Het overige nieuws

Inbraak in Sportpleinstraat

Donderdag 30 juni 2022
In de Sportpleinstraat is ingebroken in een garage. Of de dader(s) buit kon(den) maken, is niet geweten.

Over stikstof en zo

Donderdag 30 juni 2022
Vandaag gelezen
"Onze uitstoot móét omlaag. Nergens ter wereld is de stikstofneerslag per hectare zo groot als in Nederland en Vlaanderen. Het klopt ook dat de landbouwsector daar grotendeels voor verantwoordelijk is."
Minister van landbouw Jo Brouns in HUMO.
De Ondernemersrechtbank heeft dinsdag adviesbureau HG Consult en de vzw Zonder honger naar bed Vlaanderen, beide  uit Tongeren, failliet verklaard. 28 juli is de uiterste dag voor het indienen van schuldvorderingen.
Tongeren - KSK Tongeren trekt zes spelers aanZion Buekers (Westerlo), Geert Berben (Sp. Hasselt), Selim Cilt (KVK Wellen), Lionel Ekanganamene (Herderen-Millen), Bern Stassen (Belisia-Bilzen ) en Romain Spailier (Luik) zullen komend seizoen de kleuren van KSK Tongeren verdedigen.

Achiel Van Drom overleden

Donderdag 30 juni 2022
Tongeren - Achiel Van Drom overledenGisteren is de in Tongeren woonachtige Achiel Van Drom overleden, de weduwnaar van Maria De Snijders. Hij was 93 jaar Begroeting: woensdag (18-19 uur)in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Tony Roeffaers overleden

Donderdag 30 juni 2022
Tongeren - Tony Roeffaers overledenMaandag is Rony Roeffaers overleden. Hij was 47 jaar en wordt zaterdag in Overrepen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Riksingen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Bellen aan het stuur: 1.040 rijbewijzen afgepaktZoomTijdens de GSM-actie van 16 mei tot en met 12 juni 2022 heeft Parket Limburg in totaal 585 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, waarvan 130 tijdens de twee nationale actiedagen van 17 en 18 mei. Nadien, en ondanks alle waarschuwingen werden nog er nog 455 ingetrokken. 
De bestuurders van wie het rijbewijs werd ingetrokken zullen zich in september en oktober moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij riskeren boetes van 240 tot 4000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.
Uit de resultaten van de actie blijkt eens te meer dat gsm-gebruik achter het stuur een hardnekkige gewoonte is. Volgens berekeningen van VIAS worden hierdoor 50 doden en 4.500 gewonden per jaar veroorzaakt. Dit is vermijdbaar en daarom zal het Parket Limburg deze actie geregeld herhalen.
Radio en TV
Tongeren - Daan Masset verlaat Radio 2 LimburgZoomZonet kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag presenteert. Twaalf jaar lang (om precies te zijn: elf jaar en zes maanden) stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben", vertelt Daan. (foto VRT)
Weerbericht
Tongeren - Zomerse temperaturen, daarna minder warmMet drukstijgingen blijft het een etmaal droog en is er veel zon. De temperaturen gaan dan ook flink de hoogte in. Na de doortocht van een actieve storing op donderdag met flink wat hemelwater en mogelijk onweer, wordt het tijdelijk koeler. In het weekend gaat het kwik echter opnieuw de hoogte in.
Vandaag is een zomerse dag bij maxima rond 25 graden en er zijn nauwelijks wolken. Later op de dag zijn hier en daar enkele stapelwolken mogelijk, maar die hinderen de zon nauwelijks. De wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Conmat

Dinsdag 28 juni 2022
Jurgen Conings (43) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Conmat opgericht met zetel in Verhenis. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven, de social profit sector en de overheid.

Sophia Spronck overleden

Dinsdag 28 juni 2022
Tongeren - Sophia Spronck overledenOp 24 juni is Sophia Spronck overleden, de echtgenote van Frans Loyens. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Kerk
Tongeren - Limburgse gelovigen laten zich horenBij Limburgse gelovigen leeft de duidelijke vraag om het gewijde ambt open te stellen voor gehuwden en voor vrouwen. Men vraagt dit niet omdat men denkt dat daarmee de problemen rond het priestertekort opgelost zouden zijn maar wel omdat dit meer blijk zou geven van gedeelde verantwoordelijkheid en een modernere visie op het ambt in de Kerk. Dat blijkt uit gesprekken in het kader van het synodaal proces in het bisdom Hasselt. Dat proces kaderde in het vorig jaar gelanceerde verzoek van paus (…) Het hele nieuwsbericht

Erwin Vandeweyer overleden

Maandag 27 juni 2022
Tongeren - Erwin Vandeweyer overledenVrijdag is Erwin Vandeweyer overleden, de echtgenoot van Fatima Naceur. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Auto belandt in veld

Zondag 26 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Gulmerstraat in Kortessem is een auto in een veld gereden. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 3.40 uur.

Gusta Schoubben overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Tongeren - Gusta Schoubben overledenGisteren is Gusta Schoubben overleden, de echtgenote van Paul Colson. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur).

Henri Slegers overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Tongeren - Henri Slegers overledenDonderdag is Henri Slegers overleden, de echtgenoot van Denise Vanhees. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Marie-Paule Kerfs overleden

Zaterdag 25 juni 2022
Tongeren - Marie-Paule Kerfs overledenWoensdag is Marie-Paule Kerfs overleden, de echtgenote van Emile Van de Poele. Zij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV basiliek. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur kunnen vervroegd stoppen en op vrijwillige basis intekenen op een (gedeeltelijke) stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde vandaag op voorstel van minister Zuhal Demir en minister van Landbouw Jo Brouns de technische details goed voor zo’n regeling. Die wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens en aan de Raad van State. Tegelijk wordt de goedkeuring van de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Hoogmartens overleden

Donderdag 23 juni 2022
Vandaag is Jos Hoogmartens overleden, de echtgenoot van Nadine Missotten. Hij was 77 jaar en afkomstig van Tongeren. De uitvaartliturgie vindt donderdag 30 juni (10 uur) plaats in de universitaire parochiekerk aan het Groot Begijnhof in Leuven. 
Het is maar dat je 't weet
Vlaanderen kondigt aan dat vanaf 1 juli 2022 het maximaal renteloos te ontlenen bedrag wordt verhoogd tot 60.000 euro per wooneenheid. De maximale looptijd wordt verlengd van 10 naar 25 jaar. De doelgroep zal afgestemd worden op de laagste en middelste inkomens van de aangekondigde 'Mijn Verbouwpremie'. Daarnaast komt er ook een eengemaakte premie voor energiebesparende investeringen. 'Mijn Verbouwpremie' gaat vanaf 1 juli in voege en kan officieel en enkel digitaal aangevraagd worden vanaf 1 oktober. Alle info vind je op de website van Energiehuis Limburg.
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van Bikeshop Tongeren. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt na 21 juli.
Komend weekend wordt het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt vernieuwd. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om op het kruispunt links af te slaan. Dat geldt voor het verkeer uit alle rijrichtingen. Er zijn omleidingen aangeduid.

Jean Trouwers overleden

Donderdag 23 juni 2022
Maandag is Jean Trouwers overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Laura Bollen overleden

Donderdag 23 juni 2022
Tongeren - Laura Bollen overledenIn WZC Sint-Franciscus is op 17 juni Laura Bollen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Gaston Mees. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Aanhangwagen gestolen

Woensdag 22 juni 2022
Aan de Luikersteenweg is een aanhangwagen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Tongeren - Auto al acht jaar niet meer gekeurdDe politie betrapte vandaag een auobedetuurderr wiens voertuig al acht jaar niet meer aangeboden werd bij de technische controle. De agenten plukten ook een opgedreven, bromfiets uit het verkeer.

Inbraak op Eeuwfeestwal

Woensdag 22 juni 2022
Op de Eeuwfeestwal is ingebroken in een appartement. Volgens de eerste vaststellingen is er niets weg. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.
Op de fiets dwars door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis trappen. Dat kan met vijf nieuwe fietsroutes langs bijzondere historische locaties in Nederlands-Limburg. Tijdens het fietsen komt de Limburgse geschiedenis tot leven. Dankzij de speciale Archeo Route Limburg 2.0 komen fietsers namelijk via 3D-technieken en augmented reality oog in oog te staan met archeologen en hun vondsten. Meer info

Warm, maar onweersdreiging

Dinsdag 21 juni 2022
Weerbericht
Tongeren - Warm, maar onweersdreigingDe volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.
Vandaag is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen auto en over de kop

Dinsdag 21 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Hulstraat in Hoeselt is deze namiddag een auto tegen een geparkeerd voertuig gereden en vervolgens over de kop gegaan. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Auguste Slechten overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Op 15 juni overleed de in Bilzen woonachtige en uit Tongeren afkomstige Auguste Slechten (70) Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Nadine Judong overleden

Dinsdag 21 juni 2022
Tongeren - Nadine Judong overledenOp 17 juni is Nadine Judong overleden, de echtgenote van Yves Menten. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Dertig boetes in de Wijkstraat

Maandag 20 juni 2022
Tongeren - Dertig boetes in de WijkstraatDe politie heeft vandaag 30 pv's uitgeschreven voor chauffeurs die de Wijkstraat in de verboden richting inreden. In de straat werd recent eenrichtingsverkeer ingevoerd omdat er werken in uitvoering zijn op de Luikersteenweg.

Broodautomaat opengebroken

Maandag 20 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in Borgloon is een broodautomaat opengebroken. Het precieze tijdstip van de feiten is niet gekend.
Tongeren - Weldra aftreden van paus Franciscus?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frisser maar dan weer warmer

Zondag 19 juni 2022
Tongeren - Frisser maar dan weer warmerNa de doortocht van een storing vandaag stroomt gevoelig koelere lucht over onze streken. Na het weekend gaat het op en af met het kwik, de ene dag normale temperaturen, de andere zomerse. Zo is het ook met het weerbeeld, de ene keer zon, de andere keer buien. 
Vandaag is het wisselend bewolkt en drukkend warm. In de loop van de latere ochtend of middag komen er plaatselijke buien opzetten. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het kwik kan nog oplopen tot 25 graden, maar na de doortocht van (…) Het hele nieuwsbericht

De hakken in het zand

Zaterdag 18 juni 2022
Tongeren - De hakken in het zandZoomMen zegt soms: "Hij zette zijn hakken in het zand". Dat is wat er vandaag gebeurde tijdens een springtornooi in SenTower Park in Oudsbergen. Een paard wou niet springen en zette zijn voorste benen in het zand. De achterste - dat was wat moeilijker... (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Firmin Hauben overleden

Zaterdag 18 juni 2022
Tongeren - Firmin Hauben overledenWoensdag is Firmin Hauben overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Debay. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Code oranje voor hitte

Zaterdag 18 juni 2022
Tongeren - Code oranje voor hitteVandaag wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden.
Tongeren - Het hooikoortsfestival is begonnenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Start je kind na de zomervakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een probeerabonnement van De Lijn aan. Daarmee kan je kind de hele maand september gratis op de bus stappen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179. Verder overal en altijd, zowel op schooldagen als tijdens het weekend.
Aanvragen is eenvoudig. Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo: (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Daerden overleden

Donderdag 16 juni 2022
Tongeren - Fina Daerden overledenDinsdag is Fina Daerden overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Bob Cornelissis. Zij was 92 jaar en afkomstig van 's Herenelderen. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Bertha Castermans overleden

Donderdag 16 juni 2022
Tongeren - Bertha Castermans overledenOp 9 juni is Bertha Castermans overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Henri Jaspers. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Debay.

Vier ogen zien meer dan twee

Woensdag 15 juni 2022
Vandaag gezien
Tongeren - Vier ogen zien meer dan tweeZoomVandaag gezien in SenTower park in Oudsbergen. Op de foto amazone Anna-Julia Kontio en Jay Jay van de Mortelhoeve. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Tropische temperaturen

Woensdag 15 juni 2022
Weerbericht
Tongeren - Tropische temperaturenHet wordt warm de volgende dagen met eerst zomerse maxima, maar op vrijdag en zaterdag bereikt het kwik tropische waarden. Zondag komt er een einde aan het warme weer, wanneer een actieve storing doorheen de regio trekt met een flinke plens hemelwater. Na het weekend zijn de temperaturen opnieuw normaal voor de tijd van het jaar. 
Vandaag kan de zon de hele dag het weerbeeld overheersen. Af en toe zijn er wel enkele hogere wolkenvelden en hier en daar een stapelwolkje, maar die (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: WRX

Woensdag 15 juni 2022
Grondwerken, tuinonderhoud, afbraak- en rioleringswerken: dat is onder meer het doel van de besloten vennootschap WRX, opgericht door Jules Wirix en Lien Werelds, beiden uit Tongeren. De vennootschap is gevestigd aan de de Tieckenstraat.
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op maandag 20 juni opnieuw een vakbondsactie. Hierdoor zal er onder andere hinder zijn bij De Lijn en op de luchthaven van Zaventem. Reizigers van De Lijn checken best eerst de app of website. Verschillende vluchten op Zaventem worden afgelast en reizigers worden opgeroepen om, indien mogelijk, hun reis op maandag uit te stellen.
Tongeren - Grote renovatie voor VOKA-gebouwZoom28 jaar na de officiële inhuldiging van het gebouw kiest Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een grondige renovatie van het Huis van de Limburgse Ondernemer in Hasselt. “De bestaande infrastructuur dateert van 1994 en is dus niet aangepast aan de huidige duurzaamheidsnormen. Om te kunnen groeien als organisatie is het tijd om ons gebouw klaar te maken voor de toekomst”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “We kiezen bewust voor een duurzaam (…) Het hele nieuwsbericht

Koningspaar op bezoek

Woensdag 15 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag 22 juni brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan Borgloon, Kortessem en Bilzen. In Borgloon bezoeken zij de veiling BelOrta en in Kortessem De Wroeter. In Bilzen wordt het koningspaar ontvangen op het stadhuis. Op de Markt zijn contacten voorzien met de bevolking.

Annie Vangertruyden overleden

Woensdag 15 juni 2022
Tongeren - Annie Vangertruyden overledenIn WZC Seniorenhof is Annie Vangertruyden overleden, de weduwe van Albert Fastre. Zij was 84 jaar en afkomstig van 's Herenelderen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Alt-Hoeselt.
Gor Yeranosyan (31) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Yera Construct opgericht met zetel aan de Beemdstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer metselwerken, voegwerken en isolatiewerken.
De politie betrapte een stomdronken Tongerse vrouw. Haar dochter die ter plaatse kwam bleek ook over haar theewater. Beiden mochten ontnuchteren in de politiecel.

Liliane Christiaens overleden

Dinsdag 14 juni 2022
Zaterdag is Liliane Christiaens overleden. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Weg met stroomkabels

Maandag 13 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Luyssenstraat in Kortessem gingen dieven met stroomkabels aan de haal. De diefstal is het voorbije weekend gepleegd.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Truidersteenweg in Borgloon raakten vanmorgen vier auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.

Sonny Baik naar Rupel-Boom

Maandag 13 juni 2022
Tongeren - Sonny Baik naar Rupel-BoomSeongheon (Sonny) Baik verlaat KSK Tongeren om volgend seizoen te gaan voetballen bij Rupel-Boom. Sonny is een spits van 23 jaar die vorig seizoen 19 doelpunten maakte toen hij uitkwam voor Tongeren. Hij ondertekende bij Rupel-Boom een contract voor twee seizoenen. "We hadden hem graag nog een seizoen gehouden, maar de club respecteert zijn dromen," aldus KSK Tongeren.

Thierry Renotte overleden

Maandag 13 juni 2022
Zaterdag is Thierry Renotte overleden, de levenspartner van Michèle Burin. Hij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-)9.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse regering heeft een pakket met studiemaatregelen voor het hoger onderwijs definitief goedgekeurd. Alle studenten die starten vanaf academiejaar 2023-2024 zullen op het einde van hun 2de jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit hun 1ste jaar. Als dat niet lukt, dan kunnen ze bij hun instelling niet opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding. Deze zogenaamde ‘knip’ moet een einde maken aan de situatie waarbij studenten sommige vakken maar blijven meesleuren, waardoor ze (…) Het hele nieuwsbericht

Warme vooruitzichten

Zondag 12 juni 2022
Weerbericht
Tongeren - Warme vooruitzichtenEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren bepaalt het weer zowel op korte als lange termijn. Af en toe kunnen verzwakte storingen nog over onze regio schuiven, maar dit vertaalt zich enkel in wolkenvelden. In de tweede helft van komende week wordt het bovendien zomers warm.
Vandaag is het in de vroege ochtend flink zonnig. Een wolkenband schuift echter in de loop van de ochtend vanuit het westen over onze streken en tempert het oplopen van de temperaturen. Het blijft wel droog, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De Vlaamse overheid waarschuwt voor een nieuw soort phishingberichten dat de ronde doet. Daarin wordt opgeroepen om je te registreren voor een vaccin tegen de apenpokken, maar de link waarop je moet klikken is vals. De Vlaamse overheid benadrukt dat er momenteel niet gevaccineerd wordt tegen het virus.
Heb je een dergelijk bericht ontvangen? Klik niet op de link in het bericht en vul geen gegevens in. Stuur het bericht door naar verdacht[!]safeonweb.be en verwijder het daarna.
Tongeren - Sabien is 'Zorgleerkracht van het jaar'Sabien Segers mag zich vanaf vandaag een jaar lang Limburgs ‘Zorgleerkracht van het Jaar’ noemen. De zorgleerkracht van de basisschool De Kei Beek in Bree werd door een vierkoppige jury met onder andere kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel en Charlotte Van Calster van UNICEF uit bijna 600 nominaties van kinderen, ouders en leerkrachten verkozen.
De jury verraste Sabien Segers vanmorgen in de klas om de trofee te overhandigen. Het is de eerste keer dat er in ons land een zorgleerkracht van het jaar verkozen wordt. Uitgeverij Averbode lanceert het initiatief om het belang van zorgleerkrachten in de Vlaamse en Brusselse scholen extra in de verf te zetten.

Aanwinst voor KSK Tongeren

Vrijdag 10 juni 2022
Tongeren - Aanwinst voor KSK TongerenDe 21-jarige spits van Belisia Bilzen,Bernd Stassen, stapt over naar KSK Tongeren. Eerder speelde hij al twee jaar in de KSK-jeugd met daarna passages bij MVV en KRC Genk. Na een zware blessure vorig seizoen kon hij zich in de eindronde bij Belisia toch nog laten zien.

Auto ramt verlichtingspaal

Donderdag 9 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de N80 in Borgloon is deze namiddag een auto tegen een verlichtingspaal gereden. Daarbij is een 25-jarige gewond geraakt.

Gestorven en weer opgezet

Donderdag 9 juni 2022
Tongeren - Gestorven en weer opgezetZoomHet INBO - Instituut Natuur- en Bosonderzoek - heeft de enige twee vrouwelijke wolvenwelpen van 2020 van de roedel van Hechtel-Eksel laten opzetten. De twee jonge wolvinnen kwamen beide om het leven in het verkeer op resp. 9 en 19 oktober van dat jaar. Het heeft even geduurd bij de taxidermist, maar vandaag werden de opgezette dieren geleverd in het INBO-kantoor in Geraardsbergen (foto). Later gaan ze Vlaanderen rond. (Foto INBO)

Kansarmoede in Vlaanderen

Donderdag 9 juni 2022
Om over na te denken
"Bijna 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen leeft in een gezin dat geen onverwachte uitgaven van 1.100 euro aankan. 15% van de kinderen kunnen met hun gezin geen week buitenshuis op vakantie. Toegang tot internet, het huis voldoende kunnen verwarmen en regelmatig een maaltijd met vlees, kip of vegetarisch alternatief gebruiken is op dit moment voor veel minder kinderen (2%) een probleem. Regelmatig deelnemen aan een vrijetijdsactiviteit of een keer per maand afspreken om iets te gaan eten of te drinken is voor ongeveer 1 op de 10 kinderen niet mogelijk."
Diederik Vancoppenolle, wetenschappelijk adviseur bij het Agentschap Opgroeien.
Tongeren - Carpoolparkings worden gereinigdZoom
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht en in de nacht van 17 op 18 juni opnieuw de carpoolparkings in Limburg laten reinigen. Tijdens de reinigingswerken zal op de betreffende parkings tussen 20u en 6u een parkeerverbod gelden.
Vrijdagnacht zijn de parkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren aan de beurt.Tijdens de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni reinigt het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen.(Foto AWV)

Ann Boulet overleden

Donderdag 9 juni 2022
Tongeren - Ann Boulet overledenOp 4 juni is Ann Boulet overleden. Zij was 44 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Matheï in Bilzen.

Inbraak op werf in Repenstraat

Woensdag 8 juni 2022
Dieven hebben een inbraak gepleegd op een werf aan de Repenstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Dertiger gewond bij botsing

Woensdag 8 juni 2022
Een dertiger uit Tongeren is gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's in de Nierstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Armand Parthoens overleden

Woensdag 8 juni 2022
Tongeren - Armand Parthoens overledenZondag is in Nerem Armand Parthoens overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Ida Colson. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Anny Tielen overleden

Woensdag 8 juni 2022
Tongeren - Anny Tielen overledenMaandag is Anny Tielen overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Albert Minette de Tilesse, Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Onderzoek naar grote piramidefraudeDe Federale Gerechtelijke Politie Limburg en Parket Limburg zijn een onderzoek gestart naar de beleggingsvehikels 4&MORE en Strategy Collectiv, beide uit Alken. Middels 4&More en Strategy Collectiv zou piramidefraude gepleegd zijn. Hierbij worden hoge intresten beloofd aan de beleggers. De gelden van die beleggers worden echter niet effectief belegd. De intresten van de eerste inleggers worden betaald met de gelden die binnenkomen van de nieuwe geronselde beleggers. Een systeem dat (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Monique Engelborghs overledenZaterdag is Monique Engelborghs overleden, de echtgenote van Guy Fagard. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rutten. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Chris Thijs overleden

Dinsdag 7 juni 2022
Tongeren - Chris Thijs overledenZaterdag is Chris Thijs overleden, de echtgenoot van Roberte Thijsen. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Nerem. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis aan de Kremersstraat, 86.

Vuur slaat over op woning

Maandag 6 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in een garage aan de Sint-Stefanusstraat in Riemst. De vlammen sloegen over op de woning. Er is grote schade. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Met vakantie: wat met je huisvuilzak ?ZoomHeb je een volle huisvuilzak die je niet meer kan buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je weinig ruimte, waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 14 juni en 10 september je gele keukenafval-, groene tuinafval- en/of grijze huisvuilzak naar het recyclagepark brengen als je volgende regels respecteert:
- Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Boswachters hebben het moeilijkZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak op Nieuwe Steenweg

Zondag 5 juni 2022
Tongeren - Inbraak op Nieuwe SteenwegEr is ingebroken in een woning aan de Nieuwe Steenweg die momenteel gerenoveerd wordt. De daders gingen met werktuigen aan de haal.

Code oranje voor Limburg

Zondag 5 juni 2022
Weerbericht
Omwille van een golf van plaatselijke intense regenbuien kondigt het KMI code oranje af voor de provincie Limburg tot 17 uur. Het nummer en het e-loket 1722, via www.1722.be, is actief voor niet-levensbedreigende schade. In geval van nood bel je de noodcentrale 112.

Maria Mercken overleden

Zaterdag 4 juni 2022
Tongeren - Maria Mercken overledenOp 30 mei is in WZC De Motten Maria Mercken overleden, de weduwe van Winand Martens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Weg met batterij

Vrijdag 3 juni 2022
In de Mombeekstraat gingen onbekenden met de batterij van een bromfiets aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Aan onze lezers in Spanje

Vrijdag 3 juni 2022
De voorbije dagen melden Internetgazetlezers in Spanje ons dat ze daar op enkele plaatsen geen verbinding met de Internetgazet kunnen maken, ook niet via 4G en zelfs niet via 5G.
Dat is niet onze schuld. We hebben na enig onderzoek vastgesteld dat minstens één plaatselijke provider in Spanje problemen heeft met het linken naar Belgische websites. Vanuit België kunnen we helaas niets ondernemen om die problemen te verhelpen. We raden de gedupeerde lezers aan zo mogelijk een andere provider in Spanje te zoeken. (PP)

Wisselvallig pinksterweekend

Vrijdag 3 juni 2022
Weerbericht
Tongeren - Wisselvallig pinksterweekendHet verlengde weekend verloopt erg wisselvallig. Eerst bereikt gestoorde en zeer warme lucht ons land vanuit het zuiden en zorgt voor lokale onweersbuien. Op zondag schuift een bijzonder actieve storing over onze streken met veel neerslag en lokaal hevig onweer. Daarna wordt koudere, maar nog steeds onstabiele lucht aangevoerd. Ook na het weekend blijft de kans op neerslag hoog.
Zaterdag wisselen zonnige perioden af met bewolkte perioden. Het is meestal droog, maar naarmate de dag vordert, (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 'Merkwaardige bomen in Limburg'ZoomAan kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen.
Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Tongeren - Zeg nooit zomaar studio tegen een kamerEen coöperatieve vennootschap kocht in 2011 van twee leken-verkopers een gebouw in het oude centrum van Antwerpen. Het werd door de makelaar aangeprezen als een “opbrengsthuis met 20 studio’s, alle gemeubileerd en volledig verhuurd”. Prijs € 1.020.000. De verkopers hadden het gebouw vier jaar eerder onder dezelfde noemer gekocht met de nodige attesten daterend van 1997.
Enkele jaren nadat de vennootschap het gebouw aankocht, verklaarde de burgemeester van Antwerpen de (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Flatgebouw ontruimd na gaslek
Aan de Eeuwfeestwal is een flatgebouw ontruimd na een gaslek in één van de appartementen. Fluvius deed het nodige.

7.751 nieuwe Limburgers

Vrijdag 3 juni 2022
Herinneringen
Vorig jaar kwamen in Limburg 7.751 baby’s ter wereld. “Dat aantal lag in 2020 nog een stuk lager. Het geboortecijfer kende toen een opvallende daling,” zegt Vlaams Minister van Gezin Hilde Crevits. “We zien sinds corona dus opnieuw een stijging van het aantal pasgeborenen in Limburg. In heel Vlaanderen steeg het geboortecijfer met 4,6%. De stijging in Limburg met 2,5% blijft dus wel eerder bescheiden in vergelijking met andere provincies zoals Antwerpen (5,4%) en Oost-Vlaanderen (7%). West-Vlaanderen sluit de rij met 2,3%.”
Net zoals in de vorige jaren werden ook in 2021 meer jongens (51,3%) dan meisjes (48,7%) geboren in Limburg. Die cijfers zijn gelijkaardig over heel Vlaanderen. In 45% van alle geboortes in de provincie werden vrouwen voor het eerst moeder.

Met de fiets op de trein

Vrijdag 3 juni 2022
Wie een fiets wil meenemen in de trein, zal nu de meest geschikte trein kunnen zoeken. Hoe? Op de website BikeOnTrain zie je meteen in welke trein je je fiets kan meenemen, want dat kan niet in elke trein. BikeOnTrain
Kort nieuws van bij de buren
In Riemst reed een bestuurder een groep jonge wielrenners van Wielerploeg Sport en Moedig Genk klem. Hij viel ook de ploegleider aan die enkele rake klappen moest incasseren. De wielerploeg heeft klacht ingediend wegens verkeersagressie.

Opnieuw wat warmer

Donderdag 2 juni 2022
Tongeren - Opnieuw wat warmerEen hogedrukgebiedje zorgt vandaag tijdelijk voor droog weer, maar vanaf morgen nemen de neerslagkansen opnieuw toe op nadering van een storing uit het zuiden. Het weekend verloopt wisselvallig en de temperaturen dalen opnieuw met een noordwestelijke tot noordelijke luchtstroming. Op korte termijn krijgen we enkele regenbuien te verwerken.
Vandaag wordt een droge en vooral ook zonnige dag. Er zijn wel wat hoge wolkenvelden en af en toe ook enkele stapelwolken, maar de zon blijft de hele dag (…) Het hele nieuwsbericht

Materiaal gestolen uit berging

Donderdag 2 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een berging aan de Bronstraat in Kortessem is werkmateriaal gestolen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

Twee drugsdealers gearresteerd

Donderdag 2 juni 2022
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Twee drugsdealers gearresteerdIn Hoeselt heeft de politie twee drugsdealers ingerekend. Zij zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Net voor de controle hadden ze
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een zestiger opgepakt die in de streek van Borgloon pornografische foto's op wandel- en fietsroutes legde. De man bekende de feiten en moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen.

Louis Verdin overleden

Woensdag 1 juni 2022
Tongeren - Louis Verdin overledenGisteren is Louis Verdin overleden, de echtgenoot van Nicole Corswarem. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (20-21 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Clement Castermans overleden

Woensdag 1 juni 2022
Tongeren - Clement Castermans overledenMaandag is Clement Castermans overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Thibaut Gregoire overleden

Woensdag 1 juni 2022
Tongeren - Thibaut Gregoire overledenOp 25 mei is Thibaut Gregoire overleden. Hij was 22 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Piringen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Gisèle Voets overleden

Woensdag 1 juni 2022
Tongeren - Gisèle Voets overledenOp 27mei is Gisèle Voets overleden, de echtgenote van Guy Martens. Zij was 67 jaar en afkomstig van Tongeren. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Donderdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wellen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Stapelbed Boeken
Te koop
Te koop