Het overige nieuws

Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Tongeren - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Unico Tongeren verslaat VliermaalIn Derde Provinciale heeft Unico Tongeren met 4-0 gewonnen van Vliermaal. Aan de rust leidde Unico A met 2-0. De doelpuntenmakers waren Akdogan (2), Schroyen en Lucassen.

KSK Tongeren B speelt gelijk

Zondag 30 april 2023
Tongeren - KSK Tongeren B speelt gelijkIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Zutendaal B.

Henis verliest van Stokkem

Zondag 30 april 2023
Tongeren - Henis verliest van StokkemZoomIn Derde provinciale heeft Eendracht Henis met 1-4 verloren van  Vlug & Vrij Stokkem.
Tongeren - Gelijkspel voor 's Herenelderen A's Herenelderen A is bij HO Heide Hasselt 2-2 gelijk gaan spelen. Vaelen en Libotte scoorden voor 's Herenelderen.
Tongeren - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Tongeren - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jules Schabregs overleden

Zaterdag 29 april 2023
Tongeren - Jules Schabregs overledenGisteren is Jules Schabregs overleden,de weduwnaar van de in 2015 gestorven Gritha Poesen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - 's Herenelderen B - Herderen-Millen B 3-0In vierde provinciale B heeft Victoria 's Herenelderen B Herderen-Millen B verslagen met 3-0.

KSK Tongeren wint in Londerzeel

Zaterdag 29 april 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint in LonderzeelKSK Tongeren heeft vanavond met 2-3 gewonnen op het veld van SK Londerzeel. Aan de rust was de stand 1-1. Jungschleger, Vanderhoven en Callemin maakten de Tongerse doelpunten.

Werkplaats uitgebrand

Vrijdag 28 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Dorpsstraat in Riemst is vanavond een werkplaats uitgebrand. De brand ontstond door laswerken. Vonken waren op brandbaar materiaal beland.
Tongeren - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Alice Jans overleden

Vrijdag 28 april 2023
Tongeren - Alice Jans overledenGisteren is Alice Jans op haar 93ste verjaardag overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Paul D'Huys. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Riksingen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Tongeren - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 

Maarten Crabbé overleden

Donderdag 27 april 2023
Tongeren - Maarten Crabbé overledenOp 11 april overleed Maarten Crabbé. Hij was 39 jaar. Het afscheid vond op 19 april plaats.

Marlène Vicendo overleden

Donderdag 27 april 2023
Tongeren - Marlène Vicendo overledenOp 20 april overleed Marlène Vicendo. Zij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Zuster Agnes Degraeve overleden

Donderdag 27 april 2023
Op 16 april overleed Zuster Agnes Degraeve. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vond plaats in de kloosterkerk van de Clarissen aan de Clarastraat.
Gemeenteraad
De gemeenteraad keurde gisteravond een retributiereglement voor de bestuurlijke inbeslagname en de stalling van voertuigen goed. Via dit reglement kan het stadsbestuur "asociaal en roekeloos rijgedrag beteugelen, zoals overdreven snelheid, straatracen, bumperkleven, driften,… Het voertuig kan getakeld worden en voor maximum 15 dagen in beslag genomen worden,” zei burgemeester Patrick Dewael. 
De raad keurde ook een nieuw kermisreglement goed, dat attracties met levende dieren verbiedt en bosbalattracties verplicht om 22u te sluiten. Wijkkermissen hoeven geen standgeld meer te betalen. Met de kermisexploitanten worden nieuwe contracten afgesloten.

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Tongeren - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht

Ronny Vanhay overleden

Donderdag 27 april 2023
Tongeren - Ronny Vanhay overledenOp 23 april overleed Ronny Vanhay, de echtgenoot van Sylvie Miceli. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Debay. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Tongeren - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Tongeren - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Drugsrunner gearresteerd

Woensdag 26 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hoeselt is een drugsdrunner gearresteerd. De 20-jarige werd onder meer in het bezit gevonden van cocaïne en heroïne. Hij is naar de gevangenis gebracht.

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Tongeren - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Hugo Vrancken overleden

Dinsdag 25 april 2023
Tongeren - Hugo Vrancken overledenIn Bilzen is op 21 april Hugo Vrancken overleden. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Juwelen en kleding gestolen

Maandag 24 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Sint-Truidersteenweg in Borgloon. De buit bestaat uit juwelen en kleding.

Vier lichtgewonden bij botsing

Maandag 24 april 2023
Tongeren - Vier lichtgewonden bij botsingDeze voormidag rond 9.30 uur botsten een auto en een minibus op het kruispunt van de Koninksemsteewenweg , de Cottalaan en de Sabinuslaan. Daariij vielen vier lichtgewonden.
In Top Divsie 2 B van het basketbal heeft Tongeren Esneux verslagen met 92-79. Quarters: 29-15, 16-23 (45-38), 29-17 (74-55), 18-24.

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Tongeren - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)
Tongeren - Unico Tongeren verliest van BorgloonHet is nog geen fusie tussen Tongeren en Borgloon, en toch heeft Unico Tongeren al met 3-1 verloren van Habo SK Borgloon...

Gelijkspel voor KSK Tongeren B

Zondag 23 april 2023
Tongeren - Gelijkspel voor KSK Tongeren BIn Vierde Provinciale heet KSK Tongeren B 2-2 gelijk gespeeld bij Herderen-Millen B.
Tongeren - Unico B verliest van EIgenbilzenUnico Tongeren B heeft thuis met 1-3 verloren van Eigenbilzen.

Verlies voor 's Herenelderen B

Zondag 23 april 2023
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen B's Herenelderen B is bij Zutendaal B gaan verliezen met 6-0.

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - 's Herenelderen wint van BolderbergIn Tweede Provinciale heeft Victoria 's Herenelderen Bolderberg FC verslagen met 5-2.

Henis verliest bij Biesen

Zondag 23 april 2023
Tongeren - Henis verliest bij BiesenZoomEendracht Henis is bij KMR Biesen gaan verliezen met 4-1.
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren-Wiemismeer 1-3In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 1-3 verloren van Wiemismeer. Tongeren staat zevende in de stand.

Zeven chauffeurs onder invloed

Zondag 23 april 2023
Gisterenavond zijn zeven bestuurders onder invloed betrapt: twee van hen hadden te diep in het glas gekeken, de anderen hadden drugs gebruikt. Hun rijbewijzen zijn ingetrokken.

363 hardrijders betrapt

Zondag 23 april 2023
Tongeren - 363 hardrijders betraptBij snelheidscontroles zijn vrijdag en zaterdag in het totaal 363 hardrijders betrapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km per uur in de zone 70.
Sinds enkele jaren heeft het Gallo-Romeins Museum een gastblogger. In zijn blog gaat classicus Patrick De Rynck op zoek naar sporen van de oudheid in ons leven. Voortaan kan je de afleveringen van de blog ‘De oudheid is overal" ook op Spotify beluisteren, als podcast.
De Rynck vertrekt in zijn podcast consequent van de dingen die zich vandaag, in onze tijd, voordoen. Hij gaat vervolgens op zoek naar de wortels en naar het waarom van die eigentijdse fenomenen, naar gelijkenissen, verschillen, parallellen, ‘tijdloze inzichten’ enz. Het is zijn overtuiging dat historische periodes nooit zomaar ‘eindigen’. En dat je letterlijk overal sporen van de oudheid aantreft, zowel in het dagelijks leven als in de filosofie en de kunst. De Rynck maakt die sporen zichtbaar en tastbaar.

KSK Tongeren beste thuisploeg

Zaterdag 22 april 2023
Tongeren - KSK Tongeren beste thuisploegZoomKSK Tongeren heeft vanavond met 3-0 gewonnen van Lille. In de laatste twintig minuten trok de club de overwinning naar zich toe met doelpunten van Kuchinska, Cilt en Voorjans. Daardoor is Tongeren de beste thuisploeg van de reeks.(Foto KSK Tongeren)

KSK Tongeren trekt verdediger aan

Zaterdag 22 april 2023
Centrumverdediger Didier Haenen (31) zal komend seizoen de kleuren van KSK Tongeren verdedigen. Hij speelt nu bij SV Belisia. Daarvoor speelde hij negen seizoenen bij Spouwen-Mopertingen.

Woninginbraak in Roosenveltlaan

Zaterdag 22 april 2023
Tongeren - Woninginbraak in RoosenveltlaanDieven drongen binnen in een woning aan de Roosenveltlaan. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Maria Lenaers overleden

Zaterdag 22 april 2023
Tongeren - Maria Lenaers overledenOp 20 april overleed Maria Lenaers, de echtgenote van Jacques Castermans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Irène Proesmans overleden

Zaterdag 22 april 2023
Tongeren - Irène Proesmans overledenIn WZC Sint-Franciscus is op 19 april Irène Proesmans overleden, de partner van André Verwimp. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt woendag plaats. Rouwadres: Clarissenstraatr 8 bus 3, 3700 Tongeren.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)

Jeadette Cuyx overleden

Vrijdag 21 april 2023
Tongeren - Jeadette Cuyx overledenDinsdag is Jeadette Cuyx overleden. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Johnny Servaes overleden

Vrijdag 21 april 2023
Tongeren - Johnny Servaes overledenDinsdag is Johnny Servaes overleden, de echtgenoot van Nicole Rochus. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur).
Tongeren - Vijf nieuwe spelers voor V. 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen heeft zich versterkt met vijf spelers: Dal Pozzo (Sporting Hasselt), Sharam (Boorsem Sport), Aydogan (Hoeselt), Swendrowski ( U19 Belisia Bilzen) en Scialdone (beloften KSK Tongeren).

Dieven krijgen voordeur niet open

Donderdag 20 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden de voordeur van een woning aan de Rullecovenstraat in Borgloon te forceren. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vanmorgen melding van de inbraakpoging.

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Tongeren - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.
Tongeren - Bellen aan het stuur: zestien betraptenBij controles op de Luikersteenweg en de Maastrichtersteenweg heeft de politie gisteren 16 chauffeurs betrapt die gebruik maakten van hun gsm. De agenten stelden ook 13 overtredingen op de gordelplicht vast. Tiijdens de actie is ook een verboden wapen in beslag genomen.

Albert Duchateau overleden

Donderdag 20 april 2023
Tongeren - Albert Duchateau overledenDinsdag is Albert Duchateau overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.
Tongeren - Diaken Gerard op 't Roodt overledenMaandag is diaken Gerard op 't Roodt overleden, de weduwnaar van Gerardine Meuwissen. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van zijn geboortedorp Molenbeersel.

Horecazaak Saki failliet

Woensdag 19 april 2023
De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken van horecazaak Saki uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 18 mei ingediend worden.

Fiat Abarth gestolen

Woensdag 19 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de oprit van een huis aan de Maastrichtersteenweg in Riemst is een Fiat Abarth gestolen. Dat gebeurde dinsdagnacht.

Koperdief gearresteerd

Woensdag 19 april 2023
Tongeren - Koperdief gearresteerd
De politievan Tongeren-Herstappe  heeft gisteren een koperdief gearresteerd. De man sloeg zowel toe in Tongeren als in Kortessem.

Dieven raken niet binnen

Woensdag 19 april 2023
Dieven probeerden zich tevergeefs toegang te verschaffen tot een pand aan de Luikersteenweg. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Lambert Vandenzavel overleden

Woensdag 19 april 2023
Tongeren - Lambert Vandenzavel overledenMaandag is Lambert Vandenzavel overleden, de weduwnaar van de in 1981 gstorven Juliette Dedrij. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Vincent Cannavo weg bij Eendracht HenisZoomVincent Cannavo verlaat Eendracht Henis. Hij verkast naar Anadol.
Tongeren - Geert Berben verlaat KSK TongerenMiddenvelder Geert Berben (29) trekt de deur achter zich dicht bij KSK Tongeren. Hij verkast naar Schoonbeek-Beverst.
Tongeren - Handbal: selectie Red Wolves bekendIn aanloop naar de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK handbal heeft bondscoach Yérime Sylla vandaag zijn definitieve selectie van 18 spelers bekendgemaakt.
Van Sezoens Achilles Bocholt is Jeroen Debeule weerhouden. Van Sporting Pelt zijn Nick Deekens en Louis Delpire geselecteerd. Van Hubo Handbal zijn dat Louis Marchal en Arthur Vanhove.
Op woensdag 26 april om 20.10 u spelen de Red Wolves in Hasselt tegen Nederland. Op zondagavond 30 april om 18.00 u staat de slotwedstrijd in en tegen Kroatië op het menu.

Schuldig maar geen straf

Maandag 17 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Schuldig maar geen strafEen twintiger uit Borgloon is schuldig verklaard voor een vechtpartij op een parking maar krijgt geen straf omdat de zaak te laat voor de rechtbank is gebracht. De feiten dateren van 2019. De twintiger moet wel 783 euro aan het slachtoffer betalen. (PG)

André Thijs overleden

Maandag 17 april 2023
Tongeren - André Thijs overledenOp 12 april is André Thijs overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Alice Vandersmissen. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroertng: woensdag (18.30-19.30 uur).
Tongeren - KSK Tongeren trekt middenvelder aanAanvallende middenvelder Joël Bacanawo (Solières) zal komend seizoen de kleuren van KSK Tongeren verdedigen. De 24-jarige speler kreeg zijn jeugdopleiding bij STVV.

Winst voor 's Herenelderen B

Zondag 16 april 2023
Tongeren - Winst voor 's Herenelderen BDe tweede ploeg van 's Herenelderen heeft vandaag Mechelen-Bovelingen verslagen met 2-1.
Tongeren - Unico Tongeren verslaat LinkhoutUnico Tongeren versloeg vandaag Linkhout met 3-2.
Tongeren - Unico Tongeren B wint bij Zutendaal BUnico Tongeren B is bij Zutendaal B gaan winnen met 1-2.

Houthalen VV wint bij Henis

Zondag 16 april 2023
Tongeren - Houthalen VV wint bij HenisHouthalen VV is bij Eendracht Henis gaan winnen met 1-4.
Tongeren - 's Herenelderen wint bij MunsterbilzenVictoria 's Herenelderen heeft vandaag Munsterbilzen verslagen met 1-3.
Tongeren - KSK Tongeren verliest van BelisiaKSK Tongeren is bij Belisia Bilzen gaan verliezen 0-4.

Damesvoetbal: Tongeren verliest

Zaterdag 15 april 2023
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren verliestIn tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 4-1 verloren op het veld van Zepperen-Brustem. Tongeren staat zevende in de stand.
Tongeren - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Tongeren B verliest van Moelingen

Zaterdag 15 april 2023
Tongeren - Tongeren B verliest van MoelingenIn Vierde Provinciale heeft KSK Tongeren B thuis met 1-5 verloren van SK Moelingen.
Tongeren - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jean-Marie Swerts overleden

Zaterdag 15 april 2023
Tongeren - Jean-Marie Swerts overledenWoensdag is Jean-Marie Swerts overleden, de levenspartner van Josefine Castermans. Hij was 61 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Hern.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Tongeren - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Handtas uit auto gejat

Vrijdag 14 april 2023
Tongeren - Handtas uit auto gejatOp de parking van het kerkhof aan de Jan en Nicolas Vranckendreef is een handtas gestolen. Om in de auto te geraken werd een ruit verbrijzeld.

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Servaes overleden

Vrijdag 14 april 2023
Tongeren - Madeleine Servaes overledenGisteren is Madeleine Servaes overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Joseph Museyck. Zij was 98 jaar. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Mieke Wijffels overleden

Vrijdag 14 april 2023
Op 5 april is kinderarts Mieke Wijffels overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30uur) plaats in de OLV-basiliek. De teraardebestelling gebeurt in intieme kring.

Vrouw slachtoffer internetfraude

Donderdag 13 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw uit Borgloon is het slachtoffer geworden van internetfraude. Zij is 2.400 euro kwijt.

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Tongeren - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen mag het BK Veldrijden in 2026 organiseren. Dat maakt de Belgische Wielerbond bekend op zijn website. De cross gaat door op de mijnterril en zo wordt dit BK één van de zwaarste ooit in de geschiedenis.

Jeanne Molenaers overleden

Donderdag 13 april 2023
Tongeren - Jeanne Molenaers overledenDinsdag is Jeanne Molenaers overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Norbert Wirix. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Werfdiefstal in Hoeselt

Woensdag 12 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd op een werf aan de Hoogstraat in Hoeselt. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Tongeren - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Tongeren - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom

Auto beschadigd op parking

Woensdag 12 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een horecazaak in Borgloon is een auto moedwillig beschadigd. De feiten gebeurden tijdens het paasweekend.
Tongeren - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Agnes Cielen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Tongeren - Agnes Cielen overledenOp 6 april is in WZC Sint-Franciscus Agnes Cielen overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Guy Festjens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats.
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)
Kort nieuws van bij de buren
In de Keulemansstraat in Borgloon is een dertiger tegen een geparkeerde auto gereden. De man was onder invloed.

Ree loopt tegen auto

Dinsdag 11 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.15 uur is op de Tongersesteenweg in Kortessem een ree tegen een auto gelopen. In de wagen raakte niemand gewond.

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Paula Jorissen overleden

Dinsdag 11 april 2023
Tongeren - Paula Jorissen overledenZondag is in WZC Sint-Franciscus Paula Jorissen overleden, de weduwe van de in 1985 gestorven Jean Clerinx. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroering: vrijdag (18.30-19 uur).
In het volleybal (Beker van Limburg - Dames) heeft Tongeren met 0-3 verloren van Wellen. Sets: 21-25, 26-28,17-25.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.

Volleybal: Tongeren - Genk 2-3

Maandag 10 april 2023
In het volleybal (meisjes U11) heeft Datovoc Tongeren met 2-3 verloren van KVC LensOnline Genk.

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Tongeren - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Regine Colson overleden

Zaterdag 8 april 2023
Tongeren - Regine Colson overledenOp 4 april is Regine Colson overleden, de echtgenote van François Cops. Zij was 60 jaar. en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hoeselt.

Sophie Knubben overleden

Zaterdag 8 april 2023
Tongeren - Sophie Knubben overledenOp 2 april is Sophie Knubben overleden, de partner van Gerard Vandeurzen. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.
Tongeren - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)

Diefstal door ex-werknemers

Vrijdag 7 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Diefstal door ex-werknemersHet Openbaar ministerie heeft celstraffen tussen één jaar en achttien maanden gevorderd tegen drie ex-werknemers die zich toegang verschaften tot een loods van Natuurpunt in Borgloon. Zij gingen er met bosmaaiers en brandstof aan de haal. Op 5 mei wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Autoruit ingeslagen

Vrijdag 7 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Tongersesteenweg in Hoeselt is een autoruit ingeslagen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Op de Hasseltsesteenweg raakten gisterennamiddag een auto en een 38-jarige bromfietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Stads- en OCMW-diensten gesloten

Donderdag 6 april 2023
Op maandag 10 april, Paasmaandag, zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten. Visit Tongeren is wel open!

Ongeval op Romeinse Kassei

Donderdag 6 april 2023
Deze namiddag raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Romeinse Kassei, ter hoogte van de Thyslaan. Daarbij is één gewonde gevallen.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Tongeren - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Claes overleden

Donderdag 6 april 2023
Tongeren - Denise Claes overledenGisteren is Denise Claes overleden, de weduwe van Leonce De Coster. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek.
Tongeren - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Vechmaal - Unico Tongeren 0-2

Donderdag 6 april 2023
Tongeren - Vechmaal  - Unico Tongeren 0-2In derde provinciale A heeft Unico Tongeren gisterenavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Vechmaal gewonnen met 0-2. Aan de rust was de stand 0-1. Akdogan en Tomsin maakten de doelpunten.

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Roegiers overleden

Woensdag 5 april 2023
Tongeren - Willy Roegiers overledenGisteren is Willy Roegiers overleden, de echtgenoot van Godelieve De Windt. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Eendracht Henis - Heis 5-1

Woensdag 5 april 2023
Tongeren - Eendracht Henis - Heis 5-1ZoomIn derde provinciale C heeft Eendracht Henis vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen Heis Sport gewonnen met 5-1.
Tongeren - Vijf Sporting-spelers geselecteerdNick Deekens, Louis Delpire, Robbe Spooren, Door Vandebeeck en Seppe Vandenboer van Sporting Pelt maken deel uit van de ruime selectie van handbalbondscoach Yérime Sylla voor de EK-kwalificatiewedstrijden van 26 april in Hasselt tegen Nederland en van 30 april in Kroatië. De definitieve selectie wordt later bekendgemaakt. 

Leneke Vanhove overleden

Woensdag 5 april 2023
Tongeren - Leneke Vanhove overledenOp 3 april is Leneke Vanhove overleden, de echtgenote van Pierre Thijs. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Tongeren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rijkhoven.

Gerty Driessen overleden

Woensdag 5 april 2023
Tongeren - Gerty Driessen overledenOp 31 maart is Gerty Driessen overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Jean Gonnissen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Maternuskerk aan de Cottalaan. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Tongeren - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Tongeren - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Tongeren - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bloemen voor de bijtjes

Maandag 3 april 2023
Tongeren - Bloemen voor de bijtjesZoomHelp de bijtjes en fleur uw tuin op met gratis zaadmengsel. Haal ze vanaf vandaagl af bij de milieudienst en zaai ze in een hoekje van uw tuin. Zo krijgen de bijen hun broodnodige stuifmeel en geeft u de natuur een boost. Dit mengsel bevat maar liefst twintig soorten, allemaal goed voor onze vliegende vrienden. Ook de vlinders profiteren ervan. Als kers op de taart geniet u van kleurrijke bloemen tot laat in de herfst. Zaaitip: Wacht tot half april om te zaaien en kies voor het beste resultaat een dag waarop regen is voorspeld.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.
Tongeren - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Karton vat vuur

Maandag 3 april 2023
Tongeren - Karton vat vuurVanmiddag vatte een partij karton vuur aan Carrefour Market zodat de brandweer moest uitrukken. Hoe het karton in brand raakte, is niet geweten.

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale mannen van het basketbal heeft Tongeren C met 56-100 verloren van Zolder.
Tongeren - FC Landen - V. 's Herenelderen 2-0Victoria 's Herenelderen heeft vanmiddag met 2-0 verloren van FC Landen.
Tongeren - Henis verliest van VeldwezeltZoomIn Derde Provinciale heeft Eendracht Henis thuis met 1-3 verloren van FC Veldwezelt.

Gelijkspel voor Unico B

Zondag 2 april 2023
Tongeren - Gelijkspel voor Unico BUnico Tongeren B is, thuis tegen Vroenhoven, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Woninginbraak in Wijkstraat

Zondag 2 april 2023
Tongeren - Woninginbraak in WijkstraatIn de Wijkstraat is ingebroken. De inbraak is gisterenavond vastgesteld. Over de aard en de omvang van de buit is niet geweten.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)
Tongeren - Zaalvoetbal: Grâce-Hollogne - Tongeren 2-3In het zaalvoetbal (beloften 2B - nationaal) heefr FT Tongeren Grâce-Hollogne geklopt met 2-3. FT Tongeren staat derde in de stand.
Tongeren - 's Herenelderen B - Tongeren B 6-4Victoria 's Herenelderen B heeft vanavond KSK Tongeren B geklopt met 6-4.

Gelijkspel voor Unico Tongeren

Zaterdag 1 april 2023
Tongeren - Gelijkspel voor Unico TongerenUnico Tongeren is bij Nieuwerkerken VV niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

Afvalbakken vatten vlam

Zaterdag 1 april 2023
Tongeren - Afvalbakken vatten vlamVanavond raakten afvalbakken in brand op het industrieterrein Tongeren-Oost zodat de brandweer moest uitrukken. Hoe de brand ontstond, is niet geweten.

KSK Tongeren wint van Diegem

Zaterdag 1 april 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van DiegemKSK Tongeren heeft vanavond Diegem verslagen met 4-1 . Aan de rust was de stand 2-0. Voor Tongeren scoorden Jungschleger, Stassen, Voorjans en Spailier.

Victor Libon overleden

Zaterdag 1 april 2023
Tongeren - Victor Libon overledenOp 29 maart is Victor Libon overleden. Hii was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Vreren. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Lode Ramaekers overleden

Zaterdag 1 april 2023
Tongeren - Lode Ramaekers overledenIn zijn woonst in Hasselt is dinsdag journalist Lode Ramaekers overleden, de echtgenoot van Marleen Vanwelkenhuysen. Hij was 79 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Ramaekers, p/a Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop