Het overige nieuws

Versterking voor KSK Tongeren

Dinsdag 31 augustus 2021
Tongeren - Versterking voor KSK TongerenNet voor het afsluiten van de deadline heeft Oleg Kuchinska een contract getekend bij KSK Tongeren. De 21-jarige verdediger komt over van Seraing.

Marie Paule Deroulou overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Tongeren - Marie Paule Deroulou overledenZondag is Marie Paule Deroulou overleden, de echtgenote van Jean Marie Buntinx. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Driesen aan de Rutterweg.

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Tongeren - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Marx overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Zaterdag is Maria Marx overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Tongeren - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Camille Peeters overleden

Maandag 30 augustus 2021
Tongeren - Camille Peeters overledenVrijdag is Camille Peeters overleden. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Rouwadres: Beekstraat 50, 3700 Rutten.

Geld en juwelen gestolen uit flat

Maandag 30 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Graethempoort in Borgloon is ingebroken in een appartement. De daders gingen met geld en juwelen aan de haal.

Jeanne Piette overleden

Maandag 30 augustus 2021
Tongeren - Jeanne Piette overledenOp 25 augustus overleed Jeanne Piette, de weduwe van Vic Cloesen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Union Rutten verliest in Moelingen

Maandag 30 augustus 2021
Tongeren - Union Rutten verliest in MoelingenUnion Rutten heeft verloren op het veld van SK Moelingen. Uitslag: 6-1.

Sluizen wint van Herderen-Millen

Maandag 30 augustus 2021
Tongeren - Sluizen wint  van Herderen-MillenJekervallei Sluizen heeft  zijn wedstrijd gewonnen in Herderen-Millen. Uitslag: 0-2.

Valencia Piringen - Lanaken VV 2-6

Zondag 29 augustus 2021
Tongeren - Valencia Piringen - Lanaken VV 2-6Valencia Piringen heeft thuis verloren van Lanaken VV. Uitslag: 2-6.

's Herenelderen A en B winnen

Zondag 29 augustus 2021
Tongeren - 's Herenelderen A en B winnen's Herenelderen A heeft met 0-4 gewonnen in Riemst. 's Herenelderen B klopte KSK Tongeren B met 2-1.

KFC Helson - KSK Tongeren 3-3

Zondag 29 augustus 2021
Tongeren - KFC Helson - KSK Tongeren 3-3In een oefenwedstrijd hebben KFC Helson Helchteren en KSK Tongeren gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.

Herk FC - Valencia Piringen 3-3

Zondag 29 augustus 2021
Tongeren - Herk FC - Valencia Piringen 3-3In tweede provinciale van het damesvoetbal hebben Herk FC en Valencia Piringen gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.
Tongeren - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede brand in woning

Zondag 29 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Lambertusstraat in Borgloon is vanmorgen brand uitgebroken in het huis waar het donderdag ook al heeft gebrand. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de oorzaak.

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Tongeren - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Tongeren - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen paal op Leopoldwal

Donderdag 26 augustus 2021
Een autobestuurder is gewond geraakt toen hij op de Leopoldwal tegen een verlichtingspaal reed. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde vanavond rond 17.30 uur.

Vandalisme aan school

Donderdag 26 augustus 2021
Aan de school op de Sint-Truidersteenweg is vandalisme gepleegd. De daders zouden jongeren zijn.

Maria Thijssen overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Tongeren - Maria Thijssen overledenMaandag is Maria Thijssen overleden, de weduwe van de in 1988 gestorven Martin Cops. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Angèle Leva overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Tongeren - Angèle Leva overledenZondag is Angèle Leva overleden, de weduwe van Jean Gillet. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen.

Drie gewonden bij brand

Donderdag 26 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Lambertusstraat in Borgloon zijn vanochtend drie personen lichtgewond geraakt bij een brand. De brand ontstond in de garage, de achterbouw brandde uit en het huis is tijdelijk onbewoonbaar door rookschade. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de brandoorzaak.

Henriette Thewissen overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Tongeren - Henriette Thewissen overledenMaandag is Henriette Thewissen overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Paul Hollanders. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

KSK Tongeren - Herderen-Millen 2-1

Woensdag 25 augustus 2021
Tongeren - KSK Tongeren - Herderen-Millen 2-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Tongeren van Herderen-Millen gewonnen met 2-1. Baik en Kessels maakten de Tongerse doelpunten.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Tongeren - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Tongeren - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Josee Nelissen overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Tongeren - Josee Nelissen overledenZaterdag is Josee Nelissen overleden, de weduwe van Robert Vanharen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.

Sproeimachine gekanteld

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Valmeerstraat in Riemst raakte deze namiddag volledig versperd. Dat was het gevolg van het kantelen van een sproeimachine.

Fietser (66) gewond bij val

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Muizenberg in Riemst is een 66-jarige fietser gewond geraakt bij een val. Dat gebeurde deze namiddag.

Kraker broodautomaat geklist

Dinsdag 24 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een man ingerekend die meerdere inbraken pleegde in een broodautomaat in Borgloon. De man heeft bekentenissen afgelegd.

Josepha Hechtermans overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Tongeren - Josepha Hechtermans overledenIn Ellikom is zaterdag Josepha Hechtermans overleden, de echtgenote van Raoul Severijns. Zij was 82 jaar en afkomstig van Nerem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Eén gewonde bij botsing

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Nederstraat en de Brandbriefkruisstraat in Hoeselt is vanavond één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Drugsdealer (18) gearresteerd

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt heeft de politie het voorbije weekend een 18-jarige drugsdealer uit Lanaken gearresteerd. Hij had veel drugs bij, alsook een precisieweegschaal. Bij een huiszoeking zijn nog drugs gevonden.

Paula Verjans overleden

Maandag 23 augustus 2021
Zaterdag is Paula Verjans overleden, de weduwe van Georges Celis. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat.

Meer dan 100 hardrijders betrapt

Maandag 23 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Riemst vlogen 110 laagvliegers op bon. Er werd gecontroleeerd in de Burgemeester Marresbaan en op de Elderenweg.

Sluizen - Munsterbilzen 3-6

Maandag 23 augustus 2021
Tongeren - Sluizen - Munsterbilzen 3-6Sluizen heeft thuis verloren van SK Munsterbilzen. Uitslag: 3-6.
Tongeren - KSK Tongeren B verliest van VlijtingenKSK Tongeren B heeft thuis verloren van Vlijtingen VV. Uitslag: 3-5.

Eendracht Henis verliest in Bilzen

Maandag 23 augustus 2021
Tongeren - Eendracht Henis verliest in BilzenZoomEendracht Henis heeft verloren op het veld van Belisia Bilzen SV B. Uitslag: 3-2.

Borgloon - Piringen 2-2

Maandag 23 augustus 2021
Tongeren - Borgloon - Piringen 2-2Valencia Piringen heeft gelijkgespeeld op het veld van Habo SK Borgloon. Uitslag: 2-2.

's Herenelderen - Kolmont 3-3

Maandag 23 augustus 2021
Tongeren - 's Herenelderen - Kolmont 3-3Victoria 's Herenelderen A en Sporting Kolmont hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3. 's Herenelderen B verloor met 7-4 van Vroenhoven VV.

Damesvoetbal: Valencia verliest

Maandag 23 augustus 2021
Tongeren - Damesvoetbal: Valencia verliestIn tweede provinciale van bet damesvoetbal heeft Valencia Piringen verloren in Membruggen. Uitslag: 2-0.
Tongeren - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Tongeren - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Verkeersongeval met vluchtmisdrijf

Zaterdag 21 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Hoeselt is gisteren in de vooravond een vrouw gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Vrouw gewond, peuter ongedeerd

Zaterdag 21 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 31-jarige fietsster is deze namiddag op de Graeth in Borgloon gewond geraakt bij een val. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De peuter die bij haar op de fiets zat bleef ongedeerd.

Jean Fias overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Gisteren is Jean Fias overleden, de weduwnaar van Anne-Marie Riskin. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.

Maria Liekens overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Op 14 augustus overleed Maria Liekens, de weduwe van Marcel Willems. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Romain Honings overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Tongeren - Romain Honings overledenMaandag is Romain Honings overleden, de echtgenoot van Ida Vandeweijer. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Raymond Sanderville overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Tongeren - Raymond Sanderville overledenDonderdag is Raymond Sanderville overleden, de echtgenoot van Elly Lowet. Hij was 78 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Stokrooie.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Tongeren - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.

Eendracht Henis verliest in Alken

Donderdag 19 augustus 2021
Tongeren - Eendracht Henis verliest in AlkenZoomEendracht Henis heeft met 2-1 verloren op het veld van FC Alken. Het betrof een oefenwedstrijd.

Vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs

Donderdag 19 augustus 2021
Op de Michielenweg is een vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs betrapt. De man was ook onder invloed van drugs. Achttien chauffeurs bleken geen verkeersbelasting betaald te hebben. Dat leverde Vadertje Staat 6.383 euro op.

Stenen door raam gegooid

Donderdag 19 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Meidoornlaan in Hoeselt hebben onbekenden stenen door een raam gegooid. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Tongeren - Valencia Piringen verliest van KMR BiesenValencia Piringen heeft een oefenwedstrijd verloren op het veld van KMR Biesen. Uitslag: 5-2.

Wietplantage ontdekt in kelder

Woensdag 18 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Wietplantage ontdekt in kelderDeze namiddag is een cannabisplantage ontdekt in een kelder van een garage aan de Daaleindestraat in Kortessem. Volgens de eerste berichten zouden er zo'n 1.000 wietplanten worden gekweekt. De civiele bescherming is opgeroepen om de plantage te ruimen.

Faillissement

Woensdag 18 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft Chantal Marechal van café De Maryton failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen gebeurt op 8 september.

Paul Duchesne overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Tongeren - Paul Duchesne overledenMaandag is Paul Duchesne overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Nelly Thonon. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Jan Baptistkerk aan de Minderbroedersstraat. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Maria Weerts overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Tongeren - Maria Weerts overledenOp 14 augustus overleed Maria Weerts, de echtgenote van Eugeen Claessens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Tongeren - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Tongeren - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Tongeren - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - 's Herenelderen - Herderen-Millen 5-5In een oefenwedstrijd hebben Victoria 's Herenelderen en en FC Herderen-Millen gelijkgespeeld. Beide ploegen scoorden elk vijf keer.

Eendracht Henis klopt KSK Tongeren

Dinsdag 17 augustus 2021
Tongeren - Eendracht Henis klopt KSK TongerenZoomEendracht Henis heeft in een oefenwedstrijd van KSK Tongeren gewonnen. Uitslag: 1-0.

Jetje Ernots overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Tongeren - Jetje Ernots overledenGisteren is Jetje Ernots overleden, de weduwe van Robert Vandersmissen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Tongeren - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Fietser (22) gewond bij aanrijding

Dinsdag 17 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 22-jarige fietser is gisterenavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Guldenbodemlaan in Borgloon. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Inbraak in Sint-Maternuskerk

Dinsdag 17 augustus 2021
De voorbije nacht is er ingebroken in de Sint-Maternuskerk aan de Cottalaan. De daders dropen af zonder buit.

Wielertoerist aangereden

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Wielertoerist aangeredenEen wielertoerist is naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in de Wijkstraat aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Terreinwagen gekanteld

Maandag 16 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend, even voor 3 uur, is een terreinwagen gekanteld op de Nieuwe Steenweg in Heers na een geparkeerde auto aangereden te hebben. De bestuurder liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Sluizen verliest van Membruggen

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Sluizen verliest van MembruggenSluizen heeft thuis met het kleinste verschil verloren van Membruggen. Uitslag: 0-1.

Eendracht Henis - Zutendaal A 1-2

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Eendracht Henis - Zutendaal A  1-2ZoomEendracht Henis heeft thuis verloren van Zutendaal VV A. Uitslag: 1-2.

Pandoering voor 's Herenelderen B

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Pandoering voor 's Herenelderen B's Herenelderen B ging thuis zwaar onderuit tegen AA Rekem. Uitslag: 1-8.

Verlies voor KSK Tongeren B

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Verlies voor KSK Tongeren BKSK Tongeren B heeft  verloren op het veld van Zwaluwen Wiemismeer. Uitslag: 3-0.

Valencia Piringen - Heis Sport 2-3

Maandag 16 augustus 2021
Tongeren - Valencia Piringen - Heis Sport 2-3Valencia Piringen heeft thuis verloren van Heis Sport. Uitslag: 2-3.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Tongeren - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Inbraak in woonst

Zaterdag 14 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woonst aan de Lafelterweg in Riemst is ingebroken. Over een eventuele buit is voorlopig niets geweten.

Motorrijder naar ziekenhuis

Zaterdag 14 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Visésteenweg in Riemst raakten deze namiddag een bestelwagen en een motorrijder in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

KSK Tongeren uitgebekerd

Zaterdag 14 augustus 2021
Tongeren - KSK Tongeren uitgebekerdKSK Tongeren heeft vanavond in de derde ronde van de Beker van België met 2-1 verloren van Rochefort. Bij de rust was de stand 0-1. 

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Tongeren - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartbotsing op N80

Vrijdag 13 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing op de N80 in Borgloon zijn twee gewonden gevallen: een veertiger en een zestiger. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.45 uur.

Met inhoud portefeuille aan de haal

Vrijdag 13 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Elderenweg in Riemst is ingebroken in een huis. De daders gingen er met de inhoud van een portefeuille vandoor. Bij een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat zijn juwelen gestolen. De inbraken zijn gisterenavond vastgesteld.

Membruggen - 's Herenelderen 2-5

Vrijdag 13 augustus 2021
Tongeren - Membruggen - 's Herenelderen 2-5In een oefenwedstrijd heeft Victoria 's Herenelderen Membruggen geklopt. Uitslag: 2-5.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

KSK Tongeren - Torpedo Hasselt 3-1

Donderdag 12 augustus 2021
Tongeren - KSK Tongeren - Torpedo Hasselt 3-1In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KSK Tongeren Torpedo geklopt met 3-1. Aan de rust was de stand 2-0. Dauwen (2) en Camara maakten de Tongerse doelpunten.

Jekervallei Sluizen - HABO 2-2

Woensdag 11 augustus 2021
Tongeren - Jekervallei Sluizen - HABO 2-2In een oefenwedstrijd hebben Jekervallei Sluizen en HABO gelijkgespeeld. Uitslag 2-2.

Eendracht Henis - Riemst 2-2

Woensdag 11 augustus 2021
Tongeren - Eendracht Henis - Riemst 2-2ZoomDe oefenwedstrijd Eendracht Henis - Riemst eindigde op een gelijkspel. Uitslag:2-2 .

Vrouw (37) gewond bij botsing

Woensdag 11 augustus 2021
Een 37-jarige vrouw uit Tongeren is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Gouverneur Roppesingel in Hasselt.

Offerblok opengebroken

Woensdag 11 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de kapel aan de Kuttekovenstraat in Borgloon hebben onbekenden het offerblok opengebroken. Het precieze tijdstip van de feiten is niet bekend.
Tongeren - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Elfi Vermeylen overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Zondag is Elfi Vermeylen overleden, de echtgenote van Jean-Marie Pirlet. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Alice Vanharen overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Tongeren - Alice Vanharen overledenMaandag is Alice Vanharen overleden, de echtgenote van Paul Cramer. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Nelly Nassen overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Tongeren - Nelly Nassen overledenZondag is Nelly Nassen overleden, de echtgenote van Pierrot Fagard. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats. Rouwadres: Sint-Truidersteenweg 424, 3700 Tongeren.

Wiske Proesmans overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Tongeren - Wiske Proesmans overledenZaterdag is Wiske Proesmans overleden, de weduwe van Fil Leenaers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Tongeren - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Tongeren - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Auto's botsen op kruispunt

Maandag 9 augustus 2021
Vanavond raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Leopoldwal en de Jaminéstraat. Volgens de eerste berichten viel daarbij één lichtgewonde.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Tongeren - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.

Inbrekers roven juwelen

Maandag 9 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. De buit bestaat uit juwelen. De feiten zijn het voorbije weekend vastgesteld.

Huishoudtoestellen gestolen

Maandag 9 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem gingen dieven met huishoudtoestellen aan de haal. Zij waren binnengeraakt door de deur te forceren. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Tongeren - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Piringen verliest

Zondag 8 augustus 2021
Tongeren - Damesvoetbal: Piringen verliestValencia Piringen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Zepperen-Brustem verloren. Uitslag: 2-0.
Tongeren - Eendracht Henis wint in MembruggenZoomEendracht Henis heeft een uitoverwinning behaald in Membruggen. Uitslag: 0-1.

Pandoering voor 's Herenelderen

Zondag 8 augustus 2021
Tongeren - Pandoering voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft een zware nederlaag geleden op het veld van W. Hoeselt. Uitslag: 8-2.

Union Rutten - Sp. Kolmont 0-1

Zondag 8 augustus 2021
Tongeren - Union Rutten - Sp. Kolmont 0-1Union Rutten heeft een oefenwedstrijd tegen Sp. Kolmont verloren. Uitslag: 0-1.

Dieven richten wanorde aan

Zondag 8 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Hubertusstraat in Riemst hebben dieven een woning overhoop gehaald. Het is niet geweten of er iets is gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Inbraak in Heurstraat

Zondag 8 augustus 2021
In een woning aan de Heurstraat kwamen dieven over de vloer. Zij zouden aan de haal gegaan zijn met een kluis.

KSK Tongeren verslaat Schaarbeek

Zondag 8 augustus 2021
Tongeren - KSK Tongeren verslaat SchaarbeekIn een wedstrijd voor de Beker van België tegen Schaarbeek heeft KSK Tongeren de thuisclub vandaag verslagen met 0-2. Schenk lobde enkele minuten voor affluiten de Schaarbeekse keeper en legde de 0-2 eindstand vast.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Tongeren - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Tongeren - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Handbal Tongeren wint oefenwedstrijd

Zaterdag 7 augustus 2021
Tongeren - Handbal Tongeren wint oefenwedstrijdHandbal Tongeren heeft deze namiddag de oefenwedstrijd tegen Sasja gewonnen met 23-30. Het was de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe handbalseizoen.

Agnes Duchateau overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Tongeren - Agnes Duchateau overledenWoensdag is Agnes Duchateau overleden, de echtgenote van Henri Weiss. Zij was 81 jaar en afkomstig van 's Herenelderen. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Orye in Borgloon. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Marie-José Daerden overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Tongeren - Marie-José Daerden overledenDonderdag is Marie-José Daerden overleden, de weduwe van de in 1990 overleden Joseph Valkenborg. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaart Merken in Grote-Spouwen.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Tongeren - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Tongeren - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Robert Defresne overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Tongeren - Robert Defresne overledenDinsdag is Robert Defresne overleden, de echtgenoot van Simone Guns. Hij was 74 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lanaken. Begroeting: zaterdag (19-20 uur) in Uitvaarthuis Roger Barthels in Lanaken.

's Herenelderen - Hoeselt 2-3

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - 's Herenelderen - Hoeselt 2-3Victoria 's Herenelderen heeft een oefenwedstrijd tegen Hoeselt VV verloren. Uitslag: 2-3.

Valencia Piringen - V. Riemst 2-2

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - Valencia Piringen - V. Riemst 2-2Valencia Piringen en V. Riemst hebben in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Tongeren - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur is ingebroken in de Fietsboetiek aan de Dorpsstraat in Kortessem. De daders die zich met een bestelwagen met buitenlands kenteken verplaatsten zijn met zeven fietsen aan de haal gegaan waarvan enkele exemplaren van klanten.

Inbraak op Achttiende Oogstwal

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - Inbraak op Achttiende Oogstwal
Er is ingebroken in een pand op de Achttiende Oogstwal. Of er buit is, is niet geweten. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Laurent Portugaels overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - Laurent Portugaels overledenZondag is Laurent Portugaels overleden. Hij was 82 jaar. Begroeting: maandag 9 augustus (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Guy Vroonen overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Tongeren - Guy Vroonen overledenOp 28 juli overleed Guy Vroonen, de echtgenoot van Cecile Daenen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Rouwadres: Grote Markt 10, 3700 Tongeren.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

's Herenelderen - KMR Biesen 4-3

Woensdag 4 augustus 2021
Tongeren - 's Herenelderen - KMR Biesen 4-3In een oefenwedstrijd heeft Victoria 's Herenelderen KMR Biesen verslagen. Uitslag: 4-3.
Tongeren - KSK Tongeren wint van Zepperen-BrustemKSK Tongeren heeft vanavond tijdens een oefenwedstrijd Zepperen-Brustem verslagen met 3-0.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Woensdag 4 augustus 2021
Op het kruispunt van de Molenweg en de Baversstraat zijn deze namiddag twee vrouwen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee voertuigen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Tongeren - Valencia Piringen verliest oefenwedstrijd3-0: dat is het resultaat van de oefenwedstrijd die Valencia Piringen speelde op het veld van EWS Schoonbeek-Beverst.
Kort nieuws van bij de buren
In Klappoel is een 9-jarig fietsertje gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Tongeren - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Broodautomaat opengebroken

Maandag 2 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben in de Habrouckstraat in Borgloon een broodautomaat opengebroken. Zij hebben het geld gestolen.

Twee gewonden bij zware klap

Maandag 2 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Visésteenweg in Riemst raakten deze namiddag drie auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij vielen twee gewonden. De brandweer moest één van de slachtoffers die bekneld zat bevrijden.

Gui Rogister overleden

Maandag 2 augustus 2021
Tongeren - Gui Rogister overledenZaterdag is Gui Rogister overleden, de echtgenoot van Marie-Paule Vandendwye. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.
Tongeren - 's Herenelderen klopt Herderen-MillenVictoria 's Herenelderen heeft een oefenwedstrijd tegen FC Herderen-Millen gewonnen. Uitslag: 4-1.

Sluizen - Piringen 2-3

Zondag 1 augustus 2021
Tongeren - Sluizen - Piringen 2-3In een oefenwedstrijd is Valencia Piringen gaan winnen op het veld van Sluizen. Uitslag: 2-3.

Henis - Gravelo 1-3

Zondag 1 augustus 2021
Tongeren - Henis - Gravelo 1-3ZoomEendracht Henis heeft van Gravelo verloren met 1-3. Aan de rust was de stand 1-1. Bellefontaine scoorde voor Henis.

Zware nederlaag voor Union Rutten

Zondag 1 augustus 2021
Tongeren - Zware nederlaag voor Union RuttenUnion Rutten heeft thuis een zware nederlaag geleden tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 1-7. Aan de rust was de stand 1-1

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Tongeren - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - KSK Tongeren verliest van Thes SportKSK Tongeren heeft gisteravond de oefenwedstrijd tegen Thes Sport verloren. Uitslag: 2-0. Woensdag wordt er gespeeld tegen Zepperen-Brustem.

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Tongeren - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop