Het overige nieuws

Sluizen wint in Smeermaas

Zaterdag 29 februari 2020
Tongeren - Sluizen wint in SmeermaasJekervallei Sluizen heeft met 0-2 gewonnen in Smeermaas en speelt zaterdag thuis tegen Diepenbeek B.  Valencia Piringen speelde 2-2 gelijk in Wiemismeer en speelt zaterdag thuis tegen Rekel.Sparta Kolmont verloor met 2-3 van Herderen-Millen en moet zondag naar Eendracht Henis.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van Sporting PeltIn het handbal is Handbal Tongeren vanavond in Neerpelt gaan verliezen van Sporting Pelt. Uitslag: 35-29. UPDATE Desondanks heeft Handbal Tongeren zich nu mathematisch geplaatst voor de play-offs. Hubo Initia Hasselt verloor immers van Atomix (30-24). Met nog één wedstrijd te spelen in de reguliere competitie bedraagt het verschil tussen Tongeren en Hasselt 4 punten.

Ludo Bartels overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Donderdag is Ludo Bartels overleden, de echtgenoot van Carine Stulens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Tongeren - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Brandstof gestolen uit voertuigen

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een bedrijf op Reeckervelt in Riemst. Zij hebben er brandstof uit meerdere voertuigen gestolen. De inbraak werd vanochtend ontdekt.

Marcel Gabriels overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Maandag is de uit Opglabbeek afkomstige Marcel Gabriels overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen in Tongeren. Nadien volgt de asverstrooiing op de begraafplaats van Berg (Tongeren).

Autoinbraak in Paquaylaan

Vrijdag 28 februari 2020
Tongeren - Autoinbraak in PaquaylaanIn de Paquaylaan is ingebroken in een auto. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingeslagen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Flora Lousbergh overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Tongeren - Flora Lousbergh overledenWoensdag is Flora Lousbergh overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Jaak Brulmans. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Ongeval tijdens inhaalmanoeuvre

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is op de E313 in Hoeselt een auto tijdens een inhaalmanoeuvre tegen een vrachtwagen beland. De bestuurder raakte daarbij gewond. Het ongeval zorgde voor verkeershinder.

Willy Snellings overleden

Woensdag 26 februari 2020
Tongeren - Willy Snellings overledenGisteren is Willy Snellings voverleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Lisette Vandenbosch. Hij was 76 jaar. Begroeting: zaterdag (10-11 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Rose Guillaume overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Zondag is Marie-Rose Guillaume overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Maurice Jacobi. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen.

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Nicole Leroi overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Op 21 februari overleed in Aalst de uit Rutten afkomstige Nicole Leroi, de echtgenote van Julien De Peusseleir. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de kapel van de Zusters van Sint-Vincentius in Gijzegem.

Vrouw betrapt met 50 xtc-pillen

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft aan de E313 in Hoeselt een bestuurster betrapt die onder meer in het bezit was van 50 xtc-pillen. In haar auto lag ook een plooimes en pepperspray. Bij een huiszoeking bij de vrouw zijn ook drugs gevonden.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Tongeren - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Nieuwe speler voor 's Herenelderen

Maandag 24 februari 2020
Tongeren - Nieuwe speler voor 's HerenelderenNick Vanormelingen(Sporting Hasselt) zal komend seizoen de kleuren van tweedeprovincialer 's Herenelderen verdedigen.

Van Bocholt naar Heur-Tongeren

Maandag 24 februari 2020
Ian Laenen (Bocholt) zal komend seizoen de kleuren van Heur-Tongeren verdedigen.

Verlies voor Union Rutten

Zondag 23 februari 2020
Tongeren - Verlies voor Union RuttenUnion Rutten verloor vandaag met 2-0 van Habo Borgloon. Rutten moet zondag naar Heers. De wedstrijd Zutendaal B - Heur-Tongeren B werd uitgesteld. Zondag moet Heur-Tongeren B naar Vroenhoven.

Basketbal: Tongeren klopt Ninane

Zondag 23 februari 2020
In derde klasse van het basketbal heeft Tongeren Ninane verslagen met 97-78. Tongeren staat tweede in de stand.

Heur-Tongeren wint gemakkelijk

Zaterdag 22 februari 2020
Tongeren - Heur-Tongeren wint gemakkelijkHeur-Tongeren heeft vanavond gemakkelijk gewonnen van Linden, de laatste in de stand. Uitslag: 6-1. De Tongerse doelpunten werden gescoord door Jente Weckx (2), Martijn DIngenen, Moussa Camara, Olivier Geurts en Mike Gybels. Eendracht Henis verloor met 0-2 van Herderen-Millen.
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van AalsmeerIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren met 34-22 verloren van het Nederlandse Aalsmeer.

Zaalvoetbal: Tongeren klopt Koersel

Zaterdag 22 februari 2020
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren een nipte overwinning behaald tegen RSC Koersel. Uitslag: 7-6. Onbetong Panna staat voorlaatste in de stand.

Sluizen wint in Vroenhoven

Zaterdag 22 februari 2020
Tongeren - Sluizen wint in VroenhovenJekervallei Sluizen heeft vanmiddag met 1-4 gewonnen op het veld van Vroenhoven VV. Komende zaterdag speelt Sluizen uit bij KF Smeermaas. Victoria 's Herenelderen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Heusden-Zolder. Komende zondag speelt 's Herenelderen thuis tegen SK Munsterbilzen. Eendracht Henis verloor met 0-2 van Herderen-Millen. Henis speelt komende zondag uit bij FC Paal-Tervant A.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Tongeren - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Tongeren - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Tongeren - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Tongeren - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Tongeren - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Infosessies duurzaam verbouwen

Donderdag 20 februari 2020
In de Ambiorixzaal van het AC Praetorium (Maastrichterstraat 10) vinden de volgende maanden diverse interessante infoavonden plaats over duurzaam (ver)bouwen. De sessies (in samenwerking met Fluvius) gaan telkens van start om 19.30 uur. De deelname is gratis. Hier leest u er meer over.

Niels Lenaers verlaat Heur-Tongeren

Donderdag 20 februari 2020
Niels Lenaers van Heur-Tongeren zal komend seizoen de kleuren van Sparta Kolmont verdedigen.

Leon Debing overleden

Woensdag 19 februari 2020
Tongeren - Leon Debing overledenMaandag is Leon Debing overleden, de echtgenoot van Jenny Delbrouck. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lutgart. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Jochen Stevens overleden

Woensdag 19 februari 2020
Tongeren - Jochen Stevens overledenZondag is in zijn woonst in Lauw Jochen Stevens overleden, de levensgezel van Belinda Louwet. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: RDD

Dinsdag 18 februari 2020
Rudy Duijkers en Samantha Minors, beiden uit Mal, hebben de besloten vennootschap Rudy Duijkers Dakwerken, afgekort RDD, opgericht met zetel aan de Viséweg in Mal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, het plaatsen van isolatie, voegwerken, het aanleggen van parkings en het onderhoud van tuinen en parken.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Ghislaine Martin overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Zondag is Ghislaine Martin overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek, gevolgd door de bijplaatsing in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Mal.

Elise Houben overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Elise Houben overledenOp 14 februari overleed Elise Houben, de weduwe van Jean Ledent. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Tongeren - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Tongeren - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Schuur uitgebrand

Maandag 17 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is in de Heurnestraat in Heers een schuur uitgebrand. De schuur lag vol stro. De blussingwerken namen uren in beslag.

Maddi Brimioul overleden

Maandag 17 februari 2020
Op 13 februari overleed de uit Mal afkomstige Maddi Brimioul, de weduwe van de in 2004 overleden Hary Briers. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Driesen.

Irma Jacobs overleden

Maandag 17 februari 2020
Tongeren - Irma Jacobs overledenOp 9 februari overleed Irma Jacobs, de weduwe van Mathieu Hansen. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Volleybal: 3-1 winst voor Datovoc

Zondag 16 februari 2020
Tongeren - Volleybal: 3-1 winst voor DatovocIn eerste divisie van het volleybal heeft Datovoc Tongeren Veltem-Beisem verslagen met 3-1. Datovoc staat op de vierde plaats.

Tegen boom en verlichtingspaal

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Brandstraat in Kortessem belandde zaterdagochtend een auto tegen een boom en verlichtingspaal. Daarbij raakten twee personen gewond.

's Herenelderen verliest in Landen

Zondag 16 februari 2020
Tongeren - 's Herenelderen verliest in Landen's Herenelderen verloor met 5-0 van FC Landen. Eendracht Henis is deze namiddag met 2-1 gaan verliezen bij Heusden-Zolder. Valencia Piringen versloeg Diepenbeek B met 4-3. Jekervallei Sluizen versloeg Eigenbilzen met 1-0. Heur-Tongeren B klopte Riemst met 2-0. Union Rutten speelde 2-2 gelijk tegen Sp. Aalst.

Inbraak in nachtwinkel

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon is vanochtend ingebroken in een nachtwinkel aan de Steenstraat. De daders gingen met een partij sigaretten aan de haal.

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Tongeren - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Basketbal: Kontich-Tongeren 108-63

Zaterdag 15 februari 2020
In derde klasse B nationaal van het basketbal heeft Tongeren met 108-63 verloren van leider Kontich. Tongeren staat derde in de stand.

Zaalvoetbal: Gelijkspel voor Onbetong

Zaterdag 15 februari 2020
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren 5-5 gelijk gespeeld bij ZVK A5 Genk. Onbetong Panna staat voorlaatste in de stand.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal Tongeren wint van Hasselt

Zaterdag 15 februari 2020
Tongeren - Handbal Tongeren wint van HasseltHandbal Tongeren heeft vanavond met 31-22 gewonnen van Initia Hasselt. Tongeren is al zeker van de play-offs.

Gelijkspel voor Heur-Tongeren

Zaterdag 15 februari 2020
Tongeren - Gelijkspel voor Heur-TongerenHeur-Tongeren heeft vanavond bij Sint-Lenaerts 2-2 gelijk gespeeld. Voor Heur scoorde Olivier Geurts tweemaal na een knappe combinatie: een keer vlak voor de rust en een keer in de 77ste minuut.

Ongeval op Koninksemsteenweg

Zaterdag 15 februari 2020
Bij een botsing tussen twee auto’s op de Koninksesteenweg is een vrouw lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag om 14.25 uur.

Loods uitgebrand

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bovelingenstraat in Heers is gisterenavond een loods uitgebrand. Er stonden onder meer machines voor de fruitpluk en een mobilhome in. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Tongeren - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Vic Somers overleden

Vrijdag 14 februari 2020
Gisteren is Vic Somers overleden, de weduwnaar van de in 2011 overleden Mathilde Schmitz. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur).

Nieuwe vennootschap: Group Coppens

Donderdag 13 februari 2020
Rik Coppens en Sabine Coemans, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Group Coppens opgericht met zetel aan de Boeberg in Tongeren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van grondwerken, wegenwerken en tuinwerken én de verhuur van landbouw- en tuinbouwmachines.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Tongeren - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Pierre Biesmans overleden

Donderdag 13 februari 2020
Tongeren - Pierre Biesmans overledenIn WZC Aurora is zondag Pierre Biesmans overleden, de echtgenoot van Irène Hensels. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gellik.

De zeef van Riemst in het GRM

Woensdag 12 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - De zeef van Riemst in het GRMZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Deze maand is dat de wijnzeef uit Riemst.
De Galliërs maakten al rond 600 voor Christus kennis met wijn. Maar pas vanaf het begin van onze jaartelling, toen onze regio deel uitmaakte van het Romeinse Rijk, werd wijn de drank bij uitstek van de geromaniseerde bevolking. Naar mediterrane gewoonte werd de drank gewoonlijk aangelengd met warm (of soms koud) water. Naar keuze en volgens smaak verrijkte men hem dan met hars, honing, zeewater, kruiden, bloemblaadjes... Een zeef-met-steel, zoals dit exemplaar uit 150–300 na Christus, was geen overbodige luxe om het bezinksel en de restanten van hars en kruiden eruit te filteren. Wil je meer weten? 

Monique Somers overleden

Woensdag 12 februari 2020
Tongeren - Monique Somers overledenGisteren is de uit Tongeren afkomstige en in Heusden-Zolder woonachtige Monique Somers overleden, de echtgenote van Domien Beckers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 19 februari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tessenderlo. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Dertiger gewond bij aanrijding

Woensdag 12 februari 2020
Een dertiger uit Tongeren is gisteren in de vooravond gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Tongersesteenweg in Sint-Truiden.

Jacques Wijnants overleden

Woensdag 12 februari 2020
Tongeren - Jacques Wijnants overledenMaandag is Jacques Wijnants overleden, de echtgenoot van José Thewissen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overrepen waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Valère Robben overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Gisteren is Valère Robben overleden, de echtgenoot van Sylvie Vandermeeren. Hij zou vandaag 78 geworden zijn. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Elza Schoemans overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Tongeren - Elza Schoemans overledenZaterdag is Elza Schoemans overleden, de weduwe van de in 2009 overleden Gerard Moens. Zij was 93 jaar. Begroeting: donderdag (10.30-11 uur). De bijzetting van de urne op de begraafplaats van Berg vindt in besloten familiekring plaats.

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.
Twee spelers verlaten Heur-Tongeren: Ibricic trekt naar Zepperen-Brustem, Geybels naar Herk FC.
In het basketbal heeft Tongeren Comblain verslagen met 86-76.  Quarters: 27-22, 20-23 (47-45), 15-12 (62-57), 24-19.
Twee jongeren raakten gewond toen zij met hun auto in een gracht belandden op de Sint-Truidersteenweg, op de grens van Piringen en Haren. Het ongeval gebeurde gisterenochtend.
Tongeren - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Tongeren - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Tongeren - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.
Achilles Bocholt heeft de Limburgse derby tegen Handbal Tongeren gewonnen met 33-26 (rust: 15-14).

Ruime winst voor Heur-Tongeren

Zaterdag 8 februari 2020
Tongeren - Ruime winst voor Heur-TongerenHeur-Tongeren is met ruime 0-4-cijfers gaan winnen bij City Pirates Antwerpen. De doelpunten werden gescoord door Moussa Camara, Pascal Legenvre (2) en Jente Weckx. De club stijgt nu naar de tweede plaats in de rangschikking. Valencia Piringen verloor met 2-0 in Eigenbilzen.

Frontale botsing: twee gewonden

Zaterdag 8 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale botsing tussen twee auto's in de Nederstraat in Hoeselt zijn twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde vanavond rond 18 uur. Op de Bilzersteenweg is deze namiddag een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Zaalvoetbal: Tongeren klopt Hoeselt

Zaterdag 8 februari 2020
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Onbetong Panna Tongeren Pibo Hoeselt verslagen met 6-4. Onbetong Panna staat tiende in de stand.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Tongeren - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Tongeren - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Man valt door dak

Vrijdag 7 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een man door het dak van een loods gevallen in de Sint-Hubertusstraat in Hoeselt. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fietsster en bromfietser gewond

Vrijdag 7 februari 2020
Tongeren - Fietsster en bromfietser gewondOp de Elderseweg is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Op de Hasseltsesteenweg raakte deze namiddag een bromfietser gewond bij een botsing met een auto.

Melanie Vanseer overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Tongeren - Melanie Vanseer overledenGisteren is Melanie Vanseer overleden, de weduwe van Gustave Gillissen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de OLV-basiliek waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Eén op vijf te snel

Donderdag 6 februari 2020
De politie heeft vandaag een snelheidscontrole gehouden in de Molenstraat. Eén van de vijf gecontroleerde bestuurders reed te snel.

Lichtgewonde bij botsing

Donderdag 6 februari 2020
Bij een botsing tussen twee voertuigen op het kruispunt van de Koninksemsteenweg en de Sabinuslaan is een lichtgewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Drugs verstopt in diepvriezer

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft de voorbije nacht een koppel uit Hoeselt opgepakt. In hun auto werden bij een controle vloeibare drugs gevonden. In hun diepvriezer werd bij een huiszoeking speed aangetroffen. Er lagen ook drugsattributen in hun woonst.

Pierre Chasseur overleden

Donderdag 6 februari 2020
Tongeren - Pierre Chasseur overledenDinsdag is Pierre Chasseur overleden, de echtgenote van Irène Schoefs. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nieuwe trainer voor Valencia Piringen

Donderdag 6 februari 2020
Komend seizoen zal Valencia Piringen getraind worden door Ronny Vanhay. De club heeft ook keeper Heyninck van Zepperen-Brustem aangeworven.

Regina Gilissen overleden

Donderdag 6 februari 2020
Tongeren - Regina Gilissen overledenDinsdag is Regina Gilissen overleden, de echtgenote van Luc Ponet. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-20) in uitvaartcentrum Matheï in Hoeselt.

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Tongeren - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Tongeren - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Marie Smolders overleden

Woensdag 5 februari 2020
Gisteren is Marie Smolders overleden, de weduwe van René Tilkens. Zij was 92 jaar. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Kop-staartbotsing: twee gewonden

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maastrichtersteenweg in Riemst raakten vanavond twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij zijn twee lichtgewonden gevallen.

Zes nieuwe spelers voor Union Rutten

Woensdag 5 februari 2020
Derdeprovincialer Union Rutten heeft zes nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Kenneth Limpitshi ('s Herenelderen), Daan Vaes en Gerd Bertrand (beiden Sluizen), Jenten Peels (Kolmont), Ben Curfs (Piringen) en Jesse Kabundi (vrije speler).

Jaak Jacobs overleden

Woensdag 5 februari 2020
Tongeren - Jaak Jacobs overledenMaandag is de uit Koninksem afkomstige Jaak Jacobs overleden, de echtgenoot van Eliane Vanhees. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zutendaal.

Tegen geparkeerde auto en gevel

Dinsdag 4 februari 2020
Tongeren - Tegen geparkeerde auto en gevelVanavond is op de Hasseltsesteenweg in Overrepen een auto na een botsing tegen een geparkeerde auto en een gevel beland. De bestuurder raakte gewond.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Bromfietsster (67) gewond

Dinsdag 4 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 67-jarige bromfietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het Kerkplein in Kortessem. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Rookontwikkeling in woning

Dinsdag 4 februari 2020
Tongeren - Rookontwikkeling in woningDoor een kortsluiting in een stekker onstond er deze namiddag rookontwikkeling in een huis aan de Schaetzengaerde. De brandweer kwam ter plaatse.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Charlie Hermans overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Tongeren - Charlie Hermans overledenIn Nerem is zaterdag Charlie Hermans overleden, de echtgenoot van Agnes Thijs. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Maria Aerts overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Tongeren - Maria Aerts overledenVrijdag is Maria Aerts overleden, de echtgenote van Pierre Proesmans. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht
De komende 3 jaar worden alle EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale handbalploegen in Hasselt betwist. Ook de finales van de Belgische beker komen tot 2022 naar Hasselt. Dat is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Hasselt en de Koninklijke Belgische Handbalfederatie. Daardoor worden alle topmatchen van de Red Wolves - de nationale herenploeg - en de Black Arrows - de dames - in de Alverbergsporthal gespeeld. In januari had de interland België-Cyprus daar al plaats. En ook zullen de handbaldames en -heren er vanaf dit jaar tot 2022 hun bekerfinales betwisten.
Tongeren - Lambertine Bellefontaine (100) overledenDonderdag is de uit Mal afkomstige Lambertine Bellefontaine overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Hubert Boosten. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sluizen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Tongeren - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht
Victoria 's Herenelderen heeft zich versterkt met twee spelers: Gwen Vaelen (Alken) en Thibo Hawinkel(Gravelo).

Volleybal: Beverlo - Tongeren 3-1

Maandag 3 februari 2020
Tongeren - Volleybal: Beverlo - Tongeren 3-1In de Beker van Limburg (dames) van het volleybal heeft Beverlo Tongeren geklopt met 3-1. Sets: 19-25, 25-20, 25-23, 25-18.
Kort nieuws van bij de buren
Een bromfietser die met een vervallen rijbewijs reed en te diep in het glas had gekregen kreeg een boete van 1.260 euro. De man werd betrapt door agenten van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst.

Sluizen verliest van Piringen

Zondag 2 februari 2020
Tongeren - Sluizen verliest van PiringenJekervallei Sluizen heeft met 1-4 verloren van Valencia Piringen. Heur-Tongeren B klopte Kanne met 5-0. Heur-Tongeren A versloeg KVK Beringen met 2-0. 's Herenelderen verloor met 0-2 van Thor Hasselt. Union Rutten verloor met 0-1 van Herk Sport. Eendracht Henis verloor met 5-1 bij Vlijtingen.

Juwelen en geld gestolen

Zaterdag 1 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond drongen dieven binnen in een woning aan de Leenveldstraat in Bilzen. De buit bestaat uit juwelen en geld.

Schade door ontploffing

Zaterdag 1 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is er een ontploffing geweest aan het Burgemeester Haffmansplein in Bilzen. Daarbij raakte een auto beschadigd. Ook enkele ruiten van een appartement vlogen aan diggelen. Na de explosie zou een auto aan hoge snelheid weggereden zijn. De dader is later op de avond ingerekend. De man had een explosief gegooid naar de auto en woonst van zijn ex.

Handbal Tongeren verliest van Bevo

Zaterdag 1 februari 2020
Tongeren - Handbal Tongeren verliest van BevoIn de BENE-league van het handbal heeft Handbal Tongeren vanavond met 26-29 verloren van het Nederlandse Bevo.

Wegreus belandt in berm

Zaterdag 1 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon een truck met oplegger in de berm terecht. De bestuurder raakte gewond.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Tongeren - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Tongeren - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop