Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Aannemer Dirk Jacobs failliet

Dinsdag 31 januari 2023
De insolventiekamer van de Ondernemersrechtbank Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft vandaag het faillissement uitgesproken van aannemer Dirk Jacobs uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 2 maart ingediend worden.

Duo veroordeeld

Dinsdag 31 januari 2023
Tongeren - Duo veroordeeldEen 39-jarige vrouw die in Tongeren woonde en een messteek toebracht aan een man heeft 18 maanden celstraf en een boete van 8.000 euro gekregen, telkens met uitstel. De man kreeg een werkstraf van 120 euro en een boete van 800 euro omdat hij de vrouw bedreigd had.
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info

Georges Landmeters overleden

Dinsdag 31 januari 2023
Tongeren - Georges Landmeters overledenOp 27 januari is Georges Landmeters overleden, de echtgenoot van Rachel Tomsin. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur).
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)

Ludo Timmermans overleden

Maandag 30 januari 2023
Gisteren is Ludo Timmermans overleden. Hij was 72 jaar.

Jager na dodelijk schot vrij

Maandag 30 januari 2023
De Kamer van inbeschuldigingstelling heeft beslist dat de jager die in december een metaaldetectorist uit Tessenderlo doodschoot in Rutten in vrijheid gesteld wordt onder voorwaarden. Het onderzoek tegen de man wordt inmiddels voortgezet. Vorige week vond de reconstructie van de feiten plaats.

Overvaller geklist na vier jaar

Maandag 30 januari 2023
Tongeren - Overvaller geklist na vier jaarBij een verkeerscontrole in Tongeren is een Italiaanse overvaller tegen de lamp gelopen. De dertiger werd sinds zijn veroordeling vier jaar geleden gezocht. Hij zal overgeleverd worden aan Italië waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.

Eendracht Henis speelt gelijk

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Eendracht Henis speelt gelijkZoomEendracht Henis is vandaag bij Kesselt niet verder geraakt dan een gelijkspel: 1-1

Verlies en winst voor Unico

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Verlies en winst voor UnicoUPDATE In Vierde Provinciale heeft Riemst de derby tegen Unico Tongeren B gewonnen met 2-0. De eerste ploeg van Unico won thuis met 3-1 van Godsheide VV.

Verlies voor 's Herenelderen

Zondag 29 januari 2023
Tongeren - Verlies voor 's HerenelderenVictoria 's Herenelderen is thuis tegen Diepenbeek niet verder gekomen dan een 0-2 verlies. Ook de B-ploeg verloor, en niet zo'n klein beetje: in en tegen Borgloon werd het 6-0.
Tongeren - Jong KV Mechelen -KSK Tongeren 4-1KSK Tongeren heeft vandaag met 4-1 verloren van Jong KV Mechelen. De ruststand was 0-1, na een doelpunt van Cilt op aangeven van Jungschleger. 

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Tongeren B verliest van Biesen

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Tongeren B verliest van BiesenIn Vierde Provinciale is KSK Tongeren B bij KMR Biesen B gaan verliezen met 5-1.
Tongeren - Zaalvoetbal: Houthalen - Tongeren 4-9In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 4-9 verloren van FT Tongeren. Na 13 wedstrijden heeft Tongeren 9 punten en staat op de tiende plaats. La Baracca is rode lantaarn met 3 punten.
Tongeren - Damesvoetbal: Tongeren verliest met 1-4In tweede proviciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren met 1-4 verloren van Zepperen-Brustem. Tongeren staat laatste in de stand.

Pierre Dessers overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Pierre Dessers overledenDonderdag is Pierre Dessers overleden, de echtgenoot van Lutgarde Lehaen. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jos Stas overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Jos Stas overledenWoensdag is Jos Stas overleden, de echtgenoot van Nicole Jans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Victoire Moors overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Victoire Moors overledenDonderdag is Victoire Moors overleden, de weduwe van de in 1992 gstorven Cyrille Van Thielen. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Vreren. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Borgloon-Centrum.

Jean Swennen overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Jean Swennen overledenOp 20 januari overleed Jean Swennen, de weduwnaar van de in 2020 overleden Sylvie Monard. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Riksingen. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplalats van Val-Meer vonden in intieme familiekring plaats.

Blanche Swennen overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Tongeren - Blanche Swennen overledenDonderdag is Blanche Swennen overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Jozef Jacobs. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Tongeren - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee geldkoffertjes gestolen

Donderdag 26 januari 2023
Tongeren - Twee geldkoffertjes gestolenVanochtend is ingebroken in een pand aan de Sint-Truidersteenweg. De daders gingen er met twee geldkofferjes aan de haal. De politie tracht de dieven op basis van camerabeelden te identificeren.
Tongeren - 's Herenelderen B verliest in MoelingenVictoria 's Herenelderen B heeft zijn inhaalwedstrijd in Moelingen met 3-0 verloren. Na 25 minuten had Moelingen al twee keer gescoord.

Marguerithe Colson overleden

Donderdag 26 januari 2023
Tongeren - Marguerithe Colson overledenIn WZC Bormanshof in Hoeselt is op 21 januari Marguerithe Colson overleden, de weduwe van Roger Thijs. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Nerem. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hugo Sweelssen overleden

Donderdag 26 januari 2023
Tongeren - Hugo Sweelssen overledenDinsdag is Hugo Sweelssen overleden, de echtgenoot van Lutgart Simons. Hij was 82 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30 -19 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Lisette Ory overleden

Donderdag 26 januari 2023
Tongeren - Lisette Ory overledenOp 21 januari is in WZC Aurora Lisette Ory overleden, de weduwe van de in 1993 gestorven Jef Knapen. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Droogkast vat vlam

Woensdag 25 januari 2023
Vanavond raakte een droogkast in brand in een huis aan de Terveldestraat in Kortessem. De oproep liep rond 18.10 uur bij de brandweer binnen.

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht

Achterstallige belastingen geïnd

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van de Vlaamse Belastingdienst in Kortessem is voor ruim 11.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd. De controle vond gisteren plaats.

Fietser aangereden op Bilzersteenweg

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Fietser aangereden op BilzersteenwegOp de Bilzersteenweg is een fietser liichtgewond geraakt toen hij werd aangereden. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.40 uur.

Brand teistert achterbouw

Woensdag 25 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag ontstond brand in de achterbouw van een woning aan de Lafelterweg in Riemst. De bewoner die ook inhaleerde is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Kris Fastré overleden

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Kris Fastré overledenZondag is Kris Fastré overleden, de partner van Dries Aendekerk. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Leon Huybrechts overleden

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Leon Huybrechts overledenOp 20 januari is Leon Huybrechts overleden, de echtgenoot van Helena Thijs. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Neerrepen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Alt-Hoeselt.

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Tongeren - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Tongeren - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: tachtiger gewond

Dinsdag 24 januari 2023
Tongeren - Auto tegen boom: tachtiger gewondVandaag, kort voor de middag, is in de Baversstraat een auto tegen een boom beland. Een tachtiger uit de stad raakte daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht

Herman Warnants overleden

Dinsdag 24 januari 2023
Op 15 januari overleed Herman Warnants. Hij was 70 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.
Tongeren - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom

Verlichting gestolen op werf

Maandag 23 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
in de Kanunnik Darisstraat in Borgloon is signalisatieverlichting gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Tongeren - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dief krijgt 37 maanden cel

Maandag 23 januari 2023
Tongeren - Dief krijgt 37 maanden celEen twintiger die met twee trawanten diefstallen pleegde in de distributiecentra van pakjesdienst GLS - onder meer in Tongeren - heeft 37 maanden cel en een boete van 800 euro gekregen.Zijn kompanen kregen respectievelijk 10 en 18 maanden cel en ook een boete van 800 euro. PG)

Syrische vluchtelingen opgevangen

Maandag 23 januari 2023
Het voorbije weekend zijn via een humanitaire corridor van Sant’Egidio 21 kwetsbare Syrische vluchtelingen vanuit Libanon op Zaventem aangekomen. De gezinnen werden opgewacht door vertegenwoordigers van de ontvangstcomités die instaan voor onthaal, huisvesting, financiële ondersteuning in de fase van de asielaanvraag (ongeveer drie maanden) en die nadien ook de integratie blijven opvolgen. De vluchtelingen werden onder meer gehuisvest in Tongeren.
In mannen top divisie 2 B heeft Tongeren Stevoort verslagen met 76-63. In tweede landelijke B klopte Tongeren Vilvoorde B met 76-77.

Batterijen en camera's gestolen

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Borgloon zijn batterijen en camera's gestolen. Dat gebeurde aan de Weg naar Jesseren.

Woninginbraak op Bilzersteenweg

Zondag 22 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Bilzersteenweg in Riemst drongen dieven binnen in een woning. Zij doorzochten het hele huis, vermoedelijk op zoek naar geld en juwelen.

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Tongeren - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Voetbalwedstrijd KSK Tongeren afgelastDe wedstrijd tussen City Pirates en KSK Tongeren werd afgelast; er lag ijs op het veld.
Tongeren - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 21 januari 2023
Tongeren - Alle voetbalwedstrijden afgelastVanwege het slechte voetbalweer heeft Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden in de provincie afgelast.

Jeanne Ramaekers overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Tongeren - Jeanne Ramaekers overledenWoensdag is Jeanne Ramaekers overleden, de weduwe van Edgard Goffart. Zij was 94 jaar en afkomstig uit Sluizen. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Veulen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Rita Leyssen overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Tongeren - Rita Leyssen overledenVandaag is Rita Leyssen overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Jef Vanheers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Tongeren - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.
Tongeren - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom

Nieuw: Algemene Bouwwerken Visser

Donderdag 19 januari 2023
Raymond Visser (37) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap Algemene Bouwwerken Visser opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd Op Het Hofken.

Woninginbraak in Oorsprongstraat

Donderdag 19 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Oorsprongstraat in Kortessem kwamen dieven over de vloer. Zij doorzochten het hele huis. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Tongeren - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht

Jean-Pierre Gielen overleden

Donderdag 19 januari 2023
Tongeren - Jean-Pierre Gielen overledenZondag is Jean-Pierre Gielen overleden, de echtgenoot van Jeanine Vanclee. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)

Jean Peeters overleden

Woensdag 18 januari 2023
Tongeren - Jean Peeters overledenVrijdag overleed Jean Peeters, de echtgenoot van Mia Kerkhofs. Geheel volgens zijn wens heeft het afscheid in alle intimiteit plaatsgevonden.
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - Auto tegen paal op HasseltsesteenwegGisteren is een 70-jarige man met zijn auto tegen een paal gereden op de Hasseltsesteenweg. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto vat vlam tijdens het rijden

Dinsdag 17 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond heeft een auto tijdens het rijden vuur gevat in de Gansterenstraat in Hoeselt. De bestuurster kon zich tijdig in veiligheid brengen. De wagen is uitgebrand.

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Tongeren - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom

Hedwige Van Den Broecke overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Tongeren - Hedwige Van Den Broecke overledenOp 14 januari is Hedwige Van Den Broecke overleden, de echtgenote van François Rottiers. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Jan aan de Minderbroedersstraat. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jongen op step rijdt meisje aan

Dinsdag 17 januari 2023
Tongeren - Jongen op step rijdt meisje aan
In de Corversstraat heeft een een jongen op een step vanmorgen een meisje aangereden. Het 17-jarige meisje moest voor verzorging naar het AZ Vesalius.

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Tongeren - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.

Gaslek ontstaan bij graafwerken

Dinsdag 17 januari 2023
Bij graafwerken in Paspoel is vanmiddag een gaslek ontstaan. De buurtbewoners kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. Fluvius werd opgeroepen om het lek te dichten.
Tongeren - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)

Inbraak in woning mislukt

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven zijn er niet in geslaagd binnen te dringen in een woning aan de Leopold 3 straat in Kortessem. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Twee vrouwen gewond bij botsing

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op Gillebroek in Borgloon botsten gisteren twee auto's. Daarbij raakten twee passagiersters gewond: een vrouw van 39 en een vrouw van 46 jaar.

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.
Kevin Sterkendries (37) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap SK Klusjesdienst opgericht met zetel aan de Bilzersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektricteitswerken; sloop, heropbouw, nieuwbouw en renovatie van gebouwen en het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.

Metaaldiefstal in containerpark

Maandag 16 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In het containerpark in Hoeselt gingen dieven met metaal aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld. Recent werden er ook al diefstallen gepleegd.

Ludo Vermeersch overleden

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Ludo Vermeersch overledenZaterdag is Ludo Vermeersch overleden, de echtgenoot van Nicole Offermans. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur).

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Jeanine Schaler overleden

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Jeanine Schaler overledenOp 13 januari is Jeanine Schaler overleden, de echtgenote van François Vandersmisen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jos Swerts overleden

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Jos Swerts overledenOp 13 januari is Jos Swerts overleden, de echtgenooot van Léa Raddoux. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Lucia Doll overleden

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Lucia Doll overledenOp 12 januari is Lucia Doll overleden, de weduwe van Camillle Lahaye. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Mal. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Jean Van Even overleden

Maandag 16 januari 2023
Tongeren - Jean Van Even overledenIn WZC De Motten is op 12 januari Jean Van Even overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Valerie Vroonen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.
Tongeren - Volleybal: Datovoc - Vilvoorde 3-0In het volleybal (nationale 1 dames) heeft Datovoc Tongeren Topsportschool Vilvoorde geklopt met 3-0. Datovoc staat vijfde in de stand.

Norma Cillis overleden

Zondag 15 januari 2023
Tongeren - Norma Cillis overledenVrijdag is Norma Cillis overleden, de echtgenote van Norbert Louwet. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Tongeren - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom
Tongeren - Zaalvoetbal: SL16 Liège - Tongeren 8-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft FT Tongeren met 8-2 verloren van SL16 Liège. Na 12 wedstrijden staat FT Tongeren tiende in de stand met 6 punten.

Unico Tongeren A wint van Velm

Zondag 15 januari 2023
Tongeren - Unico Tongeren A wint van VelmIn Derde Provinciale heeft Unico Tongeren A Velm verslagen met 1-0. Unico staat vierde in de stand met 28 punten op 10 punten van leider Kortessem.

Verlies voor 's Herenelderen

Zondag 15 januari 2023
Tongeren - Verlies voor 's Herenelderen's Herenelderen heeft, thuis tegen Hoepertingen, verloren met 1-3 . Na 17 wedstrijden staat 's Herenlderen zevende in de stand met 25 punten.

Verlies voor Henis

Zondag 15 januari 2023
Tongeren - Verlies voor HenisZoomEendracht Henis is bij Belisia B gaan verliezen met 3-0. Na 15 wedstrijden staat Henis laatste in de stand met 9 punten.
Tongeren - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Tongeren - Wedstrijd 's Herenelderen B uitgesteld's Herenelderen B moest vanavond voetballen tegen en in Moelingen, maar de staat van het veld liet spelen niet toe. De wedstrijd werd uitgesteld.

Unico B wint bij Biesen B

Zaterdag 14 januari 2023
Tongeren - Unico B wint bij Biesen BDe tweede ploeg van Unico Tongeren is bij Biesen B gaan winnen met 0-1.

KSK Tongeren wint van Lebbeke

Zaterdag 14 januari 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van LebbekeKSK Tongeren heeft Lebbeke verslagen met 3-1. De ruststand was 2-0, na doelpunten van Stassen en Cilt. Ook in de tweede helft had Tongeren de bovenhand, maar door een flater kon Lebbeke tegenscoren. Op counter maakte aanwinst Amoah er 3-1 van.

Damesvoetbal: Herk - Tongeren 5-5

Zaterdag 14 januari 2023
Tongeren - Damesvoetbal: Herk - Tongeren 5-5In tweede provinciale A van het damesvoetbal heeft Tongeren gisterenavond 5-5 gelijkgespeeld bij Herk FC. Tongeren staat laatste in de stand.

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Tongeren - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)

Zeven bestuurders onder invloed

Zaterdag 14 januari 2023
Tongeren - Zeven bestuurders onder invloedDe politie heeft de voorbije nacht zeven chauffeurs onder invloed betrapt: vijf van hen hadden te diep in glas gekeken, de twee anderen hadden drugs gebruikt. Er werd onder meer gecontroleerd op de Luikersteenweg en op het Stationsplein.
Tongeren - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 

Auto vol drugs

Vrijdag 13 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Tongeren - Auto vol drugsIn Riemst heeft de politie na een achtervolging een auto aan de kant gezet. In de wagen werd zo'n 11 kilo cocaïne aangetroffen en een zak met heroïne. De bestuurder, een jonge twintiger, werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter die hem liet opsluiten in de gevangenis.

Yvonne Stoffels overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Dinsdag is Yvonne Stoffels overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Georges Hellinx. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Alfons Wijnen overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Maandag is Alfons Wijnen overleden. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Haren (Piringen).

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: JMC

Donderdag 12 januari 2023
Jeroen Horten (28) uit Tongeren heeft de besloten vennnootschap JMC opgericht met zetel aan de Membruggerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van burgerlijke en utiliteitsbouw, de weg- en waterbouw en verkeer.

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Tongeren - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Autodiefstal en inbraak

Donderdag 12 januari 2023
Tongeren - Autodiefstal en inbraak- In de Sint-Servaasstraat is afgelopen nacht een auto gestolen. De wagen stond afgesloten voor een appartement in de straat. 
- In de Rosbergstraat vernielde iemand het venster van een badkamer om op die manier in een woning binnen te dringen. Op dat ogenblik was de bewoner gedurende een halfuur niet thuis. 
   

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Tongeren - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Tongeren - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Tongeren - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)

Greta Stevens overleden

Donderdag 12 januari 2023
Tongeren - Greta Stevens overledenDinsdag is Greta Stevens overleden, de echtgenote van Guy Moens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Anne Ruiters overleden

Donderdag 12 januari 2023
Op 4 januari is Anne Ruiters overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Jef Tans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Maternus aan de Cottalaan.

Inbraak in Neremweg

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Inbraak in NeremwegAan de Neremweg is ingebroken in een woning. Of de daders buit maakten is niet geweten. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Unico A verslaat Herk Sport

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Unico A verslaat Herk SportUnico Tongeren A is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Herk Sport. Demarteau scoorde in de 80ste minuuut.

KSK Tongeren verliest bij Hades

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - KSK Tongeren verliest bij HadesKSK Tongeren heeft vanavond de inhaalwedstrijd tegen en in Hades Kiewit verloren met 1-0. Het doelpunt viel uit een corner, waarbij de bal rechtstreeks in de goal draaide.

Nieuwe vennootschap: JD Betonvloeren

Woensdag 11 januari 2023
Jochem Dams (34) uit Tongeren heeft de besloten vennootschap JD Betonvloeren opgericht met zetel aan de Blaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer chapewerken, bevloeringswerken, slopingswerken, restauratiewerken en timmer- en schrijnwerk.

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Meisje (13) geraakt door lijnbus

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Meisje (13) geraakt door lijnbusAan de Sint-Truiderpoort is vanmorgen een 13-jarig meisje geraakt door een lijnbus. Zij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Laptop gestolen in Clarastraat

Woensdag 11 januari 2023
In een woning aan de Clarastraat kwamen gisterenavond inbrekers over de vloer. Zij gingen met een laptop aan de haal.

Marleen Merken overleden

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Marleen Merken overledenMaandag is Marleen Merken overleden, de partner van Paul Lemaire. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Tongeren - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Twee winkeldieven ingerekend

Dinsdag 10 januari 2023
Tongeren - Twee winkeldieven ingerekendDe politie heeft gisteren bij een controle op de Luikersteenweg twee winkeldieven ingerekend. De buit lag in hun auto. Zij hadden toegeslagen in winkels.

Dieven druipen af zonder buit

Dinsdag 10 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden binnen te dringen in een werfkeet aan de Weerstandersstraat in Heers. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Materiaal gejat uit werfkeet

Dinsdag 10 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een werfkeet aan de Fresialaan in Hoeselt is materiaal gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Liske Princen overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Tongeren - Liske Princen overledenZondag is Liske Princen overleden, de echtgenote van Pascal Poismans. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Koninksem. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)

Stany Haijen overleden

Dinsdag 10 januari 2023
Tongeren - Stany Haijen overledenZondag is in Bommershoven Stany Haijen overleden, de echtgenoot van Leona Pepermans. Hij was 66 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vint plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.

Bouwmaterialen ontvreemd

Maandag 9 januari 2023
Tongeren - Bouwmaterialen ontvreemdOnbekenden hebben bouwmaterialen gestolen aan de Keerstraat. De benadeelde is een aannemer.

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Tongeren - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.
Tongeren - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Noul Croughs overleden

Maandag 9 januari 2023
Tongeren - Noul Croughs overledenOp 6 januari is Noul Croughs overleden, de echtgenoot van Suzanne Creemers. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)
Tongeren - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Zebracinema: 'Corsage'

Maandag 9 januari 2023
Tongeren - Zebracinema: 'Corsage'Zoom"Corsage" - Marie Kreutzer - Oostenrijk - 2022 - 115'
De Oostenrijkse keizerin Elisabeth baadt in luxe, maar ze voelt zich eenzaam. Ze gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt. Wanneer de muren van het paleis steeds dichter op haar insluiten, probeert ze vol overgave een uitweg te vinden. Naast een eigenzinnig kostuumdrama is deze Oostenrijkse film ook een herinterpretatie van een historische figuur. In tegenstelling tot de iconische trilogie Sissi – die van Romy Schneider een ware ster maakte in de jaren ‘50 – kiest de cineast voor een franjeloos, minder in bladgoud gehuld portret van de keizerin. Een verrassend portret dat doet denken aan zowel ‘Spencer’ van Pablo Larrain, als aan ‘Marie-Antoinette’ van Sofia Coppola.
Morgen om 20.30u in de Velinx

Tongeren B wint bij Vechmaal

Zondag 8 januari 2023
Tongeren - Tongeren B wint bij VechmaalIn Vierde Provinciale is KSK Tongeren B bij Zwaluwen Vechmaal B gaan winnen met 0-7. Schaeken, Janssen, Moes, Schroeder (3) en Sporck waren de doelpuntenmakers.

Unico A verliest van Gravelo

Zondag 8 januari 2023
Tongeren - Unico A verliest van GraveloIn Derde Provinciale is Unico Tongeren bij RDK Gravelo gaan verliezen met 2-0. De tweede ploeg van Unico speelde thuis 0-0 gelijk tegen Zutendaal B.

's Herenelderen wint van Thes B

Zondag 8 januari 2023
Tongeren - 's Herenelderen wint van Thes BIn Tweede Provinciale heeft Victoria 's Herenelderen Thes Sport Tessenderlo B verslagen met 2-0. De tweede ploeg van 's Herenelderen verloor met 3-1 van Mechelen Bovelingen Opheers.

Houthalen VV klopt Henis

Zondag 8 januari 2023
Tongeren - Houthalen VV klopt HenisIn Derde Provinciale heeft Houthalen VV Eendracht Henis verslagen met 4-1.
Tongeren - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Tongeren - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

KSK Tongeren wint van Hasselt

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - KSK Tongeren wint van HasseltKSK Tongeren heeft Sporting Hasselt verslagen met 2-1. De ruststand was 0-0. In de tweede helft zorgde Stassen voor de twee doelpunten.

Ivan Bex overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - Ivan Bex overledenOp 28 december is Ivan Bex overleden, de echtgenoot van Marie-Rose Freson. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond op 4 januari plaats. Rouwadres: Brugstraat 16 3700 Lauw.

Line Vanhay overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - Line Vanhay overledenDinsdag is Line Vanhay overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Jean Dewelf. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van 's Herenelderen. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaart Merken in Grote-Spouwen.

Johnny Wijnen overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - Johnny Wijnen overledenOp 1 januari is Johnny Wijnen overleden, de echtgenoot van Monique Orens. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Tongeren. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in Julis aan de Vervoorstraat in Diest.

Jacqueline Tits overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Tongeren - Jacqueline Tits overledenDonderdag is Jacqueline Tits overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg.

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Tongeren - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Tongeren - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Wessan

Donderdag 5 januari 2023
Wesley Beliën en Anneleen Slechten, beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Wessan opgericht met zetel aan de Leopoldwal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating, het beheer en de inrichtng van drankgelegenheden, verbruikssalons, cafés, tavernes, teamrooms en restaurants, catering en traiteurdiensten en thuisbezorging van maaltijden.

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!
Tongeren - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)

Nicolas Schraepen overleden

Donderdag 5 januari 2023
Tongeren - Nicolas Schraepen overledenOp 1 januari is Nicolas Schraepen overleden, de weduwnaar van de in 1993 gestorven Rita Motmans en van de in 2012 overleden Liliane L'Hoyes. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Vreren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Welllen. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Orye in Borgloon.
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Nieuwe vennootschap: Sun Clean

Woensdag 4 januari 2023
Philippe Avarello (51), Carla Avarello (20), Vicky Baerten (50) en Maria Briers (75), allen uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Sun Clean opgericht met zetel aan de Vermeulenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van evenementen en festiviteiten, computer-consultancy activiteiten, advies op het gebied van public relations en communicatie en reiniging van gebouwen.

Brouwerij is failliet

Woensdag 4 januari 2023
De brouwerij Amburix Belgian Craft Brewery uit Tongeren is gisteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 februari ingediend worden.

Kapsalon Jamal failliet verklaard

Woensdag 4 januari 2023
Gisteren is het faillissement utgesproken van kapsalon Jamal uit Tongeren. Schuldvorderingen moeten voor 2 februari ingediend worden.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig starters

Woensdag 4 januari 2023
Vandaag gehoord
"Helaas moeten we wel vaststellen dat onze provincie het laagste aantal starters registreert. En dat is alarmerend, want we hebben niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit nodig. Vers ondernemersbloed is noodzakelijk om mee bij  te dragen aan de welvaart in Limburg. Een inhaalbeweging is daarom meer dan een must."
(Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg) 

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Tongeren - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Tongeren - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Werfdiefstal in Marjoleinlaan

Dinsdag 3 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Marjoleinlaan in Hoeselt is allerlei materiaal gestolen op een werf. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Pech voor gaatjesboorder

Dinsdag 3 januari 2023
Een gaatjesboorder probeerde binnen te dringen in een woning aan de Heurstraat in Diets-Heur. Hij slaagde echter niet in zijn opzet. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Quinn (23) en Pascal Dreesen (54), beiden uit Tongeren, hebben de besloten vennootschap Elektriciteitswerken Dreesen opgericht met zetel aan de Maastrichtersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechische installatiewerken, reparatie van elektrische apparatuur, algemene bouw- en grondwerken en goederentransport.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Tongeren - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Willy Ketelslegers overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Tongeren - Willy Ketelslegers overledenIn Genoelselderen is op 31 december Willy Ketelslegers overleden, de echtgenoot van Enny Cuypers. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Mal. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Tongeren - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Vandalen steken boom in brand

Maandag 2 januari 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Onderstraat in Riemst hebben vandalen een boom in brand gestoken zodat de brandweer moest uitrukken. De brandmeling liep deze namiddag rond 15.30 uur binnen.

Sandra Gregoir overleden

Maandag 2 januari 2023
Tongeren - Sandra Gregoir overledenOp 28 december is Sandra Gregoir overleden. Zij was geboren in Sint-Truiden en werd 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Driesen.

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Tongeren - Gelukkig nieuwjaar!Zoom2023 - een sprong in het onbekende, in vele opzichten. Zullen we er maar het beste van maken? We wensen iedereen een fijn nieuw jaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Boeken Stapelbed
Te koop
Te koop