auto te zien. De politie gaat de beelden analyseren.

Jean Vrancken overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Gisteren overleed Jean Vrancken, de echtgenoot van Trinette Digneffe. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.
Tongeren - Marie-Claire Van Marsenille overledenOp 1 augustus overleed de uit Lauw afkomstige Marie-Claire Van Marsenille, de echtgenote van Jos Stevens. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme familiekring plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Besjie Daemen overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Tongeren - Besjie Daemen overledenMaandag is Besjie Daemen overleden, de echtgenoot van Georgette Lecocq. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentum Orye in Borgloon. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur). Rouwadres: Klerebroek 16, 3700 Lauw.

Liezel Everars naar EK dressuur

Woensdag 5 augustus 2020
De Tongerse Liezel Everars maakt deel uit van de nationale selectie voor het EK dressuur. Dat vindt deze maand in Pilisjaszfalu (Hongarije) plaats.

Botsing op Stationsplein

Dinsdag 4 augustus 2020
Vandaag gebeurde er een kop-staartbotsing op het Stationsplein. Daarbij is een vrouw lichtgewond geraakt.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Tongeren - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Tongeren - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.
Kevin Hensen en Diane Schreiner, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Vintage Tongeren opgericht met zetel aan de Maastrichterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in glas, porselein en aardewerk, dranken, tweedehandskleding en boeken.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Tongeren - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Tongeren - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Jef Moors overleden

Maandag 3 augustus 2020
Tongeren - Jef Moors overledenIn Vreren is vrijdag Jef Moors overleden, de echtgenoot van Huguette Nijs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Elisa Vanspauwen overleden

Maandag 3 augustus 2020
Donderdag is Elisa Vanspauwen overleden, de weduwe van Philippe Stas. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in aanwezigheid van de familie.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Tongeren - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Geert Sente overleden

Zondag 2 augustus 2020
Tongeren - Geert Sente overledenOp 18 juli overleed de uit Tongeren afkomstige Geert Sente. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Tongeren - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tongeren - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Tongeren - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Beumer overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Tongeren - Henri  Beumer overledenDonderdag is in WZC Seniorenhof Henri Beumer overleden, de levenspartner van wijlen Nelly Dupas. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Jean Graind'orge overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Tongeren - Jean Graind'orge overledenWoensdag is Jean Graind'orge overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Diets-Heur.

Jef Scheepers overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Tongeren - Jef Scheepers overledenGisteren overleed Jef Scheepers, de weduwnaar van de in 2015 overleden Rina Dupain. Hij was 81 jaar en onder meer gewezen voorzitter van KSK Tongeren en Onbetong. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19.45-21 uur) Corversstraat, 19.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop